Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Intercontinental Championship - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mam pewną teorię. Czy myślicie że sytuacja na linii Henry, Ryback, Axel i Langston może doprowadzić do fatal four o pas na TLC? Bo generalnie wydaje mi się że wszystko na to wskazuje. A jeżeli tak się stanie to czy to nie będzie najlepiej obsadzona walka o ten pas od wielu lat? Normalnie zawodnicy z pułki Ryback'a i Henryczka raczej się kręcą koło głównych pasów a nie IC. A co za tym idzie myślę że można to łączyć z głównym programem chyba... Bo skoro faktycznie pasy miałyby zostać zunifikowane to IC musiałby puść mocno w górę a to może być pierwszy krok ku temu. Jeżeli wygrałby Henry lub Ryback byłby to najmocniejszy mistrz IC chyba od czasów Jericho w 2009 a jeżeli wygra Langston to zostałby tym samym mega podpromowany pokonując zawodników z wyższego poziomu. Skłaniałbym się oczywiście że Big E pas obroniłby ale nie wykluczam też opcji że gdzieś w głowach bookerów pojawił się pomysł na World Strongest Team skoro już się tak tulą i zachowują jak mentor i uczeń a wtedy pas mógłby zgarnąć Ryback co by oczywiście wykluczało raczej opcji z Goldberiem. No chyba że do tego stopnia będą chcieli podpromować pas co by w sumie też nie było najgorsza opcją. No albo opcja dwa czyli nie team a feud między Henrykiem a Langstonem co też by podpromowało mega pas. Co o tym myślicie?

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

10

• Bryx

8

• Myers

7

• fanfanfan

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Zaraz ER a za tydzień na RAW dowiemy się kto zmierzy się z Big E na tym PPV. Ja osobiście obstawiam Barretta. Dlaczego? Bo w WWE każdy mistrz aktualnie jest facem! Dawno tego nie było, bo ostatnio było tak, że 1 był face, reszta heele. To nie może przejść koło nosa Vince'a. Poza tym spójrzcie na jego przemianę. Z nic nie wartego Barretta zmienił się w delikatnie komediowego, ale lubianego heela. Może to dziwne, ale to jest ten typ heel'a, którego ludzie lubią, ala CM Punk w pewnym momencie. A RVD? Może i ma jakiś tam pop, ale co on wniesie do pasa? I jak ma nawiązać feud z Big E, skoro Barrett już to robi, a RVD nic? Tylko teraz kwestia tego, czy Barrett przejmie pas. Mam nadzieję, że to się stanie.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Osobiście kibicuje Barretowi gdyż całkiem dobrze mu ostatnio się wiedzie zarówno w ringu jak i przy mikrofonie.Na początku gdy dostał gimmick Bad News byłem pewny że będzie to mega niewypał jednak teraz nabrałem optymizmu co do niego i sądzę że jeżeli federacja dobrze poprowadzi tą postać to może coś z tego być, gdyż fani kupują tą postać.Niestety Wade'a nie można tu stawiać w roli faworyta tylko dla tego że jest ciekawszy niż RVD gdyż to ten drugi ma większe znaczenie w federacji.Wątpie by Van Dam powrócił tylko po to by być jobberem albo low-carderem a przegrana z Wadem do tego będzie się sprowadzała, dlatego też sądzę że to RVD raczej dostanie walkę o pas i bez problemu go zdobędzie.Jednak co dalej? RVD będzie miał kolejny tytuł w kolekcji ale niczego innego to nie zmieni.Kto wie może federacja ma dla niego jakiś ciekawy program z Barretem albo Cesaro mimo to nadal nie widzę Roba jako kogoś kto byłby dobrym mistrzem(nawet takiego nic nie wartego tytułu).

#SmartFanZone

• Reputacja:   1

Barrett rozłożył na ostatnim RAW Sheamusa, który z pewnością może poszczycić się wyższym statusem w WWE. Oprócz tego mistrzem jest face co raczej ostatecznie eliminuje Roba. Nie będę już pisał o segmencie na Main Event kiedy to Wade bezpośrednio zaatakował słownie mistrza. Na ten moment nie widzę innej opcji niż Barrett z pasem na Extreme Rules lub trochę później.

Wade z Sheamus'em spinają na Twitterze, więc bezrobotny rudzielec (od powrotu na Royal Rumble nie był uwikłany w nic poważniejszego oprócz Christiana) może zostać wystawiony na z pozoru bezwartościowy pas IC.

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

W takim razie co z RVD? Cały czas promowany jest jak wielka gwiazda a tak naprawdę gówno się z nim dzieje.Jeżeli teraz nie wygra pretendenta o tytuł to już kompletnie nie wiem gdzie będzie można go wepchać.

#SmartFanZone

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

A co było zaraz po jego powrocie? MitB, przegrany feud o WHC i... tyle. On jest takim Jericho, który ma teraz promować innych. Więć Yao, twój argument jest inwalidą.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Y2J a RVD to niebo a ziemia. Rob na MiTB wrócił pewnie dlatego, że była mała oglądalność i dlatego go wcześniej zapowiedzieli i po prostu może więcej ludzi to oglądało. Tak jak napisałeś, RVD z pasem będzie nijaki, więc tutaj bardziej skłaniałbym się do Barrett'a przy pasie, a Rob Van Dam po prostu wrócił, tyle. :D

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Niestety Wade'a nie można tu stawiać w roli faworyta tylko dla tego że jest ciekawszy niż RVD gdyż to ten drugi ma większe znaczenie w federacji.Wątpie by Van Dam powrócił tylko po to by być jobberem albo low-carderem a przegrana z Wadem do tego będzie się sprowadzała, dlatego też sądzę że to RVD raczej dostanie walkę o pas i bez problemu go zdobędzie.Jednak co dalej?

Absolutnie się nie zgadzam. Moim zdaniem jak kolegów wyżej murowanym zwycięzcą jest Barrett. Skoro pocisnął czysto Sheamus'a to i pociśnie czysto RVD który imo dostał się do finału dzięki interwencji z zewnątrz. Poza tym jak już ktoś napisał mistrz jest facowy a WWE nie ma zwyczaju robić walk face vs face bez wyraźnego powodu i gdy nie ma to być coś dużego. No i zdecydowanie Barrett pas zdobyć powinien. Langston nic z pasem nie robi, przyhamowali mu push ze względu na kontuzjowanie przeciwników a Bad News zbiera świetną reakcję i mim że to będzie jego enty pas IC to w nowej odsłonie ma szanse coś więcej z nim osiągnąć.

A co z RVD? Odpowiedz nasuwa się sama po ostatnim raw. Cesaro. Feus ze Swagger'em raczej nie będzie za długi no a Cesaro musi dostać coś większego przynajmniej na jakiś czas, puki się nie zwolni miejsce wyżej lub nie zdobędzie walizki. Feud z RVD nadaje się idealnie zwłaszcza że jest podłoże o którym już komentatorzy mówili w czasie ich walki czyli fakt że RVD był jednym z pierwszych Paul Heyman Gayów. No i już dostaliśmy segment w którym Paul stwierdzić że Rob nie jest w stanie czysto pokonać Antonio. Tak więc o Rob'a się nie martwię i wcale go w ME nigdy nie widziałem, tak samo jak go nie było w ME jak wrócił latem. Wtedy w ogóle nie dostał przez długi czas żadnego programu, potem był nijaki krótki feud z Del Rio więc teraz Cesaro z Heymanm to i tak bardzo dobra opcja.

Teraz planują upiec dwie pieczenia na jednym ogniu. Cesaro ma zainterweniować w walce Barrett vs. RVD i uniemożliwić Robowi zwycięstwo przez co na Extreme Rules dojdzie do starcia Cesaro vs. Swagger vs. RVD.

• 5 miesięcy temu...

Z pasem IC jest słabo ale nadal lepiej niż z pasem US. WWE chyba ostatecznie postawi na HIAC na pojedynek Dolpha z Cesaro, a ta walka przy nieźle prowadzonym feudzie może być jedną z najlepszych walk IC w tym wieku. Takie 12-15 minut gdyby dostali to mmm, oczywiście lepszego składu na tą chwile nie bedzie. Dolph może byc całkiem niezyłym mistrzem, ale Cesaro z pasem US zrobił coś wspaniałego i mógłby pas IC wznieść na poziom wyżej . Tak czy inaczej może być ciekawie.

• 1 miesiąc temu...

Obecnie pas IC ma mistrza na odpowiednim "poziomie" jaki okazuje nam Dolph Ziggler. Może on ten pas potrzymać trochę czasu. Ciekawy może być jego feud z powracającym do zdrowia BNB. Jeżeli kreatywni położyli by większy na dobre poprowadzenie tego feudu, mogłoby to w jakiś sposób ożywić pas IC, i wprowadzić go na zupełnie inny poziom. Jednakże, gdy w obecnej chwili pas US trzyma nikt inny jak Rusev, większy nacisk będzie kładzony na wypromowanie jego walki z Ryback'iem, jak mogliśmy przeczytać w newsach. Szkoda, gdyż Dolph z odpowiednim przeciwnikiem mógłby pociągnąć ten pas i dać na prawdę parę dobrych walk ..

W przeciwieństwie do Ziggler'a - Bad News Barrett jest zawodnikiem mega charyzmatycznym. Ziggler jako mistrz i jako zawodnik ogólny nie wyróżnia się absolutnie niczym prócz umiejętnościami ringowymi.

Osobiście z powracającym Barrett'em widziałbym w programie Cesaro właśnie. Cholernie nie kumam tego dlaczego federacja nie chce dać pasa temu drugiemu. Charyzma, świetny w ringu i dodatkowo Szwajcar, do którego pas interkontynentalny pasuje. Miał pas US to dlaczego miałby nie dostać szansy na noszenie pasa IC? Zwłaszcza, że byłby to sensowny wybór.

Powracający Bad News z pewnością rzuci się na IC, który odebrała mu kontuzja i imo lepiej wyglądałoby gdyby ten pas dzierżył wtedy Cesaro.

Nie zgodzę się że przepaść między Zigglerem a BNB jest aż tak wielka jak piszesz. Okej, Zigg nie jest czołówką, jest tylko trochę powyżej przeciętnej(co wystarcza przy odpowiednim bookingu via jego cash in), ale Barrett nie jest o wiele lepszy. Obecnym problemem Dolpha jest to że gra cukierkowego bohatera, a ta rola średnio mu pasuje. Gdyby dali mu trochę więcej luzu i trochę więcej okazji do udzielania się w segmentach imo dałby radę. Ostatnio świetnie się sprawdził w segmencie z Authority, niby tam 3 linijki, ale trzeba było to odpowiednio zagrać co mu się udało.

Jeśli chodzi o Cesaro to z każdym tygodniem tracę wiarę w jego push. Ostatnio też podobno oberwało mu się za to że w wywiadzie wspomniał że ma dość oglądania Cena vs. Orton po raz 456A3GTFdT.png

Tutaj według mnie, bardziej się rozchodzi o charyzmę, która jest rzecza według mnie subiektywną i cokolwiek by nie napisać na temat kogo czy czegokolwiek, zawsze pojawią się odmienne zdania. Tego nie zmienisz i nie powinno się dyskutować na ten temat.

Ja osobiście za Ziggler'em nigdy nie byłem i nigdy jakoś specjalnie mnie nie grzał. Prawdą jest, że w ringu sprawuje się poprawnie i trzeba przyznać, że jest jednym z niewielu zawodników, który improwizuje przy niektórych akcjach - ale poza tym niczym się nie wyróżnia według mnie. Może i te umiejętności ringowe wystarczą na mid-card, ale jeżeli chodzi o awansowanie go na wyższej półki, nie ma szans.

Barrett za to od zawsze mi się podobał. Kawał chłopa, przyzwoity w ringu i do tego przyjemny za mikrofonem. Paskudna kontuzja zaprzepaściła jego run i mogę dziś stwierdzić, że gdyby nie kontuzja - Ziggler pewnie w ogóle nie dostałby szansy.

Także - Barrett/Cesaro - imo najlepsi kandydaci do tytułu IC.

Hmmm...Barett dobra myśl,ale ja myślałem o kim innym,o kimś kto jest szykowany na singla ,o kimś kto jak na swoje gabaryty ma bardzo dobre umiejętności. Myślę tutaj o Lucku Harperze. Już nie mogę się doczekać jak zadebiutuje sam ,ciekawe czy będzie jeszcze jakoś tam Bray czy już zupełnie będzie sam. Według mnie Bray go sam szykuje żeby poszedł własną ścieżką i pewnie na początku jakoś go wprowadzi i myślę,że fajnie to wyjdzie i może właśnie Harper ruszył by na jakiś pas. United States Championship kompletnie nie pasuje więc może właśnie Intercontinental. Może coś z tego będzie ale Wade Barett też ,by pasował ale ja Baretta zawsze widziałem wyżej...