Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT 25/07/12 - Wyniki + Raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

Michael McGillicutty & Johnny Curtis pokonali Bo Dallasa & Derricka Batemana

Match 2

Antonio Cesaro pokonał Alexa Riley

Match 3

Sofia Cortez pokonała Natalyę

Match 4

The Ascension def. Dante Dash and Garrett Dylan

Match 5

Drew McIntyre pokonał Setha Rollinsa

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

2

• Kotleten

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Znów powracamy na nowe NXT! Jak poradzą sobie nowe gwiazdy WWE? Zobaczymy już dziś! Zapraszam!

Walka nr 1

Tag Team Match

Bo Dallas & Derrick Bateman – Johnny Curtis & Michael McGillicuty

Bo i Derrick z łatwością wyrobili sobie przewagę nad Michaelem. Nagle jednak Dallas musiał zająć się Curtisem, co wykorzystał Michael, wykonując Bo Baseball Slide. Od tej pory Dallas trzymany był w defensywie przez obydwu rywali. W końcu jednak Curtis nadział się na łokieć i mamy zmianę z Derrickiem. Ten wykonał swoje combo, a Running Neckbreaker dał mu zaledwie 2 count, gdyż Michael w ostatniej chwili przerwał pin. Bo pozbył się go z ringu, ale to nic nie dało. McGillicuty zaczepił Batemana, a Curtis wykonał mu Sitout Suplex Slam, co zakończyło walkę.

Zwycięzcy: Johnny Curtis & Michael McGillicuty przez Pinfall – Walka nie porwała, gdyż żaden z zawodników nie dostał zbyt wiele czasu, aby pokazać, co potrafi – Czas: 4:06

Walka nr 2

Antonio Cesaro (w. Aksana) – Alex Riley

Antonio już na początku walki zepchnął Alexa głęboko do defensywy. Po kilku minutach Alex zdołał skontrować Abdominal Stretch na Back Body Drop. Po zadaniu kilku ciosów, Alex wykonał swoje combo, jednak dzięki pomocy Aksany, Antonio powalił Alexa Spearem. Ponadto Gotch Style Neutralizer i koniec walki.

Zwycięzca: Antonio Cesaro przez Pinfall – Walka byłaby znacznie krótsza, ale Cesaro musiał zaprezentować swój cały moveset – Czas: 5:12

Na backstage’u wywiadu udzielał Kassius Ohno. Mówił on o zadawaniu bólu oraz niebezpieczeństwie, gdy staje się z nim do walki. Ponadto jest tutaj na NXT, aby robić to, co wychodzi mu najlepiej, czyli niszczenie swoich rywali.

Z kolei w szatni wywiadu udzielał Drew McIntyre, którego dziś czeka stracie z Sethem Rollinsem. Drew nie rozumiał, dlaczego wszyscy gadają o Rollinsie, ale dziś to gadanie się skończy. Nie ma co, długi wywiad.

Walka nr 3

Natalya – Sofia Cortez

Natalya wyrobiła sobie przewagę mocnym Clotheslinem. 2 count. Sofia była przez jakiś czas atakowana, ale odpowiedziała kolanami w narożniku i niskim Dropkickiem. Natalya została dodatkowo wyrzucona z ringu, ale nie odważyła już się wejść z powrotem.

Zwyciężczyni: Sofia Cortez przez Count-Out – Walka jak na divy nie była zła, chociaż widziałem lepsze – Czas: 3:16

Po walce Natalya wróciła na ring i zaatakowała Cortez. Dodatkowo założyła Sharpshooter i po chwili opuściła ring.

Wyśwtelono skrót wydarzeń z 1000 odcinka RAW. Nie pominięto prawie żadnego wydarzenia.

Walka nr 4

Tag Team Match

The Ascencion – Garrett Dylan & Dante Dash

Walka to squash dla Ascension. Dash był okładany od początku do końca, a odliczony został po drużynowym Back Wheel Kicku.

Zwycięzcy: The Ascension przez Pinfall – Czas: 1:48

Wyświetlono promo Big E Langstona, który zadebiutuje już za tydzień.

Walka nr 5

Seth Rollins – Drew McIntyre

Seth wyrobił sobie przewagę Dropkickami, a po jednym z nich, Drew wypadł z ringu. Rollins dołożył jeszcze Suicide Dive i wracamy po reklamach. W ringu zawodnicy zatrzymali się nawzajem Clotheslinem. Panowie równo wstali, lecz to Seth ruszył do wykonania swojego combo. Nie udało się jednak tego zrobić, gdyż McIntyre popisał się ciosem kolanem w brzuch rywala. Seth nie dał sobie wykonać Future Shock DDT i powalił Szkota Superkickiem. 2 count. McIntyre w ostatniej chwili uniknął Moonsaultu i wykonał potężny Big Boot. Ponadto Future Shock DDT i Rollins niespodziewanie przegrywa!

Zwycięzca: Drew McIntyre przez Pinfall – Walka była krótka, choć Rollins podniósł jej poziom. Drew nie pokazał nic wartego uwagi… - Czas: 5:33 (Pokazane)

Widokiem zadowolonego Szkota kończymy kolejne NXT. W moim odczuciu mogło być trochę lepiej, ale poziomem walk NXT wciąż przewyższa Smackdown. Widzimy się właśnie na „niebieskiej gali”!

Nie będę pisał w tej jakiejś tam dyskusji ogólnej NXT, bo i tak nikt mi nie odpisze, bo obejrzały to z 4 osoby i nikt nie odpowie ;) Obejrzałem ten epizod, bo wiele dobrego słyszałem o NXT po powrocie, pisząc newsy zobaczyłem, że ma zostać wprowadzony pas, także chciałem oblukać, czego można się po tym spodziewać.

W pierwszej walce tylko jeden nowy zawodnik, Bo Dallas, który nie miał za dużo okazji do pokazania się, bo tylko inkasował, opener solidny, ale bez fajerwerków, w dodatku ni wiem czy walka miała jakiś podtekst. Druga walka zawodników znanych, obaj nie zawiedli, Cesaro ma do prawdy fajne akcje w zanadrzu, tylko jak dla mnie gimmick... Szwajcara. No własnie. Szwajcar i tyle. Albo to rozbudować albo zmienić, ale wracając w innym gimmicku spokojnie mógłby zgarnąć pas United States (zawsze jak nie Amerykanin ma pas to jest ciekawie). Walka bardzo dobra, szybka i akcje ciekawe. Walka div jak na panie to naprawdę zasługuje na pochwałę, bo nie nudziła. Czwarta walka w której się zakochałem. Światła niczym przy wejściu Undertaker, a to...The Ascencion? Nie ważne. Ważne, że są po prostu genialni! Świetny gimmick dla Teamu, są mroczni i tego do cholery brakuje na Raw czy SmackDown! Pod tym wzgledem NXT ma się czym chwalić bo Conor, którego kojarzę z NXT w gimmicku szczura, w takim to jest kosmos. Wyszli jacyś dziwni ludzie na przeciw im i werdykt walki dla mnie musiał tak się skończyć. Walka strasznie krótka, ale w każdm ciosie od Ascencion było widać moc i przekonanie - szkoda, że nikt ich nie dostrzeże, bo dla mnie oni sa lepsi od Usos, Prime Tyme Players, Kingston i Trutha oraz Epico i Primo razem wziętych! Ja jestem zakochany, mimo że ich nazwy tag teamu nie wymówię. xD Spodziewałem się trochę dłuższego Main Eventu, ale był on w tempie od początku do końca, finisher w dziwnym momencie od McIntyre'a, bo po big boot'cie i zaskoczyli mnie zwycięzcą. Nie żałuję, że zobaczyłem ten odcinek NXT, ale w moim mniemaniu walki, które zobaczymy na dzisiejszym SmackDown wypadły lepiej.

Raport bardzo fajny, walki opisane dostatecznie długo, bo po co dłużej, na pewno nie miałeś trudno, bo segmentów tutaj nie ma. Ja żałuję, że na stronie wwe nawet nie można znaleźć zdjęć z tej gali, bo sygna z Ascencion byłaby moja od zaraz! Myślałem, ze tutaj roster (?) jest jakiś określony, a tu po raporcie się dowiaduję, że debiuty za tydzień (przewiałem to co po walkach, aż do kolejnej walki).

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png