Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Okres przygotowania czas skończyć?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

dolph-zigler.jpg

Tak, na zdjęciu znajduje się Dolph Ziggler ze swoją walizka Money In The Bank, gdyż jej posiadanie w rękach kogoś innego niż John Cena zwiastuje nam przyszłego mistrza federacji. Ziggler podobnie jak Daniel Bryan z walizka niebieskiego brandu przechodzi niemal obojętnie co do wydarzeń dt. jego przyszłego pasa. Jednak od pewnego czasu, a dokładnie zaczynając od Chrisa Jericho, "Mr. Money In The Bank" zalicza kolejne, wielkie nazwiska jak m.in. Randy Orton, a obecnie John Cena i Mick Foley w jednym. No właśnie, skupmy się na obecnych wydarzeniach, Ziggler pojawia się okazjonalnie na galach rosteru, którego ma niedługo zostać mistrzem - w dodatku na Raw został wplątany w love story z udziałem Ceny oraz AJ na które większośc narzeka, jednak nie dostrzega tego, że dla Dolpha jest to po prostu czas przy mikrofonie, jakiego pewnie normalnie by nie miał, którego nie dostał np. Bryan kiedy miał w swoim posiadaniu walizkę. Ziggler na Survivor Series został kapitanem drużyny i rozpoczał rywalizację z Team'em Micka Foley, czyli zostaje wplatany w story z istną legendą. Wszystko składa nam się w całość, która na wykresie pokazała by nam, że Dolph jest na wyraźnej fali wznoszącej, która prowadzi na sam szczyt. Kwesti czy zasłuzyl poruszać raczej nie warto, jednak aspektem dyskusji jest to kiedy federacja wreszcie skończy okres testowania Dolpha przed daniem mu pasa? Jak juz porównywałem, Daniel Bryan nie miał żadnej podbudowy pod zdobycie pasa, a kiedy zrealizował kontrakt śmigał z pasem jak oszalały, a publika traktowała go jak Boga. Co w takim razie będzie z Zigglerem, który ostatnio przeskakuje od nazwiska do nazwiska kiedy juz zrealizuje kontrakt? Logiczne powinno się zdawać, że Ziggler będzie chciał jechac na WMkę jako mistrz, jednak jak myślicie, kto musiałby zostać mistrzem, by Dolph zrealizował na nim kontrakt - oraz chyab najwazniejsze, czy chcecie widzieć Dolpha jako tego dobrego, bo jak wiemy, wykorzystanie walizki często zmienia nam wrestlera i czy tym razem może być podobnie? Ziggler mocno przepracował ostatnie miesiące od gali Money In The Bank i jak Wy oceniacie ten okres, czy w czasie niego przekonał Was, że zostanie mistrzem Wagi Ciężkiej w prawdziwego zdarzenia? Zapraszam do dyskusji!!!

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

Tak na powrót do pisania dyskusji.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

2

• DonCarlos

1

• patryniu

1

• Avangers

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nie jestem przekonany czy tu chodzi o okres przygotowań czy raczej o czekanie na odpowiedni moment. Dolph przygotowany jest od bardzo, bardzo dawna aczkolwiek z niewiadomych przyczyn utknął w martym punkcie gdzieś na granicy upermidcardu a maineventu.

Jednak od pewnego czasu, a dokładnie zaczynając od Chrisa Jericho, "Mr. Money In The Bank" zalicza kolejne, wielkie nazwiska jak m.in. Randy Orton, a obecnie John Cena i Mick Foley w jednym.

Hmm to raczej to wielkie nazwiska zaliczaja jego a nie on je. Ziggler pełni funkcje jobbera dla ME i nic się w tym ukłądzie nie zmienia. Z Jericho przegrał na MitB, owszem potem wygrał na raw ale to juz nie jest tka istotne jak walka na ppv, z Ortonem przegrał na ppv by potem wygrac przez interwencje na Raw. Cena robi z nim co chce, po drodze jeszcze z 50 razy jobbował Sheamusowi, pare razy Rybackowi a i jego druzyna na SS przegra bo w tym momencie cała ta walka ma na celu podkreślenie faceurnu Miz'a.

rozpoczał rywalizację z Team'em Micka Foley, czyli zostaje wplatany w story z istną legendą.

Chyba na papierze. Ziggler został kapitanem bo Vince ni z tego ni z owego zmienił decyzje co do karty na SS i trzeba było coś na szybko wymyślić. Ponadto uważam to za głupote jak już pisałem w OD bo Zigglerowi nic do Foleya i powinni zrobić z tego team Heyman a nie Ziggler. Dodatkowo Foley mimo że to było juz ostatnie Raw przed SS słowem nie wspomniał o Zigglerze a wręcz przeciwnie, dalej ciągnie story z Punkiem w które jest zdecydowanie bardziej zaanagażowany niż w walkę SS. Z drugiej strony zresztą jest tak samo, Ziggler słowem nie wspomniał o Foleyu, jest zaangażowany w aferę AJ. Może później coś z tego wyniknie tak jak w zeszlym roku z dupy walneli nagle team Barrett vs team Orton i dopiero po SS zaczeli oni ze sobą feudować. Tak mogłoby byc i w tym przypadku chociaż narazie nic na to nie wskazuje bo kazdy idzie w swoja strone.

Jendak wielkim postepem w postaci Ziggler'a jest fakt że został on wreszcie odłączony od Vickie. Owszem może i wspomaga ją w konflikcie z AJ ale zwróćcie uwagę że to on wspomaga ją a nie ona jego. Ona juz nie wychodzi z nim do walk, teraz to on pomaga jej a nie ona jemu, a na dodatek ostatni na Raw padły zbawienne słowa z ust Zigglera '...my FORMER menager'. No i jak zauważyłeś dzięki temu story dostaje on więcej czasu przy micu. Co do tego kiedy Ziggler wykorzysta walizkę ja bym sie wcale tak nie śpieczył. Kto powiedział że każdy posiadacz walizki musi ja wykorzystac do końca roku? Ma na to czas do czerwca. I moim zdaniem jeszcze powinien poczekać. Jakby wykorzystał walizkę teraz to czy myslicie że utrzymałby pas do WM'ki przy swojej obecnej pozycji? Wątpie. Moim zdaniem najpierw musi przestać jobbowac, Sheamusom, Ortonom czym Cenom a walizke wykorzystać najwcześniej na EC by zapewnić sobie występ z pasem na WM'ce. Pozatym EC jest dogodną sytuacją bo po walce w klatce mistrz zawsze ledwo żyje. A już najbardziej bym sobie życzył i za tym obstaje by Ziggler wykorzystał walizkę NA WRESTLEMANII. I tym samym został pierwszym człowiekiem w historii który by tak właśnei zrobił. To było cos wielkiego, wieka podbudowa, i wtedy mógłby godnie bronić pasa przez dłuugi czas. A na kim? A najlepiej na Miz'ie kktóy mógłby odebrać pas Show'owi na EC.

Więc tak obecnie wszyscy jarają się Ziggler'em i jako heel jest odbierany za face'a więc tu nie potrzebuje dużo pisać bo jego charakter nie jest taki typowo heelowy jego gmmick jest bardziej kolorowy i inny od obecnych Heel'ów więc nie wiem po co trzymają go jako Heel'a jak fani odbierają go za face'a,zauważyłem że Dolph imponuje młodym dziewczynką wieku 17 lat więc to też duży zakres do przyciągnięcia więcej kobiet do telewizora .Gmmick na mistrza trochę dziwny ale to w końcu coś nowego,nie wyobrażam sobie tego jak Dolph wchodzi z pasem WHC i kręci tyłkiem na rampie trochę dziwne co nie :shock: ale to też w końcu coś nowego więc uważam że zasłużenie zdobył tą walizkę więc nie ma co rozpaczać bo obecnie strasznie przypomina mi byłą gwiazdę ery attitude czyli Billy Gunna,oczywiście jest mi z tym źle że Billy nie osiągnął więcej od Dolpha :( ,chociaż raz miał szanse zdobyć pas WWF Championship na jednym z RAW w 1999 roku ale oczywiście w tam tych czasach najważniejsi byli tacy jak Triple H , The Rock , Stone Cold , Kane .. Billy zawsze był w cieniu,na dzień obecny Dolph to bardzo rozpoznawalna twarz jego gmmick jest bardzo rozpoznawalny według mnie lepszy od mr.perfection , show off jest odpowiednim gmmickiem dla pana ziggler'a. Co tu można jeszcze powiedzieć dobrze ze WWE promuje nowe talenty,faktycznie Ziggler to nie taki nowy zawodnik jest już w WWE od roku 2008 więc nowy to on nie jest.. tylko jedno co mnie martwi to że może skończyć jak Jack Swagger w 2010 roku jobbując zawodnikom na dzień dzisiejszy jest na oku Vince więc na nic się nie zanosi żeby stracił Push.No i teraz mogę wyrazić zdanie kiedy i gdzie wykorzysta walizkę,mianowicie myślę że to będzie na Royal Rumble 2013,na pewno nie wykorzysta walizki na jakimś Ortonie,Big Showle czy Sheamusie..wiecie co mi wpadło do głowy od nie tak dawna faktycznie od 2 tygodni Wiliam Regal zaczął się kręci koło pasa WHC,więc uważam że może wykorzystać szanse i w końcu zdobyć ten pas chociaż na 10 dni przed Royal Rumble 2013,Wiliam Regal vs Randy Orton czy Sheamus na RR 2013 Wiliam zatrzymuje pas ale nie jest w stanie trzymać się na nogach a Dolph to wykorzystuje i zostaję new championem :) to nie jest taki zły pomysł w końcu Wiliam został do czegoś podłożony.Nie całe 8 miesięcy temu sam powiedział wywiadzie że jego ostatnim celem w WWE przed emeryturą jest WHC więc to dobra okazja,zaliczył by pas WHC a później odszedł by na emeryturę wiem że trochę wyjęte te story . z dupy że tak brzydko się wyrażę ale według mnie jest dobre , Wiliam zrobił już swoje w FCW wypromował Dean Ambrose dla którego WWE ma przygotowany bardzo odpowiedni stroyline według mnie i dla tego tak długo go nie ma w TV ale mniejsza z tym Wiliam ! wyrpomował świetnego zawodnika aa teraz zasłużenie należy mu się pas WHC .Więc Dolph przejmuje pas na RR 2013 później staje przeciwko Ortonowi , Barrettowi , Big Show'owi, Sheamus'owi , Regal'owi na Elimination Chamber 2013 :) Ziggler obrania pas później po EC 2013 Dolph rozpoczyna feud z Orton'em i wszystko wraca do normy :),sądzę że tak może się stać może trochę jak bajka ale porządne story nigdy nie zaszkodzi i uważam że to będzie niesamowite rozczarowanie :D .. może trochę bajkowate ale od tego jest dyskusja co nie ? :)

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

Więc tak obecnie wszyscy jarają się Ziggler'em i jako heel jest odbierany za face'a więc tu nie potrzebuje dużo pisać bo jego charakter nie jest taki typowo heelowy jego gmmick jest bardziej kolorowy i inny od obecnych Heel'ów więc nie wiem po co trzymają go jako Heel'a jak fani odbierają go za face'a,

Ale żeś namącił. Pierwsze słyszę, by Ziggler był przez publiczność odbierany jako face. Jego gimmick faktycznie nie jest do końca typowo "zły", ale nie można się wg tego kierować. Toczył pojedynki z Jericho, Punk'iem, Ceną, Rybakiem, Rudym, a Ci panowie nawet samą obecnością spychają go na dalszy plan. Myślę, że tego prawdziwego heel'a zobaczymy, gdy coś konkretnego zacznie się z nim dziać, bo jeśli nadal będzie trzymał się z Vickie to ten turn okaże się tak jak wspomniałeś kolorowy, cukierkowy.

Gmmick na mistrza trochę dziwny ale to w końcu coś nowego,nie wyobrażam sobie tego jak Dolph wchodzi z pasem WHC i kręci tyłkiem na rampie trochę dziwne co nie

Każdy jakoś zaczynał.. Najbardziej obawiam się tego, że zainkasuję tę walizkę, pobędzie sobie mistrzem, a później WWE o nim zapomni jak to miało miejsce już z innymi zawodnikami i ponownie skupi się na starych zagrzewaczach miejsc czyt. Orton.

wiecie co mi wpadło do głowy od nie tak dawna faktycznie od 2 tygodni Wiliam Regal

O ile się nie mylę to o tym panie dyskusja toczy się w innym temacie i serdecznie do niego zapraszam, ale skoro już zacząłeś to moja odpowiedź jest następująca: Wiliam Regal nie wrócił do WWE na stałe, a tym bardziej nie wrócił, by zostać mistrzem! :)

może trochę bajkowate ale od tego jest dyskusja co nie ?

"Bajkowate" to mało powiedziane. Całe to rozwiązanie wydaje mi się nierealne (chodzi o plan z Regal'em i w ogóle), ale z tego robi się porządne dyskusje ;)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ziggler to nie taki nowy zawodnik jest już w WWE od roku 2008 więc nowy to on nie jest..

Dolph jest w federacji od 2004/2005 jeśli dobrze pamiętam, przez 2 może 3 lata występował jako członek Spirit Squad. W 2008 rozpoczął swoje działania jako solowy zawodnik. Także naprawdę daleko mu do "nowego" ;)

Pierwsze słyszę, by Ziggler był przez publiczność odbierany jako face

Radzę więc słuchać uważniej, Dolph często jest cheerowany przez publikę, szczególnie na ppv da się zauważyć sympatię ludzi do tego zawodnika.

Co do Dolpha - jego momentum mistrzowskie już ze dwa razy zostało brutalnie wgniecione w ziemię. Aczkolwiek trzeba mu oddac, że nawet po porażkach w main-evencie WWE wciąż konsekwentnie widzi jakieś miejsce dla Zigga na szczycie karty. Ciekaw jestem jak poprowadzą jego tilte run, bo to że do samego przejęcia pasa dojdzie jestem pewny. Nie ma możliwości żeby zarząd zdecydował się na niepomyślne skasowanie obu walizek. Imo najlepszą decyzją byłoby wykorzystanie swojej walizki na początku przyszłego roku. I nie mówię tutaj o RR, ale o okolicach EC. Dlaczego? Otóż EC będzie sprzyjac heelowi popierdółce na którego jest promowany usilnie Dolph. Osobiście też marzyłoby mi się wykorzystanie walizki na tygodniówce(najlepiej Raw) ponieważ jest to zawsze większy element zaskoczenia, przed ppv zawsze pojawiają się ploty o tym że walizką zostanie wykorzystana. Inna opcja to wygrana na WM/zaraz po WM, i odebranie pasa mocnemu face'owi który będzie zapewne zwycięzcą RR. Idealnie w to miejsce pasuje Sheamus czy Ryback którzy lada moment zostaną odciągnięci od głównych pasów, a świetnie pasują na zwycięstwo RR.

Nie chce mi się zbytnio szukać konkretnych wypowiedzi w tekście i cytować, ale jak czytałem wypowiedzi to zapamiętałem m.in. takie fragmenty do których się odniosę:.

Satanic wspomniał o sytuacji z Jack'iem Swaggerem. O to zbytnio bym się nie obawial - walizka w rękach Swaggera była wielkim zaskoczeniem dla wszystkich, ten człowiek nie był zupełnie przygotowany, to już z początku o Daniela Bryana wszyscy się zamartwiali bo z walizką jobbował Barrett'owi, którego notowania w tamtym czasie były dużo nizsze niż choćby dzisiaj. Skończyło sie tak jak widzieliśmy, Dolph od razu nie spadał w dół lecz ciagle widzimy go w feudzie ze znaczącą postacią i w momencie utraty pasa wątpię by ktokolwiek myślał czy spadnie na poziom Swaggera, a będziemy zadawać sobie pytanie kiedy ten pas odzyska!

W dodatku wiele ciekawego przedstawił Carlos, z czym zupełnie się zgadzam - wykorzystanie walizki na tygodniówce mogłoby przynieść więcej zaskoczenia niż na PPV, gdzie praktycznie co większa gala to zastanawiamy się czy wreszcie zobaczymy Dolpha inkasującego kontrakt. Również zgadzam się, że jeżeli przy pasie Wagi Ciężkiej ma pojawić się Dolph to zwycięzca Royal Rumble Matchu również powinien pochodzić z niebieskiego brandu i za cel obrać sobie właśnie ten tytuł, bo obecna sytuacja jest bardzo słaba - już nawet kosztem tego, że wiele wskazuje, że przy takim obrocie spraw tym, który po Royal Rumble wyjdzie z hali jako pretendent będzie Randy Orton!

Co do wypowiedzi patrynia to nie wiem czy dobrze ja zinterpretowałem, ale nie wiem czemu face turn Dolpha miałby być "kolorowy, cukierkowy". W obecnej sytuacji WWE, która trwa mniej więcej od okresu zawirowań z Danielem Bryanem to nie od WWE zależy jaki charakter ma zawodnik! Wszystkim świetnie steruje publika, bo co zrobić z heel'em, który na każdej kolejnej gali coraz bardziej przekonuje do siebie fanów, a zamiast buczenia słyszymy gromkie okrzyki?! Tak było z Bryanem, potem z Punkiem i teraz każda tego typu sytuacja tak wygląda! Carlos już Ci odpowiedział, na to, że napisałeś, że Dolph nie był odbierany jako face! Przeciwnie, na jakimś tam PPV, nie pamietam ciężko mu było grac tego heela, kiedy to z publiki było słychać pełne poparcie dla jego postaci i nie była to jednorazowa akcja, bo juz było ich kilka, a z każdym kolejnym pojawieniem się Dolpha możemy spodziewać się tego samego, a przy zdobyciu pasa przez kontrakt to powinna być kropka nad "i".

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png