Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Championship- Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

9qgvmd.png

W tej dyskusji będziemy omawiać wszystkie wydarzenia związane z pasem WWE Championship, aktualne feudy, mistrzów, pretendentów oraz plany na przyszłość. Można nazwać ją oficjalną dyskusją dotyczącą tego pasa.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

18

• Myers

9

• Avangers

7

• Clown.

6

Top użytkownicy w tym temacie

Okej więc ja jako pierwszy rozpoczne tutaj dyskusje bo nikomu innemu się nie chce :P.

Okej więc zaczynając dziś mamy świetnego mistrza , pas jest przy boku dobrej osoby więc nie ma co narzekać oczywiście jako Champion pokazuje się jak z najlepszej strony,trzyma pas rok i nikt do tej pory jeszcze go nie pokonał chociaż jest Heelem ale prefekcyjnie gra role Heela do tego jest z niego dobry Champion i nikt nie narzeka obecnie więc pas ma obecnie dużą wartość.

Okej ale przyszłość pasa ? obecnie przy pasie kręci się Rybacka ale za pewnie przeciągu 7 miesiący go nie zdobędzie takie mam przeczucie,obecnie CM Punk ma trzymać pas aż do Wm 29 po czym pas ma przejąć The Undertaker , więc Ryback jak na razie odpada .. mianowicie wszyscy oczekuje świeżości :) ja też tego oczekuje ,chętnie widział bym Cody Rhodesa lub Wade Barretta w roli WWE Championa nie na długo okres czasu chociaż na 3 miesiące to mi by starczyło bo młodzi oczekują ale z tego co wiem i z newsów WWE będzie przywracać stare gwiazdy :D mianowicie : JoMo , Carlito , Cabana itd. mianowicie jak przywrócą taką osobe jak Jeff Hardy to możemy być pewni że to on przejmie pas WWE Champion ale nie ; D na 100 % bo nie wiadomo czy on wógle wróci ,obecnie WWE czeka na koniec jego kontraktu z tego co wiem ; d więc uważam że go przekabacą na swą strone i powróci ; D ale czy zdobedzie pas tego pewny nie jestem,druga ważna rzecz .. od nie dawna się słyszy że Lesnar może przejąc pas ? ale czy to jest możliwe faktycznie ma mało ten pas na swym koncie ; D więc uważam że powinien go zagrnąć w 2013 roku .. , hym czy w 2013 pas będzie miał większą wartość niż w tym?? ja mam taką nadzieje ,chociaż w 2012 roku pas był mało co broniony w Main Evencie więc to też duży minus .. mam nadzieje że za pare lat .. po pas sięgną takie osoby jak .. Seth Rollins , Dean Ambrose , Roman Regins , Kassusi Ohno itd . :D ale za pewnie Cena zdobędzie go z 11 i 12 raz :) .. , na dzień dzisiejszy jestem zadowolony że taka osoba jak CM Punk ma pas WWE Champion to tyle ode mnie w tym temacie..

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

aż do Wm 29 po czym pas ma przejąć The Undertaker

Tutaj nasuwa się tak wiele sprzeczności, że nie wie jak sam w to możesz wierzyć.

1. Po co Taker'owi pas? I tak nie pojawia się regularnie.

2. Czy to nie mówi samo przez siebie, że jeśli CM ma walczyć o pas z Takerem to, że ma złamać streak?

3. Szczerze nie chciałbym i wątpię, że na szali będzie pas. Myślę, że najpierw zmieni właściciela. Tylko dlatego, że do walki Rock vs Cena pas wniesie więcej. Poza tym mówi się o Lesnarze. Pas w walce Takera = BŁĄD.

mianowicie : JoMo , Carlito , Cabana itd. mianowicie jak przywrócą taką osobe jak Jeff Hardy to możemy być pewni że to on przejmie pas WWE Champion ale nie ; D na 100 % bo nie wiadomo czy on wógle wróci ,obecnie WWE czeka na koniec jego kontraktu z tego co wiem ; d więc uważam że go przekabacą na swą strone i powróci ; D

Jedyny z tej trójki na pas ma szansę Cabana czemu, to proste jak drut Cabana = Punk, więc pewnie jakaś spina głupia i feud o pas. JoMo bądź Carlito do pasa głównego? RILI?! Co do jednego i drugiego byłbym wniebowzięty bo ich uwielbiam, ale doskonale wiemy, że max. IC dla obu tych panów. Jeff? Jestem zwolennikiem jego powrotu do WWE, ale co było z Cpt >C< jak wrócił do WWE? No, właśnie. + Hardas tyle w swoim życiu narozrabiał, że krok z ponownym go przyjęciem byłby na tyle odważnym, że aż nie podobnym do polityki WWE.

Jak dla mnie wielkiej rewolucji na pewno nie będzie, co do pasa. Może przez jakiś czas bliżej nieokreślony będą zmiany tj. ktoś nowy go przytrzyma, małe odświeżenia, ale pewnie spadnie do lowcardu żeby potem powrócić za rok, dwa (Barrett, Miz idealne przykłady takiego działania). Wszystko wróci do normy za jakiś czas "SPRAWIEDLIWI" zostaną rozrzuceni po rosterach, rozwojówkach i będzie Cena, Punk, Orton, ktoś nowy, Cena, Punk, Orton, ktoś nieoczekiwany... etc. etc.

Nie mówię że The Undertaker ma trzymać pas aż do SummerSlam czy cholera wie do kiedy :) chodzi mianowicie o to że ma po trzymać pas .. np do Extreme Rules trąc go na rzecz Punka ,po chwili Theme wchodzi mr . Money in the bank wm 29 :) .. i wykorzystuje walizke (może trochę wyobraźni ale od czego w końcu się ją ma) , na dzień dzisiejszy jest planowana walka CM Punk vs The Undertaker na Wm 29 .. , szczerze mówiąc jak ta walka miał by być main eventem to by było coś wspaniałego :)..nie chciałbym widzieć walki Taker . vs Lesnar to by bylo cos okropnego.Taker przez całą walkę dostawał by baty więc tego nie chciałbym widzieć . :(

Satanic, pewnych rzeczy zdaje się nie rozumiesz. Undertaker to człowiek, którego widizmy tylko i wyłącznie na WM!!! Ten człowiek ma jasny cel, dobić do 30:0, a czy dalej będzie w stanie stoczyć walkę o 31 wygraną to juz czas pokaże - żadne pasy nie wchodzą w grę!!! Jeżeli pojawiają się newsy, że to Punk ma być jego rywalem to tylko dlatego, że CM Punk przez ponad rok trzyma już pas i po jego stracie Taker będzie chciał utemperować jego rozgrzane zapędy, nie ma absolutnie mowy by Takera pchano do pasa i do regularnych występów, bo gdyby coś takiego było realne to by to zrobili dwa lata temu, a nie teraz kiedy wiek Takera nie daje mu perspektyw do tego by był świetnym mistrzem, który niczym Punk przez cały rok będzie nam co rusz dostarczał kupy świetnych, ciekawych emocji! Jedna walka! Jeden match z feudem słownym od RR czy EC i to koniec!

Nastepne co to to, że na MitB na WM nie masz co liczyć, WWE chyba ostatecznie zrezygnowało już z idei tego corocznego matchu dla idei corocznej gali z dwoma walizkami, co może w oczach niektórych traci, jednak w sumie zawsze mamy dwie okazje dla dwóch gwiazd, bo gdyby była jedna waliza to może teraz nie latałby z nią Ziggler, tylko Janusz od razu by ją zmarnował i koniec tego tematu na ten rok. Z takiego załozenia chyba wychodzi federacja dlatego kolejne na co nie liczy to to, że wpadnie Mr. Money In The Bank bo takiego po WM nie będzie.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

No rozumiem , rozumiem .Ale co chcesz widzieć jak Taker dostaje wpiernicz od Lesnar całą godzinę,ja bym tego nie chciał widzieć,no przecież walka może być bez pasa ! :D na Wm 29 Taker vs Punk więc to by było okej .. ale zrozum też jedno że to zależy od takera czy mu się będzie chciało walczyć właśnie o pas jeżeli tak to zawalczy jeżeli nie i nie poczuje się na siłach prosto i łatwo nie , to wyłacznie jego wybór a nie WWE ,kto wie może dostanie jakiegoś niespodziewanego przeciwnika może ktoś powróci i rzuci mu wyzwanie na 20-leci RAW nie wiem dokładnie kiedy to jest ale może tak bedzie .. przecież na razie nic nie jest pewne , punk może z nim zawalczyć bez pasa przecież , jeżeli przeciwnikiem Takera zostanie Punk , to ma pewny mian event Wm 30 czyli Austin vs Punk to jest niemal pewne w końcu musza wypromować Punka żeby ten stoczył walkę z Legenda Attitude :) .. jeżeli mają w planach jeszcze tą walkę .. , chociaż jedno jest pewne przeciwnikiem Taker nie będę : Ryback , Triple H ! . Mainowicie obecnie brani są pod uwage : Lesnar , Rock , Punk , Cena (może) . taka czwórka jest brana pod uwage za pewnie mianowicie to szanse ma tylko Punk , bo obecnie teraz WWE planuje żeby Lesnar wrócił zaatakował Rocka na RR 2013 .. po czym mieli by stoczyć walke .. na Wm 29 ale znajac CT plany zmienią się jeszcze 3000 razy. :D

No rozumiem , rozumiem .Ale co chcesz widzieć jak Taker dostaje wpiernicz od Lesnar całą godzinę,ja bym tego nie chciał widzieć

Mimo wszystko ja właśnie tak to widzę i takie rozwiązanie jest dla mnie najsensowniejsze. Po pierwsze - Lesnar ma się teraz nijak do pasa WWE, Cena feuduje z Rockim i Punkiem, mamy taki całkiem niezły potrójny feud który najprawdopodobniej doprowadzi nas do feudu o pas WWE na WrestleManii. Widziałbym to tak : CM Punk traci swój pas na rzecz The Rocka na Royal Rumble, dostaje rematch na WrestleManii, John Cena wygrywa Royal Rumble Match i mamy Triple Threat Match. Na pewno wyszłoby to lepiej niż "Twice in a Lifetime", dlatego wydaje mi się że CT nei będzie aż tak głupie by psuć to wszystko Lesnarem.

Teraz pozostaje kwestia z kim zawalczy Taker. Triple H? To już chyba nie miałoby sensu. Lesnar? Jak najbardziej! Z tego co pamietam już wcześcniej, w 2011 roku przed WrestleManią 27 były takie plany, ale nie w tym rzecz. Przypomnijmy sobie co powiedział Brock "odchodząc z WWE - osiągnąłem wszystko, nic mnie tu nie trzyma. No właśnie ... czy na pewno wszystko? Pozostała mu seria Takera do zakończenia. Mamy już feud z dobrą podbudową i jak najbardziej godnego przeciwnika dla Umarlaka. Dodatkowo, Brock spuściłby troszkę batki Takerowi, bo chyba z jego formą nie ma innej opcji. Jak dla mnei wszystko pasuje, a Punk powinien kręcic sie wokół pasa WWE do WrestleManii, nie ważne czy jako mistrz czy nie.

Szatanik cały czas piszesz o wyobraźni, ale moim zdaniem źle jej używasz. Każdy rozumny człowiek pojmie, że przecież Taker nie może zdobyć pasa, bo nie i kropka, a jeśli miałby walczyć z Punkiem, to równie logiczne jest to, że CM nie będzie miał pasa w tej walce albo ją wygra. Proste.

Taker dostaje wpiernicz od Lesnar całą godzinę

RILI?! RILI?! Tutaj akurat zero wyobraźni, jeśli by miała być walka że Taker jest bity przez godzinę, co zapewne było przenośnią że przez większą część walki to jaki jest sens dawania takiej walki? Nie zapominaj, że Deadman to nie jest jakaś pizda, tylko Uliczne Zombie. Akurat wraca raz do roku żeby nic nie pokazać, walka na pewno byłaby zabookowana pod The Undertaker'a żeby kilka razy Chokeslam, Piledriver i czym On tam jeszcze dysponuje. Bo ludzie by na walkę Lesnar vs Taker przyszli na Takera nie na Lesnara.

ale zrozum też jedno że to zależy od takera czy mu się będzie chciało walczyć właśnie o pas jeżeli tak to zawalczy jeżeli nie i nie poczuje się na siłach prosto i łatwo nie

Tutaj moim zdaniem gadasz głupoty. Bo WWE nie ma prawa mu dać pasa! To by było tak głupie, że aż chore. I tutaj nic nie zależy od tego jak On się bd czuł, bo jeśli się nie będzie czuł na siłach to w ogóle nie zawalczy. Dawanie mu pasa, ot co. Odkąd pamiętam, kiedy to On wchodził jednorazowo od kilku lat większość spodziewała się za pierwszym razem, kiedy pojawił się tylko na WM, że będzie klapa. Było zawsze świetnie.

WWE planuje żeby Lesnar wrócił zaatakował Rocka na RR 2013

Jasne, dla tego od roku promują walkę Rock vs Cena. Naprawdę, nie wiem jakie masz źródło informacji, ale chyba jakieś forum "wymarzone feudy" :)

Chyba zasługuję na dyskutanta roku :8

Ty szczególnie. dwa posty w dyskusji od wielu wielu lat :D //patryniu

Szczerze dowiemy sie już nie długo.Dyskusja zamieniła się w dyskusje o Takerze :) hehe .. okej może i z Lesnarem zawalczy , przecież nie od dziś znamy CT i ich wspaniałe pomysły..Faktycznie jeżeli Rock nie ma zdobyć pasa to kiedy Punk straci pas i na rzecz kogo ? , na rzecz Cena na EC 2013 .. bardzo możliwe i nie zdziwił bym się jeżeli by się tak stało a Punk mógł by się śmiało zajać Takierem to by było okej :) i wszystko by składało się wcałość Cena vs Rock o WWE Champ , Punk vs Taker Respect vs Streak, Ryback vs Big Show , Ziggler vs Orton o WHC , Lesnar vs Triple H :) Rewanż za SS 2012 mi by taka karta odpowiadała nie wiem jak wam :) ale mi tak .. i wszystko składało się w kupe.

O co się tutaj rozchodzi? bo nie pojmuję za bardzo. Undertaker jako mistrz WWE? Dziś mamy prima aprilis ? Rozumiem, że chcecie rozkręcić dyskusję, ale dlaczego w ten sposób? Przecież z góry wiadomo, że taki plan nie ma szans istnienia. Ta postać jest już historią tego sportu, od kilku lat występująca wyłącznie na WM i kilku RAW poprzedzających to wielkie wydarzenie. Jego walki są tylko dla podwyższenia streak'u i dania nam przyjemności z oglądania go w ringu. Dyskusja o WWE Championship niepotrzebnie przerodziła się w nierealne pomysły na przyszłość legendy.

Jeśli chodzi o pas WWE to sprawa na dzień dzisiejszy jest prosta. Punk odpoczywa na TLC (no chyba, że pojawi się w jakiejś mniejszej roli), a następnie mierzy się z Rock'iem na RR. Co będzie dalej to już tylko CT wie, ale jeśli Rock akurat na RR wygra ten pas to na WM faktycznie może spotkać się z Lesnar'em, a Punk z Taker'em.

Nie pyskuj Mleczorz :D Tak źle i tak nie dobrze.

Punk odpoczywa na TLC. Ewentualnie fake i walczy, mało prawdopodobne. Potem tygodniówki bez zmian. RR wygrywa Cena. Oczywiście wybiera Punk'a na WM. W tym czasie EC tam albo Punk utrzymuje pas. Albo przegrywa na rzecz Rock'a. W każdym bądź razie Rock się miesza tam jakoś, co daje nam= WM - Rock vs Cena vs Punk © WWE Champ Match i ful elegant, koszuleczki, pałeczki, gwizdeczki, skarpeteczki schodzą jak sam.. I wszystko pochytane na kilka lat. ;)

Jeżeli chodzi o Takera to nie, nie dostanie on pasa, pomijając fakt że Taker nie występuje regularnie i występowac nie będzie a zabieranie mu pasa po miesiącu raczej nie byłoby dla niego korzystne. Poza tym jaki w ogóle miałoby to sens? Po co? Co to komukolwiek miałoby dac? Pas dla Takera na koniec kariery w nagrode i tak w ramach wyróżnienia? Bzdura... Taker jest największą gwiazdą i jedną z najwiekszych legend tego biznesu ever a jego streak jest stokroś bardziej prestizowy niz pas WWE. Powiedziałbym nawet ze Taker jest ponad poziomem pasa WWE i plątanie go w jakies story z pasem byłoby dla niego spadkiem. A jeżeli chodzi o jego przeciwnika to zapraszam do dyskusji tutaj: viewtopic.php?f=73&t=37853

No to jeżeli to już mamy wyjasnione to może wróćmy do realiów. Moim skromnym zdaniem Punk niee straci pasa aż do WM a i tam nie wiadomo. Rock raczej pasa na RR nie dostanie bo nie jest w stanie go bronić na EC ani w ogole się pokazywac regularnie na tygodniówkach co byłoby trochę ironiczne bo pamiętamy jak push Punka zaczął się od gadania że zdobędzie pas i odejdzie z nim z federacji i była wielka panika, rozszalały Vince, zawieszenia, kombinowanie i przekręty. A teraz Rock by zdobył pas, poszedł sobie z nim z federacji i wszyscy by się cieszyli? Wątpie. Na EC Punk pasa równierz nie straci bo po tam mega długim titlerunie Punk nie straci pasa na tak mało prestiżowej gali jak EC skoro za miesiąc będzie WM'ka. Moim zdaniem najlepsza opcją byłoby triple threat na WM, Punk vs Rock vs Cena i to by była mega walka, mega emocje, mega podbudowa, mega wszystko. A jeszcze w kwestii Rybacka który ma jeszcze niby swój titlesgot, wykorzysta go pewnie na raw jakos pod koniec roku, może na sylwestrowej lub noworocznej gali a potem albo pójdzie po WHC do Big Showa albo bardzo spadnie w hierarchii.

Rock raczej pasa na RR nie dostanie

To jest pewne. Widując Rock'a kilka razy w roku nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić sytuacji, w której pojawiałby się only raz w miesiącu jako wielki champ WWE. Zgodzę się, że Rock to postać światowa, a takie jego występy zgromadzą o te 15% więcej ludzi przez telewizorami, ale Vincent nie jest głupi i nie poświęci "dobrego imienia" federacji na rzecz podwyższenia doskonałości Dwayne'a. A tak poza tym to już mu chyba wystarczy, w google Dwayne to od razu Johnson. :8

CM Punk traci swój pas na rzecz The Rocka na Royal Rumble, dostaje rematch na WrestleManii, John Cena wygrywa Royal Rumble Match i mamy Triple Threat Match.
Moim zdaniem najlepsza opcją byłoby triple threat na WM, Punk vs Rock vs Cena

Większej reklamy na to starcie nie potrzeba. Rock! Cena! Punk! Marzenie mają tylko jedno itd.. W sumie to nie zdziwiłbym się jakbyśmy akurat taki pojedynek mieli zobaczyć jako ME, oczywiście. Może też być tak, że to Punk wygra na RR, a wtedy Rock wygrywa RR Match, Cena jest włączony do walki w Komorze Eliminacji, zdobywa pas i na WM mamy oto taką walkę.. Choć Punk trzymający pas tak długo i długo straci go tuż tuż przed WM? Jeśli Cena ma wygrać na WM ten pas (zakładając, że ten pojedynek dojdzie do skutku) to czemu by nie już na EC? Wszystkie pomysły są sprawą otwartą i każdy z nich może mieć swoje odzwierciedlenie w przyszłości. Nie możemy jeszcze tego skreślić - Rock vs. Lesnar i Punk vs. Taker.

Nie możemy jeszcze tego skreślić - Rock vs. Lesnar i Punk vs. Taker.

Teoretycznie, nie. Praktycznie - moim zdaniem inne rozwiązanie nie wchodzi w rachubę i jeśli CT rzeczywiście zrealizowałoby któryś z tych pomysłów oficjalnie skończyłbym z oglądaniem WWE, no chyba że coś naprawdę pokrzyżowałoby plany, np. kontuzja mistrza czy coś. CM Punk jest mistrzem za długo by tak po prostu oddać pas i zająć się Takerem , dla mnie to się totalnie nie trzyma kupy. Za dużo tego pierniczenia o Rocku, za dużo nierozstrzygniętych walk z Ceną żeby teraz to wszystko spartolić. W porównaniu do tego co mieliśmy rok temu powiem otwarcie ... to się może udać i z taka podbudową możemy mieć naprawdę solidny Main Event WrestleMani. Jednak wcale nie wydaje mi się pewne że Rock nie zdobędzie tego pasa na Royal Rumble ... tym razem przed powrotem do WWE solidnie wziął się za trening, bo z tego co wiem trenował jeszcze na długo przed tysięcznym Raw, nie ma w planach występów w żadnym filmie czy w żadnym innym przedsięwzięciu, więc czemu nie? Mistrz WWE wcale nie musiałby walczyć na tygodniówkach, kiedys tak było i nikt z tego powodu nie płakał, a wręcz prestiż pasa mógłby się jeszcze trochę podnieść. Dlatego dama idea Rocka jako mistrza nie byłaby wcale taka zła, chociaż możne rzeczywiście Punk pasuje bardziej do tego scenariusza jako koleś wchodzący na WrestleManię jako posiadacz pasa. No tutaj kombinować można strasznie, w takim rezultacie najbardziej prawdopodobnym zwycięzcą byłby z kolei Cena, bo Punk kiedyś w końcu musi przestać byc tym mistrzem, no a to że Rock po WrestleManii znowu zniknie jest niemal faktem. To z kolei podkreśla tylko scenariusz, w którym możne jednak warto byłoby powrócić do korzeni i dać polatać Rockowi z pasem WWE przynajmniej te 2 miesiące?

Może też być tak, że to Punk wygra na RR, a wtedy Rock wygrywa RR Match, Cena jest włączony do walki w Komorze Eliminacji

Niestety ale jest tu jedna powazna przeszkoda. Bardzo nad tym ubolewając musze stwierdzić że prawie na pewno ten rok, ta gala RR będzie jedną z tych nielicznych w historii (2?3 razy tak było?) kiedy to RR match nie będzie ME. Jakoś nie chce mi się wierzyć że Rock dadzą w połowie karty, nawet jeśli to RR ppv. A tp z kolei niestety wyklucza jego udział w RR matchu. Moim zdaniem bardziej prawdopodobna jest opcja że Punk wygra jakims wałkiem i Rock będzie się domagał rewanżu. Albo w ogóle się nie wysilą i po prostu wparuje Shield, Punk przegrywa przez DQ i Rockowi się po prostu rewanż będzie należał. Z kolei Cena w takim wypadky albo wygra RR albo np jak dwa lata temu na EC będzie walka w klatce o #1 contendera. Co prawda takie rozwiązanie byłoby nie fair wobec Ceny bo skoro by np wygrał RR to należy mu się walka 1vs1 no ale jakoś z tego da się wybrnąć, Cena w końcu jest szlachetny, zgodzi się przygarnąć Rock'a do tej walki.

Cena jest włączony do walki w Komorze Eliminacji, zdobywa pas i na WM mamy oto taką walkę.. Choć Punk trzymający pas tak długo i długo straci go tuż tuż przed WM? Jeśli Cena ma wygrać na WM ten pas (zakładając, że ten pojedynek dojdzie do skutku) to czemu by nie już na EC?

Nie nie nie. Co prawda takie wyjście byłoby logiczniejsze, Punk traci pas więc należy mu się rewanż, Rockowi też się należy po RR więc nikt nie jest oszukany i mamy sensowny triple threat i nie ma motywu że Cena jest stratny. Ale mimo wszytsko nieeeee. Punk jest za długo mistrzem, jego titlerun jest za bardzo promowany żeby stracić pas na miesiąc przed WM. Pozatym wtedy na WM byłaby po prostu walka rewanżowa i zwycięstwo Ceny byłoby prawie pewne bo przecież nie przerywaliby tak długiego runu żeby go zaraz przywrócić a Rock pasa nie wygra bo raz że go niema a dwa no juz na drugą tak dużą przegraną na rzecz Rocka Cena napewno nie zasługuje.

. CM Punk jest mistrzem za długo by tak po prostu oddać pas i zająć się Takerem , dla mnie to się totalnie nie trzyma kupy. Za dużo tego pierniczenia o Rocku, za dużo nierozstrzygniętych walk z Ceną żeby teraz to wszystko spartolić.

Całkowicie się zgadzam nie zabiora Punkowi pasa i nie poslą go w totalnie inne story od tak. Bo jak by to miało wyglądać? Punkt traci pas na rzecz Rock'a na RR albo Ceny na EC. I co? Gdzie rewanż? Po ponad rocznym titlerunie Punk dostaje rewanż na tygodniówce i zostaje odstawiony od pasa od tak? Nie ma takiej opcji. Pozatym Punk od dawna mówi że jeszcze jeden cel jaki ma do osiągnięcia w WWE to ME WM i raczej swój cel w tym roku osiągnie.

a wręcz prestiż pasa mógłby się jeszcze trochę podnieść.
To z kolei podkreśla tylko scenariusz, w którym możne jednak warto byłoby powrócić do korzeni i dać polatać Rockowi z pasem WWE przynajmniej te 2 miesiące?

Nie wiem czy prestiz pasa by wzrosł, w moich oczach napewno nie. Po pierwsze wiadomo że Rock by nie bronił pasa na EC. Jest zapowiedziany tylko na jakieś 2 czy 3 raw z czego 2 przed RR i chyba pierwsze po. Wiadomo że potem coś kręci czy coś. A pas który jest tylko ozdóbką gwiazdeczki jak dla mnie prestiż traci a nie zyskuje.