Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2013 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Elimination Chamber

do.php?imgf=1359233269281.jpg

17 Luty 2013

New Orleans, Louisiana ; New Orleans Arena

Promo:

http://www.youtube.com/watch?v=NN_2BzmYjRM

http://www.youtube.com/watch?v=NN_2BzmYjRM

Theme song: "The Crazy Ones" by Stellar Revival

http://www.youtube.com/watch?v=gtW3wez9F6I

http://www.youtube.com/watch?v=gtW3wez9F6I

Oficjalna karta

WWE Championship

Singles Match

20130128_LIGHT_EC_rock_punk_C.jpg

The Rock © vs. CM Punk

Jeżeli Rock przegra przez DQ lub Count Out również traci pas

World Heavyweight Championship

Singles Match

20130201_LIGHT_EC_match_delrio-show_C-homepage.jpg

Alberto Del Rio © vs. Big Show

#1 Contender World Heavyweight Championship Elimination Chamber Match

20130201_ARTICLE_EC_6man.jpg

Randy Orton vs. Jack Swagger vs. Mark Henry vs. Daniel Bryan vs. Kane vs. Chris Jericho

6-Man Tag Team Match

20130201_LIGHT_EC_match_shield-cena+sheamus_C-homepage.jpg

Sheamus & John Cena & Ryback vs. The Shield

Divas Championship

Singles Match

20130201_ARTICLE_EC_divas.jpg

Kaitlyn © vs. Tamina Snuka

United States Championship

Singles Match

20130201_ARTICLE_EC_cesaro_miz.jpg

Antonia Cesaro © vs. The Miz

Pre- Show Tag Team Match

20130211_LIGHT_matches_tagteam_C-homepage.jpg

Brodus Clay & Tensai vs. Team Rhodes Scholar
  • Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

5

• Brem

5

• patryniu

3

• Bryx

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Więc rozkręcamy dyskusję na długo przed EC. Tak jak obstawiałem w dyskusji o plakacie, wygrał typek, który na plakacie się znajdował. Tyle, że niestety jest to Jasiu. Nie musimy zgadywać, że wybierze pas WWE, bo to zrobi. Kto się znajdzie w EC o ten pas? Obstawiam Rock, Punk, Miz, Ryback, Tensai i Khali.

Rocky pas obroni i na WMC'e walka z Jasiem. Eh...

Jednak więcej się będzie działo w walce o pas WHC! Tutaj oczywiście typuję Del Rio, Big Show, Orton, sheamus, Ziggler i Jericho. Obstawiam stratę pasa przez Del Rio na którymś Smacku, Orton go zdobywa a na EC o pas najbardziej walczy Sheamus.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Janusz już na RAW zadeklarował, że będzie walczył o pas WWE, ale to mnie nie dziwi. O wiele gorsze jest to, że na EC ma być walka rewanż między Rockiem, a Punkiem..... :( brak słów, jedynie rozczarowanie i żenada, coraz gorzej.

Jak już wspominałem pooglądam WWE jeszcze do WM, ale tylko feudy o WHC i mam nadzieje, że zmieni on posiadacza w komorze, bo dawno tego nie oglądaliśmy. Jeżeli naprawdę ma być taki szajs, że będzie to jedyna walka w tej stypulacji, to ja obstawiam takich oto uczestników: Alberto Del Rio ©, Big Show, Randy Orton, Ryback, Sheamus i Chris Jericho (jeżeli zostanie, a skoro zostało powiedziane na RAW, że ma nowy kontrakt to zakładam że tak będzie), ewentualnie opcją zastępczą za niego jest Barrett. I tutaj mój typ, czyli facet który dawno nie trzymał pasa, a na to zasługuje i mój ulubieniec: Y2J. To by było całkiem dobre, chociaż szczerze powiem, że nie podoba mi się obsada, którą podałem, ale to chyba nie tylko mi.

iBzvb2JSpQNRM.gif

• Reputacja:   1

Jak wiadomo Rock vs Punk to singles match także w komorze eliminacji czekałaby nas walka o pas WHC. Ale mam inny pomysł. Shield , Ryback , Sheamus , Orton. Akurat jest ich 6. Można pomyśleć w ten sposób powiedzmy że na końcu zostaliby Orton z Sheamusem i tu jest pomysł na heelturn Ortona. Tak mnie teraz to naszło , zobaczymy jak będzie.

Mam nadzieję, że Elimination Chamber będzie lepsze od Royal Rumble. Thr Rock wgl nie widzi mi się teraz w roli championa WWE. Najchętniej zobaczyłabym Punka wygrywającego pas z powrotem, niestety, mało realne. Z całą moją sympatią do Alberto Del Rio muszę powiedzieć, że mam nadzieję, że straci pas na rzecz Ortona lub Chrisa Jericho, a ten pierwszy jak najszybciej przejdzie heel turn. Uwielbiam go, ale jest mdły jako face.

Z całą moją sympatią do Alberto Del Rio muszę powiedzieć, że mam nadzieję, że straci pas na rzecz Ortona lub Chrisa Jericho, a ten pierwszy jak najszybciej przejdzie heel turn.

To także jest mało prawdopodobne. Jericho w najbliższym czasie zajmie się Ziggler'em, Orton porobi sobie RKO z specjalną dedykacją dla jego małych fanów, a Alberto potrzyma pas aż do WM. Jedynym, który z tej trójki może przejść na złą stronę mocy to jest nim Randy. Spekuluje się, że ma to nadejść, sam zawodnik przecież trąbi o tym od kilku tygodni. Jako face nie powodzi mu się za dobrze, a Orton heel to zawsze jakaś rozrywka. ;)

Dziwna sprawa szykuje się na prawdziwą Komorę Eliminacji. Walka o pas WWE jak na razie będzie odbywać się między dwoma zawodnikami, co wyraźnie wyklucza Elimination Chamber o WWE Championship. Tytułowe PPV, więc takowe walki muszą być przynajmniej dwie. Coś czuję, że w najbliższym czasie ten Singles Match zamieni się w Elimination i to da nam większych emocji niż ponowne starcie drewna z wielkim przegranym. Patrząc na plakat to takie rozstawienie mogłoby idealnie pasować do pojedynku o pas federacji, ale Cena przecież wygrał RR Match, więc po co miałby niby w tym wszystkim uczestniczyć? Wszystko się wyjaśni w najbliższych tygodniach, a jeśli o mnie chodzi to z wielką sympatią chciałbym, aby John wziął się za pas Wagi Ciężkiej, choć to raczej niemożliwe, a nawet więcej:

ch***jnia z grzybnią. Twice in a Lifetime :|

• Urządzenie:  Windows

IMO jeśli w ogóle pojawi się druga walka EC to będzie to pojedynek w stylu Shield vs. Sheamus, Cena, Ryback. Skoro można było zrobić walkę TLC w której wygrywało się przez pin, to teamowa walka EC też nie będzie większym problemem. Szczególnie że Janusz potrzebuje jakiejś walki na tym ppv, a w tak krótkim czasie coś takiego jest najprostszym rozwiązaniem. Drugie EC oczywiście o pas wagi ciężkiej - DelRio, Show, Ziggler, Jericho, Orton i jakiś Great Khali czy inny Cody Rhodes. Wątpię żeby ktoś w WWE odważył się zorganizowac EC o któryś z mid-carderowych pasów(chyba że chcieliby je połączyć co jest obecnie fantastyką), ustalanie #1 contendera do żadnego z głównych pasów nie ma sensu jako że Jan już zaklepał walkę na WM.

Of kors niżej nadziejecie sie na spoilery z RR i Raw:

Tak, według mnie robienie sobie krótko mówiąc jaj z kolejnego ważnego PPV przed samą WM nie robiąc nawet dwóch tego typu matchy jest po prostu zbrodnią. Mimo wszystko, mimo tego, że Rock na tym PPV jest nie zagrożony to chętnie bym zobaczył starcie Elimination Chamber o główny pas. Jednak jest tak jak pisze Carlos, obecnie bardziej prawdopodobna jest to, że do komory trafią The Shield wraz z Janem, Sheamusem i Rybackiem. Rewanz między Rockiem i Punkiem, o główny pas SD raczej standard, Rio, Show, Orton, Jericho, Dolph - jedno miejsce dla zapychacza, pewnie Kingston bo on w walkach z jakąkolwiek stypulką gdzie można wskoczyć na cokolwiek jjest dla niego okazją. Na Raw widzieliśmy też o coś o turnieju o pretendenta do IC, który chyba rozpocznie się na Main Event, a z tego co było widac reklamowani są ludzie typu Orton czy Ziggler, chyba, że po prostu było tak zbudowane promo - bez szans nie jest też Bo Dallas i można powiedzieć, ze praktycznie karta ułożona. W dodatku rewanż o US równiez prawdopodobny - Miz vs. Cesaro, karta raczej nie będzie zadziwiająco dobra i może to i lepiej, bo jak karta nie wypada blado to gala wręcz przeciwnie.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Akurat fakt że nie odbędzie się walka o pas WWE w klatce nie dziwi i generalnie jak dla mnie to dobry ruch. Chyba nie chcieliście żeby po takim titlerunie Punk nie dostał porzadnego remachu 1vs1 albo co gorsza dostał go na tygodniówce? To przynajmniej jest sensowne nie jak walka Miz vs Lawler 2 lata temu na tej gali... Jedyne co to tylko obawiam się bardzo czy WWE zrobi druga walkę w klatce. Skoro zrobili jedna walkę HitC na HitC to czemu nie mieliby zrobić jednej walki EC na EC. Która na dodatek nawet nie miałaby szans byc ME. Mam wielką nadzieje że coś jednak wymyślą. Contender rzeczywiście jak ktos napisał wyżej średnio wchodzi w gre w Jasio juz zapowiedział że wybiera pas WWE. No a contendera do drugiego pasa też bez sensu robić skoro wszyscy wazniejsi ze SD będa walczyć o pas czyli pewnie Del Rio vs Sheamus vs Big Show vs Orton vs Ziggler vs Jericho ewentualnie nie konieczine Ziggler a jakiś Rhodes czy Sandow a Ziggler atakuje po walce. No mniejsza co do drugiej walki w klatce to hmmm...

Ale mam inny pomysł. Shield , Ryback , Sheamus , Orton. Akurat jest ich 6.
IMO jeśli w ogóle pojawi się druga walka EC to będzie to pojedynek w stylu Shield vs. Sheamus, Cena, Ryback. Skoro można było zrobić walkę TLC w której wygrywało się przez pin, to teamowa walka EC też nie będzie większym problemem. Szczególnie że Janusz potrzebuje jakiejś walki na tym ppv, a w tak krótkim czasie coś takiego jest najprostszym rozwiązaniem.

Hmm Jasio jak Jasio w sumie zazwyczaj zwycięsca RR nie wlaczy na EC, Sheamus nie walczył, Del Rio miał jakiś większy squash z Kofim, Edge nie walczył a wczesniej to nie pamiętam ale opcja w sumie realna zwłaszcza że tez Ryback potrzebuje jakiejś walki. A elimination Tag match jest całkiem znośną opcją tylko jedno zastanawia. Kto miałby wystapić jako trzeci u boku Jasia i Ryback'a. Wydarzanie Raw mogłyby wskazywać Sheamusa ale czy rudy odpuściłby walke w komorze o pas? To samo tyczy się Ortona. Pozatym jeżeli mają rzeczywiście feudować to kurcze musi coś się między nimi wydarzyć więc powinni byc w jednej walce jeżeli nie jednym teamie. No chyba że WWE już do reszty spieprzy to wszystko i da pas Ortonowi na EC... A co tam jak juz wygrali Jasiu i Rock to do końca lećmy sztampowo i nudno...

Wątpię żeby ktoś w WWE odważył się zorganizowac EC o któryś z mid-carderowych pasów(chyba że chcieliby je połączyć co jest obecnie fantastyką),

To by było tez dobre rozwiązanie ale nie wiem czy realne. Pamietam że pare lat temu odbyła się walka w komorze o US kiedy to miał go MVP. Obecnie pas US ma bardzo duże znaczenie a takie zwycięstwo dla Cesaro byłoby dopełnieniem wszystkiego i jego ewentualna walka na WM ze Swaggerem byłaby ciekawsza niz walka o WWE championship. IC tez wchodzi w gre bo jest ten turniej Barrett'a więc napewno się by 6 znalazła do komory. Hmm napisałeś o połączeniu i tak sobie pomyślałem... W tym turnieju Barrett'a o #1 contendera bierze udział Cesaro generalnie... Co jest troche dziwne więc może coś jest na rzeczy i Cesaro jest w stanie zunifikować pasy. Bo napewno nie Barrett przegrywając na Raw z Dallas'em... I mielibyśmy bardzo konkretne nawet starcie o ten zunifikowany pas Cesaro vs Barrett vs Miz vs Kofi vs niewiem Sandow, Rhodes, Dallas(...) czy nawet Clay. Wiem, mało realne ale jeden pas midcardowy byłby to dobry ruch na chwile obecną.

Ooj cienko w tym roku to się wszystko zapowiada ,coś mi się zdaję ze fani w tym roku będą przygnębieni że zobaczą tylko jeden EC Match , według mnie to kpina , kur* dzisiejsze czasy są jakieś dziwne to samo jest w TNA , na serio jeszcze CZW a także DGUSA da radę oglądać,reszta na prawdę upada ;( to jest jakiś koszmar który za pewnie skończy się dopiero w roku 2030 ! po za tym jaka karta na Wm 29 ulubiona minka DonCarlosa " :8 " tak by na to odpowiedział , żenada gówno że tak się wyrażę i nic więcej,Vince ,Vince Senior to w grobie się przewraca jak to widzi to już Wrestling w latach 70 / 90 lepiej był rozpracowany niż teraz,Rock vs Cena już drugi raz będe spał przy tym Main Evenecie jeżeli nie dodadzą do tej walki stypulacji !.

CM Punk vs The Rock " WWE Championship Match " - Po co znowu rewanż ? , co Rock boi się wejść do komory taki z niego Championa jak ze mnie baletnica w ciemno,ta walka będzie śmieszna,jeżeli Taker nie zaliczy w tej walce Returnu to Vince znowu zkarztanił kolejne PPV ,myślałem że 2013 roku zacznie się trochę lepiej ale jednak się myliłem to jest jakaś żenada a nie Wrestling,może w CZW dają Bothe ale tam jakoś pokazują jakieś dobre akcje nie mówie że mają się rzucać na szklane stoły czy coś. ale chociaż zawsze cos sie dzieje i jest dobra podbudowa, tylko w WWE ! jest zawsze obesranie bo to juz WWE i tak zostanie koniec kropka , (kolejna strata czasu) nie wiem czy obejrze live.

The Shield vs Ryback and John Cena - Kolejny durny match , już to widzę jak Cena wykonuje You Cent Simi ! swoje genialne i wykonuje AA na Ambrosiaku,a wszyscy fanią oczywiście " Let's Go Cena , Cena Sucks " .Fuck You WWE ! , za pewnie John Cena wygra razem Rybackiem , bo przecież WWE myśli że fani by się zdenerowali jak by przegrali , a oczywiście jest na odwrot jak Cena wygrywa to fani dostają szału i wyłączają od razu PPV bo wiedzą że to Bull Shit ! , przegrają to jest pewne ! : / ,nawet tego nie będę oglądał bo już to widzę, Cena promuje gówno a nie promuje , powinien dac szanse takim zawodniką a nie tylko o swoje reputacji myśli.

Obecnie Karta kompletna porażka.. Vince weź już odejdź z WWE, szanuje cie za to co zrobiłeś , ale kasa nie jest najważniejsza moze dla ciebie, ale dla mnie się liczy dobre Show , szkoda mi po prostu zawodników którzy się strasznie marnują i to jest najgorsze.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Urządzenie:  Windows

Rock boi się wejść do komory taki z niego Championa jak ze mnie baletnica w ciemno

Jeśli dla WWE priorytetem jest walka Dwayne/John na WM to wiadomo że nie wyślą obecnego mistrza do komory gdzie może łatwo nabawić się jakiejś głupiej kontuzji która zrujnowała by misterny plan Vinca na "once in a Lifetime... again". Poza tym żeby Taker zaliczył powrót i zaatakował Punka, to najpierw Punk musiałby w jakiś sposób tryumfować w tej walce(chociażby obić Dwayne po porażce) a na to szans raczej nie ma. I nie wiem czy jest się co przypierdalać do podbudowy bo ta akurat nie jest najgorsza, sama walka i rozwiązanie sytuacji na RR było ch***jowe na maxa, ale podbudowa była przy tym perłą zanurzoną w gównie.

Cena promuje gówno a nie promuje , powinien dac szanse takim zawodniką a nie tylko o swoje reputacji myśli.

Akurat wątpię by John-boy miał cokolwiek do gadania w kwestii że on chciałby kogoś wypromować. Jasne może powiedzieć komu trzeba na backu o kimś parę ciepłych słów, ale przecież jako twarz federacji nie będzie żądał porażek bo trzeba promować nowych. Już sam fakt że Tarcza dostaje walkę z Bezcennym to dla nich większa promocja niż wszystko razem wzięte co otrzymali do tej pory.

Vince weź już odejdź z WWE, szanuje cie za to co zrobiłeś , ale kasa nie jest najważniejsza moze dla ciebie, ale dla mnie się liczy dobre Show

Lekcja #1 - kasa zawsze jest najważniejsza.

Lekcja #2 - patrz lekcja #1 jakbyś zapomniał.

:waving:

Teks zawiera otwarte spoilery SD.

Jak już pisałem, nie przeszkadza mi brak walki w komorze o pas WWE. Może i chętnie zobaczyłbym debiut Rock'a w tej stypulacji ale nie wyobrażam sobie żeby Punk nie dostał godnego remachu po takim titlerunie. I napewno nie może on być wieloosobowy ani bynajmniej nie może się odbyc na tygodniówce. Więc w tej sytuacji innego wyjścia nie ma. Ale to co zostało ogłoszone na SD mną wstrząsneło. Na gali EC nie odbędzie się ani walka o pas WWE ani walka o pas WHC?! I tak jak rozumiem sytuacje z pasem WWE tak nie widze żadnego najmniejszego powodu dla którego nie ma odbyć się walka o pas WHC... Feud Del Rio z Showem bynajmniej nie jest jakiś ultra mega ważny ani wybitnie dobry żeby trzeba go było ciągnąc aż do tego stopnia by musieli walczyć 1vs1 na EC. Show stracił pas, przegrał remach i sytuacja jest czysta więc nie ma żadnych przeciwwskazań do walki w klatce. A tu wychodzi booker i zapowiada walke w klatce o #1 contendera -.- Jaki w tym cel? Nie chcą żeby ADR trcił pas a jednocześnie nie chcą żeby walki w klatce traciły prestiż gdyż od czasu gdy Edge został pierwszym mistrzem który wyszedł z klatki z pasem żeden mistrz nie stracił pasa? I generalnie uważam że owszem to nie jest zbyt dobre ale zamiast robić takie bzdury mogliby przenieść ta gale na kiedy indziej co byłoby dobrym ruchem. Bo jak ktoś nowy zdobywa pas na EC to żadko sie zdarza żeby tracił pas juz po miesiącu. No ale mniejsza... Już wolałbym zobaczyć dwie walki w komorze SD, o pas i o pretendenta. I np mogliby zrobić na tygodniówce 6 walk, zwycięsca każdej idzie do walki o pas, przegrany do walki o pretendenta. W tych 6 oczywiście ostateczny rewanż ADR vs Big Show. Zawsze da się wymyslić coś sensownego ale po co skoro mozna olać kolejna ważną i fajna gale nie robiąż żadnego pojedynku o pas... Poza tym czemu pchają do tej walki Khalego? Goood... Jest mnóstwo fajnych kandydatów po co znowu upychaja go do tej komory by nie przetrwał w walce 5 minut... No nic jeżeli WWE nie zrobi drugiej walki w klatce czy to Shield vs ekipa Jasia czy o pas midcardu (ze wskazaniem na US) będzie to kolejne wielkie nieporozumienie w dopiero rozpoczynającym się roku 2013.

Eeh ,patrząc na początek roku z WWE,to bardzo słabo ,brem wyjaśnił wszystko co do walk ,bedzie bardzo cienko w tym roku coś czuje,jeżeli WWE będzie robił tak jak teraz to z pewnością w okolicach maja , sierpnia mogą stracić znowu na Ratingach,boje się że mogą zrypać 30-lecie WrestleManii ; ( ,modlę już od Wm 28 żeby Austin pojawił się gdzieś w okolicach Maja ! albo Czerwca , wbił się i wykonał Punkowi Stunner'a a także prezent dla The Shield jak by ich stajnia się tak długo utrzymała,dla mnie to by było coś wielkiego i mam nadzieje że Main Event'em właśnie Wm 30 Będzie " austin vs punk ", fani na to czekają aż 3 lata ,mianowicie 2 lata ,gdzie nie gdzie są objawy tego feud'u ale czy odbedzie się ich walka akurat na Wm 30 " to jest wielki znak zapytania taka prawda ".

Odbiegłem od tematu,mianowicie uważam że EC będzie strasznie przeciętne,czekam najbardziej na Extreme Rules,szczerz mówiąc czekam bardziej na ER niż na Wm 29 bo i tak wiem że zepsują Wm 29,będzie to wielka katastrofa , do tego jeszcze ten sam Main Event co na Wm 28,fani za pewnie będą z tego powodu nie zadowoleni,bo to jeszcze kurde New Yorku , aa tamz pewnością mocniej wygwiżdżą Cena niż w Miami, droga do Wm 29 za powiada się kiepsko,a same Walki na ER słabo , za pewnie Bohaterowie przegrają i tyle mozna powiedzieć w tej sprawie,jeszcze niech tylko Wm 30 zje* za rok i to koniec mojej przygody z WWE,już mnie CZW bardziej elektryzuje.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

CM Punk z The Rockiem, czyli rewanż za Royal Rumble o WWE Championship. który według mnie wypadnie w dosyć schematyczny sposób. Wiadome jest, że Rock to wygra, nie ma innej opcji, Punk tylko na tym cierpi. Na pewno nie obejdzie się bez interwencji, zamieszania, na co liczę, bo zwykła porażka Punka z kimś pokroju Rocka to jak słaby wymiar kary na którą nie zasłużył. Shield nie zainterweniuje, mają swoją walkę na tym samym PPV, pozostaje jeszcze Lesnar i Heyman z których strony czekamy na jakieś wyjaśnienia i to w którym kierunku pójdą. Podsumowując walka 1 na 1 na takiej gali raczej nie wybije się zbyt wysoko lecz pewnie będzie Main Eventem, chyba, że Cena ich wypchnie. Mamy wielki pojedynek niezniszczalnego Jaśka z aktorem Johnsonem o to który jest ważniejszy i będzie walczył w walce wieczoru ELimination Chamber - za to już na WrestleManii zobaczymy ich obu w ME dla pokazania, że obaj sa tutaj jak Bogowie. Wracając do gali, która już w następnym tygodniu, z tej walki górą wyjdzie The People's Champ, The Rock...

Kolejne starcie z serii dwóch osób, które na SmackDown walczą o główny pas i dalej długo długo nic, to już ich 4 walka, w pierwszej Show stracił pas, a teraz wali głową w mur. Na szczęście na tej samej gali zostanie wyłoniony nowy pretendent, już to kiedyś mówiłem, jednak wolę chyba nawet Ortona, tym bardziej jako heela niż kloca jak Show, bo del Rio po zmianie radzi sobie bardzo dobrze, a przy Big Show'ie nie rozwija swoich skrzydeł dosadnie, na miarę swoich możliwości. Kolejna walka w której mistrz zostaje na swoim stanowisku, ale tym razem pretendent na szczęście odejdzie w zapomnienie. Typ to pewny del Rio.

Six Man Tag Team Match czyli kolejna bardzo ważna próba dla Shield. Po wygranej na TLC nad Hell No oraz Rybackiem teraz mają jeszcze cięższe zadanie, bo do Rybacka dochodzi Mr. Royal Rumble, predator John Cena i inny niezniszczalny, Sheamus. Zobaczymy ile tak naprawdę znaczą dla federacji, pomimo cięższych potyczek na Raw w których zaczęli dostawać baty ich wygrana pokaże ich siłę. Porażka raczej przesądzi, że nie są oni wcale czymś szczególnym i więcej niż Nexus nie osiagną czego chyba nie chcemy, bo Ci trzej są zwyczajnie dobrymi materiałami na przyszłe gwiazdki, a dobra promocja na początku jest im potrzebna. Mimo to uważam, że na chwilę obecną z tego starcia zwycięsko wyjdą face'owie, w dodatku kiedy nie potwierdzona jest informacja o tym czy panowie wejdą do komory, bo uważam, że stypulacja i możliwość nie czystej gry może pomóc Shield w zwycięstwie.

Na jedyny oficjalnie potwierdzony Elimination Chamber Match przyjdzie czas kiedy ujrzymy wszystkich zapowiedzianych zawodników, póki co starczy.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Walki o pasy obie to formalność więc się narazie wstrzymam z pisaniem o nich, coś napisze później w jakims podsumowaniu zresztą nie wiele tam jest o czym pisać, w obu przypadkach bardzo przydałaby się stypulacja. Bo tak jak pojedynki o WHC z RR czy wczesniej ze SD były niezłe a przynajmniej znośne tak nie ma wątpliwości że w single matchu panowie nie stworzą nic wartego uwagi. No ale z drugiej stron nie wiem czy WWE da im trzeci raz z rzędu stypulacje. O walce EC też się narazie wypowiadać nie będę puki nie bedzie kompletu. Mamy narazie 3 zawodników

no na SD doszedł jeszcze Henry który po czystym zwycięstwie nad Ortonem jest narazie moim faworytem

i poczekamy na pozostałych przed wysnuwaniem teorii.

Za to zatrzymam się dłużej nad walka Terminatarzy vs Shield bo tu wbrew pozorom mogą się wydarzyć jakieś ciekawe rzeczy.

Mimo to uważam, że na chwilę obecną z tego starcia zwycięsko wyjdą face'owie, w dodatku kiedy nie potwierdzona jest informacja o tym czy panowie wejdą do komory, bo uważam, że stypulacja i możliwość nie czystej gry może pomóc Shield w zwycięstwie.

Nie tylko by im pomogła ale i wwalka byłaby o niebo ciekawsza aczkolwiek z tego co czytałem to się nie wydarzy. Komora wymagałaby eliminacji przynajmniej jednego z drużyny 'tych dobrych' a WWE nie chce eliminować żadnego z tej trójki tym samym pokazując że byłby on mneijszych terminatorem od pozostałych i nie chcą mu tym zaszkodzić. A sytuacja w któryj zostaje 3 do 0 byłaby bez sensu. Dlatego raczej komory nie dostaną ale ciekawi mnie czy chociaż będzie to NDQ czy Shield będą się pierwszy raz musieli odnaleźc w walce takiej normalnej czyli ze zmianami. Ale co do wyniku. Oczywiście na oko wygląda to strasznie jednostornnie ale czy aby napewno? Bo tak w zasadzie co dałoby tym dobrym zwycięstwo? Albo co dałoby WWE zwycięstwo tych dobrych? Nic i nic. Na dodatek byłaby to zniszczenie Shield którzy jako niepokonani liczyliby się dużo bardziej niż jako wgnieceni w ziemie przez team superheros. Jeżeli w ogóle po takiej porażce by coś jeszcze znaczyli. To jest zbyt oczywiste więc ja się tu spodziewam zaskoczenia i to dużego. Są opcje dwie moim zdaniem. Interwencja mozliwe że Lesnara bo nie widze dla niego innej roli. Albo opcja nr dwa do której chciąłbym żebyście się ustosunkowali bo może majacze. H...h...heelturn? Spokojnie! No bo... czy to troche nie podejrzane że trójka która ma walczyć z Shield to ta sama trójka która jako ostatnia została w RR matchu? Oczywiście może to byc przypadek ale czy odciąganie Sheamusa od walki o contendera nie powinno być czymś więcej niż nic nie znaczące zwycięstwo? No dobra ale tu się pojawia pytanie podstawowe czyli... kto? Sheamus moim zdaniem jest opcją najmniej prawdopodobną mimo że własnie to o czym wspomniałem przed chwilą jest troche dziwne ale on jako jedyny nie ma na chwile obecną żadnego najmniejszego powodu do heelturnu więc bez sensu. A jeżeli zdecydowaliby się go zheelturnować pod feud z Ortonem to by byli kompletnymi kretynami. Yhh no dobra Cena... Tak wiem... Mało prawdopodobne ale z drugiej strony jego feud z Rockiem będzie identyczny jak feud z zeszłego roku pozatym że na szali będzie pas. A feud Rocka ze złym Ceną byłby czyms wooow ale zdaje sobie sprawe że to się nie stanie. Raczej... No i Ryback jak dla mnie opcja najbardziej prawdopodobna w całej tej małoprawdopodobnej sytuacji. Po pierwsze nie ma co z nim zrobić, nie ma feudu na WM'ke. Starają się mu coś wymyślic troche na siłe, coś czytałem o Jericho, są sztampowe opcje czyli feud o to kto jest silniejszy z Showem albo Henrym. Poza tym ma on największy powód do heelturnu bo jakby nie patyrzec troche go olali. Pierwsza walka o pas WWE, oszukany, druga walka, nie dostaje remachu 1vs1 tylko triple threat gdzie znowu zostaje oszukany. 3 walka ponownie zostaje oszukany tyle że tym razem juz wszyscy mają to gdzieś i zostawiają go z niczym bo przecież wrócił Rock więc o tyn że zaśługuje on teoretycznie na uczciwą walke wszyscy zapominają. Całkiem się to nawet do kupy składa jak dla mnie. No dobra a Wy jak to widzicie? WWE jest skretyniałe do reszty i da nic nie znaczącą wygraną swoim pupilkom tylko po to zeby mogli sobie ja odchaczyć poświęcając tym samym Shield czyli opcja zła. Opcja pośredina czyli interwencja. Czy opcja woow i heelturn którego z bohaterów?