Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Cena, czyli nawet walizka budząca niepewności? SPOILERY!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

MITB12_Photo_141.jpg

Dyskusja ma na celu poruszenie wątku zwycięzcy walizki Money In the Bank na pas WWE jakim został John Cena. Tak, niby wszystko wydaje się być jasne, jednak na 1000 Raw zapowiadane jest coraz to więcej gwiazd (dziwne aby był ozapowiadane coraz mniej. . .) oraz rosną spekulację co do tego, co w zapowiedzianej walce o pas WWE, która będzie realizacją kontraktu z walizki się wydarzy. Czy w ogóle dopuszczacie myśl, aby Cena mógł stracić swoją walizkę nie wychodząc z hali jako mistrz? W końcu będzie to zwykła walka a interwencja i dyskwalifikacja odbiorą mu jego zdobycz, a nagłaśniane jest własnie pojawienie się kogoś z zewnątrz w owej walce. Mowa tutaj o The Rocku, który z Ceną ma na pieńku od dawna no i pare miesięcy temu zapowiadał, że będzie jeszcze śmigał z pasem mistrzowskim, po cichu rozpatrywano jeszcze jego feud z Punkiem, a druga i jedyna opcja interwencji to Big Show, który w tym tygodniu wykonał wszystko dla realizacji kontaktu przez Cenę, ale ten wolał zachować się honorowo i w dodatku skasował walizką olbrzyma. Może Undertaker, Lesnar, Laurinaitis? Dobra, pojawienie się pojawieniem, ale ważne są także konsekwencje tego jakie będą za tym szły, czyt. jeżeli maiłoby się tak stać, to wiele może spocząć na barkach nowego General Managera Raw, którego poznamy w poniedziałek! Może on zarówno oddać walizkę Cenie, ale również może on przymknąć na to oko i zostawić Cenę z pustymi rękami. Dziwnym by było gdyby taka walka z tyloma podtekstami na takiej gali, która ma być zapamiętana na zawsze wypadła od tak normalnie, a Cena normalnie zamieni walizkę na pas jak każdy kolejny śmiertelnik to czyni. Czego wy spodziewacie się po realizacji walizki przez Cenę? Może jednak z okazji 1000 Raw obejrzymy jego heel turn i nie zrealizuje walizki w normalnej walce? Kto zainterweniuje, jakie będzie to miało skutki i czy Cena może okazać się pierwszym (nawet mimo tego, że zostanie zapamietany jao wielki oszukany i chyba tylko The Rock mógłby stanąć za czymś tak historyczny) który nie zamieni kontraktu wygranego w MitB Matchu na pas? Może macie jeszcze inne scenariusze odnośnie tej walki? Nie sądzicie, że to wszystko odbywa się aż zbyt kolorowo dla Ceny, Punka i to własnie moze być to mydlenie oczu, że nic w tej walce nie moze się stać, a się stanie? Czy Cena może stać się pierwszym, ktory nie zainkasuje kontraktu z jednej strony byłby to historyczny moment z jego udziałem, ale mimo wszystko taki terminator z taką ujmą na karierze? Na końcówce poniedziałkowego Raw ma wydarzyć się coś co będzie panowało przez pare miesięcy, mówi się o czymś wielkim na poziom Nexusa, czy to może przeszkodzić Cenie? A może wszystkie newsy tylko mylą nam w głowach a walka po prostu skończy się Happy End'em dla Jana? (Jeżeli by tak było to po Raw zmienie troche temacik zgodnie z wydarzeniami z Raw tak aby nie umarł nawet jeżeli nic z tego co nawypisywałem, ani cokolwiek dziwnego/innego się nie wydarzy). Zapraszam do podzielenia się swoim zdaniem co do realizującego kontrakt Ceny na poniedziałkowym Raw!

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

P.S. Nie hejtowac mi tu tematu, tylko doceniać, że cos dla Was napisałem biczys!

P.S. 2 Nie gadać, że dyskusja za długa, bo od połowy są już tylko same pytania

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

3

• patryniu

1

• Tuptuś

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

John po raz pierwszy zdobył walizkę i teraz wszystko powinno zależeć od niego. Ale czy na pewno? Gdy pod koniec walki Punk vs. Show na RAW usłyszałem muzykę Ceny i zastanawiałem się co on głupiego wymyśli. John ustalając walkę o pas WWE kompletnie zmienił znaczenie "walizki" czyli kontraktu i nie zdziwiłbym się jakby przegrał tą walkę... Nie wiem co kreatywni chcą zrobić, ale wg mnie jest to idiotyczne zamieniając walizkę, która mogła być wykorzystana w każdym momencie na normalną walkę. Wiemy, że Cena nie jest typem gościa, który chytrze wygrywa walki i takiego rozwiązania mogliśmy się spodziewać, ale czy to ma sens? Dlaczego, John nie może po prostu zainkasować walizki na Punk'u i stać się nowym mistrzem? A dlatego, że z całej siły chcą zrobić z Ceny - wzór do naśladowania. Dzieci uczcie się, że prawość i dobro zawsze zwycięża.. No C'mon! Mam już dosyć tego prawiczka John'a.

Walki już uniknąć się nie da, ale rozważmy opcje wmieszania się w ten pojedynek. Tak jak wspomniałeś, jeśli ktoś wparuje na ring i zaatakuje np. Cenę to on trafi walizkę i zostaje z pustymi rękoma. Zostaje jednocześnie upokorzony przez przeciwnika jak i tego który zaatakował. Rock? Taker? Lesnar? Czekajcie, niby czemu sądzimy, że ktoś wmiesza się w walkę? A może Punk i Cena powalczą sami i zwycięzca będzie wyłoniony w sprawiedliwym starciu?...?

Ostatnio dużo mówi się o takim nowym Nexus'ie. Big Johny pasowałby idealnie do nowej roli lidera grupy, ale czy to nie będzie nudne? Znowu zaatakują Cenę i będziemy mieli powtórkę z bodajże 2010 roku... Skoro Nexus, skoro atak na John'a to ja nie widzę podstaw do jego heel turn'u. No, może nie będzie żadnego Nexus'a i po prostu nowy GM zrobi coś godnego uwagi, przez co walizka ciągle będzie w rękach Ceny. 1000 odcinek RAW to coś specjalnego i mam nadzieję, że główny pas WWE będzie priorytetem do stworzenia dobrej walki jak i wspaniałego całego show. ;)

No to tak. Nie wierze żeby ta walka miała byc po prostu, jestem pewien że wydarzy się coś i to cos dużego. Bardziej skłaniałbym się ku opcji że Jasio pasa nie zdobędzie, ktoś zainterweniuje, ktoś ważny i napewno nie będzie to Big Show bo to by było no hmm zdecydowanie zbyt banalne, przeiwdywalne nie znaczące i do niczego ciekawego nie prowadzące. Znaczy może Show będzie interweniował ale napewno bez skutecznie i to nie on zdecyduje o wyniku tego pojedynku. Oczywiście wiele by wskazywało na Rock'a ale kurcze to też by nie było żadne wielkie wooow. Bedzie też tam Lesnar który też z Jasiem ma na pieńku no ale on raczej będzie zajęty z HHH i do ME się mieszał już nie będzie. Undertaker? Wąąątpie. Po co? Chyba że coś w stylu "pokonałem już wszystkich, zostałeś mi tylko Ty". Ale to by chyba się musiało wiązać z turnem Taker'a więc odpada. Tak więc ja spodziewam sie niespodziewanego. Czego totalnie zaskakującego i wielkiego. No i napewno interwencja będzie związana z osoba Ceny, Punk będzie tu pełnił rolę statysty bardziej. Jan będzie kontynuował swoją niezbyt sprzyjająca passe z tego roku, po porażce z Rockiem, z Laurinaitis, bo zgnębien iu przez Lesnara Cena zostanie pierwszym czlowiekiem w historii który nie zamieni walizki na pas.

No i opcja druga czyli Jaś zostaje mistrzem. Tez jest taka mozliwość ale moim zdaniem pod jednym jedynym warunkiem. Napewno jeżeli Jaś ma zdobyc pas nie będzie to tak po prostu i nie będzie to kolejny zwykły titlerun Ceny jakich oglądalismy juz 10. Jeżeli Jaś ma zostać mistrzem to tylko i wyłącznie jako... HEEL!!! I innej opcji nie ma po prostu. I to nie taki sobie heel tylko przywódca jakiejś nowej, mega silnej stajni składającej się np z byłych przeciwników Jana, Show, Kane (chociaż nie wiem czy on przypadkiem nie przeszedł cichego faceturnu niestety...), do tego jeszcze np Rhodes, Ziggler który niedługo tez by zdobył pas. I z ta ekipą Cena jako mistrz wznawia feud z Rockiem zakończony nawet na WM'ce.

Ostatnio dużo mówi się o takim nowym Nexus'ie. Big Johny pasowałby idealnie do nowej roli lidera grupy, ale czy to nie będzie nudne? Znowu zaatakują Cenę i będziemy mieli powtórkę z bodajże 2010 roku...

No własnie, zgadzam się że to by było dosyć słabe bo byłaby to po porstu powtórka z rozrywki dlatego nowa stajnia jak najbardziej tak ale tylko pod przywództwem Ceny!

Undertaker? Wąąątpie. Po co? Chyba że coś w stylu "pokonałem już wszystkich, zostałeś mi tylko Ty". Ale to by chyba się musiało wiązać z turnem Taker'a więc odpada. Tak więc ja spodziewam sie niespodziewanego.

W newsach informowałem, że Andrzej dostał od federacji wolną rękę, bo nie wykluczone (jak z każdym rokiem), że to może być jego ostatni występ na WrestleManii. Do wyboru miał Lesnara, Rocka oraz Cenę, dlatego opcja tego trzeciego wcale nie byłaby taka niemożliwa, szczególnie, że jeżeli miałby zacząć z Jasiem to nie na miesiąc przed tylko właśnie teraz!

Jeżeli Jaś ma zostać mistrzem to tylko i wyłącznie jako... HEEL!!! I innej opcji nie ma po prostu. I to nie taki sobie heel tylko przywódca jakiejś nowej, mega silnej stajni składającej się np z byłych przeciwników Jana, Show, Kane (chociaż nie wiem czy on przypadkiem nie przeszedł cichego faceturnu niestety...), do tego jeszcze np Rhodes, Ziggler który niedługo tez by zdobył pas. I z ta ekipą Cena jako mistrz wznawia feud z Rockiem zakończony nawet na WM'ce.

Raczej skład stajni mało prawdopodobny, mówi się, że to ma być coś wielkiego jak Nexus, ale nie powiedziano, że to będzie stajnia. Może nWo, o którym jakiś czas temu była nawet dyskusja? Jeżeli coś takiego miałoby wyjść to na 99% z Ceną i Laurinaitisem u boku. Jak pisałem wiele też będzie zależało od tego kto zostanie General Managerem, bo jeżeli heel to właśnie on może pomóc Cenie w tej grupie.

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

W newsach informowałem, że Andrzej dostał od federacji wolną rękę, bo nie wykluczone (jak z każdym rokiem), że to może być jego ostatni występ na WrestleManii. Do wyboru miał Lesnara, Rocka oraz Cenę, dlatego opcja tego trzeciego wcale nie byłaby taka niemożliwa, szczególnie, że jeżeli miałby zacząć z Jasiem to nie na miesiąc przed tylko właśnie teraz!

Dostał wolną ręke... To prawda ale kogo wybierze nie wiadomo? Z tego co się orientuję to nie walczył jeszcze z żadnym na wrestlemanii a coś ostatnio gdzieś czytałem że Kurt Angle miał zakończyć streak, jednak Kurt się nie zgodził! (Co wydaje mi się cholernie dziwne) Jeżeli miałby wybrać Cene to dlaczego teraz?! Po co?! Po to żebyśmy mieli powtórkę z zeszłego roku? Że Cena przejmuje się Rockiem przez cały rok ale i tak walczy z innymi a tamten feud idzie w zapomnienie? NIE! Jeżeli już miałby to być Undertaker to jedynie wpada, robi zamieszanie i wypada jak gdyby nigdy nic i nie pojawia się ... aż do Elimination Chamber gdzie znów Cena ma wielką szansę na pas WWE ale Undertaker pojawia się z nikąd i wygrywa Lesnar co doprowadza do walki Rock vs. Lesnar WWE Title i Undertaker vs. Cena Streak Match i tyle...

Raczej skład stajni mało prawdopodobny, mówi się, że to ma być coś wielkiego jak Nexus, ale nie powiedziano, że to będzie stajnia. Może nWo, o którym jakiś czas temu była nawet dyskusja? Jeżeli coś takiego miałoby wyjść to na 99% z Ceną i Laurinaitisem u boku. Jak pisałem wiele też będzie zależało od tego kto zostanie General Managerem, bo jeżeli heel to właśnie on może pomóc Cenie w tej grupie.

Była mowa o nWo była mowa o jeszcze innych sprawach ale spójrzmy prawdzie w oczy, to może być coś nowego ale może to też być coś starego! (może WWE wykupiło TNA i mamy kolejną iwazję?! BOŻE TAK!) Może to być zupełnie nowa banda zgrupowana z fajnych młodych hilów pod wodzą D Bryana albo Big Showa... Może to być projekt AB Washingtona ale może to też być DX! (Przecież wszyscy pracują teraz w WWE prócz Chyny)... A może to też być stara ekipa z WCW co jest cholernie mało prawdopodobne bo żaden idiota w WWE nie wpadnie na pomysł kolejnej zajebiaszczej inwazji....

Co do walki Ceny z Punkiem to to że Cena przegra jest prawie tak samo prawdopodobne jak to że jutro wstanę i zjem śniadanie czyli w sumie 100% pewności... Bo co taki Cena miałby robić z tym pasem? Jeżeli już to fiodować (twórcze jak cholera) ale z kim? Z Bryanem?! Przepraszam ale nie... Z Jericho? Też nie bardzo... To może z Punkiem! TAK! TAK TAK!... NIEEEEEEEEEEE... Któryś z nich musiałby zostać Heel'em na dłuższy czas a to w obecnej polityce WWE nie wchodzi w gre bo jeden sprzedaje się lepiej od drugiego i na odwrót... Ci dwaj panowie to żyła złota dla federacji a ta walka ma być jednorazowa! Jeden raz ... Zarobić kupę forsy i puścić w niepamięć i tyle! Co do samej walki to nie mam nadziei na nie wiadomo co... Żadnego porywu... Cena prowadzi walkę po czym sędzia upada, Big Show pojawia się znikąd, nokautuje Cene, Punk czołga się i kładzie swoją jakże wytatuowaną rękę na Jaśku i w tym samym momencie sędzia cudownie zdrowieje i odzyskuje przytomność, liczy do trzech i tadam... Pierwsza zmarnowana walizka w historii pro wrestlingu... Dziękuję. Propsy Janek.

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

DYSKUSJA ZAWIERA SPOILER Z #1000RAW!

NIE OGLĄDAŁEŚ?! NIE PSUJ SOBIE ZABAWY!

RAW_1000_Photo_192.jpg

Chyba wszyscy przez całe 1000 Raw czekali aż dojdzie ono do tej ostatniej walki, która jak pisaliśmy powyżej nie mogła po prostu się odbyć. Już wcześniej The Rock zapowiedział, że na Royal Rumble stanie do ringu z mistrzem, fani chcieliby aby to był Punk. W Main Event'cie każdy widział do czego doszło, zapowiadany przeze mnie - Big Show stał się ojcem straconej, PIERWSZEJ W HISTORII STRACONEJ WALIZKI MONEY IN THE BANK, która była w posiadaniu Johna Ceny! Przewidywania się sprawdziły, człowiek, który tydzień temu nie wykorzystał szansy, z resztą zrodzonej przez Showa w tym tygodniu stracił to co wygrał właśnie przez niego. Jednak po Main Event'cie pojawił się The Rock, który poobijał Showa za to co zrobił, mimo wszystko również poległ zaatakowany przez CM Punka. Po reakcji publiczności już wiemy, że Punk od teraz najpewniej staje się tym złym. No więc właśnie, zaczniemy od tego, czyli czy Punk musiał posuwać się do heel turnu w obawie przed tym, że może stanąć z Rockiem na RR w jednym ringu?! Tak zapewne się stanie, panowie zmierzą swoje siły, a Rock dostanie szansę na pas WWE, jednak czy Punk dotrzyma do tego czasu pas?! Wiele mówi się o tych długich title runach, ale aż do RR, to ponad rok z pasem mistrzowskim! Dobra, dalej. Rock! Czy warto znów wchodzić do tej samej rzeki? Rock zaczyna jakiś program namiesiace przed walką, nagle wychodzi, mówi, że będzie walczył o pas i gdzie w tym wszystkim logika? Rozumiem, że Rock dla WWE to wielka gwiazda, ale czy trzeba ponawiać sekwencję z zeszłego roku, kiedy wszyscy już wymiotowali na myśl walki Rock-Cena! Czy teraz będzie tak samo z Rock-Punk aż do Royal Rumble?! Napewno trochę temu pojedynkowi doda właśnie pas! Połowa za nami, Big Show, czyli człowiek, któremu ostatnio mało się udawało, teraz wchodzi w kluczowym momencie i również przechodzi do historii, ale czy w tym wszystkim jest nadal miejsce dla niego? Póki co nie dostawał szansy na pas i zapewne jej nie dostanie, czyli ponowienie feudu z Ceną? No i został John. Wielki, skrzywdzony John. Dopuszczacie do siebie myśl o oddaniu mu walizki? Czemu akurat on okazał się tym 1 w historii? Same sukcesy w karierze i taka ujma na honorze? Jaki spisek może się za tym kryć i co dalej z przyszłością Jana, bo znając jego charyzmę (. . .) to łatwo nie odpuści, ale co on ma do powiedzenia, skoro Punk-Rock na RR jest niemal pewniakiem. Może tutaj zamieszać i to on ponownie stanie do ringu z "The Great One'em"?! Zapraszam do dyskusji o naszej: "Fantastycznej Czwórce" po wydarzeniach z wczorajszego Raaaw! Jutro jak minie cisza to zmienie jakoś temat, mozecie podrzucać propozycje dla urozmaicenia xD

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Trzeba jednak coś sprostować - Cena wykorzystał walizkę Money in the Bank, gdyż pokonał Punka. I razem z Kennedym, jako zdobywca walizki, nie zdobył pasa. Wszystko, co wydarzyło się na ostatnim RAW, na pewno poprowadzi do większego feudu na Summerslam. Tam jednak też obstawiałbym Punka, a Johna dopiero na Night of Champions. Jeśli chodzi o Rocka, bardzo mało prawdopodobne, aby Cena trzymał pas na Royal Rumble. Mnie nie kręciłaby już druga walka John Cena vs The Rock. Tym bardziej, że mieliśmy już RZEKOMO "Once in a Lifetime". Gdy Cena wygrał walizkę, domyślałem się, że nie zapewni mu ona pasa. Ta walizka miała raczej na nowo wprowadzić go do feudu o pas WWE. Na razie nie można na ten temat powiedzieć zbyt wiele, gdyż walki o pas WWE na Summerslam jeszcze nie znamy, a Rocka zapewne ujrzymy jakoś dopiero przed Royal Rumble.

Tak, na samym początku trzeba przyznać że to dość pokręcona sytuacja... Na samym Money in the Bank John Cena pokonuje wszystkich przeciwników i zdejmuje (wyrywa) walizkę Raw Money in the Bank... Na Raw po gali, ogłasza że wykorzysta walizkę za tydzień na tysięcznym odcinku Raw w walce z CM Punkiem i co się dzieje na Raw 1000th? John Cena wygrywa walkę, lecz poprzez dyskwalifikację, co oznacza dla niego ZMARNOWANIE walizki! Na ostatniej audycji, także dyskutowaliśmy na ten temat i zadałem pytanie Droopsowi, czy to wstyd, hańba dla przeciwnika? Bo przypomnijmy że wszystkie poprzednie gwiazdy, które zdobywały walizki, zawsze je wykorzystywali i stawali się nowymi mistrzami, nowymi posiadaczami pasów, a teraz? Nie będę teraz po fakcie pisał, że to było pewne, że wiedziałem że John Cena nie wykorzysta walizki, ale gdyby tak popatrzeć, to rzeczywiście, aby podkręcić publikę to należało wykonać taki ruch. Przez to niewykorzystanie walizki przez Johna zdarzyło się kilka bardzo ciekawych sytuacji. Jedną z tych ważniejszych jest zapowiadający się heelturn CM Punka, no i oczywiście walka CM Punk i The Rock... Może tutaj w tej dyskusji nie będę rozwijał tematu CM Punka, ale jestem jednak ciekaw wydarzeń na kolejnym Raw gdzie na pewno kilka słów od siebie powie John Cena, jak i wyjaśnienie w sprawie CM Punka. Podsumowując, nie do końca podoba mi się zmarnowanie walizki przez Johna Ceny, ale rozmyślając można przyznać, że gdyby wygrał pas, byłoby to bezsensowne i nudne... No trudno, zobaczymy co się wydarzy na najbliższych tygodniówkach ;-)