Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mamed Khalidov w UFC? Czy to się mu opłaca?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

e0e718bd000ea1d44e2c133f
Propozycja przesłana mailem to tylko wstęp do dalszych negocjacji. Menedżer Mameda podkreśla, że… Sprawdź.

W federacji KSW Mamed Khalidov osiągnął już wszystko. Łatwo i szybko rozprawiał się ostatnio z kolejnymi rywalami. Po wygranej na KSW 19 wojownik w końcu uznał, że to najwyższy czas na spróbowanie swoich sił za oceanem. Poprosił swoich menedżerów Martina Lewandowskiego i Macieja Kawulskiego o załatwienie kontraktu w UFC, najlepszej federacji świata.

Informowaliśmy już, że szefowie KSW nawiązali kontakt z Joe Silvą, matchmakerem UFC. Okazało się, że Amerykanie są chętni zatrudnić Mameda, gdyż śledzą uważnie jego karierę i cenią jego dokonania.

Joe zna Mameda bardzo dobrze. Wie, z kim walczył, wie, w jaki sposób walczył i jest zainteresowany jego obecnością na gali UFC. To nie ulega najmniejszej wątpliwości – informuje Martin Lewandowski dla portalu wp.pl.

Współwłaściciel federacji KSW podawał 28 maja jako dzień, w którym należy się spodziewać jakichś konkretów ze strony UFC.

Oferta ze Stanów Zjednoczonych przyszła jednak wcześniej. Silva mailem wysłał propozycję kontraktu dla Mameda! Wygląda jednak na to, że to dopiero wstęp do negocjacji.

Cała korespondencja pomiędzy mną a Silvą została już przesłana na skrzynkę Khalidova. Nie wiemy, jak ją oceni, ale naszym zdaniem, pod względem finansowym, nie jest ona satysfakcjonująca. Na galach KSW Mamed może liczyć na dużo większe pieniądze – kontynuuje Lewandowski.

Zanosi się więc na dłuższą korespondencję mailową. Szefowie KSW podkreślali kilkakrotnie, że kontrakt z UFC wcale nie musi być dla Khalidova intratny. W USA będzie jednym z wielu, w Polsce zaś jest wielką gwiazdą.

Lewandowski zapowiada, że spróbuje wywalczyć dla polskiego wojownika lepszą stawkę.

Sprawa nie jest jednak zamknięta. Moim zadaniem będzie wynegocjowanie u UFC lepszych warunków dla Khalidova. Jest gwiazdą, najlepszym zawodnikiem w Europie i dlatego uważamy, że zasługuje na więcej – kończy współwłaściciel KSW rozmowę z wp.pl.

Jak sądzicie czy podpisanie kontraktu Mameda z UFC to dobra decyzja?Czy nie jest na to za późno i czy naszemu zawodnikowi uda się odnieść tam jakiś sukces? Zapraszam do wypowiedzi na temat tej sytuacji!

Ps.Nie pisałem żadnego wstępu od siebie gdyż uważam że ten cytat mówi o wszystkim :)

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• Yao

1

• Tuptuś

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Mamed w KSW osiągnął wszystko i raczej pozostanie w tym "dziale" nie będzie dobrym rozwiązaniem. Teraz bez żadnego problemu niszczy konkurencję, a przecież by stać się lepszym trzeba trenować i zdobywać doświadczenie w walce, a teraz to wątpię, aby Mamed czegoś się miał jeszcze nauczyć. UFC to marzenie każdego zawodnika, jednak nie każdy ma okazję się tam dostać. Mamed ma szansę i powinien z niej skorzystać bo to może być moment przełomowy w jego karierze. Może okazać się, że Khalidov jest tak dobry, że tam już zostanie i będziemy kibicować mu aż zdobędzie jakiś pas.

Kwestia finansowa to coś co w każdym sporcie jest praktycznie priorytetem. Na pewno jeśli dojdzie do przejścia to na początku ta wypłata nie będzie za duża, nawet może być mniejsza niż obecnie, ale każda wygrana walka to coraz więcej kasy, a Mamed udowodnił, że potrafi się bić i zwyciężanie to dla niego chleb powszedni. UFC to masa zdolnych, doświadczonych zawodników i pokonać któregokolwiek będzie trudno, ale nie ma rzeczy niemożliwych.

Nie zawsze wszystko wychodzi po naszej myśli, ale Kanibal wg mnie poradziłby sobie w UFC. W KSW jest już gwiazdą, tam będzie zwykłym zawodnikiem, jednak ranga dla niego chyba nie jest aż taka ważna, a przecież Mamed może stać się gwiazdą nawet w tak trudnej organizacji.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Czy mu to się opłaca? Czy nie jest za późno i czy jest jakikolwiek sens podpisywania kontraktu z UFC?

Cóż, cały temat można podzielić na dwa terminy, mianowicie czy opłaca się to robić dla kasy, która nie będzie bankowo na początku tak duża jak jest teraz w KSW i czy opłaca się to robić dla kariery, fanów i samego siebie... Dla kasy to nie będę się wypowiadał bo to nie moja kwestia jedna czy jest sens robienia tego dla kariery? Moim zdaniem jest i to cholernie wielki, Mamed ma potencjał i to wielki, jest obecnie najlepszym fighterem na starym kontynencie w swojej wadze a reszta murzynów, żółtych czy białasów to mu może skoczyć :). Podpisanie kontraktu z UFC to byłoby coś kosmicznego i podkreślę to KOSMICZNEGO! Mamed moim zdaniem rozprawiłby się teraz z Silvą czy tam Jon "Bones" Jonesem moim zdaniem max. w drugiej rundzie... Wiadomo że w UFC nie będzie gwiazdą, tylko kolejnym typkiem, który będzie próbował się wybić ale moim zdaniem jemu jak najbardziej się to uda to po bardzo krótkim czasie a walka o pas będzie kwestią czasu także dla mnie ta decyzja będzie drugą najlepszą decyzją w życiu Mameda (pierwsza to była ta by zacząć ćwiczyć ku MMA) i tyle w tym temacie... Jednak pozostaje jeszcze jedno pytanie. Czy Mamed da radę być jak Krzysztof Soszyński? Nie, on może być lepszy... Nie ujmuję tutaj Krzyśkowi, który jest bardzo dobry w tym co robi ale to co Khalidov wyprawia w ringu jest NIESAMOWITE... Nie widziałem nigdzie żadnego zawodnika MMA o takim potencjale i woli walki (tak oglądam MMA częściej niż wrs). Tyle ode mnie... ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362