Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Satanicomania #10 " CM Punk Top 5 Match "

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

22089994177563122783.jpg

Witam was wszystkich dosyć długo nie pisałem żadnych felietonów czy innych tam artykułów,postanowiłem napisać dziś krótki temat sami widzicie jak się nazywa Top 5 Match CM Punk czyli w prostszym znaczeniu , 5 najlepszych matchów z CM Punkiem wciągu paru lat,które zaimponowały w świecie wrestlingu,za dużo nie będę się rozpisywał ale opisze krótko i co i jak i dlaczego akurat te starcie.

1.CM Punk vs John Cena WWE Championship Match ( Money In The Bank 2012 )- Dlaczego akurat ta walka na pierwszym miejscu ?,dlatego że ta walka była magiczna przy niej był taki testosteron że masakra a adrealina jeszcze większa,ja oglądałem tą walkę to normalnie nie mogłem usiedzieć , tu GTS Cena odskakuje , tu AA dla Punka , Punk odskakuje , panowie pięknie wymieniali się akcjami itd. co mi się bardzo podobało , nie źle ze sobą współpracowali,był to najlepszy feud w 2011 roku .. najlepsza podbudowa itd . panowie dali z siebie wszystko i pokazali na co ich stać ,więc tu bez pisania albo bez gadania pierwsze miejsce się należy,ta końcówka tej walki była perfekcyjnie dopracowana,debiut Johna L. który chce zatrzymać Punka przed wygraniem pasa,aż tu Cena wylatuje i pieprznął Johna , Cena wlatuje i GTS ! punk nowym mistrzem odchodząc z pasem i posyłając buziaka Vince'owi na dowiedzenia walka była niesamowita jak wcześniej wspominałem i oczywiście pierwsze miejsce się należy.

2.CM Punk vs Rey Mysterio Hair vs Mask (Over The Limit 2010 ) - Walka była nie źle zaplanowana,sam feud był świetny panowie zawsze nie źle dogadywali się w ringu,zawsze pokazywali to co potrzebne fanom , nie zapomniany widok jak Punk krwawił aa publiczność niesamowicie chantowała to było coś pięknego , była nie zła wymiana akcji , poleciała parę 619 i GTS z tego co pamiętam,oglądałem z ciekawieniem tą walkę,sam nie wiedziałem komu kibicować bo obu lubiłem i do dzisiejsze pory lubię,pamiętam niesamowitą końcówkę jak Rey przyczepił CM Punka do lin i zaczął mu obcinać włosy do tego ta krew,cóż za zakończenie tylko trochę dziwnie mi było patrząc że Punk nie ma włosów,no ale włosy wiecznie nie będą,walka była świetnie zaplanowana i sam feud więcej nie potrzebuje wymieniać.

3.CM Punk vs Chris Jericho Street Fight WWE Championship Match (Extreme Rules 2012) - To trzecie najlepsze starcie w 2012 roku ,panowie pokazali nie zły czad podczas Extreme Rules 2012,oo takie walki jak ta chodzi,panowie nie nudzili aa sam Punk pokazał swoje możliwości które mu nie brakują,poleciał jeden Codebraker dla Punka od Jericho pamiętam że była też akcja że Punk trzymał krzesło i otrzymał Codebrakera od Y2J trzymając te krzesło na twarzy to była tez nie zła akcja która mi się bardzo podobała,akcja z gaśnicą też była nie zła Walls of Jericho Punk leży , Y2J nie wie że Punk grzebie za ringem aż tu po chwili gaśnica ! i prosto na na Y2J'a nie zła akcja,później ten potężny elbow drop z narożnika na stół komentatorski , aa na końcu walki skontrowane GTS i pin 1 2 3 ! Punk wspaniały sposób obrania pas,nie zła walka która dała nam bardzo dużo emocji,świetna wymiana akcji itd. zgrzeszł bym jak bym nie dał tutaj 3 miejsca bo oby dwoje się napracowali przy tej walce.

4.Jeff Hardy vs CM Punk TLC WHC Match (SummerSlam 2009) - Według mnie walka była bardzo dobra,nie była aż zajebiaszcza ale była dobra,panowie pokazali nie zły power,pokazali dużo akcji wielkiego ryzyka np : Swanton Bomb z drabiny na stół komentatorski nie zła akcja,po czym Jeff zostaję wyniesiony na noszach,później akcja na krzesło , poleciało parę akcji z drabiną tylko jedno co w tej walce zabrakło to , to że mało używali stołów co według mnie było bardzo bezbarwne ,jeżeli TLC to Tabels też powinni użyć, tu CT nie ruszyło trochę główkami .. ale walkę w pewnym sensie walka była dobrze nawet zaplanowana,fajny booking itd . feud też był niczego sobie , zwycięsko z niego wyszedł CM Punk,końcówka walki była też bista , spadający Jeff na ring , a CM Punk korzysta z okazji i ściąga WHC Title,stoi nad Jeff'em aż tu po chwili światła gasną zjawia się Taker najlepszy moment tej gali,jak opisałem wcześniej nie zły feud , wszystko dobrze zaplanowane,tylko jeden mały problem brakowało stołów więcej akcji ze stołami o to mi mianowicie chodzi.

5.The Undertaker vs CM Punk WHC Single Match (Breaking Point 2009) - Walka była świetna,Taker w pewnym sensie wypromował wtedy Punka na typowego Heela który bez skrupułów gra nie czysto co mi się bardzo podobało,Punk dał z siebie wszystko w tej walce wiadomo The Undertaker to nie łatwy orzech do zgryzienia,to w końcu legenda która dawała w kość każdemu zawodnikowi i dawał nie źle popalić,oglądałem ta galę i najbardziej zdziwiło mnie to że CM Punk obronił pas to dla mnie był cud ! ,patrzę Anaconda Vise ! Taker chyba odklepał z czego się nie myle bo dość dawno oglądałem ten match i Punk obronil dzięki temu Title,według mnie match był nie źle zaplanowany tylko brakowało w nim dużej adrealiny,nie wiem czemu ale walka była dobra nie bardzo było wszystko dobrze zaplanowane tylko brakowało tego czegoś czyli stypulacji,piąte miejśce według mnie to odpowiednie miejsce,CM obronił pas dzięki tej walce się wypromował na nową gwiazdę WWE.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

1

• Brem

1

• R_R_S

1

• Rasmus.666

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Wszystko fajnie, ładnie i pięknie, tylko gdzie 5 star z Samoa Joe? Gdzie TLC z Chrisem Hero? Skoro to jego 5 najlepszych walk ogólnie nie zapominajmy o tym co robił na scenie niezależnej :)

Sam ranking jest dobry. Walka z Ryjkiem jak dla mnie powinna znaleźć się nieco niżej, np na 4 miejscu.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Fajnie to napisałeś. W miarę rozbudowany tekst, ale też nie do przesady żeby nie zanudzić czytelnika. Fajnie byłoby gdybyś poza opisami walki dopisał też trochę więcej od siebie, jakieś własne odczucia czy coś takiego. :)

Oczywiście z samymi pozycjami to już każdy ma własne zdanie. Ja osobiście do dziś nie rozumiem fenomenu walki Punk/Cena. Mocno średnia pod względem ringowym, niezła jeśli chodzi o emocje w końcówce, ale najwięcej zrobiła tutaj publika z Chicago. Gdyby nie kozacka oprawa stworzona przez fanów ta walka odeszłaby w zapomnienie po tygodniu. Punk stoczył z 5 lepszych walk tylko w tym roku ;)

Taker chyba odklepał z czego się nie myle bo dość dawno oglądałem

Tam był screwjob. Punk miał jakieś konszachty z sędzią, Taker nigdy nie odklepał, a miesiąc później jak pamiętam dopiął swego i pokonał Punka w HIAC. I chyba to była lepsza walka, ale mogę się mylic :)

No widać że robisz wielkie postępy. Wszystko ładnie opisane, nie są to suche fakty, może troche za dużo ogólników typu "świetna walka", "świetne starcie" itd itp ale są też konkrety, wyszególnione poszczególne akcje, opisana podbudowa no i opisy nie są za długie, wszystko jak należy. No oczywiście poza stylistyka, interpunkcją itp. Zgodze się w pewnym stopniu z Josh, 5star z Joe to mimo wszystko wręcz legendarna walka o czym wiem nawet ja mimo że RoH się nie orientuje w ogóle ale generalnie wystarczy zmienić z "CM Punk Top 5 matches" na "CM Punk WWE Top 5 matches" i wszystko będzie cacy.

Co do samego rankingu wydaje mi się że ułożyłbym go identycznie. Pierwsze miejsce bez zastrzeżeń żadnych, drugie tak samo, walka z Ryjkiem była genialna i drugie miejsce zasłuzone w stu procentach. 3 i 4 moim zdaniem są porównywalne i tutaj o decyzji raczej u mnie zadecydowałyby jakieś szczegóły albo widzimisie. 5 tez jak najbardziej, na wyżej nie zasługiwała bo jednak zakończenie takie se. No i z tego co pamiętam był to submission match a nie single match jak napisałeś.

Ja osobiście do dziś nie rozumiem fenomenu walki Punk/Cena. Mocno średnia pod względem ringowym, niezła jeśli chodzi o emocje w końcówce, ale najwięcej zrobiła tutaj publika z Chicago. Gdyby nie kozacka oprawa stworzona przez fanów ta walka odeszłaby w zapomnienie po tygodniu. Punk stoczył z 5 lepszych walk tylko w tym roku

Publika faktycznie miała tu wielki udział ale jakby nie miała powodu do takiej a nie innej reakcji to by nie reagowała. 5 lepszych w tym roku? Hmmm... Podaj jedną ;P Biorąć pod uwagę to co ważne czyli poziom ringowy+emocje+podbudowa. Bo jeżeli o sam poziom ringowy chodzi to niewiem Gabriel i Kidd robią lepsze walki co tydzień ale nie ma to większego znaczenia bez pozostałych elementów. I jeżeli o poziom ringowy chodzi to pewnie walki z Bryan'em czy Jericho były lepsze ale emocjami i podbudową nie dorastają do pięt walce z MitB 2011.

Chyba powinno być Cm Punk Top 5 match in WWE. Na scenie niezależnej Punk wykręcał o wiele lepsze walki, chociażby ta o której już ktoś wspominał z Samoa Joe albo o pas ROH z Austinem Ariesem. Jeśli już jesteśmy w WWE to brakuje mi jakoś walki z Danielem Bryanem ale to moje zdanie.

Tak na marginesie to naprawdę popracuj nad językiem i przeczytaj tekst zanim go opublikujesz bo te błędy aż rażą i ciężko to w ogóle czytać.