Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Euro 2012 - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja skomentuje dzisiejsze i jutrzejsze mecze.

Francja-Ukraina

Myślę,że będzie to dobry mecz.Dużo akcji na Ukraińców ale wygrają Francuzi 1-0.Bramkę strzeli Benzema.

Anglia-Szwecja

Anglia zawsze przegrywała lub remisowała ze Szwecją.Teraz stawiam na Anglików.Wygrają 2-0 po bramkach Lamparda i Terry'ego.

Polska-Czechy

Polacy prezentują świetną formę.Wygrają 1-0 i wyjdą z grupy.Bramkę strzeli Boenisch lub Perquis(jak zagra).

Rosja-Grecja

Domyślam się pogromu Greków.Coś około 4-0 dla Rosji po golach Pavluchenki 3 i Kerzakova.

The Miz jest niesamowity.Wprowadzenie...

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

8

• Ulicznik Xeb

6

• Deep

5

• fanfanfan

4

Top użytkownicy w tym temacie

Ukraina vs. Francja

Pogoda w tym meczu rozdawała karty i jestem ciekawy jak ten mecz by się potoczył gdyby nie warunki atmosferyczne. Po kilku minutach nad stadionem rozjaśniało, sędzie przerwał spotkanie, piłkarze udali się do szatni, a kibice? A kibice na golasa świętowali jakże piękną atmosferę na stadionie :lol Francja w kilka minut wbiła dwie bramki i to jakby miało przełożenie na dalszy przebieg meczu, bo Ukraina była tym sparaliżowana. Oczywiście mieli kilka okazji, ale przez większość meczu to Trójkolorowi byli przy piłce.

Szwecja vs. Anglia

Muszę się przyznać, że nie oglądałem całego meczu. Po 1. połowie znudziło mi się i poszedłem spać. Po przeczytanej relacji na onecie błędem było pójście spać bo w 2. połowie mecz się rozpoczął. Wynik 3:2 był drugim wynikiem jeśli chodzi o bramki na tych mistrzostwach, bo pierwszy nam się ukazał w meczu Portugalia - Dania. Gratulacje dla Anglii i pewnie w następnym meczu wystąpi Rooney, a dla Szwedów to koniec mistrzostw, choć mieli szansę na ich przedłużenie.

Dziś wielki mecz dla nas wszystkich. Polska - Czechy. Czy pierwszy raz w historii uda nam się wyjść z grupy? Wszyscy wierzymy w zwycięstwo i tak ma być! Zaśpiewajmy hymn, wywieśmy flagę, cieszmy się jak dzieci bo warto!

Ukraina vs Francja

Już po zaledwie czterech minutach sędzia musiał przerwać spotkanie z powodu złych opadów atmosferycznych. Postąpił słusznie, nie chciał narażać piłkarzy na jakiekolwiek kontuzje. Po wznowieniu meczu pierwsza połowa przebiegła spokojnie dla obu drużyn, było wyrównanie i każdy miał swoje szanse na zdobycie bramki. W drugiej połowie oglądaliśmy już całkowity pokaz futbolu w wykonaniu Francuzów. Szybkie strzelenie dwóch bramek sprawiło, że Ukraińcy nie mogli się pozbierać i już nie istnieli na tym boisku. Do samego końca meczu nie potrafili już stworzyć pod bramką Llorisa większego zagrożenia, za to sami mogli stracić kolejne bramki. Na szczęście ratował ich świetnie dysponowany Pjatow, a kiedy to nie wystarczało, pomagało szczęście. Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone, chociaż kto wie jak by to się skończyło gdyby sędzia nie przerywał meczu, ale w tych złych warunkach większe szanse mieli niewątpliwie Ukraińcy by skutecznie zatrzymywać Trójkolorowych w obronie.

Szwecja vs Anglia

Mecz z początku nudny i tak było przez całą pierwszą połowę. Anglicy dominowali i skutecznie to pokazali strzeleniem bramki po świetnym dośrodkowaniu. W drugiej połowie dopiero można było mówić o równym i świetnym spotkaniu. Najpierw nieszczęśliwie piłka odbiła się od jednego z Anglików i wpadła do bramki. Następnie po dośrodkowaniu pod polem karnym znalazł się Mellberg i wykorzystał swoją szansę. Z 1:0 zrobiło się nagle 2:1 dla Szwedów. Anglicy z piłkarskiego raju znaleźli się w piekle, lecz nie poddali się i zaczęli odrabiać straty. Świetnym pomysłem było wprowadzenie na boisko Wallcota (w ogóle dziwię się dlaczego on nie gra w pierwszym składzie. Swoją grą wiele wnosi do ataku Anglików. Zwłaszcza jest aktywny na skrzydłach), który dał wyrównanie dla Anglików, a następnie dzięki jego podaniu drogę do bramki w świetnym stylu znalazł Welbeck i tym sposobem Szwedzi pożegnali się z EURO 2012.

Wszystko powiedziała nam druga połowa. Szwedzi powoli żegnali się z turniejem, ale w drugiej połowie ruszyli do ataku i wysunęli się na prowadzenie. Po wymianie ciosów niestety wylądowali na deskach.

Dzisiaj ostatnie spotkania w Grupie A. Mecz Rusków z Grekami mnie mało interesuje bo Rosjanie są już jedną nogą w ćwierćfinale, a ten mecz da im kolejne 3 punkty na zakończenie, bowiem bez problemu pokonają Greków. Za to w drugim meczu będą ważyć się nasze losy. Polacy MUSZĄ pokonać Czechów i jeśli się to uda to po raz pierwszy czeka nas ćwierćfinał. POLSKA GOLA ! POLSKA GOLA !

deathnotep.png

angle_02.gif

Polska vs. Czechy

Wielki Smuda zapowiada, że w przygotowaniach jak i na Euro będziemy grali w taktyce ofensywnej, a przychodzi co do czego to trener wystawia 3 defensywnych pomocników. Czy to było mądre? Przyznam się, że naprawdę myślałem, że Polacy wygrają, ale oczywiście daliśmy dupy, a największą część dał Murawski, który najpierw zjebał podanie, a później zamiast sfaulować i dostać żółtą kartkę to patrzył jak Czesi biegną do naszej bramki i strzelają decydującą bramkę. Po tym meczu nadal byłem niezadowolony, ale wszystko przeszło i trzeba żyć dalej. Była fantastyczna szansa za zrobienie czegoś wielkiego, ale przecież my nigdy nie wyszliśmy z grupy, więc nie wiem dlaczego wszyscy są teraz w "żałobie" :lol Mieliśmy parę okazji w 1. połowie i wtedy powinna paść bramka i wtedy mogliśmy zdecydować o przebiegu meczu, no ale cóż... Czechy i Grecja są w ćwierćfinale - niby szok, ale pokazali, że potrafią grać w piłkę i tyle.

Portugalia vs. Holandia

Ten mecz dla Ronaldo był momentem do pokazania, że to on jest najlepszym piłkarzem na tym turnieju i tak się stało. Cris strzelił 2 bramki i zdecydowanie powinien strzelić więcej bo miał ku temu okazje. Holandia wyszła do tego meczu kompletnie bez nadziei, jednak strzelili bramkę i to był taki moment przełomowy. Portugalia nie czekała i doprowadziła do remisu. Z jednej strony pech Holandii bo gdyby te wszystkie strzały znalazły miejsce z bramce bo wynik mógłby być kompletnie inny, a z drugiej trony mają szczęście bo Portugalia też miała sporo okazji. Niemcy z kompletem pkt i Portugalia grają dalej i dla mnie jest to dobry podział, bo Holandia nie zasłużyła na ćwierćfinał, a jeśli chodzi o Danię to zapewne jeszcze o nisz usłyszymy, bo mają zajebisty zespół.

Dzisiaj kolejne mecze w Polsce i pewniakiem są Hiszpanie, a kto dalej to zobaczymy wieczorem :)

Dodano:

Pora na ćwierćfinały.

Portugalia vs. Czechy

Portugalia po golach Ronaldo odrodziła się, jednak ten mecz powinien zakończyć się innym wynikiem. Tylko 1:0 to mało. Sam CR7 miał mnóstwo okazji na strzelenie bramek, ale niestety brakowało mu szczęścia. Czesi podwyższyli poziom naszej grupy, uważanej za najsłabszą i zdecydowanie udowodnili, że to oni, a nie Polska powinni wyjść z grupy. Tak jak już mówiłem, wynik słaby, mógłby być lepszy, Portugalia idzie dalej i teraz tylko czekać na przeciwnika :)

Niemcy vs. Grecja

Zastanawiałem się czy obejrzeć ten mecz czy przełączyć na TVN, gdzie puszczali Harry'ego Potter'a :lol Niemcy wyłożyli nie najmocniejszy skład, przez co Grecja mogła wygrać ten mecz. Potoczyło się inaczej, ale i tak należą się brawa. Grecy swoją grą zaskoczyli mnie, bo to Niemcy powinni przeważać, a ten mecz w 1. połowie stał jakby na równi. Cała dramaturgia zaczęła się gdy Grecy strzelili bramkę. Trener Niemców zaczął się denerwować i posłał na rozgrzewkę najlepszych graczy. W pewnym sensie zlekceważył rywali, ale to co stało się później przekroczyło najśmielsze oczekiwania. W krótkim czasie wynik zmienił się z 1:1 na 3:1 co dla mnie było przegapionymi emocjami, gdyż na chwilkę przełączyłem na TVN... Cholerny Potter :roll: Dalszy mecz to głównie napór Niemieckiej drużyny, ale Grecy wykorzystując rzut karny ustanowili wynik na 4:2. Mecz ładny, nie było aż tak dużo fauli, no i sporo bramek. :)

Ćwierćfinały

Portugalia vs Czechy

W tym spotkaniu Czechom wystarczyło sił tylko na pierwsze minuty meczu, a potem praktycznie w pełni oddali pole gry przeciwnikom. Portugalczycy utrzymywali się przy piłce prawie całe spotkanie, raz po raz napierając na bramkę Cecha. Niestety, albo zabrakło szczęścia, albo Czeski bramkarz dobrze się spisywał. To był zdecydowanie Mecz C.Ronaldo. Mimo, że nie pokazywał tego swoją grą, ale to właśnie on oddał najwięcej strzałów na bramkę, aż w końcu udało mu się zdobyć tego zasłużonego gola. Po stronie Czechów bodajże jedynie dwóch piłkarzy próbowało włączać się do ataku, ale bez pomocy reszty zespołu niewiele mogli zdziałać i ostatecznie skończyło jak się skończyło.

Wynik rzecz jasna może nie zadowalający ze względu na wiele sytuacji, ale na pewno zasłużony. Portugalczycy od początku do końca przeważali i grali swój wielki futbol. Szkoda, jednak tych wielu zmarnowanych okazji, bowiem to mogło się skończyć o wiele większym wynikiem i pogrążeniem Czeskiej Reprezentacji. Drużyna Czeska słono zapłaciła za szybkie tempo gry w ostatnim grupowym starciu z Polską.

Niemcy vs Grecja

Zdziwiłem się, że Niemcy nie grali swoim najmocniejszym składem, bo przecież był to mecz o wysoką stawkę. Widać, że nieco znieważyli swoich rywali, a wiemy, że Grecy to drużyna, która potrafi wykorzystać błędy rywali i potrafi grać w piłkę co już pokazali wychodząc z grupy.

Od pierwszej minuty mecz został zdecydowanie zdominowany przez Niemiecki zespół. Do przerwy Niemcy prowadzili 1:0 i był to najniższy możliwy wymiar kary dla Greków. Gdyby wicemistrzowie Europy byli nieco bardziej skuteczni, losy spotkania byłyby już przesądzone po 45 minutach gry. W drugiej połowie Grecy pokazali, że są ambitną drużyną i potrafią mierzyć się z najlepszymi wyrównując na 1:1. Wtedy można było odnieść wrażenie, że będziemy świadkami emocjonującego spotkania, aż do końca, ale jednak było zdecydowanie inaczej. Niemcy doszczętnie zmiażdżyli Greków wychodząc na prowadzenie 4:1. Było już w zasadzie po meczu i Grecy mogli się już jedynie modlić by nie odnieść jeszcze większego poniżenia. Udało im się strzelić bramkę z rzutu karnego i był to dla nich pożegnalny gol.

Wynik oczywiście słuszny. Wygrała drużyna lepsza, która stworzyła sobie o wiele więcej sytuacji pod bramkowych, częściej byli przy piłce i to spotkanie należało do nich. Mimo, że nie grali swoim podstawowym składem, bowiem było kilku zmienników to i tak rywale nie potrafili tego wykorzystać i podobnie jak w pierwszym ćwierćfinale, aż szkoda, że padł ''tylko'' taki wynik. Greków, jednak trzeba pochwalić za grę na tym Euro. Byli drużyną skazywaną na pożarcie, ale udało im się wyjść z grupy co jest dla nich wielkim sukcesem.

Dodano:

Czesi podwyższyli poziom naszej grupy, uważanej za najsłabszą i zdecydowanie udowodnili, że to oni, a nie Polska powinni wyjść z grupy.

Cóż... Czesi przegrali i to z kretesem z Ruskimi, z którymi my wywalczyliśmy remis. Wygrali za to z Grekami, z którymi również zremisowaliśmy. Na domiar złego Grecy pokonali Rosjan... Tak w zasadzie to jedynie ostatnie spotkanie zaważyło na wszystkim. Nie uważam, że nie zasłużyliśmy na wyjście. To prawda, że mogliśmy lepiej zagrać, ale też nie można winić samych piłkarzy... Smuda też dał ciała...

deathnotep.png

angle_02.gif

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Nie ma co dywagować że remisując z Rosją która pokonała Czechów, to my powinniśmy przejechać się po Pepiczkach jak walec. W kopanej 2 + 2 nie zawsze równa się 4. Nie rozumiem też zwyczajowego u nas brania w obronę piłkarzy i skazywania na stryczek trenera. Smuda kiepskim trenerem jest, ale nie zmienia to faktu że na boisku o wyniku decydują piłkarze. Szczęsny rozegrał fatalne 60 minut osłabiając drużynę i zawalając gola, Piszczek przez wszystkie 3 mecze wyglądał bardziej jak średni obrońca polskiej e-klapy niż najlepszy defensor Bundesligi, Błaszczykowski zagrał nieźle jakieś 45 minut z Rosją, Murawski grał taki piach że naprawdę sądzę że lepiej spisał by się jakiś 12latek wyciągnięty z orlików, Obraniak poza stałymi fragmentami nie pokazał nic, Benisz zachowywał się jakby nie grał ostatnie dwa lata, a fakt rzeczywiście nie grał. Mniejsze pretensje można mieć do Lewandowskiego bo nie jest maszyną żeby wypracować podanie otwierające, asystę i bramkę w jednej akcji. Dobry turniej miał Polański, Perquis, Wasilewski i Tytoń. 4 z 23. Tymczasem ludzie krzyczą nic się nie stało. Stało się ostatnie miejsce w grupie śmiechu na własnych stadionach to przesada nawet jak na nich.

Co do innych drużyn - Niemcy gdy się rozpędzą wyglądają jak wyjęci z Fify. O ile zastopują z przestojami w grze i głupimi stratami powinni spokojnie wygrać ten turniej czego szczerze im życzę. Daleko mogą zajść Anglicy, liczę też na pobudkę Francuzów : )