Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA "Impact Wrestling" 16/08/2012 - Wyniki + Raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

Bound for Glory Series Match

Samoa Joe pokonał Magnusa via. pin (7pkt.)

Match 2

AJ Styles pokonał Christophera Danielsa via. pin (7pkt.)

:arrow: Jeżeli wygra AJ, zrobi on test na ojcostwo. Jeżeli Daniels, to AJ zostanie ojcem dziecka.

Match 3

TNA Knockouts Championship Match

Brooke Tessmacher pokonała Madison Rayne ©

NOWA MISTRZYNI KNOCKOUTS! BROOKE! TESSMACHER!

Match 4

Jeff Hardy pokonał Bully Raya via. pin (7pkt.)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

2

• Tupak

1

• Kotleten

1

• Kryszczyn

1

Top użytkownicy w tym temacie

Austin Aries rozpoczyna impact by przedyskutować swój ostatni pojedynek z Roodem, kBobby za każdym razem mówił mu że jego zwycięstwo było szczęśliwym trafem, i drugi raz się to nie powtórzy. Jednak on pokazał mu na PPV, że jest od niego lepszy. Jako mistrz jest twarzą TNA, i zrobi to co ze chce, otwiera show, i wzywa Aces&Eights, którzy zawsze są w pobliżu. Jednak nie martwi się tym kto jest za nimi, i tym kto wygra BGF Series ponieważ on i tak obroni swój tytuł. Na ring udaje się Jeff Hardy. Bije brawo Ariesowi i zabiera mikrofon. Austin pyta się z jakiej racji się tutaj pojawił, a ten mówi że wita swoich fanów, on nie rozumie co się tutaj dzieje, ale wie że zdobędzie ten tytuł który ma przy sobie Austin wygrywając BFG Series. Hardy ponadto mówi że Aces&Eights kosztowali go punktów BFG i teraz wzywa ich na ring. To z kolei wywabia Bully Raya, który mówi że specjalnie dla Jeffa powtórzy to bardzo powoli: James Storm stoi za Aces&Eights, i nie rozumie dlaczego Hardy w to nie wierzy? Może dlatego że Matt był zawsze mądrzejszy od niego. Przypomniał też wydarzenia z Hardcore Justice, i powiedział że to on wygra BFG i zdobędzie tytuł. Tymczasem via Black Scorpion pojawiają się Aces&Eights. Powiedzieli że Ray miał szczęście w niedzielę, i on jak i jego koledzy odczują ich obecność później...

Walka nr.1 BFG Series- Samoa Joe vs Magnus

Rozpoczęli od zwarcia, i Atomic Drop dla Brutusa, który sprytnie zrobił roll-up, 1. Joe próbował submissionu jednak rywal się z niego wydostał. Samoa zaczął pracować w narożniku, hammerlockiem i foreamem. Magnus wrócił do gry Big Bootem i Clotheslinem który dał mu 2 count tak samo jak kombinacja Big Slamu z suplexem. Jednak w narożniku back elbow i enzuigiri, strącają Magnusa. Szykuje się Muscle Buster, ale Brutus kontruje, i pudłuje elbow dropem z narożnika, mamy STJOE i to koniec!

Zwycięzca: Samoa Joe- 4.00

Widać że Samoa prawie na pewno znajdzie się w finałowej czwórce. Można było się spodziewać takiego rezultatu bo Magnus w ogóle już się nie liczy.

Madison Rayne wchodzi do ringu. Jest podekscytowana tym że została KO Champion, i ciekawi ją z jakiego powodu Brooke Hogan zamierza się z nią dziś zobaczyć. Królowa jest znów mistrzynią! Dlatego dziś będzie wielkie przyjęcie i ma nadzieję że Hoganowa przyniesie ciasto. Za świetną kobietą, czyli nią jest świetny sędzia, i nie byłoby jej tutaj gdyby nie ten mężczyzna-Earl Hebner. Zawołała go do ringu i powiedziała że ten mężczyzna ukradł jej serce, i zamierza dać mu coś specjalnego, czym był wielki uścisk. Do ringu tymczasem, bez ciasta wkracza Brooke Hogan. Brooke powiedziała że musi tu dojść do sporych zmian, po pierwsze Earl nie będzie już sędziował walk KO, po drugie Miss Tessmacher zamierza dziś wykorzystać swój rewanż i wybierze sędziego specjalnego! Rayne stwierdziła że to Brooke jest tu szefem, i jest nim tylko ze względu na nazwisko, i niech podejdzie tu do niej jak się nie boi. Hoganowa stwierdziła że nie boi się niczego, ale do ringu wkraczają Aces&Eights! Próbują zaatakować Brooke ale Aries,Ray i Hardy bronią ją przed tym. Ze sporym spóźnieniem do ringu, jako ostatni wbiega James Storm...

Sting jest już w ringu. Nazwał Aces&Eights tchórzami, Angle Hardy i Aries zgodzili się z nim. Sting wzywa ich na następny Impact który będzie Open Fight Nightem! On wyzywa ich na pojedynek na początku show

Daniels i Kazarian na Backstage'u z komiksem o spidermanie. Dość nudny segment mający nas wprowadzić do następnych wydarzeń.

Walka nr.2 BFG Series- Christopher Daniels(w/Kazarian) vs AJ Styles

AJ na początku wypadł lepiej, chopami, slamem i knee dropem. Po krótkiej wymianie ciosów mieliśmy Backdrop od AJ'a i Clothesline który dał mu 2 count. Po reklamach to Daniels kontroluje sytuację, jednak Styles ładnie wychodzi z tego dropkickiem,którym jednak nie uzyskuje pinu. Zapina za to Chrisowi Reverse Deathlock,po chwili Boston Crab, ale rywal wychodzi z tego cało. Clothesline od Curry Mana i 2 count. Tag Team Champion ma sporą przewagę co udowadnia piękny backdrop suplex, który tak jak cut-neckbreaker daje mu 2 count. Chris zamierza się więc pozbyć AJ'a z ringu. Po chwili jednak ten wraca do gry sunset flipem jednak Styles Clash zostaje zablokowany i Phenomenal One znajduje się w Koji Clutchu, z którego jednak z dużymi problemami wychodzi, i otrzymuje Suplex, 2 count. AJ po chwili wraca do gry, ale łapie się na Running Powerbomb z narożnika! AJ znów w ofensywie, Superman Foream i Clothesline. Pumphandle gut buster daje mu 2 count. Mamy kombinację Suplexu z Neckbreakerem, co daje 2 count tylko dlatego że chris miał nogi na linach. Partner Kaza sprytnie jednak ruszył na AJ'a, i wykonał mu Sweet Senton. Suplex za ringiem, a tym czasem Frankie wchodzi pod ring i trzyma nogę Stylesa by ten nie mógł wyjść na ring. Chris wygrywa przez count-out!

jednak sędzia zauważył co się stało i walka trwa dalej. Pele znikąd dla Danielsa i to koniec!

Zwycięzca: AJ Styles(17.00)

Świetny pojedynek, obaj panowie, wykonali doskonałą robotę, dla takich walk TNA zjada WWE. Z rywalizacji odpada Daniels, gdyż Styles był ostatnim z którym nie stoczył pojedynku w BFG

Po walce Styles wykonał jeszcze Clash.

Stinger rozmawia przez telefon z Hulkiem Hoganem. Hulkster przyznaje że będzie za tydzień na Impakcie i będą walczyć albo zginą. Sting spytał czy jest gotowy na old school, Hogan odparł że to jedyna dobra droga.

James Storm na backstage'u z Jeffem Hardym. Jeffa nie interesuje co mówią ludzie ale prawda jest taka że stracił punkty. Storm po raz kolejny mówi że wkurwiają go ludzie tacy jak Hardy, którym musi powtarzać to samo w kółko. Za tydzień również będzie walczył wraz ze Stingiem. Dziś będzie na arenie gdyby zainterweniowały Asy i Ósemki.

Bobby Roode wchodzi do ringu. W niedzielę miał szansę którą zmarnował, gdyż Aries znowu miał szczęście. Brian Hebner odliczył do trzech i uniósł jego rękę w górę, jednak walka trwała dalej i to przez to Bobby został z niczym. Stypulacja walki sprawia że nie będzie miał już więcej title shotu. Ludzie nie wiedzą co czuje ale tytuł był dla niego wszystkim. Kiedy ludzie o nim myśleli, myśleli o mistrzu świata. Kiedy spojrzy w lustro wie kto jest za to odpowiedzialny że nie jest mistrzem, Austin Aries, Sting, i sędziowie. Tak samo jak ci cholerni fani. Bobby dawał im wszystko, a oni nie mieli dla niego szacunku. Co teraz zrobi? Jego plany to...i w tej chwili Bobby rzuca mikrofon i opuszcza ring.

Zapowiedź przyszłotygodniowego Gutchecku, w którym koleś mówi że do wrestlingu zainspirował go już nieżyjący brat. Co ciekawe koleś nie podał swojego imienia.

Sędzią specjalnym walki o pas Knockouts będzie...Taryn Terrel! Ku przypomnieniu to była diva WWE, była żona Drewa McIntyre, i była GM ECW znana w federacji Vince'a jako Tiffany

Walka nr.3 Knockouts Title- Madison Rayne© vs Miss Tessmacher

Rayne wykonuje hair mare i nothern light suplex co daje jej 2 count. Mistrzyni się nie zgadza z decyzją sędziny, a w tym czasie Brooke wykonuje small package. Po chwili slam dla Miss, ale Madison pudłuje kopnięcie. Tessmacher wykonuje Spear, clothesline, dropkick i faceplant co daje jej 2 count. Rayne wraca jednak do gry, ale otrzymuje boota od pretendentki. Po chwili Madison pinuje rywalkę, jednak Terryl mówi że noga Brooke jest na linach. Wkurwiona Madison otrzymuje faceplant i traci pas.

Zwyciężczyni: Miss Tessmacher- nowa KO Champion!

Cienko, jedyny powód dla którego warto obejrzeć tą walkę to Tiffany

Aces&Eights wiedzieli że dostaną zaproszenie od Stinga. Jednak ten powinien uważać na to co sobie życzy, ponieważ w przyszłym tygodniu zobaczy ich w pełnej krasie. Mają także nieskończony biznes, który rozwiążą jeszcze dziś.

Walka nr.4 BFG Series- Bully Ray vs Jeff Hardy

Tak jak obiecał do ringu wkracza Storm. Bully się go pyta gfzie jego chłopcy. Hardy w ringu uzyskuje przeagę basement dropkickiem i po foreamie schodzimy z anteny. Pod koniec walki Jeff wykonał twist of fate i rollup dla Raya daje mu pinfall

Zwycięzca: Jeff Hardy(13.00)
8028_4c7313c30617.gif

Właśnie obejrzałem Impacta i musze przyznać, że był on bardzo dobry. Walki na dobrym poziomie, segmenty również ciekawe, czego chcieć więcej :D

Pierwszy segmencik był dobry. Mam nadzieje, że Austin Aries jako mistrz będzie częściej dostawał mikrofon w swoje ręcę, bo co to za mistrz, który tylko walczy. Świetnie rówież wyszło to jak mówił do łydki Bully'ego, że chce pogadać z szefem :D A właśnie, Bully Ray. Koleś według mnie jest aktualnie najlepszym heelem w MS. Faktycznie to co mówił było prawdą, sam nawet to zauważyłem podczas oglądania Hardcore Justice, że po każdej interwencji Aces & Eights James Storm sprzedawał komuś Superkicka i wydawało mi sie to dość dziwne. Nawet przechodziła mi przez myśl opcja z jego heel turnem, ale James aktualnie musi być facem.

Pierwsza walka BFG Series wypadła nawet dobrze pomimo tego, że była dość krótka. Bardziej zaciekawiło mnie to co wydarzyło się po walce. Już na HJ mogliśmy zobaczyć troszke innego Magnusa, ale tutaj przeszedł heel turn. Czy to dobrze? Tego się dowiemy już niedługo. Mam nadzieje, że zrobią z niego dobrego heela, który będzie walczył do końca, a nie uciekał z ringu. Jeśli TNA się postara to może zrobić na tym spory interes, bo Magnus ma wszystko czego potrzeba, aby stać się gwiazdą. Tylko aktualnie nie widzę osoby, z którą mógłby powalczyć. Może krótki feud z Samoa Joe jeśli nie wygra BFG Series, albo może feud z Devonem o pas TV.

Segment KO miał jeden pozytyw. Aces & Eights chcą zaatakować Brooke i na pomoc wbiegają jej czołowi zawodnicy TNA, osobiście podoba mi się jak face'owi i heele działają wspólnie w obronie federacji. Zdziwiło mnie, że na samym końcu, powolnym krokiem do ringu zmierzał James Storm, tak jakby chciał się tylko pokazać, że jest z nimi, ale jednak nie chce atakować Aces & Eights. Sting jak dla mnie nadal zadziwia. Właśnie dzięki takim jego przemówienią kocham wrestling. Jak tylko przemawia od razu mi się humor poprawia. Za tydzień OFN i tak jak przystało na to będzie to najlepszy impact w miesiącu.

AJ Styles vs Christopher Daniels

Wiele osób może narzekać, że kolejny raz to starcie, że oni już to widzieli i walka będzie nudna. Otóż ja mam całkiem inne zdanie. Zawsze jak widze tych dwóch kolesi wiem, że za chwile zobacze kawał dobrego wrestlingu, nie obchodzi mnie, że już walczyli ze sobą, bo każda ich walka się różni i ma coś ciekawego w sobie. Dobre zachowanie AJa na koniec, gdzie jeszcze dobił Danielsa. Teraz czekać na test na ojcostwo i zakończyć ten zbyt długi storyline. Jeśli zakończą to w miare szybko, to będę jeszcze w stanie uwierzyć w zwycięstwo Stylesa w BFG Series.

Świetne promo Bobby Roode'a! Bobby ma w sobie charyzmę co sprawia, że słucha się go z przyjemnością, w dodatku ta jego mimika twarzy i inne gesty. Poprostu świetnie odgrywa swoją rolę. Mam nadzieje, że jeszcze nie raz uraczy nas jakiś ładnym promem i liczę na kolejny ciekawy feud z jego strony.

Walka KO była chyba tylko po to, aby pokazać, że Madison Rayne zdobyła pas dzięki romansowi z Earlem Hebnerem. Innego wytłumaczenie nie potrafię znaleźć, ale i tak to jest poprostu głupie. Fajna reakcja Hebnera jak ktoś zaczął skandować "You screwjob" czy coś w tym stylu. Machnięcie ręki mówiące " przestań już to słyszałem " :D

Bardzo dobry ME. Fajnie, że dali walkę Bully'ego i Hardasa na końcu, ale to raczej przez te ataki Aces & Eights, aby była większa ciekawość fanów. Zdziwiła mnie końcówka, Storm niechcący powala Hardy'ego, Aces & Eights biją brawa Stormowi, w tym momencie wyczuwam przyszły heel turn Storma, którego nie chce, a tu nagle grupa atakuje Jamesa. Teraz te wszystkie oskarżenia będą bezpodstawne. Storm pewnie dołączy do grupy, która ma bronić TNA.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

A ja odcinka nie skomentuje, gdyż głownie przewijałem bo szkoda mi czasu przed wyjazdem, ale skomentuję raport. Zacząłeś bardzo dobrze, a potem cos powietrze spadało i ME podsumowałeś w dwóch zdaniach. I tak dzięki za niego, bo takiej roboty u nas brakowało, ale raport mogłeś bardziej dopieścić, szczególnie w końcówce, bo było co opisywać. Tak to początek bardzo, bardzo OK, ale jak pisałem powietrze spadało z czasem, a szkoda.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Ja ostatnio zacząłem lekko interesować się TNA, ale na razie tylko czytam raporty. No i szkoda, że pod koniec widać brak chęci/czasu, bo walka była długa, a opisana prawie najkrócej. A co do odcinka, teraz jestem przekonany, że to Roode jest przywódcą asów i ósemek. Jest wiele powodów:

1. Niedawno głosił, że to Storm jest ich liderem, czyli nastawiał fanów przeciwko Jamesowi i sam mógł "dalej knuć" :D

2. Nie dokończył zdania podczas promo, czyli przed czymś się powstrzymał. Wiadomo, że chciał powiedzieć o dowództwie nad asami.

3. Bobby właśnie przestał kręcić się wokół pasa. TNA jednak nie chce chyba, aby Bobby spadał do Mid-Cardu, więc chcą go wcisnąć w jakieś duże story. Idealnym wydaje się być program z asami i ósemkami.

Tak więc macie 3 powody. Na 100% Roode ;)