Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NXT- ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Fajnie jest zobaczyć Johnny Gargano & Tommaso Ciampa w NXT

Mam nadzieje, że zostaną na dłużej i nie potraktują ich jak lokalnych jobberów.

Zrobiłem rozpiskę walk w tabeli Dusty Rhodes Tag Team Classic

CN--lH_WEAAMP8-.jpg:large

Chyba nie są o pasy NXT Tag Team

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

27

• DonCarlos

18

• IIL

10

• Brem

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

12065593_1640231592897615_3698987354476241347_n.jpg?oh=c78a53b4fc152eaaff5aaa728b30c71f&oe=56A3E8B9&__gda__=1453996562_ea5cc3eec4f0ec56c265c8219962fbd7

7 października!

Full Sail University w Winter Park, Florida!

1. NXT Women's Championship 30-Minute Iron Woman Match

Bayley© vs. Sasha Banks

20150930_TAKEOVER_RESPECT_LIGHT_NXT_BayleySasha_HP.jpg

2. Singles Match

Apollo Crews vs. Tyler Breeze

Takeover-RESPECT_LIGHT_NXT_CrewsBreeze-hp.jpg

3. Singles Match

Asuka vs. Dana Brooke

Takeover-RESPECT_LIGHT_NXT_AsukaDanaBrooke_HOMEPAGE.jpg

4. Dusty Rhodes Tag Team Classic Semifinals Match

Jason Jordan & Chad Gable vs. Rhyno & Baron Corbin

20150930_TAKEOVER_RESPECT_LIGHT_NXT_JordanGableCorbinRhyno_HP.jpg

.

5. Dusty Rhodes Tag Team Classic Semifinals Match

Finn Bálor & Samoa Joe vs. The Mechanics (Scott Dawson & Dash Wilder)

Takeover-RESPECT_LIGHT_NXT_BalorJoeDashDawson-hp.jpg
20150930_TakeoverRespect_DustyRhodesClassic_LIGHT_HP.jpg

:arrow: Na TakeOver odbędzie się finał Dusty Rhodes Tag Team Classic.

images: http://www.wwe.com

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Nie do końca rozumiem zestawienie Tylera z Apollo. Jeden idzie w górę, a drugi znalazł się w kiepskiej pozycji kiedy musi jobbować na lewo i prawo w każdym ważniejszym programie. Breeze to może nie "full package", ale zdecydowanie ma spory potencjał i potrafi zwrócić na siebie uwagę widza w przeciwieństwie chociażby do obecnego mistrza(który notabene wciąż nie ma zapowiedzianej walki pomimo 10 dni do gali). Z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu oficjele decydują się go wpuścić w walkę której wydaje się nie powinien wygrać. Chociaż z drugiej strony może to jest ten moment w który Tyler odbije się od dna, Crews jest wciąż świeży w NXT i ta walka wydaje się jest trochę zbyt wczesna. Może będą chcieli rozegrać to w ten sposób że Breeze jakimś kantem zgarnie zwycięstwo obudowując swoją postać, a Apollo będzie miał na później historię o "drugiej szansie". Tak czy inaczej - ryzykowane zagranie ze strony NXT. Jeden i drugi lepiej by chyba z tego wyszli gdyby rozbili jakiś mid-carderów.

Bayley/Sasha - jaranko na 100%. Po tym jak dziewczyny skradły show w Brooklynie można się spodziewać jednej z najlepszych walk tego roku :)

Reszta karty dzień przed? WKasRT7.png

• 2 tygodnie później...

który notabene wciąż nie ma zapowiedzianej walki pomimo 10 dni do gali

Też mnie to dziwi. Najgorsze jest to, że mogą mu wytrzasnąć kogoś bez żadnej historii. Wsadzą kogoś do walki z nim na "o***l się" i podejrzewam, że może to być ktoś z live eventów. Powiedzmy jakiś Tye Dillinger czy inny Elias Samson.

Pas główny NXT traci na wartości z tak fatalnym mistrzem i generalnie brakiem jakichś wiarygodnych rywali do ewentualnego starcia z nim.

Bayley/Sasha - jaranko na 100%. Po tym jak dziewczyny skradły show w Brooklynie można się spodziewać jednej z najlepszych walk tego roku

Szkoda tylko, że pewny zwycięzca i tych emocji będzie trochę mniej. A na pewno mniej niż w poprzednim starciu.

Poza tym zgoda pełna. Jaranko na 100% jest i kolejny kandydat do walki roku. k***a mać, u nas na forum to prócz jakichś dwóch walk z głównego rosteru, same panie wezmą udział chyba w głosowaniu na walkę roku. :8

Poza tym szkoda, że te najlepsze panie poszły do głównego rosteru. Bo prócz tak naprawdę Emmy, Bliss, Asuki (która mam nadzieję szybko pójdzie do góry) i kilku pań jak jakieś Peyton Royce czy jakieś tam znane tylko z jobberki - nie mamy nic fajnego w ringu. Bo taka Carmella na przykład. Jest członkiem zajebistego tagu, nie zbiera jakichś dobrych reakcji no i w ringu też ch***ja potrafi. Do tego dochodzi push dla Marie i pewnie dość szybko wybije się taki twór jaki Nia Jax. Przykro.

Wow. Czyli Carlos miał jednak rację, że uzupełnią kartę na chwilę przed galą. Nie wiem czy to tylko moje odczucia, ale karta na nadchodzące Takeover bynajmniej nie prezentuje się jakoś specjalnie fajnie.

Bo tak - mamy ten cały turniej, który nie wiadomo czemu służy i po co (jasne, wiem że ku czci Dusty'ego, ale nie zmienia to faktu, że wciąż ten turniej jest o nic). Dodatkowo walczy w nim mistrz NXT, któremu nie znaleziono odpowiedniego kandydata do stworzenia walki o te mistrzostwo. Brawo.

Mamy Asukę podejmującą Danutę i ogólnie rzecz biorąc - bez rewelacji. Obejrzę tylko dlatego, że jest tam skośnooka, ale podejrzewam, że przy Norkowej nie pokaże nic specjalnego. Powinni - jak już z tej dwójki - wybrać Emmę, która w ringu jest dobra i zdecydowanie mogłyby zrobić z tego coś fajnego na te - podejrzewam - siedem minut walki. :lol

Później mamy Apollo z Tyler'em, którzy też walczą generalnie o nic. Jasne, walkę obejrzę ze względu na Breeze'a, którego bardzo lubię, ale mogli do tego dodać jakąś stypulację. Walka o pretendenta choćby.

No i finalnie mamy walkę, na którą chyba każdy czeka. WRESZCIE panienki mają walkę wieczoru dla siebie. Rychło w czas, bo generalnie kobiety zasłużyły swoimi walkami na specjalach żeby wykańczać te gale. Jestem tylko niespokojny o to, że kiedy Bayley z Sashą zakończą już ten konflikt na dobre i rozejdą się w przeciwne strony, to monopol na kradzież show się skończy. Miejmy nadzieję, że się mylę.

__________________________________________________________________________________________

NXT TakeOver: Respect

:arrow: Opener nie zachwycił. Może dlatego, że mam kompletnie w dupie ten cały turniej i generalnie zwycięzcy nie wynoszą z niego absolutnie nic poza jakimś pucharem, który pewnie zostanie zniszczony na tappingu NXT. Szkoda, bo jeżeli nie znaleźli nawet tej chwili żeby zabukować walkę o pasy tagowe, to mogli ten turniej zrobić własnie o miano pretendentów.

Walka co prawda była całkiem szybka. Z początku świetnie dynamiczna kontrola i dominacja Mechaników, którzy pomimo tego nie zbierali żadnej reakcji. W sumie nie ma się co dziwić zwykły, mechaniczny, nakręcany tag, który nic od siebie nie daje (via. Romek Reings). Szczerze mówiąc nie wyszli poza skalę i zaserwowali nam coś na miarę zwykłej tygodniówki. Zwycięzcy do przewidzenia.

:arrow: Drugi półfinał zdecydowanie lepszy według mnie.

Zdecydowanie było więcej emocji, o której zadbali sami zawodnicy oraz publika. Co prawda stawka żadna, ale i tak fajnie się to oglądało. Noso i Korba to nieprawdopodobne drewna i reakcja publika na nich - szczególnie na tego drugiego - była jak najbardziej na miejscu. Takie coś trzeba po prostu wybuczeć i kropka.

Gable i Jordan, pomimo niespecjalnej umiejętności przyciągania uwagi, pokazali się od świetnej technicznie zapaśniczej strony. Doping tego pierwsze był niesamowity. Skandy "Gable" w rytm theme'u Angle'a - super. Zwycięzcy beznadziejni. Zdecydowanie powinni dać tę szansę zapaśnikom, bo generalnie potencjał jest, ale widocznie szmacenie to najlepsza droga.

:arrow: Jedną z topowych rzeczy, które chciałem zobaczyć na tym Takeover, to występ Asuki. Ale kolejny pojedynek gdzie jedna drużyna/zawodnik wydaje się zajebiste, ale ta druga w ch***j nie ogarnia i pojedynek nie wyjdzie taki jak powinien.

Co do Asuki - zaczęła bardzo szybko (typowy skośnooki), ta próba półobrotu świetnie rozpoczęła pojedynek. Później było jeszcze lepiej - szybkość + bardzo dobra jak na tak krótki czas technika. Będą z niej ludzie. Odpowiednia przeciwniczka i kradnie show. ;)

:arrow: Breeze/Apollo - niezła walka tylko mam wrażenie, że odrobinę za krótka. Ta dwójka ma ringowy potencjał, chemia jest i wystarczy dodać do tego więcej czasu i efekt będzie świetny.

Dobre tempo, kilka fajnych akcji jak na przykład ten prze mocarny drop kick od Czarnego.

:arrow: Finału tego turnieju nawet nie chciało mi się puszczać. Odpadli faworyci i w finale brali udział main-eventerzy generalnie. Porażka. Wygrywa Finn z kolegą - jakby od bycia ch***ym mistrzem uratował go jakkolwiek ten puchar.

Nie liczyłem oczywiście na Rhyno/Corbin, bo generalnie nie znoszę tego zestawienia, ale uważam że do tego finału mogli się dostać i Mechanicy i Zapaśnicy, bo to oni wyciągnęli dzisiaj co się da.

:arrow: Jak zacząłem oglądać wrestling już tak na poważnie, to nie byłem w stanie uwierzyć, pojąć i generalnie miałem totalnie w dupie wrestling kobiecy. Z pewnością było to spowodowane ówczesnym rosterem i bagatelizowaniem main-rosterowego bukingu względem kobiet, gdzie muszą być jakieś zasady i kobiety jak i mężczyźni muszą się ograniczać.

Później - kiedy kobietom szansę dano, wraz z otwarciem nowej drogi w NXT, zacząłem coraz bardziej śledzić poczynania dziewczyn. Obejrzałem wszystkie Takeovery, wszystkie walki kobiet biorących w nich udział i z każdej byłem zadowolony.

Dlaczego o tym pisze? Ponieważ moim zdaniem, ta walka, którą zobaczyłem dzisiaj - biorąc pod uwagę wszystko: emocje, skille, publikę, historie - była najlepszym pojedynkiem dziewczyn jaki widziałem gdziekolwiek i kiedykolwiek. Rzadko udaje mi się coś pochwalić, ale dzisiaj - mimo że chyba nigdy tego nie zrobiłem w żadnym przypadku - oficjalnie daje temu pojedynkowi pięć gwiazdek.

Nie będę się tutaj rozpisywał i wymieniał co mi się podobało, a co nie, ponieważ zbyt dużo tego wszystkiego by było. Po prostu podobało mi się wszystko. Od pierwszych skandów jeszcze przed walką - "Womens Wrestlng", "This is Awesome" czy "You Deserved", przez kapitalnie zbudowaną historię, ringowe umiejętności, kilka odważnych spotów, kontakt z publiką i przede wszystkim emocje, które wydawałoby się będą w znacznie mniejszym stopniu intensywne jak w przypadku ich poprzedniczki. Co do emocji - warto było zwrócić uwagę na największą fankę Bayley, czyli tę dziewczynkę z pierwszego rzędu, która po prostu pokazała po co fani tam przychodzą. To jak ona przeżywała, jak płakała żeby później zebrać się do kupy jak jej idolka, pokonać przeciwności i finalnie cieszyć się razem z nią. GENIALNE.

Celebracja końcowa to już w ogóle było piękne. Zawsze uwielbiałem jak cały roster wychodzi na rampę w celu jakiejś celebracji czy czegokolwiek innego. Kamera później przesuwa się po nich i widać dosłownie wszystko.

To był wieczór pań i, mimo że nie oglądałem jeszcze reszty, to jestem przekonany, że żadna walka i żadna otoczka nie była w stanie przebić tego chociaż w minimalnym stopniu (chociaż ciężko o jakąkolwiek rywalizację z tak badziewną kartą).

Respect...

Ogólnie Takeover jako całość dupy nie urwało. Było kilka fajnych momentów, kilka osób mogło się pokazać od dobrej strony, mieliśmy KAPITALNY main-event i to na tyle.

Fajnie tak odskoczyć od szarego i beznadziejnego w większości przypadków głównego rosteru i obejrzeć naprawdę coś wartego uwagi. ;)

Całe Takeover wypadło dosyć średnio, a to głównie przez cały ten śmieszny, niewarty funta kłaków turniej. Myślałem że może coś z tego będzie, że może to okazja do wypromowania świeżych drużyn które jeszcze nie przebiły się do końca w NXT. Niestety okazało że jedynym powodem całego tego zamieszania było płaczliwe uczczenie pamięci Dusty'ego. Trochę kiepsko im to wyszło bo całość ssała jajka, a najlepszym momentem całego turnieju było zamykające go promo Cody'ego. Nie wiem kto to rozpisywał, ale trąci ironią że w finale turnieju tagów, spotykają się dwie sklecone na szybko drużyny z ludzi którzy nie mają nic innego do roboty. Po co dawać zwycięstwo powiedzmy Ezno i Cassowi? Po co jeszcze dorzucić ognia do pieca i dać zaszaleć Cyrkowcom? Dlaczego mieibyśmy wypromować młodych Mechaników czy parę Jordan/Gable? Lepiej wrzucić do finału ludzi dla których ten cały "classic" był tylko krótkim przestojem między jednym a drugim programem. Zakładam że to wyglądało mniej więcej tak "Hej, potrzebujemy jeszcze dwóch drużyn. - Weźcie Corbina i Rhino. - Czy oni nie mieli przed chwilą programu? - Nieważne. -Ok, jeszcze jedni. - Niech będzie Joe... kogo tam jeszcze mamy w rosterze? O! Finn Balor. - Ale on jest mistrzem... - Cicho, powie się że w ten sposób dodaje prestiżu turniejowi." :roll:

As(u)ka wypadła przyzwoicie. Zrobiła ile mogła z rywalką jaką miała do pomocy. Nie wiem czy to wina Danki, czy to kiepski timing, czy może ex-Kana jeszcze przyzwyczaja się do amerykańskiego stylu, a może to kompilacja całości - ale poza tymi fantastycznymi przejściami w suby reszta akcji wyglądała trochę drętwo. Jakby nie wszystko tak do końca pokrywało się z planem, jakby któraś z nich nie do końca wiedziała co się dzieje i włączała się w akcje w ostatnim momencie psując całe momentum. Poza tym detalem oglądało się całkiem przyjemnie. Fajnie na koniec wypadł ten staredown z Emmą która nie miała ochoty się pakować w jakieś przepychanki po show Japonki i na chama odwróciła wzrok udając że coś ciekawego dzieje się w okolicy jej butów. Z utęsknieniem czekam też na rozpad tego "tagu". Heelowa Australijka ma masę potencjału, jest gorąca, a robi za przystawkę do końskiej twarzy.

Breeze po raz kolejny wtapia na Takeover. To już chyba jakaś tradycja by konsekwentnie udupiać Tylera. Mam nadzieję że sprawdzą się plotki sprzed paru tygodni i na angielskim specialu stanie w ringu z Regalem którego może o te porażki obwiniać. Oczywiście tylko jeśli finalnie to właśnie model wyszedł by z uniesioną ręką, co jak co, ale pokonanie Williama na jego własnym terenie byłoby krokiem do przodu po tych wszystkich porażkach. Sama walka całkiem solidna, fajerwerków nie było, ale tak szybko ruszającą się kupę mięsa jak AC idzie oglądać z przyjemnością.

I na koniec pod co budowali całą galę, main-event w wykonaniu Pań. Podoba mi się sposób w jaki rozpoczęły to starcie, powoli, bez pośpiechu, trochę się wyczuwając, dając nam tak naprawdę do zrozumienia jak istotna w ich historii była ich poprzednia walka. Sasha nie kozaczyła, podchodziła do rywalki z wyraźnym respektem, przez to sama Bayley wypadła mocniej w roli mistrzyni która cementuje swoją pozycję. Z czasem jednak ta sytuacja uległa zmianie i Banks po otrzymaniu pomocy przy wstawaniu ze strony Bayley zaatakowała ją bezpardonowo. Heel +1. Walka poszła na całego, podobało mi się szczególnie to rzucanie mistrzynią o schody zaraz przed oczami jej rodziny. Heel +1. Chociaż najlepszą zagrywką jak dla mnie i tak było combo na które składało się wrzucenie Bayley w titantron, zabranie opaski małej dziewczynce z pierwszego rzędu która jest największą fanką Bayley, doprowadzenie jej do płaczu i celebracja w ringu. Heel +1000. Fajnie też zagrali powtarzając kilka akcji z Brooklynu, tym razem jednak nie wykańczając ich, tylko kończąc kontrą na wykonującej, znowu przypominając nam ile znaczyła w całej historii poprzednia walka. Jedyna rzecz która mi średnio podeszła to sam finish. Nie lubię gdy heel klepie gdy na zegarze do końca zostają sekundy. Jest to po prostu nie potrzebne i trochę dobijające. Mogli spokojnie skończyć walkę w subie, sędzia szybko by zareagował że jest dogrywka i Sasha szybko klepie parę sekund po gongu wiedząc że nie ma szans się wydostać. Proste, o ile lepsze. Ta cała celebracja z rosterem i kwiatami też nie w moim guście, gdzieś tam w netach napisali że brakowało tylko wychodzącego Takera który pochyliłby kapelusz. Poprzednie świętowanie tylko w grupie dziewczyn z NXT dużo lepsze.

btw. przeczytałem też że już po gali gdy większość ludzi zarówno z rampy jak i publiki wyszła z hali Banks podeszła do w/w małej fanki i wręczyła jej na przeprosiny swój bukiet otrzymany od Huntera. ;)

CQw0GglVEAEbHHf.jpg

Fajnie na koniec wypadł ten staredown z Emmą...

Też właśnie zwróciłem na to uwagę, ciekawy motyw. Nie pamiętam dokładnie czy to gdzieś czytałem czy gdzieś ktoś o tym wspominał, ale ten uśmieszek Asuki był fenomenalny. Dla mnie to nawet wyglądało na sytuację, w której Emma boi się skośnookiej, albo nawet można było to odebrać jako Respect - tytułowa nazwa gali - gdzie na gali było kilka chwil, które pokazywały właśnie taki motyw szacunku.

Mam nadzieję że sprawdzą się plotki sprzed paru tygodni i na angielskim specialu stanie w ringu z Regalem którego może o te porażki obwiniać. Oczywiście tylko jeśli finalnie to właśnie model wyszedł by z uniesioną ręką, co jak co, ale pokonanie Williama na jego własnym terenie byłoby krokiem do przodu po tych wszystkich porażkach.

Gdyby rzeczywiście doszło do tego pojedynku, to osobiście nie widzę innej opcji jak uniesiona ręka Tyler'a. Umówmy się, William nie zyskałby absolutnie nic i to zwycięstwo nie byłoby mu przecież w ogóle potrzebne, a Breeze'owi taki kopniak w dupę się przyda.

Druga sprawa, o której czytałem - to kontrowersje wynikające z ewentualnej wygranej Tyler'a. Przecież to jest NXT, tutaj mentalność publiki jest kompletnie odwrotna do tej main-streamowej. W walkach rzeczywiście godnych uwagi dopingują każdemu w ringu. Co prawda jakaś część na przykład skanduje "Let's go Sasha", druga skanduje "Let's go Bayley", ale równie dobrze cała sala mogłaby skandować "Let's go Ladies" - tylko po prostu jeszcze na to nie wpadli.

Nie lubię gdy heel klepie gdy na zegarze do końca zostają sekundy.

Mam podobne odczucia. Kiedy tam dochodziły jakieś 6 minut do końca i wciąż było 2:2, to byłem przekonany, że ten ostatni punkt pójdzie dla Bayley w generalnie ostatnich sekundach.

Niby nic, niby szczegół, który w praktyce miał się wtopić w całą otoczkę i emocje walki, a jednak ktoś zwrócił na to uwagę.

Dla mnie to nawet wyglądało na sytuację, w której Emma boi się skośnookiej, albo nawet można było to odebrać jako Respect

Nie. Ewidentnie to był strach. W końcu o to chodzi w tym całym gimmicku As(u)ki - niby trochę taka niepozorna kobietka, ale potrafi przerazić do szpiku kości samym spojrzeniem. Będą to na pewno ciągnąć dalej, szczególnie że jest w tym potencjał, bo nie ma podobnego gimmicku wśród div. Tak, wiem, niby ma się pojawić Nia Jax, ale z góry zakładam że to będzie nieporozumienie i nic dobrego z tego nie wyjdzie. Tymczasem Japonka ma sporo zalet, warto by było tylko popracować nad angielskim ; )

Umówmy się, William nie zyskałby absolutnie nic i to zwycięstwo nie byłoby mu przecież w ogóle potrzebne, a Breeze'owi taki kopniak w dupę się przyda.

Cofnijmy się o trzy miechy, zamieńmy "Regal" na "Liger" i mamy niezłe deja vu. Nigdy nic nie wiadomo, fakt że to pierwszy takie event w Londynie mógłby przechylić szalę zwycięstwa na korzyść Williama.

btw. młoda wygrywa życie

CQz7a9_UAAAGW2W.jpg

Nie. Ewidentnie to był strach.

Aż odpaliłem sobie ten moment i rzeczywiście - masz rację. Gdyby to był jakiś przejaw szacunku ze strony Emmy, wówczas wspomniana zawodniczka spuściłaby głowę, a tymczasem aż się odwróciła.

Generalnie tak jak wspomniałem - fajny motyw. Jestem przekonany, że coś takiego może zajebiście zadziałać w momencie gdy Aska będzie grała jedne z pierwszych skrzypiec NXT i stanie w szranki z wówczas obecną mistrzynią kobiet. Mistrzyni może okazać się na przykład jedną pierwszych dziewczyn, która odważy się jej spojrzeć w oczy. Brzmi dziwnie i fantastycznie, ale gdyby fajnie to skręcili - byłaby petarda imo.

Tak jeszcze swoją drogą - moje personalne odczucia - mnie zawsze przerażały skośnookie, szczególnie właśnie kobiety. Pamiętam jak byłem młodszy trochę, to obejrzałem film, który bodajże nazywał się "Piętno" i była tam scena, w której jakieś babeczki (nawet obecnie nie mam zamiaru tego odpalać i podawać szczegółów) torturowały jakąś dziewczynę. Już abstrah***jąc od tych tortur - sam wzrok jednej z tych kobiet plus uśmiech po prostu rozłożył mnie na łopaty.

Więc jeżeli dadzą Asuce szansę, to prawdopodobnie będzie dla mnie najlepszą, najciekawszą i najoryginalniejszą panią ze wszystkich pań NXT.

Cofnijmy się o trzy miechy, zamieńmy "Regal" na "Liger" i mamy niezłe deja vu. Nigdy nic nie wiadomo, fakt że to pierwszy takie event w Londynie mógłby przechylić szalę zwycięstwa na korzyść Williama.

Nie sądzę.

Wydaje mi się, że równanie akurat tych dwóch sytuacji nie jest odpowiednie. Fakt, że Liger to gwiazda i legenda w Japonii, ściągając go na gale chcieli sobie nabić rating i było bardziej prawdopodobne, że Tyler mu jobbnie.

W sytuacji z William'em, wydaje mi się, że ten facet ma cokolwiek do powiedzenia. Nie sądzę żeby chciał lepiej wyglądać względem innego zawodnika, który ma cholerny potencjał, publika go lubi i kreatiwy to wszystko widzą - i apelował o walkę pod siebie, mimo że kompletnie nic mu to nie da. Facet w ringu już nie poszaleje, na dobre wzuł garnitur, więc moim zdaniem będzie starał się promować.

Alexa Bliss rusza do swojego pierwszego poważnego solowego programu. Może to i dobrze, przy braku Sashy potrzeba jakiegoś konkretnego heela, a obecnie do wyboru jest właśnie Blissówna, tag Emmy z Danka i Eva Marie. Nie wiem czy sam nie postawiłbym raczej na odświeżoną wersję Australijki, ale ta chyba ma przed sobą job z As(u)ką. Trochę nam się ten żeński roster Pań przerzedził, ale nie jest to jeszcze tak bardzo odczuwalne. Wydaje mi się że Alexa dobrze odnajdzie się na szycie, jest naprawdę charyzmatyczna i wiarygodna w swojej obecnej roli i jeśli dołoży do tego trochę obeznania w ringu będą z niej ludzie. I wreszcie znaleźli jakąś odpowiednią robotę dla typa#1 i typa#2 - ochrona dziewczyny :lol Nie do końca za to podobało mi się rozpisanie Bayley - gdzie podziała się ta dziewczyna która w końcu pękła i zaatakowała Banks, oraz wygrała ironwomen match? Wracamy do smutnej buźki i historii underdoga?

Tym całym turniejem tag dobili nowych mistrzów. Byłem całkiem zainteresowany ich drużyną po Brooklynie, ale teraz to uleciało. Czekam żeby coś się zaczęło dziać przy pasach, zamiast walk o puchar i parę butów.

Zadebiutowała Nia Jax i z miejsca zdetronizowała Dane Brooke. To kuzynka Rocka jest od dziś najbrzydszą i najch***jowszą divą w rosterze. Nie wiem dlaczego zdecydowali się na jej zatrudnienie i wpuszczenie do NXT. Brak skilsów, brak wyglądu, spodziewałem się "destroyera" w rodzaju Taminy, ale Snuka jest lata świetlne przed tą nieutalentowaną grubaską. Oby ktoś to szybko zauważył i ukrócił nasze męki.

Trochę zaskakujący BR. Wszyscy spodziewali się wygranej Joe, a tutaj gdzieś cichaczem pojawił się Apollo Crews. Inwestują w chłopa na całego i kto wie czy Takeover w Londynie nie będzie zarówno początkiem jego tilte run oraz programu Finn/Samoa. Cycek już i tak jest bliski heel turnu po tym jak wyeliminował Tyleraz z br obrócił przeciwko sobie 90% publiki(Batista heat). Przy okazji pewnie wskrzesili Corbin/Rhino i zbudowali również właśnie Breeze/Joe na kolejny special. Tym razem chyba chcą zapełnić kartę szybciej niż na dwa dni przed ;)

Alexa Bliss rusza do swojego pierwszego poważnego solowego programu.

Bardzo spoko.

Strasznie podobał mi się ten segment, który otworzyła Bayley. Gdyby nie Ci dwaj rolnicy, to serio mógłbym kupić motyw z tymi gratulacjami dla obecnej mistrzyni - zagrała to bardzo dobrze. Swoją drogą jak fajnie się te role odwróciły. Bliss miała się kręcić przy ich boku tylko eksperymentalnie, żeby sprawdzić czy jakkolwiek będą odbierali jako Ci źli - a tu jeb - skradła wszystko. Dzięki temu to ona wyrosła na królową, a Ci dwaj kończą jako jej dwaj sztywni ochroniarze. :waving:

Ogólnie tak jak piszesz - trochę lipa teraz z dziewczynami. Bo tak naprawdę, to prócz wspomnianej Alexy, prócz Emmy, prócz Aski (która miejmy nadzieję podszkoli się w angielskim i zacznie rozpierdalać), prócz Blue Pants (kto wie, może dostałaby szansę), prócz tych paru dziewczyn, które jobbują na live-eventach, a podobno są utalentowane - nie mamy nikogo kto mógłby ciągnąć streak. Bo umówmy się jakieś Carmelle, Brooke czy inne siostry Michaela Jacksona nie mają podejścia. Ta pierwsza - gdyby nie Enzo z Cassem - skończyłaby marnie, bo jest beznadziejna. Ta druga wygląda jak gówno (ja nawet takiego gówna nie chciałbym mieć w dupie), a ta trzecia to już w ogóle szkoda słów.

Dlatego też możemy polegać na tę chwilę na Bliss i Emmie. Tylko, że tę drugą trzeba byłoby odpiąć od Danki. Marnuje się dziewczyna i z tego co oglądam to NXT, to ona jest w tym tagu kompletnie zbędna. Nic nie robi. Może wykorzystają motyw z Aską? Te creepy-spojrzenia, na początek mogą być dobre żeby je wykorzystać z Emmą. Może coś by się z tym dało zrobić. Swoją drogą ja jestem na maksa podjarany tym spojrzeniem, którym straszy rywalki. To jest cholernie zajebiste. ;)

Nie do końca za to podobało mi się rozpisanie Bayley - gdzie podziała się ta dziewczyna która w końcu pękła i zaatakowała Banks, oraz wygrała ironwomen match?

Tylko, że ona zawsze taka była. Widocznie oni wykorzystują takie motywy tylko po to żeby podkręcić widowisko. Żeby było bardziej emocjonująco. Jasne, mogła wystrzelać tych dwóch po pyskach, ale chwilowo gra spanikowaną dziewczynę. Jeżeli program się spodoba, jeżeli zbudują takie emocje jak w przypadku Banks, gdzie ta druga stopniowo wpływała na jej osobisty spadek własnej wartości - wrócą do tego. ;)

Tylko, że ona zawsze taka była.

Tylko że to nie ma sensu. Jeśli powiedzmy oglądasz pokemony i w którymś odcinku Charmander zmieni się w Charizarda to w kolejnym nie wraca do swojej poprzedniej postaci. To jest po prostu głupie, jej charakter uległ zmianie, zaliczyła swoistą ewolucję, rozwój gimmicku, a wraz z nowym programem nagle znowu startuje od zera? Rozumiem że można tak czasami zagrać z jakimiś mid-carderami, ale mówimy w końcu o twarzy NXT. To parodia porównywalna tylko z zakończeniem streaku Takera i obecnym doliczaniem cyferek do przerwanej już serii jak gdyby nigdy nic.

Bo umówmy się jakieś Carmelle, Brooke czy inne siostry Michaela Jacksona nie mają podejścia.

Będę bronił Carmelli jak niepodległości. Głównie dlatego że jest niezła laską i potrafi być over. Jasne, w ringu nie powala, ale zbudowała sobie postać na byciu menago Enzo i Cassa i potrafi to wykorzystać. Trochę lekcji walki i będą z niej ludzie. :)

• 1 miesiąc temu...

Tylko że to nie ma sensu.

Ale ja się z Tobą zgadzam w 100% w związku z powyższym. Natomiast chcę tylko zauważyć, że motyw Bayley - związany stricte z brnięciem do przodu i poczucia własnej wartości - był, jest i prawdopodobnie będzie "używany" w bardzo płytki sposób. Wiara w siebie będzie podstawowym aspektem pod budowanie programu z drugą dziewczyną. Za każdym razem kiedy trafi na postać złą, z którą przyjdzie się jej mierzyć, Bayley będzie starała się (z pomocą publiczności i ich dopingu) przetrwać, uwierzyć w siebie, gdy strona przeciwna będzie stopniowo po niej psychicznie zjeżdżać. Taki gimmnick.

Program z Sashą tego wymagał: było emocjonująco, Sasha jest bardzo przekonująca i cholernie dobra od strony czarnego charakteru, więc tym bardziej Bayley musiała się postawić. Po drugie - był to jej pierwszy tak ważny program, w którym miała największe szansę przejęcie tytułu. Po trzecie - zarówno Brooklyn - gdzie dały mega popis, jak i Respect w stypulacji IronWoman (która jednak do tej pory przypadała jedynie mężczyznom), to kolejny argument gdzie - jak to nazwałeś - ewolucja, musiała nastąpić. Tylko, że bukerka - nie wiadomo z jakich powodów - wszystko zakończyła i prawdopodobnie odnowi to przy kolejnym jej ważnym programie. To jest głupie, prawda, ale niestety nie mamy na to wpływu.

Głównie dlatego że jest niezła laską i potrafi być over. Jasne, w ringu nie powala, ale zbudowała sobie postać na byciu menago Enzo i Cassa i potrafi to wykorzystać. Trochę lekcji walki i będą z niej ludzie.

Potrafi być over wyłącznie dlatego, że buja się wciąż z Enzo i Cassem, gdzie to oni są over. :) Podobna sytuacja jak w przypadku Heyman/Lesnar. Brock zbiera cheer wyłącznie dlatego, że chodzi przy nim Heyman.

Stawiam w ciemno, że gdyby się odłączyła od nich, przeczekała jakiś okres, po którym ludzie zapomnieliby, że kiedyś tam była z nimi w tagu i zaczęła biegać solo - przestałaby zbierać takie reakcje i nie dałaby sobie rady (jeżeli kiedykolwiek ich rozdzielą i po jakimś czasie solo wciąż będzie zbierała dobre reakcje - wspomnę o tym i przyznam, że miałeś rację).

Co do umiejętności ringowych - kompletnie nie na tym bazowałem pisząc, że jest beznadziejna. Jednak dużo bardziej cenię sobie osobowość i charyzmę. Bo na przykład taki Wyatt - moim zdaniem jest słaby w ringu ale nadrabia osobowością, charyzmą i luzem. To mnie tak do niego przyciąga. ;)

W kwestii urody - spoko, zgoda, że jest atrakcyjną babeczką, ale z jej umiejętnościami we wszystkim na tę chwilę to może się zaszyć u pięknych modelek z głównego rosteru. :waving:

Sprawdziłem sobie najnowszy odcinek NXT.

:arrow: Pierwsza walka udowodniła jak słabe dziewczyny zostały w rosterze rozwojówki. Serio. Co prawda powinno być wszystko na miejscu, bo generalnie wciąż jest to nazywane rozwojówką, ale myślałem, że kobieca dywizja w NXT po zniknięciu Banks, Charlotte i Becky będzie na podobnym poziomie. Tymczasem prócz Bayley i Emmy - które są kompletne i mogą się mierzyć bez problemu na Takeoverach - nie ma nikogo absolutnie godnego żeby reprezentować tamtejsze mistrzostwo. Jest Asuka, z której dopóty niestety nie będzie nic, dopóki nie nauczy się języka. Wówczas programy z nią będą rzecz jasna pełne, bo gimmnick ciekawy. Motyw ze spojrzeniem rozpierdala łeb. Ringowo też miazga.

:arrow: Mamy porównanie publiki Huntera z publiką Vince'a. Ludzie potrafili w tej pierwszej nawet skandować "this is awesome" gdy pojawili się zeszmaceni jak jasna cholera Asceci. Tam publika traktuje doping jako zabawe, a nie jako jakiś przykry obowiązek czy coś musowego - bez czego gala będzie nijaka.

Vince, rób co chcesz... Hunter, szybko przejmuj władzę. ;)

:arrow: Wracając jeszcze do punktu pierwszego i przechodząc jednocześnie do segmentu ostatniego z czerwonowłosą. Ta pani jest kwintesencją tego, że kobiecy wrestling w NXT pada. Boże, dlaczego? Dlaczego ktokolwiek postawił na tę dziewczynę? Przecież, to aż się chce płakać, naprawdę. Ona nie ma w sobie absolutnie nic: zero talentu, zero charyzmy - ta dziewczyna to paranoja jest. TBK chciał żeby dziewczyna dostała swoje pięć minut? Udało mu się, właśnie te pięć minut dostaje. Zapewne je wykorzysta i dostanie pasek w najbliższym czasie, ale czym to poskutkuje? Notorycznym buczeniem. To nie jest dziewczyna, która dostaje heat dlatego, że jest heelem. Ona dostaje heat za to, że jest tak bardzo ch***jowa. Nigdy nie dawałbym jej paska do rąk, nigdy --> Nie. Ma. Żadnej. Nadziei. Sorry. :(

"HEEEEY, WE WANT SOME BAYYYLEY!" ;)

• Reputacja:   0

Jest Asuka, z której dopóty niestety nie będzie nic, dopóki nie nauczy się języka. Wówczas programy z nią będą rzecz jasna pełne, bo gimmnick ciekawy. Motyw ze spojrzeniem rozpierdala łeb. Ringowo też miazga.

Mają Athenę, która według mnie jest lepsza ringowo od ASKI i do tego umie gadać, niestety na razie walczyła w dark matchu. Osobiście liczyłem na to, że na nią Bayley zrzuci pas, chociaż jakby pas zabrała jej Alexa Bliss to bym to tez kupił.

:arrow: Wracając jeszcze do punktu pierwszego i przechodząc jednocześnie do segmentu ostatniego z czerwonowłosą. Ta pani jest kwintesencją tego, że kobiecy wrestling w NXT pada. Boże, dlaczego? Dlaczego ktokolwiek postawił na tę dziewczynę? Przecież, to aż się chce płakać, naprawdę. Ona nie ma w sobie absolutnie nic: zero talentu, zero charyzmy - ta dziewczyna to paranoja jest. TBK chciał żeby dziewczyna dostała swoje pięć minut? Udało mu się, właśnie te pięć minut dostaje. Zapewne je wykorzysta i dostanie pasek w najbliższym czasie, ale czym to poskutkuje? Notorycznym buczeniem. To nie jest dziewczyna, która dostaje heat dlatego, że jest heelem. Ona dostaje heat za to, że jest tak bardzo ch***jowa. Nigdy nie dawałbym jej paska do rąk, nigdy --> Nie. Ma. Żadnej. Nadziei. Sorry. :(

"HEEEEY, WE WANT SOME BAYYYLEY!" ;)

Mnie to też dziwi, że chcą w Evę Marie inwestować, a krzywdzą ją takim bookingiem. Według mnie ona nie potrzebuje pasa NXT kobiet, bo była już w głównym rosterze, do tego jest w Total Divas.

Jak już wysłali ją do NXT, by się czegoś nauczyła i poprawiła swój wizerunek wśród publiki, to powinni robić wszystko by im ją wcisnąć - tak jak to zrobili z Carmellą.

Niech się uczy występując w dark matchach i na live eventach.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• 3 tygodnie później...

9Hg5LQe.png

16 grudnia 2015,

SSE Arena w Wembley, London

1. NXT Championship Match

Finn Bálor© vs. Samoa Joe

20151117_NXT-Takeover_London_light_balorjoe-hp.jpg

1. NXT Women's Championship Match

Bayley© vs. Nia Jax

20151209_NXTLondon_1920x1080.jpg

2. NXT Tag Team Championships Match

The Mechanics (Dash & Dawson)(c's) vs. Enzo Amore & Colin Cassady

20151201_1920x1080_NXTLondon_DashDawsonEnzoCassidy.jpg

3. Singles Match

Apollo Crews vs. Baron Corbin

20151125_1920x1080_NXTTakeover-London_CrewsCorbin.jpg

4. Singles Match

Asuka vs. Emma

20151125_NXTLondon_1920x1080.jpg

• Reputacja:   993

Joe vs. Devitt - Osobisty dream match. Oglądając Devitta jeszcze w New Japan myślało się już gdzieś daleko o takiej walce i ostatecznie przyjdzie ją nam zobaczyć. Niestety, nie przyjrzałem się bliżej tygodniówkom, także nie ogarniam całkowicie podbudowy tego feudu, ale pomijając już otoczkę scenariuszową stricte ringowo powinno być bosko. Już widzę te bloody sunday'e na ciężkim Samoańczyku. Do tego publika z Londynu. Woooo~! ;>

Crews vs. Corbin - Obaj zwracają na siebie uwagę i ciekaw jestem jak się rozwinie. Crews ze swoimi warunkami fizycznymi od samego początku jest na prostej do main rosteru. Corbin jest tam już od dawna i ma romanowy 'da loook' także również nie powinni go szmacić. Zobaczy się co to będzie...

Asuka vs. Emma - Czekam na armbara! ;)

Gala blisko i transmisja na żywo będzie odbywać się o normalnej porze. Zapraszamy do oglądania na średniowieczny kanał irc:

/server arch.edu.pl
/join #begiezet