Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE TT Championship - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Ale pojawił mi się w głowie inny pomysł. A pojawił się on jak zobaczyłem że na raw została zapowiedziana walka Orton vs Goldust (a w sumie Dustin Rhodes widnieje w zapowiedzi). Goldust od lat domaga się walki z Codym na WM na zakończenie kariery. Ale myśle że równie satysfakcjonującą dla niego opcją byłby titlerun z bratem. Bo przecież Rhodes jak wróci musi jakoś konkretnie uczystniczyć w tym story, nie robiliby tej całej szopki ze zwolnieny gdyby później miał po prostu wrócić i zajmować się innymi sprawami czyli jak do teraz niczym konkretnym. Jakby tak miało być to by mógł po prostu przestać się na jakiś pokazywać, ja bym prawdopodobnie nie zauważył jego braku. Na a przecież nie wystawią go do Orton'a. A przynajmniej mam nadzieje że go ie wystawią. A jakby wspólnie z bratem odebrali pasy TT Shieldom miałoby to sens i byłoby w sumie bardzo fajnym rozwiązaniem.

Muszę Ci powiedzieć, że o tym w ogóle nie pomyślałem, ale to fantastyczny pomysł, być może WWE zrekompensuje Goldustowi brak walki z Codym, bo Goldi musiałby tu przejść heelturn itd. Za bardzo zagmatwane byłoby teraz ich feudować, więc może rzeczywiście warto ich połączyć w tag team i puścić do walki z The Shield. Świetny pomysł Brem, i w sumie bym to obejrzał, tylko nie wiem do cholery w jakiej formie jest Goldi. :t_up:

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

9

• Bryx

6

• Myers

6

• Clown.

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Jestem ciekaw który skład tt ma obecnie największe szanse na przejęcie tytułów. Swoją szansę mieli PTP którzy nie zdobyli pasów. Ciekawa sytuacja w sumie bo przed NoC kiedy właśnie ogromny push zebrali właśnie PTP to na którejś z tygodniówek przegrali z Wyattami. Teraz zaś szansę mają Uso i prawdopodobnie na BG zobaczymy właśnie ich walkę. Myślę, że tym razem zdobędą tytuły ale z drugiej strony Ambrose musiałby też stracić pas. Kto według was stanowi obecnie największe zagrożenie dla The Shield?

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Obecnie w dywizji tag teamów The Shield nie ma sobie równych co pokazują że pasy trzymają już kilka dobrych miesięcy. PTP mieli swoją szansę ale ciesze się że nie zostali nowymi mistrzami i oby się tak nie stało bo będą słabymi mistrzami. Bracia Uso znowu w ringu naprawdę dobrze sobie radzą i jeśli ktoś obecnie miał by przejąć pasy tag teamów od Tarczy to tylko oni. Tylko pasy z The Shield wyglądają naprawdę dobrze i nie jest nudno. Bracia Uso jak zostaną mistrzami zacznie wiać wielką nudą. Poziom ich walk dobry ale jako mistrzowie słabo wypadną. No i właśnie tutaj o to mi chodzi. Nie ma obecnie tag teamu w WWE który mógłby dorównać The Shield. Kiedyś to była prawdziwa dywizja a teraz jedynie Tarcza podtrzymuje poziom a reszta to całkowity nie wypał i nuda. Ja osobiście wolałbym aby The Shield te pasy jeszcze trochę potrzymali chociażby do końca roku a przez ten czas niech kreatywni wymyślą jakiś nowy tag team który może dorównać obecnym mistrzom. Znając jednak federacje nowego tag teamu nie dostaniemy więc jestem za tym aby Shield pasy sobie trzymali nawet i do WM XXX a tam niech je stracą tylko nie na rzecz Braci Uso bo to będzie porażka tylko jakiegoś tag teamu z klasą że tak powiem.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Właśnie o to chodzi, że obecni mistrzowie są nudni, nie mają jakiegoś dobrego programu żeby odświeżyć tą dywizje. Według mnie przydałby się nowy push na jakiś tt skład. Wydaje mi się, że jedynymi mistrzami tt na dłuższy czas mogą być albo Wyatt Familly (niestety) albo bracia Rhodes. Cody wraz z Goldustem są częściowo wmieszani w feud z Corpo. no i ostatnio zaatakowali Shield. Uso jak już by mieli zdobyć pasy to krótko je potrzymają albo lepsza opcja, przejmują je Rhodesy i mamy wojnę rodzin i możliwy fajny skład do walki na SS.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Mnie również bardzo ciekawi kto przejmie pasy TT w najbliższym czasie. Wątpię, żeby to byli Uso's czy PTP. Bardziej prawdopodobne będzie oddanie pasów dla Wyatt'ów. Podobno to oni mają mieć większą pozycję od Tarczy. Uso's, mimo, że ich lubię, nie mają szans na pasy, mimo ich dosyć wysokiej pozycji, w porównaniu do tego co mieli rok czy dwa lata temu.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Szkoda, że Wyatt Familly dostają taki push tylko ze względu na gimnick, bo umiejętności ringowe leżą i kwiczą u każdego z nich. Jedyną opcją żeby Shield brali udział w programie z Corporation i w solidnym programie o pasy jest rywalizacja o tytuły z braćmi Rhodes. Chociaż nie trawie ani Goldusta ani Cody'iego to połączyliby dwa programy w jeden porządny z przeciągnięciem i finałem na SS

The Waytt Family albo Bracia Rhodes. Cóż ja osobiście nie wiem kogo bym wolał. Bo znowu Family mają świetny gimmick ale w ringu nic ciekawego sobą nie prezentują. Cody i jego brat Goldust to ciekawe połączenie, w ringu są dobrzy i chyba na nich bym stawiał bardziej. Chodź znowu feud Waytt Family i The Shield na pewno by lepiej wypadł. Myślę że na Battleground poznamy nowych mistrzów i będą to bracia Rhodes. :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

Odnosząc się do waszych postów ja nie chciałbym żeby to Wyatt'ci dostali pasy ani nawet o nie walczyli. I to nie dlatego że ich nie lubie bo uważam że są genialni i wielka szkoda że nie ma na nich pomysłu bo pchanie ich w story z Kofim chyba jednoznacznie o tym świadczy. Różnią się oni od Shield pod jednym bardzo zasadniczym względem. W tarczach każdy zawodnik mógłby wiele osiągnąc sam i każdy ma szanse w przyszłości być kimś. Natomiast w rodzince Wyatt'a, Wyatt jest genialny ale reszta to tylko pionki które po rozdzieleni z Brayem zostaną para wielkich jobberów, heelowym odpowiednikiem Tons of Funk. Dlatego bez sensu uważam dawać im pasy, to Bray jest gwiazdą którą należy promować, to on powinien występować na galach i osiągac sukcesy a oni powinni być tu tylko po to by mu w tym pomagać. Dlatego Rowan i Harper przy pasach TT, jak dla mnie stanowcze nie.

Pretendentami są Uso'si ale tak naprawde wszystko teraz zależy co będą chcieli zrobić z Rhodes'ami. To że ich walka na Battleground nie odbywa się o pasy jednoznacznie świadczy o tym że Rhodes'i ją wygrają i w sumie szkoda że nie toczy się ona o pasy. I teraz opcje są dwie. Jako że wygrają non title match, będzie im się należał remach który prędzej czy później wykorzystają a jeżeli WWE nie będzie chciało ich z pasami to no moim zdaniem i tak Shield pasy traci na rzecz Usosów przy interwencji Rhodesów. Usosi się wyrobili osttatnio i uważam że na pasy zasługują prędzej czy później aczkolwiek na chwile obecną zdecydowanie wolałbym Rhodesów bo Cody i Goldust mogliby byc naprawde ciekawym teamem i w przeciwieństwie do opcji z Usosami w ich rękach tytuły nie straciłyby na wartości.

• 3 miesiące temu...

Po świetnym ringowo lecz bardzo słabym programowo bracia Rhodes stracili pasy i to nie dość że w preshow to jeszcze na rzecz emerytowanych NAO. Nie do końca szczerze Wam powiem to rozumiem. Mamy tyle teamów które czekają na swoją szansę z Amerykanami na czela a oni sobie wymyślają NAO... Czemu? Po co? Nie przeszkadza mi że panowie si pojawiają, nie przeszkadza mi że sobie czasem zawalczą bo jeszcze się w ringu jakos bardzo nie upokarzają, nie przeszkadza mi nawet że dostali titleshota ale że te pasy zdobyli to mi juz przeszkadza. Pewnie chcieli chcieli na szybko pozbawić Rhodesów pasów żeby rozpocząć ich program ale... to nie tłumaczy czemu NAO a nie jakiś obecny team? Wątpie by mistrzowie mieli te pasy dotrzymać do WM, pewnie będą takim krótkim okresem przejściowym. Może chcieli teraz dac pasy jakims facowym mistrzom więc potrzebowali właśnie takiej przejściówki? A jeżeli tak to kto im te pasy zaraz odbierze? Co Wy myslicie o tej sytuacji i co dalej z pasami no i Rhodesami?

NAO dostali pasy w nagrodę za dobrą formę ringową i za to, że zawsze jak się pojawiali dostawali dużą reakcje. Moim zdaniem całkiem niedługo (a może już na EC) stracą pasy na rzecz braci Uso. Bracia jeszcze pasów nigdy nie mieli, a w ringu wymiatają. Potem w kolejności są Prawdziwi Amerykanie, ale oni trochę poczekają. Zarówno Uso jak i Swagg z Cesarem nie muszą się rozpadać, bo nie widać dla nich w tej chwili innej drogi. Co prawda Antek jest w komorze, ale tylko jako jej uzupełnienie.

Po pierwsze dla mnie to bardzo głupia decyzja bo Bracia Rhodes naprawdę byli dobrymi mistrzami i nie wiem po co dawali te pasy NAO. Dobra dziadkowie mają pasy i za pewne potrzymają je do WM XXX a tam je stracą na rzecz jakiegoś nowego tag teamu a może po prostu Braci Usos.. chodź także mało prawdopodobna opcja. Ich kariera za pewne wtedy się zakończy, odejdą po przegranej na zasłużoną emeryturę. Jeśli chodzi o Braci Rhodes to już widać że będą mieć ze sobą feud i za pewne będziemy oglądać ich walkę na WM XXX brat vs brat. Wygra Cody, przynajmniej mam taką nadzieje który oczywiście ma być heelem. Goldust odejdzie bo ma już swoje lata a jego brat Cody mam nadzieje że wreszcie zaistnieje w tej federacji.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

• 7 miesięcy temu...

Dzisiaj przeskakując kanały w tv natrafiłem na wrestling bodajże na Extreme Sport. Leciała akurat walka Rhodes'ów z Uso's z jakiegoś wcześniejszego Smackdown.

Zainspirowany tym wydarzeniem postanowiłem wypowiedzieć się tutaj odnośnie dywizji tagów. W chwili obecnej bracia Rhodes są heelami i jest duże prawdopodobieństwo, że w niedalekiej przyszłości zdobędą te pasy - ale co wtedy? Wyliczając kolejne tagi w WWE stwierdzam, że wszystkie drużyny na ten moment są heelami (poprawcie mnie jeżeli się mylę). To oznacza, że któraś z drużyn w najbliższym czasie przejdzie turn albo Ascension, którzy pewnie będą debiutować - zadebiutują jako face'owie.

Wiadome, że przez jakieś 2, max. 3 ppv Goldusty będą toczyć boje z Uso's, ale przecież nie będzie to trwało wieczność i w końcu będzie trzeba znaleźć jakichś oponentów dla złotych. Wyobraźcie sobie sytuacje, w której np Goldasty już po przejęciu pasów biją tam wszystkie drużyny jak leci, nikt nie daje im rady, więc pewni siebie rzucają open challenge i na wyzwanie odpowiadają Ascension własnie w wersji neutralnej (tweener). Robią tam jakąś krótką walkę, przejmują tytuły i zaczynają swoje panowanie.

Co myślicie o czymś takim?

A mi się wydaje że w związku z faktem właśnie nadchodzących Assension złotka pasów nie zdobędą. Bo jak nie podłożyli Usosów Wyattom tyle casu to czemu mieliby Rhodesom i to od razu? Wcześniej myślałem że jest to prawdopodobne ale teraz, skoro Assencion stracili pasy i mają wolną drogę to sądzę że bracia freeq będą ostatnim triumfem Usosów i może nawet nowy team zadebiutuje już po walce atakując Usosów. Albo przynajmniej i to by był w sumie mega fajny nawet lepszy moment niech po walce zgasną światła i zagra ich mroczna muzyka a debiut za tydzień czy dwa.

Wyliczając kolejne tagi w WWE stwierdzam, że wszystkie drużyny na ten moment są heelami (poprawcie mnie jeżeli się mylę). To oznacza, że któraś z drużyn w najbliższym czasie przejdzie turn albo Ascension, którzy pewnie będą debiutować - zadebiutują jako face'owie.

Coś by się tam znalazło facowego, Matadorzy np, albo Big Show i Henry ostatnio się jako team pokazywali no ale ani jedni ani drudze do pasów się nie nadają. Znaczy znając WWE gdyby nie mieli by co zrobić z pasami to by pewnie i grubasów tam wepchneli ale teraz wydaje mi się że jest wystarczająco duzo pretendentów żebyśmy się nie musieli o to martwić. Assencion nie mogę zadebiutować jako facowie ale faktycznie zrobi się jeszcze większa dysproporocja więc kogoś mało znaczącego pewnie przeturnują albo zrobią jakis nowy zlepek.

A mi się wydaje że w związku z faktem właśnie nadchodzących Assension złotka pasów nie zdobędą. Bo jak nie podłożyli Usosów Wyattom tyle casu to czemu mieliby Rhodesom i to od razu? Wcześniej myślałem że jest to prawdopodobne ale teraz, skoro Assencion stracili pasy i mają wolną drogę to sądzę że bracia freeq będą ostatnim triumfem Usosów i może nawet nowy team zadebiutuje już po walce atakując Usosów. Albo przynajmniej i to by był w sumie mega fajny nawet lepszy moment niech po walce zgasną światła i zagra ich mroczna muzyka a debiut za tydzień czy dwa.

Ja bym chyba jednak chwilę poczekał na ich debiut. W NXT pewnie odbędą jeszcze jakieś rewanże o pasy tag team, więc pewnie tak szybko nie będą debiutować. Poza tym turnowanie Goldastów było pewnie tylko dlatego żeby coś zmienić. Żeby nie wypieprzyć ich z federacji przy kolejnych czystkach. Niespecjalnie za nimi przepadam, ale dać im pobiegać z pasami utrzyma ich w WWE.

Tych Ascension ograniczyłbym przez ten czas tylko do jakichś prom na RAW'ach lub tak jak napisałeś - pojawianie się gdzieś na titantronie czy w jakichś oknach - tak jak to było za czasów feud'u w NXT z jakąś drużyną, nie pamiętam. Ascension debiutują w końcu, niszczą bez problemu Goldastów i przejmują złoto. Z czasem można byłoby nawet pokusić się o feud z rodzinką i gra gitara. :)

• 3 miesiące temu...

Z dniem dzisiejszym panowanie The Miza i Damiena Mizdowa jako mistrzów TT dobiegło końca, a nowymi mistrzami zostali bracia Uso. 36 dni zajęło Jey'owi i Jimmy'iemu odzyskanie tych tytułów. Wydawało mi się na początku, że to jakaś randomowa walka bez celu, bo i tak Mizdowy pasy obronią, a tu masz, pasy zmieniają właścicieli.

Jaki był run Miza i Mizdowa?

Jak na tak krótki czas pokazali się naprawdę fajnie z tymi pasami, wyjątkowo te pasy nie były ich ciężarem i ozdobą, a coś dla nich znaczyły. Pewnie dlatego, że Miz gloryfikował na każdym kroku 'Łaki wydupcać, przemawia MISTRZ TAG TEAMOWY', tak jakby to był największy sukces w jego karierze. A Mizdow dodał temu jeszcze kolorytu ; )

Jaki może być run The Uso's?

Mam nadzieje, że lepszy niż poprzedni. Ostatnio było słabiutko, ściągnęli te pasy na dno, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, aczkolwiek nie wydaję mi się. Raczej przejęli pasy na zasadzie - statystyka nabita, można jobbnąć Ascetom. Możemy chyba z ich strony liczyć jednak na dość dobre walki ; )