Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Tensai, czyli pierwsze porażki zwiastunem spadku?!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Lord+Tensai-006.jpg

Tensai, czyli pierwsze porażki zwiastunem spadku?!

Wiele szumu w WWE narobiło pojawienie się Lorda Tensaia. W końcu w debiucie pokonał on Cenę i od razu było widać, że nie łatwo będzie strącić go z wysokiego miejsca w federacji jakie jest dla niego szykowane. Od razu stanął on po stronie Johna Laurinaitisa i wydawało się, że nowy dominator będzie przez długi czas blokadą dla Ceny w dojściu do GM Raw&Smackdown. Tak się działo, a to Tensai wygrał/pobił Cenę, a to zlał Punka z Bryanem w teamie i wydawało się, że jego przygoda może tak jak w przypadku Brodusa, Rybacka itp. trwać w najlepsze bez porażki, a tej byłoby daleko upatrywać! Jednak przez ostatnie 2 tygodnie Tensai przegrał 2 walki, swoje 2 pierwsze w federacji! Oczywiście - przegrał on z takimi osobowościami jak Cena, na którego Tensai był przez długi czas skutecznym lekiem oraz z mistrzem Wagi Ciężkiej - Sheamusem. Myślałem nad zrobieniem tej dyskusji już w tamtym tygodniu, jednak poczekałem tydzień, bo chciałem zobaczyć, czy Tensai zostanie bez walki, czy może dostanie kolejną wygraną, aby pokazać, że ta porażka to nic - wygrała inna opcja czyli jego kolejna porażka. W dodatku po jego walce zobaczyliśmy obrazek w którym atakuje on Sakamoto - kogoś za przegrane trzeba obwinić. Jednak jak Tensai poradzi sobie bez pomagiera? Może to będzie chwila Sakamoto i w końcu postawi on opór swojemu byłemu podopiecznemu - to by było bardzo w stylu WWE. Niewątpliwie po dwóch przegranych będzie łatwiej zdecydować o jego kolejnej porażce niż kiedy miałaby być to ten pierwszy raz kiedy zostanie odliczony do trzech - czy to będzie łączyło się z jego spadkiem gdzieś niżej?! Gdzie mógłby zająć miejsce w przypadku odepchnięcia od Ceny, Laurinaitisa, gdzie wyraźnie po heel turnie Big Showa nie ma dla niego najmniejszego miejsca?! Podsumowując jak widzicie pozycję Tensaia w federacji po pierwszych porażkach, pobiciu Sakamoto i najprawdopodobniejszym odejściu od niego?!

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

3

• Kotleten

2

• cumer1077

1

• Kosaki

1

Top użytkownicy w tym temacie

To według mnie było do przewidzenia,że Tensai nie będzie dominatorem.Co prawda dobrze walczy lecz nie nadaje się na posiadacza pasa WWE lub WHC.Będzie teraz prowadzić program z Sakomoto który myślę,że wygra.Potem pokręci się koło pasa USA czy Intercontinental.Być może feudzik z Kingstonem czy Ryderem.Myślę,że trochę za szybko wwe ustaliło program z Sakomoto.Sorry,że tak mało ale mam dziś ciężki dzień i pustke w głowie.

The Miz jest niesamowity.Wprowadzenie...

WWE po raz kolejny pokazuje, że Tensai jest im niepotrzebny i te ciągłe powroty są robione wyłącznie po to, bo Ci kreatywni myślą, że teraz coś z niego będzie... Początek był obiecujący bo faktycznie myślałem, że tym razem coś z niego będzie, ale teraz mogę spokojnie powiedzieć, że Tensai swojej sławy w tej federacji nie zdobędzie.

I jeszcze ten nieszczęsny feud z Sakomoto. Po co to komu? Dajcie spokój. Jak WWE chce takich walk, takich feudów to życzę powodzenia, ale dla mnie to jest jeden wielki syf i z dobrego zawodnika (być może..) robią gówno walczące ze swoim wprowadzającym... Chyba, że ten cały Sakamoto okaże się być wielkim ninja walczącym ze złem.. :lol

No cóż, Może i Tensai zapowiadał się na dominatora, było tak na początku ale teraz to nie Tensai dominuje lecz raczej dostaje łomot. Było wiadome że w WWE już nic nie osiągnie, w ogóle nie wiem po co ta cała szopka z powrotem jak i tak nie ma żadnych ciekawych feudów. Jeżeli nadal tak pójdzie to możliwe nawet że Tensai zostanie zwolniony i tak skończy się jego krótka przygoda z WWE po powrocie. Był zapowiadany na WHC Championa a tu jak widać nici z tego, jeżeli nadal tak będzie to skończy się zwykłą klęską. Nie wiem po co w ogóle był ten cały powrót ? Rozumiem że chcieli trochę zarobić itp. Ale żeby od razu marnować zawodnika. Szkoda ale co zrobić ważniejsze są pieniądze. Dzięki za dyskusje. :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Były plotki jakoby na Summerslam Tensai miałby walczyć o pas WWE, a tymczasem zgarnia dwie porażki na RAW pod rząd, a na ostatniej gali nawet go nie było. Jeśli Tensai wrócił do WWE by wygrać około 5 walk, a teraz przegrywa i się nie pojawia to nie rozumiem idei tego powrotu. Teraz zapewne rozpocznie się jego program z Sakamoto, lecz WWE sprawiło, ze Tensai nie ma już pozycji dominatora. Ponadto był on pupilkiem Laurinaitisa, który został zwolniony. Sprawia to, że ludzie zaczną na niego reagować obojętnie i całkiem inaczej niż po wygranej nad Ceną na którymś RAW. Po wygranym (mam nadzieję) feudzie z Sakamoto raczej kreatywni już nic dla niego nie wymyślą i moim zdaniem jest to początek końca jego przygody w WWE.

A TNA już sobie ostrzy ząbki :lol

Dzięki ;)

Myśle że na te porażki złożyło się kilka czynników.Na początek należy wymienić to że teraz w WWE mamy dużo dominatorów co tydzień dostających do walki jobberów.Mówie tu o Rybacku ,Brodusie Clayu itp.Po drugie to heel turn Big Showa,który teraz na Raw promowany jest na głównego potwora- niszczyciela.Też słyszałem o tym jakoby Tensai miał walczyć o pas WWE na Summer Slam,ale teraz prędzej obstawiałbym do tego właśnie Big Showa.Moim zdaniem odejście od Sakamoto może wiązać się ze zmianią gimmicku.Sam Tensai wspominiał w jednym z wywiadów że bardzo chciałby powróci do starego gimmicku A-Traina.Niewątpliwie najbliższe tygodnie będą dla niego kluczowe.Swoją drogą to ciekawą opcją byłoby wrzucenie go do walki o walizke Money in the Bank na zbliżającym się PPV,jednak nie oszukujmy się nie miałby on zbyt dużych szans na zwycięstwo.Dzięki za dyskusje!

• Styl:  Jasny

I jeszcze ten nieszczęsny feud z Sakomoto. Po co to komu? Dajcie spokój. Jak WWE chce takich walk, takich feudów to życzę powodzenia, ale dla mnie to jest jeden wielki syf i z dobrego zawodnika (być może..) robią gówno walczące ze swoim wprowadzającym... Chyba, że ten cały Sakamoto okaże się być wielkim ninja walczącym ze złem.. :lol

Ale w tym wypadku mielibyśmy jakiś feud z porządnymi podstawami. Historia underdoga, popychadła chcącego zemścić się na 'pracodawcy'. Osobiście wiąże nadzieje z nim w kontekście show o cruiserach (o którym się cały czas mówi, ale nie znam żadnych konkretów; oby nie skończyło się to na plotkach). Jako uczeń Taki Michinoku mógłby dać nam dobre show. Jednakże segment gdzie pociesza Lautinatisa, a później tańczy z Khalim i Mahalem (który, swoją drogą nagle się z drewnem dogaduje. WTF?) zabił całkowicie jego flow, mistyczność właśnie jak to patryniu wspomniał, ninjy. Tylko oby był to gimmick nie w stylu Kung-Fu Nakiego tylko Funakiego z Kai En Taia.

Co do Tensaia, myślę że Vince wpada w błędne koło i cierpi na przesyt większych gości. Big Show, Ryback, Tensai, Henry w zapasie, Clay. Oby tylko znaleźli coś ciekawego dla Morgana gdyby dołączył. Swoją drogą, gdy śledziłem TNA, Matt nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. Jednakże jestem ciekaw jego postaci w WWE. Dla mnie każda zmiana pracodawcy, co wiąże się z odebraniem postaci w zupełnie nowych barwach jest strasznie atrakcyjna. Taki offtop: Kiedy ostatnio miał miejsce transfer na linii TNA - WWE? Potrafiłbym wymienić kilka w drugą stronę, ale w tą? Podpowie ktoś?

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Tensai bardzo fajnie rozpoczął powrót w WWE. Później oczywiście mało kreatywni w dabljudabljui nie znaleźli dla niego czegoś dobrego. A przecież feud z takim Kanem, czy dużym Showem mógłby być bardzo ciekawy. Ewentualnie dołączyć do walki o któryś z pasów. Na początek mógłby to być IC albo UC. Zamiast powrotu Lorda, mogliby dać szansę tym młodym, lub komuś kto był wcześniej ważny a teraz jest tak na prawdę nikim np. Miz, Zack Ryder, Ryback, Sin Cara, Rhodes czy pożegnalny feud Henrego. WWE schodzi na psy przez kreatorów niczego...

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Zacznijmy od tego że od początku, gdy Tensai doszedł do WWE pył pushowany. Jak wiemy na początku pokonywał wszystkich nawet wielkiego Johna Ceny, co nie zdarza to się każdemu lecz później nie wiadomo co się stało, jakby stanął w miejscu zaczął przegrywać i wtedy coś czułem że przejdzie do MD lub nawet do jobbera, chociaż raczej to tylko moje fantazje co do jobbera. Lecz było można zobaczyć że nie na każdym Raw, walczył chyba tam było 2 Raw pod rząd w których nie walczył. Może powiem o wczorajsze sytuacji na Raw, jak będzie to spoiler to trudno, jak wiemy walczył on tak z Kiddem, i byłem przekonany jak chyab wszyscy że będzie to szybko walka tak znawy squash i wygra ją bezapelacyjnie Tensai, ale się niestety pomyliłem i byłem zaskoczony jak chyba wszyscy że wygrał Kidd, hmm.... może jakiś mały push dla Kidd'a oby, ale też nie rozumiem jednego nie wiem czy to było pierwszy raz, nie oglądam Raw jak Tensai nawala swoje hmmm.... mentora czy tam trenera a potem, w następnej walce już normalnie idą, ale i tez pytanie za co go nawala, ja przecież przez niego nie przegrał, mam nadzieje że na kolejnym Raw już z nim się nie będzie pokazywał. Podsumowując mam nadzieje że teraz Tensai zacznie feud z Kidd'em bo jak dla mnie może to znakomicie wyjść, może jakaś walka ich na najbliższym PPV w jakieś ciekawej stypulacji, było by dobrze. Co do tych porażek to mi się wydaje, że to nie jest jakiś zwiastun spadku, no chyba że przez kolejne tygodnie Tensai znów będzie przegrywał z osobami pokroju Kidd, to wtedy śmiało można powiedzieć że te porażki to ewidętnie zwiastun spadku, ale teraz tak przypomnę że parę tygodniu temu Tensai, kręcił się wokół pasa WWE. I tak na zakończenie coś tak czuje że Tensai ma duże szanse, na wygranie wali MiTB na tej gali, jeśli wygra to nie zdziwiłbym się że na tej samej gali wykorzysta walizkę na rzecz pasa WHC. Dzięki za dyskusje.

lig48.jpg

...ale też nie rozumiem jednego nie wiem czy to było pierwszy raz, nie oglądam Raw jak Tensai nawala swoje hmmm.... mentora czy tam trenera a potem, w następnej walce już normalnie idą, ale i tez pytanie za co go nawala, ja przecież przez niego nie przegrał, mam nadzieje że na kolejnym Raw już z nim się nie będzie pokazywał...

Otóż raz już zdarzyła się taka sytuacja, co mogłeś wyczytać w moim poście otwierającym dyskusję, Sakamoto został pobity po 1 czy 2 porażce (kolejno z Ceną albo z Sheamusem) i również to było wątkiem dyskusji, czemu to miało służyć, czy moze dojdzie do ich feudu czy co? Jak widzieliśmy tydzień temu i wczoraj Sakamoto wchodząc z Tensaiem zwyczajnie się boi, chowa i ucieka przed dominującym nad nim byłym Lordem. Teraz jak widać sytuacja obraca się o 180 stopni i to Tensai będzie jobberem, który w squashach przegrywa i to w 18 sekund! Z Kiddem! Nie ujmując mu ale jego 2 miesiące temu to nie było. Myślę, że finał tego obejrzymy na MitB, gdzie Sakamoto ostatecznie odwróci sie od Tensaia, a jeżeli nie to pewnie będzie jak kiedyś z Ricardo i z Maryse, że chcieli zdejmować walizkę dla swoich faworytów i wtedy wreszcie Tensai bedzie miał powód do kolejnego nawalenia pachołka. Na SS Tensai już napewno zostanie sam. Na jego wygraną w MitB nie ma kompletnie szans, już prędzej walizkę zdejmie Sandow albo właśnie Kidd niż on.

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Faktycznie, Sakamoto zamiast pomocnikiem, został niewolnikiem. Myślałem, że już po ich współpracy, ale ona trwa nadal. Jeśli chodzi o PPV, Tensai wciąż ma mieć duży push. Według mnie nie ma lepszego sposobu niż walizka. Ponadto walizkę powinien zdobyć heel, gdyż Sheamus mistrza raczej nie straci. Czyli Damien albo Tensai, a ze względu na obiecywany push, musi to być raczej Tensai. Nie powiem, ucieszyłem się, gdy Tensai został odliczony po 18 sekundach przez Tysona, gdyż spodziewałem się, że to będzie squash, ale to Tensai go wygra. Zgadzam się z fanem, Sakamoto zapewne będzie chciał wejść po walizkę, a taki Kidd czy Christian go po prostu zrzuci z drabiny. Za to pewnie będzie kolejne lanie od Tensai i koniec współpracy. Teraz widać, że z Tensai jest robiony jobber, ale nie rozumiem wtedy jego powrotu do WWE, skoro ma on służyć jako 20-sekundowy przeciwnik...

...Czyli Damien albo Tensai, a ze względu na obiecywany push, musi to być raczej Tensai...

Nie zapominaj, że to nie wszyscy uczestnicy SmackDown Money In The Bank Matchu, ja w nim spodziewam się conajmniej 2-3 heelów, Cody Rhodesa, którego upatruję jako zwycięzcę i strasznie bym się ucieszył z tego obrotu spraw oraz w koniecznosci Wade'a Barretta, chodź nawet nie wiem jak jego stan zdrowia, ale bym się nie zdziwił jakby wrócił, bo absolutnie z tym, że zapewne wygra heel się zgadzam, dodam tylko, że obojętnie od wyniku walki o WHC. (Barrett >>> Powrót >>> Tweener jak obecnie każdy po powrocie...?).

...Teraz widać, że z Tensai jest robiony jobber, ale nie rozumiem wtedy jego powrotu do WWE, skoro ma on służyć jako 20-sekundowy przeciwnik...

Pewnie miał zagwarantowane w kontrakcie, że dobry program na początek z Ceną, koło Laurinaitisa, a dalsza przyszłość jak się potoczy to się potoczy no i się potoczyła. Inna opcja to zmiana gimmicku może wiążąca się też z tym odejściem Sakamoto. A-TRAIN!

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png