Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Brem TEN!!! [V.12]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

scaled.php?server=16&filename=bremten.png&res=medium

Czas na podsumowania maja. Na poczatku zaznacze że moje Brem TEN chyba sie musi ograniczyć do WWE, myślałem że wystarczy cos stwierdzić czytając jakies raporty z TNA i ich gdzieś tu wstawiać ale chyba tak się nie da. Teraz juz trochę na siłe musiałem szukać 10 która coś osiągnęła no ale i tak nikt z TNA mi się nie nasunął co świadczy że chyba jednak nie oglądając nie mozna oceniać a juz napewno porównywać więc niestety BT musi zostać okrojone. No to do rzeczy.

scaled.php?server=21&filename=cmpunk4z.png&res=landingby ZiuteX

1. CM Punk- No wiem, wiem, nuda... No ale co ja mogę za to począć ;P CM Punk nieprzerwanie wymiata, wciąż nieprzerwanie świetnie sprawdza się w roli mistrza. Niektórzy twierdzą, że się znudził ale ja się z tym absolutnie nie zgadzam. Spokojnie mógłby trzymać pas jeszcze raz tyle. No ale co do maja. Obronił pas na OtL w świetnej walce, w świetnym stylu. Na tygodniówkach tez pokazuje klase, rewanż z Bryan'em na ostatnim Raw mimo, że przegrany to świetny no i nieczysto. Dodatkowo mam wrażenie, że wraca do formy przy micu, ostatni segment z Laurinaitisem no po prostu genialny. No i został umieszczony na okładce WWE'13 co też jest jakimś wyróznieniem.

scaled.php?server=818&filename=bigshowd.png&res=landingby Daimon

2. Big Show- Zdecydowany awans w rankingu, z 8 na drugie miejsce. Zastanawiałem się nad pierwszym ale w sumie pierwsza połowa miesiąca to była porażka w jego wykonaniu. Ultraponiżenie jakiego doznał, stracił całą wiarygodność i został zwolniony. No ale za to potem pokazał, że to wszystko było bardzo dobrze uzasadnione. Wrócił, doprowadził do porażki Ceny w ME ppv. Przeszedł heelturn i to w pięknym stylu. Awansował na głównego heel'a federacji i przez pierwsze dwa tygodnie w nowej roli radzi sobie genialnie. Sieje zniszczenie, mści się, rozdaje piąchy no i demolka z ostatniego Raw. Zniszczył niepokonanego Clay'a i mistrzów TT jakby byli natrętnymi komarami. Oby tak dalej!

scaled.php?server=824&filename=danielbryanp.png&res=landingby Pietrek

3. Daniel Bryan- Debiutuje w moim rankingu i to od razu na podium. Po stracie WHC i przegraniu rewanżu wszyscy wróżylismy mu rychły powrót do midcardu. Jednak w maju pokazał jak bardzo się myliliśmy. Został #1 contenderem do pasa WWE. Zrobił świetną walkę z Punk'iem na ppv, co prawda przegrał ale nie dal za wygraną. Dostał rewanż na Raw który juz wygrał. Co prawda było to no title mach ale tak czy siak przypiął mistrza, nieczysto bo nieczysto ale przypiął. Po drodze wykazał się nielada odwagą masakrując Kane'a krzesłem za co jeszcze tak w pełni nie zapłacił więc pewnie wszystko przed nim. Tak więc mimo porazki na ppv jak dla mnie zasłużył na podium i maj był dla niego bardzo udanym miesiącem.

scaled.php?server=846&filename=christian2p.png&res=landingby Pietrek

4. Christian- Kolejny debiutant jednak jego wcześniejszą nieobecnośc w rankingu BT mozna tłumaczyć nieobecnością. Tak czy siak wrócił na ppv, wygrał BR o miano pretendenta do dowolnie wybranego pasa midcardu. No i owy pas wygrał przy okazji przechodząc faceturn. Pokonał Rhodes'a zdobywając pas IC, który obecnie ma dosyć sporą wartość. Potem umacniał się pokonując nic nie znaczących jobberów. Można też dodać że dostał dodatkowo finisher, frogsplash'a, który wychodzi mu całkiem ładnie. Teraz tylko tyrzymac kciuki, żeby przy nim pas IC nie stracił wartości którą Rhodes mu przez tak długi czas wyrabiał.

scaled.php?server=11&filename=johnlaurinaitis.png&res=landingby ZiuteX

5. John Laurinaitis- Nie tylko utrzymał się w rankingu ale nawet i awansował. John Laurinaits dodkonał niemożliwego, emerytowany wrestler, obecnie straszy pan w garniturku nie tylko wystąpił w ME ppv ale na dodatek go wygrał. I to z kim? Z samym John'em Ceną. Jak wygrał to inna sprawa no ale no liczy się fakt. Wygrał, nie dał sie wylac, obronił posade, uknuł plan jak to zrobić, imo świetny plan, poniżył i zwolnił Big Show'a pokazując, że nikt nie ma prawa nabijac się ze swojego szefa bez poniesienia konsekwencji. Peple power trwa!

scaled.php?server=27&filename=sheamus3d.png&res=landingby Daimon

6. Sheamus- Może nic mega fascynującego się z nim nie działo no ale wciąz jest mistrzem i radzi sobie nieźle. Wygrał na ppv z 3 przeciwnikami broniąc pas i tym samym przerywając swoją złą passe wieloosobowych pojedynków. Ponadto nie ulega reżimowi people power, mówi co mysli, dodatkowo uszkodził przypadkiem albo nie i tak kulawego Laurinaitis'a. Sprawuje sie dobrze, robi niezłe walki, dominuje, przy mikrofonie tez nie zawodzi tak więc na liście znaleść się gdzies musiał.

scaled.php?server=339&filename=albertodelrio2f.png&res=landingby fanfanfan

7. Alberto Del Rio- Można powiedzieć, że dopiero w maju Alberto na dobre wrócił do gry. Wrócił, walczył i pas na ppv, przegrał ale później na SD pokonał Ortona i Kane'a zostając tym samym #1 contenderem do pasa WHC i szykuje nam się mam nadzieje, całkiem ciekawe starcie z Sheamus'em. Oby tylko ich feud sie jakoś fajnie rozkręcił. No i dodatkowo na ostatnim Raw pokonał samego mistrza stanów zjednoczonych! I to w niecałą minute!!!

scaled.php?server=37&filename=xaqmmd.jpg&res=landing

8. Paul Heyman- Pokazał się może i tylko dwa razy ale liczy się fakt, że się pokazał. Zaliczył powrót po wielu latach, przyszedł za swoim podopiecznym. Dam dwa bardzo ładne speech'e, sprowokował i pozwał do sądu Triple H'a. Ogólnie znalazł się tu trochę z braku laku tak jak kolejna dwójka ale jakby nie patrzeć jego powrót był zaskoczeniem i to pozytywnym więc ponieważ nie było lepszych czemu miałby się tu nie pojawić.

scaled.php?server=571&filename=kane2p.png&res=landingby Pietrek

9. Kane- Jak pisłem w poprzedniej pozycji, trochę z braku laku. Chociaż jakby nie patrzeć, ni z tego ni z owego zaczął się kręcić przy pasie WWE. Co prawda trochę jako ofiara. A to go Bryan pobije krzesłem, a to go Punk pobije krzesłem, czasem on też komus przywalił krzesłem. No ale tak czy siak coś się z nim dzieje, prawdopodobnie dostanie dodany do walki o WWE no, miał szanse zostac pretendentem do pasa WHC tak więc no coś się z nim dzieje. No i wygrał walkę na ppv, może i preshow, może i z Ryder'em no ale wygrał.

scaled.php?server=717&filename=brodusclayf.jpg&res=landingby fanfanfan

10. Brodus Clay- Tutaj już kompletnie mi zabrakło pomysłu. Brodus powoli zaczyna odgrywać większą rolę. Przez cały miesiąc powiększał swoje pasmo zwycięstw pokonując już coraz to powazniejszych przeciwników. Zaczynał od jobberów, w maju pokonywał już Swagger'a, Ziggler'a czy Miz'a czyli generalnie byłych posiadaczy głównych pasów. No ale jak na ironie głównym powodem dla którego się tu znalazł było ostatnie Raw kiedy to po raz pierwszy skończył na ziemii. Widac, że jest coraz istotniejszą postacią, miał walczyc w ME, prawdopodobnie to wydarzenie będzie cos za soba ciągnęło. No i mimo wszystko wciąż jest niepokonany.

Oto zestawienie maja, juz czwarte Brem TEN!!! Widać już pewne zależności jak np fakt, że Punk od pierwszego rankingu znajduje się w okolicach podium, to jego drugie pierwsze miejsce i chyba tylko raz na tym podium nie stał. No ciekawe jak długo utrzyma tak wysoką formę. Zapraszam do komentowania, sprzeciwiania się, pisania swoich zażaleń, pomysłów, propozycji ;)

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

2

• Mr. Underson

1

• Deep

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

No dobra, zaczynajmy. Zacznę od tego, że moim zdaniem jednak warto byłoby wprowadzić do rankingu gości z TNA, moim zdaniem po prostu wyglądało to lepiej kiedy zebrałeś do kupy MS, no ale to ju twój ranking i zrobisz co zechcesz, ja osobiście widziałbym takiego Roode'a nawet na tym ostatnim miejscu. Co do samego rankingu : czy Brodus zasłużył na to wyróżnienie? Spójrzmy prawdzie w oczy, stoczył tylko jedna "prawdziwą" walkę, której na dobrą sprawę nie możemy nawet nazwać walką bo nie zabrzmiał dźwięk gongu. Poza tym nie został zamieszany w żaden konkretny feud, po prostu po mału rozprawia się z coraz lepszymi zawodnikami. Być może po walce Showa z Ceną Brodus mógłby pofeudować z tym pierwszym i powiedzmy walka na SS, ale to bardzo odległe plany. Następnie Kane, noo moim zdaniem nieco za nisko, mi osobiście podoba się ten feud jaki prowadzi z Punkiem i Bryanem, został włączony do walki o pas WWE której i tak nie wygra, no ale sam ten fakt jakoś się liczy. Heyman ... małe zaskoczenie, chociaż muszę przyznać że jego speeche genialne, to małe starcie z Triple H'em z pewnością podkręci feud pomiędzy nim a Lesnarem, co nie zmienia faktu że nie powinien wyprzedzić Kane'a. Kolejny jest Del Rio - kolejny No.1 Contender, no tutaj w sumie nie mam zastrzeżeń, twój opis w pełni zgadza się z moimi odczuciami. Sheamus za nisko!!! Dobrze by było zamienić go na miejsca z CC. Jak dla mnie rudy jest zaj*****ym mistrzem i mimo że praktycznie cały czas dzieje się z nim to samo, to choćby na ostatnich 3 SD! serio chciało się go oglądać, podczas gdy Christian niby to prowadzi ten feud z Rhodsem i robi rzeczywiście godne uwagi walki to jakoś wciąż pozostaje trochę z tyłu. Laurinaitis - nic dodać, nic ująć - PEOPLE POWER! Dawno już nie mieliśmy takiego niewdzięcznego palanta w roli GM'a - super robota, super pomysł. Jedyne co mi teraz brakuje to powrót Austina i skopania jego małego zadka. D Bryan - Zdecydowanie nie znalazł się na podium bez powodu - pomimo wszystkich przeciwności i straty pasa WHC od razu zakręcił się wokół drugiego głównego pasa i choć na razie bezowocnie próbuje go zdobyć, feud prowadzi genialnie. Ludzie po prostu kupują to jego YES! Big Show - najbardziej kontrowersyjna postać ostatnich tygodni - olbrzym przeszedł heel turn w wielkim stylu, no i ma zagwarantowaną walkę wieczoru na PPV. Dominuje każdego, choć raczej i tak nie da rady Cenie. CM Punk - no cóż, chyba musimy po prostu przywyknąć do tego, ze Punk na stałe osiadł na pierwszym miejscu. Jest mistrzem od bardzo dawna i wielu osobom się nudzi sle prawda jest taka że jest to najodpowiedniejszy człowiek do trzymania pasa WWE. Tyle ode mnie ^^

No dobra, zaczynajmy. Zacznę od tego, że moim zdaniem jednak warto byłoby wprowadzić do rankingu gości z TNA, moim zdaniem po prostu wyglądało to lepiej kiedy zebrałeś do kupy MS, no ale to ju twój ranking i zrobisz co zechcesz, ja osobiście widziałbym takiego Roode'a nawet na tym ostatnim miejscu.

No kurcze własnie wiem ale TNA oglądac mi sie nie chce a bez tego nie mam zupełnie porównania. A np teraz Roode spokojnie powinien się znaleśc w rankingu i to nie na ostatnim miejscu bo został najdłużej panującym mistrzem TNA ever. No ale dowiedziałem się o tym i tak po stworzeniu rankingu. Jeszcze jakby na forum ktoś pisał raporty TNA takie świetne jak Kotleton pisze WWE, dokładnie opisując segmenty i dodając opinie o walkach (bo ppv ani tygodniówek TNA to już w ogóle zupełnie nikt nie komentuje), to dużo łatwiej byłoby mi ich tu wstawiac bo no same wyniki nic mi nie dają.

Następnie Kane, noo moim zdaniem nieco za nisko, mi osobiście podoba się ten feud jaki prowadzi z Punkiem i Bryanem, został włączony do walki o pas WWE której i tak nie wygra, no ale sam ten fakt jakoś się liczy. Heyman ... małe zaskoczenie, chociaż muszę przyznać że jego speeche genialne, to małe starcie z Triple H'em z pewnością podkręci feud pomiędzy nim a Lesnarem, co nie zmienia faktu że nie powinien wyprzedzić Kane'a. Kolejny jest Del Rio - kolejny No.1 Contender, no tutaj w sumie nie mam zastrzeżeń, twój opis w pełni zgadza się z moimi odczuciami.

Hmm no i generalniu tutaj chyba rzeczywiście przyznam Ci racje. Chociaż generalnie to dodany do walki o pas został już w czerwcu ;P A w maju tylko obrywał krzesłami i wygrywał walki przez DQ albo no contest a to i tak tylko od jakichś 2 tygdoni a wczesniej go nie było wcale albo się bawił z Ryder'em w preshow. No ale rzeczywiście tak czy siak zrobił więc niż Heyman, fakt ;)

Sheamus za nisko!!! Dobrze by było zamienić go na miejsca z CC. Jak dla mnie rudy jest zaj*****ym mistrzem i mimo że praktycznie cały czas dzieje się z nim to samo, to choćby na ostatnich 3 SD! serio chciało się go oglądać, podczas gdy Christian niby to prowadzi ten feud z Rhodsem i robi rzeczywiście godne uwagi walki to jakoś wciąż pozostaje trochę z tyłu

A tutaj się z kolei nie zgodzę.Sheamus owszem jest dobrym mistrzem ale nie dzieje się z nim nic konkretnego. Jego feudy nie mają podbudowy, w maju to już w ogóle to fatalfour trochę z nikąd się wzięło, oby teraz było lepiej, ostatnie SD zapowiada że może byc ciekawy feud z Del Rio ale to też juz czerwiec ;P No a Christian znalazł się wysoko nie ze względu na te nijakie walki na tygodniówkach z jobberami tylko za fakt powrotu, facetrunu i zwycięstwa dwóch walk na ppv w tym jednego battle Royal a drugiej walki o pas z bardzo solidnym mistrzem więc jak dla mnie zasługuje na miejsce na którym się znalazł ;)

Co do robienia zestawienia z gwiazdami TNA to jest mi to w sumie obojętne, fedki od Dixie i tak nie oglądam, czasami tam zobaczę na jakieś urywki, ale to za mało by być obiektywnym, dlatego ja zostałbym przy tym jak jest teraz, ale to oczywiście twój pomysł i twój zestaw.

Co do samego rankingu: Na ostatnim miejscu mamy Brodusa, ale spójrzmy wprawdzie w oczy. Co on zrobił takiego by się tutaj znaleźć ? Co prawda prowadzi swój streak zwycięstw, ale są to wygrane w squashach i nic ciekawego nie dają do RAW. Ostatnio być może dostał godnego sobie rywala, ale walka nawet się nie rozpoczęła i Clay został zniszczony przez Showa. I tutaj właśnie pojawia się dla niego szansa. Jak tylko Byk zakończy swój feud z Jaśkiem to on może ruszać do olbrzyma i w końcu coś ciekawego zacznie się z nim dziać bo póki co nie należy mu się żadne miejsce w rankingu. Dalej mamy Kane - zasłużył by się tutaj znaleźć, ale na pewno nie za Heymanem. Powinien być wyżej. Ostatnio kręci się wokół pasa WWE i dostał nawet szanse by go zdobyć, mimo że ma najmniejsze szanse by to zrobić. Jest to jednak jakieś wyróżnienie i za pewne Big Red Machine jako postać charyzmatyczna podniesie trochę poziom feudu Bryana z Punkiem, który w tamtym miesiącu był strasznie słaby. Heyman - ... pojawił się jedynie dwa razy jako reprezentant Lesnara, ale były to dwa solidne występy, pokazał się z dobrej strony tworząc bardzo dobre speache. Do tego zadarł z Triple H'em, ale to nie zmienia faktu, że będzie za pewne tylko tłem podczas feudu Hunter/Lesnar. Nie powinien wyprzedzić Kane. Dalej mamy Del Rio. W sumie to podobnie jak Underson zgadzam się z tym co napisałeś. Dopiero w maju wrócił do gry i to tak solidnie zostając pretendentem do pasa. Jednak na tytuł myślę, że jeszcze za wcześnie. Sheamus jest WHC, ma mega promocje, ale no dla mnie to jest takie zwykłe panowanie. Nic ciekawego w speachach, walki tworzy dobre, ale powinni mu dawać bardziej wymagających tych rywali niż takich pokroju Swaggera. Do tego częściej mikrofon i przydałby się jakiś polot w tych jego promach bo z tym u niego jest krucho... Przynajmniej jako face. Takie moje zdanie. Christian - zaliczył powrót w wielkim stylu, zdobył pas po dość solidnej walce, na tygodniówkach dobrze sobie radzi, jednak ten feud z Codym przydałoby się jakoś urozmaicić jakimiś promami i segmentami bo nudno bez tego. Laurinaitis - tego pana nie mogło tu zabraknąć. Chyba od czasów Bischoffa nie było takiego skurwiela jakim jest obecny GM obu brandów. Nie zapominajmy również o jego ''zwycięstwie'' nad Ceną co jeszcze bardziej umocniło go w swojej roli i pokazał, że nie warto z nim zadzierać. Bryan - nie odzyskał pasa mistrzowskiego, ale z miejsca stał się pretendentem do głównego tytułu. Może jego feud z Punkiem nie był genialny, ale walka na OTL przebiła wszystko. Teraz jeszcze skupił się na Kane pozbawiając go szansy na pas WHC, ale dając szanse na pas WWE. A jego ''YES'' jest już rozpoznawalną marką i przez to wybija się jeszcze bardziej. Show - heel turn mega trafiony. Ktoś taki jak on świetnie czuje się w tej roli i to mu po prostu służy. Niszczy swoich dawnych ''przyjaciół'' pokazując, że już nie zależy mu na niczym. Do tego świetne proma i zasłużył na zwycięstwo nad Ceną na No Way Out. Dla mnie to on jest wrestlerem Miesiąca ! Punk - no tak, trzeba się chyba do tego przyzwyczaić. Dobre proma, dobre walki, mimo, że już się wszystkim nudzi to póki co nie widzę aby stracił swoje mistrzostwo... przynajmniej do SummerSlam.

deathnotep.png

angle_02.gif