Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Shield

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

SUR13_Photo_153.jpg

Szybka dyskusja na temat, którym obecnie żyć będzie całe WWE i który zapewne wprowadzi powiew świeżości w szeregach WWE - oczywiście, można mówić, że mieliśmy nowości z postaci m.in. Rybacka czy Cesaro, jednak teraz mówimy o nowych produktach spod znaku WWE, którzy niczym Nexus, chodź z jeszcze mniej znanego lądu postanowili wybić się na salony. Czy im się to uda pokaże kazdy kolejny dzień, jednak pewne jest, że trzy osoby jakimi są Dean Ambrose, Roman Reigns oraz NXT Champion, Seth Rollins na Survivor Series w najłatwiejszy sposób postanowili zagwarantować sobie lepsze życie juz na starcie w WWE. Atakując dominatora, Rybacka w walce o WWE Title nie tylko pomogli CM Punk'owi w obronie pasa, co było pewne i teraz powinno zejść na dalsze tory, ale również skierowali na siebie światła reflektorów. 3 postacie, które od dawna aspirowały do pojawienia sie w głównym rosterze, może z małym przymknieciem oka na Romana dostaną wreszcie szanse! Rollinsa przedstawiać nie trzeba, w krótkim czasie stał sie mistrzem NXT, jednak jego pas jest obecnie niczym ważnym, Reigns również walczył na NXT z mniejsyzmi sukcesami, a o dokonania Deana to trzeba spytać chyba Satanica (pozdro ziomuś, zostałeś wyrózniony :) ). Wracając WWE powtarza swoją receptę na sukces młodych zawodników jaka miała miejsce z Nexusem, lecz trochę zmodyfikowaną i od razu powstaje pytanie czy panowie długo pozostaną razem? Wydawałoby się, że oddzielnie skazani są na szybkie pożarcie i razem mogą zdziałać najwięcej! Drugie to czy Ryback będzie zamieszany w wypromowanie nowych zawodników? Widać, że obecnego Championa raczej ciężko oderwać od pasa, ale w feudzie tych ludzi z nim jedna ze storn musi uciepieć co nie bedzie korzystne. Jak Wy widzicie postacie nowych zawodników? Póki co cięzko o konkretny osąd, wiele wyjaśni też dzisiejsze Raw, ale dyskusja będzie sobie na nie spokojnie czekała, a może ktoś zabierze już głos. W każdym razie czy 3 młode wilki będą mocną siłą zapewne rosteru Raw? Kto może im się jako pierwszy postawić i czy myślicie, że ta trójka dostanie na dłuższa metę swoje 5 minut i czy je wykorzystają? Pytania w sumie jak zawsze standardowe, ale liczę, że Wasze odpowiedzi i bez nich pociągną dyskusję o nowych "gwiazdach" w głównym rosterze WWE! Zapraszam do dyskusji!

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

8

• Brem

7

• Myers

3

• Yao

2

Top użytkownicy w tym temacie

O dzięki za wyróżnienie.Z tego co wiem to zrobili sporo zamieszanie na parkingu bo przyjechali wozem pancernym wszyszli od razu wbili na galę z tego co mi wiadomo takie informacje podaję Matt Striker,Roman napisał że to inwazja nxt jeżeli to na serio inwazja NXT to może być pewni że dziś dołączy reszta zespołu,jedno co mi tu nie pasuje to że Rollins ma pas ! jeżeli ma pas to jak będzie się pokazywał na RAW ? bez pasa to fani uznają to za jakiś nie normalny banał do tego Rollins to największy baby face na NXT więc coś tu nie hallo,wiem że chłopki zrobią spore zamieszanie w głównym rosterze , Deana :) się rozwinie co raz bardziej :D .. i będzie gitesowe jak wczoraj Roman wykonał tego power bomba na Rybacku :) to od razu przypomniała mi się taka akcja jaką Deana wykonał w CZW i zrobił podobny gest na końcu :D jak dzis na SS .. albo to będzie inwazja nxt albo będzie to nowa stajnia albo ta 3 odmieni WWE na lepsze :) jest jeszcze pare opcji które wchodzą w grę mianowicie : Return NWO ( Punk boss ) , Nexus .. jedno wiem na pewno dziś na RAW coś się wydarzy coś dużego.

Po za tym na YT :D nie którzy mnie się pytaj skąd wiedziałem że dean zadebiutuje akurat dziś :) .. jedno co powiem to trzeba mieć nosa , a nie ciągle gadać na nie bo jeżeli pisze ciągle na nie .. to jest pewne że w końcu kiedyś będzie na tak to tyle ode mnie dzięki za wyróżnienie . :)

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

WWE po raz drugi z rzędu było zmuszone wymyślić zakończenie ME ppv takie by Punk nie stracił pasa a by nie ucierpiał na tym wizerunek Ryback'a. Jednak tym razem może wyniknąc z tego coś więszkego. Przede wszystkim trójka panów z NXT nie wygląda jak jakichś trzech nowcjuszy rzuconych na głęboką wode. Wybrali do tej roli 3 solidnych, konkretnych zawdoników którzy sa w stanie stworzyć silną grupe. I mi się to bardzo podoba. Tylko teraz najwazniejsze pytanie. Jaki jest ich cel? Na ppv jak i na Raw zaatakowali Ryback'a tym samym pomagając Punkowi. Tylko kwestia czy ich celem jest Ryback a przy okazji korzysta na tym Punk czy odwrotnie, ich celem jest pomoc Punk'owi a Ryback znajduje się w nieodpowiednim miejscu i czasie. No ale zarówno jedną jak i drugą opcje troche psuje jedno wydarzenie

na tapingu MainEventu panowie interweniowali w walkę Marelli i Kidda obijając obu z nich i wykonując swój grupowy finisher na Tysonie tyle że nie na stół a po prostu na ring

no i w świetle tego wydarzenie pojawia się kolejna opcja, zdecydowanie moim zdaniem najgorsza. Jeżeli panowie po prostu atakua po to zeby zaistnieć, bez konkretnego celu a po prostu żeby zostać zauwazonymi to byłaby to zwykła powtórka z rozrywki, nic specjalnego, nic oryginalnego, nic większego. Moim zdaniem najlepsza byłaby opcja mega silnej stajni pod przewodictwem Punk'a. Za tydzień na Raw jest zapowiedziany wywiad z całą trójką przeprowadzany przez Cole'a więc pewnie dowiemy się czegoś więcej chyba że Ryback wparuje zanim ktokolwiek się wypowie.

No i jeszcze jedna kwestia albo raczej niedopatrzenie ze strony WWE ktore juz zauważył fan. A mianowicie Seth wciąż jest mistrzem NXT, wciąż jest mega facem w NXT a tu pojawia się na ppv i tygodniówkach atakując faców. Może to świadczyc o tym że WWE wymyśliło tą opcje w ostatniej chwili, albo że uważają że NXT to osobna federacja i nie ma żadnego związku w wdyarzeniami w WWE.

Cud , Cud na Cudami , muszę wam powiedzieć że przecierałem oczy 6 razy , wchodzę na WrestlingInc .. aż po chwili Coming New Era WWE .. wchodzę Sheamus dał znak na twitterze że na TLC być może zapoczątkuje nową erę czyli erą warriors " era wojownicza " , pierwsze objawi tej nowej ery mogą oznaczać te ataki nxt a także ten mocne shooty w strone big showa .. jeżeli to prawda to cud naszedł ! :D

Cytat z Twittera : "Styl walki Celtycki okrutny i brutalny intensywny burd,, irregardless z wyników doprowadzi do nowej ery w WWE # ... Era Warrior."

info do newsa : http://www.wrestlinginc.com/wi/news/201 ... ng+News%29

Hmm, Satanic, chyba za bardzo Cię fantazja ponosi, bo kolejny pomysł dość mocno jak dla mnie bajkowy. Co drugi zawodnik co miesiąc zapowiada nową erę, erę w której będzie dominował i teraz chodzi o Erę jak to dosłownie napisano "warriors", a jak wiemy Sheamus to The Celtic Warrior, dlatego chodzi raczej o to, że Sheamus zapowiada sój bardziej brutalny i skuteczny styl walki - jednak to wcale nie musi zwiastować nawet heel turnu, a tym bardziej ery, w ktorej głownymi gwiazdami będą nasze 3 gwiazdki! Może obecnie granice pomiędzy dwoma brandami nie są aż tak widoczne, jednak pretendent do głównego pasa SmackDown nie zapowiada rewolucji, która ma dotyczyć osób, które opisujemy w tej dyskusji - dla mnie nie ma tutaj żadnego powiązania - Sheamus po prostu odpowiedział na mocne słowa Showa, może gdyby chodziło o mega wielką stajnię z ich udziałem to moooooooże by to mogło być znakiem, jednak oni sami tworzą dobrą stajnię i nie widzę ich u boku Sheamusa, ani nic w ten deseń. Tyle ode mnie, nie ma co się tak podpalać, bo raczej nic konkretnego ten news, na pewno nie może zapowiadać nam rozwoju w tej dyskusji, no chyba, że macie odmienne zdania niż ja?

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Ja juz sam nie wiem co to znaczy inni mówią tak inni inaczej , okaże się się najbliższym czasie bo widać że coś sie zmienia .. i miejmy nadzieje że na dobre a nie na gorszę.

Powtórka z rozrywki, jednak ten przypadek nie jest aż tak fascynujący jak poprzedni (Nexus itd). Co powiedzieć? Doskonały pomysł. Pomimo tego iż już coś takiego mieliśmy w WWE to dzięki temu coś się w tej federacji dzieje. Jedynie teraz czekam na moment, gdy Punk pojawi się z nimi jako ten typowy kapitan i ponownie zacznie ten okres demolki. Mam świadomość, że to wszystko niedługo może się skończyć, ale tak myślałem jakby ta "ochrona" mogła przerwać pojedynek Punk'a z Rock'iem na RR. Najważniejsze pytanie to czy The Rock może przegrać walkę o WWE Championship?

Silna, solidna grupa. Jeszcze nie raz będziemy mieli okazję ich zobaczyć (także na TLC), ale jak długo? Coś konkretnego musi się wydarzyć. Ryback prędzej czy później przebudzi się i ich ataki zastopuje. Dostaną solidne lanie i odejdą? Czy może sprzeciwią się Punk'owi, z którym jak na razie niby nie mają nic wspólnego.

Może to świadczyc o tym że WWE wymyśliło tą opcje w ostatniej chwili, albo że uważają że NXT to osobna federacja i nie ma żadnego związku w wdyarzeniami w WWE.

Nie logiczne jest atakowanie faceów przez faceów. Seth jako mistrz NXT na moje nie powinien w tym wszystkim uczestniczyć, a choćby nawet to w pewnym momencie powinien wejść na halę z tym pasem na barku i pokazać, że jest równy Punk'owi i wtedy zacząłby się całkiem ciekawy feud, ale.... No tak, zawsze jest jakieś ale. W tym przypadku tym ALE jest Royal Rumble = The Rock = kolejny feud, więc na ten już nie będzie czasu, a wg mnie to mogłoby podnieść morale NXT i zyskać kilka niespodziewanych występów mistrza WWE na tej tygodniówce.

tumblr_mdt3e8sPpI1rlb49po1_500.jpg

A według mnie to będzie coś grubszego niż Nexus i The Core . Jeżeli już ten hiszpański komentator o tym pisze to możemy być pewni,że oni mogą w pewny sensie od mienić WWE z tego co wiem już w styczniu ! mają zadebiutować Big E , Dallas , Bray Wyatt , The Ascension możemy być pewni że ta ataki nxt mogą zmienić WWE na coś całkiem innego czyli odmiana Rosteru ! nowi zawodnicy , nowa era może Sheamus słowa nie były na wiatr , on nie mówił o sobie i o swojej erze tylko o nowej erze WWE ! więc te znaczenie jest całkiem inne.Coś czuje ze na RAW jak Cole zapyta się NXT dlaczego to zrobili to oni odpowiedzą że chcą zmienić obliczę WWE i zaatakują Cole . :) na bank tak będzie wleci Ryback .. a oni uciekną albo go zaatakują .. wiecie co mnie zastanawia słowo Paul Heyman na zeszłym RAW czyli ten cytat " Wszyscy mówicie o erze attitude ale gdy dajemy wam jej namiastkę to wam to się nie podoba"..wiec może dlatego NXT nie atakuje Punka bo mają do niego wielki respekt bo wiedzą że robi coś dla tej federacji i to może być ten klucz do ich ataków .. będą robić Hardcorowe ataki itd .. aż po paru miesiącach zmienią WWE na coś innego co teraz jest.. może wydaję się to jak bajka ale w końcu od tego jest dyskusja .. w końcu kiedyś musi nadejść ten moment kiedy WWE zmieni erę no nie ? .Cały czas nie będzie PG era bo dany produkt musi zmienić swoją zawartość. ; D bo inaczej biznes był by do dupy , jeżeli reklama Plusa pokazywał by rok albo 3 lat tą samą rekalmę to ludzi by to nudziło itd . więc teraz WWE jest w kropce i uważam że ta 3 .. dokona duży zmian w rosterze i obecnym WWE.. Jeżeli to będzie coś wiekszego od nexusa czy the core.

No dobra to teraz wiemy już cos więcej. Przede wszystkim po tym wywiadzie ja przynajmniej widze że wybrali najlepszych kandydatów do tej roli. Cała trójka pokazała się że świetnej strony, kazdy jest inny, każdy jest charakterystyczny, każdy jest dobry. Nie są jedną masą jak to czesto bywa w przypadku stajnie zwłaszcza złożonych z nowicjuszy. Np Nexus moim zdaniem można opisac jako Barrett, Otunga i cala reszta która po prostu była i robiła sztuczny tłum. Tutaj każdy jest odebnąm wyrazista postacią. Abrose jak dla mnie zmiażdył w ogóle cały ten wywiad, zwłaszcza na samym poczatku jego wypowiedzi, mimika, po prostu genialne. Ramon jako milczący twardziel który "jak będzie chciał coś powiedzięc, to to powie" tez mega mi się spodobał. Rollins szczerze mówiąc najmniej mi zapadł po tym wywiadzie w pamięć ale tez był dobry. No ok ale teraz może się skupmy bardziej na treści. Na poczatek wiadomo już że nazwa The Shield jednak jest ta nazwą faktyczną. No i koniec z gdybaniem o "drugim nexus", "drugim nwo" itd, nic takiego nie będzie miało miejsca. Powiedzieli że są tu by byc tarcza sprawiedliwości WWE, by wkraczac wtedy gdy dzieje się coś co sie dziac nie powinno. No i że nie mają nic wspólnego bezpośrednio z CM Punkiem, że gdyby to Punk próbował popsuć świętowanie roku z pasem Rybackowi, zachowaliby się tak samo, że gdyby to Cena był zmuszony bronic pasa przeciwko dwóm zawodnikom których juz wcześniej pokonał naraz, też by zainterweniowali. I powiem że po ME gdy zaczeli otaczac ring patrząc na Punk'a przez chwilę myslałem że rzeczywiście tak będzie i że teraz dostanie się Punkowi za to że Heyman interweniował w walkę. Okazało się inaczej, oberwał Kane, oberwał Bryan i po raz kolejny oberwał Ryback mimo że przez chwilę sobie całkiem dobrze radził (spear dla Ryback'a w wykonaniu Romka gdy ten miał w górze Punk'a ustawionego pod power bomb wyszedł świetnie). To chyba już jednoznacznie świadczy że to co mówili podczas wywiadu to bzdura i pracują oni dla Punk'a, teraz pewnie do TLC będą wszyscy udawać że wcale nie, na TLC Punk obroni ppas znów dzieki ich pomocy i od tego momentu powinni juz oficjalnie byc razem.

już w styczniu ! mają zadebiutować Big E , Dallas , Bray Wyatt , The Ascension

Hmm no własnie ja nie jestem przekonany czy dobrze by było jakby ich wszystkich władowali do jednej stajni, raczej nie bo to juz by za bardzo przypominało Nexus. Ok, niech debiutują ale nie koneicznie razem, nie koniecznie w związku z The Shield. Ale w sumie jeszcze za wczesnie by o tym gadać bo to tylko plotki a w końcu w NXT też musi ktoś zostać więc raczej nie wyciągnał wszystkich co bardziej wartościowych zawodników i nie wrzucą naraz do głównego rosteru.

wiec może dlatego NXT nie atakuje Punka bo mają do niego wielki respekt bo wiedzą że robi coś dla tej federacji i to może być ten klucz do ich ataków .. będą robić Hardcorowe ataki itd .. aż po paru miesiącach zmienią WWE na coś innego co teraz jest.. może wydaję się to jak bajka ale w końcu od tego jest dyskusja .. w końcu kiedyś musi nadejść ten moment kiedy WWE zmieni erę no nie ?

Wydaje mi się że troche za wczesnie na tak daleko idące wnioski, 3 zawodników nie zmieni całego WWE, pozatym ich ataki jak narazie jakies specjalnie hardcorowe nie sa, takie bym powiedział całkiem zwyczajne. Ale faktem jest że prędzej czy później musi nastąpic zmiana ery, może jakby rzeczywiście zadebiutowali wszyscy tamci zawodnicy, hmm może nawet niech zadebiutują dzieki dzialaniom The Shield i Punk'a ale nie jako jedność, niech każdy zajmie się czym innym i wtedy mieliby szansę wprowadzić coś nowego. No ale jak napisales troche to bajkowe ale pofantazjować można ;P

Ps.: Ten wywaid tak mi sie spodobał że aż nabarałem ochoty żeby go przetłumaczyć ;D Więc dla tych którzy nie do końca wszystko rozumieli w spoilerze wersja in polish by me. Zaznaczam ze jest to pisane ze słuchu, jak czegos nie rozumiałem, domyslałem się więc mogą pojawić się jakies drobne błedy:

Michael Cole: Dean, Seth, Roman, miałem przyjemnośc już Was poznac i pracować z wami na terytorium NXT ale... nasz dzisiejszy wywiad jest wynikiem pewnych okoliczności. To było 8 dni temu na SS, wielu ludzi twierdzi że...

Dean Ambrose: Wielu ludzi? Kim są Ci ludzie? Michael jeżli chcesz nam zadać jakieś pytanie, po prostu je zadaj...

MC: Ok... Czy Wasza trójka pracuje bezpośrednio dla mistrza WWE, CM Punk'a?

DA: Nie...

...

MC: Ok... Więc jeżeli nie pracujecie dla Punk'a to co tu robicie?

Seth Rollins: I to jest pytanie Micheal! I to jest pytanie które powinieneś zadać. Widzisz, siedzielismy tam w NXT i widzielismy wszystko wyraźnie, wręcz krystalicznie czysto. Widzisz, wszyscy tutaj zgromadzenie musza odpowiadać przed Vickie Guerrero lub Booker'em T, Vickie i Booker musza odpowieadać przed zarządem a zarząd automatycznie musi odpowiadac przed WWE Universe, szeroko pojętym WWE Universe. I co to ma być Micheal? Co to ma być...? To konkurs popularności! A to nie jest w porządku! To złe Miicheal! Widzieliśmy jak rzeczy podąrzają w złym kierunku. Wkroczyliśmy i naprawiamy te błędy. Micheal my jesteśmy tarczą... sprawiedliwości w WWE...

MC: Dajcie spokuj... Nie ulega wątpliwości że wszystko co zrobiliście do tej pory było z korzyścią dla CM Punk'a...

SR: Micheal, to przepadek! Zbieg okoliczności! Słyszałeś o czyms takim?

DA: Tu nie chodzi o korzyści dla Punk'a, chodzi o to co jest dobre a co złe. CM Punk, mistrz WWE był zmuszony bronić swojego pasa w triple threat matchu przeciwko dwóm kolesiom których juz wczesniej pokonał. To złe więc wkroczyliśmy. Jeżeli byłby to Ryback lub Cena zrobilibysmy to samo. Jeżeli Ryback byłby mistrzem 365 dni a Punk próbowałby zniszczyć jego impreze, pomoglibysmy Rybackowi. Być mistrzem 365 dni w tej erze to ogromny wyczyn, powinno to byc odpowiednio celebrowane prawda?

MC: Emm Roman, z chęcią usłyszałbym Twój punkt widzenia na to wszystko.

Roman Raigns: ... Jeżeli będę chciał cos powiedzięć, powiem to.

DA: Jeszcze raz, słyszymy wszystko co ludzie mówią, czytalismy wszystko co zostało napisane ok? Wiemy co sobie myslicie ale nie jesteśmy [???], nie jesteśmy [???], nie jesteśmy Nexus, a jeżeli szukacie NWO idzcie sobie kupić DVD. Tu chodzi o zasady! Tu chodzi o honor! Jeżeli honor nie będzie tu dłużej istniał, wtedy wkroczymy. Tak jak on powiedział, jestesmy tarczą sparawiedliwości... Jesteśmy tarcza sprawiedliwości... Jesteśmy The Shield.

MC: No dobre więc...

RR: Ej ej ej... Mam coś do powiedzenia. Powiedzielismy wystarczająco. Ten wywiad jest skończony stary.

@UP nazwy jakich nie masz to Renegates oraz Misionary

Co do topicu to nie sądzę by Shield miało być Nexusem-nie ma na to szans.Rollins oraz Dean to gwiazdy które są świetne w ringu i po rozpadzie Teamu będą bardzo długo w upper Mid-cardzie i ME.Ja jako ich pierwszych oponentów bym widział w 3M TTM Hell No wraz z Rybackiem.Poza tym skoro są ochroną przed tym co nie jest fair to ja się pytam-czemu nie mieszają się w AJ skandal oraz WHC?

No dobra to teraz wiemy już cos więcej. Przede wszystkim po tym wywiadzie ja przynajmniej widze że wybrali najlepszych kandydatów do tej roli. Cała trójka pokazała się że świetnej strony, kazdy jest inny, każdy jest charakterystyczny, każdy jest dobry. Nie są jedną masą jak to czesto bywa w przypadku stajnie zwłaszcza złożonych z nowicjuszy. Np Nexus moim zdaniem można opisac jako Barrett, Otunga i cala reszta która po prostu była i robiła sztuczny tłum. Tutaj każdy jest odebnąm wyrazista postacią. Abrose jak dla mnie zmiażdył w ogóle cały ten wywiad, zwłaszcza na samym poczatku jego wypowiedzi, mimika, po prostu genialne. Ramon jako milczący twardziel który "jak będzie chciał coś powiedzięc, to to powie" tez mega mi się spodobał. Rollins szczerze mówiąc najmniej mi zapadł po tym wywiadzie w pamięć ale tez był dobry. No ok ale teraz może się skupmy bardziej na treści. Na poczatek wiadomo już że nazwa The Shield jednak jest ta nazwą faktyczną. No i koniec z gdybaniem o "drugim nexus", "drugim nwo" itd, nic takiego nie będzie miało miejsca. Powiedzieli że są tu by byc tarcza sprawiedliwości WWE, by wkraczac wtedy gdy dzieje się coś co sie dziac nie powinno. No i że nie mają nic wspólnego bezpośrednio z CM Punkiem, że gdyby to Punk próbował popsuć świętowanie roku z pasem Rybackowi, zachowaliby się tak samo, że gdyby to Cena był zmuszony bronic pasa przeciwko dwóm zawodnikom których juz wcześniej pokonał naraz, też by zainterweniowali. I powiem że po ME gdy zaczeli otaczac ring patrząc na Punk'a przez chwilę myslałem że rzeczywiście tak będzie i że teraz dostanie się Punkowi za to że Heyman interweniował w walkę. Okazało się inaczej, oberwał Kane, oberwał Bryan i po raz kolejny oberwał Ryback mimo że przez chwilę sobie całkiem dobrze radził (spear dla Ryback'a w wykonaniu Romka gdy ten miał w górze Punk'a ustawionego pod power bomb wyszedł świetnie). To chyba już jednoznacznie świadczy że to co mówili podczas wywiadu to bzdura i pracują oni dla Punk'a, teraz pewnie do TLC będą wszyscy udawać że wcale nie, na TLC Punk obroni ppas znów dzieki ich pomocy i od tego momentu powinni juz oficjalnie byc razem.

już w styczniu ! mają zadebiutować Big E , Dallas , Bray Wyatt , The Ascension

Hmm no własnie ja nie jestem przekonany czy dobrze by było jakby ich wszystkich władowali do jednej stajni, raczej nie bo to juz by za bardzo przypominało Nexus. Ok, niech debiutują ale nie koneicznie razem, nie koniecznie w związku z The Shield. Ale w sumie jeszcze za wczesnie by o tym gadać bo to tylko plotki a w końcu w NXT też musi ktoś zostać więc raczej nie wyciągnał wszystkich co bardziej wartościowych zawodników i nie wrzucą naraz do głównego rosteru.

wiec może dlatego NXT nie atakuje Punka bo mają do niego wielki respekt bo wiedzą że robi coś dla tej federacji i to może być ten klucz do ich ataków .. będą robić Hardcorowe ataki itd .. aż po paru miesiącach zmienią WWE na coś innego co teraz jest.. może wydaję się to jak bajka ale w końcu od tego jest dyskusja .. w końcu kiedyś musi nadejść ten moment kiedy WWE zmieni erę no nie ?

Wydaje mi się że troche za wczesnie na tak daleko idące wnioski, 3 zawodników nie zmieni całego WWE, pozatym ich ataki jak narazie jakies specjalnie hardcorowe nie sa, takie bym powiedział całkiem zwyczajne. Ale faktem jest że prędzej czy później musi nastąpic zmiana ery, może jakby rzeczywiście zadebiutowali wszyscy tamci zawodnicy, hmm może nawet niech zadebiutują dzieki dzialaniom The Shield i Punk'a ale nie jako jedność, niech każdy zajmie się czym innym i wtedy mieliby szansę wprowadzić coś nowego. No ale jak napisales troche to bajkowe ale pofantazjować można ;P

Ps.: Ten wywaid tak mi sie spodobał że aż nabarałem ochoty żeby go przetłumaczyć ;D Więc dla tych którzy nie do końca wszystko rozumieli w spoilerze wersja in polish by me. Zaznaczam ze jest to pisane ze słuchu, jak czegos nie rozumiałem, domyslałem się więc mogą pojawić się jakies drobne błedy:

Michael Cole: Dean, Seth, Roman, miałem przyjemnośc już Was poznac i pracować z wami na terytorium NXT ale... nasz dzisiejszy wywiad jest wynikiem pewnych okoliczności. To było 8 dni temu na SS, wielu ludzi twierdzi że...

Dean Ambrose: Wielu ludzi? Kim są Ci ludzie? Michael jeżli chcesz nam zadać jakieś pytanie, po prostu je zadaj...

MC: Ok... Czy Wasza trójka pracuje bezpośrednio dla mistrza WWE, CM Punk'a?

DA: Nie...

...

MC: Ok... Więc jeżeli nie pracujecie dla Punk'a to co tu robicie?

Seth Rollins: I to jest pytanie Micheal! I to jest pytanie które powinieneś zadać. Widzisz, siedzielismy tam w NXT i widzielismy wszystko wyraźnie, wręcz krystalicznie czysto. Widzisz, wszyscy tutaj zgromadzenie musza odpowiadać przed Vickie Guerrero lub Booker'em T, Vickie i Booker musza odpowieadać przed zarządem a zarząd automatycznie musi odpowiadac przed WWE Universe, szeroko pojętym WWE Universe. I co to ma być Micheal? Co to ma być...? To konkurs popularności! A to nie jest w porządku! To złe Miicheal! Widzieliśmy jak rzeczy podąrzają w złym kierunku. Wkroczyliśmy i naprawiamy te błędy. Micheal my jesteśmy tarczą... sprawiedliwości w WWE...

MC: Dajcie spokuj... Nie ulega wątpliwości że wszystko co zrobiliście do tej pory było z korzyścią dla CM Punk'a...

SR: Micheal, to przepadek! Zbieg okoliczności! Słyszałeś o czyms takim?

DA: Tu nie chodzi o korzyści dla Punk'a, chodzi o to co jest dobre a co złe. CM Punk, mistrz WWE był zmuszony bronić swojego pasa w triple threat matchu przeciwko dwóm kolesiom których juz wczesniej pokonał. To złe więc wkroczyliśmy. Jeżeli byłby to Ryback lub Cena zrobilibysmy to samo. Jeżeli Ryback byłby mistrzem 365 dni a Punk próbowałby zniszczyć jego impreze, pomoglibysmy Rybackowi. Być mistrzem 365 dni w tej erze to ogromny wyczyn, powinno to byc odpowiednio celebrowane prawda?

MC: Emm Roman, z chęcią usłyszałbym Twój punkt widzenia na to wszystko.

Roman Raigns: ... Jeżeli będę chciał cos powiedzięć, powiem to.

DA: Jeszcze raz, słyszymy wszystko co ludzie mówią, czytalismy wszystko co zostało napisane ok? Wiemy co sobie myslicie ale nie jesteśmy [???], nie jesteśmy [???], nie jesteśmy Nexus, a jeżeli szukacie NWO idzcie sobie kupić DVD. Tu chodzi o zasady! Tu chodzi o honor! Jeżeli honor nie będzie tu dłużej istniał, wtedy wkroczymy. Tak jak on powiedział, jestesmy tarczą sparawiedliwości... Jesteśmy tarcza sprawiedliwości... Jesteśmy The Shield.

MC: No dobre więc...

RR: Ej ej ej... Mam coś do powiedzenia. Powiedzielismy wystarczająco. Ten wywiad jest skończony stary.

No właśnie Tu chodzi o honor! Jeżeli honor nie będzie tu dłużej istniał, wtedy wkroczymy... ten cytat dużo znaczy , honor oni będę chronić honoru , więc honor zawodnikom z NXT się należy więc jest pewne że nie długo ktoś wbije do ich stajni i będą oni bronić honoru CM Punka .. bo Punk sam powiedział że jeżeli faną daję erę attitude to oni tego nie chcą i wybrzydzają .. więc to niemal pewne że ta trójka może oznaczyć przyszłych main eventerów ..aa reszta NXT :) będzie dołączać co PPV więc teraz na TLC kolejny członek stajni to : Bray Wyatt , Royal Rumble 2013 Big E , Dallas Elimination Chamber 2013 itd . i będe do nich dołączać co PPV takie mam wrażenie :) .. jeżeli chodzi tu o honor to możemy być pewni że ta trójka zmieni roster jeżeli mają takie coś w planach , a Punk może utrzymać pas do Wm 29 .. jeżeli ambrose przejdzie do Main Eventu ! to możemy być wszyscy pewni że era WWE musi się zmienić .. ; D to zawodnik .. nie na czasy PG itd . jego mic-skill stoi na dużym poziomie itd . więc musi nadejść coś nowego i mam nadzieje że ta trójka jakoś to odmieni .. jedno jest pewny ktoś z NXT na pewno dokona zmiany ery w WWE . Tac ma taki zamiar ale on czeka na przepustkę do TV NXT itd. z tego co wiem , więc trzeba paru gości wyje** z NXT .. kobieta by się im przydał do tego składu Paige fajnie by wyglądała .. w takim stroju .. czarna ; D itd . to by mi pasowało.

Chciałbym takie coś zawodnicy którzy bronią honoru w WWE : Ambrose,Rollins,Regins,Ohno,Wyatt,Big E,Paige(jedna diva by się przydała),Dallas.. fajne z tego story . by wyszło itd jeżeli Punk ma zamiar wyciągać talenty z NXT to z pewnością ich więcej przybędzie.

• Styl:  Jasny

Na wstępie nie trafia do mnie trochę nazwa tej dyskusji. NXT Invasion - nie pasi mi. Może "Tarcza Obronna, tylko dla kogo ??" :thinking: . Pomysł jak najbardziej masz dobry i chwała ci za to, ale tytuł do wymiany :) Ok do rzeczy. Seth Rollins, Roman Reighs i Dean Ambrose - te nazwiska od tegorocznego Survivor Series będzie znało już sporo fanów wrestlingu na świecie. Ich debiut wypadł jak najbardziej pozytywnie i przede wszystkim zaskakująco. W końcu, kto się spodziewał, ze będą interweniować i rozwalą Ryback'a na stole komentatorskim. No właśnie, ale co w związku z tym - rozwalili Ryback'a i c o dalej, Na RAW powtórzyła się akcja z Survivor Series i Ryback znowu został zniszczony. Pisałeś, że mogą być oni takim czymś jak Nexus co oznaczałoby, że WWE zrzynałoby z samych siebie. Ta trójka nie ma absolutnie nic wspólnego z Nexusami - NIC !! Nexusi jak się pojawili rozpierdolili wszystko i wszystkich, mając ku temu powody. Wyjaśnili, że zawodowcy traktowali ich jakby byli najgorszymi młokosami, dla których zawodowcy powinni być Bogami, wcześniej rozwalając Cene, Punk'a, gallows'a, Streiker'a, Roberts'a i wszystko, i wszystkich którzy byli tylko przy ringu. Tutaj dostajemy trech gości, którzy rozwalają jednego faceta i zwyczajnie sobie odchodzą. Faktem jest też, że z tej trójki Ambrose nie występował w NXT. Występował on w FCW, po czym zaczął regularnie pojawiać się na House Show'ach, gdzie to wygrywał i przegrywał. Ja obstawiam, że ta trójka to będzie coś pokroju trzech muszkieterów, tylko oczywiście tych złych, którymi będzie ktoś dowodził, taki odpowiednik D'Artagnana. Na pierwszą myśl przychodzi jedna osoba, która może nimi dowodzić. Jest to oczywiście CM Punk, ale ja nie byłbym taki pewny, zwłaszcza patrzać na to jak się Punk zachowywał, jak cała trójka rozwalała Ryback'a - stał z boku patrząc i uważając, by nie rozwalili i jego. Szczerze mówiąc nie chciałbym, żeby Punk został ich liderem, bo zapowiadałaby się powtórka z Straight Edge Society, które jak skończyło, każdy wie. Dla mnie marzeniem by było, jakby ich liderem został...... RIC FLAIR !! Wiadomo, że nadal toczy się proces WWE vs TNA, ale jakby już się zakończył ten konflikt o Ric'a, to z radością bym patrzył, jak dowodzi młodymi i rządnymi sławy i uznania młodzianami (no może Seth już taki młody nie jest). Dodatkowo można by to gładko wytłumaczyć - Ric chciał wrócić już wcześniej, pojawiając się już na Hall Of Fame, ale Vince na to nie pozwalał, więc długo szukał odpowiednich osób, które dały by znać, że Ric ma zamiar sie wrócić do WWE i zrobić małą rewolucję, która by zmieniła oblicze WWE. Możnaby to dalej pociągnąć angażując jeszcze innych zawodników, takich jak Punk, Ziggler, Orton czy nawet Triple H, by zrobić z tego story, którym można by przypieczętować 50lecie federacji, od razu dając pole do popisu młodzieży, która ma być przyszłością tego biznesu. Scenariusz pozostaje raczej w sferze marzeń, ale zawsze można improwizować. Skończy się pewnie tak, ze liderem całej trójki zostanie CM Punk, który będzie chciał ich użyć jako psów obronnych przed The Rockiem na Royal Rumble.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Szczerze mówiąc nie chciałbym, żeby Punk został ich liderem, bo zapowiadałaby się powtórka z Straight Edge Society, które jak skończyło, każdy wie.

Tutaj się bardzo nie zgodze, SES nie istniałoby w żaden sposób bez Punk'a i to on sam jeden samodzielnie ciągnął tą stajnie. Gallows był klocem, z mega słabymi ringskillami i niewiele lepszymi micskillami, Mercury ani razu chyba nie dostał mica do reki i nie miał warunków żeby istnieć samodzielnie, Serena była najsłabszą divą ringowo ostatnich lat a przy micu była mega sztuczna. Doskonale chociażby o tym swiadczy fakt że cała 3ka została zwolniona zaraz po rozpadzie SES. Tutaj sytuacja jest zupełnie inna, to nie byłaby stajnie złozona z Punk'a i jobberów a z Punk'a i przyszłych ME'terów z których każdy jest dobry osobno, każdy ma swój charakter i każdy jest wyrazisty. No i pozycja Punk'a też jest teraz o niebo wyższa niż wtedy więc jak dla mnie porównywanie tej ewentualnej stajni ze SES jest nietrafne.

Dla mnie marzeniem by było, jakby ich liderem został...... RIC FLAIR !! Wiadomo, że nadal toczy się proces WWE vs TNA, ale jakby już się zakończył ten konflikt o Ric'a, to z radością bym patrzył, jak dowodzi młodymi i rządnymi sławy i uznania młodzianami (no może Seth już taki młody nie jest). Dodatkowo można by to gładko wytłumaczyć - Ric chciał wrócić już wcześniej, pojawiając się już na Hall Of Fame, ale Vince na to nie pozwalał, więc długo szukał odpowiednich osób, które dały by znać, że Ric ma zamiar sie wrócić do WWE i zrobić małą rewolucję, która by zmieniła oblicze WWE. Możnaby to dalej pociągnąć angażując jeszcze innych zawodników, takich jak Punk, Ziggler, Orton czy nawet Triple H, by zrobić z tego story, którym można by przypieczętować 50lecie federacji, od razu dając pole do popisu młodzieży, która ma być przyszłością tego biznesu.

Hmm Flair przywódcą stajni złozonej z przyszłych ME'terow? Hmm TNA już w ogóle by spazmów dostało chyba bo to by troche zalatywało Fortune ;P Pozatym ich tłumaczenie o tej sprawiedliwości jak niby pasuje do Flaira? Do Punka jak najbardziej, mozna to łatwo podciągnać pod jego gadanie o żadaniu szacunku. A jakby jeszcze do Falira jak piszesz dorzucić Ortona i HHH'a? Hmmm może niech wróci jeszcze Batista i w ogóle będzie fajnie ;P Nie, ja zdecydowanie tego nie widzę, zdecydowanie wolałbym w roli ich lidera Punk'a.

/EDIT

Hmm przeszło mi przez myśl coś... dziwnego ;P Bo hmm... co by było gdyby jednak okazała się że Punk rzeczywiście nie ma nic wspólnego z The Shield. Co jeżeli jest to na tyle złożony storyline że The Shield celowo zachowują się tak by wszystko wyglądało że pracują dla Punk'a by po prostu odwrócić uwagę od swojego prawdziwego lidera. Co jeżeli do tego stopnia chcą odwrócić uwagę od swojego prawdziwego lidera że... bez powodu go atakują. Hym hym już Wam świta co chce powiedzieć? Dokładnie! Randy Orton! Tak wiem, trochę mnie ponosi wyobraźnia chociaż... Raz- Randy Orton chce Heelturnu i jeżeli go dostanie to raczej będzie to się wiązało z dużym story i dużym pushem, dwa- The Shield zupełnie bez najmniejszego powodu atakuja Orton'a a później w ME Orton nie przybiega razem z Hell No i Rybackiem by wziąść odzew, trzy- "wkraczamy gdy dzieje się niesprawiedliwość"- Orton zostaje zawieszony, omija go tysięcczne raw, po powrocie przez kilka miesięcy plącze się bez żadnego celu, nie dostaje titleshotów, nie dostaje ME'ów, nie dostaje nic wartego uwagi. Mało niesprawiedliwe? Słaby powód do heelturnu? Hmm niewiem, co Wy o tym myslicie? Możliwe? Fajne? Czy mniemzdecydowanie za bardzo poniosło?

sg-wwe13_crop_exact.jpg?w=650&h=440&q=75

Chyba już wiem kto jest liderem The Shield jest to CM Punk według mnie to prawie pewne zobaczcie na fotkę gdzie CM Punk jest ubrany za tajniaka a w tyle jest jego armia czyli tajniacy , mają identyczne stroje a The Shield przecież ma takie stroje co nie ? , jak jest rewolucja ? to przeważnie ci z pałami się tak ubierają więc mamy zgadkę rozwiązane , wiecie co wam powiem to nie na tym będzie koniec ? , po prostu już na TLC wbije kolejna trójka Punk zrobi armie jak to robili w nie których rewolucjach będą to jego tajniacy i może to przejść do Historii co każde PPV aż do Wm 29 będzie ktoś debiutować z NXT , Tarcza ! .. co tajniacy mają zawsze ? jak walczą tarcze :) więc stąd ta nazwa , po prostu trzeba było poszperać troche w necie , więc niemal pewne że to Punk jest ich liderem aa to będzie jego Armia ..

Hell in a Cell - Brad Maddox

SS - The Shield czyli Ambrose , Rollins,Regins.

TLC - Bo Dallas , Big E , Bray Wyatt .

Royal Rumble - Jake Carter , Kassusi Ohno(może),Leo Kruger.

Elimination Chamber - Xavier Woods,J Bronson i ktoś jeszcze nie mam pomysłu.

Tak do Wm 29 :) i będą wbijać tylko w ME żeby Punk utrzymał pas do WrestleMani 29 tak jakoś myślę i uważam że to , to było to " Revolution is Coming " przy ataku jak Punk świętował z pasem był znak Revolution is Coming :D !!!

Hell in a Cell - Brad MaddoxSS - The Shield czyli Ambrose , Rollins,Regins.TLC - Bo Dallas , Big E , Bray Wyatt .Royal Rumble - Jake Carter , Kassusi Ohno(może),Leo Kruger.Elimination Chamber - Xavier Woods,J Bronson i ktoś jeszcze nie mam pomysłu.Tak do Wm 29 i będą wbijać tylko w ME żeby Punk utrzymał pas do WrestleMani 29 tak jakoś myślę i uważam że to , to było to " Revolution is Coming " przy ataku jak Punk świętował z pasem był znak Revolution is Coming !!!

Szczerze mówiąc zupełnie mnie nie przekonuje Twoja teoria że ta grupa będzie tak liczna i wręcz uważam że byłby to beznadziejny pomysł. Stajnia złożona z 13 nowych zawoników? Nie ma opcji i byłoby to beznadziejne. Po pierwsze to się nie stanie bo idąc tym tokiem WWE musiałoby praktycznie opróżnić roster NXT a w końcu tam też ktos musi być i walczyć prawda? Więc nie ma opcji żeby w przeciągu 3 czy nawet 6 miesięcy wyciągneli z tamtąd wszystkich co trochę zdolneijszych bo nie zdążyliby ich tam zastępować w tak szybkim czasie. No chyba żeby występowali i tu i tu ale to też bez sensu. No i drugi jeszcze powazniejszy minus tego pomysłu. Każdy storyline sie kiedys kończy czyż nie? I co potem? Stajnia się skończy i WWE zostanie z 13 zawodnikami z którymi coś trzeba zrobić. Co sie stało z zawodnikami Nexus? Barrett jakoś się trzyma i pewnie z czasem do tego ME się dopcha iii to tyle w sumie. Reszta nie istnieje, Otunga jobber, Gabriel jobber, Slater jobber, Tarver zwolniony, Harris cofnięty do rozwojówki, McGillicutty nie widziałem go od miesięca no i jobber, Young jobber potem cofnięty do NXT no i teraz się plącze w teamie no i jeszcze zapomniałem o Rybacku, on tez się wybił. I myslisz że jakby walnąć stajnie z 13 nowicjuszy to nie byłoby tak samo? z 3/4 by albo jobbowało albo zostało wywalonych do NXT lub w ogóle zaraz po rozpadzie stajni. No i jeszcze fakt że gdyby w tak krótkim czasie dodac tylu zawodników trzebaby było conajmniej tylu samo wywalić z rosteru w tak samo szybkim czasie.