Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania 30 " Przepustka dla młodych zawodników ? "

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam was wszystkich nie znajomych , znajomych , weekend się zaczął faktycznie powoli się kończy , aa ja zwlekałem z tym tematem od tygodnia , chyba faktycznie każdego zastanawia kiedyś tacy zawodnicy jak Wade Barrett , Rhodes , Ziggler , faktycznie nowi zawodnicy co raz częściej debiutują w głównym rosterze tacy jak Rollins , Ambrose, Regins , nie długo mogą się pojawić tacy zawodnicy jak Wyatt , Kruger , PAC , Ohno do nich dojdzie jeszcze Generico za pewnie Sami Callihan zjawi się nie długo w NXT , za pewnie każdy zastanawia sie dlaczego WWE ? przepełnia tak roster,faktycznie to nic trudnego trzeba trochę pogłówkować a będzie się wiedziało,ja doszedłem do takiego wniosku że powoli kończy sie pewna era w WWE ,nie chodzi mi o żadną nową erę , o żadną Attitude, tylko pewna era w rosterze mianowicie chodzi o to że kończy się era zawodników typu : Cena , Taker, Triple H itd . , w końcu ciągle nie będzie to samo bo w końcu oni nie mają zdrowia pod dostakiem , za pewnie Cena po Wm 30 zacznie mniej pokazywać się w Main Evenecie a to będzie wielka szansa dla takich zawodników jak Ziggler, Rhodes czy nawet Ambrose jeżeli dostanie szanse,wydaje mi się że właśnie to Wm 30 będzie wielką przepustką dla młodych gwiazd że po tej Wm 30 zmieni się co nie co w WWE że zakończy się pewna era zawodników którzy byli na topie zaczną mniej występować , aa tacy jak Ziggler czy Barrett staną się czymś wielkim dla WWE opisze krótko co i jak mogło by to wyglądać i naczym WWE by zyskało robiąc tak rzecz.

Ziggler - Vince wpadł na pomysł żeby ten zawodnik przeszedł Face turn i stał się drugim HBK'iem , wiadomo jak Vince kochał HBK'a oddał by za niego miliony aż sam HBK postanowił zakończy karierę w wieku 45 lat , więc teraz trzeba szukać zastępcy i właśnie będzie nim Ziggler to prawie pewne Vince w niego wierzy , więc to pierwsza osoba która może rozpocząć pewną erę w WWE dochodząc do samego Main Eventu gali .Wiadomo Cena i Cena zawsze był w Main Evenecie , a teraz jest szansa że to będzie postać która może zastąpić Cena śmiało w Main Evenecie,fani by go kupili idealnie jak cała polska go kupuję prawie , gdzie nie widzę to napisane czemu Ziggler nie wykorzystuje jeszcze walizki itd . to może byc on i to on moze być wielką gwiazdą która może rozpocząć pewny trans dla młodych gwiazd.

Sami Callihan - Ten zawodnik jest potrzebny w WWE i to natychmiast po Wm XXX , wiadomo Taker odchodzi na emeryturę nie długo aa fani ciągle rozmyślają co będzie jak ten zawodnik odejdzie nie bedzie żadnej mrocznej postaci nie będzie Taker nie będzie grobów nie będzie tych ataków znienacka , o nie o nie ! tak to nie może być jest zawodnik który wstanie może się wcielić w mroczną postać która mogła być podbić serce mrocznych fanów , jest to właśnie Sami jego gmmick jest czymś , nie jest to gmmick wyjęty z dupy , nie jest to byle jaki zawodnik to jest to coś , to jest godny zawodnik który może się wcielić w mroczną postać i zostać kimś , nie dawno oglądałem proma Sami'ego na których znajdowały się groby,chyba było to nagrywane na Cmęnatrzu jeżeli się nie mylę , gdzie Sami opowiadł mroczną Historii a później wspomniał o Sabu , to jest zawodnik , WWE go potrzebuje ten zawodnik to $$$ , jezeli by go wypromowali mocno to śmiało może zostać główną mroczną postać WWE,mam nadzieje że w ogóle pojawi w WWE :P

Ambrose - Jest mianowany na nowego Pipera więc tu nie ma co uzgadniać , to zawodnik który musi się w przyszłości znaleść w Main Evenecie mam nadzieje że Wm 31 będzie jego i tam rozpocznie swoją karierę , nie wiadomo czy do tej pory wszyscy do żyją ale musimy , mam nadzieje że to właśnie na Wm 31 Ambrose będzie walczył o najważniejszy pas w federacji , że to właśnie on będzie główną atrakcją tej gali , bo to zawodnik godny uwagi , jego proma są na duży poziomie wciągu parę sekund stał się kimś ważnym w CZW , miejmy nadzieje że podobnie będzie w WWE , bo Amerykanice mają na niego chrypkę,mam nadzieje że już za parę lat będzie kimś w WWE.

Rhodes - Ma prawię pewne że będzie kimś w WWE , fani go kupują krzyczą i kochają , chociaż jest Heel'em ale zbiera duży pop i to jest najważniejsze pokazuje co raz bardziej na co go stać , co raz bardziej słychać Rhodes i tak dalej , kiedyś w przyszłości WWE zdecyduje się na jego Face Turn i to jest nie mal pewne , ja też na to czekam bo uważam że to by odświeżyło jego niesamowitą postać właśnie to Rhodes za rok zaistnieje w Main Evenecie po Wm 30 , i to właśnie on zdobędzie WHC już 2014 roku nie ma do tego żadnych zastrzeżeń.

Barrett - Tu też nie ma żadnych zastrzeżeń , ten zawodnik już w tym roku dostanie szanse i za pewnie stanie się kimś tym czasem ma pas IC ale szybko sięgnie po walizkę MITB i zostanie mistrzem i to w tym roku , nie ma do tego żadnych zastrzeżeń jestem prawie pewny że to on zdobędzie w tym roku walizkę i to będzie jego szansa do pasa WHC rok 2014 i 2015 będzie jego .

Za dużo się nie rozpisuje bo po co ma wszystkich zawodników wypisywać jak nie wiadomo jak to będzie za rok ,tylko napisałem taki krótki artykuł co myślę co może spotkać danych zawodników w przyszłości , miejmy nadzieje że właśnie Wrestlemania XXX to właśnie przepustka do Main Eventu dla młodych gwiazd i że to oni staną się kimś wielkim i że ciągle nie będziemy ogladać to samo mam nadzieje że właśnie wtedy młodzi zmienią roster i całe WWE.

Jak uważacie kiedyś nadejdą zmiany ? , czy cały czas będziemy mieli te same Main Eventy ? czyli The Rock vs Cena , Cena vs Punk czy w końcu coś nowego typu : Ziggler vs Dean Ambrose albo Rhodes vs Damien Sandow o pas WHC albo Sheamus vs Barrett o pas WHC w końcu musi coś nowego zaistnieć a nie ciągle to samo no nie do końca życia tak nie będzie , PG może być ale świeżość w Main Evenecie by się przydała bo w końcu na to czeka parę dobrych fanów wrestlingu , ciągle Cena w ME to masakra jednym słowem.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

2

• Avangers

2

• fanfanfan

1

• Dagmii

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ziggler już jest gwiazdą i tylko pozostaje czekać aż wreszcie dostatnie ten tytuł. Wydaje mi się że to iż WWE tak długo zwleka z daniem mu mistrza oznacza to że nie chcą go zmarnować i czekają na jakiś lepszy program. Bo nie oszukujmy się po co miałby zabrać walizkę Showi czy Sheamusowi przecież programy z nimi byłyby denne i przez nie Dolph by nas nudził. Na pewno zarząd myśli nad feudem Cena-Zig co by było dobrym posunięciem. Myślę że niestety na tą Wrestlemanię plany dla Johna są nieco inne jednak za rok na 30 WMce po długim feudzie walka Zig vs Cena o tytuł mogłaby być jak najbardziej na miejscu i na pewno wiele osób by oczekiwało tej walki.

Sami Callihan nie jest wcale tak potrzebny WWE jak myślisz. Sami wydaje mi się że jest potrzebny tobie. Callihan jest gwiazdą CZW i Indy jednak nie gwiazdą mainstreamu. Chłopak ma talent i wydaje mi się że odnalazłby sie w WWE jednak tu wszystko może się zdarzyć. Nie liczyłbym na to że zrobią drugiego Takera, takiej postaci już nie będzie raczej szybko gdyż wiele osób automatycznie uznała by to za podróbkę. Nie wiadomo nawet jaki Sami dostałby gimmick, czy wogóle by był chociaż w kilku procentach podobny do tego ze sceny niezależnej. Jak na razie chłopak walczy o kontrakt z WWE a dawanie go w dyskusji o Wrestlemanii 30 jest moim zdaniem nie na miejscu.

Ambrose zrobił szybko karierę w WWE. Jednak niema co myśleć czy pojawi się na WMce 30 bo w jego przypadku nie wiadome jest czy za rok wogóle będzie się pojawiał w karcie. Mimo iż Ambrose jest bardzo dobry w tym co robi to jednak pamiętamy historię lidera Nexus- Barretta który był mega gwiazdą,wszyscy mu dobrze wróżyli a nagle pomysł się wyczerpał i zniknął.Powrócił dopiero teraz. Ambrose też jest liderem stajni i jak na razie ta stajnia to jedyne co wypełnia jego i jego przyjaciół gimmicki. Jeżeli po rozpacie The Shield, WWE nie wymyśli z jego postacią nic ciekawego to skończy jak Barrett więc niema co gadać o WMce jak nie wiadomo co będzie jutro.

Ogólnie dalej nie będę pisał gdyż mało co można powiedzieć o wydarzeniu które odbędzie się za rok. Nie wiemy jak potoczą się ich kariery bo to że teraz idzie im dobrze nie znaczy że będzie tak cały czas. Za rok wszystko może wyglądać inaczej więc

jedynie można marzyć co może się wydarzyć. Jednak takie marzenia to zazwyczaj pushowanie naszych ulubionych wrestlerów do main eventów itp. co niema zbytnio sensu. Mimo wszystko dzięki za dyskusje, ciekawie będzie sie to czytało kilka dni przed WMką 30, ciekawy jestem ile z twoich prognoz się spełni :)

PS.Prosiłbym kogoś o przeniesienie tej dyskusji do działu "dyskusje WWE" gdyż to nie pasuje do "Dyskusji ogólnych" :)

#SmartFanZone

W sumie chyba troche za wcześnie nad gdybaniem nad karta na WM 30 ale w sumie zgadzam się z Yao że fajnie będzie to sobie poczytac za rok ;) No i uważam za bardzo trafne spostrzeżenie Satanica że po WM 30 może nastać czas zmian w ME. Do WM30 raczej nie ma co liczyć na jakies spektakularne zmiany zwłaszcza że na tej okragłem WM nie tylko będą kluczową rolę pełnic zawodnicy jak Cena Punk Orton itp ale też będą chcieli sprowadzić Rock'a, Austin'a, pewnie Lesnara no i nie wiadomo kogo jeszcze. Doadatkowo pewnie jakaś bardzo spektakularna walka Underteker'a (vs Cena?) no i spodziewałbym się jak najbardziej walki o kareire HHH'a bo to chyba najwyższy czas. I rzeczywiście po tej WM może się zacząć zmieniać, Cena pewnie odda pałeczke komus nowemu ale hmm komu? Tutaj można tylko gdybac. Ale za to mam jedno zastrzeżenie do Twojej wypowiedzi a mianowicie:

Vince wpadł na pomysł żeby ten zawodnik przeszedł Face turn i stał się drugim HBK'iem
Taker odchodzi na emeryturę nie długo aa fani ciągle rozmyślają co będzie jak ten zawodnik odejdzie nie bedzie żadnej mrocznej postaci nie będzie Taker nie będzie grobów nie będzie tych ataków znienacka , o nie o nie ! tak to nie może być jest zawodnik który wstanie może się wcielić w mroczną postać która mogła być podbić serce mrocznych fanów , jest to właśnie Sami jego gmmick jest czymś
Ambrose - Jest mianowany na nowego Pipera więc tu nie ma co uzgadniać

Brakuje jeszcze żebys napisał że Barrett będzie nowym HHH a Rhodes niewiem... Otóż nie nie i jeszcze raz nie. Czy legendy takie jak HBK, HHH, Taker, Rock, Austin, Cena dostały się na szczyt bo byli "kolejnym Hoganem", "Kolejnym Flairem", "Koljenym Hartem" itd itp? Nie... Ziggler nie ma byc drugim HBK'em, ma byc pierwszym Zigglerem, nikt nie ma zastepować Undertakera bo jego sie zastapić nie da. Nie można budować legendy bazując na tym ze ma ona zastapic inna legende.

A przechodząc do wymienionych przez Ciebie zawodników. Przyszłość Ziggler'a jest już raczej pewna i tu dobrze Yoa zauważył że tak długą czekają z walizką żeby jej nie zmarnować i zeby Ziggler nie stracił pasa po miesiącu. Teraz gdy pas trafił do ADR wykorzystanie walizki wydaje sie realniejsze i sensowaniejsze iż gdy pas trzymał Big Show czy Sheamu ale z drugiej strony czy walka Ziggler vs ADR na WM byłaby czymś duzym? Nie chociaż w sumie wcale nie musi, Sheamus Bryan jakos mega podbudowana nie była, Edge Del Rio też bez rewelacji a w wypadku Ziggler Del Rio przynajmniej panowie mogliby się wykazać i to bardzo poziomem ringowym. A że mówią o walce Sheamus Orton, ok niech walczą, będzie to coś ciekawego ale generalnie po co im tam pas? Orton jest bardzo sfokusowany na wygranie RR, Sheamus go eliminuje i juz mamy podbudowe no i heelturn. W zamian Orton eliminuje Shemusa z EC i spokojnie moga toczyć swój program bez pasa. Tak więc ja widze na WM Ziggler'a w roli mistrza tylko pytanie czy wejdzie na nią z pasem czy ją z pasem opuści.

O Callihanie się wypowiadać jakos zbytnio nie będę bo raz ze go praktycznie nie znam o dwa pisanie o zastępstwie Takera przez kogoś kto nie ma nawet konraktuu w NXT jest nie na miejscu tak jak Twoja wcześniejsza teoria o zastepstwie Ceny przez kogoś kogo nikt nie znał ;P Jeżeli chodzi o Ambrose tu sprawa jest bardziej złożona. Mogą go wypromować ale mogą go też zmarnować. Na chwile obecną niestety jakoś bardzo nie widze żeby WWE ich promowało, wręcz przeciwnie nie dzieje się juz z nimi nic ciekawego i zaczynają nudzić. Cięzko jest gdybać bo stać się może z nimi dużo ale raczej nie widze Ambrose w walce o pas WWE na WM 30.

Rhodes i Barrett hmm... Barrett jak juz pisał Yao był w miejscu z którego mógł wskoczyć na stałe do ME za czasów Nexus. No ale nie wskoczył a bardzo spadl, Corre jak dla mnie było juz niewypałem a potem zniknął juz całkiem. Teraz wrócił ale nie ma miejsca w ME dla niego, dostał IC i bardzo możliwe że wskoczy wyżej, jak najbardziej nadaje się do zdobycia walizeczki no ale jak będzie zobaczymy. Z kolei co do Rhodes'a się z Toba absolutnie nie zgadzam. Jak dla mnie Cody z midcardu nie wyjdzie nigdy i w sumie wcale nie uważam że na to wyjście zasługuje. Nigdy za nim nie przedałem, nie do końca wiem co ludzie w nim widzą. Jest nijaki i WWE samo ma problem z gimmnickiem dla niego. Po rozpadzie Legacy dali mu te filiki o depilacji brwi itp co generalnie było żałośne moim zdaniem bo niezbyt mi pasowal do roli metroseksualnego lovelasa... Później był okres maski i rozdawania toreb i to był najlepszy okres, wtedy sam się do niego przekonałem ale maske porzucił,, dobrym programem z Mysterio. Dostał pas IC i generalnie tam mi nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie zrobił dla tego pasa wiele dobrego. Ale patrząc na niego teraz serio go widzicie w ME...? Kolesia którego gimmnick budują na wąsach...? Jest na tyle niecharakterystyczny sam w sobie że muszą chwytać się takich metod żeby stał się wyraźniejszy. Wąsów... Nie jak dla mnie Cody powinien zostać gdzie jest.

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ale patrząc na niego teraz serio go widzicie w ME...? Kolesia którego gimmnick budują na wąsach...? Jest na tyle niecharakterystyczny sam w sobie że muszą chwytać się takich metod żeby stał się wyraźniejszy. Wąsów... Nie jak dla mnie Cody powinien zostać gdzie jest.

Cody jest dobrym wrestlerem jednak właśnie jak napisałeś niema gimmicku. Ten chłopak od zawsze nie miał charyzmatycznego,wyraźnego gimmicku był/jest to po prosty syn Dustyego Rhodsa i zwykły wrestler. Jednak jak WWE da mu już jakiś gimmick tak jak ten z maską to wtedy sytuacja się obraca i Cody może coś powalczyć o Main Event tylko problem z tym że jak gimmick się znudzi to Cody automatycznie spada znowu na sam dół. Tak więc czy jest sens pchać go na siłę do main eventu, szczególnie teraz gdy tyle nowych wrestlerów się o niego bije, skoro Cody świetnie sobie radzi w programach midcardowych? Team z Sandow'em nie jest taki zły, prędzej czy później Team Hell No się rozpadnie i to właśnie oni moim zdaniem będą wtedy mistrzami.Tylko pytanie jak wtedy będzie stał poziom dywizji, czy ktoś będzie dalej w nią inwestował czy jednak wróci do starej formy czyli jedna kilkuminutowa nieważna walka na miesiąc.

#SmartFanZone

Ja kiedyś - za czasów Legacy i biegania z Ortonem i DiBiase - oceniałem Cody'ego najniżej z wymienionej trójki. Nic sobą nie reprezentował oprócz tęczowych/złotych gaci, czy jak to ktoś tam nazwał. Tymczasem, kiedy Legacy się rozbiło i zarówno DiBiase jak i Rhodes poszli w swoją stronę okazało się, że wystarczy zmiana gimmicku, żeby zawodnik pokazał co potrafi. Nadszedł czas "Dashinga", a potem Cody'ego w masce, w których to gimmickach Rhodes sprawował się wyśmienicie - był przekonywujący i z chęcią oglądało się jego poczynania. Potem zrezygnowano z obu wcieleń, wrócił do 'zwykłego' gimmicku, potem kontuzja i wąsy. Także nie oceniałbym go, że jest kiepski tylko dlatego, że ma gimmick wąsacza - kreatywni podsunęli taki pomysł, a jemu widać to odpowiadało - występuje co najmniej regularnie, a hajs się zgadza.

Wiecie tak szczerze mówiąc , ja sam nie wiem co będzie za rok lub za dwa lata, Sami za pewnie by przyciągnął dużo ilość fanów do telewizji i rating być może by podskoczył , tylko zrobili by głupoto jezeli zmienili by mu gmmick , takiego emo skurwy** nikt nie umie grać tak jak on , wiadomo z nożem by nie wyskoczył , ale takie emo scenki że jest przygnębiony i siedzi na cmenatrzu bo uspokoja go to ,to by było dobre ,podobają mi się jego promo facet pokazał na co go stać i na prawdę powinnien dostać kiedyś szanse na jakieś większe występy w jakiś federacjach , stoczył walki mianowicie z takim zawodnikami jak : John Morrison , Sabu itd. ten zawodnik ma 25 lat i z pewnością powinnien dużo osiągnąć w przyszłości bo nic mu nie braknie , zobaczymy czy uda się mu podpisać o kontrakt jeżeli tak to już w 2014 Sami Is Coming ! New Horror .

Właśnie jakiś trener wypowiadał się nie dawno na temat Ambrose i stwierdził że to nie zwykły zawodnik , taki jak np : Cena czy Sheamus albo nawet Barrett , to jest całkiem inny świat , połowa na zapleczu nie może rozgryść właśnie tego zawodnika jakie on ma zamiary , kim on jest , jaki ma charakter co ukrywa itd . i właśnie dla tego jego postac jest taka żywa i jest czymś czego nie można opisać,ten cały trener dodał że najgorsza głupota jaką kiedy kolwiek zrobią w WWE to że go zmarnują , wiadomo może i nie jara polaków bo bardziej polacy i inni fani wolą Ziggler itd . ale kiedyś będzie gadka że to Ambrose ma talent .. , obecnie nie występuje Solo , ale sami zobaczcie jak on przyjmuję akcję po paru sekundach staję , dla niego ból to nic , stoczył mase Death Match dla niego ból to nic.

Kiedyś po Wm 30 za pewnie ktoś zabłysnie w Main Evenecie z młodych zawodników czy to będzie Regins , Rollins czy Ambrose na bank ktoś zabłyśnie , nikt tego nie wie.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

Wiecie tak szczerze mówiąc , ja sam nie wiem co będzie za rok lub za dwa lata, Sami za pewnie by przyciągnął dużo ilość fanów do telewizji i rating być może by podskoczył , tylko zrobili by głupoto jezeli zmienili by mu gmmick , takiego emo skurwy** nikt nie umie grać tak jak on , wiadomo z nożem by nie wyskoczył , ale takie emo scenki że jest przygnębiony i siedzi na cmenatrzu bo uspokoja go to ,to by było dobre ,podobają mi się jego promo facet pokazał na co go stać

Zapewne nie ma opcji. Co było z Blackiem, Castagnolim czy innymi? Calliham to nie będzie dla nich nikt szczególny i nie ma co się oszukiwać, że WWE da mu zasuwac po cmentarzach, co w dodatku zaraz by moglo wywołac pogłoski o Takerze itp. Sami może liczyć na coś podobnego, jednak bez zmiany ring name'u i gimmicku raczej się nie obędzie i tyczyć się to pewnie będzie każdego, kto swoim nazwiskiem nie doprowadzi publiki do pisku, a wbrew tego co napisałeś, Callihan dla fanów WWE nie będzie niczym wielkim, tylko raczej pytaniem kim on do cholery jest...?

Kiedyś po Wm 30 za pewnie ktoś zabłysnie w Main Evenecie z młodych zawodników czy to będzie Regins , Rollins czy Ambrose na bank ktoś zabłyśnie , nikt tego nie wie.

Zapewne ktoś zabłyśnie... potem na bank ktoś zabłysnie... a potem nikt tego nie wie. Gdzie tutaj jest sens?

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Moim zdaniem WrestleMania 30 będzie jak Raw 1000- połączeniem przeszłości i teraźniejszości WWE, więc raczej nie zobaczymy tam wielu nowych twarzy. Ziggler nadal nie wykorzystał walizki MiTB i prowadzi feud z Ceną, więc jest w centrum uwagi i podejrzewam, że jeszcze długo tak będzie. Walki Wade'a z Kofim zrobiły się już nudne, ogólnie według mnie żaden z nich nie pasuje na IC. A jeżeli chodzi o Abrose'a to podejrzewam, że po rozpadzie The Shield niestety nie będzie już dla niego miejsca w WWE i nie będzie się z nim działo nic interesującego.