Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Championship- Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak wszyscy dobrze wiemy, na ostatnim RAW sprawa z pasem troszeczkę się zmieniła. Daniel Bryan, który dostał ultimatum - albo podejmie się obrony swoich tytułów w walce z Kane'm na MitB, albo będzie musiał oddać tytuły, które z kolei zostaną zamienione za kontrakty w MitB matchu i to one będą stawką w tym pojedynku.

Tak jak pisałem w dyskusji RAW, mam mieszane uczucia jakie będzie rozwiązanie tego "problemu". Jestem oczywiście za tym żeby pozbawić Bryan'a pasów bo już od czasu kiedy zaczynał być pushowany właśnie w kierunku tych tytułów, wiedziałem, że się do tego absolutnie nie nadaje. Tylko, że w takim razie jak mieliby to rozwiązać? Czy Daniel podejmie się tej walki czy rzeczywiście byłby w stanie oddać je (co wiąże się z [w moim odczuciu] naprawdę mocnym składem w tej walce)?

Jest paru zawodników w rosterze, którzy powinni jak najszybciej podbić tę najwyższą półkę, ale trzeba zrobić to w mądry, sensowny i rozsądny sposób. Osobiście walizkę dałbym Cesaro bo mu się generalnie należy i szczerze mówiąc bardzo by mu pasowała :P Nie rozstrzygnięty jest jeszcze rewanż, co mnie dziwi bardzo. Wyatt jest kolejnym materiałem na mistrza i cała rodzinka mogłaby na tym zyskać, nawet głupi z głupszym przejmując pasy TT, ale trzeba to naprawdę mądrze rozegrać.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

18

• Myers

9

• Avangers

7

• Clown.

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Jak wszyscy dobrze wiemy, na ostatnim RAW sprawa z pasem troszeczkę się zmieniła. Daniel Bryan, który dostał ultimatum - albo podejmie się obrony swoich tytułów w walce z Kane'm na MitB, albo będzie musiał oddać tytuły, które z kolei zostaną zamienione za kontrakty w MitB matchu i to one będą stawką w tym pojedynku.

Kontrakty? A więc będzie rozwalony pas WWE WHC? Bryan, oddaj te pasy już dzisiaj! Znudziło mnie to, że mamy tylko 1 pas głółwny, IC i US nie są wypromowane w ogóle. Biorę w całości.

Ja myślę, że Cesaro może pyknąć WHC, natomiast pas WWE rozegra się pomiędzy kimś z shield i kimś z Evolution plus Cena.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Nie no, pasy będą oba w tej walce stawką, ale pewnie jako ten zunifikowany. Chociaż gdyby np. jeden ściągnął pas i drugi też? Idealny pretekst do rozłączenia tego. Bo nie oszukujmy się, gdyby poważnie traktowali tę unifikację to byłby tylko jeden pas.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Myślę że podjęli dobrą decyzją, Bryan ma jeszcze trochę czasu więc będzie wiadomo co dalej. Osobiście nie jestem za bardzo za tym żeby Bryanowi pasy zabierać bo to niestety doprowadzi do wielkiego powrotu 'jestem już gotów odzyskać pas którego nigdy nie straciłem'i wszystko zacznie się od początku a to będzie przegięcie. Zdecydowanie wolałbym żeby Bryan pas po prostu stracił i w sumie mimo że wydaje się to mało realne nie zdziwiłbym się jakby Kane na chwilę został mistrzem. I nawet niech na tej samej gali albo dzień później ktoś wykorzysta walizke. Jeżeli Bryan nie będzie mógł wrócić na pełne obroty to najlepszym dla biznesu byłoby własnie żeby stoczył ostrożnie tą jedną walkę, stracił pasy i odszedł. Po powrocie spoko, niech dostanie rewanż ale to już nie byłoby to samo co powrót niepokonanego mistrza i spokojnie mogłby ten rewanż zwyczajnie przegrać i tyle. A stypulacja sprzyja takiemu scenariuszowi. Na a jeżeli będzie w stanie wrócić na 100% to super, niech wygra z Kanem i potrzyma sobie jeszcze ten pas do SS żeby nie było niedosytu i żeby yesowanie zwyczajnie mogło się ludziom znudzić.

No dobra a teraz opcja druga czyli Bryan nie jest w stanie stoczyć nawet tej jednej walki i zamiast walizki nad ringiem zawisną pasy. Przede wszystkim zgodzę się z przedmówcami że w takiej sytuacji pasy raczej zostana rozdzielone. Jak napisał Myers i jak sam juz kiedyś gdzieś pisałem, jakby jeden pas miał zostać na dłużej i nie myśleliby o ich rozdzieleniu to już dawno mistrz nie nosiłby dwóch. A kto w takiej sytuacji sięgnąłby po złoto naprawdę ciężko przewidzieć. Równie dobrze może to byc wielki push dla któregoś z prospektów i pas dostanie Cesaro, Wyatt, Roman albo Rollins (którego szanse wzrastają po ostatnim raw) a równie dobrze pas może ściagnąć Jasio. A w przypadku rozdzielenia WHC poleci do kogoś młodego a WWE do jakiegoś Jasia czy Ortona.

• Reputacja:   0

Mnie osobiście żenują i nudzą te ceregiele z głównymi pasami w WWE. Kontuzje się zdarzają, operacje się zdarzają. Jeśli tak jest, to trzeba mądrze, sprytnie i szybko coś zaradzić. Bryan robi sobie przerwę, robi się jakiś turniej, albo wybiera contenderów. Nowy champion, tra la la, powraca Bryan, jako champion, który pasa nie stracił, feud, walka i jest elegancko. Dzieje się, nie ma durnego zastoju, nie ma durnych historyjek i niekończących się spięć ze Stefcią czy ch***j wie czego. Serio, to jak badziewnie to się wszystko potoczyło i toczy, to ręce opadają. Cały hype związany z Bryanem po prostu umarł po zdobyciu przez niego pasa. Nawet przed kontuzją już zaczynało to wszystko kuleć, ale teraz to woła o pomstę do nieba. Przykro to stwierdzić, ale coś zawiodło. Nie wiem czy sam Bryan, czy ciąg wypadków i złych decyzji, ale jest źle i WWE musi z tego wybrnąć.

Z dwóch opcji z ultimatum jestem chyba za oddaniem pasów na rzecz kontraktów itd. Niestety, ale rozwiązanie Kane vs. Bryan jest do dupy, mieliśmy już to nieraz, nie sprawdza się, jest nudne i nic dobrego z tego chyba już nie wyjdzie. Tak to jest może szansa, że znajdzie się jakiś spoko pretendent i cała sytuacja wyjdzie na prostą...

• 1 rok później...

Run naszego mistrza, Setha Rollinsa z głównym pasem federacji jest długi. Różnie to było, obecnie jest już nieco gorzej, ale można zapisać jego panowanie na plus. Wydaje mi się jednak, że dobiega ono końca, a Roman Reigns będzie tym, który ten pas mu odbierze. Jest to dla mnie raczej bardziej niż pewne i wydaje mi się, że Romek 'próbnie' potrzyma pas z miesiąc i potem Sheamus wykorzysta walizkę, sprawdzą reakcję na Romka żeby był gotowy przejąć pas w późniejszym momencie. Może być lekkie przetasowanie jeśli chodzi o mistrza WWE WHC, bo czas Setha jako mistrza powoli dobiega końca ale jeśli miałby ten pas przejąć Romek to okej, dajmy temu szanse, ale jeśli Sheamus to...

Rollins jako mistrz jeszcze 4 lata >>>>Sheamus chociaż na chwilę

• Urządzenie:  Windows

Osobiście nie widzę jeszcze Romana ze złotem. Idzie w dobrą stronę, ale wciąż jest w drodze. Nie ma co go pchać na siłę, mają kilku innych zawodników którzy są dzisiaj dużo bliżej tego mistrzostwa niż Reigns. Oczywiście, jest to raczej przesądzone prędzej czy później po ten pas sięgnie, ale nie ma się co spieszyć. Ostatnio WWE robi przyzwoitą robotę z jego bookingiem, a szczególnie starają się nas zainteresować jego podróżą przez brutalny świat rasslingu w którym to co chwila ktoś wbija mu nuż w plecy. Najpierw Rollins, potem Wyatt, a teraz pewnie i Ambrose. Ogólnie rzecz biorąc nie wykluczam że Romek może dorwać pas już teraz, ale wątpię by potrzymał go dłużej. Szykują program dla niego i Deana, pytanie tylko czy Ambroży przeszkodzi mu w wygranej, czy zaatakuje go później dając tym samym okazję na cash-in Sheamo, co obeszło by niechcianą przez WWE rywalizację heel-heel między Irlandczykiem a Rollinsem.

No i ładnie, miało być o pasie WWE, a skończyło się na Romanie. Może to przez to że przyszłość tego mistrzostwa nie wygląda zbytnio różowo. Na horyzoncie brak ludzi w których kreatywni chcą zainwestować, ciągle czai się Blady ze swoją walizką... Ciężkie miesiące przed nami.