Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Satanicomania #7" Best PPV Year 2012 ! "

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

22089994177563122783.jpg

Witam was wszystkich po dłuższej przerwie ale dziś akurat napisze ciekawy artykuł,juz za nami wszystkie PPV w tym roku więc trzeba zrobić liste jaka gala pokazał najwięcej emocji itd. więc zachęcam do czytania..

TLC12_Photo_104_original.jpg?1355759887

1. WWE TLC 2012 - Gala po prostu wszystkich rozwaliła ten Main Event , Walka Rybacka z The Shield coś niesamowitego normalnie wszyscy byli zadowoleni sam Vince jest zadowolony z reakcji fanów itd. że taka gala mogła się udać , ile było mega momentów np : Rollins spadający na 5 stołów , poteżny spear na Kane od Roman że aż bajerka pękła i przykrycie Kane rozwalonymi odłamkami itd . , albo akcja ze stołem na narożnik .. świetna akcja ze stołu coś pięknego sam Ryback dał z siebie wszystko , Main Event też podbił serca fanów świetna wygrana Dolpha Ziggler i piękna interwencja AJ która spycha Johna z drabiny , później świetny Super Kick od Zigglera i świetna wspinaczka pod walizkę i obrona walizki,piękna gala walki typu ; Big Show vs Sheamus albo walka typu Antonio Cesaro vs R-thurt też stała na dobrym poziomie nie było źle , gala na prawdę zasługuje na pierwsze miejsce.

6900219964_edf2e3efd7_z.jpg

2.WrestleMania 28 - Hym co mogę powiedzieć,chyba wiecie dlaczego dałem tu drugie miejsce ale i tak objaśnie , ze względu na walkę The Undertaker vs HHH to chyba było ich ostanie starcie w życiu coś mi się tak zdaję , już chyba nigdy we dwójkę nie staną razem w ringu to jest nie mal pewne .. mianowicie walka ukardła Wm 28 fani byli nią pod ekscytowaną bo tak szczerze każdy kojarzył tą walkę z erą attitude wiec się nie dziwie że ich ta walka zaimponowała jeszcze ten SCM od HBK i do tego Pedgire od HHH , ta akcja z młotkiem i ta końcówka tu dużo nie potrzeba opisywać , Main Event też nie był najgorszy ale nie podobił serca fanów promowali ten pojedynek ale gó ** z tego wyszło ale walka jakoś się udała , inne starcie też był okej więc uważam że drugie miejsce ze względu na parę ciekawych walk .

Punk+spanish+announce+table1.jpg

3.Extreme Rules 2012 - Miałem tu troszkę dylemat bo nie wiedziałem czy wstawić tą na 2 miejsce czy na trzecie miejsce wiec postanowiłem jednak na trzecie , chociaż ER dało nam świetną atmosferę , chodzi mi o to że np walka Punka z Y2J'em zniszczyła np : walkę Cena z Rockiem , mianowicie w tej walce było pełno świetnych akcji lotniczych albo technicznych , piękny skok na stół komentatorski ze strony Punka , akcja z gaśnicą itd. świetne akcje z kijami.. walka zniszczyła Extreme Rules do tego wszystkiego dochodzi walka Lesnara z Ceną , zobaczyliśmy sporo krwi co mnie zdziwiło jak na obecną erę , chyba Lesnar ma jakieś wpływy , świetna akcja z łańcuchem prosto Lesnar oberwał w twarz , ten wyskok ze schodów też był świetny , gala była świetna , świetne stypulacje , długo nie widziany Extreme Rules Match,więc musi być obowiązkowo 3 miejsce.

survivor_series_2012_punk_ryback_cena_2.jpg

4.Survivor Series 2012 - Kolejna świetna gala która dała świetną atmosferę muszę powiedzieć że kreatywni nie źle rozpisali galę , ta cała końcówka z The Shield była świetna chyba każdemu się podobała,siedzimy aż tu 3 tajniaków nikt nie wie co się dzieje kto to jest ? ! aż tu Ambrose , Rollins , Regins , sam nudny feud Big Showa z Sheamusem dał popis na SS dali z siebie wszystko i świetna końcówka , Sheamus zaczął okładać krzesłem Big Showa i mamy podbudowę na TLC świetnie wszystko zaplanowane , Tag Team Elimination Match dał Zigglerowi barwę ! i dzięki temu stał się kimś wielkim że aż wyleciał w Main Evenecie na TLC,świetna gala , świetna atmosfera , świetne i szybkie niespodziewane akcje na prawdę czwarte miejsce zasłużone.

tumblr_m91c4aWZSy1rqoq0po2_1280_crop_650x440.jpg?1345484110

5.WWE SummerSlam 2012 - Gala była nawet dobra na piątkę zasługuje oczywiście , fajny Main Event ale liczyłem na coś większego krew czy coś w tym stylu , Triple H dał z siebie wszystko ale jak zobaczyłem że Lesnar odskoczył po Pedigire nie zamówiłem,normalnie co za akcja albo F5 ! no i kimura odklepujący Triple H aż mi się go szkoda zrobiło jak zaczął płakać na końcu walki jak żegnał się z fanami dziwnie się wtedy czułem ale walka na plus pełno świetnych akcji , ta akcja jak Lesnar zaliczył stoł żebrami auu ! musiało to boleć,kolejna świetna walka to Triple Theart o pas WWE Championship , panowie dali z siebie wszystko Punk heelowo spinował Cena i obrona pasa,reszta walk nie trzymał aż takiego dobrego poziomu ale dało rade obejrzeć więc piątka się należy.

Picture%206_148.png

6.Royal Rumble 2012 - Może i Winner Royal Rumble 2012 nie był za bardzo ciekawy ale walka Kane z Cena była nawet ciekawa i nie źle podbudowana , świetna akcja na Backstage świetnie rozpisane więc na szóste miejsce ta walka była nawet spoko mi się akurat dobrze oglądało chociaż coś się z niej się działo , Royal Rumble 30 - Man też był nawet ciekawy jedyny powrót który mi się podobał to Return Road Dogga aż się zdziwiłem jak u słyszałem jego Theme był bardzo zadowlony albo Kharma wykonująca finishera na Zigglerze nie źle to wyglądało więc postanowiłem dać te 6 miejsce bo na prawdę nie którę akcje był na serio ciekawe więc 6 miejsce jest dobre.

mitb.jpg

7.Money In The Bank 2012 - Według mnie świetna gala , wszyscy nie źle się zaprezentowali jedno co zrypali to Main Event i danie walizkę Cena mogli dać szanse jakiemuś młodemu jeszcze 4 - man Ladder Match za bardzo mi się to nie podobało wiec dla tego dałem tą galę na 8 miejsce nie była za bardzo aż taka ciekawa , oprócz zgarnięcia walizki przez Zigglera , gala była zwykła i tyle , chociaż we walce o walizkię MITB SD były nie które świetne akcje na prawdę Jak Tensai rzucił Sin Care na drabinę , podobna powtórka z MITB 2011,hym podobało mi się jak Wszyscy członkowie z MITB RAW zasypali Byka drabinami to było nawet ciekawe , chociaż miałem na coś lepszego chociaż walka Punka z Bryanem była bardzo ciekawa ta akcja na stół była bardzo ciekawa i zadowolony CM Punk ! zatrzymuje pas gala powinna być na 7 miejscu więc uważam że to okej miejsce.

WWEEC12_M1.png

8.Elimination Chamber 2012- Zastanawiałem się i zastanawiałem i sam nie wiedziałem czy dać to na 8 miejsce aż sie zdecydowałem , walki były na bardzo dobrym poziomie chociaż nic wielkiego nie było , pokazali wszystkie odpowiednie możliwości chociaż Main Event też był ciekawy tylko znowu Cena został Winner'em ale podobała mi się ta akcja z Karetki i Cena wygra , Walka o WWE Champion w komorze była też bardzo odpowiednia fajna , Punk zachował tytuł i został sam z Y2J'em w ringu i już ich pierwsza podbudowa do walki na Wm 28 , hym walka o pas WHC nie zaszokowało , Santino ? był w tej walce więc jakoś mnie ta walka nie zaimponowała , szkoda że nie było żadnej akcji na kabine ale na 8 miejsce jakoś to dałem,chociaż jakoś się wachałem.

noc.jpg

9.Night of Champions 2012 - Chyba odpowiednie miejsce,jakoś ta gala mnie tak nie zaimponowała , hym może walka Cena z Punkiem i te dziwne pinowanie przez Cena później się okazało że Cena przegrał , hym nic nad zwyczajnego nie było na tej gali więc 9 miejsce jest odpowiednie może i Main Event miał tam jakiś poziom ale Cena był za bardzo powolony przez tą kontuzje itd. więc za bardzo walka nie wpadała w oko .

WWE-Over-The-Limit-2012-cm-punk-30914310-642-361.jpg

10.Over The Limit 2012 - Dlaczego miejsce przed ostanie dla tego że Main Event był jakąś porażką jak to oglądałem to się śmiałem nie bo głosy na serio Big Johny vs Cena to od razu każdy wiedział ze to będzie wielka a to wielka porażka i ta nie dopracowana końcówka Big Show wchodzi przechodzi Heel Turn to jest śmieszne , najlepsza walka na tej gali to Punk vs Bryan oby dwoje pokazali świetną walkę do tego rozpoczęli feud który wyszedł im na dobre wiec miejsce 10 jest odpowiednim miejsce dla tej gali,dużo nie potrzebuje pisać bo reszta walk nie była aż tak mocno ciekawa.

tumblr_mcn2c7tmrf1rd2v8mo1_500.0_standard_352.0.jpg

11.Hell in a Cell 2012 - Szczerze ta gala była może i dobra ale dałem ostanie miejsce ze względu na Main Event Ryback dał może z siebie wszystko , Punk tak samo ale ta końcówka aż mnie mydliło miałem nadzieje że wparuje Lesnar zrobi rozrube itd. a tu Brad Maddox wali Rybacka po jajach nic ciekawego kompletnie nic i źle wszystko podbudowane itd . , walka Big Showa z Sheamusem hym za ciekawa nie była więc dla tego takie mdłe te miejsce no niestety.

Wiem może i nie którym nie będzie pasować ta lista ale ułożyłem ją tak,jak wszystko w tym roku wyglądało no niestety,wiem że będziecie mieli mi za złe że dałem Hell in a Cell na ostatnie miejsce ale ta gala była do kitu według mnie.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mam troche problem z tym jak sie zabrac do skomentowania tego. Porównywanie wszystkich gal to cholernie trudne zadanie bo bardzo zależy jakimi kategoriami się kierować. Jeszcze zanim się rozpisze zaznacze że z niewiadomych dla mnie powodów ominąłeś No Way Out ;P Nie rzuciło Ci się w oczy że masz 11 gal a powinno być 12? ;P No dobra ale do rzeczy. Wiadomo że najbardziej zapamiętuje się te gale na których wydarzyło się bliżej nieokreślone 'COŚ'. Z kolei gale na których 'COS' sie nie wydarzyło przepadają w czeluściach pamięci. Dajmy na to takie Elimination Chamber, obie walki w komorze były bardzo dobre i jak najbardziej nie zawiodły, nawet Santino mimo że byłem wręcz wściekły jak go do tej walki wsadzili okazał się na plus bo kurcze zabookowali to tak że serio był moment gdy uwierzyłem że dadzą mu pas i emocje były jak żadko... Do tego był dobry ME, ambulanse match, rzadkość więc gala powinna być wysoko prawda? Ale nie wydarzyło się na niej nic nadzwyczajnego tylko to czego wszyscy się spodziewali. I podobny problem jest ze wszystkimi galami tematycznymi, RR, EC, MitB,nawet jeżeli to co najweżniejsze nie zawiedzie to po prostu stwierdzimy 'no walki o walizke były dobre, nie zawiodły' i tyle, nie zapadną nam jakoś szczególnie w pamięc. No i kolejnym wyznacznikiem jest oczywiście ME bo kto jest w stanie np teraz przytoczyć karte z Over The Limit? Tak na szybko? Tak jak się skupić to sobie przypomne że była tam pierwsza walka Punk Bryan, że był fatal four o pas WHC iii więcej sobie mimo skupienia nie przypomne ale pierwsze co sobie przypominam i co w dużej mierze wyznacza moje postrzeganie tej gali to żałosny ME Cena Laurinaitis. Kolejnym problemem jest czas, wiadomo że lepiej się pamięta gale które były niedawno zwłaszcza jeżeli takie TLC było świetne to jesteśmy jeszcze pod wrażeniem ale gdyby to samo TLC było w lutym a teraz np EC które byłoby tak dobre jak było myśle że ranking mógłby wyglądac inaczej.

I teraz tak spróbuje sobie po kolei poukkładac co istotnego zapamiętałem z poszczególnych gal a przez istotnego rozumiem ponadprzeciętnego, ciekawego, waznego:

RR- słaby RR match przepełniony za dużą ilością wstawek komediowych i jednorazowych powrotów, ciekawa walka o WHC Dawid vs Goliat...y dwa

EC- no właśnie, gala była dobra i tyle z niej pamiętam niestety, dwie solidne walki w komorze plus dobry Ambulance match w ME

WM- oczywiście genialny HitC, mega przereklamowany ME, 18sekundowa porażka Bryana (pozatym WM to troche też osobny temat, ianczej się ją postrzega niż reszte gal bo z założenia powinna byc najlepsza ale ja np własnie dlatego mam wobec niej większe wymagania i napewno nie umieściłbym jej na drugim miejscu, soryy ale poza HitC reszta walk była nijaka, przereklamowana albo słaba)

ER- Lesnar no i świetny Extreme Rules match o WWE Championship

OtL- żałosny ME i heelturn Big Showa

NWO- Steel Cage w ktorym Cena wygrał przy pomocy miliarda ludzi plus zwolnienie Laurinaitisa

MitB- yyy nic? oczywiście poza walkami o walizki

SS- zawód jaki sprawiła walka Lesnar vs HHH

NoC- Słabo zakończony ME (remis)

HitC- Madox wali Rybacka w jaja i zaskakujące czyste zwycięstwo Big Show'a

SS- debiut The Shield w dobrym ME, Ziggler przypinający Ortona

TLC- no tu oczywiście pamiętam wszystko bo gale widziałem przedwczoraj ale jakbym to pisał za pare miesięcy pamiętałbym TLC match no i ME

A układac tego po kolei nawet nie będę próbował. Ogarniając wzrokiem mniej więcej Twój ranking to co rzuca mi się w oczy.Napenwo niżej bym dał WM'ke, owszem miała najlepszą walke roku ale ogólnie znów nie było na niej nic nadzwyczajnego, ME był słaby, walka o WHC trwała 18 sekund no i ogólnie wiele wartego uwagi tam nie było. SummerSlam dałbym niżej, też gala zawiodła zwłaszcza ME za to wyżej bym uplasował EC, może zamieniłbym je miejscami z RR bo RR match był w tym roku wyjątkowo słaby niestety. I zamieniłbym tez OtL z HitC bo jednak na HitC niezła była walka o WHC. No a brakujące NWO dalbym jakoś w okolicach miejsca 9-10. Uff mam nadzieje że ta wypowiedź ma jakąś sensowną składnie bo serio miałem problem z podejściem do tego tematu ;P