Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA "Impact Wrestling" 23/08/2012 - Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

Tara pokonała Miss Tessmacher

Match 2

BFG Series Match

Triple Threat Match

Robbie E pokonał AJ Stylesa & Roba Van Dama

Match 3

Jeff Hardy pokonał Robbiego T

Match 4

Gunner pokonał Krisa Lewie

Match 5

BFG Series Match

Mr. Anderson pokonał Bully'ego Raya
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Tupak

1

• Kotleten

1

• Kryszczyn

1

Top użytkownicy w tym temacie

Impact zaczynamy od widoku Aces&Eights wjeżdżających na motocyklach. W ringu już gwiazdy TNA min. Aries,Sting,Angle,Ray, AJ czy Devon. Sting stwierdził że gdy wszyscy połączą siły to będą w stanie pokonać Asów i teraz ich wzywa. Tłum krzyczy ,,Hogan,Hogan". Sting stwierdził że wszyscy mężczyźni w ringu są gotowi do walki i przywołuje jeszcze jedną osobę która zdecydowała się do nich dołączyć...James Storm! Storm stwierdził że jeszcze tydzień temu by do nich nie dołączył gdyż oskarżali go o współpracę z Aces&Eights, ale został zaatakowany tydzień temu, i dziś współpracuje z drużyną TNA. Sting odparł że na BS jest Hulk i pojawi się on dzisiaj. Do ringu tymczasem wkraczają Aces&Eights, jednak jest ich tylko dwóch więc team TNA bez problemu sobie z nimi radzi. Icon pyta jednego z nich, który jest przytrzymywany przez Storma czy robią sobie jaja(na twarzy członka grupy jest krew), Sting jak i wszyscy ludzie na arenie wiedzą że jest ich więcej. Dziś jest noc bólu, Sting uderza członka grupy i po chwili schodzimy na reklamy

Do ringu zmierza Brooke Tessmacher. Dziękuje Brooke Hogan która tydzień temu wyprostowała pomyłkę z HJ. Ale dzisiaj jest tu w innej sprawie. Wstaje każdego dnia i patrzy w lustro zadając sobie pytanie czy jest w stanie pokonać osobę która nauczyła ją wszystkiego związanego z wrestlingiem. Jej mentorkę i przyjaciółkę. Dlatego dzisiaj wyzywa na pojedynek Tarę.

Walka nr.1 Non-Title Miss Tessmacher vs Tara

Sędzią specjalnym jest Tarryn Terrel. Zaczynają wymieniając się arm dragami. Tara po chwili wykonuje Headlock i Shoulderblock. Hip Tossy z obu stron, a po slamie od Tary mamy 2 count. W narożniku mamy foreamy od Brooke. Po chwili też Clothesline,elbow i dropkick. Mistrzyni dobrze sobie poczyna, skoulderblockiem, próba facebustera z narożnika, którą Tara kontruje na Superplex, i koniec.

Zwyciężczyni: Tara(2.30)

Cóż nie była to jakaś wyśmienita walka,mogli ją trochę inaczej zakończyć.

Obie panie przytuliły się po walce. Tessmacher opuszcza ring bardzo smutna.

Mamy promo ataku Aces&Eights na Popie, który oficjalnie wypada z BFG Series.

Sting jest z AJ,RVD i Robbie E. Sting stwierdził że w tej walce powinien znaleźć się Pope, ale z powodu ataku Asów będzie to Three Way Match. Na odchodne Icon powiedział że banuje Robbiego T z areny

Walka nr.2 BFG Series- Robbie E vs AJ Styles vs Rob Van Dam

AJ i RVD zaczęli walczyć ze sobą, nie zauważając Robbiego, jednak ten dopomniał się ich uwagi i wylądował na podłodze. Dalej więc walczą sami, i Styles wykonuje Boota i Round Kicka, który jednak zostaje skontrowany na float over, i roll-up do dwóch. AJ również próbuje roll-upu ale nie daje mu to zwycięstwa. Robbie wraca do ringu by oberwać od RVD. AJ z kolei wykonuje backdrop suplex i Robbie znów na macie. Side Headlock od RVD, i Styles wykonuje dropkicka. Po chwili znów mamy Robbiego który radzi sobie z AJ;em, który jednak szybko wraca by wykonać mu corner clothesline. Wracamy do ringu kilka minut później gdy Robbie pinuje AJ;a do dwóch. Były TV Champion kontroluje sytuacje, a TNA Triple Crown Champion pudłuje z corner splashem. E radzi sobie też z RVD, a później wraca do Stylesa, chipami, jednak do gry wraca były WWE Champion i wraz z E ląduje za ringiem. Wykorzystuje to AJ wykonując dive. Styles w ringu już zajmuje się Van Damem, i po neckbreakerze uzyskuje 2 count, jednak po chwili otrzymuje sidekick od Roba. RVD przejmuje kontrolę, Rolling Thunder dla Phenomenala, i Spinkick dla E. E również otrzymuje standing moonsault, 2. Robbie znów na podłodze. AJ wykonuje jednak Asai DDT, i uzyskuje 2 count, jednak Rob po chwili wraca do gry Superkickiem. Po chwili mamy Frog Splash, ale znikąd wraca do ringu Robbie który wykonuje Van Damowi Roll-up i zgarnia zwycięstwo!

Zwycięzca: Robbie E(9.00-pokazane)

Szczerze mówiąc nie wierzę że Robbie wygrywa ten pojedynek, stawiałem na AJ'a. Przecież E się w ogóle nie liczy w klasyfikacji.

Jeff Hardy w drodze do ringu. Hardziak mówi że dziś nie będzie BFG matchu, dziś wyzywa na pojedynek Robbiego T

Walka nr.3 Robbie T vs Jeff Hardy

Cóż, był to squash w którym Jeff zaprezentował wszystkie swoje najważniejsze akcje. Back Elbow, i Whisper in the Wind dały mu 2 count. Robbie zdążył spudłować z clotheslinem, by otrzymać Twist of Fate i Swanton.

Zwycięzca: Jeff Hardy(2:45)

Hardziak ma nagrodę za to że przychodzi trzeźwy na gale. Ogólnie pojedynek nie porwał, tak jak wszystkie które z nim oglądamy

Mamy zapoznać się z wynikami testu na ojcowstwo Stylesa. Kaz i Daniels są na backstage;u i leją z AJ;a. Daniels ma swoje Appeltini, ale Kaz odmawia napicia się. Cóż, już myślałem że porzucili ten debilny angle.

Sting po raz setny wzywa Aces&Eights, mówiąc że nie boi się ich.

Teraz pora na najbardziej oczekiwany moment Impactu. Jeremy Borash wzywa na ring AJ;a. Publiczność krzyczy Whose Your Daddy? AJ mówi że to najgorsza noc w jego życiu,przeprasza rodzinę i przyjaciół, sam nie wie jak mogło do tego dojść. Zupełnie nie pamięta tej nocy, i życzy sobie żeby nigdy jej nie było. Stało się, choć nie wie jak, ale jeżeli jest ojcem to przyjmie swoje dziecko. Jest facetem, i zrobi to jeśli to będzie jego dziecko. ALE NIE JEST! Daniels i Kaz nie mówili nic głupszego od kiedy żyją. Borash woła Claire ale zamiast nich ma mistrzówe tag-team. Kaz mówi by AJ się zamknął, bo nikt mu nie wierzy. AJ chroni sam siebie kosztem Claire. Frankie nazwał Stylesa samolubnym kutasem, który przynosi wstyd sobie i TNA. Gdyby wszyscy ludzie byli tacy jak AJ to Ameryka byłaby w przestępczej ruinie. Tyle ojców nie może dojrzeć swoich dzieci, a AJ'a nie interesuje jego własne. Daniels mówi że wszystko co ssię stało zostało zrobione. Claire dzisiaj nie ma tutaj, oderwało jej się łożysko, ale wszyscy życzą jej powrotu do zdrowia. Ale Daniels wie że Styles tylko się z tego cieszy, bo chroni tym siebie. Jednak na ring wchodzi pewna kobieta która jest adwokatem Claire i przeczyta jej oświadczenie. Daniels i Kaz szantażowali Claire, i dolali mu do coli środka uspokajającego by był nieprzytomny. Claire skontaktowała się z odpowiednimi organami i nie jest w ciąży, zrobiła to by zaszkodzić Stylesowi. Lynch prosi o wybaczenie. Wszyscy w ringu prócz Stylesa oniemieli, za to AJ czyści ring z mistrzów tag-team.

Sting spotyka kilku członków Aces&Eights i pyta gdzie idą. Tymczasem zaatakował ich Hulk Hogan, mówiąc że jeśli jeszcze raz zbliżą się do Brooke, wytnie im serca i nakarmi nimi swojego psa. Sting stwierdził że Hollywood Hogan wtaca i to jest showtime. Hogan jednak dalej był wkurwiony na Aces&Eights

Walka nr. 4 Gunner vs Kris Lewie- Gutcheck Challenge

Lewie rozpoczął od Arm Dragów, a shoulderblock dał mu 2 count. Po chwili Gunner doszedłdo głosu cheap shotem, jednak Lewie sprytnie wykonał Dropkicka, 1. Gunner zrewanżował mu się Clotheslinem, 2 count.Zawodnik TNA ma przewagę elbowami i foreamami. Kris się nie poddaje i mamy clothesline i high knee. Samoan Drop od debiutanta i szykuje się Diving Headbutt, jednak pudłuje. F5 i po wszystkim.

Zwycięzca: Gunner(2.30)

Walka taka sama jak w przypadku Sama Shawa, tylko że Gunner miał więcej do powiedzenia jak Doug Williams. Jednak w obu sprawach nieudana próba skoku zakończyła się finisherem od przeciwnika. Mam mieszane zdanie co do kontraktu dla Lewiego, skoro na Impaktach nie widzimy tych co otrzymali robotę dzięki Gutcheckowi.

Widzimy Mr. Andersona który zmierza do ringu.

ODB rozmawia przez telefon z Ericiem Youngiem. Eric musi zrobić jej przyjemność i wrócić.

Walka nr.5 BFG Series- Mr. Anderson vs Bully Ray

To ostatni mecz Andersona w BFG. Zaczynami od lock-upu i shoulderblocku od Raya. Clubbing Shoty ale Dudley nadziewa się na boota. Jednak Twitta Machine wykonuje backdrop suplex co daje mu 2 count.

Po reklamach Ray elbowem uzyskuje 2, i ma kontrolę nad sytuacją, suplex daje mu 2 count, więc próbuje headbuttu. Po chwili próba Vader Bomb, ale nieudana i obydwoje na macie. Anderson uzyskuje przewagę, co udowadnia, clotheslinem i Neckbreakerem, 2 count. Spin Kick i znów, 2. Po chwili Ray wykonuje necnbreakera, i 2 count, jednak Mr'owi udaje się Kamikaze Roll-up, 2 count. Obydwaj w narożniku i mamy Superplex od Raya!. Po chwili widzimy że Aces&Eights zbliżają się do ringu. Wracamy jednak do pojedynku gdzie Ray wykonuje Bully Bomb, ale tylko 2 count. Próbuje jeszcze raz ale nadziewa się na DDT. Anderson wchodzi na narożnik i mamy Swanton, 2 count. Mr. wykonuje Mic-check i wygrywa.

Zwycięzca: Mr. Anderson

Walka typowa jak na tygodniówkę, ale zaskakuje zwycięstwo Andersona, tym bardziej że nic mu ono nie daje.

Widzimy Aces&Eights którzy mówią że grali w ich grę, ale gdy Sting i inni zagrają w ich grę, to zobaczą piekło.

Wracamy z reklam i widzimy Stinga ze swoją drużyną. To jest czas w którym Aces&Eights powinni wyjść do nich. Po chwili rzeczywiście zjawiają się Aces&Eights i robi się ostro, każdy się napierdala z każdym ale to TNa ma kontrolę. Hogan, AJ i Storm walczą na Backstage'u. Aries,RVD i Hardy w ringu. Jednak po chwili zamaskowani goście uzyskują przewagę i atakują Ariesa, niszcząc jego ramię chairshotem. Na szczęście dla mistrza pojawia się Bully Ray który czyści ring.

Na zewnątrz widzimy jak Aces&Eights ewakuują się na motorach i tą sceną kończymy Impact.

Aktualna tabela BFG:

James Storm - 66 points

Samoa Joe - 61 points

Rob Van Dam - 55 points

A.J. Styles - 50 points

Bully Ray - 48 points

Kurt Angle - 48 points

Mr. Anderson - 47 points

Jeff Hardy - 42 points

Daniels - 33 points

Magnus - 28 points

Robbie E. - 12 points

* The Pope - 7 points

*The Pope został wyłączony z rozgrywek z powodu kontuzji spowodowanej atakiem Aces&Eights

Cóż, w mojej opinii Impact był wyjątkowo dziwny. Brak Roode'a, co do którego z każdym Impaktem przekonuję się że stoi za Aces&Eights, zupełne pominięcie pasa mistrzowskiego TNA, kosztem walki z Aces&Eights. Mieliśmy też trzy walki które trwały krócej jak trzy minuty, co jak na TNA jest dość dziwne, i dwie przyzwoite. Mam nadzieję że to już koniec tego angle'u z Claire i Stylesem, który był chyba najgłupszym odkąd oglądam TNA. Zapraszam do komentowania!
8028_4c7313c30617.gif

Początkowy segment wypadł całkiem dobrze. Fajny motyw z tym pokazaniem Aces & Eights jak wjeżdżają na motorach, bo ta grupa kojarzyła mi się właśnie z takimi "harleyowcami". Sting przy mikrofonie jak zawsze dobry, zdziwiło mnie, że przyszło tylko dwóch członków A&E. Szybki atak i mamy jednego z nich uwięzionego i przesłuchiwanego.

Miss Tessmacher i jej promo niby nie było tragedii, ale kurde pierwsze słowa to lizanie dupy Hoganównej. Nie cierpie czegoś takiego. Walka KO była słaba, było kilka botchy, które dość mocno rzuciły się w oczy. W pewnym momencie pomyślałem sobie, że dostaniemy heel turn Tary, ale tak się nie stało.

Nie mam pojęcia skąd wzięła się walka 3 way w normalnym pojedynku BFG Series ( normalny, czyli nie specjalny jaki był na HJ ). Sama walka była nie najgorsza, ale czegoś w niej brakowało. Wygrana Robbie E mnie zaskoczyła, gdyż jemu ta wygrana nic kompletnie nie daje chyba, że za sukces odbierzemy miejsce wyżej niż kontuzjowany zawodnik.

Zakończenie story z dzieckiem AJa jak najbardziej na plus. AJ pokazany jak prawdziwy mężczyzna, który umie przyjąć wszystko na klate i żyć z tym dalej. Jest w stanie zaakceptować dziecko co publika mu ładnie wynagrodziła okrzykiem. Każdy raczej się spodziewał, że Clair była szantażowana lub przekupiona przez Danielsa i tak też się stało. Cieszy to, że teraz Obie strony powinny pójść własnymi drogami i przez chwile powinniśmy się cieszyć innymi walkami zamiast tej dwójki. Reakcje Danielsa były poprostu świetne, nawet jak wzywał ochronę, żeby zabrali panią adwokat.

Rozumiem, że Hogan wraca po ataku, że trzeba mu zrobić coś wielkiego na powitanie, ale kurde... zniszczyć 3 typów jednym ciosem? Toż to chyba nawet RVD tego nie uczynił :D Podoba mi się zachowanie Stinga, który świetnie znowu zagrał, za to Hogan charczał jak jakiś tygrys... Myślałem, że mu się coś stało i nie może oddechu złapać.

Fajnie, że w Gut Checku zobaczyliśmy Gunnera, bo jakoś od rozpadu jego teamu z Murphym ( chyba tak mu było ) to koleś robił na mnie wrażenie tym jak zachowuje się jako heel ( jak rozwalał wszystko i wszystkich na siłowni, gdy szukał Garretta, albo jak postanowił walczyć sam przeciwko 4 napastnikom ). Za to jego rywal zbytnio się nie popisał. Osobiście nie dałbym mu kontraktu, bo w ringu jakoś specjalnie się nie wyróżnił, postury też nie ma.

Mr. Anderson vs Bully Ray to najlepsza walka na tej tygodniówce. Przez to, że było tak dużo prób przypięcia i panowie odklepywali po swoich finisherach walkę oglądało się świetnie i do końca nie byłem pewny, który z nich wygra. Wygrywa Anderson co mnie troche dziwi, gdyż jemu to nic nie daje, pewnie dali mu wygrać, aby ładnie zakończył turniej. Szkoda, że kosztem Bully Raya, który powinien walczyć o dostanie się do finałowej czwórki.

Zawsze lubiłem, gdy na zakończenie mieliśmy jakąś wielką zadyme w ringu i poza nim, bo to sprawiało, że chce obejrzeć następny epizod i sporo się dzieje. Panowie walczyli wszędzie, posypały się przedmioty co tylko dodało uroku temu brawlowi. Aces & Eights z jednej strony można powiedzieć, że wyszli zwycięsko, bo to oni świętowali ostatni i zniszczyli mistrza ( według mnie przez to nie zobaczymy na PPV walki o pas WH ), z drugiej jednak strony pozostali członkowie zostali prawdopodobnie zniszczeni na BS. Gdyby tego było mało Ariesowi na pomoc przybiegł największy skur*** TNA Bully Ray co może nam się przerodzić w ME BFG.

Tak jeszcze na marginesie, wiedziałem, że jeśli RVD wyjdzie wraz z teamem TNA to wyjdzie ostatni, ale koleś jest taką gwiazdą, że musiał wyjść ostatni i w dodatku w największym odstępie, aby wszyscy musieli na niego czekać i patrzyć się tylko na niego, bo już nikt inny nie szedł....

Impact jak najbardziej udany.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals