Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Yes! Yes! Yes! Daniel Bryan - wywiad

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dabiel-in-studio.jpg

Witamy w kolejnym Brian Socia, tym razem mam przyjemność gościć w studiu byłego WWE World Heavyweight Championa, byłego US Championa, aktualnego Tag Team Championa i z tego co wiem zwycięzcy swojej pierwszej w życiu aukcji na e-bay!

- O tak, moja pierwsza wygrana aukcja na e-bayu od wieeeelu lat, pierwsze 54 kopii magazynu Mother Earth Nesw z lat 70!

Jeśli nadal nie odgadliście – w studiu jest Daniel Bryan … wracając do tematu, wygrałeś na e-bayu pierwsze 54 egzemplarze Mother Earth News … to dobrze o tobie świadczy, w moich oczach wydajesz się być spokojny, dobrym gościem. Byłeś również weganem … ale już nie jesteś, co się stało że przestałeś nim być?

- No wiesz, byłem nim ze względów zdrowotnych, ale potem w moim organizmie pojawił się brak tolerancji na soję, ostatnio miałem straszne problemy z trawieniem, a całe to żarcie dla weganów jest pełne soi, ta pieprzona soja jest we wszystkim co zapewnia mi proteiny potrzebne w moim zawodzie. Tak czy siak cały czas źle się czułem, zdbadałęm się i wykryli że była to soja. Zroiłęm sobie później badania które wykryły co mogę jeść, to głównie jajka i niektóre gatunki mięsa, więc teraz jestem po prostu na specjalnej diecie. Nie wiem jak to przeciekło do ludzi, ale dorwali mnie na twitterze, dosłownie maltretują mnie na tym twitterze, piszą do mnie jakieś kółka weganów, wszyscy są maksymalnie wkurzeni.

Każdy wrestler opowiada o tym, że dorastał kiedyś jako fan, czy również dorastałeś będąc fanem wrestlingu?

- Jasne, byłem wielkim fanem!

Zapewne miałeś wizję siebie, jak byś wyglądał będąc wrestlerem, czy ta wizja odbiega bardzo od Daniela Bryana w WWE?

- Widzisz, kiedy zdecydowałem się być wrestlerem chciałem być kimś w stylu Dean’a Malenko, po prostu chciałem walczyć, Nigdy nie planowałem wylądować w WWE czy WCW, chciałem wlaczyć głównie w Japoniii i dlatego walczyłem tam bardzo dużo przez pierwsze 10 lat mojej kariery. Byłem przekonany że wolą gości którzy są wielcy, wolą gości jak np. Ryback, tak? Ryback to dokładnie to czego chce WWE, wpieprza dużo mięsa, jest duży, silny, trochę dziwny, wieć to Ryback jest jakby prototypem idealnego wrestlera dla WWE, a ja nigdy nie pasowałem do tego modelu. Nawet w szkole średniej gdy musiałem wygłosić referat przed szkołą bardzo się stresowałem, byłem bardzo nerwowy i trzęsły mi się ręce, nie nadawałem się do przemawiania. Po prostu chciałem walczyć, kochałem to robić. Z czasem nauczyłem się dopiero przemawiać do tłumu.

Mówiłeś, że chciałeś być jak Dean Malenko, kto jest twoim ulubieńcem?

- Kiedy ja oglądałem wrestling, ludzi jarali się gdy ktoś przynosił do ringu zwierzęta, jak Jake Robers, a moimi ulubieńcami byli British Bulldogs. Po latach oglądania zacząłem im kibicować bo zacząłem doceniać Dynamite Kida, ale prawda jest taka że byli oni moimi ulubionymi wrestlerami dzięki Matildzie. Zawsze jak oglądałem ich w akcji wyglądało to tak „Ooo, spójrz na tego buldoga, jest taki słodki!”. Gdy troszkę podrosłem moimi ulubionymi wrestlerami stali się właśnie Dean Malenko, Rey Mysterio, Shawn Michaels, Bret Hart, Chris Benoit, po prostu kochałem technicznych wrestlerów.

A ty, jakie zwierzę zaniósłbyś do ringu?

- Jeśli mógłbym wnieść do ringu zwierzę, prawdopodobnie byłaby to małpa, coś takiego byłoby niesamowite, chciałbym zobaczyć też kiedyś wrestlera który wjechałby do ringu na koniu.

Może Michael Cole na Wrestlemanii 29?

- Nie wiem, CT nic o tym nie mówi, ale ja i chłopaki z rosteru często podkręcamy ich żeby coś takiego odwalić.

Heh. No dobra mam tu parę pytań z facebooka w zestawie … no tak, przejdźmy do twojego imienia, prawdziwego imienia – Bryan Danielson, no właśnie, występowałeś jako Danielson a przechodząc do WWE odwróciłeś swoje imię tworząc Daniel Bryan – dlaczego? Czyj był to pomysł?

- No wiesz, dla WWE jest ostatnio ważne, żeby wymyślać oryginalne ksywki dla nowych gwiazd, żeby je opatentować i mieć prawa do ich używania, co w sumie ma sens, no ale jak wiadomo nie mogą „kupić” mojego prawdziwego imienia. William regal był osobą która zaproponowała ksywkę Daniel Bryan, dlatego że Daniel to dobre, silne imię, a Bryan po to by ludziom było łatwiej chantować. Dostałem listę pełną różnych ksywek i to jedyne przypadło mi do gustu i moim zdaniem bardzo dobrze się sprawdziło.

Mam pewno pytanie, dość osobiste. Kiedy spotykasz się z panienką a ona zaczyna krzyczeć „Yes! Yes! Yes!”, czy czujesz się jakbyś był w ringu?

- O niee, too ekhem ……. Ciężko mi to powiedzieć w języku PG (śmiech).

Dobra, zatem może rzeczywiście warto przejść dalej, ale zostańmy jednak przy twoim catchprahe’ie. Pomysł na Yes! Zapożyczyłeś od fightera UFC, prawda?

- Jasne, figher który używał tego chantu to Diego Sanchez, osobiście nigdy nie pytałem się go czy przeszkadza mu to że „ukradłem” mu jego powiedzenie, ale w którymś z wywiadów powiedział ,że czuje się z tym dobrze a właściwie jest zadowolony. Różnica polegała na tym, że on był bardziej skupiony, szedł w stronę ringu i mruczał pod nosem Yes …. Yes …. Yes …. Zresztą teraz zmieniłem swój catchphrase na No! No! No!

Przejdźmy jednak dalej. Jeszcze nei tak dawno temu byłeś zwykłym gościem walczącym w federacjach niezależnych. Teraz jesteś Main Eventerem w największej federacji na świecie, zdobyłeś jej najważniejszy pas, jednak nie każdemu z twoich kumpli udało się to osiągnąć, co trzeba zrobić by się wybić?

-

Wielu ludzi którzy wkraczają na ten poziom powtarzają to samo – „Pracowałem strasznie ciężko, tak zajebiście ciężko że należy mi się push”. Mój ojciec pracuje 60 godzin w tygodniu w wytwórni papieru – on rzeczywiście ciężko pracuje, wiesz o co mi chodzi? Mnóstwo ludzi ciężko pracuje, ale to nie oznacza że należy im się praca w telewizji na żywo czy push. Pamiętam Robbiego Brookside’a który walczył w Anglii, pomagał Williamowi Regalowi w trenowaniu mnie. Powiedział mi „Ten biznes nie oczekuje nic od Ciebie, robisz to, bo to kochasz. Jeżeli będziesz walczył z pasją – osiągniesz sukces”. Nie mówię że nie pracowałem ciężko na swój sukces, ale widziałem innych pracujących tak samo ciężko jak ja, albo nawet bardziej, ale z różnych powodów nie udawało im się osiągnąć celu.

Kolejne pytanie, jaka była twoja ulubiona walka Tag Teamowa ?

- OO, stary, nie pamiętam, tyle tego było ….

Eh, dobra, tu mam coś łatwiejszego, jakiej litery alfabetu najbardziej nie cierpisz?

- Hmmm, pomyślmy …. Z!

Myślałem że Q …

- Myślałem o Q! Zastanawiałem się nad Q i Z, i to i to strasznie ciężko napisać w kursywie.

Kolejne pytanie … jak możesz opisać swoje relacje na backstage’u z … Rybackiem! „Włóczysz się” z nim?

- Czasami włóczę się z Rybackiem, czasami nie … czasami z Rybackiem nie da się włóczyć :)

Pewnie dlatego że dużo śpi, w koncu taka kupa mięsa musi często odpoczywać

- Oooj, nie powiedziałbym że śpi! W zasadzie Ryback prywatnie jest bardzo rozrywkową osobą.

No tak, ale w końcu to ty jesteś mistrzem Tag Teamowym.

- Jestem „Mistrzami Tag Teamowymi”.

Mistrzami?

- Tak, jestem obydwoma. Należą mi się dwa pasy.

Okej, w takim razie dziękuj e aktualnym „Mistrzom Tag Teamowym” za moim zdaniem bardzo udany wywiad.

- Dziękuję również!

Z wywiadu z Danielem Bryanem dla sociamedia.com z Brianem Socia pod koniec września 2012.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Mr. Underson

1

• SZEW

1

• Dagmii

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

"Mam pewno pytanie, dość osobiste. Kiedy spotykasz się z panienką a ona zaczyna krzyczeć „Yes! Yes! Yes!”, czy czujesz się jakbyś był w ringu?" hehehe... dobre to

Bardzo ciekawy wywiad. Lubię D.Bryana, mówi tu otwarcie o wielu rzeczach. Zasługuje na bycie w ME. Jednak przez brak mocnej charyzmy i elokwencji w wypowiedziach nie będzie to nigdy gwiazda pierwszorzędnego formatu.

iBzvb2JSpQNRM.gif

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Fajny wywiad na luzie. Wrzucaj więcej wywiadów od tego gościa gdyż fajnie się je czyta ;). Tłumaczenie dobre. Czekam na więcej :)

#SmartFanZone