Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE United States Championship - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ea6692cbde17.png

W tej dyskusji będziemy omawiać wszystkie wydarzenia związane z pasem United States Championship, aktualne feudy, mistrzów, pretendentów oraz plany na przyszłość. Można nazwać ją oficjalną dyskusją dotyczącą tego pasa.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

8

• Brem

8

• Myers

8

• DonCarlos

7

Top użytkownicy w tym temacie

Dla mnie sytuacja tego pasa jest dość dziwna i mało ciekawa. Wokół każdego tytułu obecnie coś się dzieje, wokół pasa IC wreszcie się na coś zanosi, a tu nic. Po okresie Marelli nastał czas Szwajcara, Antonio Cesaro, który mógł odmienić trochę sytuację - czego oczywiście nie zrobił, kiedy debiutował wprowadzał świeżość, a obecnie nie dostaje czasu i jak niemal każdy posiadacz tego pasa sam tylko traci na tym, że go ma. Cesaro dostał teraz dosyć godnego pretendenta jakim jest R-Truth, który już jakiś czas temu pokazał nam, że jakąś tam wartość jednak ma i z ciekawym "motywem przewodnim" na gimmick można z niego trochę wycisnąć. Szczerze to na Survivor Series spodziewałem się zmiany posiadacza pasa na właśnie Truth, bo myślałem, że to będzie też dobry start po powrocie tego zawodnika, a z Cesaro, który Amerykanem nie jest można wykręcić dobry feud, bo przecież Szwajcar mszczący się i chcący odzyskać pas kraju obecnego posiadacza, dłuższy program, a nie odsunięcie zaraz po stracie mistrza do bezczynności. Tak się jednak nie dzieje, znów mamy na celowniku pas US, Cesaro i Trutha co pewnie będziemy oglądać na okrągło przez jakiś czas, jednak jak zwykle nad tym pasem widnieją czarne chmury i polepszenia nie widać. Truth ma potencjał co zdołał pokazać przez chwilę jaką tylko dostał po heel turnie i zmiana na niego może wyjść na dobre, jednak z czasem kiedy Truth nie będzie dostawał tego pasa jego szanse, jego świeżość i tego typu aspekty będą tylko traciły na wartości. Tyle obecnie w tym temacie, ciężko się rozpisać skoro obecnie konkretów brak, jakiegoś zaskoczenia brak itp.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Ten pas nie jest teraz nic wart, nie ważne czy na ring wchodzi US Champion czy zwykły gościu. Ten Cesaro to słaby materiał na mistrza US i R-truth pasuje mi do tego pasa idealnie więc chciałbym żeby go zdobył a następnie zaczął feud z kimś porządnym a najchętniej na następnym ppv obejrzałbym se jakiegoś fatal 4-waya z gwiazdami którzy walczą tylko na tygodniówkach i mogły by raz na ppv.

Ten Cesaro to słaby materiał na mistrza US

Tutaj się nie zgodze. Cesaro jest bardzo dobrym zawodnikiem, jest dobry w ringu i przy mikrofonie, jak najbardziej pasuje na mistrza, powiem więcej, podniósł ten pas z czeluści żałosności w jakiej się znajdował wcześniej. Ostatnio pas miał jakąś wartość jak Ryder bezustannie walczył by go zdybyć. Jednak gdy go zdobył po porządnym programie, po dobrej walce z Zigglerem i pas był wtedy wypromowany i mógł coś znaczyć co robi WWE? Odbiera mu go po dwóch tygdoniach na rzecz Swaggera (bo przecież story Cena Kane było wazniejsze a Zack pasował na ofiare tego story) by ten po pary tygodniach stracił go na rzecz Marelli. W tym momencie pas przestał istnieć, stał się pośmiewiskiem. Początki Cesaro nie zwiastowały żadnych specjalnych zmian. Zawodnik wtedy jeszcze mało promowany, mało znany który po paru zwycięstwach nad jobberami dostaje feud o ten pas. Jednak gdy go zdobył, i został oczyszczony ze zbdnego balastu czyli Akana, zakończył kretyński program z Marellą pokazał swoje prawdziwe umiejetności. Program w którym ciśnie amerykanów będac ich mistrzem ogólnie jest dobry tylko jakby dali mu więcej czasu. Truth- jak najbardziej tak, ale moim zdaniem Truth tego pasa nie powinien zdobyć. Po Marelli i Gabrielu Truth jest dla Cesaro pierwszym powazniejszym wyzwaniem. Jeżeli Cesaro wyjdzie z tego z pasem jego kolejny przeciwnik moze byc z wyższej półki i moga zrobić świetny feud. I jak dla mnie najlpesyzm kandydatem na obrone honoru Ameryki jest nie kto inny jak All American American Jack Swagger! Który jakby wrócił jako face idealnie by tu pasował. Sam powrót i turn jest jakimś tam pushem więc nie miałby tak żałosnej pozycji jak przed przerwą i mógłby zostac bohaterem ameryki pokonując złego szwajcara. Bo niestety jeżeli Truth zdobędzie ten pas to mimo że ga bardzo lubie i uważam że jest dobry i w ringu i przy micu to niestety WWE nie da mu wystarczającej ilości czasu na zrobienie pożądnego story i będzie to samo co jest teraz.

Truth- jak najbardziej tak, ale moim zdaniem Truth tego pasa nie powinien zdobyć. Po Marelli i Gabrielu Truth jest dla Cesaro pierwszym powazniejszym wyzwaniem. Jeżeli Cesaro wyjdzie z tego z pasem jego kolejny przeciwnik moze byc z wyższej półki i moga zrobić świetny feud.

Niestety obecnie w WWE każda taka tego typu sytuacja w WWE jak nowy pretendent przy pasie zazwyczaj skutkuje zdobyciem pasa - wyjątkiem był Del Rio, lecz WWE nie wiedziało jak to skończyć i wymiotować się chciało jak na 7 PPV pod rząd się patrzyło na ten sam obrazek odnośnie walki o WHC. Wracając to Twój pomysł jest bardzo dobry, bo Truth mógłby nie zdobyć pasa, lecz dla niego oznaczałoby to pewnie kolejne odejście w cień, a po powrocie wątpię by przy przeciagnięciu tego feudu złota nie otrzymał.

I jak dla mnie najlpesyzm kandydatem na obrone honoru Ameryki jest nie kto inny jak All American American Jack Swagger! Który jakby wrócił jako face idealnie by tu pasował. Sam powrót i turn jest jakimś tam pushem więc nie miałby tak żałosnej pozycji jak przed przerwą i mógłby zostac bohaterem ameryki pokonując złego szwajcara. Bo niestety jeżeli Truth zdobędzie ten pas to mimo że ga bardzo lubie i uważam że jest dobry i w ringu i przy micu to niestety WWE nie da mu wystarczającej ilości czasu na zrobienie pożądnego story i będzie to samo co jest teraz.

No tak, Swagger miał już epizod chyba właśnie jako face na live event'cie, był za kulisami Survivor Series i mówi się, że z podrasowanym wyglądem i charakterem ma być dużo lepszą wersja tego co wcześniej sobą prezentował - inne newsy zapowiadają, że jest pierwszym obok JTG czy Alexa Riley do zwolnienia, ciężko z takich sprzecznych informacji być mądrym, ja uważam, że Swagger do tego pasa powinien być przypisany od pierwszych swoich dni w WWE do końca, on powinien zdobywać go raz w roku, może i stać się pewną ikona tego pasu, w końcu z gimmickiem All American American to jest wręcz nie do pomyślenia, że ten człowiek nawet przy jakimś zastoju przy tym pasie nie jes angażowany w feud o niego. Mógłby być drugim Kurtem jak go zapowiadano, a wychodzi nam na to, że miejsca w karcie dla niego brak. Myślę, że Swagger zasługuje na szansę przy tym pasie, najlepiej właśnie z człowiekiem reprezentujacym Szwajcarię czyli obecnym mistrzem, Antonio Cesaro - Brem ma absolutną rację, że po powrocie w roli face'a jako wyzwoliciel pasa United States, Jack pasuje na całego, ale WWE często ciężko wpaść na najprostszy, efektowny plan.

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Tutaj się nie zgodze. Cesaro jest bardzo dobrym zawodnikiem, jest dobry w ringu i przy mikrofonie, jak najbardziej pasuje na mistrza, powiem więcej, podniósł ten pas z czeluści żałosności w jakiej się znajdował wcześniej.

Ja też się nie zgodzę. Nie wiem co widzicie w tym Cesaro, zawodnik jak zawodnik, a przy mikrofonie aż taki dobry to nie jest. Miał swój debiut, gdzie przerwał niesamowicie poniżający run Santino, z Aksaną wbił się na "szczyt", by z kolei później ją porzucić, a teraz być może straci pas na rzecz R-Truth'a i niedługo może odejść w zapomnienie. W niewielkim stopniu podniósł wartość tego pasa, ale to nadal ciężki kawałek chleba.

Swagger do tego pasa powinien być przypisany od pierwszych swoich dni w WWE do końca,

W końcu gimmick do czegoś zobowiązuje, prawda? All American American bez pasa US? A może to my jesteśmy głupi? Swagger był mistrzem Wagi Ciężkiej, był jaki był, ale by później odejść w zapomnienie to chyba lekka przesada. Już sam fakt, że był tym mistrzem powinno dać mu gwarancję tego, że WWE mu zaufało i nie zrezygnuje z jego postaci.

wpaść na najprostszy, efektowny plan.

Nie musi być efektowny, ważne by był EFEKTYWNY. ;p

Mógłbym zostawić tu pustego posta, bo tyle można powiedzieć o tym pasie. Coś takiego mogłoby w ogóle nie istnieć, bo co z tego że istnieje? Nie wnosi on zupełnie nic, wszystkie "feudy", które się toczą o niego mogłyby mieć inne podłoże i nic na tym by nie straciły, a może nawet przeciwnie, zyskałyby. Cesaro jest bardzo dobrym zawodnikiem i widzę go nawet w main evencie, pas US nie daje mu prawie nic, bo nie zawsze dostaje czas antenowy, a jeżeli nawet to bardzo krótko, dlatego ten pas jest praktycznie bezwartościowy, choć wygrana z Truthem troszkę umocniła jego pozycje. Kibicuje temu zawodnikowi. Całkiem niedawno mieliśmy analogiczną sytuacje z pasami TT i Intercontinentalem, ale to się zmieniło na lepsze.

iBzvb2JSpQNRM.gif

• 2 tygodnie później...

Po ostatnich dwóch tygodniach mogę stwierdzizć że Cesaro pokazuje się z coraz lepszej strony. Najpierw został rzucany na głęboką wode dostając walkę z Sheamusem. Sprawdził się świetnie i walka była lepsza niż kkażda jedna z okresu feudu Sheamus Del Rio. Przegrac oczywiście musiał ale sam fakt że nie został przypięty tylko wyliczony bardzo dobrze świadczy. No a walka fatal four o paUS na ostatnim Raw to juz w ogóle majstersztyk. Nie tylko za sprawą Cesaro bo cała 4 pokazała się dobrze ale miał w tym swój wielki udział. Nawet jego reakcja, mimika po ujawnieniu wyniku głosowania ludzi- super. I teraz pytanie, czy wykorzystają to że mają tak dobrego zawodnika przy pasie by podbudować ten pas i będą coraz bardziej umacniać Cesaro jako mistrza by później zrobić bardzo dobry i solidny feud ze Swaggerem np, czy wręcz przeciwnie, stwierdzą że jest on za dobry na ten pas i szybko pozbędą się zbędnego balastu by puścić Antonio wyżej a pas w rękach Truth'a czy kogoś takiego zostawić tam gdzie jest?

Więc uważam że pas powoli podnosi się z dna :) co mnie bardzo a to bardzo cieszy , zeszłe RAW o tym świadczy pas podnosi się z dna do tego mamy dostać walkę Tabels Match na TLC 2012 pomiędzy Cesaro a R-thurtem więc to też duży plus , nie całe parę miesięcy temu ten pas był na dnie bo trzymał go nie normalny i nie ciekawy wrestler chyba każdy wie o kim mówie o Santino pas był na dnie , w cale walk o niego nie było albo były w pre-show co mnie bardzo zniechęcało do ogladania,walki były bezsensowane i krótke a teraz jakoś pas podnosi z dna.Cesaro czy jest dobrym champem ? oczywiście że tak pokazuje się jak z najlepszej strony,fani na niego reagują jest mocnym wypromowanym heelem obraża US itd . więc na Cesaro nie ma co narzekać , chciałbym żeby koło pasa zakręciła się taka osoba jak Kidd czy nawet Sandow , chętnie bym widział Kidda jako Champa US . to by było dobre posunięcie ze strony WWE,za pewnie Christian jak powróci to zawalczy o pas z Cesaro i go wygra :) takie mam wrażenie dlatego Cesaro tak długo trzyma pas,wszyscy obecnie zapomnieli o Christianie nie słychać o nim nic :) za pewnie powróci na Royal Rumble a na Wm 29 zawalczy z Cesaro o ten pas.Jak na razie pas podnosi się jakoś z dana aa Cesaro to nie jest zły champ . ma charyzme itd . nic mu nie braknie nawet przy mic-skillu nie jest zły.

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Ktoś tu wspomniał, że można zrobić fatal4way match o ten pas. Ostatnio na Main Event był Battle Royal o pretendenta, który wygrał Khali. Pasa nie wygrał. Tak samo, teraz można by było zrobić coś jak mieliśmy ostatnio turniej tag-teamów. Wzięło by się 4 ze smacka 4 z RAW, powalczyliby i walka o pas na EC, i potem byłby feud na WM'kę. Z RAW np.:Jack Swagger, Alex Riley, Zach Ryder, The Miz a ze SmackDown!:Justin Gabriel, Camacho, Hunico i Trent Barreta. Mogło by być ciekawie.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Ale Kosaki śmietankę wymieniłeś :8 Raczej Twój pomysł nie ma absolutnie sensu, WWE tym pasem robi promocję dla Antonio i do feudu z nim zawsze przydzielany jest jakiś fajny fejs, który i tak szansę na pokonanie Cesaro ma bardzo mierne. Z tego co napisałeś to już kłóci się to, że w turnieju są zawodnicy ze SmackDown, gdzie przecież te pasy muszą być przynajmniej na papierze w stosunku 2x2, a szczególnie nie dopuszczam do mysli 3 pasa na SD... The Miz... Po co niby Mizowi teraz pas? Ma swoje show, które dostaje czas nie rzadziej niż raz w tygodniu, które co chwila pociąga show i zazwyczaj Miz jako face wtedy wpada do ME czy ostatnio z Ceną czy wcześniej z Del Rio - pas mu jest zupełnie zbędny, Miz obecnie jest kimś, a pas już parokrotnie tylko blokował zawodników, tak mogłoby być i teraz, bo wątpię, że Cesaro po stracie tytułu przy nim zostanie, a to by oznaczało feud Miza z jakimś ogórkiem jak Primo czy Epico.

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Cesaro jest solidnie promowany poprzez pokonywanie kolejnych zawodników. Od Santino do Khali'ego. Tylko że nie bardzo wiem czemu on nadal siedzi z tym pasem którego nie potrzebuje. Pas powinna przejąć kolejna gwiazda np. A-RY/Swagger ktoś jeszcze kogo nie podałem. Antonio podpromował pas już całkiem nieźle ale wraz z nim siebie. Uważam że Cesaro powinien stracić pas do WMki by na niej odnieść zwycięstwo nad jakimś Main Eventerem/Upper Midcardem i powoli na OTL można by go przymierzać do WHC/WWE title. Ewentualnie zawsze mogą zrobić TT na linii Cesaro-Barrett ale na dłuższą metę to by ich tylko..."zatrzymało"

Tylko że nie bardzo wiem czemu on nadal siedzi z tym pasem którego nie potrzebuje. Pas powinna przejąć kolejna gwiazda np. A-RY/Swagger ktoś jeszcze kogo nie podałem. Antonio podpromował pas już całkiem nieźle ale wraz z nim siebie.

Czasem jak czytam to mam wrażenie że z połowe rosteru dalibyscie do ME i do głównych pasów. Tylko że te główne pasy sa dwa a zdolnych zawodników sporo plus stali ME którzy co jakis czas muszą się zakręcić wokół pasa. Ja uważam że Antonio powinien pas jak najbardziej jeszcze trzymać i najchętniej bym zobaczył dobbrze podbudowane jego starcie o ten pas ze Swagger'em na WM. Pas dzięki Cesaro ma teraz pozycje jakiej nie miał od lat. Ostatnio miał się tak dobrze za czasów Miz'a ale tylko do momentu gdy ten nie zdobył pasów TT bo wtedy to głównie o nie feudował a US był tylko ozdobą którą w końcu przegrał z Hartem... Potem go odzyskał ale sytuacja się powtórzyła bo zdobył on walizke i nią się głównie chwalił a pas nosił przy okazji. Teraz pas ma pozycje jak w 2009 roku o ile nie lepszą i jak dla mnie nie ma to oznaczać żeby Antonio miał go tracić. I co? Odbieramy pas Antonio, dajemy jakiemuś A-Ri i pas znów przestaje znaczyc cokolwiek. Antonio niech trzyma pas jak najdłużej bo jak widzielismy chcoaiżby na ostatnim SD wcale nie jest on dla niego przeszkodą by występować w ME'ach i walczyc z głównymi gwiazdami. Niech trzyma pas, jeszcze kogoś pokona po drodzę i rozpocznie program ze Swagger'em np zaczynający sie eliminacją Cesara z RR przez powracającego All America America.

Ktoś tu wspomniał, że można zrobić fatal4way match o ten pas. Ostatnio na Main Event był Battle Royal o pretendenta, który wygrał Khali. Pasa nie wygrał. Tak samo, teraz można by było zrobić coś jak mieliśmy ostatnio turniej tag-teamów. Wzięło by się 4 ze smacka 4 z RAW, powalczyliby i walka o pas na EC, i potem byłby feud na WM'kę. Z RAW np.:Jack Swagger, Alex Riley, Zach Ryder, The Miz a ze SmackDown!:Justin Gabriel, Camacho, Hunico i Trent Barreta. Mogło by być ciekawie.

Nie do końca zrozumiałem to co napisałem ale podsuneło mi to inną myśl. Raczej mało prawdopodobną no ale bardzo by było fajnie. Czemu by nie zrobić walki o pas w EC? Pamiętam że kiedyś gdy mistrzem był MVP odbyła się walka w komorze własnie o pas US a po takim zwycięstwie Cesaro jego ewentualna walka na WM ze Swagger'em mogłaby być ciekawsza od WHC.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Brem, pamiętasz jak Booker T szprechał na backstage'u z Teddym że mają silnie obsadzony tag team i zrobili turniej o pretendenta? To właśnie o coś takiego mi chodzi tylko że o pretendenta do pasa US.

Fan, nie chodziło mi o wymienienie najlepszych, tylko o fajnych zawodników którzy czasem niezasłużenie nie mają prawie walk(no prócz Miza).

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• 3 miesiące temu...

• Reputacja:   1

Aha... móglbym zakończyc te dyskusje. No niby to i dobrze że Cesaro stracił ten pas bo może się teraz z hukiem wbić do Main Eventu, ale z drugiej...Kingston ? ... no chociaż ten Rhodes, od straty IC nie zakręcił się nawet obok pasa Mid Carderowego nie mówiąc już o czymś więcej. Ale Kofi? Bez mic skilla (Cesaro też nie powalał), co gorsza bez charyzmy. Bez jakiejkolwiek postaci. Ot Ghana West Africa, jedyne co jest jego gimmickiem. Siódmy pas Mid Carderu , trzeci pas US, pod tym względem jest mistrzem, ale każdy kolejny taki pas oddala go od czegoś więcej, od wybicia się do Main Eventu. Zresztą z taką postacią to z czym do ludzi. Antek mam nadzieje wbije do Main Eventu, braki w Micu musi nadrobić, ale tak pozatym jest na dobrej drodze.