Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Satanicomania #11 "The Undertaker Top 20 in Wm! "

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Tuż Tuż WrestleMania a tu nikt jeszcze nie zrobił Top 20 Najlepszych Walk Takera na WrestleManii , ale ja za to się wezne,jakoś ta od dawna myślałem nad napisaniem tego artykułu,ale zawsze po szkole jakoś chęci odchodził,więc jak poddałem wcześniej napisze Top 20 Najlepszych Starć Takera właśnie na WrestleManiach wszystkich zapraszam do czytania.

1.The Undertaker vs HBK - WrestleMania 26.

Jedyne z najlepszych starć tego zawodnika , te starcie zostanie na zawsze w naszych sercach,każdy dobry fan HBK'a czy The Undertaker'a oglądał te starcie co najmniej z 20 razy, feud tych zawodników na zawsze zostanie w naszych sercach ,świetna podbudowa mianowicie nie źle z organizowany feud , Taker oznajmia że jeżeli HBK przegra Royal Rumble 2010 , zostaję jego przeciwnikiem na WrestleManii 26 , jednak się stało , piękne wejście HBk'a podczas Elimination Chamber 2010 Sweet Chin Music dla Taker'a i tak niesamowicie rozwinął się ich feud , aż doszli do finału gdzię wymienili pełno niesamowitych , skoki z narożnika na stół itd , i ten koniec jak Taker prosi HBk'a żeby ten się poddał ale ten zaparcie się nie poddaje i strzela w pysk Taker'owi i te ostateczne Tombstone i 1 2 3 ! koniec kariery HBK'a niesamowite pożegnanie z publicznością itd . i super ostateczny gest Taker'em,dodam od siebie że to był wspaniały Main Event Wm i z pewnością nie zapomniany.

2.The Undertaker vs Triple H - WrestleMania 28.

Drugie Wspaniałe starcie które także zostanie w naszych sercach,mianowicie tu się kończy era attitude ostatecznie,to była ostatnia ostra walka z tej serii,pełno świetnych akcji typu : walniecie młotkiem , w ruch poszły także schodki itd. to starcie był niesamowite , jak na stan zdrowia Taker'a dał radę i spisał się na medal,Triple H także pokazał swoje niesamowite możliwości , najbardziej nie zapomnianą akcją w tej walce to Sweet Chin Music od HBK'a i także Pedgire od Triple H'a (świetna akcja) , publiczności była za elektryzowana na amen, wszyscy oczekiwali tego starcia , nie którzy już się bali że HHH może przerwać długo trwały streak The Undertaker'a ale jednak tak się nie stało ,jak by to powiedzieć End of The Era nie zapomniane starcie taka prawda, dodam od siebie że walka była niesamowita i jedna z najlepszych na Wm 28.

3.The Undertaker vs Edge - WrestleMania 24

Świetne Starcie , The Undertaker Zdobywa pas WHC w Main Evenecie WrestleManii 24 ,coś pięknego sam feud z Edge'em był niesamowity ,dzięki The Undertaker'owi Edge wypromował sie na topowego Heel'a federacji do tego dostał się do Main Eventu WrestleManii 24,więc walka była bardzo dobra,świetny poziom także świetna interwencja Curt'a Hawkins'a and Zack Ryder'a jednak to nie pomogło żeby pokrzyżować plany The Undertaker'a,piękna wymiana akcji za ringiem , także świetna wymiana akcji na ringu , co tu dużo można pisać , za dużo Hardcoru nie było w tej walce ale jedno mi się podobało że ta walka była na wielki poziomie, pokazywał dużo akcji itd. i była to wielka przepustka dla Edge'a który w tam tym momencie stał się kimś wielkim chociaż przegrał ale to i tak coś wielkiego zeby pokazać się jak z najlepszej strony to tyle ode mnie co do tej walki.

4.The Undertaker vs HBK - WrestleMania 25

Świetne starcie podobne starcie jak na WrestleManii 26,jednak to nie było starcie od karierę , HBK był zaparty i chciał przerwać streak The Undertaker'a jednak mu się to nie udało , podobnie jak na Wm 26 było świetnych akcji , jak skok z narożnika na Takera za ringem itd ,akurat ta walka stała na dużym poziomie ringowym co mi się bardzo podobało,oczywiście Taker'a dawał z siebie wszystko także HBK,początki ich Feud w 2009 roku był niesamowite,jednak walka z roku 2010 przebiła tą walkę i musiałem wstawić ją na 4 miejsce,chociaż bardzo mi się podobała to tyle ode mnie w tej sprawie.

5.The Undertaker vs Triple H - WrestleMania 27

Świetne Starcie też nie zapomniane widowisko które na zawsze zostanie w naszych sercach mianowicie najbardziej podobało mi się w tym starci to, że było na wielki poziomie czyli na poziomie Hardcoru taki mini Hardcore , panowie wymierzyli sobie Chairs-Shot ale musieli za to zapłacić z tego co pamiętam ,oby dwoje świetnie się spisali ringowo , feud też był świetnie zaplanowany,oby dwoje powrócili w ten sam dzień i rozpoczeli ze sobą feud co mi się bardzo podobało,po za tym było parę świetnych akcji jak rozwalenie kabiny przez Takera i HHH a także parę świetnych akcji po za ringowych , starcie zaliczam na 5 miejsce,z pewnością nikt nie zapomni tego starcia,chociaż pełno razy widzieliśmy Taker vs HHH ale to zawsze dodawało adrealiny i to oni dodawali barw Wm taka prawda to tyle ode mnie w tej sprawie.

6.The Undertaker vs Kane - WrestleMania 14

Nie zapomniany feud który toczył się mianowicie przez parę lat,Taker vs Kane,co roku za czasów attitude dostawaliśmy próbkę feud'u Kane vs The Undertaker,nie zapomniany feud,za pewnie każdy z nas pamięta jak Kane podpalił Taker'a na Royal Rumble 1998 właściwie trumnę podpalił a w niej znajdował się Taker,to była wielka próbka Ery Attitude która na zawsze zostanie w naszych seracach,nikt nie zapomni o ich wspaniałym feudle który dawał próbkę adrealiny na każdym RAW is WAR,ta walka najbardziej została w głowie pomiędzy Kane'em a Taker'em , właśnie na Wm XIV dali czadu , Kane prawie przerwał streak'a The Undertaker'a jednak później zmieniono decyzje z tego co pamiętam i Taker obronił Streak coś niesamowitego z pewnością te miejsce należy się tej walce,feud świetnie z organizowany itd. niezapomniane emocje , niezapomniana walka taka prawda.

7.The Undertaker vs Sycho Sid - WrestleMania 13

Świetna Walka , pierwsze początki streaku The Undertaker'a , Taker walczył wtedy o główny pas WWE Championship przeciwko Sycho Sid'owi,panowie dali świetną walkę na tej WrestleManii , także feud nie był zły i świetnie się oglądało to starcie,podczas tej walki było dużo emocji,jednak Taker wygrał to starcie wychodząc z pasem,także było parę fajnych akcji ringowych,mianowicie walka była na plus,jednak nie była ona najlepszym starcie Taker'a w Historii jak napisałem to był dopiero początki,Taker był już wtedy mocno wypromowany w końcu 6:0 i tak duży streak jak na sam początek kariery,walka była bardzo dobra i stała na dobrym poziomie to tyle mogę powiedzieć w tym temacie.

8.The Undertaker vs Ric Flair - WrestleMania 18

Walka była dobra,mianowicie panowie pokazali nawet dobry Hardcore jak na tam te czasy,mianowicie to była era badass i Taker pracował na pełny etat,pokazywał się co każdą tygodniówkę,rozpoczął wtedy feud z Ric Flair'em,walka była świetna mianowicie było pełno dobrych akcji , Hardcore tez był przyzwoity i nie da rady narzekać że te starcie było do kitu,mianowicie Ric był wtedy już taką legendą z ery golden i wtedy chciał pokazać jaki jest jeszcze silny itd. co mogę jeszcze powiedzieć o tym starciu,samo starcie nie było złe ale umiejetności i move-st Ricka nie były aż takie wielkie żeby znaleść się w Top 5 , Ric stracił trochę krwi ale dał nam walkę którą dało radę obejrzeć razem z Takier'em to tyle ode mnie w tym temacie.

9.Randy Orton vs The Undertaker - WrestleMania 21

Pamiętam dokładnie te starcie,jak miałem 11 lat obejrzałem je na jednym z kanałów sportowych tylko juz nie pamiętam na jakim ale mniejsza z tym , świetne starcie jak byłem młody to wiecie dziwiłem się,ale trzymał kciuki za Taker'a,teraz obecnie obejrzałem sobie je od nowa i stwierdziłem że to jedyne najlepsze starcie Randy'ego Ortona w Karierze,to po raz pierwszy stał się kimś wypromował się na mocnego Main Eventera i na Legenda Killer'a to jego jedyne najlepsze starcie,pokazał że też umie przerwać streak Taker'a,jednak to mu się nie udało,z tego co pamiętam Taker oberwał jedno RKO jednak odskoczył , Orton był zaszokowany,później chyba Taker dostał z gibsu Orton Pin 1 2 ! Taker odskakuje , w tej walce było dużo emocji , jednak nie była ona aż taka mocno żeby mogła przebić pozostałe walki którę znajdują się w pierwszej piątce,dzięki tej walce Randy się mocno wypromował a jego pozycja wzrosła.

10.The Undertaker vs Kane - WrestleMania 20

Mianowicie walka była dobra, feud także nawet podbudowa była świetna,Kane zakopujący Taker'a żywcem na SS 2003,Taker wraca i przypomina mu co mu zrobił i od tego się rozpoczyna dobry feud tej dwójki , jednak ich pierwsze starcie było o wiele lepsze, było parę akcji że wymienili się finisher'ami z 2 razy jednak na Wm 14 były lepsze emocje no nie wiem czemu,ale tak właśnie mi się wydaje że właśnie na Wm 14 były większe emocje , może i na Wm XX wymienili się poteżnymi akcjami ale według mnie to nie to samo co na Wm 14 więc dla tego 10 miejsce.

11.The Undertaker vs Big Boss Man - WrestleMania 15

Nie zapomniana walka,ringowo dosyć kiepska,przeciwnik był kiepski ale zaskakująca walka nie była , było trochę tam Hardcoru ale najbardziej moment który został w naszej pamieci to końcówka tej walki jak The Brood Wspięło się na szczyt walki i zawiesiło Boss Man'a i go powiesili to najbardziej zapamiętany moment w tej całej walce ,gdzie nie gdzie powiada się że to był Historyczny wyczyn The Undertaker'a,nie jedyni nawet myśleli że Boss Man na prawdę został powieszony ale to przecież cała era attitude , ringowo kiepska walka , ale fajna końcówka , 11 miejsce spokojnie się należy.

[

b]12.The Undertaker vs Batista - WrestleMania 23[/b]

Wiadomo z Batistą to Taker żadnej lotniczej ani extremalnej walki nie wyczni , jednak coś było w tej walce co zaimponował fanom,nie wiem czemu ale mi się średniawo podobało te starcie,może i ringowo było dobre ale reszta do bani nie wiem czemu , ale mi się właśnie nie podobało te starcie,najwięcej to Taker dawał z siebie w tej walce co ja mogę tutaj dużo pisać,feud był dobrze prowadzony ,Taker Winner Royal Rumble Matchu wybiera Batistę , 2007 roku był dobrym rokiem dla WWE i dla fanów,jednak te starcie nie było niczym wielkim,jedyny plus tego starcia to że Taker wygrał pas WHC.

13.The Undertaker vs Mark Henry - WrestleMania 22

Mianowicie z Henrym nie da rady wykręcić dobrej walki , ale walka tak jakoś dało radę oglądać, Taker najwięcej robił w tej walce może i casket match ale nic wielkiego w tym matchu nie widziałem , zmęczony Henry zipiał po kilka nastu sekundach i nic ciekawego się nie działo w tym matchu,jedyny dobry implus tej walki to że Taker wygrał reszta do bani dla tego takie miejsce dużo nie trzeba się rozpisywać,moze i feud taki dobry sobie był ale nie aż taki dobry jak np : HBK vs Taker to całkiem co innego.

14.The Undertaker vs Diesel - WrestleMania 12

Walka była na dobrym poziomie ringowym,może i była dobra ale nie bylo jakoś czuć tej adrealiny,z pewnością Diesel to świetny zawodnik który wykręcił dobrą walkę z Takier'em ale jakoś tak nie było jeszcze czuć tego czegoś,oby dwoje dobrze się spisali ringowo co mi się bardzo podobało,feud także był dobry,Diesel to świetny zawodnik i z pewnością należy mu się już nie długo miejsce w HoF,więc 14 miejsce jest okej.

15.The Undertaker vs Jake Roberts

Początki Taker'a wiadomo,początek kariery i początki jego niesamowitego streaku,starcie było może dosyć dobre ringowo,ale brakował tego czegoś,feud także był dobrze podbudowany z tego co pamiętam, ale to nie to samo co po przednie starcia wiadomo ,połowa userów na BGZ może mnie za to powiesić albo spalić na stosie ale te starcie było słabe no nie wiem ringowo było okej,ale brakowało tego czegoś , tego co fani uwielbiają to początki Taker jako DeadMan może dla tego , te starcie akurat może być na 15 miejscu.

16.Jimmy Snuka vs The Undertaker

Początek Streaku,wiadomo początki ,chyba pierwsza WrestleMania Taker no nie ?,więc musiał się trochę napracować żeby zaimponować,z tego co pamiętam to starcie nie było aż takie długie ale było strasznie nudne,nie wiem czemu ale akurat miejsce 16 zasłużenie powinno tutaj być,oczywiście za dużo panowie nie pokazali,starcie było słabe więc miejsce 16 może być.

17.The Undertaker vs Giant González

Eeeh starcie,było kiepskie i do kitu,nie podobało mi się o Giant juz nikt za pewnie nie pamięta co tu dużo pisać.

18.Triple H vs The Undertaker - WrestleMania X7

Zabijecie mnie ale te starcie było słabe , no nie wiem czemu moze i pełno Hardcoru było ale te starcie był takie sobie taka prawda,może i podbudowa i feud była dobra ale reszta trochę skitrana,zabijecie mnie wiem wiem że tak daleko ale jakoś mało mi się to podobało , tu chodzi o taktyke a tu niej nie było.

19.The Undertaker vs King Kong Bundy - WrestleMania 11

Starcie Słabe , jedyny to Taker dał z siebie wszystko to tyle,przeciwnik cienki,feud taki sobie.

20.The Undertaker vs Big Show & A-Train - WrestleMania 19

Krótko napisze , walka była powolna i do kitu , Taker może i pokonał dwóch ale nic ciekawego w niej nie było.

to wszystko ode mnie,wiem że będziecie mówili że ta lista jest źle zrobiona ale to tak wszystko wygląda pod mojego oka.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

1

• Mr. Underson

1

• Triple R1674325976

1

• Triple H9981674326064

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

No nie powiem fajna praca.Nie zgadzałbym się z kilkoma rzeczami ale wiadomo że każdy ma inne zdanie.Tylko proszę cie satanic na przyszłość dokładnie patrz co piszesz bo zdarzają się błędy.

No dobra, zacznę od tego że na początku opisy objętościowo prezentowały się całkiem spoko, ale od pozycji numer 10 ewidentnie Ci się nie chciało i robiłeś to na siłę, nie warto było Top 10?

Po drugie, wypowiedzi są na maksa nietetyczne, brak w nich ładu i składu, czyli po prostu masło maślane i jeden wielki chaos. Mimo tego że każdy wbija Ci to milion razy, nie potrafisz skonstruować wypowiedzi innej niż jedno hiperzajebiściemegarozbudowane zdanie złożone. Znak kropki znajduje się pomiędzy przecinkiem i znakiem zapytania. Prac skonstruowanych w ten sposób naprawdę, przynajmniej dla mnie, nie czyta się przyjemnie.

i ten koniec jak Taker prosi HBk'a żeby ten się poddał ale ten zaparcie się nie poddaje i strzela w pysk Taker'owi

No wybacz ale to wygląda jak relacja dzieciaka w koszulce Ceny z pierwszej gimnazjum. Naprawdę warto czasem zastosować się do reguł budowania zdań zgodnie z zasadami języka Polskiego, warto również zastąpić wyrażenie "strzela pysk Takerowi" czymś bardziej elokwentnym, powiedzmy "Znienacka wymierzył Takerowi cios w twarz". Poza tym doszukałem się kilku paradoksów i bezsensownych wypowiedzi :

Nie zapomniana walka,ringowo dosyć kiepska,przeciwnik był kiepski ale zaskakująca walka nie była , było trochę tam Hardcoru ale najbardziej moment który został w naszej pamieci to końcówka tej walki

Jak dla mnie w pewnych momentach zaprzeczasz sam sobie.

Ponadto mnóstwo błędów rzeczowych, co nie powinno mieć miejsca w takich artykułach, które w moim mniemaniu powinny być skarbnicą wiedzy o wrestlingu z której nowi użytkownicy czerpią informacje(o których ilość staram się dbać w swoich artykułach). Powiem Ci tak :

Taker oznajmia że jeżeli HBK przegra Royal Rumble 2010 , zostaję jego przeciwnikiem na WrestleManii 26

Nie przypominam sobie takiej sytuacji, Taker zechciał przemyśleć przyjęcie wyzwania HBK'a dopiero po Elimination Chamber, przed Royal Rumble nie chciał nawet o tym słyszeć.

Drugie Wspaniałe starcie które także zostanie w naszych sercach,mianowicie tu się kończy era attitude

Mogę się mylić, mogę być głupi ale wydaje mi się że Attitude Era skończyła się nie w 2012, a w 2002 roku.

dzięki The Undertaker'owi Edge wypromował sie na topowego Heel'a federacji do tego dostał się do Main Eventu WrestleManii

Również mogę się mylić, ale z tego co pamiętam Edge stał się topowym heelem federacji w 2006 roku dzięki CENIE a nie Undertakerowi, a w 2008 roku WrestleMania dopiero otworzyła na dobre feud Edge'a z Takerem, który trwał zresztą do Summerslam, więc troszkę to sobie zmyśliłeś.

pierwsze początki streaku The Undertaker'a

Dziękuję.

Eeeh starcie,było kiepskie i do kitu,nie podobało mi się o Giant juz nikt za pewnie nie pamięta co tu dużo pisać.

Wybacz, ale nie wiem kim trzeba być, by uważać się za fana wrestlingu i nie pamiętać kim był Giant Gonzalez.

Natknąłem się na wiele innych ale stwierdziłem że chyba wypisanie tych błędów zajmie więcej niż cały ten artykuł. Ogólnie jak dla mnie do poprawy i zabijcie mnie, jeśli ta praca nie obniża poziomu forum. Włóż w to trochę więcej pracy, edytuj post, napisz od nowa, nie wiem ... postaraj się trochę. Nie mam ochoty usuwać twoich prac, ale chyba będę zmuszony.

Wiem, że to twoja lista ale 1 pojedynek HHH z Takerem nie jest aż taki zły. Było tempo, były dobre akcje, dużo się działo też poza ringiem. Świetna podbudowa i feud. Również zakwestionowałbym pojedynek z WM26 na 1st miejscu ze względu na nudę w trakcie walki, panowie dopiero pod koniec się rozkręcili. Może to mnie się wydaje ale ich walka z 2009 roku była znacznie lepsza ponieważ była lepsza podbudowa(dajcie spokój, przed WM z 2010 roku każdy chyba miał dość słuchania tego, że Micheals nie spocznie dopóki nie przerwie streaku:), oraz znacznie lepsze tempo akcji. Tak szczerze to dałeś słabe walki za wysoko(no sry ale pojedynek z Edgem ssał, tak samo pojedynki z Psycho, Dieslem oraz z Bossmanem który był tylko po to by wypromować nowy gimmick Takera;) a dobre mecze za nisko(np.: vs Orton, HHH[27], HHH[x-7], Batista). Ogólnie jest sporo nieścisłości i tak jak powiedział przedmówca: błędy i monotonia, zresztą ten artykuł pisałeś chyba na szybko, ponieważ jak czytałem poprzednie to w tym było ich o dziwo najwięcej;).

http://freeminecraft.me/?ref=481068 Wejdź, popierasz w ten sposób moją akcję "Dla Kumpla":).