Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Night of Champions

WWE_Night_Of_Champion_Official_Poster.jpg

16 Września 2011

Boston, Massachusetts, TD Garden

Promo:

http://www.youtube.com/watch?v=eQ8PAncywLo

Theme song: "Champions" by Kevin Rudolf

http://www.youtube.com/watch?v=nTRQYY7U8Po

http://www.youtube.com/watch?v=nTRQYY7U8Po

Oficjalna karta

United States Championship

Pre-Show Battle Royal

20120910_EP_LIGHT_NOC_preshow_battleroyal_C1.jpg

Antonio Cesaro © vs. Zwycięzca Battle Royal

WWE Championship

Singles Match

night-of-champions-2012-john-cena-vs-cm-punk.jpg%3Fw%3D560%26h%3D370

John Cena vs. CM Punk ©

World Heavyweight Championship

Singles Match

20120824_LIGHT_NOC_sheamus_delrio_C_homepage.jpg

Sheamus © vs. Alberto Del Rio

WWE Divas Championship

Singles Match

201208230_EP_LIGHT_NOC_kaitlyn-layla_C-homepage.jpg

Layla © vs. Kaitlyn

Singles Match

20120907_EP_LIGHT_NOC-Matches_Orton-Ziggler_C-homepage.jpg

Randy Orton vs. Dolph Ziggler

WWE Tag Team Championship

Tag Team Match

20120910_EP_LIGHT_NOC_Tag_Match_HOMEPAGE.jpg

Daniel Bryan & Kane vs. Kofi Kingston & R-Truth ©

WWE Intercontinental Championship

Fatal 4-Way Match

20120907_EP_LIGHT_NOC_Fatal_4_Way_HOMEPAGE.jpg

Rey Mysterio vs. Sin Cara vs. The Miz © vs. Cody Rhodes
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

3

• Bryx

1

• Tuptuś

1

• Kosaki

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Znowu walka Sheamus vs Alberto Del Rio ? Moim zdaniem już Triple Threat Match z dodaniem Ortona byłby tutaj ciekawszy , bo pewnie ta walka będzie maksymalnie nudna. Przewiduję taki scenariusz że Del Rio zdobędzie pas , w międzyczasie Randall pójdzie kręcić film , wróci i rozpocznie walkę z Albertem o ten pas , ewentualnie dostaniemy podobne story jak w przypadku Showa , Ceny i Punka które wypadło całkiem nieźle . Co do NOC , powinien Ryback zgarnąć pas US , bardzo lubię tego zawodnika , Cesaro trochę mniej , i walka Ryback vs Cesaro odpowiadałaby mi znacznie bardziej niż walka Cesaro vs Marella . Oprócz tego pewnie zobaczymy walkę Punk vs Cena i być może starcie o pas IC , ale ten pas nadal jest szmacony bo od czasu gdy miał go Rhodes i feudował z Showem to nie ma o to trofeum żadnego feudu , po prostu ustalona walka w karcie i pas może zmienić właściciela . Miz nie powinien i tak dostawać tego pasa , powinien trzymać go Christian a Mizanin dopiero jak wróci z tego touru przez co nie ma go na RAW . Co do tego pasa WHC to Del Rio powinien go zdobyć i od razu powinien odebrać mu go Zigller i TTT o ten pas Orton vs Ziggler vs Del Rio a Sheamusa na drugi plan bo się nie sprawdza. To tyle ode mnie.

Co do tego pasa WHC to Del Rio powinien go zdobyć i od razu powinien odebrać mu go Zigller i TTT o ten pas Orton vs Ziggler vs Del Rio a Sheamusa na drugi plan bo się nie sprawdza.

Jeśli Del Rio zdobyłby ten pas, a później odebrałby mu go Ziggler to w tym przypadku Alberto byłby srogo skrzywdzony przez kreatywnych. Od kilku PPV walczy z Rudym o ten pas i ciągle zalicza porażkę, więc nie wiem czy Del Rio powinien go wygrać. Jak dla mnie dobrym rozwiązaniem byłoby zwycięstwo Sheamus'a, a później zainkasowanie walizki przez Ziggler'a. Ktoś przecież musi kręcić się przy tym pasie, a nie wyobrażam sobie miejsca, gdy na tym PPV będziemy mieli walkę Orton vs. Ziggler (walki nie o pas, także miały miejsce na tym PPV, jednakże nie było ich wiele), choć po SD na to się zapowiada, więc albo to było robione pod publiczkę i podwyższenia rangi terminatora albo coś ma się na rzeczy.

być może starcie o pas IC

Jest to jedyne PPV w roku, w którym walki odbywają się o wszystkie pasy w WWE, stąd nazwa Night of Champions.

Jeśli chodzi o walkę Sheamus vs. Del Rio to mam ciągle to samo zdanie, czyli dlaczego znowu to samo? Jak to pięknie przedstawił DonCarlos w SB:

XLVtm.jpg

Coś więcej trzeba mówić?....

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Zaraz Night of Champions, czas coś napisać.

W Pre-Show niestety nie wiemy kto będzie walczył. Jednak na pewno będą to osoby z którymi ostatnio Cesaro się pojedynkował. Santino Marella, Tyson Kidd i Brodus Clay. Fajnie by było jakby to jednak żaden z nich nie wygrał tylko Ryback(no chyba że ten drugi). Dalej mamy walkę o WWE Championa. Niech już Punk straci ten pas. Trwa to już stanowczo za długo, i z zajebistego wrestlera, jakim był w okolicach zeszłorocznego MitB, zrobił się nudny. Liczę na zwycięstwo Jaśka, lecz wolałbym aby był to ktoś inny. Następnie WHC. Niestety, chyba zawsze tak było, że jeśli dla kogoś zabraniano czegoś używać, to i tak wygrywa. Tak samo chyba będzie z Shajbusem. Chciałbym aby del Ryjo wygrał, a potem miał feud z Zigglerem. Wróci Orton i będą Triple Threat Matche. Możliwe, że na NoC Adolph użyje walizki. U div liczę na zwycięstwo mistrzyni.. Moim zdaniem aktualnie jest najlepsza. Randy Orton i Dolph. Wygra Ziggler, bo Orton spieprza znowu z WWE na chwilę. Kolejno dalej Tag Teamy. W końcu zaczyna tam się coś dziać. Wszyscy byli pewni że oszołomy z milionami zawalczą z ekipą niestworzonego Jimma, a tu SUPRISE. Mam nadzieję, że ten Tag Team będzie na dłużej (Kane'a i Bryana), i że teraz zdetronizują Kofiego i Trutha. Fatal 4-way match. Przy IC też robi się ciekawie. (patryniu, zmień słit focie). Mamy dwóch Face'ów i dwóch Hell'ów. Chciałbym, aby doszło do sytuacji, gdzie Ryjek Zagadka i Śliń Cara będą walczyć ze sobą. Cody może wygrać, bo feud o WHC i WWEC już jest zajęty. Miz pewnie chciałby się dłużej uczymać przy pasie, więc też ma szanse. Ryjek wrócił, i może też zdobyć na koniec kariery (który nieuchronnie się zbliża), jakiś pas. Najmniejsze szanse ma Cara któremu ostatnio znów nie wychodzi, i nie wiem z jakiej beczki ma tą walkę o pas, nawet w F4W.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

W zasadzie to gala nie zapowiada się fascynująco. Jest kilka pojedynków, które w zupełności mnie nie interesują, ale zacznijmy od początku.

Battle Royal nie będzie najlepszym z tego stylu, jednak dla tych zawodników nie mogących się zazwyczaj pokazać jest to szansa i oby tego nie wygrał Santino, bo ileż można? Dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie Tyson Kidd albo inny jobber i tyle. Cesaro zapewne utrzyma swój pas, po walce poniżej krytyki, ale już sam fakt, że ktoś inny dostanie szanse (?) niż Santino jest plusem.

WWE Championship będzie walką wieczoru. Miasto rodzinne Ceny, a więc powinien dostać spory pop i wydaje mi się, że na tej gali może on zdobyć pas WWE. Przemawia za tym plakat, długi title run Punk'a oraz to już wspomniane rodzinne miasto. Punk od początku swojego turn'u mi się bardzo podoba i ta walka może być najlepszą w tym roku, ale czy tak będzie? Jeśli Cena się zepnie to możemy liczyć na taki pojedynek. Być może w trakcie walki albo już na samym początku pojawi się Paul Heyman, lecz to nie powinno wpłynąć na przebieg tego pojedynku. Jest jeszcze opcja, że Cena przegra i opuści halę ze łzami w oczach :cry:

Walka o pas wagi ciężkiej jest dla mnie kompletnie obojętna. Sheamus vs. Del Rio ciągnie się prawie, że od początku roku. Jeśli Alberto tego nie wygra to WWE zrobi go w wielkiego konia. Drugą sprawą jest interwencja Ziggler'a, na którą ciągle liczę i oczywiście mam nadzieję, że na tym PPV to się wydarzy.

Divas Championship? Layla :roll:

Randy Orton vs. Dolph Ziggler. Właśnie to starcie może okazać się czarnym koniem. Raczej będzie to ostatni występ Ortona przed przerwą na kręcenie filmu i liczę na to, że zechce mu się pokazać pazurek. Co do Ziggler'a to zawsze jestem do niego pozytywnie nastawiony i ciągle ma tę walizkę. Czasem nie wiem co mam o tym myśleć, bo niedługo zostanie mistrzem wagi ciężkiej, a tutaj przegrywa z Orton'em. Jeśli chce potwierdzić swą wyższość i obecne górowanie to, to musi wygrać. Oczekuję dobrego pojedynku, choć mogę się mylić.

WWE Tag Team Championship, Kane & Daniel Bryan :8 Cały ten feud jest fajny i stworzenie z nich TT mogę być kolejnym dobrym ruchem ze strony federacji. Bardzo bym się zdziwił gdyby oni to oni wygrali te pasy, ale wszelkie niespodzianki mile widziane :)

Fatal 4-Way Match. Co by tu powiedzieć? Cody Rhodes jest szmacony, Miz do pasa IC nie pasuje, a Mysterio i Cara bardziej pasują na TT, których w WWE brakuje. Raczej wygra Miz, chociaż skoro IC to widziałbym w nim Sin Carę (ostatnio tak miałem w WWE'12 :D ). Walka także może być czarnym koniem, ale jeśli będą leżeć na ringu i poza nim to oczywiście przewinę.

To tak.

Pre-Show

Tutaj niby może wygrać każdy ale ja typuję dwóch albo Heath Slater albo Tyson Kidd (pewnie żaden z nich nie wygra : D ) bo nie sądzę by Otunga czy Ryder dostali szansę a tym bardziej Marella. Tyle mam do powiedzenia na temat tej walki

WWE Championship Match

No tutaj to Janek chyba ma wygraną w 100% jakbym stawiał u bukmachera tę walkę to Cene dałbym na pewno bo cholera, Punk jest nudny (tak Jan też od dwóch lat) i potrzebuje odmiany czyli pozbycia się pasa a Janek jest dobrą alternatywą po czym straciłby go na rzecz jakiegoś młodziaka z ME (Bryan może?). Walka porywająca zapewne nie będzie ale czasu dostaną najwięcej, ze strony Punka spodziewam się kontroli walki i niezłych akcji a ze strony Jana spodziewam się przypływu adrenaliny i wygrania walki po Fajf Nafyl Szafyl i AA :)

World Championship Match

Really?! Really?! Again?! Again?! Really?! Again?! DOŚĆ! Mogliby się w końcu opanować... To już jest nudne, w sumie od początku było nudne, zaryzykuję po raz kolejny i postawię na Alberto który potem da dupy i straci pas na rzecz Dolpha, który wleci z walizą ;)

Divy

Layla i Tyle. Kaitlyn będzie wielką niespodzianką :) Max. 8 minut. Dzieki

Orton vs. Ziggler

No i to może skraść show chociaż Orton ringskillami nie grzeszy ale za to Ziggler to już coś innego. Dolph umie wykręcić dobrą walkę z gównianej rozpiski i pokazywał to nie raz np. w walce z Jericho na Summerslam i szczerze spodziewam sie iż ta walka będzie najlepsza na całej gali tak jak właśnie Chris vs. Dolph z SS 2012, które moim zdaniem skradło show :) Dobre szybkie akcje i nonszalancja Dolpha + "spryt i siła" Ortona = Coś fajnego i może wyjść nieźle. Liczę jednak że rozpiszą to fajnie i Orton nie da ciała a walka skradnie show ;)

Tag Team Match

Zmiana mistrzów jest potrzebna i to bardzo, zajebiście nudny Kofi i fejsowy nudnawy Truth (dawać go jako hila!) nie spełniają moim zdaniem oczekiwań a Ci cali Prime Time Players to już w ogóle porażka. Kane i Bryan to naprawdę dobry pomysł a Tag Team może być z tego iście zajebisty jak np. z Edge'a i Jericho a potem kontuzja Edża i Big Show & Jericho czy nawet Big Show & Kane. Takie łączenie ludzi w tagi jest naprawdę fajne, jeden wielki i ociężały a drugi skoczny jak Małysz. Liczę na szybką wygraną Kane i Daniela, gdzie Bryan troche po obrywa a Kane wjedzie i zdominuje Stinkstona i przypnie go do trzech :)

Fatal 4-Way

Jak nie Orton vs. Dolph to jedynie ta walka może uratować to PPV w moim odczuciu ale tylko jeżeli zwycięży tutaj Miz lub Rey bo Rhodes pas trzymał aż za długo choć nie był nudny a Sin Cara musi się najpierw nauczyć mówić bo inglisz. Co do walki to na bank będziemy mieli współpracę Ryjka z Szyn Karą i może troche współpracy pomiędzy Mizem i Rhodes'em. Liczę także na niezłe akcje całej czwórki bo wszyscy mają umiejętności i jeżeli bookerzy włożą sercę w tę walkę to liczę na kapitalny pojedynek ale nieco gorszy niz Ziggler vs. Orton. Zwycięzcy to albo Ryjek albo Miz :)

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

• Urządzenie:  Windows

Punk jest nudny (tak Jan też od dwóch lat) i potrzebuje odmiany czyli pozbycia się pasa a Janek jest dobrą alternatywą po czym straciłby go na rzecz jakiegoś młodziaka z ME (Bryan może?).

Tak - John Cena jeśli zdobyłby pas to na pewno następny w kolejce jest Bryan. :shappens: Może zapominasz o tym że na RR pas aż do WM przejmuje Dwayne Johnson z okazji przerwy od filmów klasy Z. Z racji tego są możliwi są tylko dwaj oponenci dla Jego Aktorskiej Ekscelencji mianowicie Cena, albo Punk. Ja osobiście już nawet przyjmując konieczność tilte runu Dwayne'a, postawiłbym na jego walkę z Punkiem, jednak gdzieś tam czuję że dostaniemy odpowiednio Twice oraz Thrice In The Lifetime z Johnem na RR i WM właśnie. W związku z tym do końca roku ujrzymy albo title run Punka który miałby ostatecznie przygotować go do pojedynku z Johnsonem, albo parę zmian posiadacza pasa między obecnym mistrzem a pretendentem(np. Cena wygrywa na NoC by potem przegrać na Hiac, odzyskać pas na SS i finalnie przypieczętować wygraną na TLC). Tak czy inaczej do przyszłych wakacji raczej nie doczekamy się przy pasie kogoś spoza trójki John, Dwayne, Punk.

Liczę także na niezłe akcje całej czwórki bo wszyscy mają umiejętności

botch.png

:waving:

Co do walki - Miz ostatnio obrywał od wszystkich, więc zgodnie z logiką utrzyma pas. Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko Mysterio z pasem, szczególnie gdyby znowu dostał potem kogoś takiego żeby wykręcic programy na miarę swoich z Jericho czy Zigglerem. Martwi mnie obecność Rhodesa w tej walce - czyżby został drugim Kofim Kingstonem że gdy nie ma niego pomysłu(czyli przez większość czasu), dostaje programy o mid-carderowe pasy?

Karta nie wygląda rewelacyjnie ale nie wygląda też źle, jest pare mocnych punktów i parę walk którę zdecydowanie mogą zaskoczyć. No ale po kolei, zaczniemy od preshow battle royal które wyjątkowo nawet zamierzam obejżeć. Mam 3 typy, Tyson z racji tego że się pojawił ostatnio na SD pozatym dużo się o nim mówi ostatnio i chyba zauwazyli że grzemie w nim potencjał a pas US pasowałby tu jak znalazł, dalej Brodus który już długo plącze się bez celu u zasługuje na cos konkretnego no i Ryback które jeżeli się pojawi w tym BR to nie ma szans żeby go nie wygrał tylko kwestia czy się pojawi. Aczkolwiek niewiem czy WWE nie planuje dla niego czegoś większego niż pas US bo mam wrażenie że nie wiele by mu on dął a wręcz by go zachamował po potem żeby pójść wyżej musiałby ten bezwartościowy pas stracić na czym by ucierpiał bardzo. Jeżeli chodzi a Marelle to nie po to dawali rematch na tygodniówce i zakończyli tą szopke z kobra i Aksaną żeby do tego teraz wracać. To może odrazu pociągne wątek do samej walki o pas US. Obojętnie kto wygra Cesaro pas zachowa, jeżeli będzie to Ryback lub Brodus, zachowa go przez DQ albo CountOut, jeżeli będzie to kto inny to wygra normalnie, ewentualnie przy jakims rozproszeniu przez Aksane a feud będzie pociagniety.

Cesaro zapewne utrzyma swój pas, po walce poniżej krytyki

Czemu poniżej krytyki? Cesaro w ringu jest całkiem spoko, jeżeli dostanie np Tyson'a to zdecydowanie będa w stanie wykręcić bardzo dobrą walkę.

Punk vs Cena, spodziewam się tu emocji na miarę ich walki z MitB i licze na to że sie nie zawiode. Punk ma teraz o tyle trudniejszą sytuacje że jest heel'em, wiadomo, heel pokonujący Cene, może jeszcze czysto, nie wchodzi w grę. Chociaz wciąż licze że Punk będzie innym heelem od innych i tego dokona. Zreszta obojętnie jak nie wierze za bardzo żeby Punk miał tez pas tracić teraz. Wybaczcie ale nie po to robili mu heelturn, nie po to sprowadzili teraz Heyman'a żeby Punk tracił pas i zaczął sie zajmowac czymś innym bo i czym niby? Punk jakoś, niewiem czy czysto czy dzięki Heymanowi czy jakos cipowato ale pas obroni i dostaniemy rewanż na HitC gdzie sytuacja będzie już cięższa ale ja mimo wszystko liczę że Punk pas dotrzyma conajmniej do walki z Rockiem na RR.

Del Rio vs Sheamus yhhh... To juz jest tak nudne ze brak słów, wprowadzili motyw ze zbanowanym brought kickiem żeby to jakoś urozmaicić ale dla mnie takie motywy sa słabe. Jeszcze w przypadku zbanowanego speara na zeszłorocznym RR to rozumiem, bo o tym decydowała Vickie i robiła to pod Dolpha, teraz tego absolutnie nie rozumiem. Rozumiem Del Rio, nie rozumiem Booker'a, nie rozumiem Christiana skoro jest facem, nie rozumiem Long'a który poparł Booker'a ani żadnych innych facowych postaci którzy jednym głosem to popierają. Banowanie ciosu bo jest zbyt brutalny? Błagam... Toż to przecież walka jest... Zresztą z Kickiem czy bez, nie ma szans żeby Sheamus odklepał... Więc zamaist zabierac finisher Rudemu mogliby dodac jakiś Del Rio żeby mógł wygrac przez pin bo wtedy jeszcze jakies szanse by miał. Na Ziggler'a nie liczę bo myslę że potrzymają go dłużej z walizeczką i zainkasuje ja jak nikt się tego nie będzie spodziewał, liczę na tak genialnie zaskakujący moment jaki dostał Miz.

Divy wygra Layla i nie ma się tu co rozpisywac, fajnie że Kaitlyn dostała shota, jakieś odświerzenie, ktoś nowy ale niestety jej umiejętności ringowe nie pozwolą jej na noszenie pasa. Feudu praktycznie niema, i bardzo żałuje że nie dodano do tej walki Eve bo by bylo ciekawiej zdecydowanie, liczę że może jeszcze ją dodadzą w trakcie gali.

Orton vs Ziggler narazie panowie mają bilans 1:1 więc będzie to zapewne roztrzygnięcie feudu. Z jednej strony Orton idzie na przerwe więc mogliby zrobić tak że go Dolph kontuzjuje i po powrocie feud o pas ale kurcze dokładnie to samo mówilismy miesiąc temu o Jericho i obawiam się że może tu byc podobnie, Orton wygrywa i ewentualnie Ziggler go po walce kontuzjuje albo na Raw czy SD się coś wydarzy i Orton sobie pójdzie. Aczkolwiek z nadzieją obstawiam Ziggler'a który kurcze powinien byc bardziej podbudowywany jako przyszły mistrz. Sama walka jakoś mnie nie zachęca, to już było to raz po drugie walki Ortona wybitnie działają na mnie odpychająco aczkolwiek wiem że skoro jest tak Ziggler może da radę coś wyciągnąć z Vipera i może wyjśc nie źle.

Tag Team Championship, zastąpienie PTP przyjacielską ekipą było świetnym posunieciem, co proawda będzie to sytuacji gdzie pasy byłyby dodatkiem do fajnego story a nie jego istotą ale tak czy siak myślę że byłoby to dobre posunięcie bo R- Boom się już znudzili zdecydowanie. Obstawiam że pasy zmienią właścicieli i będzie to takie fajne i ciekawe przejście, nie będzię to długi titlle run, pasy stracą max w przeciagu 2 miesięcy, pewnie na rzecz meksykańców bo się nie będą wciąz dogadywać ale jak mówię byłoby to świetne urozmaicenie i ozywienie sytuacji pasów no i fajne przejście od R- Book do Ryjka i Cary którzy bezpośrednio feudować by nie mogli a tak nikt na tym nie ucierpi bo np jakby takie szybkie przejście było przez PTP to uważam że by to był nie fair wobec nich, lepiej żeby jeszcze poczekali i np niech odbiorą pasy meksykańcom dopiero ale za to na dlużej.

Intercontinental Championship, walką napewno ringowo będzie bardzo dobra, natomiast jeżeli chodzi i wynik to sprawa jest trudna. Fakt 1, od czasu kiedy Rhodes stracił pas IC, kolejni mistrzowie sie nie sprawdzają i z pasem nic się nie dzieje mimo że są to zawodnicy z wyższej pułki niż poprzedni posiadacze tego pasa jak Ezekiel czy Kofi. Jednak mi cały czas ten pas kojarzy się z Rhodes'em, on wyrobił mu prestiż, jak sam powiedział bodajże na raw, ten pas to jego dzieło, jego dziecko i ja byłbym zdecydowanie za tym zeby pas do niego wrócił bo jakoś wyżej go nie widzę więc wszyscy by na tym zyskali. Fakt 2, Sin Cara nie umie mówić po angielsku więc to by była masakrycznie zła decyzja, pas stałby się tak samo nudny jak sam Sin Cara, nie byłoby mozliwości poprowadzenia żadnego sensownego story. Fakt 3, Miz jest nudnym mistrzem, nie ogarnia, dali mu ten pas bo nie mieli na niego żadnego sensownego pomysłu od dłuższego czasu ale niestety nawet z pasem nie mają na niego pomysłu. Fakt 4, Mysterio i Cara mają stworzyć TT a potem feudować ze sobą do WM'ki więc teraz bez sensu byłoby dawać im pas IC. Dlatego ja obstawiam Rhodes'a i taki wynik by mnie bardzo zadowałał ale niestety aktualny mistrz ma tez spore szanse na obrone pasa.

Po długim zastoju w pisaniu na temat WWE PPV's, czas na jakiegoś posta :) Tegoroczne NOC zapowiada się niestety słabo i wydaje mi się, że tak będzie. No ale zobaczmy co nam ten rok pokazuje:

Pre-Show - Zobaczymy co pokaże 20tu gości, ale rewelacji napewno nie będzie. Wiellu faworytów do wygrania tego BR nie ma. Jest Tyson Kidd, Justin Gabriel i (o, zgrozo) Santino Marella. Bardzo chciałbym zwycięstwa Kidd'a, gdyż byłby on najlepszym przeciwnikiem dla Antonio. Jakby dostali z 10 minut to jestem pewny, że zrobią oni bardzo dobrą walkę, bo obaj umiejętności mają, zwłaszcza Antonio. Liczę na to, że ta dwójka będzie walczyć, a walkę wygra Cesaro.

Rudy vs Pańczyk - Matko i Córko czy cię nie ma w niebie ?? Panie widzisz i nie grzmisz ?? Można jeszcze napisać masę określeń na kolejną już (bodajże 6tą !!) walkę tej dwójki na PPV. Mieli 5 opkazji by zrobić coś kreatywnego i ciekawego, a oni z 6tą walką dają sytuację, że Brouge Kick jest zakazany - R U Fuckin' Kidding Me ?? I co to niby daje walce ?? - a jedno wielkie gówno !! Poziom walki nadal będzie taki jaki jest neimal od 4 miesięcy, czyli bardzo mocno średni i na inne cuda tu nie liczę. Rudy wygrywa co jest pewne jak ojcostwo Jezusa :D Najbardziej boję się faktu, że to jeszcze nie koniec feudu tej dwójki i na "Hell In Cell" zobaczymy kolejną walkę. Interwencji Dolph'a raczej nie będzie.

Zło vs Dobro - mam tutaj spore obawy co do tej walki. Oczywiście chodzi o zwycięstwo John'a i w tej kwestii są pewne za i przeciw. Przeciw gdyż nie chcę narazie widzieć, John'a z pasem WWE, ale jego zdobycie wydaje się nieuniknione. W końcu został pierwszym zawodnikiem w historii WWE, który wykorzystał walizkę MITB a nie zdobył tytułu. Za - jeśli Punk ma być cipo Heel'em, a nato się niestety zanosi, to ja nie chcę go widzieć z pasem i tu lepiej by było jakby wygrał John, a wtedy mogłaby być walka Cena vs Rock na Royal Rumble, po czym zwycięzca Royal Rumble podjął by Rock'a na Wrestlemanii i zdobył pas, dając okazję Dwayne'owi na powrót do filmów. Mam jednak nadzieję, ze zobaczymy bardzo wyrównany pojedynek poziomem przypominający oba pojedynki z zeszłorocznych MITB i SummerSlam. Marzy mi się, by walka była równa i zakończona w czysty sposób czy to od strony Punk'a czy Ceny. Oby obaj sięgnęli po swój najlepszy arsenał a dostaniemy walkę gali.

Lala vd Kejti - Layla i tyle w temacie. WWE chce neico wypromować Kaitlyn np podkłądajac jej beth, ale to i tak nic nie da i Layla nadal będzie latała z bnezwartościowym pasem Div. Michelle please come back !!

Arogant vs Perfekcja - starcia tej dwójki stoją na dobrym poziomie na tygodniówkach, więc wydaje się że na PPV pokażą bardzo dobrą walkę. O poziom zapewne odpowiedzialny będzie Dolph, ale Orton jak chce to potrafi i powinien on dotrzymać kroku Ziggler'owi. Walkę pewnie wygra Orton, choć liczę na małą niespodziankę, bo Orton w końcu idzie kręcić film, więc zwycięstwo Dolph'a nawet by pasowało. Mogło by tutaj dojść do sytuacji jak było w przypadku Jericho. Dolph stawia walizkę na szali, a Orton kontrakt. Pokonanie wtedy Orton'a ma sens, Dolph jeszcze bardziej się podbuduwuje, po czym po zdobyciu tytułu, wraca Orton i zaczynają ze sobą feud o pas WHC i mamy scenariusz niemalże do WMki :) No ale zostajemy narazie na NoC i tu na 90% wygrywa Orton.

Pacjenci vs R-Hook - walka zapowiada się jak najbardziej ciekawie. Oczywiście chodzi tu o "leczenie" Kane'a i Bryan'a. Segmenty z udziałem terapeuty i grupki ludzi wygladały bardzo dobrze i wesoło, a od czasu przejścia na indywidualne leczenie jest jeszcze lepiej i weselej - segment z piłkami mnie rozwalił na łopatki :D nie zmienia to faktu, ze to już czas na zmianę właścicieli pasów TT na kogoś ciekawego, a z pewnością Tag Bryan-Kane taki jest w porównaniu do bezpłciowych R-Boom. Bryan-Kane - NEW Tag Team Champions !!

Botcher vs Maskotka vs Brzydal vs Zajebisty - walka zapowiada się ciekawie i może w ringu być bardzo dobrze. Sin cara o ile nie popełni botch'a to powinien się dopasować do reszty. Pozostała trójka będzie raczej dbała o poziom walki. Rey narazie zbyt wiele po powrocie nie pokazuje, Cody też ostatnio coś bez formy się wydaje, antomiast Miz cały czas trzyma swój średni poziom. Po opisie zapowiada się średniak, ale liczę na to że mile się zaskoczę i dostaniemy porządną walkę o pas IC. Miz dostaje po dupie ostatnio, wiec wydaje mi się ze obroni pas - może jednocześnie przejdzie face turn ?? W końcu takie plany są jak by nie było.

PPV zapowiada się średnio, a nawet można rzec że słabo. w zeszym roku było wokół gali dużo więcej emocji, lepsze feudy. W tym roku jest nudno i bezbarwnie, co pokazuje, że w WWE jest mały kryzys. Godne uwagi są tylko 3 walki - Orton/Ziggler, Cena/Punk i F4W, natomiast reszta będzie albo średnia albo słaba. Nadal się zastanawiam czy oglądać galę na żywo, bo taka karta nie zachęca do oglądania, ale kto wie.

To tyle.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg