Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NXT- ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Z całej walki najbardziej zapamiętałem dziewczynę która rzucił się na Tylera podczas jego wejścia - swoją drogą brawa dla niego za zachowanie gimmicku podczas całej sytuacji.

A to nie była przypadkiem podstawiona osoba?

Czytając ogólnie na oficjalnej stronie wwe o tej gali natrafiłem na zdjęcie jakiejś dziewczyny (chyba ich nowa diva) i tak jak w sumie bardzo się nie przyglądałem tej co wybiega na Tyler'a i nie jestem w stanie stwierdzić czy to ona, ale wydaje mi się, że to jakaś podstawiona babeczka była. W sumie gdyby rzeczywiście była podstawiona to pewnie kamera zrobiłaby dłuższe zbliżenie na nią, ale nie zdziwię się jeżeli ta sama dziewczyna pojawi się na tappingu za tydzień. :8

Trochę za bardzo skupili się na kontuzjowanej nodze Itamiego, potencjał był dużo większy, widywałem lepsze otwarcia.

Warto dodać, że ten Hideo mocne te kicki wyprowadza. Czasem mam wrażenie, że kopie rywali z całej siły.

Nie rozumiem szczególnie tej drugiej walki, cały program toczy się już trochę czasu i chyba nie było jeszcze momentu w którym to Bull byłby górą.

Dla mnie też to jest głupotą jakąś. Dostali stypulację na tę galę i serio mogli powalczyć trochę dłużej. Wykorzystać pare przedmiotów i coś tam pokazać. Ten cały Corbin co prawda wyróżnia się jednak na tle reszty no-name'ów w rozwojówce, ale te jego spojrzenia bez wyrazu są mega irytujące już.

Co do reszty to generalnie mogę się podpisać pod tym co Carlos napisał.

Również pominąłem tagi i Corbin'a. Swoją drogą ciekawie kombinują imo z tymi tagami. Odebrali pasy Luchadorom i dali jakimś łajzom żeby kolejny tag - imo Vaudevillians czy Amore z tym wysokim - przejęli je z pozytywną reakcją. Lucha zbierali dobre reakcje i postanowili dać im jakieś zera żeby wzięli na siebie heat, a później żeby gładko i z ulgą rozjechał ich inny tag.

Trzy ostatnie walki to kolejno: bardzo dobra, genialna, dobra. Cytował Carlos'a nie będę bo generalnie ze wszystkim się zgadzam.

Gala dobra, ale nie najlepsza. Poprzednie dużo lepsze.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

27

• DonCarlos

18

• IIL

10

• Brem

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Króciutko skomentuję tą galę od NXT.

Hideo Itami vs. Tyler Breeze ** i 1/2*

Przeciętna walka jak na standardy NXT, a biorąc pod uwagę fakt, że to była specjalna gala NXT, można powiedzieć, że walka była słaba. Musieli jednak jakoś do karty wepchnąć Hideo by ucieszyć japońskich fanów.

Bull Dempsey vs. Baron Corbin **

Ehh... No DQ Match bez żadnego przedmiotu w użyciu. Walka sama w sobie nie była zła, jednak była krótka, zbyt krótka. Gdyby dostali 4-5 minut więcej (czyli tyle ile trwała ich walka x2) i kilka fajnych okazji do wykorzystania stypulacji to walka mogłaby być dużo lepsza.

Lucha Dragons vs. Blake and Murphy ** i 1/2*

Kostium Sin Cary jest chyba podatny na botche, bo ta Hurricanrana "troszeczkę" nie wypaliła. Myślę sobie... okej. Po chwili jednak Kalisto nie wyskoczył z ringu... właściwie nie wiem co on zrobił. Później już walka bez żadnych większych wpadek, gdyby wszystko wyszło tak jak wyjść powinno były by trzy gwiazdki, ze względu na to co opisałem na początku, pół gwiazdki mniej.

Adrian Neville vs. Finn Balor *****

A już sądziłem, że kopara znowu mi opadnie gdy do ringu będzie wchodził Balor, tak samo jak dwa miesiące temu. Niestety zamiast tego samego efektu na mojej twarzy, dostaliśmy praktycznie to samo wejście... szkoda. Ale już sama walka stała na takim poziomie jakiego od specjalnej gali NXT oczekuję. Pierwsza część pojedynku trochę prowadzona w wolnym tempie i nieco mi się dłużyła ta walka. Ale z minuty na minutę było coraz lepiej i lepiej. To co panowie wyprawiali, fenomenalne. Naprawdę w pewnym momencie to już sam byłem zaskoczony kick-out'ami po akcjach jednego i drugiego. Świetna walka, świetne akcje, słabe tylko w tym wszystkim było powtórzenie wejście Devitta z R-Evolution.

Women's Fatal Four Way Match ****

Dawno takiej walki div w WWE nie widziałem i zapewne do następnej gali specjalnej NXT nie zobaczę. Fenomenalny pojedynek, całą walkę coś się działo, niemalże w pełni wykorzystały panie fakt, że był to Fatal Four Way i nie było przestojów. A hardcore'u było tam więcej niż w No DQ Matchu... KONIECZNIE WALKA DO OBEJRZENIA!

Zayn vs. Owens ****

Pomimo faktu, że to było max 50% tego co oni mogliby nam pokazać w ringu walka nie była zła. To był naprawdę bardzo dobry match, Właściwie to nawet mógł bym powiedzieć, że to był one man show. Owens dominował przez dłuższą część walki i miał naprawdę kilka fajnych akcji. Zayn oczywiście nie zostawał całkowicie w cieniu, ale moim skromnym zdaniem Kevin jednak go troche przyćmił. Bardzo chciałbym zobaczyć obu w głównym rosterze, bo Generico/Zayn vs. Steen/Owens to byłby świetny match na Wrestlemanie. Co do samego przerwania pojedynku, Kevin wyszedł na niszczyciela, który zrównał z ziemia swojego byłego przyjaciela tylko po to aby zająć jego miejsce na szczycie. Wolałbym jednak, żeby skończyło się to zwykłym przypięciem. Mam nadzieję, że po powrocie Zayna, jako że nie było go na tapingach. Dostaniemy kontynuacje ich feudu z finalnym pojedynkiem bez dyskwalifikacji, jakiś może Falls Count Anywhere, miło by było. Jako że nie jestem fanem kończenia pojedynków w ten sposób i sama walka nie była taka jakby mogła być, to walka dostanie cztery gwiazdki ode mnie.

Cała gala, średnia... praktycznie mógłbym wyróżnić walki Neville vs. Balor i walkę kobiet... Main Event nie spełnił w 100% moich oczekiwań, jednak to wciąż lepszy produkt niż ten który dostaliśmy na Royal Rumble (nie licząc WWE Title Matchu) i jaki dostaniemy na Fastlane - *** i 1/2*

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Świetna walka, świetne akcje, słabe tylko w tym wszystkim było powtórzenie wejście Devitta z R-Evolution.

Dokładnie. Pisałem o tym też w sb, wydawało mi się że nowy image na każdy special będzie czymś oczywistym. Szczególnie że to potencjalna kasa dla WWE. Pierwsza koszulka Finna sprzedała się nieźle, przed kolejną galę wydali drugą która różni się minimalnie, a mieli okazję ugrać więcej zmieniając mu wizerunek i wypuszczając zupełnie nowy shirt. Jasne, co jakiś czas mógłby wracać do wcześniej użytych wzorów, ale powtarzając to samo raz za razem trochę zabijają magię tego wszystkiego. Bo emocje w związku z jego wyjściem byłby dużo wyższe gdybyśmy nie wiedzieli czego się spodziewać tak jak za pierwszym razem.

Dodano:

Na szybko po tygodniówce.

Otwarcie Owensa nie było jakieś świetne, dosyć przeciętny speech, aczkolwiek trzeba docenić fakt bookingu takiego heela - żadnych wymówek, przyjmuje każdą jedną walkę. Oby utrzymali ten trend, dosyć już mam tych piczkoheeli z głównego rosteru którzy spierdalają przy pierwszej okazji i płaczą za każdym razem kiedy coś nie idzie po ich myśli.

Ciekawy jestem jaką rolę dostanie Rhino. Gdzieś tam były newsy że ma dostać stanowisko trenera w PC, ale widać tam było jakiś kontakt z Balorem, czyżby chcieli najpierw dać Finnowi Nosorożca na pożarcie by uwiarygodnić go jeszcze mocniej przed starciem z Kevinem? Jestem na tak. Swoją drogą beka z komentatorów którzy wciskali jakieś pierdoły o tym że to właśnie Rhino jest zawodnikiem którzy wypromował speara... Chyba o kimś zapomnieli.

Kapitalna wejściówka Enzo i Big Cassa. Z miejsca zostają moimi ulubieńcami w obecnej dywizji. Mają to coś czego brakuje wielu parom, a mianowicie kontakt z publiką. Tego typu interakcja z fanami jaka ma miejsce podczas ich wejścia to świetny pomysł, zostają over praktycznie od samego początku.

BLUE PANTS!

Dobra walka na zakończenie. Kevin i Neville czują chemię, szkoda że to nie trafiło na jakiś special, bo jest do tego potencjał. Imo dużo lepszy booking niż Owens/Zayn z Rival. :)

Otwarcie Owensa nie było jakieś świetne, dosyć przeciętny speech, aczkolwiek trzeba docenić fakt bookingu takiego heela - żadnych wymówek, przyjmuje każdą jedną walkę.

On sobie sam pisze te proma czy ktoś mu je wypisuje? Jeżeli to drugie to miejmy nadzieję, że szybko dadzą mu samodzielnie pracować.

Kapitalna wejściówka Enzo i Big Cassa. Z miejsca zostają moimi ulubieńcami w obecnej dywizji. Mają to coś czego brakuje wielu parom, a mianowicie kontakt z publiką.

No ba. Oni tak od początku przecież. "S A W F T - saaaaaaawft!" - to już klasyka jest.

Mam tylko takie wrażenie, że spory kontrast jest między nimi. Enzo świetny, wyluzowany, generalnie to on jest w tym tagu najważniejszy, a Cass jest jego cieniem. Jeżeli chodzi o ich postury to team ciekawy - jeden 2 metry, drugi z trzy głowy niższy. Są parą już jakiś czas i aż dziw, że jeszcze nie mierzyli w pasy tag chyba ani razu.

• 2 miesiące temu...

20 maja 2015 odbędzie się kolejny special rozwojówki. Tym razem NXT TakeOver: Unstoppable

Na chwilę obecną tak się prezentuje karta.

mqdefault.jpg

NXT Championship Match

20150512_Light-HP_NXTTKEOVER_OwensZayn.jpg

Kevin Owens© vs. Sami Zayn

NXT Women's Championship Match

20150512_LIGHT_NXTTKEOVER_bankslynch-hp.jpg

Sasha Banks© vs. Becky Lynch

NXT Tag Team Championships Match

20150508_LIGHT_HP_NXTTKEOVER_TagMatch.jpg

Blake & Murphy(c's) vs. Enzo Amore & Colin Cassady

No. #1 Contender's Match for the NXT Championship

20150512_Light-HP_NXTTKEOVER_Preview.jpg

Tyler Breeze vs. Finn Bálor vs. Hideo Itami

Divas Tag Team Match

20150508_LIGHT_HP_NXTTKEOVER_Divas.jpg

Charlotte & Bayley vs. Emma & Dana Brooke

Singles Match

20150508_LIGHT_HP_NXTTKEOVER_CorbinRhyno.jpg

Baron Corbin vs. Rhyno

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Ciekawy jestem wyniku Main Eventu. Wydaje się iż Zyan powinien przegrać ten pojedynek i przejść do Main Rosteru jak Nevill,jednakże taka przegrana raczej nie stawia go w dobrym świetle.

#SmartFanZone

Ciekawy jestem wyniku Main Eventu. Wydaje się iż Zyan powinien przegrać ten pojedynek i przejść do Main Rosteru jak Nevill,jednakże taka przegrana raczej nie stawia go w dobrym świetle.

Do głównego rosteru chyba nie przejdzie tak szybko. Dopiero co Neville zasilił szeregi, a mając na uwadze fakt, że gwiazdy NXT są wpuszczane w dosyć długich odstępach na rawy, to raczej nie obstawiałbym takiej opcji.

Potencjał w programie o główny pas NXT jest. Nawet w NXT. Co prawda raczej nie będą powielać schematów ze sceny niezależnej, ale powinni obrać coś nowego i ładnie poprowadzić story. Tylko tak jak piszesz - wątpliwy rezultat. Ciężka sprawa. Może będą z nimi robić podobnie jak w rywalizacji Neville/Kidd - gdzie ten drugi wywalczył łamane przez wybłagał sobie z 20 walk rewanżowych.

Tak czy siak - jak na moje - Owens pas obroni, a później rozpierdoli również pretendenta czyli Hideo albo Balor'a.

Też nie sądzę by to już był czas dla ex-Generico, niech najpierw gdzieś tam porządnie przypną Nevilla zanim wezmą się za promocję kolejnego solowego zawodnika z NXT. Imo Zayn(pewno też mu ujebią imię w głównym rosterze) ma przed sobą jeszcze parę miesięcy pracy w "rozwojówce", pewnie ten i jeszcze jeden special i może jakoś po Summerslam przyszykują mu transfer. Z tego co czytałem Owens ma być mistrzem aż do końca roku więc po drodze rozjedzie kilku pretendentów, aczkolwiek wątpię by tak jak pisze Myers kolejnym kandydatem na to miejsce był ktoś z dwójki Balor/Itami. Osobiście stawiałbym na Breeze'a, Finn przed chwilą miał swoją szansę, a Hideo wydaje się być ważny dla WWE, myślę że będą go chcieli trochę przetrzymać i to jemu dać pas w następnej kolejności, więc teraz jest na to trochę za wcześnie ; )

nie wiem jak tam dokładnie tapingi wyglądają więc pełna karta w spoiler

1. Kevin Owens © vs. Sami Zayn

2. Sasha Banks © vs. Becky Lynch

3. Blake and Murphy © vs. Enzo Amore and Colin Cassady

4. Finn Bálor vs. Hideo Itami vs. Tyler Breeze

5. Baron Corbin vs. Rhyno

;)

Karty pełnej nie znałem, ale mi to nie przeszkadza. Aczkolwiek nie chcę żeby ktoś się nabił na spoiler, więc...

Banks/Lynch - wypadało obsadzić tak tę walkę. Sojuszniczki przez dłuższy czas, a później po przejęciu tytułu przez Sashe logiczny rozpad. Walkę zrobią na pewno dobrą i o to się martwić nie trzeba.

O samym rezultacie też dyskutować chyba nie trzeba. Banks to obroni na pewno. O ile Becky też jest spoko, o tyle jednak przyrównując ją do Sashy w każdej kategorii to jednak Banks >> Lynch.

Kapitalna mistrzyni. Naprawdę, dawno nie jarałem się tak mocno jakąkolwiek mistrzynią. Jest kompletna - charyzmatyczna, dobra w ringu i w dodatku śliczna z niej dziewczyna. Oby jej nie zjebali i za szybko nie wpuścili do głównego rosteru. Skończy podobnie jak Paige i o ile ta druga kompletnie nie pasowała mi do Total Divas, o tyle Sasha niestety cholernie tam pasuje. I kto wie, może ją też próbowaliby tam zwerbować? Oby nie. Oby poprowadzili ją porządnie bo chyba długo tak zajebistej divy w WWE nie zobaczymy.

Później mamy Tagi. Nikogo chyba nie zdziwi, że obstawiam oczywiście Enzo i Big Cassa. Świetny, energiczny tag. Mega kontakt z publiką. Dojebani i konkretni.

Ci dwa mistrzowie to jakieś nieporozumienie. Nie wiem w jakim celu dali im te pasy naprawdę.

Generalnie nie ma co pisać - liczę na przejęcie tytułów bo dosyć tego bezkrólewia z mizernymi do bólu mistrzami.

Walka o pretendenta mocno niejasna. Napisałem, że obstawiałbym raczej Finn/Hideo bo wydaje mi się, że właśnie któregoś z nich wybierze zarząd. Subiektywnie wolałbym Breeze'a. Od początku mi się podoba jego gimmnick i gość już od dawna powinien biegać z pasem.

Teraz mamy niekomfortową sytuację w sumie. Breeze'a nie ładują tak ostro jak kiedyś. Jak wtedy kiedy dostawał mocny push i było wysoce prawdopodobne , że tytuł przejmie.

Mogliby wykorzystać motyw z Rhyno. Facet rozjebałby tego Corbin'a szybciej niż zazwyczaj raczył serwować do Baron i bardziej się nabić. Następnie przebijając się przez resztę pretendentów finalnie dotarłby do Owensa i z nim przegrałby walkę o tytuł. Jeszcze mocniej ugruntowano by pozycję ex. Steena.

Imo wykorzystanie walki o pretendenta powinno trwać nieco dłużej niż to było do tej pory.

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   993

Za sprawą darmowego Network śledzę sobie ostatnie epizody NXT (super sprawa) i zaczynam się coraz bardziej jarać tym ppv. Zapowiada się sporo dobrego wrestlingu, emocji i... najprawdopodobniej zepsuje nam to niespodziankę, ale ponoć osoba, która już nieraz podała sprawdzające się później info zakulisowych WWE gwarantuje, że Samoa Joe podpisał 2 letni kontrakt z WWE! Komuś jeszcze przemknęła przez myśl możliwość jego debiutu na Takeover: Unstoppable? :>

Co ciekawe "Unstoppable" to nazwa jego dvd wydanego przez TNA kilka lat temu. :D

Jako ciekawostka... obecna fota Joe:

CFESPoJWgAAh8JB.jpg

Trenuje i to ostro. Wątpię, że to pompa na kolejne występy w ROH bądź na scenie niezależnej - które to bookingi omija od kwietnia. Coś jest na rzeczy!

Co prawda to niepotwierdzone info, ale w ten czy inny sposób z tego powodu ogarnę sobie ten event bez spoilerów i nie przewinę ani minuty.

Co ciekawe "Unstoppable" to nazwa jego dvd wydanego przez TNA kilka lat temu. :D

To już tylko krok do teorii na miarę liczenia schodów w promie Takera i liczenia pasów zdobytych przez Stigna :lol

Wątpię byśmy ujrzeli Joe na Takeover, chyba jeszcze nie zdarzyło się by nowo zakontraktowany zawodnik od razu pojawił się na NXT. Każdy z nich jest kierowany do PC w celu sprawdzenia na co go tak naprawdę stać, i skoro przez to musiały przechodzić takie gwiazdy jak Itami, Owens, Zayn czy Balor to wątpię by zrobili wyjątek dla Joe. Fakt że kontrakt podpisał, czy podpisze na dniach uważam za dosyć pewny, bo mówi się o tym i jego wizytach w siedzibie WWE już od jakiegoś czasu, ale debiut już na dniach wsadzam między bajki ; )

btw. ostatnimi czasy podczas live eventów NXT genialne recenzję zbiera walka Sasha/Becky, ciekawe czy skradną i special :)

hahah, przypomniała mi się ta sytuacja z WM 27 i Stingerem. :lol

Nie twierdzę, że tak będzie, ale jeżeli kontrakt jest podpisany, to całość ma jak najbardziej sens z prostych powodów:

- O dziwo, mimo kontuzji Sami Zayina wciąż promuje się jego walkę z Owensem. Jakaś interwencja, nagły zwrot akcji i odciążenie Generico wskazane.

- WWE Network za frajer kończy się w tym miesiącu i to byłby kolejny powód ku temu, by wpuścić go jeszcze w czasie, gdy to jest za *darmo* i skusić potencjalnych subskrybentów na kolejne miesiące.

Wątpię byśmy ujrzeli Joe na Takeover, chyba jeszcze nie zdarzyło się by nowo zakontraktowany zawodnik od razu pojawił się na NXT. Każdy z nich jest kierowany do PC w celu sprawdzenia na co go tak naprawdę stać, i skoro przez to musiały przechodzić takie gwiazdy jak Itami, Owens, Zayn czy Balor to wątpię by zrobili wyjątek dla Joe.

Bez przesady. Na przykład Owens miał 4 miesięczną przerwę między ostatnim występie w jakimś indysie, a NXT Takeover. Nie wiadomo kiedy dokładnie pomiędzy tymi wydarzeniami podpisał umowę. Nie zapominajmy też o tym, że Joe to nieporównywalnie większa gwiazda od każdej wymienionej wyżej.

btw. ostatnimi czasy podczas live eventów NXT genialne recenzję zbiera walka Sasha/Becky, ciekawe czy skradną i special

Szkoda tylko, że w sumie nie zrobiły jakiegoś fajnego programu. Ale w sumie nie wiązała ich jakaś tam przyjaźń i Becky w tym duo była bardzo niemrawa. Sashe mogliby rozpisywać lepiej w segmentach. Genialna w swojej roli i powinni ją zdecydowanie lepiej rozpisywać ze względu na to, że jest to chyba najciekawsza diva od czasów Lity. :D

Czy walka skradnie show? Podejrzewam, że tak. Prócz Balor/Breeze to karta słaba i nie oczekiwałbym zbyt dużo w ringu. Jeżeli do starcia Zayn/Owens dojdzie to wydaje mi się, że akurat na tym evencie walki dobrej nie zrobią ze względu na kontuzje tego pierwszego.

Ciekawe ile jeszcze razy będą ze sobą walczyć, bo publika oczekiwała prze-pierdolnięcia w zestawieniu tych panów, a walka z zeszłego eventu była ch***jowa i ta też nie zapowiada się jakoś specjalnie fajnie.

Imo divy kolejny już raz skradną show. :)

- WWE Network za frajer kończy się w tym miesiącu i to byłby kolejny powód ku temu, by wpuścić go jeszcze w czasie, gdy to jest za *darmo* i skusić potencjalnych subskrybentów na kolejne miesiące.

Szczerze wątpię by Joe w NXT miał być tym czymś co skusi ludzi do przedłużenia Network. Chyba ich pierwszym pomysłem było to całe EC które miało się odbyć w ostatni dzień miesiąca. Rozwójówka pomimo całego fejmu wśród "smartów" nie jest motorem napędowym kanału i jeszcze długo nie będzie. Jeśli Vince i spółka chciała by szukać jakiś super story by zainteresować widzów Network to wydaje mi się że szybciej zrobili by coś w jakiś Total Divach czy innym pierdolniku niż w NXT.

Bez przesady. Na przykład Owens miał 4 miesięczną przerwę między ostatnim występie w jakimś indysie, a NXT Takeover. Nie wiadomo kiedy dokładnie pomiędzy tymi wydarzeniami podpisał umowę. Nie zapominajmy też o tym, że Joe to nieporównywalnie większa gwiazda od każdej wymienionej wyżej.

Tylko że w przypadku Owensa i reszty te przerwy spędzali już jako pracownicy WWE zapieprzając w PC. Itami spędził tam koło pół roku, Balor gdzieś 3-4 miechy, Sami pojawił się po około miesiącu, po dwóch już walczył, ale to tylko na live-eventach, na debiut w tv też przyszło mu poczekać koło 4 miesięcy.

A czy Joe jest naprawdę nieporównywalnie większą gwiazdą? Nie w moich oczach. Nigdy nie byłem jakimś specjalistą od sceny niezależnej, ale osobiście uważam że w ostatnich latach więcej się działo koło wymienionej czwórki niż koło Joe który tkwił w tonącym powoli TNA. Podobnie jeśli idzie o ostatnie miesiące mówi się coś tam o Joe, ale dużo większym tematem jest Uhaa Nation. Może trochę przesadzę, ale patrząc na to co dzieje się w NXT to Joe chyba będzie bliżej do pozycji Rhino niż main-eventów.

A czy Joe jest naprawdę nieporównywalnie większą gwiazdą? Nie w moich oczach. Nigdy nie byłem jakimś specjalistą od sceny niezależnej, ale osobiście uważam że w ostatnich latach więcej się działo koło wymienionej czwórki niż koło Joe który tkwił w tonącym powoli TNA.

TNA ponoć od zawsze tonie, ale przed ruchem na Destination America skupiała ponad 1 mln odbiorców co tydzień i to na przestrzeni lat. Joe przez te wszystkie lata TNA na Spike grał jakieś role w TV, także dla jakiegoś fanbase'u federacji z Nashville coś znaczy. To sprawia, że mimo iż jego gwiazdka ostatnio przygasła, to wciąż ma za sobą rzeszę fanów, którzy w chwili gdy jego kariera obierze jakiś nowy tor spojrzą na to z ciekawości. Taka sytuacja przypomina np. Stinga. Gościu był w TNA od lat i utarł się tam wszystkim. Mało jaki fan WCW go tam oglądał... Ale gdy nieoczekiwanie pojawił się na WWE Survivor Series od razu wszyscy jakby na nowo zapragnęli go oglądać. Nawet jakieś stare wyjadacze forumowe zalogowały się po latach i pytały w sb o linki. :D

Nie twierdzę, że Joe to nagle jakiś super turbo hipa magnes na subskrypcje, bo to oczywiście nieprawda, ale skoro mają zawartą już z nim jakąś umowę, to czemu by nie dać mu pojawić się chociaż na chwilę? Czysty zysk i szansa na większą ilość wykupień Network przy zerowym koszcie - zakładając, że i tak wiąże ich już jakiś kontrakt. A skoro ma się tam nie wiadomo ile szkolić i uczyć występować na nowo, to chwilowy pobyt na ringu teraz nie powinien chyba nikomu zaszkodzić. :lol Sądząc po ostatniej fotce jest w formie jak na standardy WWE. ;)

Chyba ich pierwszym pomysłem było to całe EC które miało się odbyć w ostatni dzień miesiąca. Rozwójówka pomimo całego fejmu wśród "smartów" nie jest motorem napędowym kanału i jeszcze długo nie będzie

EC to jedno. Chcąc coś sprzedać warto polegać też na czymś więcej - EC apeluje do przeciętnego fana WWE, natomiast rzekomy debiut Joe do smartów/fanbase ROH/TNA powiedźmy. Programy NXT to jedne z najchętniej oglądanych programów na Network, także tak, na pewno jest to jeden z motorów napędowych stacji.