Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Hardcore Justice 2012 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Hardcore_Justice_2012.jpg

Match 1

Tag Team match

Chavo Guerrero & Hernandez pokonali Gunner'a & Kid Kash'a

Match 2

Falls Count Anywhere match for 20 points in BFG Series

Rob Van Dam pokonał Mr. Anderson'a & Magnus'a

Match 3

TNA Television Championship

Devon © pokonał Kazarian'a

Match 4

TNA Women's Knockout Championship

Madison Rayne pokonała Miss Tessmacher

Match 5

Tables match for 20 points in BFG Series

Bully Ray pokonał James'a Storm'a & Jeff'a Hardy'ego & Robbie'go E

Match 6

TNA X Division Championship

Zema Ion © pokonał Kenny'ego King'a

Match 7

Ladder match for 20 points in BFG Series

A.J. Styles pokonał Christopher'a Daniels'a & Samoa Joe & Kurt'a Angle

Match 8

TNA World Heavyweight Championship

Last Chance Match

Austin Aries © pokonał Bobby'iego Roode'a

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Tupak

1

• Luba

1

• Kryszczyn

1

Top użytkownicy w tym temacie

Zaczynamy ósmą w tym roku PPV z pod znaku TNA

Mike Tenay poinformował nas że dziś broniony będzie tytuł Television.

Walka nr.1 Chavo Guerrero&Hernandez vs Kid Kash&Gunner

Face'owie zostali zaatakowani już przed gongiem, ale po chwili Kash otrzymał Three Amigos, i szykował się Frog Splash gdyby nie Gunner. Tag wśród heelów i Chavo miał niezły problem, jednak udało mu się wykonać Electric Chair Drop Gunnerowi, jednak nie udała mu się zmiana gdyż wszedł Kash, jednak Guerrero poradził sobie z nim i zmienił się z Hernandezem, który posprzątał w ringu i po trochę zbotchowanym Dominatorze odliczył Kida do dwóch. Clothesline dla Gunnera i piękny Suicide Dive. Chavo tymczasem zmienił się z nim i po Frog Splashu uzyskał pinfall na Kashu

Zwycięzcy: Chavo Guerrero&Hernandez

Przyzwoity opener, całkiem nieźle współpracują obaj panowie, Chavo naprawdę odnalazł się w TNA i pokazał że WWE rok temu zrobiło błąd.

Walka nr.2 BFG Series Falls Count Anywhere- Pope vs RVD vs Magnus vs Mr.Anderson

Walka dość szybko zrobiła się Triple Threat Matchem po tym jak Aces&Eights zaatakowali Pope'a, Van Dam zaczął od ataków na Magnusa, po chwili wykonał też monkey flipa. Po chwili mieliśmy brawl całej trójki panów. Anderson próbował DDT z krzesłem na Brutusa ale musiał się zadowolić gourdbusterem. Po chwili jednak sytuacja się odwróciła i to Magnus próbował założyć Robowi Sharpshootera ale przerwał to Mr. Po chwili to Mr. otrzymał Frog Splasha, ale Brutus nie pozwolił na pin i chciał dostać krzesło od fana. Udało mu się to, jednak Rob wrócił do gry, i po spin-kickach wykonał pin który dał mu zwycięstwo i 20 punktów w BFG Series!

Zwycięzca: RVD

Walka trochę krótka, i w sumie RVD sobie całkiem łatwo poradził. Dziwi atak na Pope'a który w klasyfikacji się praktycznie nie liczy, gdyby zaatakowano właśnie Roba lub Andersona mogłoby to wywołać większe kontrowersje.

Walka nr.3 Television Title Match- Devon vs Kazarian

Od razu ostro rozpoczął Devon, minaowicie Backdropem. Kaz po chwili wykonał nieudany leg lariat co skończyło się chopami od Devona, który jednak po chwili wykonał flying-shoulder-block , co jednak dało mu tylko 2 count podobnie jak running neckbreaker. Niedługo później obudził się Kazarian który próbował wykonać Fade to Black jednak mistrz zablokował to i po Spinebusterze obronił tytuł.

Zwycięzca: Devon

Słabo,słabo,słabo. Mało widzieliśmy ciekawych akcji zwłaszcza że szczególnie Kaz to potrafi, mało wykorzystano jego potencjał.

Walka nr. 4 Miss Tessmacher vs Madison Rayne

W końcówce Rayne przytrzymując rękoma lin wykonała mistrzyni leverage pin, a ponieważ sędzią był Earl Hebner, czyli jej storyline'owy chłopak mamy nową mistrzynią.

Zwyciężczyni: Madison Rayne- nowa Knockouts champion

Przydałby się Knockouts taki żeński Aries. Walka była tragiczna, zupełnie taka jak z Brooke na tygodniówce.

Backstage z Bully Rayem, on nie przejmuje się teraz Aces&Eights. Jedyne co go obchodzi to umieszczenie kogoś na stole, zdobycie 20 punktów i zostanie nowym championem na BFG

Walka nr.5 BFG Series Tables Match- Bully Ray vs James Storn vs Robbie E vs Jeff Hardy

Bully zaczął walczyć ze Stormem i przekonał Robbiego by ten przyniósł stół. Jednak po chwili James zaczął współpracować z Jeffem i próbowali wykonać mu suplex na stół jednak Robbie uratował pojedynek zabierając stół. E zaczął walczyć z Hardziakiem, i gdyby nie James to oni złamali by stół. Hardy zamierzał wykonać Tower of Doom ale znów zabrano stół, tym razem przez Raya. Hardy wykonał Robbiemu sit-out gourdbuster i wyrzucił go z ringu. Wtrącił się Robbie T ale otrzymał planchę, co dało czas E by położyć Hardego na stole i na niego skoczyć, jednak Enigma w ostatniej chwili się odsunął i Robbie sam rozwalił stół! Jednak walka toczy się przez to dalej. Bully tymczasem umieścił Storma na stole jednak pojawili się Aces&Eights, którzy dwukrotnie zdekoncentrowali też Jeffa Hardego, zapobiegając złamaniu stołu. Storm próbując Last Call wypadł z ringu, a Ray wykonał Hardziakowi Powerbomb na stół.

Zwycięzca: Bully Ray

Lepsza walka od pierwszej z BFG. Właściwie bully był jedynym przewidywanym zwycięzcą. Nawet Hardziak pokazał się dobrze

Austin Aries mówił że jego wygrana na D-X nie była przypadkiem i dziś to pokaże

Walka nr.6 X-Division Title- Zema Ion vs Kenny King

W końcówce, rolling spinkick + cradle dały Kingowi 2 count. Jednak Zema się przebudził i zrzucił go z narożnika co dało mu pinfall

Zwycięzca: Zema Ion

Całkiem nieźle się pokazali obaj panowie

Samoa Joe mówił o tym że to on zdobędzie dziś 20 punktów.

BFG Series Ladder Match- AJ Styles vs Kurt Angle vs Christopher Daniels vs Samoa Joe

Joe uzyskał kontrolę w ringu elbowami nad Kurtem i AJ'em. Po chwili też Joe wykonał Danilsowi STO z drabiny, zamierzał już się wspiąć ale AJ na to nie pozwolił. Po chwili Daniels otrzymał Powerbomb od Joe, a sam Samoa uzyskał Belly to Belly od Kurta. AJ wykonał Rocketa drabiną Kurtowi i Pele Joe'owi. Za ringiem Samoa nie dał sobie wykonać Belly to Belly ale otrzymał ace cutter od Danielsa. Submission Machine próbował Muscle Bustera na Stylesie ale Angle wykonał mu German Suplex, kiedy AJ był wciąż w ramionach Joe! Daniels tymczasem zapoznał się z różnymi rodzajami suplexów od złotego medalisty. Kurt wschodził wraz z Joe na drabinę jednak znikąd znalazł się na szczycie AJ który schwytał nagrodę!

Zwycięzca: AJ Styles

Świetna walka, dotychczas najlepsza na gali, każdy coś pokazał, zresztą czterech wybitnych wrestlerów w jednym ringu musiało stworzyć taki show

JB zapytał się Bobby Roode'a czy boi się Austina Ariesa? Roode tymczasem powiedział że obiecuje że na Bound for Glory wkroczy jako World Heavyweight Champion

Walka nr.8 World Heavyweight Title- Austin Aries vs Bobby Roode

Czas pili więc przejdę do końcówki. Roode próbował wszystkiego by spinować Austina ale nieudanie! Aries wykonał roll-up i wygrał całą walkę!

Zwycięzca: Austin Aries

Trochę ta walka trwała i trzeba przyznać że zasługuje na main event. Jednak ja spodziewałem się trochę więcej.
8028_4c7313c30617.gif

TT Match

Kid Kash and Gunner vs. Chavo Guerrero and Hernandez

Walka była raczej średnia. Szkoda, że większość czasu widzieliśmy obijanie jednego zawodnika, ale gdy już wszedł do ringu Hernandez mogliśmy zobaczyć kilka ciekawych akcji. Gdyby cała walka była zabookowana w ten sposób jak końcówka to byłoby naprawde świetnie. Mam wrażenie, że ten TT dużo bardziej służy Hernandezowi, który pokazuje klase pomimo swojej postury. Chavo raczej będzie zbierał łomot i przypinał rywali. Teraz czekać aż LAX v.3 ruszy po pasy TT, bo walka z Danielsem i Kazarianem powinna wyjść znacznie lepiej niż ta.

BFG SERIES MATCH - WORTH 20 POINTS FALLS COUNT ANYWHERE

Mr. Anderson vs Rob Van Dam vs The Pope vs Magnus

Jak zobaczyłem tabele z BFG Series od razu wiedziałem, że w tym pojedynku wtopiłem w typerze. Anderson był 4, więc nie mógł wygrać tego pojedynku. Sam początek już mnie mocno wkurzył. Rozumiem, że trzeba promować Aces & Eights, ale skoro mieli zaatakować Bully Raya to po co atakować The Pope'a? To był jeden z dwóch powodów, dla których chciałem obejrzeć ten pojedynek ( drugi to Magnus ), a tu na wstępie odebrali mi całą radość z tej walki. Walka sama w sobie mogłaby być troche bardziej hardorowa. Jak RVD leżał na rampie było widać jakby sobie ciął czoło, ale krew nawet się nie pojawiła na jego twarzy. Brakowało mi tutaj lepszej walki poza ringiem, gdzieś na BS mogli się nawalać koszami na śmieci czy innymi przedmiotami, które by tam znaleźli, a oni ograniczyli się tylko do jednego krzesełka. Pierwsza z trzech walk hardcorowych według mnie bez hardcoru.

TV Title Match

Devon vs Kazarian

Kolejny średniak na tym PPV i w dodatku z dupy wzięty. Rozumiem, że skoro bronimy pasa TV każdego tygodnia to chociaż na PPV musi być walka o niego, ale mogli chociaż jakoś powiadomić o tym, a nie na samej gali się dowiadujemy. Mogli również dać innego przeciwnika, bo Kazarian nie wygląda na TV champa, a w dodatku ma aktualnie pasy TT i feud przeciwko Ajowi, więc wiadomo było, że pasa nie zdobędzie. Jego obecność na PPV mnie cieszy, ale mogli chociaż zapowiedzieć na Impactcie, że odbędzie się walka champ vs champ. Jeśli chodzi o walkę to zbyt dużo się w niej nie działo. Jak dla mnie to większość walk Devona wygląda bardzo podobnie. Gdy Kazarian się poślizgnął na schodkach to od razu wiedziałem dlaczego : tymi schodami szedł RVD i poprostu jego zaje*****ść wraz z jego ego pozostała na tych schodkach.

Tak na marginesie to Devon trzyma ten pas zbyt długo, więc najwyższa pora, aby ktoś go wkońcu pokonał, ale prosze niech to nie będzie Bischoff, bo ten pas straci całkiem jakieś znaczenie.

KNOCKOUTS TITLE MATCH

Madison Rayne vs. Miss Tessmacher

Earl Hebner w TV powinien robić to co na HS :D W TV zawsze jest taki sztywny i poważny, a na HS widać, że się dobrze bawi. Ale co do pojedynku to byłem pewny, że pas zmieni właścicielkę i bardzo dobrze, bo może Madison Rayne troszke rozrusza dywizję KO. Za panowania Miss Tessmacher nic szczególnego lub wartego zapamiętania nie miało miejsca, więc trzeba było zmienić mistrzynię. Liczę teraz na jakieś ciekawe segmenty z udziałęm KO oraz walki.

BFG SERIES MATCH - WORTH 20 POINTS TABLES MATCH

Jeff Hardy vs James Storm vs Bully Ray vs Robbie E

Miałem nadzieję, że będzie to nieco dłuższy pojedynek. Ale walka sama w sobie była dobra. Od razu rozbawił mnie początek kiedy Bully Ray ostro zgasił Robbiego tym ciosem. Później Storm i Hardy ładnie wbrneli z sytuacji, gdzie przypadkowo złamał się stół, Storm widać było, że domagał się zwycięstwa świetnie maskując tą sytuacje. Najbardziej jednak rzuciło się w oczy to jak działali Aces & Eights. Dwa razy wbiegli i dwa razy wyszło to na dobre dla Storma pokazując, że jest on z nimi w zmowie. Jestem bardzo ciekaw jak to wszystko wyjdzie na zakończenie. Wygrana Bully Raya mnie zdziwiła, gdyż jego kontrakt wygasa, a jeszcze ( chyba, bo nie czytałem ostatnio newsów ) nie przedłużył kontraktu. Może to w jakimś stopniu ma go przekonać do jego przedłużenia na gorszych warunkach? Mam nadzieję, że jednak dojdzie do porozumienia Bully'ego z TNA, ponieważ jest on świetnym heelem i naprawde szkoda by było stracić takiego zawodnika. Ktoś wie co się stało Bully'emu, bo widać było, że doznał jakieś kontuzji, ale nie wychwyciłem, w którym momencie mu się to stało.

X-DIVISION TITLE MATCH

Kenny King vs. Zema Ion

Walka dobra, było kilka ciekawych akcji jak na lotnków przystało, fajne przejście do submissionu przez Kenny Kinga i oczywiście kilka prób pinu. W pewnym momencie nawet myślałem, że będziemy mieć nowego X Division champa, ale Zema zdołał się wybić. Szkoda jedynie, że brakło czegoś takiego co nawiązało by do nazwy PPV, czyli jakieś hardcorowej akcji, która mogła by zapaść w pamęci na nieco dłużej.

BFG SERIES MATCH - WORTH 20 POINTS LADDER MATCH

AJ Styles vs Kurt Angle vs Christopher Daniels vs Samoa Joe

Bardzo dobry pojedynek, jak do tej pory była to najlepsza walka. Wszyscy świetnie współpracowali przez co mogliśmy zobaczyć sporo ciekawych kombinacji ( np jak Joe miał wykonywać finishera Ajowi, a Kurt Angle w tym samym czasie Joe ). Drabiny zostały dobrze użyte, w szczególności dobrze ich używał Christopher Daniels. Fajnie zrobiona końcówka, gdzie Angle i Joe zmierzyli się w pojedynku, który z nich bardziej będzie torturował Danielsa. Reakcja Joe pod koniec, gdy sprawdzał czy Daniels żyje była świetna ( chodzi mi o to kopnięcie zanim włożyli Danielsa w drabine ). Końcówka również dobrze pomyślana, AJ szybko wskakuje na drabine i zgarnia 20 pkt. Teraz w tabeli robi się naprawde ciasno, więc emocje przed No Surrender będą naprawde spore.

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Bobby Roode vs. Austin Aries

ME jak przystało na tych zawodników był naprawde dobry. Widać między tą dwójką wielką chemię w ringu przez co starcia ogląda się wspaniale. Było mnóstwo emocji w końcówce pojedynku, jak wbiegł drugi sędzia to wiedziałem, że musi się to zakończyć podwójnym pinem, aby jeszcze podgrzać atmosferę. Gdy Aries przypadkowo dostał pasem to miałem wątpliwości czy zdoła się wybić, ale jak tylko byil w ringu to wiedziałem, że pas nie zmieni właściciela. Szkoda, że ta walka nie była jakimś Last Man Standing matchem, albo I quit matchem, bo wtedy wyszłoby to jeszcze lepiej. Teraz pewnie Roode zajmie się Stormem, aby dostać walkę na BFG, Aries na No Surrender nie będzie bronił pasa i straci go na Bound for Glory, które w mojej głowie ( tak sobie karte już ustawiam na to PPV ) wygląda poprostu świetnie.

Gala ogólnie wyszła tak pół na pół. Pierwsza część była średnia, ale druga połówka gali to nadrobiła. Szkoda jedynie, że ma Hardcore Justice nie było żadnej krwi. Ogólne tak 6+/10

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals