Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dobry pomysł, zły pomysł #4

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

2ez4c4j.jpg

Dobry pomysł – Nowa tarcza WWE

Wiadomo każda nowa stajnia to powiew świeżości. Tak też było i tym razem. Trójka zawodników z NXT zadebiutowała Survivor Series i od tego momentu została ważną częścią federacji. Seth Rollins, Dean Ambrose i Roman Reigns to zawodnicy ciekawi, czekający na swoją szansę. Osobiście mogę się wypowiedzieć tylko o Rollinsie który robił bardzo pozytywne wrażenie podczas jego przygody w FCW. Zarząd WWE był pod wrażeniem jego umiejętności i kontaktu z publiką że ex-Black często występował na live eventach z głównym rosterem. Cała trójka podaje się za swego rodzaju tarczę przed niesprawiedliwością w WWE, gdzie na przekór wszystkim pomaga tym skrzywdzonym. Pomysł sam w sobie bardzo ciekawy, bo nie pamiętam takiego rodzaju stajni który motywowałby swoje zachowanie czymś innym niż własną korzyścią. Istnieje duża szansa że program z tą trójka będzie jednym z głównych programów WWE, co zawsze będzie lepsze niż kolejne love story Johna Ceny czy jakikolwiek storyline Sheamusa. Osoby debiutujące w taki sposób jak Shield zawsze na starcie dostają kopa i dlatego to dobry pomysł.

Zły pomysł – Nowa tarcza WWE

Z drugiej jednak strony gdy przyjrzymy się temu pomysłowi widać rysy na misternym planie federacji. Zamysł na Shield jest dobry, jednakże kompletnie niewykorzystany. Bo z jednej strony słyszymy o walce z niesprawiedliwością, a z deugiej widzimy że jedynymi targetami Tarczy są popularni face’owie? Czy Ci dobrzy goście nigdy nie padają ofiarami niesprawiedliwości? Dlaczego WWE nie zdecydowało się by z jednej strony nowa grupa zaatakowała Rybacka, a z drugiej by pokazać pomysł na stajnie pomogliby okładanemu Johnowi Cenie? Zamieszałoby to w głowach fanów i jeszcze bardziej rozbudowało ten program. Bo w tym momencie mogę śmiało powiedzieć że Nexus był lepszą wersją Shield. Tam ofiarami ataków stawali się wszyscy od Johna Ceny przez Great Khaliego aż nawet do Chrisa Jericho. Ba, nawet Asy z TNA miały swoje pięć minut „sprawiedliwości” gdy atakowały Bobby’ego Roode’a czy Magnusa. Kreatywni zrobili z ciekawego pomysłu, jednowymiarowych zawodników którzy są źli z zasady i to koniec ich gimmicków. Poza tym warto zauważyć że dla 2/3 stajni to debiut przed wielką publiką. Seth miał okazję walczyć na live eventach więc wie co to walka przed 10 tysiącami ludzi, czy swoje zadanie wykonają Ambrose i Reigns? To wszystko jest kwestią otwartą.

jrKLB.jpg

Dobry pomysł – Brooke Hogan w TV.

Żartuję, nie ma takiej rzeczywistości w której Brooke w wrestlingowym programie to dobry pomysł.

reqb8.gif

Dobry pomysł – AJ na dnie.

Od jakiegoś czasu TNA serwuje nam program pod tytułem „Jestem AJ Styles i nałogowo przegrywam”. AJ w ostatnim czasie nie jest ulubieńcem writerów, ostatnie miesiące spędził w mniej lub bardziej durnych programach, a wynikiem ostatniego z nich jest niemożliwość walki o główny pas aż do BfG 2013. Z jednej strony to dobry pomysł – Styles ma okazję przez ten nadchodzący rok odbudować swoją mocno zaśniedziałą postać. Fani przez ostatnie miesiące musieli być mocno zmęczeni wciąż tym samym i nijakim AJ’em który walczy o prawdę, o dobro i o wiele innych nic nie znaczących rzeczy. Teraz dostał sporą szansę na wykazanie się w klasycznych story pt. „nie lubię Cię, chodź powalczymy”, pobłąkaniu się w środku karty i przypomnieniu wszystkim dlaczego nazywa go się legendą TNA. Kto wie, może ratunkiem dla niego paradoksalnie będzie heel turn. AJ nigdy wybitnym heelem nie był, ale może dlatego że robili wtedy z niego kurczaka, księcia, albo kopię Rica Flaira. Może AJ jako zły, ale wciąż AJ będzie tym kogo fani będą chcieli widziec na szczycie nie tylko z powodu jego przyszłości, ale wreszcie z powodu teraźniejszości. Ten rów mariański w którym się znajduje może być jego wielką szansą na odkupienie.

Zły pomysł – AJ na dnie.

Jednak równie dobrze ten rów może być miejscem jego spoczynku. Powiedzmy sobie szczerze AJ Styles nie jest wielkim drawem dla obecnie rozdającego karty Hulkstera. Od momentu kiedy Hogan zaczął decydować o pewnych rzeczach w TNA AJ nigdy nie miał dobrej pozycji. Zdążył jedynie dokończyć swój tilte run kiedy tytuł stracił na rzecz RVD(który notabene walczył tego dnia dwa razy) na jednym z Impastów. Co było potem? Było Fortune z którego każdy poza nim wyciągnął coś dla siebie, a potem? Nie pamiętam nic. Zapewne był Daniels, bo Daniels jest zawsze obok by stoczyli 33532556 walkę. Był krótki program o główny pas który sromotnie przegrał z Roodem. I było story z Claire Lynch. Może się okazać że AJ jest gdzie jest ponieważ to jedyny pomysł jaki ma na niego federacja. Może się okazać że AJ jest warty dużo mniej niż RVD, Hardy, czy nawet zaginiony Anderson. Może się okazać że po skończeniu swojej banicji przy głównym pasie ważniejszy niż on będzie Devon, Luke Gallows czy przyciągnięty z konkurencji JTG. Może się okazać że odsunięcie AJ od głównego programu wypchnie go zarówno z TV, jak i z pamięci fanów uśmiercając jego karierę…

----------------------------------------

Jak zawsze - komentarze, przemyślenia, krytyka, wszelkie opinie mile widziane.

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

1

• Avangers

1

• Brem

1

• Kryszczyn

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Artykuł oczywiście na 10 piątek hehe .. zaraz dam piwko dla pana .. oczywiście podobał mi się artykuł ale muszę cie zdziwić obecnie zarząd bardziej pokrywa nadzieje w Deanie niż w Rollinsie sam się dziwie bo za Ambrose jest od razu Regins z tego co wiem aa za Reginsem od razu Rollins wiec rozczarowałem się , dziś czytałem newsy na Wrestlinginc . z tego co wiem to chcą zrobić z Deana topową gwiazdę i może szybko uciec z stajni z tego co wiem ale to do końca nie jest przesądzone bo już na drugi rok może stać się kimś ważnym federacji .. obecnie fani na niego lecą w usa gdzie nie wejde albo na Tumblr albo na YT to musi być jakiś post o Deanie lub komentarz bez tego się nie obejdzie :) widać że fani go kupili .. jego atak najbardziej się wyrożnia jest agresywny podczas ataków itd . do tego ma charakterystyczna twarz podobną do Jokera,z jednej strony dobra stajnia z drugiej strony trochę głupkowato masz racje w tym co napisałeś mogli chociaż zaatakować Zigglera ale najwidoczniej stajnia będzie atakowła tylko face'ów cos jak DX w 1998 roku albo jak Evolution coś w tym stylu..Nexus zawsze peniało na widok Cena nie raz i od razu jak widzieli 10 czy 4 to od razu uciekali aa Shield nie sa aż takim cipkami i nie boją się Rybacka ! ! nawet team hell no się nie boją i u mnie mają za to dużego plusa że nie robią z nich cipek i to mi się podoba,to tyle co mogę w tym temacie powiedzieć.

Hym dużo nie będę pisał tylko o The Shield bo bardzo interesujący artykuł reszta też .. na prawde świetna robota.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

Dzięki za kolejny bardzo dobry artykuł z twojej strony. Co do Shield, to dla mnie te ich ciągłe ataki na face'ów stają się dość nudne. Wydaje mi się że jednym z głównych celów powstania stajni było pokazanie wrestlerom NXT, że warto pracować bo w przyszłości mają szansę na awans do głównych rosterów, tak jak Shield. Wydaje mi się że ta drużyna długo nie przetrwa, najwyżej do Wrestlemanii a później staną się solidnymi mid-carderami, być może nawet z nadzieją na coś więcej(choć prędzej będą to Ambrose i Rollins niż Reigns).

Brooke Hogan...cudo photoshopu. Hulk ma wielką władzę w TNA, skoro wsadził tam swoją córeczkę...i jeszcze ten storyline z Rayem.

Co do Stylesa, skoro jest nazywany przez wielu twarzą TNA to federacja nie powinna go tak traktować, AJ może się oczyścić do Bound for Glory, albo lepiej by było gdyby zrobił sobie krótką przerwę i wrócił z odświeżoną postacią, być może jako heel jednak taki z prawdziwego zdarzenia, a nie ten żałosny członek Fortune. W każdym razie widać że nie jest zbyt lubiany przez HH, bo za jego panowania w Dixielandzie nic nie osiągnął. Jednak mam nadzieję że zobaczymy jeszcze prawdziwego Phenomenala, z głównym pasem mistrzowskim

8028_4c7313c30617.gif

Pomysł sam w sobie bardzo ciekawy, bo nie pamiętam takiego rodzaju stajni który motywowałby swoje zachowanie czymś innym niż własną korzyścią.
Zamysł na Shield jest dobry, jednakże kompletnie niewykorzystany. Bo z jednej strony słyszymy o walce z niesprawiedliwością, a z drugiej widzimy że jedynymi targetami Tarczy są popularni face’owie?

Wziąśc trzeba pod uwagę że oni jedynie mówią że są tarczą niesprawiedliwości a ich zachowanie nie do końca no to wskazuje. Owszem może walczą z niesprawiedliwością taką ktora sami subiektywnie za niesprawiedliwość uważają. Jak narazie znośnie swoje ataki tłumaczą, Orton który pastwił się na bezbronnym Madoxem, Miz który ośmieszał mistrza WWE i w końcu Ryback który nie ma szacunku do Punk'a. No i na tym ostatnim się zatrzymam bo jakby nie patrzeć bez problemu mozna podciągnąć ich motywacje z gadaniem Punk'a o szacunku. Brak szacunku do mistrza= niesprawiedliwość. Tak więc nie do końca się zgodze ze stwierdzeniem

Bo w tym momencie mogę śmiało powiedzieć że Nexus był lepszą wersją Shield. Tam ofiarami ataków stawali się wszyscy od Johna Ceny przez Great Khaliego aż nawet do Chrisa Jericho. Ba, nawet Asy z TNA miały swoje pięć minut „sprawiedliwości” gdy atakowały Bobby’ego Roode’a czy Magnusa. Kreatywni zrobili z ciekawego pomysłu, jednowymiarowych zawodników którzy są źli z zasady i to koniec ich gimmicków.

To że Nexus czy Asy atakowali wszystkich zarówno faców jak i heele nie znaczy że są lepsi. Nie wiemy jeszcze tak naprawde jaki jest cel pojawienia się Shield, nie wiemy co chcą osiągnąć, czy pracują dla Punk'a, czy dla kogoś innego, czy dla samych siebie. W kazdym razie oni tylko o tej sprawiedliwości mówią, a mówić mozna w zasadzie wszystko. No i nie zgodze się że są gorsi od Nexus. Głównie z jedngo powodu. W Nexus był Barrett i jego świta z której nikt nie był w stanie osiągnąć absolutnie nic w pojedynke. Nawet jak się rozpadli to większośc albo jobbuje albo juz ich nie ma, liczącymi postaciami się z Nexus jest tylko Barrett no i Ryback aczkolwiek ten drugi nie do końca z Nexus jest kojarzony. Pozatym Nexus sorki ale oni od pocczatku w pojedynke byli jobberami. Stali w 7 w ringu wpadał Cena i ring był pusty w pare sekund. Shield jest inne. Jest ich trzech a jak wpada Ryback to nie tylko nie uciekają ale i dają mu radę. No i są zdecydowanie większymi indywidualnościami niż zawodnicy Nexus.

AJ... Tutaj jak najbardziej uważam że jest zła i dobra strona. Zła jest taka że AJ od bardzo dawna jest szmacony i niedoceniany i że się to nie zmieni conajmniej do BfG raczej. Dobra że mają dla niego program raczej. Strasznie trzymałem kciuki żeby AJ nie wygrał z Danielsem na FR. To by znaczyło że cała ta porażka do niczego nie prowadzi. Że został przypiety dlatego że ktoś musiał zostać przypięty a Roode i Storm są cenniejsi, AJ i tak mają w dupie a na pocieszenie dają mu wygrac sobie na ppv po raz miliardowy z Danielsem w walce z dupy. Na szczęście tak się nie stało, AJ przegrał i w najbardziej upokarzający sposób bo po własnym finisherze i to czyściutko. To niechybnie i bez raczej żadnych wątpliwości doprowadzi do heelturnu i feudu ze Storm'em którego będzie obwiniał o przypięcie na TP. Tylko teraz kwestia co dalej? Feud ze Storm'em się w końcu skończy, James może wtedy się zakręci koło pasa a AJ heel co? Do pasa iśc nie może więc pewnie znów nic... TNA jak zwykle ma pomysł na chwile, na jeden feud i nie myśli co dalej. AJ heel znów będzie się platał bez celu, może jakis TT albo coś i tyle.