Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Wrestling Slammy TNA 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

slammyi.jpg

Podobnie jak w tamtym roku rozdajemy swoje wlasne nagrody Slammy Awards, akurat tutaj dotyczace federacji TNA! Poniżej widnieje 12 kategorii, z każdej wybieramy jedngo człowieka, jeden moment czy co obecnie jest stosowne do pytania. Wypowiedź należy uzasadnić!

1. Wrestler roku!

2. Knockout roku!

3. Walka roku!

4. Feud roku!

5. Debiut roku!

6. Powrót roku!

7. Turn roku!

8. Mówca roku! (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie)

9. Akcja roku! (pojedyńcza akcja ringowa)

10. Segment roku!

11. PPV roku!

12. Tag Team roku

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

1

• Rejden

1

• Brem

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler roku!- No typy sa dwa, Roode został najdłużej panującym mistrzem w hostorii ok ale w sumie panował przez pierwszą część roku a druga połowa nie była dla niego zbyt rózowa. Za to Austin Aries przez pierwszą połowe był nieprzerwanie panującym mistrzem dywizji X dla którego nie było żadnej konkurencji. Do tego stopnia nie było że w końcu zwakatował pas by pójść w górę i ku zaskoczeniu wszystkich przerwał run najdłużej panującego mistrza w historii. Na dodatek po swoim titlerunie nie przepadł tak jak Roode a poszedł prosto w feud z Hoganem który sam w sobie jest denny ale AA jest jego najbarwniejszym punktem.

2. Knockout roku!- Yyyy... hmm... Tara?

3. Walka roku!- Hardcore Justice- Kurt Angle vs AJ Styles vs Christopher Daniels vs Samoa Joe- ringowo najlepsza walka tego roku a i emocje były to podłoże miała konkretne nie ograniczające się tylko do turnieju

4. Feud roku!- I znowu muszę powiedzieć hmmmmm... Nic mi nie przychodzi do głowy konkretnego więc chyba postawie na A&8 vs TNA, w sumie narobili zamieszania i mimo że teraz juz tak ciekawi nie są wiekszośc roku ciagneli to bardzo dobrze.

5. Debiut roku!- Zmieniam tutaj głos bo mi się przypomniało o kims, w sumie samej postaci nie lubie za bardzo ale tutaj głosujemy na sposób i skutek debiutu a on zadebiutował w najciekszy zdecydowanie sposób w tym roku więc głos na Joe Ryan

6. Powrót roku!- Tutaj tylko jedno mi przychodzi do głowy a mianowicie Devon bo jego powrót w szeregach asów rzeczywiście był bardzo zaskakujący i fajny

7. Turn roku!- Bully? Najgorsze co mogli zrobić. Wacham się między Aries'em a Devon'em ale jednak postawie na tego pierwszego czyli Austin Aries. Mowa oczywiście o pierwszym turnie czyli facetrunie który doprowadził go do pasa WHC.

8. Mówca roku!- Znów nasuwa mi sie Austin Aries ale tutaj wykazał się tez Roode więc jako że Aries juz pare slammy ma to głos na Bobby Roode

9. Akcja roku!- Raczej będzie to coś z walki Hardy Aries na TP. Np niech będzie to skok Aries'a na Hardego leżącego na drabinie odróconej do góry nogami o ile wiecie o co mi chodzi ;P

10. Segment roku!- Tu tak samo jak wyżej ale pewnie cos z Danielsem i Kazem

11. PPV roku!- Przyznam że nie ogladałem paru miesięcy po LockDown ale głos leci na Hardcore Justice, świetna ringowo gala

12. Tag Team roku- No chociaz tu nie mam żadnych wątpliwości WTTCOTW Christopher Daniels & Kazarian, przez dłuższy czas byli najciekawszym co nam TNA prezentowało i strata przez nich pasów na rzecz meksykanów była wielkim błedem.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

1. Austin Aries - niepokonany mistrz dywizji X, późniejszy mistrz wagi ciężkiej. Masa świetnych walk podczas całego roku, kilka świetnych feudów, masa genialnych segmentów. Robił wszystko co w jego mocy by wyciągnąć z oponentów jak najwięcej tak że nawet Zema Ion wyglądał ciekawie. Szczerze mówiąc jedyny który w tym roku mógł konkurować z CM Punkiem do nagrody najlepszego zawodnika na świecie.

2. Tara? - nie potrafię uzasadnić. Po prostu ma teraz pas, a poza nią w tym roku pamiętam że Tessmacher miała pas przez parę tygodni. Więc Tara pewnie jest najlepszą KO w tym roku.

3. Austin Aries vs. Samoa Joe - Walka o Slammy o pas dywizji X. Co prawda podbudową tego programu było opryskanie Joe wodą, ale Panowie wszystko wynagrodzili w ringu. Chyba ogólnie to była najlepsza walka w tym roku, nie tylko w TNA. Oby częściej drogi tej dwójki się przecinały.

4. Austin Aries vs. Bully Ray - w przeciwieństwie do programu z Joe, tutaj Austin wdał się w konflikt z prawdziwą podbudową. Panowie czują chemię w ringu, obaj są świetni za mikrofonem... Oczywiście mówię o ich pierwszym feudzie w tym roku, gdzie AA był facem, a Bully heelem.

5. Jesse jakośtam - z racji tego że z debiutów pamiętam jego, Asów oraz Chavo, jestem zmuszony zagłosować na nowego chłopaka Tary. Jest w federacji już ze dwa miesiące i jeszcze nie wyłupiłem sobie oczu gdy jest na antenie. To wystara by pokonać konkurencję.

6. Sting - to kompletny strzał, ale Stinger zalicza powrót w każdy rok, więc uznam że cokolwiek by nie zrobił był lepszy niż Devon jako sierżant gangu motocyklistów.

7. Austin Aries faceturn - wykreowali sobie tym turnem twarz federacji, ulubieńca publiki, człowieka który był w stanie nieść na barkach całą federację... Co prawda później to koncertowo spierdolili, ale turn był świetny.

8. Christopher Daniels - nie wiem którą młodość przeżywa Daniels, ale za każdym razem jest lepszy. Ma za mickiem ten niesamowity luz który pozwala mu kompletnie zniszczyć konkurencję.

9. Austin Aries wynosi Samoe Joe do brainbustera - bo tak.

10. Christopher Daniel, Frankie Kazarian i Claire Lynch BABYSHOWER - uśmiałem się jak nigdy podczas gdy Kaz prezentował lalkę-dziecko AJ'a. Poza tym nie pamiętam żadnego innego segmentu w tym roku.

11. Destination X

12. Christopher Daniels & Frankie Kazarian World Tag Team Champions of The World.

• Styl:  Jasny

1. Wrestler roku!

Dużego wyboru nie ma, bo TNA to TNA więc Bobby Roode

2. Knockout roku!

Praktycznie wszystko przewijałem, ale niech będzie ODB

3. Walka roku!

Bobby Roode vs. James Storm z Bound for Glory, naprawdę godny polecenia pojedynek i tylko on mi zapadł w pamięci z tego roku

4. Feud roku!

Aces&Eights vs. TNA, bo szczerze w tym roku było wyjątkowo słabo można by było wyróżnić jeszcze tylko Roode vs. Storm

5. Debiut roku!

Aces&Eights, bo kto inny ?

6. Powrót roku!

Velvet Sky ! Bo innych sobie nie przypominam, a nie chce zagłosować na to samo co Brem : P

7. Turn roku!

Austin Aries jako heel jest równie dobry jako face i wyszedł mu nawet na dobre ten turn

8. Mówca roku! (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie)

Bobby Roode lub Austin Aries tylko te 2 postacie zasługują na wyróżnienie, ale jakoś bardziej kupuje Austina więc głos na niego

9. Akcja roku! (pojedyńcza akcja ringowa)

Pin Wes Brisco na Biszkopcie zdecydowanie akcja roku !

10. Segment roku!

Nic mi nie przychodzi do głowy prócz segmentu Austin Aries & Bully Ray i rodzina Hołgenów z Impactu sprzed 2-3 tygodni jakoś tak

11. PPV roku!

Lockdown za dobre walki mimo, że nazwa Team Garett Bischoff odrzuca : D

12. Tag Team roku

WTTCOTW Christopher Daniels & Kazarian za dobre spicze przy mikrofonie i za to, że jakoś ożywiali dywizje tag team w TNA

1. Austin Aries - niepokonany jako X-Division Champion, zdobył pas WHC, świetnie spisywał się jako mistrz. Nawet w tej kategorii nie ma konkurenta.

2.Tara - proponuję zrezygnować z tej kategorii, bo nie ma na kogo głosować...

3. AJ Styles vs Daniels vs Kaz vs Angle (Ladder Match z Hardcore Justice) - akurat w tym roku TNA miało z 4-5 walk, które spokojnie zasługiwałyby na to miano, ale ta walka przypomniała stare, dobre ladder matche.

4. eeeeeee, nie mam pojęcia - niech będzie A&8s vs TNA

5. Taryn Terrell - przynajmniej jest na co popatrzeć

6. Sting - za szacunek dla tego pana i za wprowadzenie do HoF. Przynajmniej nie muszę głosować na DOC'a

7. Austin Aries faceturn - bardzo dobrze pasował to tej roli (jako twarz TNA), a co im strzeliło do głowy przed BFG to nie mam zielonego pojęcia.

8. Austin Aries - zawsze potrafił czymś zaskoczyć. Kolejna nagroda to potwierdzenie, że ten rok należy zdecydowanie do niego.

9. Styles Clash na Danielsie (DX) - nic innego mi do głowy nie przychodzi.

10. Rzadko oglądałem Impacty, więc ciężko coś wybrać. Ale pewnie coś a AA

11. Sacrifice

12. Christopher Daniels & Frankie Kazarian - przecież nie będę głosował na Meksykańców.

Ten rok jest tragiczny w wykonaniu TNA. Warto wspomnieć, że pierwszy raz od czasu 2009 roku zrobiłem przerwę w oglądaniu tego gówna i wątpię, że szybko do niego wrócę. Jedynie niektóre walki były warte uwagi i Austin Aries.

DEAD MAN WALKING

Czego ja się podejmuje, jak sporadycznie oglądam tę fedkę... lecz liczy się frekwencja w głosowaniu, więc tak dla niej napiszę.

1. Austin Aries

Pamiętam jego debiut w TNA i początek jego panowania z pasem X-Division, a co później się stało, latał przez długi okres czasu z najważniejszym pasem TNA i wygłaszał swoje owocne speeche. Rok ma naprawdę udany, więc do niego powinna ta nagroda powędrować.

2. Gail Kim

Jej powrót i dorwanie się do bodajże dwóch pasów, jeśli sie nie mylę. Coś niesamowitego, wywarła na mnie niesmawite wrażenia. Jest przykładem kobiety, która z WWE może powrócić do TNA i nadal w owej federacji wymiatać.

3. AJ Styles & Kurta Angle vs Christopher Daniels & Kazarian z No Surrender

Mogę się wygłupić podając tą właśnie walkę jak "walkę roku", ale seryjnie zapadła mi ona w pamięciu. Przez nią, przez tych oto panów przypomniało mi się stare, dobre TNA z 6-kątncym ringiem i najlepszą dywizją tag teamów pokroju Beer Money i MCMG. Cudo! Ci panowie zasługują na tą nagrodę.

4. A&8 vs TNA

Feud dopiszczany do granit możliwości. Przyznam, że w pewnym momencie się bardzo w niego wkręciłem, lecz jak to TNA robi... zawsze potrafi spieprzyć coś dobrze się zapowiadającego, choć trzba przyznać, że jest to ich najlepszy feud jak w tym roku chcieli nam sprzedać.

5. Chavo Guerero

Nie przypominam sobie żadnych dobrych debiutów, czy też ciekawych... no może przez to, że w ogóle nie pamiętam debiutów w TNA, niestety... Jedynie w pamięci zachował mi się mały Chavo, który dzięki temu dostaje ode mnie głosik. A&8 nie kwalifikuje do debiutów, bo to przecież chwilowa stajna, jedynie na okres storyline'u, która niedługo przeistoczy się w coś nudnego, jak się skończy zabawa.

6. Sting

Jest osobą potrzebą TNA. Jego charyzma jest czymś nieziemskich, co naprawdę umila oglądanie tego produktu, więc z jego powrotu najbardziej się cieszyłem.

7. Bully Ray

Bum! Jak on mógł się zmienić z heel'a na face'a - jeśli mnie pamięc nie myli i mam racje. Jak heel ten człowiek mnie irytował i denerwował, więc spełniał swoje zadanie, a teraz jest jakiś mierny, nic nie warty.

8. Bobby Roode

Po rozpadzie Beer Money musiał się jakoś ustatkować, więc trochę czasu minęło i tym samym wygłosił dla nas sporo dorbych speechy, więc dla mnie to on jest numerem uno dla tej kategorii.

9. Styles Clash na Danielsie na stół podczas Destination X

Co tu dużo mówił, uwielbiam jak się stoły rozwalają, a przy takiej akcji tym bardziej. IMO jeden z lepszych pojedynków w TNA w tym roku.

10. Nie mam zielonego pojęcia, więc ---

11. Sacrifice

Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Gala ogólnie spoko wypadła. Plus trzeba przyznać, że miała nawet niezłą kartę, a walki wypadły... no jak wypadły, ale masakry nie było.

12. Eric Young & ODB

Rozwalają mnie oboje razme, według mnie dobrym posunięciem było złączenie ich w tagik. Poza tym uwielbiam te segmenty zudziałem ErickaYounga, jego postać jest po prostu wybitna.

ahfo.png

luba_049.png

• 4 tygodnie później...

1. Austin Aries

W tym roku był po prostu bez konkurencyjny nie dosyć że, panował jako najdłuższy X division champion, to do tego skorzystał opcji C i zamienił pas na WHC.

2. Tara

Nie wiem dlaczego akurat na nią ale po prostu ją najlepiej zapamiętałem z tego roku.

3. LAST MAN STANDING MATCH Christopher Daniels vs. AJ Styles

Ich walki mogę oglądać do znudzenia a gdy im się da jakąś dodatkową stypulacje to już wiadomo, że walka będzie powyżej dobra. Ta walka jako jedyna utkwiła mi w pamięci.

4. Jeff Hardy vs Austin Aries

Dobra zgodzę się że na majku ten feud był nie do zaakceptowania żeby nie powiedzieć że ch****. Ale co ci panowie wyprawiali w ringu czyli na BFG a szczególnie na FR w ladder matchu to naprawdę przeszli samych siebie. Wszystkich to może zdziwić ale wybieram ten feud. :D

5. Joey Ryan

Tutaj chyba jako jedyny debiutujący z gut checka dostał swoje pięć minut czyli mówię tu o feudzie z Alem Snowem na którego wylewał wodę przerywał mu wypowiedzi i tak dalej. Na BFG doszło do walki wygrał i dołączył do rosteru.

6. Tu nie mam typu bo były jakieś tam powroty ale żaden mnie nie zjarał.

7. Austin Aries

Dzęki czemu stał się twarzą federacji i zdobył WHC.

8. Austin Aries

Najlepszy mówca tego roku popisał się najlepszym tekstem gdy powiedział biurko Hogana jest tak dziwne powgniatane przez brook. :D

9. Styles Clash na Danielsie

Ta akcja długo każdemu zapadnie w pamięć.

10. Austin Aries & Bully Ray i Hogany

Dzęki temu tekstowi ariesa.

11. BFG

Najlepiej podpromowane walki i czekałem na tą galę a nie jak inne po mnie spływał.

12.WTTCOTW Christopher Daniels & Kazarian

Co tu dużo pisać w tym roku byli fenomenalni na majku i jak się nie mylę dwa razy byli mistrzami TT.