Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wszelkie pomysły na polepszenie poziomu forum

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam wszystkich użytkowników forum BGZ-Wrestling.

Czytając tytuł tematu każdy z Was powinien domyślić się o co chodzi. Piszcie tutaj swoje propozycje zmian na forum, możecie zadawać wszelkie pytania i dyskutować o pomysłach kolegów. Wszystko po to, by zapewnić Wam jak najwyższy komfort i zachęcić do udzielania się właśnie na BGZ.

Ja jako pierwszy daję pewną propozycję i czekam na Wasze opinie:

- Ostatnio padł pomysł przywrócenia starego porządku w newsach. Może niektórzy nie pamiętają jak to wyglądało, lecz teraz pomysł jest taki by newsy pojawiały się dwa razy w tygodniu (raz WWE & TNA i raz Indy). Zostawiłbym trzech newsmanów (dwóch do WWE & TNA, którzy mogliby się wymieniać co tydzień i jeden do Indy). Teraz proszę o odniesienie się do tego pomysłu, jakieś "za", "przeciw"?
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

7

• IOOT_DZIKO

6

• Ulicznik Xeb

6

• Brem

6

Top użytkownicy w tym temacie

Co do newsów to zdecydowanie trzeba coś z nimi zrobić, jeżeli newsmani nie są w stanie powazniej podejśc do swoich obowiązków i rzeczywiście nie ma możliwości tego zmienić to pomysł dużych paczek newsów pare razy w tygodniu jest myslę odpowiedni. Aczkolwiek nie idealny bo wiadomo że skoro nie ma newsów tu, czytamy je gdzie indziej tak więc jak pojawią sie już tutaj nawet w obszernej paczce nie będą żadną nowością i większośc będzie już je znała. No ale oczywiście lepsze to niż nic a obecni newsmeni co po niektórzy powinni wyleciec z ekipy. Tylko mam jedno bardzo duże ALE co do Twojego pomysłu. Raz w tygodniu newsy WWE&TNA i raz w tygodniu indy? Really? Bądźmy szczerzy, osoby które interesują newsy z indy da sie policzyć na palcach jednej ręki prawdopodobnie. Robienie ich z taką samą częstotliwością jak WWE/TNA uważam za niesmaczny żart. Ja widziałbym to tak że 2-3 razy w tygodniu powinny pojawiac się newsy WWE&TNA a indy może być raz w tygodniu dodatkiem do nich. No i warunkiem jest że te newsy będa naprawde OBSZERNE. A nie tak jak teraz gdy pojawiały się raz w tygodniu i niewiem czy były nawet 1/3 przeciętnej paczki newsów u konkurencji gdzie pojawiają się one czasem pare razy dziennie.

Co do innych pomysłów teraz nie będę się rozpisywał bo w sumie chce mi się spać ;P Ale rozpisze się niedługo a teraz tylko powróce to mojej idei o której juz kiedys pisałem. Uważam że dział 'Następne gale ppv' powinien zmienic nazwe na 'Gale ppv' i zostac przeniesiony do działu dyskusji. Tak żeby w jednym temacie omawiać gale zarówno przed i po ich odbyciu i tym samym postarać się zmienić tendencje że o galach pisze się ogromne posty w weekend przed ppv i czasem po i robi to nie więcej niż 3-4 osoby. Bo w galę ppv sa chyba najwazniejszymi wydarzeniami w świecie wrestlingu a tutaj nawet o nich się nikomu nie chce wypowiadać. Z tygodniówkami tez trzeba coś zrobić ale niewiem co bo generalnie jest to tylko kwestia mobilizacji, kazdy je ogląda, nikomu się nie chce napisać nawet paru zdań...

Myślę że newsy powinny wrócić do starego porządku tak jak to było kiedyś. Teraz widać że na forum nie zbyt często pojawiają się newsy, ogólnie to nie którzy zaniedbują swoje obowiązki. Wydaje mi się że trzech newsmanów starczy na forum. Każdy będzie wiedział co ma robić w poszczególny dzień. Jednak na pewno muszą być to osoby zaufane i chętne do pracy. Żeby nie było że po kilku tygodniach trzeba będzie szukać kogoś na zastępstwo. Jednak inaczej to powinno wyglądać chodzi mi o pisanie newsów. Newsy o WWE powinny pojawiać się najczęściej bo większość ludzi z forum tylko to ich obchodzi. TNA newsy powinny się pojawiać około 2 razy w tygodniu myślę że starczy. Co do Indy to raz w tygodniu wystarczy bo tutaj jest najmniejsze zainteresowanie i mało osób by to czytało. Co do pomysłu Brema to jestem również za, gdyż bardzo mało osób wypowiada się na temat poszczególnej gali PPV. Tutaj powinno być największe zainteresowanie, powinno wiele osób dyskutować na temat gali a nie jak teraz że 2-3 osoby coś napiszą i koniec. To żenada, ten dział zasługuje na reaktywacje, wiem że nie którym nie chcę się za dużo pisać ale chociaż raz przed galą powinni się postarać i napisać dobrego posta. Ja mam również swój pomysł gdyż ostatnio leży dział Sportowy... W ogóle nie pojawiają się newsy ani nic. Na forum jest wiele osób które interesuję się sportem, można powiedzieć że prawie wszyscy. Ten dział także jest ważny i powinien wreszcie funkcjonować, powinny raz w tygodniu pojawiać się newsy. Przynajmniej takie moje zdanie na ten temat...

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Newsy stary porządek, jak najbardziej, większa kontrola nad członkami ekipy bo tutaj też uważam, że panuje mały burdel. Nawet na poziomie GM'ów. :) Chodzi mnie głównie o średnie dopilnowanie obowiązków, ale mniejsza. ;) Newsy do starego porządku, wybranie jednego newsmana bez zwalania odpowiedzialności, nie dawania żadnych szans mały reżim, zobaczyć który z obecnych newsmanów dawał najczęściej wiadomości, bo obecnie dla mnie lepiej byłoby aby One się pojawiały w ogóle, a ich wartość można zawsze poprawić i ten dawałby nam raz w tygodniu wiadomości :)

Nie lepiej będzie pisać newsy bez określonego terminu, tak jak to robią jak się domyślam na atti? Chodzi o to, by pisać je wtedy kiedy w necie znajdzie się na prawdę coś ciekawego, a nie na siłę i nie w 3/4 skopiowane z innych portali.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Co tu mówić? Trzeba porządnie się ogarnąć. Najlepiej zacząć od ekipy, bo po pierwsze nie pracuje jak "ekipa", a po drugie z niektórymi to daleko nie zajdziemy (odpowiedzialność, sumienność w wykonywanych obowiązkach). Co z tego jak newsy będą normalnie? jak następne gale PPV zmieni miejsce w dziale? Jeśli ekipa nie zacznie się udzielać (co jest podstawą) to nic nie osiągniemy. Przydałoby się wielkie odświeżenie "magazynów" w specjalnych kolorkach.

Co do wspomnianych newsów oraz next PPV to jestem na tak. ;)

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Dokładnie. Sam wiem że nieraz też zawaliłem z newsami jednak zawsze się starałem je dawać jak mogłem.Jednak odpowiedzialność,systematyczność i brak chęci to coś co najbardziej niszczy to forum. Newsy prawie w ogóle się nie pojawiają a jak już się pojawią to niema komentarzy(ale to w tym przypadku najmniejszy problem), dyskusje nie są pisane to jest źle a jak się pojawią to też brak chęci na komentarz a wymówka jest że niema o czym gadać bo WWE jest ch***jowe. WCE to samo jak nie bookerzy zawalą bo nie napiszą gali to znowu na backstagu susza. Ekipa nie oszukujmy się wogóle obecnie nie jest zgrana i trzeba coś z tym zrobić bo nieważne czy będzie stary czy nowy system ważne jest czy ekipa będzie w stanie to zrealizować i utrzymać poziom.Potrzeba CHĘCI a wszystko da się zrobić.Tak to widzę.

#SmartFanZone

To, że jakoś nie jesteśmy zgrani do mnie nie trafia. Bo uważam, że jako ekipa jesteśmy całkiem niezłymi.. jednostkami. A na czym ma to polegać? Mamy sobie robić konferencję na gadu gadu, czy czymś i rozmawiać o ulubionym kolorze skarpetek? Co do WCE, to Tomek się nie odzywa może coś się stało bo zawsze był bardzo sumienny, a Tuptuś powiedział że nie napisze. No mimo, że miałem ciągnąć ten wózek to ja siłą nie mogę go zmusić żeby napisał... Ale Ziomeczki z Warszawy pamiętajcie, że trzeba mieć o czym gadać na forum ;* Bo w czym mamy się udzielać? A udzielanie się samej ekipy też nie ma wielkiej siły, takiej jaką byśmy chcieli osiągnąć. :) Przydałaby się też jakaś reklama forum..

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Z tego co zauważyłem brakuje nam też "nowej krwi". Bo wystarczy popatrzeć na ekipę. Kiedyś przynajmniej jakieś świeżaki walczyły by mieć kolor a teraz mamy jednego pomocnika coś jest nie tak..

#SmartFanZone

Dajcie admina patryniowi bo on zasłużył na niego jak nikt :) Potem niech globi z adminami se zrobio konfe i coś zrobio z tym forum na ,,polepszenie poziomu'' :D

A skąd wiesz, że taka konfa się nie odbyła? :roll: /Patryniu

Nie lepiej będzie pisać newsy bez określonego terminu, tak jak to robią jak się domyślam na atti?

Taa może i tak robia ale zauwaz że u nich newsy pojawiają się czasem pare razy dziennie. Myślisz że jak newsmani będa mieli 'luz' i nie będa mieli konretnych terminów to będa pisali z większą częstotliwością niż teraz? Skoro mając termin ich nie pisali czemu mieliby go nie mając? Nie wiem jak to funkcjonuje na atti że funkcjonuje to tak mega dobrze ale chyba to kwestia tylko i wyłącznie chęci i zaangażowania.

Jeśli ekipa nie zacznie się udzielać (co jest podstawą) to nic nie osiągniemy. Przydałoby się wielkie odświeżenie "magazynów" w specjalnych kolorkach.

Całkowicie popieram, co z tego że ja i Patryniu piszemy w tygodniówkach czy OD skoro nikt inny tego nie robi? Niektórzy członkowie ekipy mają gdziś ogół forum a co najgorsze jego najwazniejsze funkcje i podstawowe cele skupiając się na rzeczach które powinny byc dodatkami a stały się głównym tematem forum.

.Jednak odpowiedzialność,systematyczność i brak chęci to coś co najbardziej niszczy to forum.

Dokładnie.

dyskusje nie są pisane to jest źle a jak się pojawią to też brak chęci na komentarz a wymówka jest że niema o czym gadać bo WWE jest ch***jowe.

Dokładnie.

Ekipa nie oszukujmy się wogóle obecnie nie jest zgrana i trzeba coś z tym zrobić bo nieważne czy będzie stary czy nowy system ważne jest czy ekipa będzie w stanie to zrealizować i utrzymać poziom.Potrzeba CHĘCI a wszystko da się zrobić.Tak to widzę.

Dokładnie.

Bo uważam, że jako ekipa jesteśmy całkiem niezłymi.. jednostkami. A na czym ma to polegać? Mamy sobie robić konferencję na gadu gadu, czy czymś i rozmawiać o ulubionym kolorze skarpetek?

Nie, wystarczy nie ograniczać się do pisania głupot w SB i grania w gierki a skupic się głównie na tym co naprawde nas tu wszystkich łączy czyli wrestlingu!

Ale Ziomeczki z Warszawy pamiętajcie, że trzeba mieć o czym gadać na forum ;* Bo w czym mamy się udzielać?

No coś mnie strzeli chyba -.- Proponuje na dobry początek ruszyć do omawiania tygodniówek w odpowiednich tematach i oficjalnych dyskusjach ppv bo to chyba sa najistotniejsze elementy i powinny byc priorytetowe.

Z tego co zauważyłem brakuje nam też "nowej krwi". Bo wystarczy popatrzeć na ekipę. Kiedyś przynajmniej jakieś świeżaki walczyły by mieć kolor a teraz mamy jednego pomocnika coś jest nie tak..

I to jest kolejny problem. Jeszcze nie tak dawno było jak mówisz. Teraz tak nie jest ale oczywiście wpływ na to ma obecny poziom forum, jak nic się nie dzieje to nic ludzi tu nie przyciaga ani nie trzyma tymbardziej. No i istotnym elementem jest też fakt że co po niektórzy członkowie ekpiy jak tylko zabaczą wypowiedź kogos nowego w SB z miejsca go atakuja. Nie daj boże tez żeby napisał ktos nowy w jakims temacie post 'nie na poziomie' to dopiero sie zaczyna. Otóż popatrzcie co po niektórzy (ze szczzególnym wskazaniem na Xeba) na Wasze pierwsze posty i jak one wyglądały zanim zaczniecie się wyżywać na nowych. Nie kazdy z miejsca wszystko wie, nie każdy się na wszystkim zna i jest w stanie pisać wartosciowe posty ale nalezy ich poduczać a nie atakowac. Przykład: ostatnio jakiś nowy użytkownik założył temat cos o ulubionych ppv, Xeb zjechał go tak że sądze że więcej tematu nie napisze i to też jest istota problemu ze świrzą krwią.

Pierwsza rzecz admin dla patryka - na razie nie. Mamy dwóch adminów (przyznam, nie jestem jakimś super aktywnym członkiem, ale w przenośni można powiedzieć, że daje radę), poza tym jak plan z ożywieniem forum nie wypali to w przyszłym roku można zobaczyć patrynia na stanowisku admina (oczywiście, jeśli zechce), więc wcześniej czy później on znajdzie się na tym stanowisku.

Druga rzecz newsy. Sądzę, że one powinny się pojawiać dwa razy w tygodniu. Na początku źle to skumałem, bo sądziłem, ze będzie jeden newsman od TNA i drugi od WWE i oni będą wrzucać co tydzień nasze newspacki oraz oczywiście jeden od indy i sądzę, że to nie jest taki głupi pomysł. Natomiast drugi pomysł to, że mamy przykładowo trzech newsmanów. Jeden od indy, i dwóch od WWE i TNA, którzy by wrzucali newsy 2 razy w tygodniu, przy czym muszą być ze sobą zgrani. Np. jeden wstawi swoje we wtorek, to ten drugi wstawi swoje w czwartek-piątek. Tak aby nie było przy tym jakieś suszy z tymi newsami. Ale nie wiem czy panowie na tym stanowisku by się dogadali, choć w sumie w czym problem, trzeba jedynie być sumiennym i konsekwentnym. I nie mówię tutaj o wyznaczonych terminach, tylko o tym aby one się pojawiały. Podstawa 2x WWE & TNA 1x Indy, nie ważne w jaki dzień, ale ważne aby był jakiś odstęp 2-3 dniowy po poprzednich newsach.

Next PPV. Ożywić nie ma sprawy, jedyna kwestia to wypowiadanie się. OK. Ja osobiście cienko śledzę WWE, teraz jedynie wątek na lini Foley-Punk, ale w sumie o jednej walce zawsze można się wypowiedzieć i postaram się również być bardziej aktywnym, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Btw. przenosiny działy "Następne Gale PPV" do dyskusji, w sumie nie głupi pomysł, ale ja bym tego nie robił. IMO to by jakoś zaburzyło porządek na głównej stronie forum, więc jestem na nie z tym pomysłem.

Kiedyś przynajmniej jakieś świeżaki walczyły by mieć kolor a teraz mamy jednego pomocnika coś jest nie tak..

I tu muszę się przyznać, że ja byłem taką osobą, nawet ledwo i to przypadkiem dostałem sie do ekipy, a teraz patrzcie na kogo wyrosłem. Więc każdy może na tym forum osiągnąć naprawdę wiele, wystarczy tylko chcieć. Aż chce się powiedzieć "Macte Animo, sic itur ad astra!".

ahfo.png

luba_049.png

Kiedyś się wszyscy śmiali z bitwy o kolorki i robienia czegoś dla kolorka, a taka prawda, że wtedy chociaż ludzie coś robili, czego teraz brakuje, ekipa czuje się nietykalna bo tak jest, trzeba się za to mocną ręką wziąć i wtedy myślę, że i newsy by funkcjonowały dobrze, zebrać ludzi, którzy są sumienni i im się chce i robić to po staremu bo newsy, które nie mają się pojawiać codziennie to ludzie zaczną czytać na innych forach, a chyba nie o to chodzi - obecny system jak dla mnie jest OK, tylko trzeba ludzi lepiej dobrać jakoś i ostrzej tego pilnować. Nie wiem jakoś zachęcać tych ludzi, mobilizować, co się da, bo obecny stan jest bardzo słaby - wiem, że moja osoba też się do tego przyczyniła, ale postaram się to zmienić - tyle mogę napisać ze swojej strony i tego oczekujemy od innych, ale ważne są efekty.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Droops masz zamiar się jakos odnieśc do tych wszystkich wypowiedzi czy ten temat to takie coś w stylu OD, każdy niech napisze co myśli iiii koniec?

Nie stworzyłem tego tematu tylko po to by on tutaj był. Oczywiście obserwuję wszystkie wpisy tutaj i przy chwili wolnego czasu koniecznie trzeba wprowadzić reformy. Zaczniemy od weryfikacji, potem newsy i kolejne sprawy. Bądźcie cierpliwi, a ja wraz z Lubą postaramy się wszystko ogarnąć jak najszybciej. Liczę również na to, że ten temat będzie aktywny ciągle, a nie tylko przed dwa tygodnie. :P Każdy może dodać coś od siebie, każdy pomysł zweryfikujemy i jeśli będzie dobry to wcielimy w życie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Gwiazda WWE NXT Blake Monroe wypowiedziała się na temat swojej decyzji o dołączeniu do WWE NXT. Rok temu, po udanym okresie w AEW i rivalizacji z Toni Storm, Monroe (wcześniej znana jako Mariah May) zmieniła federację i dołączyła do WWE. W niedawnym wywiadzie w programie The Wrestling Classic Monroe wyjaśniła swoją decyzję i ujawniła, że dołączyła do WWE właśnie w poszukiwaniu wyzwania. Była mistrzyni WWE NXT Women’s North American Championship, Monroe, ma teraz zaplanowany pojedynek z J
    • Grok
      Obecnie poza ringiem z powodu kontuzji kostki, Chelsea Green podała niedawno ważny update dotyczący powrotu do WWE. W programie The Ghosts of Hollywood Green opowiedziała o swojej kontuzji kostki i ujawniła potencjalny termin powrotu. Mimo że nazwała ją „złamana”, podała optymistyczny update. Green doznała kontuzji w walce z odcinka SmackDown z 6 lutego przeciwko Tiffany Stratton i Lash Legend – kwalifikacji do Elimination Chamber. Uraz wykluczył ją też ze starcia o AAA Mixed Tag Team Cham
    • Grok
      22-letnia Bozilla poinformowała w czwartek w mediach społecznościowych, że niedawno przeszła udaną operację ACL. Doznała zerwania ACL na gali Stardom New Year Stars w Tokio 11 stycznia. Bozilla, córka niemieckiego wrestlera Ulf Hermana, zebrała wiele pochwał za występ w four-way o TBS title na AEW x NJPW Forbidden Door w sierpniu zeszłego roku. Mercedes Moné obroniła pas, pinekując Persephone w meczu z udziałem Alex Windsor. Dave Meltzer ocenił ten pojedynek na cztery i ćwierć gwiazdy. Boz
    • Grok
      Po latach nieobecności w grach z serii WWE 2K Jeff i Matt Hardy powracają. Kilka godzin przed premierą wczesnego dostępu oficjalne konto WWE 2K26 opublikowało na social mediach wideo, ogłaszając powrót The Hardys do serii. Matt Hardy ostatni raz pojawił się w WWE 2K20, podczas gdy Jeff Hardy był obecny w WWE 2K22. Choć dokładne daty nie zostały potwierdzone, Season 4 Ringside Pass do WWE 2K26 zaplanowano na lipiec 2026 roku. W tym roku gra zawiera również różnych nowych zawodników z
    • Grok
      Po kilku latach przerwy od WWE, Chelsea Green powróciła na Royal Rumble 2023, stając się potem stałym elementem rosteru. W podcaście The Ghosts of Hollywood Green zdradziła, że WWE pierwotnie planowało dla niej „cool grunge” gimmick – alternatywną postać, którą ostatecznie porzucono na rzecz roli „Karen”. Green weszła do Royal Rumble jako dwudziesta i została wyeliminowana po zaledwie 5 sekundach przez Rheę Ripley, która ostatecznie wygrała ten mecz. Źródło: Chelsea Green reveals WWE
  • Dodaj nową pozycję...