Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2013 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Heel turn Rybacka byłby świetnym rozwiązaniem, ale mało możliwym, bo podobno Chris Jericho ma przejść heel turn i z nim feudować ;d Mam nadzieję, że The Shield wygrają walkę. Mają takie umiejętności, że moim zdaniem mogliby uczciwie wygrać ze swoimi przeciwnikami, ale niestety wspaniały John Cena jest najlepszy i tylko przez oszustwo można go pokonać -.- Ogólnie jeżeli chodzi o zapowiedziane walki to szału nie ma, szczególnie rematch Punka, bo i tak wiadomo, iż pasa nie odzyska.

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

5

• Brem

5

• patryniu

3

• Bryx

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Dobrze zapowiada sie na dzień dzisiejszy walka o pas contendera o pas WHC i szczerze mówiąc wydaje mi się że do walki dołączy Kane i co ważne - wyjdzie z tej walki zwycięsko. Ale mogę się mylić. Prawda taka że do obecnej karty o pas whc dołączy najprawdopodobniej Kane i Jack Swagger. Szczerze mówiąc nie wydaje mi się by Big Show i Del Rio utrzymali po raz kolejny poziom bo to jest powtórka z rozrywki niestety , WWE coraz częściej powtarza swoje walki i nic nie wygląda na to by miało się to zmienić. Ogólnie liczę że EC utrzyma chociaż poziom RR oby była to dobra gala tuż przed WM'ką. Licze oczywiśce na powrót Takera.

e

Dobrze zapowiada sie na dzień dzisiejszy walka o pas contendera o pas WHC i szczerze mówiąc wydaje mi się że do walki dołączy Kane i co ważne - wyjdzie z tej walki zwycięsko. Ale mogę się mylić. Prawda taka że do obecnej karty o pas whc dołączy najprawdopodobniej Kane i Jack Swagger. Szczerze mówiąc nie wydaje mi się by Big Show i Del Rio utrzymali po raz kolejny poziom bo to jest powtórka z rozrywki niestety , WWE coraz częściej powtarza swoje walki i nic nie wygląda na to by miało się to zmienić. Ogólnie liczę że EC utrzyma chociaż poziom RR oby była to dobra gala tuż przed WM'ką. Licze oczywiśce na powrót Takera.

Tu się mylisz,myślisz że Kane wygra kontrakt o pas WHC,w to wątpię w końcu już raz go miał 2 lat temu dzięki walizce MITB.Ja widzę taką tezę,do walki zostaje dodany Chris Jericho i to on wychodzi z tej walki zwycięsko,później do chodzi na gali do walki Alberto vs Big Show okej alberto obronił pas jednak Big Show Terminator na końcu walki go nokałtuję ! wykonuje KO Punch po czym słyszymy Theme Dolpha Zigglera! który wykorzystuje walizkę na Alberto po czym mamy gotową walkę na WrestleManii 29 Jericho vs Ziggler(w końcu także taki pomysł był w planach CT).Więc się nie zdziwię jeżeli do tej walki dojdzie na Wm 29.Reszta karty jest całkiem tragiczna! Shield na bank przegrają! i tyle będzie emocji! na tej gali to już Rating TNA się powiększają bo połowa fanów budzi już tam za interesowanie.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

Jak dla mnie w elimination chamber matchu realne szanse mają tylko Henry i Orton, niestety z naciskiem na tego drugiego. Viper był,jest i będzie maskotką WWE tak samo jak Cena, dodajmy do tego że od dłuższego czasu nie miał żadnego pasa. Szczerze mówiąc nie jestem fanką ani Henrego ani Ortona i ciężko wybrać tzw. mniejsze zło w tym wypadku, chociaż wygrana Henrego i najprawdopodobniej ostatnia szansa na pas też brzmi tutaj sensownie. Co do reszty to jeśli faktycznie dołączy Kane to pewnie zajmie się Bryanem i panowie znów będą egzystować w swoim małym świecie z dala od prawdziwej walki. Rey Mysterio jak dla mnie lata świetności ma za sobą albo to kwestia kondycji w jakiej jest, tak czy inaczej od zabaw z Sin Carą do pasa WHC daleka droga. Ostatnią osobą w walce być może będzie Swagger (co mam nadzieję okaże się tylko plotką) ale ja mam jakieś przeczucie że zostawią to miejsce narazie wolne a na EC powróci Christian który i tak raczej by nie wygrał.

Jestem zasmucony przez to że w tym roku będzie tylko jedna walka Elimination Chamber, a nie jak co roku 2. :(

WWE coraz mniej robi walk tematycznych (chodzi tu o gale PPV). WWE powinno właśnie robić na odwrót, nie wiem jaką oni mają strategie, ale widać że planowanie im coraz gorzej wychodzi. Tak samo jeżeli chodzi o walke Punka z Rockiem, mam nadzieję że to Punk wygra. To chyba jest oczywiste bo skoro mistrz WWE ma walczyć z Ceną na WM a zeszłoroczna walka Rocka z Cena pdt. "ONCE IN LIFE TIME". No nic zostaje nam tylko czekać na poniedziałek i zobaczyć jak to będzie.

A ja napisze dlaczego na tej gali jest tylko jeden elimination match,

Więc ja nadal pokładam nadzieje w anonim,bo to coś ani nie poddało daty tylko zawsze pisało co się wydarzy,więc mamy walkę The Shield vs Bohaterowie WWE,z pewnością bez interwencji się nie obejdzie w tej walce i uważam że właśnie w tej walce zobaczymy tych anonimów lub w Main Evenecie gali,bo jak widać to coś nadal się promuje,wczoraj wstawiło swoją audycje w radiu na temat WWE,jeden fan to się podniecił na twitterze że posłucha jeszcze raz jego audycji ale w czwartek,więc powiedzcie mi dlaczego niby ma być on fejkiem znalazł się w radiu,ma profesjonalne proma,przesiaduje na Twitterze! itd. link do tego radia internetowego http://zenlive.tv/ o to strona na której wczoraj był,po prostu ja będe w to wierzył,nie którym fejką by się to znudziło a jak widać jemu to się nie nudzi,może cie mnie wyzywać od kretynów od naiwnych ale ja wierze że już go zobaczę nie długo w WWE i być może właśnie na Elimination Chamber!

Co do walk za pewnie będą trzymały poziom podoba mi się skład EC Matchu i to jest dobry plus tej gali,ci zawodnicy umieją dobrze wykrecić walkę,mam nadzieje że na końcu walki zostaną Y2J i Randy Orton i to Chris wyjdzie zwycięsko z tej walki,druga sprawa z The Shield,wygrają oni jednak ktoś tu zainterweniuje być może będzie to anonim który okaże się Corey Graves który wczoraj był w Dark Matchu gali albo faktycznie wbije Kevin Thorn! i rozniesie wszystkich face'ów po kolei,WWE nie jest głupie przygotowują story. bo wiedza jak Rock i Lesnar znikną po WrestleManii to z pewnością znowu ratingi spadną,walka o pas WHC znowu to samo? mam nadzieje że Alberto skopie temu drewniakowi dup*,mam nadzieje że The Miz w końcu odbierze pas Cesaro,bo Cesaro powinnien iść wyżej niz walczyć o pas US,to tyle ode mnie gala będzie przecięta ale będzie dużo rozczarowań do tego dodam że Taker wróci na końcu EC ! :) nikt nie ruszy The Rocka,ale ktoś ruszy Punka i będzie to właśnie Andrzej.

Tak beznadziejnej karty na EC to ja nigdy nie widziałem.Nie dość, że jest ujowy okres obecnie to jeszcze bardziej to chcą spierd***ć. Nie dość, że nie ma ani jednego EC matchu o jeden z najważniejszych pasów to jeszcze zrobili jeden EC match centralnie z dupy. Zawsze się tym PPV jarałem ze względu na 2 walki EC o WWE i WHC a teraz dali jakiś z dupy EC match i myślą, że są fajni. Jakie mamy inne atrakcje ? Punk i Rock, zobaczyłem ich na RR fajnie super teraz mam tą walkę w dupie, myślą że dadzą Rocka do Main Eventu to zastąpi wszystkie EC Match'e. O walce o WHC nawet nie chce wspominać.No i 3 vs 3 też za bardzo mnie nie jara bo dali Cene który radził se już z nexusami i innymi, Sheamusa który nie dawno był mistrzem i rozpierd*lał wszystkich swoimi kopami i Rybacka który przez pół roku rozdupiał sobie po kolei każdego z rosteru i co może zrobić takie The Shield. Tyle o tej ujowo zapowiadającej się gali.

Coś wypada napisac bo się nam trochę pozmieniało i ilośc walk wzrosła dwukrotnie chyba juz do kompletu dobijając. Na wstępie tylko zaznacze że podzielam zdanie przedmówcy i tak słabej kart EC jeszcze nie widziałem. Nie będe już pisał o braku walk w komorze o pasy i o fakcie że jest ona tylko jedna. Zamiast drugiej walki woleli nam dać odgrzewane kotlety i walki totalnie z dupy by zapchać czas. Czy tak ciężko było zrobić zamiast kolejnej walki Miz vs Cesaro która tym razem awansowała z preshowu walke o ten pas w komorze...?

Jeśli chodzi o WWE Champ. to chwilke o tej dziwnej stypulacji. Z jednej strony fajnie bo jak już gdzies pisałem walka przestaje być tylko i wyłącznie smutną formalnością ale pojawia się zainteresowanie co knują Paul i Punk bo coś knują napewno. Z drugiej strony storylinowo ta stypulacja jest tak kompletnie bez sensu że aż brak słów...

nikt nie ruszy The Rocka,ale ktoś ruszy Punka i będzie to właśnie Andrzej.

No własnie o tym mówie. I co wtedy? Jeżeli Taker ruszy Punk'a w czasie walki to przez tą stypulacje generalnie Punk zgarnia pas tak? Jeżeli Rock dostanie DQ to traci pas co jest kretyństwem storylinowo bo nie trzeba tu żadnych wielkich interwencji, nie trzzeba Takera, Lesnaara ani The Shield, wystarczy że Heyman wejdzie do ringu, kopnie Punk'a w jaja i mamy nowego mistrza tak? Bez... sensu...

O WHC dalej nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc chwile o walce w komorze. Skład jak najbardziej mi odpowiada, szkoda że nie Ziggler zamiast Kane'a ale dzięki temu cała sytuacja jest bardziej nieprzewidywalna bo wisi on z ta walizeczką wciąż. Jeżeli by ją miał wykorzystac to oczywiście faworytem staje się Jericho i jego zwycięstwo jest niemal pewne. Jeżeli natomiast nie to sprawa jest interesująca bo generalnie mamy dwóch heel'e a skoro ADR ma utrzymać pas to raczej nie dadzą mu walki z Ortonem nie? A taka walka byłaby za małym wydarzeniem żeby Ortona turnować, co innego do walki z Sheamusem ale Del Rio sam dopiero co turn przeszedł. Tak więc moim faworytem tutaj jest Henry. Ma kończyć więc niech kończy z przytupem w walce o pas na WM. I to generalnie byłaby fajna opcja. Jakby jeszcze wpletli w to jakoś kariere na szali byłoby spoko, Henry kończy kariere w ładnym stylu, po walce wgniata mistrza w ring, wpada Ziggi, mamy dobry ringowo i nie tylko feud i wszyscy sa zadowoleni. Czarnym koniem może okazać się z kolei Swagger bo wystąpienie z ostatniego raw i mówienie że będzie tepił obcokrajowców i wypędzał ich z ameryki jakby nie patrzeć do Del Rio pasuje jak ulał. Orton? Nie widze co by miało z tego wyniknąć, ni jak nie pasowałoby to do niczego a skoro przegrał czysta z Henrym na ostatnim SD i tutaj nie powinno być probemów z wyeliminowaniem go.

O 6man tag juz pisałem i zdania nie zmianiam więc teraz daruje za to chwile o 3 nowych walkach... Jak juz pisałem odgrzewany kotlet o US na dodatek boje sie bardzo że skoro tak długo to ciągnął a na dodatek nie poszli tropem Swagger all american broni ameryki boje się że mogę Cesaro pas odebrać co by było wielkim błedem bo Miz ostatni z IC nic ciekawego nie robił i tu by było podobnie. Divy... yyy... kiedy ostatnio ktoś je widział? Walka totalnie z dupy. No i kretyństwo nad kretyństwami czyli preshow... Yyy po to gadają od tygodni że Rhodes Scholars się rozchodzą żeby teraz bez najmniejszego podłoża łączyc ich tylko po to żeby zajjobowali nowemu tworowi? To nie mogli to byc PTP? Żenada... Ogólnie ppv zapowiada się bardzo słabo i poza walką w komorze no i walką Shield gdzie bardzio ciekawi mnie wynik reszta nie wzbudzi żadnych emocji. No hyba że w ME się postarają i jakoś nas zaskoczą.

Czas wielki powrócić do wypowiadania się na forum, a ten dział akurat jest najlepszym początkiem. ;)

WWE Championship

Powtórka z RR. Czy ten pojedynek może wejść na wyżyny? Szczerze wątpię. Rock to wielkie drewno, przy którym nawet Punk "wymięka" i traci wszelkie dotychczasowe umiejętności. Mógłbym posunąć się o twierdzenie, że Rock w tym okresie nawet segmenty ma słabiutkie. A najgorsze jest to, że skoro na RR ten pojedynek był ME to na Elimination Chamber innego opcji po prostu nie ma. Niech ten czas minie jak najszybciej, Rock ponownie zniknie, pas będzie u boku Ceny po ich walce na WM i zacznie się może w końcu fajny, ciekawy i porządny feud Cena - Punk. Na to liczę, na to czekam. A co z tego będzie to zobaczymy. Jak na razie musimy przeboleć ME tego PPV, jak i przyszłej WM.

World Heavyweight Championship

Alberto ostatnio pokazuje, że szansa jaką dostał od federacji była decyzją prawidłową. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Show znowu zdobył ten pas. Jego czas już minął, a jedyne co dobrego może pokazać to uczestnictwo w takich walkach jak Elimination Chamber czy jakieś Extreme Rules. Krótko i na temat. A więc Alberto wychodzi z tej walki zwycięsko, na WM walczy miejmy nadzieję, że z Jericho o pas, następnie Chris staje się chwilowym mistrzem, a Ziggler inkasuje swoją walizkę. Nie trzeba być geniuszem, by wiedzieć, że coś takiego ma szanse zaistnieć.

#1 Contender World Heavyweight Championship Elimination Chamber Match

Wiele dobrych zawodników. Wielka szkoda, że tylko jeden taki pojedynek będziemy mieli okazję zobaczyć, ale tym bardziej powinien on wyjść nieziemsko. Sporym zaskoczeniem jest dla mnie obecność Swagger'a. W ostatnich tygodniach widać spory push bądź odświeżenie jego postaci. Nie wliczam go do osób, które mają szanse to wygrać, ale skoro Jack ostatnimi czasy dostał szanse to coś na pewno się za tym kryje. Team Hell No zamiast bronić swoich pasów TT to biorą udział w zasranym pojedynku. Jedno pytanie, po co? Ich "przyjaźń" powoli bladnie, a w tej walce mogą jedynie narobić obciachu. Idąc dalej mamy Orton'a i powracającego Henry'ego. Obaj są już nudni, choć Mark w tej walce może pokazać się z mega dobrej porachować komuś kości. Liczę, że tak właśnie się stanie, a całe starcie wygra nie kto inny jak Jericho! Ostatnio zrobili go w ch***ja, więc tym razem niech przynajmniej zachowają się w miarę fair. To może być najlepsze starcie na tym PPV.

6-Man Tag Team Match

Why? Spokojnie coś takiego mogłoby odbyć się na zasadach Elimination Chamber. Shield spokojnie mogą utrzymać swój dobry poziom, lecz nie w tej stypulacji. NO DQ to coś, co dla Shield jest chlebem powszednim. WWE zrobi nam wielką krzywdę, o ile utrzymają tak debilną stypulację jak TT Mach. Ryback czy Sheamus nie są orłami w tego typu starciach, a Cena jak może to potrafi, lecz czy coś takiego pozwoli mu na coś więcej niż "terminatorzenie"? Niech ktoś chybko zmieni to starcie na przynajmniej NO DQ, bo tak to może być ciężko.

United States Championship

Kolejny niepotrzebne starcie. Miz w tej walce jest ino wrakiem. Co oni mają ze sobą wspólnego? Cesaro, czyli ten wielki Amerykanin powinien mierzyć się z drugim w tej federacji typowym Amerykaninem, czyli Swagger'em. Nie mam za wielkich oczekiwać. Raczej przewinę ich pojedynek, więc chłopaki nie muszą się starać. :lol

Divas Championship

Jedyne co mi się podoba to fakt iż do tego pasa przystępują dotychczas mniej znane, a raczej mniej widziane zawodniczki. Do boju kobitki. Pokaże na co Was stać.

Pre- Show Tag Team Match

Ten pojedynek uważam za wielkie nieporozumienie. Rhodes Scholar, który powinni na tym PPV mierzyć się przynajmniej o pasy TT, walczą na YouTube z oglądalnością maks 200 tys. i to z team'em, który bardziej nadaje się do sprzątania pomieszczeń gastronomicznych niż do walki.

Podsumowanie? Gratuluję pomysłowości.. Karta jest po części zjebana, a sama gala Elimination Chamber ma ino jedną walkę w tej mega stalowej komorze. :applause:

Kurde pomyślicie może jest zje* a może będzie jakieś mocne pierdykniecie,w końcu to droga do WrestleManii i WWE nie raz zaskakiwało! teraz na dole opisze swoją teorie.

WWE Championship Match - w tej walce na 100% interwencja, nie chce nawet pisać kogo bo od razu będą się śmiali itd. tu wszystko jest możliwe, uważam że w tej walce może wbić The Undertaker atakując Punka, co do anonima może cie pierdzielić że to fake a ja w to wierze ( taka prawda w końcu wolny kraj nie?) jeżeli to Thorn stoi za tymi promami to może cie być pewni że jak ujawni w następnym promo twarz to Punk może nie spać spokojnie! Thorn nienawidzi Punka za to co mu zrobił w ECW jak pamiętam Thorn nie trawił Punka więc wbić do tej walki i uniemożliwić mu wygranie pasa WWE (to jest właśnie to) ale za pewnie wróci Taker (szczerze mówiąc nie napalam się na anonima na EC, po prostu spekuluje)

Oczywiście The Rock wyjdzie zwyciesko z pasem.

6 Man - Tag Team Match - no nie wiem właśnie na WWE.com piszę że ta walka ma sie odbyć w komorze wiec nie wiem po co od razu ten płacz, może wyda to się dziwne i głupie i mocno głupie (bajka) ale myslałem wczoraj, jeżeli Taker jest w słabej formie i dobrze się nie czuje to przecież może odbyć np : walkę przeciwko The Shield, np : może reaktywować Ministry na jedną Wm, nie chodzi mi oreaktywacje całej stajni z attitude tylko może to on jest Anonimem! no nie anonimem ale ten ktoś może jest z nim powiązany i być może Taker powóci w tej walce razem z anonimami, wiem nie potrzebujecie pisać że wygląda to jak bajka ale tak sobie myślałem, Taker nie potrzebował by się przemęczać i dobił by śmiało do 21:0 jeżeli jest w słabej formie a to by wypromował te gwiazdy z NXT! uważam że walka będzie dobra, chociaż i tak uważam że wygrają Bohaterowie ( to co napisałem wcześnie nie brać przypadkiem na poważnie, napisał to brzmi jak bajka tylko dałem taki argument )

Elmination Chamber Match - I tu mam mieszane uczucia co do tego starcia z jednej strony uważam że to Swagger może wygrać to starcie,po powrocie stał się innym zawodnikiem jest bardzo niebezpieczny itd. i wygrywa ciągle, nie wiem ale mam dziwne uczucie że to on może wygrać to starcie chociaż wolę Y2J, fajnie by było jak by wygrał te starcie jeszcze żeby Ziggler zdobył pas wykorzystując walizkę na Elimination Chamber i mamy wymarzone starcie na WrestleManii 29 (każdy z nas by takie chciał) bo rok temu była wielka kicha, Vince popisał się z tym starciem że masakra! bardziej się ośmieszył niż popisł 18 sek. ale mi rekord faktycznie rekord i zeszmacenie dobre zawodnika o imieniu Daniel Bryan,uważam że Swagger i Y2J mają największą szanse do zdobycia Kontraktu o pas WHC na Wm 29.

US Championship Match - No nie wiem te starcie nie zaszczyci niczym wielkim tego możemy być pewni mam nadzieje że The Miz w końcu wygra pas bo Cesaro powoli staje się nudny, później starcie Swagger vs The Miz i było by okej, jeżeli Swagger nie wygra kontraktu o pas WHC to mam nadzieje że wcisną go do matchu o pas US na Wm 29 gdzie wychodzi zwycięsko, obecnie The Miz może i ma dobry gmmick i jest w miarę w miarę to i tak mam nadzieje że wygra jutro ten pas w końcu miał go 2 razy w karierze więc może mieć jeszcze 3 razy, jeżeli ma dostawać push to pas USA jest dla niego odpowiednim pasem, starcie będzie zwykłym starcie i nie będzie one ani ciekawe! za pewnie będzie takie jak na RR.

WHC Match - Uważam że Alberto Del Rio obroni pas ale walizkę wykorzysta Ziggler taka prawda, wleci i ją wykorzysta tego możecie się jutro spodziewać jeżeli Chris wygra EC Match to z pewnością Ziggler może to jutro zrobić, widzę taki scenariusz Big Show jest wkurzony i wykonuje KO Punch na Alberto Del Rio na końcu walki aż tu Theme Zigglera który wykorzystuje walizkę i rozpoczyna program z Y2J'em,w końcu chyba już czas żeby Ziggler zaczął się częściej udzielać, walka będzie dobra bo dzięki Albertowi zawsze walka jest ciekawa on jako jedyny umię wykręcić dobre starcie z Bykiem.

Divas Championship - Czekać tylko na Paige zrobi rewolucje rozpocznie program Anty-Barbie i wymierzy sprawiedliwość pasowi Divas zdobędzie go i to bardzo szybko is the here!,walka będzie nudna tak jak zawsze Kaitlyn będzie stękać, Tamina będzie skakać jak wariatka nic ciekawego, czekać tylko na Paige.

Pre-Show - bez komentarza.

EC będzie średnie ale będzie miłe zaskoczenie.

Ok jakoś strasznie się rozpisywać nie będę już bo wszystko opisałem wcześniej więc krótkie podsumowanie.

WWE Championship- To tak, w ostatnim poście bardzo narzekałem na tą stypulacje ale zwracam honor WWE. była ona dobrym posunięciem, nawet bardzo. Dzięki niej walka nie jest takim zwykłym formalnym remachem a są podstawy by myśleć że Punk odzyska swoją własność. Oczywiście jest to średnio prawdopodobne ale nie nie możliwe. Dzięki tej stypulacji Punk ma tyle wyjść ewakuacyjnych, tyle opcji na odebranie Rock'owi pasa że jeżeli tego nie zrobi to już w ogóle zostanie zeszmacony do resszty a Rock wyjdzie na turbo terminatora który mimo tysiącom przeciwności jest niepokonany i generalnie sam by rozwalił team Ceny. Co akurat jest minusem tej stypulacji bo pewnie tak właśnie się to skończy. A Twoja teoria Satanicu z Takerem jest średnio przekonująca booo jeżeli Taker by zaatakował Punka w czasie walki to Punk zdobywa pas! Chyba że sędzia by tego nie widział no ale... Poza tym jaki Taker ma powód teraz do czepiania się Punk'a? Jeżeli ta walka ma dojść do skutku do dopiero muszą po powrocie Taker'a znaleśc jakieś podłoże pod nią. No i w sumie też wydaje mi się że to czy ta walka dojdzie do skutku ma znaczenie w tym pojedynku bo jeżeli Punk miałby być dołączony do walki o pas to najlogiczniej by było żeby ten pas teraz zdobył. Zdobywa pas jakims kantem wielkim, Rock rząda rewanżu na WM ale nie może bo tam już Cena ma zaklepaną miejscówe. Ale oczywiście szlachetny Jasio godzi się przyjąc Rock'a w imię niesprawiedliwości jaka go spotkała i mamy sensowny triple thret. Innej opcji dołączenia Punk'a do tej walki nie widzę. Ale to oczywiście tylko teoria a Rock pas pewinie zatrzyma. Zresztą przyrywanie titlerunu Punk'a po to żeby za miesiąc odzyskał pas byłoby delikatnie mówiąc bzdurne.

Winner: The Rock

WHC- Tutaj za to nie ma o czym pisać. Show przegra i tyle, chociaż na ostatnim SD trochę wątpliwości dodali zauważając że Alberto nigdy Show'a nie przypiął. Dodatkowo puścili wizje feudu Show Jericho ale to słabe bo skoro by mieli taką walke na WM szykować to by jej nie robili na SD. Więc postarali się zrobić co się da by podnieść szanse Show'a ale przegra i tak. No i oczywiście wisi nad nami jeszcze Ziggler i myślę że ma on tyko dwie opcje. EC albo WM ale która dojdzie do skutku nie mam pojęcia. Są jak dla mnie równie prawdopodobne.

Winner: Alberto Del Rio

Elimination Chamber- Z miejsca odrzucam 3 opcje. Hell No załatwią to między sobą na 100%, pewnie będzie sytuacja odwrotna jak na RR. Czyli Kane eliminuje Bryan'a a potem ten przyczynia się do eliminacji Kane'a. No i Orton, wielu go typuje ale jak dla mnie nie ma on szans bo nie ma żadnej sensownej kontynuacji dla niego. Nie będzie przechodzić turnu dla feudu z Del Rio... Jeżeli ma go przsejść to w jakimś większym story a Show ani Ziggler nie miałoby to podłoża i byłaby to taka o walka. Tak więc zostają 3 opcje. Jericho oczywiście jest faworytem jeżeli Ziggler wykorzysta walizkę. W innym razie nie ma szans poza tym pewnie będzie tu jakaś interwencja rodzinki Ziggler'a którzy będą chcieli wyelimiminować Jericho jakoś. Swagger stał się w moich oczach poważnym kandydatem od pojawienia się tego kogoś przy nim bo ich gadanie że będą ratować ameryke, że ameryka dla amerykanów i ogólna nagonka na imigrantów no kurcze pasuje jak ulał do Del Rio prawda? No ale mimo wszystko skłaniam się głównie ku Henremu. Od powrotu znowu jest totalnym dominatorem, dwa zwycięstwa nad Ortonem w przeciągu tygodnia no i raczej długo już nie pociągnie i myślę że wrócił żeby jakoś ładnie zakończyć kariere. A walka o o WHC na WM jest dobrą opcją ku temu. Del Rio dostaje drugiego grubaska, pokonuje go na WM, Henry po walce wgniata go w ring, Ziggler i wszystko się składa.

Winner: Mark Henry

Shield vs Team Heros- Tutaj przede wszystkim spodziewam się porządnego zaskoczenia. Conajmniej interwencji kogoś pokroju Lesnar'a a najlepiej turnu Ryback'a no albo... Jasia... ;P Jeżeli będzie to taki zwykły o duży squash i zniszczenie Shield będę bardzo zły i bardzo zawiedziony. Shield ma wygrać i nie ważne jaki cud będzie ku temu potrzebny, ma się on wydarzyc. Bardziej się nie rozpisuje bo nie am więcej do dodania niż pisałem wyżej.

Winner: The Shield

Reszta walk- Tu nie ma o czym pisać generalnie. Kaitlyn wygra, walka nie ma najmniejszego podłoża, jest z dupy wzięta, w ogóle ostatnio divy się nie pokazywały zbytnio. Kaitlyn się troche podbuduje i pewnie rozpocznie feud z AJ. Miz kurcze ma już kolejną szanse i teoretycznie w końcu ten pas zdobyć powinien ale z drugiej strony Cesaro radzi sobie wciąż świetnie z pasem i nie widze żadnego sensownego powodu by mu go zabierać. No chyba że chcą go już do ME wsadzać ale na to jeszcze jest czas więc niech trzyma swój pas bo napewno Miz nic lepszego z nim nie zrobi. No a preshow to w ogóle brak słów... Wygrają grubasy bo są nowym teamem i się mus podbudow ze a pokonanie teamu który własnie zakończył wspołprace jest ku temu dobrym powodem.

Gala ma mocne Punkty ale ma też dużo słabych i zbędnych. Może wyjśc nie najgorze ale może wyjśc tragicznie.

• Reputacja:   1

WWE championship The Rock vs Cm Punk - Nie mam wątpliwości że to Rocky wygra. Znów może być tak że najpierw wygrywa Punk a potem wbija Vince i mówi że Cm coś przeskrobał i restart walki i tutaj Rock wygrywa z Punkiem. Innej opcji nie widzę. Co do The Undertakera moim zdaniem wbije on na RAW a nie na EC

Wygrany - The Rock

WHC - Big Show vs ADR - Trzecia już ich walka i nie sądzę by i tym razem mogli wyciąć jakieś fantastyczne starcie. Moim zdaniem walka będzie przeciętna z dobrą końcówką i to Del Rio wygra. Co do Zigglera nie mam pojęcia czy już tutaj wykorzysta walizkę ale na ostatnim ME mówił do Jericho CHYBA że obiecuje iż do WM wykorzysta walizkę i zdobędzie WHC

Winner - ADR.

Elimination Chamber - Chciałbym by wygrał Kane , ale realnie patrząc nie ma na to szans. Najwięcej spodziewam się po Jericho który powinien sprzedawać Lionsaulty i Codebreakery na lewo i prawo. Moim zdaniem to on wygra ale po kolei

Daniel Bryan - Nie ma szans wygrać bo nie ma go teraz w ME , wygląda mniej imponująco od Kane'a i moim zdaniem jego szanse tutaj na wygraną to 25%

Kane - Miałby duże szanse ale już tutaj musiałby mieć zalążek swojego heelturnu. Tylko jeśli on tu heelturn to co na WM'ce gdyż jak wiadomo Dolph jest heelem a to raczej on na WM będzie z pasem WHC. Jego szanse oceniam 50%

Jack Swagger - Moim zdaniem ma najmniej szans. Lubię go ale on pokonywał samych jobberów , Marelle , Rydera no i Kingstona który z nich jest najlepszy. Nie widzę jego jako wygranego tej walki , wolałbym już jego feud z Cesaro. 20%

Mark Henry - Takie same szanse jak Kane , moim zdaniem Mark ma je całkiem całkiem ale co potem skoro Dolph jest heelem? 50%

Randy Orton - Tutaj mógłby mieć duże szanse gdyby nie to że spadł z hukiem z ME , obecnie przygotowuje się do heelturnu ale ciężko go tutaj zrealizowac bo Kane i Bryan to typy tweenera , tylko Jericho jest face i może z nim będzie tutaj miał jakieś utarczki Randy. Jego szanse 40%

Chris Jericho - Jego szanse oceniam najwyżej. Naprawdę mimo wieku całkiem zaawansowanego walczy jak młodzieniaszek. Chciałbym żeby on dostał tak z 20 minut z Kingstonem czy Bournem wtedy wyszłoby znakomicie. On jak dla mnie 75%.

Shield vs Terminator & Terminator & Terminator - Nie widzę szans Tarczy chociaż z drugiej strony bardzo chciałbym żeby wygrali to byłaby promocja. Jeśli Shield wygra to będzie to oznaczało że naprawdę solowa kariera u każdego z nich będzie na 100% .

Reszty walk nie oceniam , będą to zapychacze.

WWE championship - Mam co do tego starcia mieszane uczucia. Według wszystkiego co do tej pory się działo powinien zwyciężyć The Rock. Ale Paul Heyman wywalczył tą stypulację dzięki której Punk może odnieść łatwe zycięstwo :thinking: Może jednak WWE chce nas wyrolować i nie dawać nam starcia z przed roku ale dać nam na przykład ten triple threat match. Wiem wiem...Undertaker ale nie wiadomo czy on wogóle wystąpi na tej wrestlemanii. Mam nadzieje że WWE poprostu nas czymś zaskoczy.

WWE world heavyweight championship - Co do tego mam jasną opinie, zwycięży Alberto Del Rio i mam nadzieję że WWE nie zrobi nam niespodzianki bo taka niespodzianka nie była by miła. I wielka szkoda że nie ma stypulacji.

Elimination chamber match - Tutaj opisze szanse każdego zawodnika z osobna.

Kane - Nie ma szans na wygranie ponieważ nie pasuje do feudu z Albertem w końcu jest twenerem, no chyba że jakimś cudem pas wagi ciężkiej wygrałby Big Show to jeszcze by pasowało

Daniel Brayan - Według mnie również nie ma szans na wygranie. W meczu będzie tylko po to żeby porobić kilka akcji i zostać wyeliminowanym prawdopodobnie przez Kane'a

Jack Swagger - Niby rzeczywiście pasuje do feudu z Albertem, lecz ten feud byłby trochę za słaby jak dla mnie na Wrestlemanie

Randy Orton - Bardzo solidny zawodnik niestety z pushem jaki teraz ma nie wygra nic ważnego. Jeśli ma coś poważnego robić to po heelturnie.

Mark Henry - To już bardzo poważny kandydat do wygrania ''Komory eliminacji'' tak jak już wszyscy powiedzieli to końcówka jego długiej kariery i należy mu się ostatnie wynagrodzenie jakim jest walka o pas wagi ciężkiej na Wrestlemanii XXIX.

Chris Jericho - Kolejny poważny kandydat na wygranie tego meczu cóż on też nie pasuje do feudu z Rio. Pasowałby wtedy gdyby Zigler zrealizował kontrakt lub przeszedłby szybki hellturn.

O pozostałych się nie wypowiadam.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Po dłuższej przerwie spowodowanej problemami natury osobistej czas włączyć się do dyskusji.

The Rock © vs. CM Punk-tutaj niektórzy ambitni się zastanawiają nad zwycięzcą, ze względu na stypulacje, która jest powiedzmy szczerze z dupy, bo wystarczy, że wpadnie jakiś Yoshi Tatsu czy Brad Madoxx i klepnie po ramieniu Punka i mamy nowego starego mistrza. Jednak widocznie o tym nie pomyśleli. No cóż. Tutaj moim zdaniem oczywista jest porażka Brooksa. Nie zabiorą miesiąc czy tam 3 tygodnie po zdobyciu najważniejszego pasa dla gwiazdki pokroju Dwayne'a, bo to by była masakra. Chociaż tak można nazwać debilną decyzję o daniu pasa dla Rocka po największym zlaniu Dupska dla Johnsona. Zwycięzca-The Rock.

Alberto Del Rio © vs. Big Show-znowu WWE włącza mikrofalę by odgrzać kotleta(bez urazy Kotleten :8 ). Walka miała miejsce pierdylion razy (chociaż dobrze, że to nie pojedynek Del Ryja z Szejmusem, tu to chyba dwa pierdyliony) i tylko fajna stypulacja mogłaby uratować ten pojedynek. Zwycięzcę obstawiam jednak meksykańca, bo wygrana Showa nie wniosłaby ciekawości do walki o pas na WM'ce. Zwycięzca - Del Rio

Randy Orton vs. Jack Swagger vs. Mark Henry vs. Daniel Bryan vs. Kane vs. Chris Jericho-jedna z niewielu ciekawych walk na tym PejPerWju. Zwycięzcę bardzo ciężko wytypować. Mamy do wyboru masakrującą, powracającą czekoladkę, która dwa razy czysto pokonuje Randy'ego Ortona, a to coś znaczy. Mamy Ortona, dla którego shoot o pas byłby wyśmienitą okazją do bycia upragnionym Heelem. Jest też kolejny powrót, Chris Jericho, który pokonuje zdobywcę walizki, powraca po przerwie i sytuacja w której wygrywa pas na WM'ce a z walizką wbija aDolph jest ekscytująca. Do wyboru mamy również kolejny powrót, czyli Jack Swagger którego troszkę nowy Image (zabierzcie od niego ten strój bo wygląda co najmniej debilnie) w którym postanawia walczyć z innymi narodami jest fajną podstawą o feud z meksykańcem o pas. Najbardziej z dupy są tag-team championsi którzy walki nie dostaną bo mają swoje pasy! No kto to wymyśla. Dodać tu Sheamusa i Rybacka i wtedy można by było jeszcze bardziej wzmocnić emocje. A tu ni chu chu. Obstawiam zwycięstwo Chrisa Jericho!

Sheamus & John Cena & Ryback vs. The Shield-ciekawa walka, ale łatwo odgadnąć zwycięzcę, chociaż niespodzianki czasem bywają. Fejsi wygrają bo:przepędzili ostatnio tarczę, mają Dżona Ślinę, są fejsami, mają Dżona Ślinę, John musi się podbudować przed Wm'ką, mają Dżona Ślinę, tarcza musi w końcu przegrać, mówiłem już że mają Dżona Ślinę? Sory za to wyolbrzymianie, ale jakoś nie widzę tego, że Vince pozwala Cenie przegrać na ostatnim PPV przed wm'ką. Jedyne wyjście, w którym fejsi przegrywają to Hellturn jednego z nich. Obstawiam jednak wyjście numer 1 czyli zwycięstwo Johna Sheabacka :thumb:

Kaitlyn © vs. Tamina Snuka-Kaitlyn

Antonia Cesaro © vs. The Miz-tadam, walka z dupy. Rozwiązania są dwa.Błysnąłem inteligencją. Albo będą dobrze promować Cesaro i zostawią mu pas o który będzie walczył na WM.ce albo mało kreatywni będą debilami i odbiorą mu pas. Mam nadzieje, że jednak są kreatywni i zostawią mu pas. Cesaro Winner :applause:

Brodus Clay & Tensai vs. Team Rhodes Scholar-tadam, walka jeszcze bardziej z dupy. Nie dość, że marnowanie zmarnowanego Tensaia to reaktywacja z niczego Rhodes Scholar's. A ten cały team tancerzy? Ehh, całe WWE! http://komixxy.pl/1311234 Wygrają baunsiarze.

Powiedzmy sobie szczerze, karta masakrycznie kiepska. Dwa pozytywy.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Cóż, PPV praktycznie za chwilę, więc wypada się wypowiedzieć:

Pre show: Trudno się jakoś sensownie wypowiedzieć na temat tego pojedynku, bo został wzięty praktycznie z dupy. Widać że pospieszono się z rozpadem Rhodes Scholars(ale hype'owanie tego pojedynku jako one night return, to przesada, coś takiego można by było powiedzieć w przypadku D-X ale nie ich!). Typuję że wygrają face'owie, żeby jakoś podbudować ten ich tańczący zespół. Gdyby pojedynek nie był w pre-showie to możliwy byłby jakiś konflikt pomiędzy Rhodesem a Sandowem.

WWE Championship:

elimination-chamber-spoiler-4249.jpg

Bardzo przewidywalny ten pojedynek. Rock w końcu jedzie na Wrestlemanię, aby zmierzyć się z Ceną. Nie sądzę, abyśmy mieli zobaczyć jakieś pasjonujące starcie, pewnie Punk będzie znów bardzo blisko wygranej, aż w końcu Rock wykona swój finisher i obroni pas. Co do powrotu Undertakera, to nie jarałbym się tym, taka walka byłaby możliwa rok temu, ale teraz? Kiedy Punk jako heel ma bardzo słabą pozycję, przecież nie był nawet w stanie pokonać Rocka z pomocą sześciu gości. Dużo bardziej wolałbym by przyszła Wrestlemania kręciła się wokół końca kariery Andrzeja.

WHC: Ostatni pojedynek Del Rio z Big Showem, i wydaje mi się że jeden z ostatnich title shotów w karierze tego drugiego. Podejrzewam że Alberto znowu wygra jakimś sprytnym sposobem, albo po Enzuigiri, bo nie sądzę by mógł poddać olbrzyma. W każdym razie po walce ten go znokautuje i wparuje Ziggler wykorzystując walizkę. Kiedyś musi to nadejść, i akurat to PPV jest najlepszym momentem, nie sądzę bowiem by był to przypadek że taka ważna obecnie postać jak Dolph nie ma walki na PPV.

Elimination Chamber Match: Dla mnie jest tylko jeden faworyt- Chris Jericho.Zakładając że Dolph wykorzystuje walizkę, to koniec ich feudu mógłby być na Wrestlemanii XXIX, szczególnie w walce o pas(w międzyczasie dając Alberto rewanż, w który wmiesza się Chris) Inne możliwości? Swagger, na pewno nie, aczkolwiek po speechu jego managera na ostatnim RAW, wydaje się że zacznie feud z którymś z Meksykanów, i może być to właśnie Del Rio. W każdym razie nie sądzę by on mógł zawalczyć na Wrestlemanii o ten pas, ostatnio gdy dostał wielką szansę zaczął się wywyższać na zapleczu.

Mark Henry- niby jest dominatorem i jednym z faworytów, ale nie wierzę w jego zwycięstwo. Jestem prawie pewien że wyeliminuje go Orton, bo to mało prawdopodobne by bezkarnie dał się dwukrotnie ośmieszyć, nawet Markowi. Heniek po drodze kogoś wyeliminuje i może to być Kane.

Team Hell No- razem mają 0% szans na zwycięstwo, po prostu musi dojść do ich rozpadu, i muszą zawalczyć ze sobą na Wrestlemanii. Jako że na Royal Rumble to Bryan wyrzuci Kane'a to wydaje mi się że teraz będzie odwrotnie.

Randy Orton- wydaje mi się że dojdzie do ścisłego finału, ale nie zawalczy o najważniejszy pas. Czeka go program z Sheamusem, szczególnie że Randall chciałby przejść wreszcie turn, bądź z Markiem Henrym, bo przecież widzieliśmy ich ,,feud" na ostatnim Smackdown. W każdym razie nie wygra walki, ale na Wrestlemanii pewnie odniesie zwycięstwo.

6 Man T-T: Aż się prosiło by zrobić to Tornado EC Matchem, ale cóż. Każdy inny wynik niż wygrana terminatorów będzie zaskoczeniem, Shield ma jedynie szansę przez interwencję kogoś z zewnątrz(niby Maddox,ale to by przecież było bez sensu). Mam nadzieję że dojdzie do rozpadu Tarczy(byśmy nie oglądali drugiego Aces&Eights), obróceniu się Ambrose i Reignsa przeciw Rollinsowi i jego face turn(gość jest przecież urodzonym baby-facem).

US Championship: kolejna walka która dupy nie urwie. Nie sądzę by Miz w tym pojedynku wykonał Suplexa :D , ale nie sądzę też by zgarnął pas. Mizanin zupełnie mnie nie przekonuje, i trzeba wykorzystywać czas gdy jeszcze ma mocną pozycję, by podkładać go takim gościom jak Antonio, którzy potrzebują zwycięstw nad takimi jak Miz.

Divas Title: Walka potrwa najwyżej cztery minuty, i Tamina zanotuje swoją drugą porażkę na tym PPV. Kaitlyn zakończy pojedynek przez Spear.

8028_4c7313c30617.gif