Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

World Heavyweight Championship- Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Ja to widzę tak. Del Rio, o zgrozo, przechodzi heel turn, fajci się z Ziggym na MitB, który przejdzie faceturn, Langston i AJ odejdą i wezmą innego debila, albo będą kolejną parką. Możliwe, że i Ricardo odejdzie od Del Ryja. A jeżeli chodzi o decyzję o daniu pasa dla Rio? Debilna, idiotyczna, po prostu głupia. Mam nadzieję, że Adolph odbierze pas, nie zajmie miejsca w MitB, WWE da szansę komu innemu.

Muszę przyznać, że idealnie przepowiedziałeś przyszłość ; )

W tej chwili sytuacja wokół pasa jest taka, że ma go Del Rio, ale nie ma już tak mocnej pozycji, więc zaryzykuję stwierdzenie, że na NOC Albercik przegra pas na rzecz RVD, ale w tym samym momencie Sandow wykorzysta walizkę. Jednak jeśli Damien będzie nadal tak 'promowany' jak teraz, to będziemy mieli do czynienia z najgorszym tittle runem w historii ; ).

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

11

• Bryx

6

• Avangers

5

• Clown.

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Taker, dopiero dzięki tobie to zauważyłem. Kurde, wszystko idealnie :D

Ja Sandowa nigdy nie widziałęm jako mistrza. Dlamnie to powinna być zapchajdziura. Liczę na to , że RVD weźmie pas w swoje ręce a Sandow albo zmarnuje walizkę, albo nawet z nią nie wyjdzie.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Del Rio na pewno straci pas na najbliższej gali na rzecz Rob Van Dama bo ostatnio cienko z nim jako mistrz. Pas straci ale czy RVD będzie tym mistrzem przez jakiś czas ? Wątpię, Sandow jest promowany i wszystko wskazuje na to że będzie tym mistrzem WHC czego nie chcę pod żadnym pozorem bo jak dla mnie to będzie słabym mistrzem, może i nie najgorszym ale jakoś nie widzę go jako mistrza WHC. Wolę już RVD jako mistrza niż jego. Załóżmy że Damien zgarnie pas a na pewno tak będzie i co wtedy ? Hmm no pas potrzyma jakiś czas myślę że do końca roku a potem ktoś inny będzie mistrzem tylko kto ? Jakoś nie widzę obecnie zawodnika który ten pas mógłby posiadać.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Już bardziej widzę z pasem Sandowa niż Roba. Mówisz, że Damian jest promowany tak? Mi się wydaje, że właśnie mimo iż jest posiadaczem walizki to jobbuje ostatnimi czasy. Ciekaw jestem czy Ricardo tak serio jest z Van Damem czy to tylko intryga żeby utrzymać del Rio przy pasie. Tak czy siak stawiam, że obecny whc obroni pas ale zaraz potem Sandow przybiegnie z kontraktem.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Co do straty pasa przez del Rio wszyscy jesteśmy zgodni - należy się to nam za nudny title run!

Ale co do walizki ja mam jeszcze jeden pomysł. Przecież zwolniony został Cody. Jeśli jest to tylko część storyline'u, czego byłbym fanem, bo Cody'ego akurat lubię, to przecież może raz jeszcze przeszkodzić Sandałowi wykorzystać walizkę wyskakując z trybun. Tak, pomarzyć dobra rzecz :) Chociaż byłaby to dobra kontynuacja dla Corporation

Nie, nie, nie, nie, nie... Tylko nie Cody...

Damian wygrał tą walkę nie Cody. Damian jest posiadaczem walizki MiTB i może wykorzystać ją w każdej chwili nie Cody.

Nie wiem dlaczego tak bardzo nie chcecie żeby Sandow ten kontrakt wykorzystał. Dlaczego Cody miałbym go niby zastąpić lub przeszkodzić? Czemu miałoby to służyć, że Rhodes przeszkodzi w realizacji kontraktu? Przegrał swoją szansę na MitB, to Damian Sandow wyszedł po drabinie i ściągnął walizę, jest już po wszystkim. J*bać Cody'ego Rhodesa!

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Dyskusja zawiera spoilery z RAW!

A więc dowiedzieliśmy się dzisiaj, że pretendentem do pasa WHC został John Cena! Jak myślicie. Czy chodzi tu tylko o podpromowanie jednej walki o WHC, czy może Jasiek ma śmigać z pasem dłużej? A może Janusz ma wypromować Sandowa, który na Cenie może wykorzystać walizkę? Poza tym, jaka była wasza reakcja na tą decyzję? Ja, powiem szczerze, kiedy Vickie to powiedziała, myślałem, że tylko kręci bekę z Del Ryjo, żeby przegrał. Kiedy zaczęła się śmiać, to jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że to fake. A jednak. Cena obiecał nam 6 miesięcy przerwy. Skłamał. Cham jeden :D Jednak kiedy teraz o tym myślę, to uświadamiam sobie, że Cena i ta walka to strzał w dziesiątkę. Z pasem działy się flaki z olejem, a teraz Cena da świeżość dla pasa :D Dyskutujcie chopcy i diewczonki .

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Według mnie akcja wygląda tak : Cena wraca na Hell in a Cell pokonuje Alberto Del Rio który już jest dość długo mistrzem i jest nudny. Cena jest mistrzem przez kilka minut bo na ring wchodzi Damien który chcę wykorzystać walizkę. Cena jednak jest w pełni sił no ale Del Rio wkurzony go atakuje no i bez żadnych problemów Sandow inkasuje walizkę i zostaje nowym mistrzem WHC ! Dla mnie to nawet dobry pomysł, Cena za pewne do końca nie wyleczył kontuzji i za pewne po HiaC zobaczymy go dopiero na RR. To na pewno wypromuje Damiena który w końcu wykorzysta walizkę na Cenie a to największa gwiazda federacji. Cóż sam nie wiem może nawet wolałbym oglądać Cena jako mistrza niż Damiena, gimmick jakoś ujdzie ale na mistrza moim zdaniem się nie nadaje i max pas potrzyma do końca roku i tak skończy się jego kadencja z pasem i pewnie wróci do mid-cardu albo niżej. Del Rio pewnie będzie się kręcił w ME a Cena jak zwykle będzie walczył o najważniejsze pasy. Dzięki za dyskusje. ;)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

Kto wie, może to rzeczywiście fake jest. Jeżeli Cena miałby zdobyć pas na HiaC to na pewno żeby podłożyć się Damienowi. Fajny moment wybrali na to i mam nadzieję, że Sandow tego nie zbabra i nie powtórzy się taka sama sytuacja jak z Ceną. Intelektualny zbawca mas może być ciekawym mistrzem. Umiejętności posiada, ringowe jak i mikrofonowe. Mam tylko nadzieję, że zmiana mistrza będzie równoznaczna z jakimś ciekawym i porządnym story. Od zawsze lubiłem tego zawodnika i mam nadzieję, że jego titlerun będzie długi i ciekawy.

• Urządzenie:  Windows

Ratingi lecą w dół = Super Cena wraca do walki. Kto wie może to i dobra rzecz - co prawda każdy z nas wie jaki jest Cena, ale powiedzmy sobie szczerze ADR to najgorszy mistrz wagi ciężkiej od czasów Great Khaliego. Potencjalnym posiadaczem pasa jest Damien Sandow który jest równie żałosny jak obecny champion. Na początku nie sądziłem że Jasiu może zgarnąć ten pasek na dłużej niż jedną noc, o ile w ogóle wygra(osobiście sądzę że jeśli to powrót na moment żeby podbić ratingi to ADR obroni pas przez dq), tak jednak na chwilę obecną myślę ze Kwadrat przy pasie WHC ma sens. Pas WWE w chwili obecnej jest dosyć mocno obsadzony, a końca tego konfliktu nie widać. Dlaczego nie da Cenie tego marnego mistrzostwa które dzięki niemu automatycznie wróci do main-eventów. A kto wie, może to też jakaś podbudowa przed jakąś unifikacją głównych pasów? WHC w chwili obecnej znaczy może tyle co pas IC. Czyli przy dobrych wiatrach to mistrzostwo numer 4 w federacji. #1 WWE, #2 Divy, #3Tagi/US.

Intelektualny zbawca pas może być ciekawym mistrzem. Umiejętności posiada, ringowe jak i mikrofonowe.

sxc8x4.jpg

Bardzo ale to bardzo dziwna ta sytuacja z Ceną. Wciąż mam mieszane uczucia co do tego czy ta walka dojdzie do skutku. A jeżeli dojdzie to wcale nie byłbym taki mega pewien że Cena ją wygra. Ale to czego jestem pewien to fakt że motywem przewodnim w walce albo w całym feudzie o ile Cena przyjdzie wcześniej będzie jego kontuzja vs armbreaker. Wcześniejszy powrót Ceny byłby desperacką próbą zadowolenia fanów którzy narzekają na dwie ostatnie gale. A skoro nie było na nich Ceny to jaki inny wniosek mogło WWE z tego wyciągnąć? Nie wiem, ja mam mieszane uczucia, ogólnie Cena z pasem nie byłby najgorsza opcją, pas by zyskał, ktoś by się podpromował na odebraniu mu go ale i tak wolałbym Ziggler'a... Zresztą nie zdziwie się że będzie to jednorazowy występ Jasia który odklepie po armbreakerze i odnowi sobie storylinowo kontuzje by dalej spokojnie wracać do siebie i na WM być w najwyższej formie.

A co do Sandow'a... Wątpie bardzo żeby odebrał pas Jasiowi (o ile ten go zdobędzie) od razu. Byłoby to troche głupie że Jaś wraca od razu w role oszukanego mistrza któremu po ciężkiej walce z kontuzją, mimo przeciwnościom udaje się zdobyć pas i zostaje mu on odebrany. Za bardzo to przypomina sytuacje z Ortonem i Bryanem. Po za tym ja ttam uważam że z Sandow'em nie ma się gdzie śpieszyć. Chociaż niewątpliwie odebranie pasa Cenie to plus 100 do szpanu i przechwałek ale czy Sandow na to zasługuje? Może taki sukces podbudowałby go wystarczająco żeby jego postać odżyła i właściwie ożyła bo narazie przegrywa kickoffy. Ale nawet jeżeli to raczej nie od razu a w bardzo niespodziewanym momencie.

Cena obiecał nam dłuższą przerwę i przez chwilę były nadzieje, że jakiś czas od niego odpoczniemy, ale cóż począć? Ratingi spadają, więc potrzeba Jaśka, w dodatku przy pasie WH kompletnie nic się nie dzieje, więc to taki powrót 2on1. John podniesie ratingi i pas niebieskiego brandu chociaż na jakiś czas powróci do dawnej świetności jaka była ... Od czasu panowania Edge'a? Później nie przypominam sobie żadnego championa, który jakoś mógł podnieść rangę tego pasa, a przecież nie będziemy tu zaliczać tego ''reignu'' Zigglera. Del Rio jest nie tylko nudny na micku, ale i w ringu, każda jego walka jest przewidywalna i kompletnie nie rozumiem, dlaczego znów dano mu szansę. Wiem, że Dolph złapał kontuzję, ale teraz czuje się już lepiej, więc nie rozumiem decyzji o całkowitym odsunięciu, go od złota. Mamy Alberto, ale jego też nie można całkowicie winić za to co się obecnie dzieje, bowiem wszystko teraz kręci się wokół Mistrzostwa WWE i tego średniawego programu na linii Bryan/Orton. Cena to odpowiednia partia do tego by przejąć tytuł, pochodzić z nim przez kilka tygodni, a następnie stracić na rzecz Sandowa ... Skoro o nim mowa to wcale nie jest lepszy od obecnego mistrza pod żadnym względem w dodatku wdupia walkę za walką, ale jak to się mówi: ''Małymi kroczkami do celu''. Damien na walizkę nie zasłużył i nie wiem np. dlaczego nie dano jej Rhodesowi bądź innemu Cesaro. Przynajmniej fani ich kupują ... Ale niech będzie ... Tak, więc Cena wraca, z miejsca zdobywa pas co kilka razy już mu się zdarzyło, tytuł automatycznie przechodzi na górną półkę, czyli tam, gdzie jego miejsce, po czym ... Za sprawą Sandała z powrotem spada w nicość ...

deathnotep.png

angle_02.gif

No nie powiem, całkiem ciekawa sytuacja z pasem WHC nam się klaruje ; ). Mamy aż trzech kandydatów a tylko jeden pas. Posiadacz Del Rio, pretendent Cena i - nigdy nie będący tak blisko tego pasa posiadacz walizki - Sandow. Damien na SD zmierzył się z Del Rio w bardzo dobrej walce, i chociaż poległ to pokazał sie z bardzo dobrej strony. Alberto jednak ma kogoś jeszcze trudniejszego przed sobą - albowiem Johna Cene. Jasiek może po przerwie nie wyrabiać kondycyjnie od razu w tak długiej walce, jak to było z Punkiem gdy nie nadążał za Jericho w ich walce bodajże na Payback PPV. Zobaczymy więc jak to będzie, ale moja wizja jest taka - Del Rio pokonuje lidera Cenation odnawiając mu kontuzje (Jasiek nie będzie klepał, ale sędzia przerwie walkę uważając, że Cena nie jest w stanie walczyć) a wtedy Sandow zainkasuje walizkę. Damien w międzyczasie przejdzie face turn i pokona Del Rio w walce rewanżowej, a potem straci pas na rzecz Braya Wyatta, który na jednym, z HS walczył z Del Rio o ten pas i nawet wygrał tylko, że przez DQ. Przy pasie będą więc Wyatt, Cena, RVD i Sandow. Przewiduję, że dla Albercika będzie już całkiem inny program i odpocznie od pasa. Nie powiem, wszystko wygląda ciekawie.

• 3 tygodnie później...

No to wszystko już wiadomo, pas WHC rozpoczyna nowy rozdział i co dalej. Wrócił Cena, ponad dwa miesiące przed czasem i w dwa dni zdążył wygrać pas pokonując mistrza solidnie panującego generalnie od stycznia (z miesięczną przerwą) oraz pozbyć się zagrożenia w postaci walizki MitB. No i co zatem dalej nas czeka? Na SS zapewne dostaniemy rewanż z Del Rio więc przez miesiąc będziemy musieli znosić ciągłe gadanie o kontuzji i armbary. Nie przewiduje by pas miał teraz wracać do Albercika, liczę że na jednym remachu się skończy tak więc co dalej? Kto następny sięgnie bądź będzie próbował sięgnąć po pas WHC? Ja widzę opcje dwie główne, no może nawet trzy. Po pierwsze Ryback który kurde moim zdaniem cholernie zasługuje na jakiś pas po całym zeszłym roku. Aczkolwiek o ile plotki o jego heacie na zapleczu są prawdziwe raczej nie ma na co liczyć. Zreszta byłaby to całkowita powtórka feudu z początku roku. Dwa to Damian Sandow który po stracie walizki może dążyć do zemsty no i może mu to zostac zrekompensowane. No i trzecie chyba najlepsza opcja czyli wciągnięcie Jasia w story Wyattów i nie wiem czy w tym przypadku po pas mialby sięgnąć Bray czy Kane ale sam storyline mógłby być bardzo dobry. A Wy? Jak dalej widzicie drogę pasa?

Na pewno sytuacja z pasem WHC jest dziwna, cieszy mnie fakt że Cena wygrał bo na pewno podniesie prestiż pasa. Chodź myślałem że na RAW to Damien odbierze pas i rozpocznie się nowa era. Walizkę stracił jako drugi w historii co na pewno nie stawia go w dobrej sytuacji. Moim zdaniem Damien nie ma już szans na pas, wątpię aby go odebrał Cenie który za pewne będzie go trzymał bardzo długo. Przyszłość Damiena stoi pod znakiem zapytania, albo spadnie do Mid-Cardu a może i nawet niżej NXT ? Albo będzie chciał rewanżu z Ceną za to że odebrał mu jedyną szansę. Cena będzie lepszy mistrzem niż Sandow. Cena ssie co nie ulega wątpliwości ale jako mistrz nie jest nudny i prestiż pasa podniesie natomiast Sandow tylko by go zaniżył z jego obecnym gimmickiem nie nadaje się na mistrza. Sam nie wiem co może z tego wyniknąć, feud z Kane`m o pas albo z Rodzinką Wayttów na pewno nie było by głupim pomysłem. Otrzymalibyśmy ciekawy feud chodź Bray jakoś odpada jak dla mnie. Chodź Kane to może być strzał w dziesiątkę. Kane od powrotu na pewno się zmienił, wreszcie jest tak jak być powinno czyli sieje zniszczenie a z Ceną nie dawno miał feud i był jednym z lepszych w ostatnim czasie. Dzięki za dyskusje. :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif