Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Transfery - Lato 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Karuzela się zaczęła, jest wiele spekulacji. Można ciekawy temat stworzyć. Coś zacznę.. Aha, nie wrzucajcie tu kopii onetowych, czy wp, czy innych bzdetów z jakimiś listami transferów, bo mija się to z celem.

Osobiście poruszę temat transferów w Hiszpanii i Anglii - strasznie widać, że kluby mają młode kadry, bo nikogo nie kupują większość potentatów ma zbudowane zespoły, City chyba nikogo jeszcze nie ściągnęło, a Real na pewno nie licząc tego, że do 1składu wciągnęli Alvaro z Castilli, co jest genialnym ruchem. ;) Okienko jest strasznie ciekawe, bo niby zwykle mieliśmy transfery za kilkanaście mln euro, szczególnie po takich imprezach jak EURO, a teraz wszystko w miejscu. Dawno takiej sytuacji nie widziałem, chyba nigdy. o.O Oczywiście jest jeszcze sporo czasu. Widzę, że z Realu chcą wyciągnąć, jak jednego tak drugiego napadziora Karima i Higuaina, ale dla mnie to marzenia ściętej głowy, bo Mou na pewno ich nie sprzeda, ale tym pierwszym interesują się szejkowie co może troszkę namieszać w głowie. Warto zauważyć, że RvP też ma szanse grać w Madrycie i wątpię, czy byłoby miejsce dla 3 takich zawodników szczególnie, że Real gra jednym atakującym i dodatkowo chcą bardziej Neymara niż Robina. Najlepszy ruch na razie poczyniła FCB, bo pozyskanie Alby to jest naprawdę niezła lokacja pieniędzy. Mam pewien problem z zrozumieniem ekipy z Madrytu? Planują zakup Modrica, walczą o niego, jak lwy. Tylko po co? Na miejsce Kaki? To jest jakieś wytłumaczenie. Tylko, że nie potrafią się dogadać z Kogutami, a nie wiem czy tylko ja to wiem, ale Spurs powiedzieli, że jeśli kogoś znajdą oddadzą Modrica, więc czy tylko mnie wychodzi wymiana tych zawodników? Nawet wypożyczenie z opcją kupna?

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

5

• Ulicznik Xeb

5

• fanfanfan

3

• Munio

3

Top użytkownicy w tym temacie

nie wiem czy tylko ja to wiem, ale Spurs powiedzieli, że jeśli kogoś znajdą oddadzą Modrica,

Kolego Sebastianie, jeżeli tak, to kolega nie ma się o co martwić. Tottenham pcha się wszędzie, dosłownie wszędzie. Oni są łączeni z każdym piłkarzem, z którym najpierw łączony jest Liverpool, a przecież już zakosili Sigurossona.

Jeśli chodzi o transfery, to najwięcej wydaje Czelsi, ale chyba nie ma się co dziwić. Ich największym problemem jest to, że Di Matteo może sobie z taką paczką zwyczajnie nie poradzić. Bo co innego dograc pół sezonu i fuksem wygrac LM, a co innego walczyć o mistrzostwo kraju z takmi potęgami jak oba Manchestery, co ciężko przechodzi mi przez gardło niestety. W sensie Junajted i potęga. EURO czy MŚ to okres, gdzie często rodzą się nowe gwiazdy (jak Ronaldo i Rooney w 2004, Müller dwa lata temu, czy Alba teraz) i największe kluby na tym korzystają. Szkoda, że Liverpool z mało kogo może korzystać po wspaniałym Dalglishowskim sezonie...

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Średnio pojmuję Liverpool i ich wyspiarskich kibiców najpierw był KIng Kenny, a teraz wieszają na nim wszystko.. Liverpool musi mieć jakieś transfery, bo to cień drużyny, może powrót Beniteza i jego oko do transferów by pomogło? Zawodników sprowadzał naprawdę boskich! Garcia? Dla mnie to był piłkarz orkiestra, jeśli chodzi o ang. ligę zawsze miałem sentyment do Liverpoolu, ale obecnie ciężko jest mi powiedzieć o nich dobre słowo względem piłkarskim, Oni potrzebują drugiego Gerrarda, a na rybku transferowym średnio ich widać? Muller to żaden talent, nie lubię gościa. Bayern niezłą ekipę ma, niech sprzedadzą Gomeza, mają świetnego Mandżukicia, kasa za Gomeza będzie i mają jakieś zabezpieczenie jbc. Bo drużynę nazwiskami mają całkiem ciekawą. Transfer Kagawy to ruch czysto marketingowy, jak kiedyś z Parkiem, którego mimo wszystko uważam za lepszego piłkarza.

Na pewno najgłośniejszym echem odbił się transfer Edena Hazarda do Czelsi, w zamian za wypuszczenie z klubu Didiera Drogby, który poszedł do Shanghaiu, jeszcze meczu nie zagrał a już gadali, że poleciał do Barcelony kontrakt ustalać... Dobrze, że to ucichło, bo było dosyć dziwne. Kagawa zobaczymy jak się przestawi na angielski styl gry, bo pewne jest, że pare razy będzie musiał ucierpieć w takiej lidze. Na EURO na pewno najwięcej zyskał Mandzukić, który już trafił do wielkiej marki jaką jest Bayern. Wiele mówi się też o transferach do Juve, które już zasiliło się jakimiś 2 zawodnikami i wykupiło sobie Giovinco. Ponad to konkurencja dla naszej kolonii w Borussi w postaci Marco Reusa, który na Euro grał mało, ale bramkę z tego co pamiętam z Grecją trafił.

Jak piszecie, w Liverpoolu transfery są konieczne, a póki co oprócz łączenia z nimi Affelaya co dla mnie byłoby zajebistym pomysłem to nic nie slychać. Jak mówicie Rafa mógłby to znowu poukładać, ale sądze, że to chyba marzenia ściętej głowy.

No i na sam koniec koło Mandzukicia kolejna perełka Euro, dla mnie chyba najlepszy gracz mistrzostw, czyli Hiszpan - Jordi Alba. Na Euro pokazał wszystko co można było, a w ciągu turnieju podpisał kontrakt z Barcą co jest najlepszym możliwym wzmocnieniem, oby jedynym, bo kupowanie kogoś jeszcze, chyba, że jakąś gwiazdę na obronę jest bezcelowe.

Cycować, hejtować i poprawiać.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Średnio pojmuję Liverpool i ich wyspiarskich kibiców najpierw był KIng Kenny, a teraz wieszają na nim wszystko..

Bo Dalglish był dobry na pół sezonu. Po wypierdzieleniu na zbity ryj Hodgsona, Kenny przyszedł i zrobił co do niego należało - zmotywował chłopaków do tego stopnia, że Ci zaczeli jako-tako grać i awansowali na 6 miejsce w tabeli, podczas gdy po odejściu Hodgsona byli niemalże na samym dole. Tylko, że to słaby taktyk. Przez 38 meczów panował jeden wielki chaos, z małymi przebłyskami, żadnej taktyki. Biedny Suarez nie miał z kim grać, tym bardziej że Gerrard przez pół sezonu leczył kontuzję.

. Liverpool musi mieć jakieś transfery, bo to cień drużyny

Ależ Liverpool miałby transfery, gdyby nie to co zrobili Hodgson, a później przede wszystkim Kenny Dalglish. Downing i Carroll kosztowali razem 55 milionów! Nie wrócili z tego nawet 1/100. Dalglish przepłacił, Rodgers cierpi.

może powrót Beniteza i jego oko do transferów by pomogło?

To nie ma nic do rzeczy. Liverpool zdobywałby dobrych graczy i za Rodgersa, problem w tym, że nikt nie chce grać dla Liverpoolu. Powód? Brak gry w lidze mistrzów, słaba postawa w ostatnim sezonie. Nikt nie ma pewności, że The Reds w przyszłym sezonie zagrają na miarę oczekiwań.

Rated-R Superstar !

Już Cię hejtuję skowroneczku, dla mnie najlepszy był Sergio Ramos bez dwóch zdań. ;) A co do Giovinco to On jeszcze nic pewnego z Juve nie ma i cały czas jest na celowniku wielu klubów, a co do Hazarda dla mnie to będzie wielki niewypał. Co do Beniteza to tak tylko rzuciłem, bo wiem że to nie realne. ;) Co do Reausa to to jest świetny piłkarz dobrze, że nie zmienił ligi tylko szczebel, bo Borussia na pewno jest lepsza od Borussi. BVB znów ma strasznie ciekawą kadrę o ile kogoś nie sprzedadzą, w sumie Klopp robi wielkie rzeczy prawie nikogo nie sprzedaje, co sezon, ma sukcesy Borussia to wcale nie jest jakaś wielka marka, a piłkarze chcą tam grać, chociaż przynajmniej połowa mogłaby szpilać w Anglii czy we Włoszech w czołówce. Najlepsze jest to, że The Reds teraz tych dwóch może sprzedać za góra 20mln.. O ile ktoś Downinga będzie chciał, ale nazwisko wiele mówi.. Poza tym widzę, że wielu zawodników zamiast do Ameryki to na odwrót do Chin..

LOLOLOLOLOLOL! Milan sprzedaje Zlatana i Thiago Silvę za 65mln ojro do PSG. Wszystko zależy od zgody zawodników, dla mnie to cholernie ciekawa sytuacja, a i Paryżanie wzmocnią się i to strasznie, bo i tak ich kadra wygląda już imponująco. Jednak Zlatan ma swoje lata i nie wiem, czy jego transfer posłuży tej młodej zbieraninie.

Dodano:

To już potwierdzone info Silva i Zlatan na 100% w PSG. Jakoś to skomentujecie? ;x

• Urządzenie:  iPhone

To już potwierdzone info Silva i Zlatan na 100% w PSG. Jakoś to skomentujecie? ;x

Raczej tak, bo ten prezesik MIlanu potwierdził, że sprzedaje dwóch kluczowych zawodników aby oszczędzić. Trochę tego nie pojmuje, ale spoko. Teraz Milan chce kupić Teveza albo Dzeko :o.

Wczoraj Maxi Rodriguez oświadzczył, że odchodzi z Liverpoolu, troche smutno ale co się dziwić jak klub nie zdobył nic i nie zakwalifikował się do żadnych europejskich rozgrywek. Co do transferu Modrica do Madrytu to wolę aby do tego nie doszło, ponieważ Modric jest dobrym zawodnikiem, a w Realu się zmarnuje bo będziesz przez połowe sezonu zmiennikiem, a przez drugą będzie grał od pierwszej minuty gdy mecze będą o nic.

Jak ja tu dawno nic nie pisałem. Pierwszy post od dawien dawna.

37184451712723064921.png

Szkoda mi trochę Maxiego, bo to świetny, acz wiecznie niedoceniany piłkarz. Przewyższa o klasę Stewarta Downinga, no ale to on musiał grać, w końcu kosztował 20 milionów. Potrafił przynajmniej pożegnać się z klasą (napisał list do fanów), w przeciwieństwie do takiego jednego, co mu w niebieskim kiepsko idzie.

troche smutno ale co się dziwić jak klub nie zdobył nic i nie zakwalifikował się do żadnych europejskich rozgrywek.

Liverpool wygrał Curling Cup, dzieki czemu gra w eliminacjach do Ligi Europejskiej.

PS: Fabio Borini przechodzi z Romy do Liverpoolu. Jest ktoś, kto wie kimże jest ten ponoć utalentowany młodzieniec i bylby mi w stanie powiedzieć, czy to dobry zakup? :)

Rated-R Superstar !

Borini pod koniec sezonu bardzo dobrze grał no i co ważne - strzelał bramki. Przez długo był w Chelsea, jednak nie zdołał się przebić i wypożyczali go w różne miejsca. TAK. TO DOBRY ZAKUP.

Przecież Borini był na Ojro, nic nie zagrał, ale był. ;) Chyba nawet miał fajny numerek "17". ;) Osobiście troszkę pomyślałem i zdaję mnie się, że odejście tej dwójki z Milanu będzie lawiną - Boatenga chciałoby wielu, a On na pewno w końcu skorzysta z jakiejś sytuacji skoro AC Milan tak traktuje innych graczy - co więcej potrzebna by tu była jakaś inicjatywa potęg angielskich tj. Liverpool, Arsenal - bo Oni teraz mogą wyłożyć troszkę gotówki z głową kupno Boatenga dla jednych i drugich byłoby genialnym przedsięwzięciem dlatego, że to nie jest byle jaki gracz dla Liverpoolu byłaby to żarówka i magnes dla lepszych piłkarzy, że tam coś się dzieje! A dla Arsenalu? Taki lepszy Fabregas! Cofnięty za RvP, którego może by to przekonało żeby zostać. ;)

Żal mi Maxiego.. Naprawdę. Bardzo ucieszył mnie jego transfer kilka lat temu, jednak jeśli nie grał to jedyne słuszne rozwiązanie, mimo wszystko radził sobie w Anglii nieźle - swoją drogą jest to tak samo niedoceniany zawodnik jak Quaresma, czy Reyes.

Modric przejściem do Realu byłby pierwszym rezerwowym, czyli od razu wchodziłby do gry. ;) Do tego jest bardzo kreatywny i przy kontuzji, a często je ma Angel Mou móglby tak drużynę ułożyć, że wszystko by i tak pykało. ;)

Chyba warto przenieść rozmowy z SB do tematu. Tak więc oczywiście największym echem obyly się transfery Thiago Silvy i Ibrahimovicia do PSG za 65mln. Milan dostał zastrzyk energii, ale teraz niewątpliwie musi przystąpić do ofensywy transferowej, bo pare ludzi skończyło, wiele wybyło, dwóch jakichś tam wróciło z wypożyczeń i Milan nie ma kim grać! Co do PSG to są potwierdzeniem, że pieniądze robią swoje i zapewne w tym roku nie będą mieli problemu ze zdominowaniem Ligi Francuskiej oraz mogą coś zwojować w Pucharach, w skrócie urosło nam drugie City. Chodzą słuchy, że tonie koniec i na Par De Prencs ma zjawić się jeszcze... Wayne Rooney za... 120mln! W takim przypadku raczej pewny mielibyśmy transfer Roberta do ManU, bo Diabełki mogłyby sypnąć groszem. Veratti ktokolwiek to jest też w PSQ na marginesie.

No i wybór który mnie strasznie dziwi, a mianowicie Nilmar! Po spadku Żółtej Łodzi Podwodnej do Segunda Division zawodnicy zarzekali się, że będą ratować ten klub i walczyć o wejście. Najwidoczniej Nilmar wybrał inną drogę - nie dziwne bo było wiele chętnych do rozwoju jego wielkiego talentu ale on wybrał... katarski Al-Rayyan. Znów pieniądze, ale co taki młody chłopak, który miał oferty z praktycznie wszystkich najlepszych lig świata ma robić w katarze? Tak, zarabiać, ale w kontekście rozwoju zero. Zupelnie go nie rozumiem, w Anglii na pewno nie dostałby dużo mniejszej pensji a on wybiera ligę dla ogórków...

I na koniec co nic nie trąbicie, że Liverpool ma nowego menedżera i to od miesiąca już, a ja nic nie wiem i myślę, że Święty Kenny dalej tam umiera na ławce?! xD

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Cóż pieniądze robią z tym pięknym sportem... Chel$ea, City (ale akurat ich lubię i cieszę się, że zabrali gumożujom mistrzostwo), a teraz jeszcze P$G. Ale tych ich zwycięstw wszędzie nie byłbym taki pewien, bo potrzebny jest jeszcze ktoś, kto to wszstko złoży w kupę, a niejeden nie poradziłby sobie z taką paczką. No ale zobaczymy, kibicować im nie zamierzam, ciekawe tylko ilu sezonowców zyskają.

A Ibrahimović już pół europy zwiedził. Juventusy, Intery, Milany, Barcelony, Ajaxy, a dalej się gdzieś przenosi. Czekam na jakąś konferencje i potwierdzenie, że kocha PSG od dziecka i zawsze chciał tam grać :D

Rated-R Superstar !

Znając życie tak powie, bo wywalił focha na Milan, że go bez wachania oddali za trochę szmalcu. W końcu Ibra to piłkarz na którego wydano najwięcej pieniędzy w historii za wszystkie jego transfery. W PSG jest Ancelotti, który jak dla mnie powinien dać radę, a jak nie to sobie innego kupią xD Jasne jest, że PSG może nie od razu ruszyć, ale myślę, że dzięki osobom jak Pastore i Nene nawet te gwiazdki, które będą potrzebowały czasu go dostaną, bo stara gwardia to pociągnie. Dadzą radę. A jak nie to trudno, ligi francuskiej nie oglądam chyba, że grał Hazard vs. PSG, bo wtedy bywało fajnie!

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Urządzenie:  iPhone

Dziś nieoficjalnie można powiedzieć, że Gago dołącza w szeregi Valenci. Suma za jaką kupiono zawodnika to okolo 9mln. Sam transfer mi obojętny, bo sam zawodnik nie okazywał zainteresowania graniem w barwach Realu, bo i tak wiedział ze trudno mu będzie wygrac rywalizację z takimi zawodnikami jak Xabi lub Khedia i to tego dochodzi Lass oraz Sahin. W Valenci Gago będzie miał szanse grania w pierwszej 11 co przekonało zawodnika, który będzie w nowym klubie zarabiał 50% mniej. Ogólnie transfer wychodzi na dobre, bo robi się miejsce innym zawodnikom. Jeszcze tylko Carvalho, Kaka no i moze Lass.

Inter podoba jest zainteresowany kupnem defensywnego pomocnika Realu Sahina. Miała by to być ewentualność za kupno Maicona. Z takiego obrotu spraw bym się nie cieszył, bo Maicon nam szczerze powiedziawszy nie potrzebny, a jak Nuri wróci do formy może wszystkich rozpierdolić :)

Jeszcze jedna sprawa, która chciałbym poruszyć to kupno Modricia przez klub z Madrytu. Perez powiedział, że nie będzie wykładał za zawodnika 40 mln. Prezes Tottenhamu powiedział, że za sumę 40 mln Luka będzie mógł odejść. Skłaniam się tu przy Florentino. Nie ma sensu kupowac zawodnika tak drogiego, który będzie siedział na ławce. Przecież mamy dobrych zawodników bez niego. Ewentualnie możemy za kilka lat kupić młodego jeszcze Lucasa Mourę, który podobno może odejść do ManU za sumę 35mln.

To tyle na razie w sprawach transferów, czekam na wasze odp w sprawie tych i nadchodzących wydarzeń.

37184451712723064921.png

A tak sie udziele...

Szczerze, nie zdziwilem sie z faktu, ze Ibra przeszedl do PSG. Jest on bowiem obierzyswiatem, ktory, jak na obiezyswiata przystalo, nie zatrzyma sie w zadnym klubie na stale. Przypomina mi on troche Anelke, ktory tez byl to tu to tam. Poza tym skusila go ta gigantyczna kasa nadzianych Quatarkow... Tak jak Thiago Silve.

Modric do Realu - no i to mi sie w sumie podoba. Dobry gracz, na prawde dobry, podoba mi sie jego styl gry i mysle, ze ma szanse rywalizowac z Di Maria. On jest dobra inwestycja dla Galacticos i mysle, ze sie splaci dosyc szybko.

Maicon do Realu - no kurna, pokazal nie raz, ze jest klasowym zawodnikiem i uwazalem, ze to bylby dobry transfer. Ale sie podobno wladze klubu z Madrytu wycofaly, bo nie podoba im sie fakt, ze to imprezowicz. Hmmm, no, moze to i slusznie... Wiec w sumie Piszczka tez nie powinni kupowac, bo slyszalem, ze ten sam na lamach jakies gazety czy innego portalu internetowego wyznal, ze lubi wodke :P .

Eden Hazard do Chelsea (wiem, stary transfer :P ) - strasznie mnie ciekawilo dokad ten o to mlodzieniaszek powedruje. Slyszalem, ze tlukly sie o niego dwa Manchestery i Chelsea. Jego mozliwym warunkiem byl numerek 10 na koszulce, wiec wygladalo na to, ze wybierze zespol z City bo owy numer ma Edin Dzeko, ktory odchodzi, bo u niebieskich ma go Mata a czerwonych bodajze Nani. Tym czasem ten wybral, nie dosc, ze Chelsea, to jeszcze ma numer 17 :P . Wow... Wolalbym go szczerze w Liverpoolu. Ale w Londynie tez ma duze szanse na rozwoj, bo wiadomo, generalnie angielska liga > francuzka liga...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png