Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Transfery - Lato 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wypowiem się na temat letnich zakupów The Blues. Jeżeli kogokolwiek dziwią sumy, jakie wydaje między innymi Roman Abramovich to niech uświadomi sobie, jak już za rok będą wyglądały okienka transferowe. Szyukują się takie ograniczenia, które mają zaradzić temu, aby kluby będące przy forsie, lub posiadające majętnych właścicieli wykupywały sobie każdego zawodnika. To wszystko jest przemyślane - PSG montuje drużynę marzeń, póki ma taką możliwość, Chelsea broi się młodziakami póki może, Milan zarabia póki ma takową możliwość. To wszystko jest spowodowane nowymi zasadami fair play. Nie chcę myśleć jaka posucha będzie na rynku transferowym za jakieś dwa lata. Transfery Chelsea nieco mnie dziwią, chociaż siła ofensywna w zeszłym roku wyraźnie zawiodła, to tym razem zakupy na te pozycje wydają się aż przesadne. W ubiegłym sezonie jedynie Juan Mata był uniwersalnym ofensywnym zawodnikiem na wysokim poziomie w barwach Chelsea. W zimę do klubu sprowadzony został Kevin De Bruyne (wrócił do Genku w ramach wypożyczenia), który jest przyszłościowym zawodnikiem. W trakcie drugiej części sezonu Roman za szczerze mówiąc małą sumę zakupił gwiazdora Werderu - Marko Marina. Na początek tego okienka oczywiście najgłośniejszym transferem okazał się być Eden Hazard, który wybrał The Blues, z czego się niezmiernie cieszę. Teraz? Teraz do klubu zawitał jego młodszy brat (chociaż nie rokujący szans na gry w pierwszym składzie) - Thorgan, kolejny ofensywny gracz. Po testach medycznych oraz z pozwoleniem na pracę jest już młody brazyliski talent - Oscar, którego udało się urwać Spurs. Co dalej? Przydałby się napastnik... Cavani jest poza stawką, chyba że Romek rzeczywiście chce jeszcze sięgnąć głęboko do swojej dzianej kieszeni i wyłożyć za niego 70 milionów oraz płacić mu rocznie tyle, co Lampsowi (ok. 8 mln), jednak pokazał że jest gotów takie sumy wydawać oferując za Messiego 320 milionów (mimo klauzuli odejścia 250 mln), co jednak i tak odgórnie było przekreśloną opcją. Tak więc co z napastnikami? Wydaje się, że jednak nagłaśniany transfer Hulka wypali... jednakże w stronę Tottenhamu. Być może Torres pokaże, że obudził się ze snu zimowego... jednak ryzykiem nazwałbym stawianie na niego jako jedynego prawdziwego napastnika. Co do ostatniej pozycji jaka została The Blues do obstawienia, to prawa część obrony. O ile zdolny do gry na tej pozycji jest Ivanović (w środku udałoby się pogodzić Luiza z Terrym, nie eliminując Bronka) to słyszy się o sprowadzeniu Cesara Azpillicuety, co byłoby miłym wzmocnieniem, mniej realna wersja to Piszczek, ale tego nawet nie poruszę... Maicon wydaje się już być graczem Królewskich... tak więc myślę że Chelsea z dwa kontrakty jeszcze podpisze. Jak narazie Chelsea wydała skromne 50 milionów (nie licząc 25 milionów za przybycie Oscara, oraz drobnych groszy za młodego Hazarda), więc jestem pewny, że Romanowi i tak się portfel nieco wyszczupli.

Tym czasem ten wybral, nie dosc, ze Chelsea, to jeszcze ma numer 17.

399527_441635022523675_673092557_n.jpg

:D

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

5

• Ulicznik Xeb

5

• fanfanfan

3

• Munio

3

Top użytkownicy w tym temacie

Hahahahaha :P .

Nie zapominaj, ze zima na Stamford Bridge zawital jeszcze Romelu Lukaku, ktory tez jest przyszlosciowym zawodnikiem... Kurna, w ogole, tak sobie patrze na to kogo sciagaja i kogo maja i tak sie zastanawiam, co oni do jasnej ciasnej wyczyniaja z tymi transferami. Dobra, spoko, nadupcaja zakupy mlodych i dobrze prosperujacych zawodnikow, kadra sie poszerza ale... wlasnie, poszerza sie w taki sposob, ze beda mieli od groma zawodnikow, ktorzy beda chcieli i ktorzy sa na tyle dobzi, ze moga grac w pierwszym skladzie. Nie wiem czy czesc z nich bedzie chciala sie godzic na role rezerwowych, bo ktos w koncu musi nimi byc... Jakby doszli, nie daj Boze, jeszcze do tej stawki Hulk oraz Cavani... O zgrozo.

Kagawa do Man U - 15 milionow juro za jednego z tych, ktorzy zapewnili dwokrotne z rzedu mistrzostwo Dortmundczykow - mysle, ze dobra inwestycja ze strony Fergusona. Takim motorkiem napedowym ofensywy zaden klub by nie pogardzil. Mialem taka cicha nadzieje, ze postara sie go sprowadzic Liverpool ale jednak nie pyklo jakbym sobie tego zachcial.

Reus do Borussi - jeden z najwiekszych talentow niemieckiej pilki, z dobrej strony sie pokazal na minionych mistrzostwach Europy. Tani nie byl bo 17 milionow kosztowal Klopp'a ale slusznie postapil, ze go zgarnal. Tym samym wytoczyl duza konkurencje Blaszczykowskiemu, ktory mozliwe, ze odejdzie nie bedac pewny swojej pozycji. Jesli, ale jesli, przejdzie to oby, tak jak wczesniej spekulowano, na Anfield :) .

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Rzeczywiście, przyznam że w przeciągu ostatniego roku Chelsea próbuje w jakimś stopniu dorównać szerokością kadry np. Realowi i to na dodatekrównież w podobny do nich sposób - marnując talenty czy uznane marki, co jakoś nie specjalnie mnie cieszy. Romelu miał być młodym zastępcą dla Drogby i Torresa (w pierwszej połowie również Anelki), jednak AVB nie był za usługami Belga, faworyzując dodatkowo Sturridge'a (nie mówię, że nieprawidłowo), a jakie są tego efekty? Niemalże na sto procent, Lukaku dostaje na ten sezon wypożyczenie, do Fulham bodajże (mogę się mylić). Szkoda, bo niestety stracił ten rok, a zawodnikiem jest niesamowicie utalentowanym. Tak też może skończyć ktoś z ofensywnych pomocników The Blues. Nie mam pojęcia jak pogodzieni zostaną Marin, Hazard, Mata oraz Oscar. Ten ostatni podejżewam będzie rezerwowym, jednak w trakcie sezonu może pokazać swoje umiejętności na angielskich boiskach, nie bez powodu Chelsea wygryzła go z rąk Kogutów. Hazard przed transferem zastrzegał się, że chce aby środek pola należał do niego, Marin raczej nie wygryzie Maty na skrzydle, a nie pamiętam jak sobie radzi na prawej stronie, gdzie ewentualnie wdziałbym dla niego miejsce. Ostateczna opcja to środek pola, jednak tam zagęszczenie zawodników jest jeszcze większe. Ostatnio głośne są znowu przenosiny Kaki. Oczywiście w plotkach... niestety... pojawia się zespół The Blues, co mnie nie cieszy. Sam zawodnik ma do wyboru pozostanie w Realu, gdzie nie specjalnie Mou widzi dla niego miejsce, lub wybrać się do wypchanego PSG, czy właśnie Anglii. Myślę, że tego lata padnie jeszcze nie jeden ciekawy transfer.

• 1 miesiąc temu...

• Urządzenie:  iPhone

Dlaczego, żadna osoba nie napisała że Luka Modrić jest od dzisiaj zawodnikiem Realu Madryt? Trudno sie mówi.

- Modrić już pomyślnie przeszedł wszystkie badania i został zaprezentowany na Santiago Bernabeu. Nabytek królewskich będzie biegał z 19 na plecach. Sam zawodnik chce uczestniczyć już w najbliższej sesji treningowej, która jest zaplanowana na 18.

- Jakby ktoś mnie się spytał czy Luka jest potrzebny powiedziałbym stanowcze NIE! Teraz odpowiedź brzmi TAK! Nie wiem co jest z Ozilem i Ronaldo, ale może potrzebne jest im siedzenie na ławce przez mecz. Miejmy nadzieje, że Modrić będzie w formie i swoim graniem pobudzi do działania dwóch wyżej wymienionych graczy.

Co wy myślicie o tym Oficjalnym transferze królewskich?

PS: CO tak mało tu piszecie, jedyny temat który mnie interesuje. :|

37184451712723064921.png

Uważasz, że Ozil a tym bardziej Cris usiądą na ławce? =))=))

Proszę pisać posty zawierające przynajmniej 3 zdania, gdyż krótsze posty uznawane są za spam a za to grozi jebnięcie warnem między oczy - Pozdrawiam, redaktor gazety naczelnej Wiktor Zborororowski.

Być może przyjście Modrica stanie się motywacją dla Oezila który będzie miał na uwadze że posiada rywala o miejsce w składzie. W ostatnim czasie Mesut był pewniakiem w 11 Mourinho co mogło sprawić że spoczął na laurach. Na początku raczej Modric będzie tylko zmiennikiem Niemca ,jednak z czasem gdy Mou stwierdzi że jest od niego lepszy może wygryźć go z pierwszej 11.

Gorzej jak Modric skończy jak Kaka, co nie jest takie niemożliwe patrząc na ilość gwiazd w pomocy Realu.

Kontynuując temat królewskich, tylko tym razem w drugą stronę - Sahin na zasadzie wypożyczenia przeniósł się na Anfield. Trochę to wszystko potrwało (najpierw jedną nogą był w Liverpoolu, potem nagle zmienił zdanie i pojawił się w Arsenalu, żeby na końcu okazało się to nieprawdą i reprezentant Turcji ostatecznie zawitał u czerwonych), ale cieszę się niezmiernie. Środkowa strefa rośnie w siłę (Gerrard, Lucas, Allen o którym za moment, Henderson, Adam, Shelvey i teraz Sahin, a miejsc jest tylko 3) co może jedynie tej ekipie pomóc. Dodatkowo całkiem niedawno pojawił się u nas Joe Allen, który to ma potencjał na bycie najlepszym transferem od czasu El Fernandinia. W meczu z Manchesterem City w pierwszej połowie na 21 podań celnych było... 21! W dodatku ma swietny odbiór piłki, potrafi grać z piłką przy nodze, koleś wymiata jednym słowem.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg