Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2013 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Goldberg nie wróci. Dlaczego? Ponieważ to byłby strzał w stopę ze strony WWE. W chwili obecnej starają się mocno promować Rybacka jako super mega dominatora. Powrót Goldberga zniszczyłby całą postać Skipa przez samo pojawienie się. Fani wypięli by się na "feed me more" i jedynym obecnym chantem byłby "GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLBERG". Vince nie jest tak głupi by niszczyć swoją ulubioną zabawkę.

Z powrotów najbardziej prawdopodobne są nazwiska mid-cardowe. Benjamin, MVP, JoMo, jakiś Carlito. Typy które mogą zebrać trochę cheeru, pokazać jakaś fajną akcję i zniknąć z ekranu parę minut później. Wielkich nazwisk bym się nie spodziewał. Undertaker nie zyska nic przez pojawienie się na RR, on i tak miejsce w karcie ma gwarantowane. Bork Laser mógłby jedynie stracić gdyby nagle wypadł przez liny po interwencji Trypla. Jeśli chcą zrobić ich walkę na WM, mają już wystarczające podłoże, nie ma sensu wychodzić z jakimiś walkami na RR. Jak zawsze można spodziewać się Jima Duggana którzy zbierze cheer gali, jakiś Nash jest możliwy, może znowu odstawią szopkę z komentatorami i zobaczymy JBL'a.

Powroty są możliwe, ale raczej nie spodziewałbym się wielkich nazwisk.

Goldberg ! by za pewnie zwiększył Rating , nie wiem zobaczymy ale za pewnie będzie jakiś tam wielki powrót .Chciałbym zobaczyć return Carlito to by było coś pięknego , niewykluczam powrotu Scotty 2 Hotty który nie dawno był w NXT więc jego obecność na Royal Rumble w cale mnie nie zdziwi , chociaż chciałbym usłyszeć tykający zegarek i MVP ! wielkie rozczarowanie wszyscy się cieszą , w powrót Morrisona wątpie sam powiedział że wróci dopiero za 5 lub 6 miesięcy wiec jego powrót według mnie nie wchodzi w grę , Cabana może wróci według mnie , nie dawno jakieś portale zagraniczne poddawały że Batista może wróci na RR 2013 więc jego powrotu też bym tutaj nie wykluczał , nie wykluczał bym nawet powrotu Ken Shamrocka chociaz jakoś tego trochę nie widzę ale mógł by powrócić ciekawie by było , moje marzenie żeby pojawił się Rhino lub nawet Raven , jeżeli Dreamer'a się pokazał to oni nie mogą ? :D chociaż na chwile hehe , na powrót Sadmana bym nawet nie liczył ale kto wie marzenia się spełniają :P albo będziemy mieli big niespodziankę ! :D

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

10

• Brem

5

• DonCarlos

4

• chlebek91pl

3

Top użytkownicy w tym temacie

I niestety ale idąc tokiem rozumowania WWE bardziej widze na zakończenie gali Rock'a pobitego przez Shield niż triumfujązego zwycięsce RR, no chyba że wygrać miałby Cena.

Nawet jakby wygrać miał Cena to i tak Rock znajdzie się jako to główne wydarzenie gali. Z wielką chęcią chciałbym zobaczyć RR Match w "walce wieczoru", ale jak nie pojawi się jakaś konkretna informacja, że tak faktycznie ma być, to z dnia na dzień będę tracił wszelką nadzieję. Zazwyczaj plakat RR prezentował kilku zawodników, tym razem jest SAM! Rock i faktycznie może się powtórzyć historia sprzed bodajże 6 lat, gdzie RR Match był jako zwykły pojedynek, przed walką np. o pas WWE między Ceną a Edge'm.

jak dla mnie takim kims jest obecnie Miz

WWE już kompletnie wprowadziło go do tej sfery dobrych. RR może być dobrym początkiem na zaczęcie czegoś więcej niż MizTV. Jedyne co mnie niepokoi to Big Show. Musieliby to zrobić naprawdę dobrze, by to wszystko wyglądało na realistyczne zwycięstwo. Jest jeszcze szansa, że Ziggler zainkasuje swoją walizkę przez co na WM mamy walkę Miz vs. Ziggler. Jednak pytanie co z Rudym? Tak łatwo miałby odpuścić i zacząć feud o "nie" pas? Jeśli byłaby taka możliwość to z chęcią podmieniłbym obecną sytuację na taką: Cena o pas WHC, a Miz jakoś do WWE Championship bądź na jakiś porządny feud. :)

W sumie,ktoś tu napomknął o Rybacku. I to naprawdę możliwa opcja.Dajmy na to że wbija jako nr 27+ i eliminuje jako ostatniego nie wiem,np JTG. Ale potem pytanie,co dalej z Rybackiem?

1.Idzie po WWE Title

2.Idzie po WHC Titile

Jedynie jedna opcja jest pewna.Ale każdą można rozbić co najmniej na 3 scenariusze a jak się człowiek wysili to na dużo więcej.

1.Ryback vs Punk/Rock/Cena

2.Ryback vs Show/Sheamus/Ziggler

I jeśli nie będzie uwikłany w story z the Shield to na 85% wygrywa 30M RRM i potem CT musi coś wybrać na zasadzie "mniejsze/większe/żadne zło" . Ryback może z każdym z tej 6tki wykręcić dobrą walkę. Jak na swoje gabaryty to porusza się bardzo dobrze. Ktoś poruszył temat walki na WM Show vs Ryback- to z kolei wyjście dla Dolpha by ten zrealizował swój kontrakt i nic nie stoi na przeszkodzie by zrobił to na Showie który by przegrał z Rybackiem przez DQ. Co dalej by zrobił Ryback z Showem jest chyba oczywiste. Poza tym hello,nic nie stoi na przeszkodzie zrobienia takiej walki na RR bo jeśli pamięć mnie nie myli nie ma pretendenta do tytułu WHC a jest jedynie do WWE. Niech już Ryback legnie z Punkiem byle przed RR na tydzień-półtora żeby mogli mu jakiś początek feudu z Showem zrobić,np. interwencja Showa w starciu o WWE Title. I jest zmiana właściciela pasa na Rybacka/Zigglera. Swoją drogą nie pamiętam gdzie to widziałem ale Ziggler miał mieć faceturn. Zobaczcie jaki ostatnio pop zebrał bodajże na SD(nie pamiętam czy dostał go też na TLC i RAW). Możliwości jest wiele i naprawdę Ryback może wygrać 30M RR ale nie musi. Może Cody dostanie swoją szansę? A może właśnie Ziggler dostanie ten zaszczyt i oprócz walizki będzie wygranym RR Matchu?

Już czuć klimat Royal Rumble ! , pierwszy uczestnikiem Royal Rumble będzie John Cena zostało to potwierdzone na RAW (Sylwestrowe),oczekuje bardzo dobrej gali i mam nadzieje że Punk z Rockiem mogą wykręcić dobrą walkę za pewnie będzie dużo rozczarowań wtrakcie tej walki,nie wykluczam tutaj interwencji The Shield ! z tego co mi wiadomo to stajnia planuje jakiś wielki dym na 2013 roku bo nie dawno na Smackdown nagrali promo gdzie mówią że zrobią coś wielkiego w 2013 roku i to że ich rok,zapowiada się ciekawie i mam nadzieje że zrobią duży szum na Royal Rumble,WWE planuje żeby Royal Rumble 2013 wygrał Ryback jest to pomysł Vince ,chociaż i tak myślę że to nie zła zmyłka i uważam że zwycięstwo zgarnie i tak The Undertaker ! ,gdzie na końcu walki w Main Evenecie wybiją dzwony i nad Punkiem stanie Taker który wykona na nim Chokeslama i to będzie te wielkie WoW na tej gali , mam nadzieje że takie coś się stanie wyskoczył bym przez okno ze szczęścia.Royal Rumble zapowiada się dość ciekawie i mam nadzieje że coś z tego wyjdzie i nie będzie to taka wielka porażka jak Royal Rumble 2012 które nie bylo w cale ciekawe.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

pierwszy uczestnikiem Royal Rumble będzie John Cena zostało to potwierdzone na RAW (Sylwestrowe)

Dzięki za spoiler. :applause:

że zwycięstwo zgarnie i tak The Undertaker !

Po jakiego grzyba WWE miałoby dawać Takerowi zwycięstwo którego zupełnie nie potrzebuje. W ostatnich dwóch latach bookowali zwycięzców RR mądrze - wygrywali ludzie niby z me, niby coś już tam wygrali, ale wciąż nie byli w pełnym tego słowa znaczeniu main-eveterami. Jak sam napisałeś parę słów później Undertaker może dostać walkę na WM od tak, po jednej interwencji i każdy to kupi. Po co więc zabierać tytuł zwycięzcy od takiego chociażby Rybacka dla którego byłby to kopniak w górę? Rozumiałbym to może jeszcze gdyby Mark nie miał na swoim koncie wygranej RR, bo WWE lubi w taki sposób dać komuś nic dla niego nie znaczące zwycięstwo dla podbicia jakiejś statystyki(via Cena wygrywający MITB).

mam nadzieje że Punk z Rockiem mogą wykręcić dobrą walkę

Nie sądzę. Dwayne jest strasznym klockiem i wątpię by nawet Punk potrafił go podciągnąć na wysoki poziom. Oczywiście zapewne dostarczą nam sporo emocji, ponieważ bookując wygraną Johnsonowi w walce z Januszem WWE pokazało że ich kreatywni mają iq gibonów gdy przychodzi do kogoś kto może sprzedać parę koszulek. Parę wiarygodnych neerfalli zapewni tej walce osiem gwiazdek od wszystkich "forumowych ekspertów". Ringowo nie spodziewałbym się jednak wybitnej techniki, raczej dużo podnoszenia brwi i innego rodzaju tautowania co parę akcji.

I jestem wielkim przeciwnikiem jakichkolwiek interwencji Shield w walce o pas. Jeśli Punk wygra przy ich pomocy zabiją momentum samej wygranej nad aktorem. Może ewentualnie jeśli okazałoby się że przekręcą Punka i są ludźmi Dwayne'a to dałoby się jakoś przełknąć.

Po jakiego grzyba WWE miałoby dawać Takerowi zwycięstwo którego zupełnie nie potrzebuje. W ostatnich dwóch latach bookowali zwycięzców RR mądrze - wygrywali ludzie niby z me, niby coś już tam wygrali, ale wciąż nie byli w pełnym tego słowa znaczeniu main-eveterami. Jak sam napisałeś parę słów później Undertaker może dostać walkę na WM od tak, po jednej interwencji i każdy to kupi. Po co więc zabierać tytuł zwycięzcy od takiego chociażby Rybacka dla którego byłby to kopniak w górę? Rozumiałbym to może jeszcze gdyby Mark nie miał na swoim koncie wygranej RR, bo WWE lubi w taki sposób dać komuś nic dla niego nie znaczące zwycięstwo dla podbicia jakiejś statystyki(via Cena wygrywający MITB).

Kurde chce porządnego zawodnika który dobrze wykorzysta swoją szanse na Royal Rumble wiadomo Taker ma swoje lata ale było by to wielkie rozczarowanie jeżeli wygrał by RR , może Christian wygra Royal Rumble 2013 ? chociaż w to wątpię chciałbym zobaczyć jak CC jeszcze raz zostaję WHC to by było dla mnie coś pięknego , bo uwielbiam tego zawodnika ale i tak wiem że WWE na niego nie postawi ! bo oni nie wiedzą co jest dobre, CC jako Face podniósł by jakoś SD na duchu i to jeszcze z pasem WHC ale i tak wiadomo że to nie możliwe :( Marzy mi się walka Orton Heel vs Christian Face na Wm 29 ale i tak wiemy że to nie możliwe :(

Taker ma swoje lata ale było by to wielkie rozczarowanie jeżeli wygrał by RR

Zgadzam się - byłoby to rozczarowanie. Więc dlaczego chcesz żeby wygrał? Jest jakiś milion lepszych pomysłów na zwycięzcę RR. Od Johna Ceny, przez przegranego walki o pas WWE, przez Rybacka, aż nawet do Daniela Bryana(który podobno jest jednym z ulubieńców Vinca). Po co więc bookowac zwycięstwo typowi którego zdrowie pozwala na jeden występ rocznie? Po co więc bookowac zwycięstwo typowi który swoje przygody z WM już od dwóch lat rozpoczyna po EC? RR to nie jest nagroda za całokształt pracy, to jest przepustka do me WM. Dajmy tę przepustkę komuś kto jej naprawdę potrzebuje(tak wiem, ani Cena, ani Punk, ani Dwayne nie potrzebują jej - jednak ich zwycięstwa miałby by sens w związku z programem o pas WWE), dajmy ją komuś jak Sheamus rok temu, czy DelRio dwa lata temu(swoją drogą obaj otwierali galę, zamiast je zamykać).

Kandydaturę Christiana traktuje jako żart. Facet nie ma żadnego argumentu poza emeryturą kumpla by wzbić się ponad mid-card. Na tym argumencie został mistrzem dwukrotnie, dwa razy były to żałosne runy. Nigdy więcej.

• 3 tygodnie później...

Do RR coraz bliżej a dyskusja nam coś ucichła. W karcie mamy juz coś, dojdzie jeszcze pewnie maks jedna walka i będa to pewnie divy Kaitlyn vs Layla (wnioskując po jej dziwnym zachowaniu na ostatnim SD spodziewałbym się jej heelturnu) tak na 1-2 ppv przed programem Kaitlyn z AJ. Walka TT która zobaczymy po raz setny ale mam nadzieje mimo że Rhodes Scholar nie lubie zbytnio jako teamu że Hell No pasy stracą i będe oczekiwał ich programu na WM zakończonego Mask vs Beard (która to walka wciąz jest wytworem mojej wyobraźni ale wciąz się będe upierał że byłaby świetna ;P) i w sumie tyle na temat walki TT.

Walka WHC hmm jest to single match więc w sumie ADR mógłby jakaś uciec z tej sytuacji ale kurcze jako że jest teraz mega facem to mu nie wypada. Z drugiej strony nie widzę Big Show'a odklepującego a Albercik wciąz nie ma innego finishera (co swoją drogą uważam za jeden z głównych powodów dla których nie był wiarygodnym albo hmm solidnym heelem bo przecież Shemaus, Cena, Edge czy Orton nie odklepią przez co jego programy były nudne) a z kolei Big Show odklepując byłby bardzo poszkodowany w tym wszystkim. Wystarczy juz że stracił pas na SD. No ale raczej jakos Del Rio pas obroni mam tylko nadzieje że nie ucierpi na tym bardzo Big Show. Może jakimś wyjściem byłby count out na korzyść ADR.

W walce o pas WWE niestety moje przekonanie że Punk musi utrzymac pas do WM maleje aczkolwiek wciąż uważam że tak być powinno. Jednak program jest budowany wyraźnie pod Rock'a więc obawiam się bardzo że się po prostu na Punk'a wypną i nie dość że zabiorą mu pas przed WM to jeszcze nie dostanie godnego rewanżu no chyba że na EC miałaby się nie odbyć walka o pas WWE w klatce. Tak wciąz wciąz skłaniam się ku Punkowi, atakowi Shield np ale moje przekonanie jest mniejsze niestety.

No i RR, tutaj się pozmieniało troche i moje wcześniejszy typy troche zbladły i w sumie nie mam żadnego kandydata co do którego bym sie jakos bardziej skłaniał. Opcje jest wiele. Jest Sheamus i Orton i ich planowana walka na WM. Jeżeli walka miałaby się odbyć o pas to jeden wygrywa RR a drugi EC i mamy sztampową, prosta sytuacje. Ale tak naprawd ejak już dziś pisałem gdzies po co im pas? Ich walka będzie wystraczająco podbudowana bez pasa. Orton jest bardzo sfokusowany na wygranie RR, Sheamus go eliminuje i mamy heelturn i dobrą podbudowe. Do tego Orton eliminuje Sheamusa z EC, jest 1:1 i mamy solidnie podbudowaną walke na WM'ke bez potrzeby mieszania w to pasa i robienia pod to całej road to WM pasa WHC. Tak więc nie. Natomiast niestety im bardziej maleje moja wiara że Punk dotrzyma pas do WM tym rośnie moja obawa że RR może wygrac Cena. Aczkolwiek tez nuiekoniecznie bo jeżeli Punk by miał tracić pas teraz to na EC powinien dostać rewanż 1vs1 więc mogłaby się tam odbyc w klatce zaamiast walki o pas walka o contendera i zwycięstwo Ceny. Moim mocnym kandydatem był Ryback ale widziałem go w feudzie z Big Showem. Zmiana mistrza na Del Rio raczej to psuje i teraz już nie widze go jako zwycięscy. Pewnie zostanie wyeliminowany przez Shield obejętnie czy będą oni brali udział w walce czy nie (bardziej prawdopodobne że nie będą brali udziału a wparują tak po prostu wyeliminowac Rybacka). No i... hmmm ja nie mam pomyysłu za bardzo ;P Przy obu pasach jest tłok i są juz jakoś skonkretyzowane plany na te pasy, oczywiście są to spekulacje ale nawet w tych spekulacjach nie widze kandydata do wygrania RR... Dziwne, pierwszy raz tak mam że nie widze nikogo kto jest prawdopodobnym zwiycięscą... Można się doszukiwac jakiś zaskoczeń jak Miz np ale co on potem by zrobił z tym shotem? Rock czy może Del Rio? No chyba że Miz wygrywa, na EC pas przejmuje Ziggler i zamiast Ziggler vs Del Rio mamy Ziggler vs Miz, jakaś opcja jest ale chyba średnio realna. Czyzby zostawał ten Cena...?

Brem słuszna racja do RR tuż tuż aa tu cisza jak na stypie jakiejś , właśnie uważam że The Rock vs CM Punk będzie wielki Brawl'em i nic ciekawego zawodnicy nie pokażą chociaż i tak jestem za tym żeby to właśnie CM Punk obronił pas bo w szczególności mu się to należy a nie jakiemuś Rockowi , chociaż to legenda ale i tak pas nie nalezy mu się . Szczerze to za co obecnie to tylko pokazuje się gościnie , pokazuje się jak stróż w boże ciało i nic więcej , CM Punk musi obronić pas i dobić do 500 ileś tam dni , musi pobić rekord Cena.

Royal Rumbl'em Match - tu wszczególności jakoś mam nadzieje że będą jakieś wielkie powroty , niby mówią że będą mało zaskakujące ale coś czuje że będzie tu takie pierdol** w stylu : Batista lub Goldberg a nawet powrót Johna Morrisona , od nie dawna się mówi że ma wróci Low Ki chociaż w to jakoś nie wierzę ale kto wie mógł by wrócić ale za pewnie zeszmacili by go zrobił by głupoto jeżeli wrócił by i od razu do jobberki niech lepiej siedzi tam gdzie siedział , tam gdzie go doceniali itd. , uważam że na tego rocznym Royal Rumble 2013 będzie wielki powrót tylko nie wiem kogo obstawiam Goldberga albo Batiste za pewnie wrócą jeszcze takie osoby jak Carlito , Właśnie Low Ki , Matt Hardy lub Shelton Benjamin .. mógł by powrócić ktoś taki typu jak Ken Shamrock ! i główny sędzia wielki Lesnar z Triple H'em aż mnie ta fantazja ponosi haha.Co do zwycięscy też będzie wielka niespodzianka może ktoś z powracających wygra RR mianowicie takie Christian albo i nawet ktoś z młodych np : Daniel Bryan . Cena nie wygra RR mam taką nadzieje !

WHC Match - Zapowiada się dobra walka, Del Rio przekonuje mnie jako mistrz i publika reaguję na niego dużym popem , przekonał ich do siebie i mam nadzieje że na Royal Rumble fani go kupią jako mistrza , za pewnie czysto pokona Byka , ale coś mi się zdaję że dadzą do tej walki jakąś stypulacje tylko nie wiem jaką ale mam nadzieje że będzie ciekawie.

Royal Rumble zapowiada się lepiej niż zeszłoroczna* gala która była mega kalpą.

Edytowane przez Gość

CM Punk musi obronić pas i dobić do 500 ileś tam dni , musi pobić rekord Cena.

Rekord Johna Ceny wynosił niecałe 400 dni i Punk przebił to bodajże tydzień po Survivor Series. Jeśli dobrze pamiętam to na świętowaniu posiadania mistrzostwa przez rok był parę dni za Januszem w klasyfikacji najdłuższego tilterunu. A następny "kamień milowy" Punka to będzie chyba wynik Pedro Moralesa który miał około 1000 dni :)

coś czuje że będzie tu takie pierdol** w stylu : Batista lub Goldberg a nawet powrót Johna Morrisona

JoMo wieczny mid-carder bez widoków na cokolwiek lepszego niż Kofi Kingston to rzeczywiście byłoby pierdolnięcie roku

Co do zwycięscy też będzie wielka niespodzianka może ktoś z powracających wygra RR mianowicie takie Christian albo i nawet ktoś z młodych np : Daniel Bryan .
.

Po pierwsze - jeśli osoba powracająca ma wygrac RR, to musi to być naprawdę ktoś z najwyższej półki. Christian nie jest nawet blisko takiego poziomu jak mieli powracający i wygrywający Cena czy Edge. Z obecnych zawodników którzy przebywają na urlopie jedynym takim typem mógłby być Chris Jericho. Jeśli Ziggler zdobyłby pas wagi ciężkiej na RR(w co nawet wierzę - DelRio zostaje znokautowany po obronie przez Showa, idealny moment), to Y2J byłby idealnym kandydatem na pierwszą tak ważną WM dla Dolpha.

Po drugie - jak bardzo będę kibicował Danielowi Bryanowi, tak niestety nie postawiłbym na niego kasy. Jasne, mówi się o tym że jest jednym z ulubieńców Vinca i ma mieć dobry rok, jednak do WM raczej nie będzie na niego czasu w main-eventach. W gronie faworytów widzę zdecydowanie Rybacka, Johna Cene i przegranego z walki o pas WWE(o ile to nie będzie main-eventem). Ogólnie podbudowa tej walki ssie jak nigdy. Skupiają wszystkie swoje siły na promocji walki o pas WWE, a promocja głównej walki opiera się na 30 sekundowych wywiadach w których kolejni zawodnicy ogłaszają że wezmą udział w tej walce.

Royal Rumble zapowiada się lepiej niż tegoroczna gala która była mega kalpą.

Czy to RR nie jest tegoroczne?

Do rr zostało już 6 dni więc wypada się wypowiedzieć

ten kto oglądał raw to wie że jest już 23 zawodników:min mr pefect jr co bardzo mnie satysfakcjonuje

Nie oszukujmy się to royal ruble pod względem wielkich powrotow to takich należeć nie będzie.Do karty dodani pewnie będą rey i sin cara ,shield,bądź zobaczymy nao ,powróći może cc i chudy :) henio.Dzięki czemu mijsca już zbyt dużo niebędzie.Wydaje mi się że gwiazdami powracającymi po dłuzszym czasie mogą być co najwyżej benjamin,morisson,boogymean,mvp,carlito itp.Ale w znacznie mniejszej liczbie.Co do zycięzcy rr to niestety również wydaje mi sie ze wygra cena.Dlaczego?Bo innych kandydatów za bardzo nie ma.Skoro shajbus ma walczyc z ortonem ,to wydaje mi sie ze walka o pas to nie będzie z ztego powodu iż del rio byłby zbyd szybko zrzucony na drugi plan ,ziggler na wm miałby być osobą drugo planową.Nie wydaje mi się by trzymał walizkę tak długo by nic większego nie zrobić-a bycie championem właśnie na wm to coś co samo się ot prosi.Wracając do tematu,oprócz ceny,zwycięscą mógłby być ryback,ale gdzie on tu pasuje,póki jest rock,a mam nadzieję ze nie długo,dla pópilka vince w me miejsca nie ma.Ewentualnie mógłby wygrać ktoś mniej spodziewany typu:miz,brayan,kane,a coraz częsciej coś mi mówi ze może to być cesaro :shock: ,chociąz nie mogę tego poprzeć żadnym argumentem.Kończąc mam nadzieje że zwycięzcą nie będzie osoba,która obecnie wydaję się być pewniakiem(tak jak miało to miejsce w 3 ostatnich rr metchach)Ja zadowolony byłbym bardzo gdyby zwyciężył ktoś kto jeszcze promowany nie jest i nigdy bardziej nie był...

Okej więc po dzisiejszym RAW mogę wynioskować że pas WWE Champion może wygrać kto ? Rock , niestety ten atak ze strony The Shield zostanie wynagrodzony ze strony WWE i dadzą The Rockowi pas na Royal Rumble 2013 , albo będzie tak CM Punk się cieszy podskakuje bo obronił pas aż tu po chwili bam ! The Undertaker Chokeslama na CM Punku,sam nie wiem co może wydarzyć się w tej walce ale jedno jest pewne będzie przyniej bardzo dużo emocji , dzisiejszy segment na RAW mnie przekonał i to jest najważniejsze.

Royal Rumble Match , wiem jedno znamy prawie wszystkich uczestników i dla mnie to dobry pomysł chociaż możemy spekulowac kto będzie winnerem, ale boje się ze może być to Sheamus patrząc na to jak wypychał zawodników to od razu dostałem sraczki i od razu sobie wyobraziłem Sheams ponownie zostaje win'em RR .Wiem jedno 7 miejsc jest wolnych i za pewnie w tych 7 miejsc wejdą ze 4 albo 3 powroty , jednego jestem pewny będzie jakiś wielki powrót typu Batista , Goldberg tylko nie wiem kto może z nich wrócić , za pewnie pojawił się Benjamin a także może Morrison kto wie , hym ma nadzieje że w ten skład może wchodzi na Y2J bo coś pisał o powrocie na Twitterze więc jego powrotu nie wykluczam.

Last Man Standing ! i to o pas WHC coś pięknego w końcu Vince jakoś ożył i jest iskar nadzieji że ten rok może być o niebo lepszy od 2012 roku który był straszną klapą ze strony WWE ,mam nadzieje że Alberto Del Rio oborni pas bo po Face turnie stał się zarąbistą postacią .Jako Heel strasznie nudził aa jako face jest świetny i niech tak zostanie.

RR zapowiada się ciekawie , lepiej niż RR 2012 które było straszną kpiną.

cd. walki o mistrza WWE to moim zdaniem może wygrać nawet CM, Rock na każdym RAW, na każdym SD obiecuje i jeszcze raz obiecuje jak to on nie pokona Punka... Teraz gdy Vince powiedział że jeżeli Shild zareaguje w walce to Punk traci tytuł także mam jakieś przeczucie że ktoś z zewnątrz może zainterweniować - możliwe że Undertaker - ale to już raczej po walce. Osobiście jestem za Punkiem, chętnie bym zobaczył jego face turn i jak to rządzi w 2013r. Natomiast jeżeli chodzi o 30 RR match, to kilka powrotów może być typu Henry, jakiś Morison etc. jednak cd. zwycięscy nie oczekiwał bym tak wiele i nie chciał bym aby wygrał Cena i walczył z Rockiem na WM o mistrza WWE bo to już by zrobiłoby z WWE totalne dno.

Mam wizję więc ; ). Odnośnie ostatniego SD . Uwaga jak ktoś nie oglądał SD bo traficie na spoilery. Więc tak - Przyjmujemy że walka Punk vs Rock nie będzie ME tylko będzie tym oczywiście tradycyjny RR match. Więc walka Rock vs Punk skończy się czystą wygraną Rocka. Wkurzony Punk weźmie mica i powie że bedzie walczył w RR matchu i go wygra i na WM będzie miał rewanż z Rockiem. No właśnie - teraz przenosimy się do sedna , do RR matchu. 29 zawodnik - Ryback. Wędkarz robi porządek czyszcząc ring . Zostaje tylko on . Oko w oko z Punkiem . Oczywiście wielka bijatyka jednak to Punk rozbija Rybacka zostawiając go na jakiś czas nieprzytomnego... Fani skandują 7...6...5...4..3..2...1.... I w tym momencie The Undertaker ! Panowie walczą tam 5-6 minut w tym czasie Ryback nieprzytomny i ostatecznie Taker eliminuje Punka a Ryback z zaskoczenia eliminuje Takera i niespodzianka co prawda nie takiej skali jak Maven eliminujący Takera ale także niespodzianka. Ryback jedzie se na ME Wrestlemanii a Taker z Punkiem rozpoczynaja feud który zaprowadzi ich do WM..

PS - Wiem że prawdopodobieństwo tej wersji jest bardzo małe ale tak mi jakoś przyszło do głowy :D

Jest to jakas opcja, nie głupia i logiczna ale ja wciąz nie godze sie ze strata pasa przez Punk'a! Po ostatnim SD wydaje mi się że Punk pasa nie straci, czysto nie wygra ale nie straci pasa. Za to inna opcja mi przyszła do głowy po tej sytuacji między Punkiem a Shield. Ok Vince powiedział że jeżeli Shield zainterweniują odbierze Punkowi pas ale... co jeżeli Shield zainterweniują atakując Punk'a a nie Rock'a? Oczywiście dalej będzie gadanie że to bylo zaplanowane itd ale przecież chyba nie zabierze mu pasa za to że go pobili? I jak dla mnie jest to jakieś całkiem sensowne wyjście z sytuacji. Bo interwencji kogoś innego raczej bym sie nie spodziewał. Ewentuaaaalnie Lesnar ale nie wiem po co zbytnio bo tak po prostu na prośbe Heymana to za mało po potem story by się dalej toczyło między Punkiem a Rockiem. Ewentualnie jakas spina później między całą trójką na Raw na co wraca Triple H rządny zemsty i odciąga Lesnara zostawiając Punka i Rocka sobie. Yhh no gdybac mozna ogólnie będzie to bardzo emocjonująca gala pełna niewiadomych i niespodzianek cos czuje. Oby WWE nie skopało potencjału tej sytuacji dając Rockowi pas a Cenie zwycięstwo RR. Byłaby to skończona głupota bo w tym momencie Road to WM stałaby się oczywista i wręcz nudna. Punk ma obronić pas a Cena ma nie wygrac RR!

Co do RR to zaryzykowałem i zatypowałem Miz'a. Nie postawie na Cene nawet jezeli jest najlogiczniejszy (licze że będziemy mieli jakies niespodzianki a nie karte na WM która krąży po necie 2 miesiące wcześniej) a innego kandydata jakoś nie widzę. Ziggler wykorzystuje walizke na EC, jakis rewanż na tygodniówce ADR idzie w swoją strone a Miz rozpoczyna feud z Zigglerem. Przy Mizie stoi Flair który coś tam napewno w ten feud wniesie. Po drodze jeszcze jakieś zamieszania z AJ i Langstonem i coś tam z tego może być. Wygrać Miz nie powinien ale feud może być niezły, nie najwyższych lotów ale niezły.