Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Hardcore Justice 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

TNA Hardcore Justice

Hardcore_Justice_2012.jpg

12 Sierpień 2012

Impact Wrestling Zone, Orlando, Florida

Promo:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2pVg5XRhy0

http://www.youtube.com/watch?v=Y2pVg5XRhy0

Theme song: "Before The Fall" by September Mourning

http://www.youtube.com/watch?v=O1yqDynH9LI

http://www.youtube.com/watch?v=O1yqDynH9LI

Music Video:

http://www.youtube.com/watch?v=5nydZTZIF3w&feature=player_embedded

Oficjalna karta

TNA World Heavyweight Championship

Singles Match

600ppv1a.jpg

Bobby Roode vs. Austin Aries ©

BFG Series Match - Worth 20 Points

Ladder Match

600ppv2.jpg

AJ Styles vs. Kurt Angle vs. Christopher Daniels vs. Samoa Joe

Tables Match

600ppv3.jpg

Jeff Hardy vs. James Storm vs. Bully Ray vs. Robbie E

Falls Count Anywhere

600ppv4.jpg

Mr. Anderson vs. Rob Van Dam vs. The Pope vs. Magnus

TNA Women's Knockout Championship

Singles Match

600ppv5.jpg

Madison Rayne vs. Brooke Tessmacher ©

Tag Team Match

600ppv6.jpg

Kid Kash & Gunner vs .Chavo Guerrero & Hernandez

TNA X-Division Championship Match

Single Match

600ppv6a.jpg

Kenny King vs. Zema Ion©
lig48.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Tupak

1

• Nathan1674325991

1

• fanfanfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

TNA X Division Title Match Zema Ion © vs. Kenny King

Prawdopodobnie to będzie opener gali. W tej walce mam mieszane uczucia, bo niby mamy jakiegoś champa, który ma jakiś tam gimmick, ale jest on strasznie nudny. Nie dostaje czasu, aby powalczyć dłużej 1 vs 1, ani nie możemy go posłuchać zbytnio za mikrofonem. Z drugiej strony mamy Kenny Kinga, który dopiero co przybył do federacji z Orlando, więc wątpie, aby tak szybko dali mu pas X Division, chociaż widać, że mają co do niego duże plany. Walka ringowo powinna wyjść dobrze, bo obaj potrafią walczyć. Jeśli Zema Ion nie będzie rozpisany na ciotę, która ciągle ucieka to walka napewno nie okaże się stratą czasu. Szkoda, że nie dali tutaj jakieś stypulacji NO DQ czy coś w tym stylu, aby zaznaczyć, że jest to Hardcore Justice, a nie zwykłe PPV.

Kid Kash and Gunner vs. Chavo Guerrero and Hernandez

Dwa nowe teamy, które mam nadzieje na dłużej zasilą dywizję TT. Połączenie Chavo Guerrero z Hernandezem było raczej oczywiste, ale połączenie Kida Kasha z Gunnerem okazało się według mnie strzałem w 10. Dwóch heeli, którzy nie boją się walczyć i mają taki gimmick sk***iela. Dodatkowo Gunner może się sporo nauczyć przy boku takiego weterana jak Kid Kash. Walka ringowo powinna być w miarę ok, ale mam pewne wątpliwości, że TNA będzie zbytnio chciało pokazać dominację Chavo w ringu przez co Hernandez będzie w ringu sporadycznie. Również ucierpi na tym Kash z Gunnerem, których rolą będzie dawanie się obijać. Napewno tą walkę wygrają " LAX v.3 ", ale mam nadzieje, że oba teamy będą mogły pokazać klasę. Jestem pewny, że na Bound for Glory ( albo nawet wcześniej ) mistrzami TT zostaną Chavo z Hernandezem i wtedy liczę na jakiś ciekawy feud z heelowym teamem.

KNOCKOUTS TITLE MATCH

Madison Rayne vs. Miss Tessmacher (champ)

Dywizja pań idzie niestety w złym kierunku. Dawniej dostawaliśmy ciekawe proma, segmenty i walki na dobrym poziomie ( jak na kobiety oczywiście ), a teraz ich rola polega na jednej krótkiej walce na Impactcie. Miss Tessmacher jest mistrzynią chyba 2 miesiące, ale podczas swojego title runu nie zrobiła nic co bym był w stanie zapamiętać. Liczę tutaj na wygraną Madison Rayne, która może jakoś ożywi tą dywizję i wkońcu zacznie się coś dziać. Walka będzie najgorsza na gali, gdyż żadna z tych pań nie ma zbyt wielkiego ring skilla.

BFG SERIES MATCH - WORTH 20 POINTS FALLS COUNT ANYWHERE

Mr. Anderson vs Rob Van Dam vs The Pope vs Magnus

Pierwsza walka z trzech hardcorowych starć i według mnie najsłabiej zapowiadająca się. Mamy tutaj dwóch zawodników, którzy powinni być już kreowani na przyszłych zastępców, a według mnie nie mają oni żadnych szans na wygranie walki. Mowa oczywiście o Magnusie i The Popie. Ci panowie powinni aktualnie walczyć o pas TV, który byłby dla nich dobrym sprawdzianem umiejętności, a przy okazji TNA mogłoby ich promować na przyszłość, bo wkońcu tacy zawodnicy jak Sting, Kurt Angle wkońcu odejdą na emeryturę, a ktoś ich będzie musiał zastąpić. Mamy więc dwóch kandydatów do wygrania tej walki, ale jako, że nie przepadam za RVD to mam przeczucie, że to starcie wygra Mr. Anderson, który jednocześnie podskoczy w tabeli Bound for Glory Series.

BFG SERIES MATCH - WORTH 20 POINTS TABLES MATCH

Jeff Hardy vs James Storm vs Bully Ray vs Robbie E

W tej walce napewno nie wygra James Storm, bo zrobiłby sobie zbyt dużą przewagę nad innymi rywalami z Bound for Glory Series. Robbie E również odpada z wiadomych przyczyn, ale ostatnio wywarł na mnie pozytywne wrażenie jak cieszył się ze swoich ciężko wywalczonych punktów. Pozostaje dwóch kandydatów, ale jako, że przyszłość Bully Raya nie jest jeszcze znana, a w dodatku ma go zaatakować Aces & Eights ( prawdopodobnie takie zabezpieczenie ze strony TNA, gdyby Bully nie przedłużył kontraktu ) to wygranym tego pojedynku powinien zostać Jeff Hardy. Rówież będzie to rekompensata za porażkę z Robbie E oraz jego ostatnim zniszczeniu na Impact Wrestling.

BFG SERIES MATCH - WORTH 20 POINTS LADDER MATCH

AJ Styles vs Kurt Angle vs Christopher Daniels vs Samoa Joe

Walka, która skradnie show. Najlepiej obstawiona walka na gali, mamy w niej twórców jedynego five stara w TNA i dodatkowo najlepszego technicznie zawodnika. Jeżeli panowie dostaną odpowiednią ilość czasu to jestem pewny, że walka będzie miała minimum 4 gwiazdki. Jeśli chodzi o zwycięzce to napewno nie będzie to Samoa Joe z tego samego powodu jak poprzedniej walki nie wygra James Storm. Christopher Daniels również jakos do mnie nie przemawia jako potencjalny zwycięzca. AJ Styles i Kurt Angle mają takie same szanse na wygranie tej walki, Kurt jest wysoko w tabeli, a te 20 pkt pozwolą mu dołączyć do czołówki. Z drugiej jednak strony jest AJ Styles, któremu te punkty bardzo by się przydały, bo pomimo, że aktualnie ma mało pkt to może jeszcze dojść do finału, gdyż ma chyba najmniej walk ze wszystkich uczestników BFG Series. Jeśli Aries zachowa pas to bardzo liczyłbym na wygraną AJ Stylesa, który mógłby powalczyć z nim na BFG, a Daniels i Kazarian mogliby się zająć feudowaniem z Chavo i Hernandezem o pasy TT.

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Bobby Roode vs. Austin Aries

ME gali, który napewno będzie emocjonujący zwłaszcza po tym co mogliśmy zobaczyć na ostatnich Impactach. Jedno jest pewne, walce z Destination X nie dorównają, gdyż tam była ta ciekawość ludzi i wielkie zaskoczenie. Tutaj dodatkowo mamy, że żaden z nich nie będzie miał rewanżu, więc to jeszcze bardziej podgrzeje emocje w walce. Bobby Roode będzie chciał za wszelką cenę zdobyć pas, który jest mu bardzo potrzebny, ale rywala będzie miał z najwyższej pułki. Jeśli Roode wygra to możemy być pewni, że James Storm wygra BFG Series, ale jeśli Aries zdoła obronić tytuł to mamy znacznie większe pole do manewru z zwycięzcą BFG Series. Szkoda jedynie, że ta walka nie będzie w żadnej hardcorowej stypulacji co by tylko dodało odpowiedniego smaczku tej walce, ale obaj panowie powinni pokazać klasę w tym starci, gdyż widać u nich chemię w ringu.

Podsumowując to gala zapowiada się naprawde dobrze. Jedynie walka pań powinna być słaba, a pozostałe walki powinny stać na dobrym poziomie, a dwie ostatnie powinny zapaść nam w pamięci na dłużej.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

To ja krócej, ale po łebkach też się wypowiem. Zaczynając od walki o główny pas, to po niej oczekuję dobrego widowiska, nie mogę jedynie zrozumieć jak na gali od której Hardcore'em powinno walić na kilometr nie ma stypulacji do prawdopodobnie Main Eventu?! To jest najważniejsze co mamy w federacji, program sam w sobie jest niczemu sobie, pomyślany naprawdę dobrze, bo skok Ariesa w górę był super i program dalej jest na wysokim poziomie, ale tą walką mogą nie poczynić kolejnego kroku w przód, właśnie przez brak stypulacji. Jak dla mnie to za bardzo skupili się na rywalizacji z Bound for Glory Series.

Co do tych trzech, które omówię razem to tak: W Ladder Matchu śmietanka szybkościowa, zwinna, zdecydowanie pasująca do stypulacji i dobrze rozplanowana może być ozdobą gali. Nie wiem czy potrzebnie rozdzielono znów do walki i Angle'a, AJa oraz Danielsa, jak dla mnie to już jest zdecydowanie zbędne przynajmniej na PPV. W stawce zostaje jeszcze Joe, myślę, że pirwsze 20pkt. wpadnie w ręce Kurta, którego bardzo chciałbym zobaczyć na BfG walczącego o miano pretendenta, z drugiej strony blisko tego osiagnięcia jest Samoa Joe, który nawet jeśli przegra to ma duze szanse na to, stawiam jednak na Kurta. Tables Match czyli jak dla mnie mało trafiona stypulacja, mało Hardcore'owa, nie potrzebna, spokojnie mogłaby zostać zastąpiona. W stawce mamy wielkiego pewniaka do finałowej walki, czyli Storma, ale to jest tak jak w przypadku Joe, że porażka i tak zostawi go w czołówce stawki, dlatego on tutaj nie powinien wygrać. Ray'owi kończy się kontrakt, nie wiadomo czy przedłuży czy co, w dodatku Ace & 8s depcze mu po piętach i dlatego jak coś ma się dziać to nie bedzie to wygrana Bully'ego. Robbie kompletnie odpada, szkoda słów, dlatego wygra Jeffo, który pomimo ,ze by go chcieli wepchnąć co chwila do pasa to muszą zachowywać rozwagę, jednak w czołówce klasyfikacji Hardcy się musi znaleźć, a jego wygrana jeszcze zoastrzy tłok w górze tabeli. W walce z przypięciami gdziekolwiek obsada słaba. Zwolennikiem fikołków RvD nie jestem, dlatego jemu dobrze nie wróżę, Pope mimo wszystko nie jest na tyle dobrą gwiazdą, by zgarnąć aż 20pkt. od tak, w dodatk uz Magnusem raczej już nie mają czego szukać w tym turnieju i zostaje Anderson, którego wygrana przesunie na 2-4 miejsce dlatego temu zawodnikowi będziemy musieli po PPV dopisac do konta 20pkt.

Dywizja knockouts w coraz większej dziurze, nie dość, że zwalniane są kolejne osoby, mowa teraz o wylaniu Winter, a nie dziwne, ze i panie nie chcą wiązać współpracy z federacją skoro w niej pretendenta dostaje paniusia całująca co rusz sędziego. Tessmacher nie ma zbyt długo pasa a i jej obecność przy nim mi nie wadzi, dlatego obstawiam obronę pasa.

To samo w stosunku do pasa X-Division. Może i po Destination X mamy przypływ nowej krwi w postaci Sonjaya czy Kenny'ego, którzy mają potencjal do wielkich rzeczy, ale w obecnej chwili takich nie będą mieli okazji pokazywać. Zema wygrał pas właśnie na poprzednim PPV, dlatego nie spodziewam się, aby TNA tak szybko wycofywało się z tej decyzji. Zmienią go, o to się nie boję, ale jeszcze nie teraz. W dodatku ja Kinga bym wolał w parze ze starym partnerem czyli Rhett Titusem, ten nie ma na co czekac, tylko niech wpada do TNA i ANX niech zdobywa pasy razem i dostarcza nam tego, czego otatnio nie mamy od dawna, czyli Teamu z krwi i kości.

Na koniec to nędzne starcie Tag Team. Juz wiele o nim pialiśmy w dyskusji. Chavo debiutuje w ringu, mało udało mi się zaobserwować z tego feudu ponieważ nie oglądałem Impacta z poprzedniego tygodnia, a ten odcinek z tego tygodnia po łebkach, dlatego nie wiem jaka jest tego podbudowa. Obsada absolutnie nie powala, ja już pisałem, że wolałbym aby Team Chavo i Hernandeza się rozleciał i był krótkoterminowym planem, bo na dłuższą metę to będzie słabe wprowadzenie dla Chavo. Póki co pewna wygrana i tyle w temacie.

Karta dość przeciętna, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Stypulki tylko w starciach z serii Bound for Glory, a zapomniano o rywalizacji o pasy co martwi, oby też nie spieprzyli tego jakimiś decyzjami typu wygrane Robbie'ego, van Dama i AJa choćby, a powinno dać się obejrzeć.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png