Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Money in the Bank

Money_In_The_Bank_2012.jpg

15 Lipca 2012

Phoenix, Arizona, US Airways Center

Promo:

Theme song: "Money, Money, Money" by Jim Johnston

http://www.youtube.com/watch?v=8OiYOQWndkE

Oficjalna karta

Pre show Tag Team Match

20120709_ARTICLE_MITB_preshow_SUN.jpg

R-Truth & Kofi Kingston vs. Hunico & Camacho

WWE Championship

Singles Match

20120628_LIGHT_MITB_punk_bryan_AJ_C.jpg

CM Punk © vs. Daniel Bryan

:arrow: Special Guest Referee - AJ

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match

20120622_ARTICLE_MITB_raw_ladder_C.jpg

Big Show vs. Kane vs. John Cena vs. Chris Jericho

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match

20120709_LIGHT_MITB_tagmatch_C.jpg

Dolph Ziggler vs. Christian vs. Tensai vs. Santino Marella vs. Damien Sandow vs. Tyson Kidd vs. Sin Cara vs. Cody Rhodes

World Heavyweight Championship

Singles Match

20120702_ARTICLE_MITB_sheamus_delrio.jpg

Sheamus © vs. Alberto Del Rio
  • Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

3

• patryniu

2

• fanfanfan

2

• Kosaki

2

Top użytkownicy w tym temacie

Czas powiedzieć co ja sądzę o tym ppv.

Pre-Show match:tag team match Kingston i R-Truth vs. Camcho i Hunico

Myślę,że jak pewnie inni,że tutaj wygrają mistrzowie tag teamów.Ta walka mogła by być w tv i o pasy.Kingston trochę poskacze,Hunico poobija,Camcho będzie nie czysto grać,a Truth spinuje i wygrają misrzowie.To tyle.

WWE Championship match:SGR:AJ Cm Punk© vs. Daniel Bryan

Tutaj na pewno dużą rolę odegra AJ.Może ona przesądzić o przegranej jak i zwycięstwie Punku.Nie wiem ale zamiana pasa by się przydała ale myślę,że dopiero na Summerslam.Bryan dobrze prezentuje się w ringu ale nie ma jakiś powalających speechów.Do tej walki może się też wmieszać Kane wykorzystjąc walizkę którą by zdobył w walce MITB ale on już miał walizkę.Pora na kogoś innego.Stawiam jednak bardziej na Cm'a.

WWE Championship Contarct MITB Ladder match:Big Show vs. Kane vs. John Cena vs.Chris Jericho

No nie wiem tutaj zupełnie.Big Show na pewno nie dostanie już w swojej karierze głównego tytuły chyba,że właśnie teraz na koniec kariery.Kane hmmm... on w sumie już miał walizkę ale równie dobrze też by mógł dostać tytuł na koniec kariery.A zwłaszcza,że on jedyny logicznie na razie wyglądał by w linii AJ-Punk-Bryan.Jasiek.Po co mu jest walizka.Ja go nie wyobrażam sobie jako gościa z walizką.Y2J to jest mój największy kandydat.On mógłby śmiał zgarnąć walizkę.Źle by z nią nie wygłądał.Stawiam najbardziej na Chrisa.

Smackdown MITB ladder match:Ziggler vs. Christian vs.Tensai vs.Sandow vs.Kidd vs.Cara vs.Rhodes vs.Marrela

Moimi kandydatami w tym starciu są Ziggler,Rhodes i Kidd.Ziggler ma odegrać ważną rolę w drugiej połowie roku.Więc może to właśnie jego czas.O Rhodesie mówi się to samo co o Dolphie.Ja bym się cieszył jakby właśnie Cody dostał walizkę :) .Dla Kidda też się szykuje push.Ale żeby aż taki.Nie było nic wcześniej o nim słychać,występował na nxt,prowdził feud z Batemanem więc teraz miałby dostać tak dużą rolę.Zobaczymy.

WHC Champioship match:Sheamus© vs.Alberto Del RIo

Coś czuję,że to czas Alberta.Sheamus ma już troszkę pas a jako mistrz nie powala.Myślę,że wygra Del Rio i będzie ten feud kontynuowany.

Trochę mała karta.Może jeszcze dojdą jakieś pojedynki.

The Miz jest niesamowity.Wprowadzenie...

Zaczynając od pre-show:

Moim zdaniem to Camacho&Hunico będą przeważać przez większą cześć walki, ale i tak zwycięsko z tej walki wyjdą aktualni mistrzowie Tag-Teamu.

Bryan vs CM Punk

SGR: AJ

Walka z pewnością będzie ciekawa i ciężko będzie tu typować zwycięzce, ponieważ Bryan pcha się do tego pasa, dużo się kręci wokół niego, a Punk dobrze wygląda jako mistrz i myślę, że WWE jeszcze chwile poczeka do zmiany posiadacza tego pasa. Z pewnością sędzia (AJ) odegra tu duża rolę, a jeśli to jest AJ (crazy chick) to ta walka będzie nieprzewidywalna tak jak ona.

Sheamus vs Alberto Del Rio

Naprawdę bardzo chciałbym zobaczyć Del Rio jak zwycięzce tej walki i jest to możliwe, ponieważ Sheamus już chwilę trzyma ten pas, ale z drugiej strony Sheamus teraz dominuję, obronił ten pas w dobrej walce z Zigglerem, więc tutaj tez ciężko powiedzieć kto wygra.

Jericho vs Cena vs KANE vs Big Show

Zapowiada się bardzo dobra walka i myślę, że walizka zdobyta dziś zostanie wykorzystana na zwycięzcy walki Punk vs Bryan tej samej nocy. Big Showa ja szczerze nie widzę z walizką, Kane to by było bardzo ciekawe, ale jest to raczej mało prawdopodobne, Cena? Ale po co? Moim zdaniem jego w tym Fatala 4 Way można by było zastąpić kimś innym. Jericho tak jak wspomniał kolega wyżej jest prawdopodobnym zdobywcą walizki, bo trochę pofeudował z Punkiem. Ja to widzę tak: Jericho zdobędzie walizkę i wykorzysta ją na nieziemsko zmęczonym Punku, który wygra z Bryanem, jak będzie? niedługo się dowiemy.

Christian vs Cody Rhodes vs Damien Sandow vs Dolph Ziggler vs Santino Marella vs Sin Cara vs Tensai vs Tyson Kidd

Christian, Marella, Sandow moim zdaniem są na straconej pozycji w tej walce. Tutaj głównie powalczy Ziggler, bo był zapowiadany push dla niego, może Cody postraszy rywali. Kidd, dlaczego nie przecież zapowiadali dla niego push, niedawno wygrał z Tensaiem na RAW, jego szansę są niemałe. Tensai będzie dominował, ale wątpię aby to on wygrał tą walkę, a Sin Cara w tej walce jest zagadką, bo ciężko powiedzieć co on może tam szykować. Stawiam na Dolpha.

dolphl.jpg

No i moja ulubiona gala, ale karta mnie kompletnie nie zadowala, pierwszy błąd, czy coś w ten deseń to brak walki w TV Kofiego i Trutha, Tagi u Wąsa chyba nigdy się nie rozwiną - naprawdę. Gala jest jaka jest i ewidentnie faworyzuje takich ludzi, jak Kofi i Truth, a i też Hunico i jego partnera tj. dać im drabiny do walki i mamy show, a że będzie to walka, której nie zobaczymy w TV pewne jest, że pasy nie zmienią właściciela.

Obsada walk o walizkę jest też strasznie marna, co to za zawodnicy? Do walki o walizkę na RAW wepchnięci giganci, a do drugiej przeciwnie to już tylko świadczy o przewadze czerwonych w tym kogo mają u siebie. W walce na SD (bo tylko o niej powiem bo mówienie o walce z RAW nie ma sensu kiedy nie znam wszystkich zawodników) od razu z możliwości wygranej odpada nam Chrystek powód jest prosty posiada pas. Sandow i Marella też, jak dla mnie nie mają większych szans, to samo tyczy się tego śmiesznego Sin Cary i Tensaia mają za niską pozycję. Czemu nie Tyson? No właśnie, nikt się tego nie spodziewa, a ja jakoś nie zdziwiłbym się gdyby to On wygrał - ostatnio zyskał dużą sympatię od zarządu po trybuny i byłoby to całkiem ciekawe, na faworytów wychodzą wielki przegrany sprzed roku Cody i zawsze groźny Dolph, walka zdaje się strasznie przewidywalna, więc osobiście mam nadzieję, że jednak czymś nas zaskoczą i ktoś z tych potencjalnie nie groźnych wygra. Reasumując najbliżej wygranej jest Zigglah.

Walka Punk vs Bryan? Rzygam Bryanem, Punk stracił blask sprzed roku - walka dla oka może być niezła, ale raczej ją przewinę. Chyba, że najdzie mnie ochota popatrzenia na AJ, która jest chyba najjaśniejszym punktem tej walki, bo gdyby nie Ona to byłym pewien wygranej Punka, w sumie nadal jestem, bo pewnie zdradzi Daniela bla bla bla bla.

No i póki, co rarytas Sheamus vs Alberto, tutaj chyba żaden z nich nie będzie miał pasa pod koniec tej walki bo wróżę wykorzystanie walizki szczególnie, że najpewniej będzie ją miał jakiś czarny charakter. ;)

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

A czy ktoś przypadkiem nie zauważył, że tam chyba są jeszcze miejsca w MITBM u RAW?

W pre-show nie będzie nic ciekawego, wygrają mistrzowie, bo jeśli miało by być inaczej, to nie robili by z tego pre-show.

Druga walka to pojedynek Daniela i Punka. Powoli nudzi mi się Punk jako mistrz i mam nadzieję, że to Bryan zdobędzie pas, ale tylko i wyłącznie w tej walce, bo...

MITB RAW przyniesie nam walkę tej nocy również o mistrza mam nadzieję. Oby nie byli to giganci, czyli Kane i Show. Cena i Jericho jeszcze jeszcze ale poczekamy na eliminacje. Mam nadzieję, że może wprowadzą Rybacka i Ryjka.

MITB SMACKDOWN. Tutaj bardzo chciałbym widzieć zwycięstwo Cody'ego lub Sin Cary. W sumie duży push miał mieć Tyson Kidd. Nie będą to Christian ani Marella którzy mają już swoje tytuły. Tensai może jeszcze namieszać, a Sandow to chyba tylko zapchajdziura. Ziggler również coś może zdziałać, ale daje mu małe szansę bo ostatnio z Szajbusem walczył, i przegrał.

Szajbus vs Rysiek-Czymam kciuki za ciemnego, bo Sheamus powoli mnie denerwuje. Cały czas wszystkich rozpieprza, robi się taki troszkę drugi Cena. Czas na zmiany po meksykańsku.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

@Kosaki:

To, że miejsca są wszyscy widzimy. Wprowadzenie Rybacka i Ryjka to tylko zapchanie bo jeśli uważasz, że Mysterio ma szansę na walizkę to człowieku nie masz kompletnie racji, WWE nie może pozwolić sobie na danie walizki zawodnikowi, którego nie było tak długo i w dodatku jest niepewny jeśli chodzi o zdrowie.

Zwycięstwo Sin Cary? Błagam Cię, uargumentujesz mnie je? Może mnie jakoś przekonasz, ten człowiek to jest porażka ostatniego roku, jako jego kibic powinieneś się modlić żeby nie wpadł na jakiś kolejny ciekawy pomysł, bo znów się połamie. W jednej walce mówisz, że nie chcesz wygranej gigantów, a drugiej twierdzisz, że Tensai może namieszać..

Nie wiem czy wiecie, bo z tego co widzę raczej nie, ale te 4 osoby do Raw MitB Matchu dodała Vickie Guerrero, ktora to powiedziała, że w tej walce udział wezmą TYLKO ZAWODNICY KTÓRZY TRZYMALI GŁÓWNY PAS FEDERACJI. Dlatego gdzie Wy tu do cholery Rybacka pchacie hę? Ryjek się nadaje, ale nie gadajcie tutaj o ludziach co są 2 dni w federacji, bo pas jest przepustką i nie wykluczone, że to będzie pierwszy chyba w historii 4 osobowy MitB, bo i takie słuchy były.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Ta, 4osobowy MiTB? Przecież to nie o to w tym wszystkim chodzi - porażka, poważnie. No to pewnie wepchną tam The Miza - 5, powrót Mysterio - 6. Pewnie znajdzie się jeszcze kilku mistrzów, którzy trzymali pas 1 dzień. Hejt za brak MiTB spadł na Vince'a duży, więc jeśli teraz chce zamienić tą wielką walkę na 4osobowe starcie to poważnie przestaje w niego wierzyć.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Już cię Xebku argumentuję. Ryback nadaje się do lepszej roboty niż miazga dwóch czy trzech chuderlaków. Walka o walizkę, to było by coś w miarę w miarę. Dla Ryjka to fajny moment aby wrócić. I jeżeli chcę Xebuś kogoś w walce, to nie znaczy, że chcę go widzieć z walizką w łapie.

Sin Cara jest kontrowersyjny, to prawda. Ta kontuzja była prawie na własne życzenie. Ale troszkę umiejętności pokazał, więc coś mógłby ugrać.

Tensai może jeszcze namieszać, ale w WHC Xeb, a nie WWEC. Feud Showa albo Kane'a z Danielem mi się nie widzi. Za to Tensai versus mexykaniec albo rudy, to już jakoś wygląda. A poza tym faworytami są Cody, Dzieciak i Mistico. Tensai jest dopiero dalej, możliwe, że niestety dalej niż Adolf.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Zgadzam się z xebem odnosnie tego, co zobaczymy tylko w Dark Matchu. Mamy PPV Money In The Bank i czy naprawdę ta tóżnica, która ma dac PPV jak najwięcej musi zatrzymac się na tych dwóch walkach z walizką u góry? To powinno być danie główne, ale taka sobie walka o pasy Tag Team, bądź nawet nie, w której potencjał na Ladder Match jest przeogromny nie trafia nawet do karty głównej! To samo można by powiedzieć o wielu walkach, bo nawet z walki o pas WWE by się dało zrobić TLC czy też Ladder dla urozmaicenia, a tutaj to niestety są te 2 walki i dalej reszta. W Pre-Showie nudy, walka techncizna dla Kingstona i Trufla.

Teraz do zjechania SmackDown Money In The Bank Match! gdzie tutaj są k***a jakieś mocne akcenty? Znów przyznam rację Xebowi, murowani kandydaci do wygranej to Ziggler i Rhodes, ew. sprzedający się ostatnio Kidd, bo skoro Bryan dostał walizkę to czemu on miałby jej nie dostać, chociaz jak dla mnie, gdybym był w takiej walce na miejscu Zigglera, a dostałby ją Kidd to bym się zwolnił - taka prawda. Co w tej walce robi Christian i Marella to ja nie wiem, obaj mają pasy i chyba nawet większy bylby pożytek z ich bezpośredniej walki niż dawanie ich na drabinę. Kolejny to dla mnie zawodnik narazie bez sensu pchany do tej walki czyli Damien Sandow. Ładnie sobie powygrywał, jego walki nawet aż tak nie nudziły, znaczy nudzily bo były bez emocji, jednak akcjami nie zanudzał, a tutaj niemal pewne jest, że walizki nie zgarnie. Tensai czyli wielki przegrany ostatnich miesiecy i spadek do niemal jobbera, którego Kidd śmiga jak chce i w ile chce. 0. Zostaje Szyn Kara, który jeżeli dobrze pamiętam na poprzedniej gali został mocno poobijany przez Sheamusa, tym razem sądzę, że na nim spocznie spora odpowiedzialność, bo on z Kiddem i Zigglerem muszą pociągnąć tę walkę, bo Cody to też nie lotniskowiec. Mój typ to Ziggler, ostatnio w typowaniach kombinowałem, a WWE niczym nie zaskakiwało, to teraz daje najprostsze rozwiązanie!

Raw Money In The Bank to wielka niewiadoma. To co zrobiła Vickie, czyli powiadomienie, że w walce wezmą udział tylko mistrzowie na pewno mocno skrzywdziło obsadę tej walki. Tak mamy w niej dwóch wielkoludów. Jak Show zdejmie walizkę, to nic tylko skończyć z tym bo to będzie żenua. Jankowi walizka nie potrzebna, chodź skoro mówiło sie o jego ponownym dojściu do pasa to kto wie. Kane już raz miał walizkę, teraz jest odmieniony i mógłby wiele fajnego z nią zrobić, gdyby nie to, że jak ją wygra to dalej będzie mu nogi plątala AJ, chyba, że zobaczymy jej przejscie na stronę potwora co by było najroządniejsze, bo chyba najmniej oczekiwane. Krzysiek! To musi być chwila Y2Ja! Od powrotu do federacji miota się u góry i najwyższa pora, żeby coś dostał od życia! walizka jest dla niego idealna, z całej tej obsady najbardziej się nadaje. Trzeba brac pod uwagę, że do walki zostanie ktoś dokoptowany. Najpewniej The Miz, może Mysterio, ja bym nie skreslał Marka Henry (tak, wiem. . .) oraz ja przewiduję, że może tutaj znaleźć się np. jakaś legenda, bo w końcu niedługo 1000 odcinek Raw (np. Lawler...). Mimo wszystko zwycięzcę upatruję w tej 4 i jest nim Krzychu!

Walka jak dla mnie, która może wypaść wreszcie dobrze to Sheamus vs. Del Rio. Ten drugi praktycznie od powrotu do ringu dobija się do pasa, ostatnio zobaczyliśmy go pod bardziej brutalną maską, no i Sheamus też wyladował pod maską, tyle, że samochodową. Irlandczyka jako mistrza ja nie kupuję, obecnie na SmackDown nie dzieje się za wiele, a co tydzień w walce wieczoru mamy praktycznie to samo czyli Sheamus vs.... . Jak dla mnie pora to zmienić, Sheamus ma już trochę pas, a dla mnie Del Rio ostatnimi czasy jeszcze dorósł do bycia mistrzem i według mnie ten pas mu się należy. Jak będzie się zobaczy, ale jeżeli Punk ma taki długi title run to boję się, że na SD będą to samo robili z Sheamusem (tak btw. nie dziwi Was, że Roode miał długi title run to Punk też, Aries miał długi title run to Sheamus też? :lol Moda?). Typy: Serce: del Rio, Rozum: Sheamus!

Ostatnia walka czyli nasze love story. Narzekacie na nie, ale chociaż emocje są, bo nie wiadomo z kim AJ trzyma :8 A tak na serio to mało mnie obchodzi kogo tym razem pocałuje, a kogo kopnie w jaja. Bryan ma tę sytuację co Del Rio, też dobija się do pasa długo, nawet jeszcze dlużej, też miał konkurenta w drodze do pasa, ale to on o niego obecnie walczy. Jakoś nie wiem czemu tego Bryana tak nie mogą zobaczyć z tym pasem WWE. Szczerze to teraz dawanie mu pasa tez nie wydjzie mu na dobre, bo można to było zrobić dużo wcześniej na świeżości i ich rywalizacja, kiedy to Punk musiałby odbijać pas byłaby ciekawsza. Napewno skończy się mega wykurwiście nadzwyczajnie AJowsko, ale jak to ja nie mam pojęcia. Chciałbym aby AJ wrócila do Bryana, to by miało jakiś sens, jak już pisałem, ale znając WWE to wpadnie w ramionka Punka. Znów, Serce: Bryan, Rozum: Punk.

Także gala wypada strasznie obojętnie, MitBki oba do pieca, z tego Raw da się jeszcze coś zrobić, bo chociaz jest pełno miejsc w tej walce. Nie spodziewam sie czegoś nadzwyczajnego, a raczej wręcz przeciwnie. Oby tylko nie bylo to najgorsze PPV w roku i będzie dobrze, ale może skoro tak narzekamy to wyjdzie im dobrze? A w dodatku jak były małe oczekiwania to i upadek po słabej gali mniej boli :lol Się zobaczy się, karta mocno przeciętna, w dodatku mając w perspektywie dojście walki Rybacka, Brodusa bądź Slatera, to strasznie słabo.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Zawsze gdy miała miejsce walka z drabinami o walizkę to czekałem na nią z pełną parą i z wielkim zaangażowaniem oglądałem. A teraz? Teraz to wszystko nie ma sensu. O ile walka o kontrakt - pas wagi ciężkiej może coś pozytywnego wskórać to walka o kontrakt - pas federacji będzie gównem. Sama ilość zawodników zapowiedzianych jest czymś dla mnie nienormalnym i wciąż nie mogę uwierzyć w to, że Vince pozwoli na to, aby w tak pięknej stypulacji wystąpiło tylko 4 zawodników. Zastanawiam się nad tym, czy do tej walki nie dojdzie kilku wrestlerów. Jak tak to kto? Clay? Rey? A może powróci Barret? Najlepiej dać Cole'a, Lawler'a i spierdolić walkę, a może nawet całą galę... Szkoda gadać. No ale jak już jest taka walka to trzeba by było wytypować zwycięzcę. Od pewnego czasu mówi się, że Cena ma wrócić do pasa WWE, co wg mnie nie jest niespodzianką z porównaniem poprzednich lat i to raczej jest jedno z lepszych rozwiązań, bo przed nami 1000 odcinek RAW, nowy wygląd pasa WWE i nowy posiadacz byłby korzystny w kwestii finansowej. Big Show? Dajcie spokój. Jericho i Kane mają podobne szanse co Cena, więc tylko czekać i modlić się, by ta walka nie była wielkim gównem na jaki się zapowiada :)

Walkę o kontrakt wagi ciężkiej wygra Ziggler bądź Rhodes z małymi szansami Kidd'a. Cara odpada, choć dla niektórych może to być ogromny szok :8 WWE Championship jest najciekawszą walką i największe oczekiwania trzeba kierować do Punk'a i Bryan'a, bo do kogóż by innego? Na ochłodę do walki została dodana AJ i na pewno podczas tego starcia chłopaki będą się starać o "serce małolaty". Oby to latanie za dziewuchą nie zaniżyło poziomu walki. Nie mówię, że zrobią 5 star'a, ale jeśli się postarają to może wyjść całkiem dobra walka.

Del Rio jest na plakacie, więc można myśleć, że zdobędzie pas wagi ciężkiej. Sheamus nie jest łatwym przeciwnikiem i pokonać go będzie trudno, ale Alberto w tym roku ma podobno zdobyć ten pas, więc czemu by nie na tej gali? Rudy jako mistrz jest dobry, ale nie może nim być w nieskończoność. Walka może być fajna i liczę na to, że taka będzie.

Gala już za kilka godzin, więc wypadało by co nieco na jej temat się wypowiedzieć ...

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Christian vs. Tensai vs. Santino Marella vs. Damien Sandow vs. Tyson Kidd vs. Cody Rhodes vs. Dolph Ziggler vs. Sin Cara

Walka z całej karty wygląda na tą najciekawszą, ale też można by było przyczepić się do wielu rzeczy. Na początek - Co do jasnej cholery robią tutaj Christian i Marella? Oboje mają przecież pasy mistrzowskie i lepszy byłby z nich pożytek, gdyby ich bronili, ale nie, oni musieli ich tu opchać zamiast np. dać tu świetnego Gabriela, który wiele wniósł by do tej walki ... Walizki i tak nie zgarną. Damien Sandow - Od początku mówiło się o pushu dla tego zawodnika, ale wątpię, że to będzie ten moment, póki co nie zasłużył na tą szanse. W sumie to nie wiadomo czego się po nim spodziewać. Od czasu debiutu walczy praktycznie w samych squashach nie trwających nawet pięciu minut, więc wątpię czy nas czymś tutaj zaskoczy. Walizki nie zgarnie! Z Tensai'a ostatnio robią takiego joobera, którego Kidd jedzie jak chce. Jakoś jego udział w walce mnie nie dziwi. Zawsze w takim pojedynku musi być typowy power wrestler, by mógł porzucać swoimi przeciwnikami. Choć nie powiem, bardziej wolałbym tutaj RyBack'a niż jego. Lepiej się prezentuje i ma pokaźniejszy move - set co takiej walce mogło by się naprawdę przydać! W jego zwycięstwo nie wieżę, chociaż mówiło się o wielkiej szansy dla niego ... Cóż, podobnie jak w przypadku Damien'a uważam, że nie zasłużył na wygraną. Cody/Dolph od dawna czekają na swoją szanse i ktoś ''taki'' nie może jednemu z nich jej odebrać! Kidd wcale nie jest bez szans. W tamtym roku w podobnej sytuacji był Bryan. Też nikt w niego nie wierzył, a mimo wszystko sprawił wielką niespodziankę zgarniając walizkę, następnie pas i obecnie siedzi w Main Evencie! Dla Kidd'a to może być ta szansa. Szansa na pokazanie się i wyjście z dołka, w którym się znajduje. WWE widać ostatnimi czasy na niego mocno stawia i nawet jak walizki nie zgarnie to wystarczy, że pokaże się z dobrej strony i być może wreszcie dostanie coś więcej ... Cara ... W zeszłym roku nie przyjemnie ta walka się dla niego skończyła, zresztą z jakiejś ciekawej strony się nie pokazał ... Teraz liczę, że wreszcie, gdy nie popełnia już botchy zepchnie poślady i zrobi to co do niego należy ... Porwie publikę ... Dla tego jest w tej walce ... Jego szanse na wygraną wynoszą równe 0! No i dwaj wielcy faworyci tej walki, czyli Cody i Dolph! Ostatnio w newsach można było wyczytać, że Ziggler uczestniczył w wypadku samochodowym, ale na całe szczęście nic się nie stało i będzie mógł uczestniczyć w walce, ale gdyby tak nie było od razu walizka idzie do Rhodes'a ... Obaj od dawna dobijają się do bram ME, ale jak na razie nic z tego nie wychodzi, chociaż lepiej poczynał sobie Dolph, bo wielokrotnie dostawał szanse na główne pasy, ale jak widać WWE uważa, że za wcześnie ... Rhodes takowej szansy nigdy nie dostał i teraz myślę, że jest to najwyższa pora. Nosił długo pas mistrzowski IC, przy którym się wystarczająco wypromował. Teraz, gdy wreszcie się od niego odbił najwyższa pora na coś większego ...

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Big Show vs John Cena vs Chris Jericho vs Kane

Głupotę zrobiła Vickie Guerrero ustalając, że w walce mogą wziąć udział tylko byli mistrzowie WWE co całkowicie zniszczyło ten pojedynek. Na chwile obecną poza Jericho nie ma w federacji aktywnego byłego mistrza, który mógłby nadać świeżości tej walce, a przede wszystkim emocji ... No to może po kolei ... Nie czarujmy się, ale żaden z nich takowej walizeczki nie potrzebuje. Kane ... Miał już on w swoim posiadaniu jedną walizkę i wątpię czy teraz by mu się udało. Ostatnio kręcił się przy pasie i przy samej AJ co na dobre mu nie wyszło ... Teraz oderwał się od tego już monotonnego story. Dawno nie miał porządnego feudu i ucieszyłbym się ze zdobycia przez niego walizki. Pas mistrzowski na koniec kariery nie jest złym pomysłem. Kane dwa lata temu się już sprawdził to czemu tym razem by nie spróbować? ... Show ... Jego Heel Turn był najlepszą rzeczą w ostatnim czasie w WWE. Mocno promowany na takiego dominatora, który niszczy wszystko i wszystkich (jak niegdyś Henry, jednak widać tą różnice między nimi). Mareczek miał pas jako ten monster to czemu nie dać jemu? To nie było by wcale złym pomysłem, a nawet wyszło by wszystkim na dobre. To prawda, że pas przy Punku jest mocno wypromowany to powiew świeżości w końcu by się przydał. Jak dla mnie to on zgarnie walizkę! Jericho ... Od czasu powrotu kręci się przy pasach, ale przekłada się to na mocny joobing w jego wykonaniu! Pałęta się tu i tam niestety bez sukcesów to teraz może wreszcie zacznie coś się z nim dziać? Chciałbym walizkę w jego rękach, ponieważ z tej obsady najlepiej wygląda, jednak niestety nie tym razem ... Cena ... Cena ... Cena ... Powie mi ktoś co on tu do cholery robi? Temu panu tym bardziej ta śmieszna walizka nie jest do szczęścia potrzebna. Nie mówię już o tym, że zapewne większość walki będzie leżał, dostawał drabiną i próbował powstrzymać Show'a. Jednak znamy Janka i wiemy, że jak będzie chciał to weźmie walizkę w swoje ręce. Po za tym mówi się o ponownym dojściu przez niego do pasa, mam tylko nadzieje, że nie będzie to poprzez właśnie walizkę. Ogólnie skład jest strasznie słaby, właściwie to DNO!! Sam Jericho w walce nic nie zrobi, a reszta za pewne będzie ją spowalniać! Może podczas walki dojdzie ktoś do pojedynku? Przydałyby się takie nazwiska jak Miz czy Mysterio. Nie spodziewam się, jednak tego i zapewne oglądniemy po raz pierwszy w historii czteroosobowy MITB Match, chociaż z drugiej strony WWE lubi zaskakiwać i być może ktoś wejdzie do walki z mocnym pow!

World Heavyweight Championship - Sheamus © vs Alberto Del Rio

Del Rio ostatnio kreowany jest na bardziej ostrzejszą postać co moim zdaniem dobrze wróży. Od dawna dobijał się do tego tytułu, ale za każdym razem coś mu musiało w tym przeszkodzić. Teraz wreszcie nadeszła ta szansa, ale znów zostanie zaprzepaszczona! Nie ma szans z Rudym z jego obecną pozycją w federacji i przede wszystkim przy jego promowaniu. Sheamus jako mistrz jest słaby, w ogóle na SD! nie ma za dobrych feudów, a tym bardziej nie dostaje ich Białas. Z jego postacią nic ciekawego się nie dzieje i właściwie to cały czas u niebieskich! mamy walkę z jego udziałem, którą i tak wygrywa! Jest już trochę mistrzem, ale zapewne nikt nie pyknie, go ot tak sobie w czystej walce. Jedynie posiadacz walizki może zmienić to co się obecnie dzieje na niebieskiej gali! Szkoda ...

WWE Championship - CM Punk © vs Daniel Bryan - Special Guest Referee: AJ

O poziom ich walki nie ma co się obawiać, bowiem panowie nie raz już nam pokazali, że mogą stworzyć five stara jeśli dostaną odpowiednią ilość czasu, a co ważniejsze jeśli ich walka miałaby odpowiedni booking. Jest tutaj jeden aspekt, który nie co mnie odpycha od tego wszystkiego - AJ! To ona jest w ogólnym świetle zainteresowania i to jej poświęca się najwięcej uwagi. Nie muszę już mówić o tym, że całe to story przypomina tani niekończący się amerykański serial - z początku ciekawy, a potem zaczyna strasznie nudzić. Dochodzi do tego jeszcze fakt, że jest sędzią specjalnym co dla mnie jest słabym pomysłem. Wszystko zamienia się w ruletkę i nie wiadomo co ona przyniesie. Z drugiej strony mamy CM'a - gościa, który tak naprawdę ma ją w dupie, z drugiej Bryan'a - kolesia, który chce wygrać jej kosztem ... Tak do końca nie wiadomo jest kogo wybierze, ale na pewno ta walka nie będzie przebiegać na zasadach ''fair play'' i właśnie to może zniszczyć całą walkę, tą otoczkę.

To prawda, Punk jako mistrz już się znudził - to nie jest ta sama osoba co sprzed roku, która waliła zajebistymi speachami z tygodnia na tydzień. On już się po prostu przejadł! Bryan jako WHC nie sprzedawał się za dobrze. Ja, go kompletnie nie kupowałem, był nudny i mało wyrazisty, ale być może dlatego, że WWE za szybko dało mu ten tytuł! Mogli poczekać, aż chłopak podszkoli się na majku, nadadzą mu wyrazisty charakter i wówczas mógł startować do ME, a tak wyszło na to, że jednak jest on ciekawszą postacią, gdy nie jest przy pasie! Nie mówię, że zmiana nie jest potrzebna, ale nie w takim wydaniu. Bryan nie zdobędzie pasa, jest za mało wypromowany i potrzebuje jakiegoś power upu by móc ten tytuł zdobyć! Punk nie straci pasa przynajmniej do SS, a na pewno nie w czysty sposób. Ze swoją obecną pozycją tylko poprzez walizkę może stracić pas. Daniel nie zostaniem mistrzem i mimo tych emocji w postaci AJ jest bez większych szans!

To nie jest to co w zeszłym roku. W tamtym roku czekałem na tą gale jak na żadną inną, a w tym mam ją gdzieś i na pewno nie będę zarywał dla nie nocki. MITB Matche zamiast najlepszymi są najsłabszymi punktami w karcie, a to chyba nie dobrze ... Nawet nasze love story mnie nie jara ... Karta przeciętna. Nie ma właściwie dużych plusów i wiele się nie spodziewam! Za pewne dostaniemy jeszcze squashe dla Clay'a bądź RyBack'a ...

deathnotep.png

angle_02.gif