Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE No Way Out 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE No Way Out

No_Way_Out_(2012).jpg

17 Czerwca 2012

East Rutherford, New Jersey, Izod Center

Theme song: "Unstoppable" by Charm City Devils

Oficjalna karta

Pre-show Singles Match

20120611_ARTICLE_NWO_otunga_clay.jpg

Brodus Clay vs. David Otunga

Steel Cage Match

20120613_ARTICLE_NWO_cena_show_VKM_JL.jpg

John Cena vs. Big Show

:arrow: Jeśli Cena przegra to odejdzie z WWE, a jeśli Big Show przegra to Big Johnny (GM) zostanie zwolniony.

World Heavyweight Championship

Singles Match

20120612_LIGHT_NWO_sheamus-ziggler_C.jpg

Sheamus © vs. Dolph Ziggler

WWE Championship

Triple Threat Match

20120601_LIGHT_NWO_kane_punk_bryan_C.jpg

Kane vs. CM Punk © vs. Daniel Bryan

WWE Intercontinental Championship

Singles Match

20120608_ARTICLE_NWO_rhodes_christian.jpg

Cody Rhodes vs. Christian ©

WWE Divas Championship

Singles Match

20120605_LIGHT_NWO_layla_beth.jpg

Beth Phoenix vs. Layla ©

Tuxedo Match

20120608_ARTICLE_NWO_santino_ricardo.jpg

Santino Marella vs. Ricardo Rodriguez
  • Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

3

• Brem

2

• fanfanfan

1

• Sotra

1

Top użytkownicy w tym temacie

CM Punk © vs.Dolph Ziggler vs. Kane

Skąd taka dziwna informacja? ;P Na SD nie wydarzyło się nic na to wskazującego, na stronie WWE nie ma nic takiego więc skąd to wziąłes patryniu? ;> Niby na SD Laurinaitis zapowiedział Triple Threat nie wymieniając jego uczestników no ale i tak skąd tu Ziggler i co z Bryanem? ;P

Ha a może AJ jjak na plakacie, zwiąże Bryan'a, zamknie w szafie i potrzebne będzie zastepstwo ;D Ale to w takim razie tym bardziej nie powinno byc zapowiedziane ;P

Hmm albo wiem, patryniu sobie wymyślił to żeby rozruszac OD ;D Sprytne! ;P

Niby na SD Laurinaitis zapowiedział Triple Threat nie wymieniając jego uczestników no ale i tak skąd tu Ziggler i co z Bryanem? ;P

Hah. Mój błąd. Nie wiem skąd wziął mi się ten Ziggler, ale widocznie chciałbym aby on znalazł się kiedyś jeszcze w takiej walce. Oczywiście zamiast niego miałem na myśli Bryan'a, jednak tego nie napisałem.... :lol

Ha a może AJ jjak na plakacie, zwiąże Bryan'a, zamknie w szafie i potrzebne będzie zastepstwo ;D Ale to w takim razie tym bardziej nie powinno byc zapowiedziane ;P

Skoro mowa o zastępstwie to bardzo proszę taki oto obrazek:

patryniu-bedziesz-nastepny-pl-ffffff

Hmm albo wiem, patryniu sobie wymyślił to żeby rozruszac OD ;D Sprytne! ;P

Głupi błąd, a dyskusja odrobinę się ruszyła. Coś czuję, że takich błędów powinno być więcej ;)

Myśle że wygra Kane, Sheamus obroni pas i John Cena wygra przez wyjście z klatki:) Czekam na następne walki:) Może Sin Cara coś zawalczy:)

ChomikImage.aspx?k=1339140&t=634743613436267044&id=337055050&vid=337055050&loc=PL

Póki co karta zapowiada się skromnie ale jest jeszcze czas do NWO.Ale oceńmy to co mamy.W walce Sheamusa z Rio sądzę,że jeszcze na tej gali Sheamus obroni pas ale na MITB myślę,że zgarnie go Alberto.Triple Threat match hmmmm...mam wiele hipotez na to starcie:

1.Punk przy pomocy AJ obroni pas.

2.Kane dostanie złoto na koniec kariery

3.Zwycięstwo Brayana

Cena napewno pokona Showa bo w tym roku forma Ceny na PPV prezentuje się jak na niego co najmniej słabo:R-W-P-W-P.Na MITB pewnie dojdzie do rewanżu.Zwycięstwo będzie raczej napewno poprzez wyjście z klatki.Pewnie zobaczymy jeszcze takie walki jak:R-Truth i Kingston vs.Epico i Primo,Christian vs.Rhodes,Squash Rybacka lub Rybackvs.Marella,i walka SIn Cary(jeszcze nie mogę powiedzieć z kim bo dopiero stoczył jedną walkę). :)

The Miz jest niesamowity.Wprowadzenie...

• Styl:  Jasny

Na samym początku trzeba pochwalić WWE za bardzo pomysłowy plakat, który bardzo mi się podoba. Narazie mamy 3 walki, ale za to 3 dobre walki.

Cena vs. Show w klatce wiadomo szału nie będzie, ale sam nie wiem kto może wygrać więc jak to dobrze rozpiszą to jest szansa na emocje ! Chociaż bardziej stawiał bym tu na Showa, bo wiadomo ma wielkiego Johniego po swojej stronie więc jakiś przekręt bardzo możliwy. Sheamus vs. Alberto Del Rio i tutaj niestety wygra Sheamus jako zła postać był okej, ale jako face nie da się na niego patrzeć gość jest tak nudny jedyne co go ratuje to jego finisher, który mi się podoba, a sama walka jak nie dostanie stypulacji będzie nudna i niestety Del Rio wyjdzie bez pasa : (. I najciekawsza walka jak narazie Punk vs. Daniel vs. Kane o pas WWE. Kane wciśnięty trochę na siłę żeby nie było, że go nie promują i tutaj znowu pas obroni CM Punk z jednej strony mam dość Punka jako mistrz mogli by zrobić przerwę, a z drugiej strony kurcze Kane nie zasługuje na pas, a Daniel niby spoko, ale jednak nie. Walka będzie przeciętna i wydaje mi się, że przez większość walki Kane będzie za ringiem, a Punk będzie obijał Bryana i na odwrót. Tyle jak na razie jak będą jakieś nowe walki to może skomentuje :)

• Reputacja:   1

Dobry plakat podstawą dobrego PPV? Jeżeli wszystko pójdzie w kierunku plakatu to będzie to bardzo fajne PPV bo plakat taki właśnie jest... Co do walk to mam ciut mieszane uczucia bo z jednej strony mogą wypaść git słitaśnie a z drugiej klocowo i tego się boję, ale zacznam od początku :D

Janusz Bezcenny vs. Byk Szoł

Dynamika? Technika? To nie w tej walce... Tutaj to wiadomo że dostaniemy walkę typowo power house i będzie ona tak taktycznie ułożona że będą leżeć 3/4 walki ale to już standard ... Wróćmy do tego że feud Byka z Bezcennym zaczął się naprawdę fajnie bo nie powiem nie spodziewałem się KO Punch'a na Januszu i wygranej z Ace'a bo nie miałem żadnego pomysłu jak mogą to rozwiązać ale znów zaskoczyli i co do kontynuowania tego feudu jestem na małe tak to nie ma co tego ciągnąć dalej (czyt. przez wakacje) ale dać im oddzielnych rywali i niech tam się trochę na RAW klepią ale na PPV coś grubszego mniej więcej podobnego gabarytowo (Byk - Klej?)... Zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak na razie jestem dość dobrze do tego nastawiony szczególnie po walce Byk vs Janusz na EC 2009 (Mianowicie tej co była po WM 25 :D). Stawiam na Byka!

Biały chuligan vs. Albert Del Ryba o ciężkie mistrzostwo świata

No tutaj to nie ma jakichkolwiek złudzeń że wyjdzie fajnie bo feud jest tak dość dość zrobiony, jednak jakoś lubię i tego i tego także dla mnie spoko walka, co prawda też będzie tutaj dużo power house ale może Alberto wykombinuje coś technicznego albo da nam chwilę dynamiki ;). Stawiam oczywiście na Albercika żeby z sensem można by było dalej to ciągnąć a potem zamiast białego wrzucić tam zapałke i zrobić z niego championa po raz drugi czy tam trzeci :P.

Trzydrzwiowy mecz o pas wuwue

CM Drunk vs Danielek Brajanek vs. Czerwona maszyna Kejn

I nie czekałbym na tę walkę bo jakoś nie jaram się tym "O! PUNK vs. BRYAN! TECHNICZNA WALKA! ALE JAZDA! IDEALNA!" ... Ok, zgadzam się są świetni i potrafią zrobić naprawdę zajebistą walkę ale to co zobaczyłem na EC czyli Punk vs. Jericho to dla mnie five star i nikt mi nie powie że to zasysało czy coś bo gaśnicy to ja dawno nie widziałem... Jednak wracając do NWO to gdyby nie Kane jakoś nie czekałbym na tę walkę i zapewne nie obejrzałbym jej bo nie starczyłoby mi czasu... Co do tego rozwinięcia to tak trochę z dupy Kane ale dla mnie fajnie i oczywiście życzę mu wygranej i liczę że wprowadzi trochę takiego mocnego uderzenia do walki...

Ps. Nie będę za dużo mówił o feudach bo gale oglądam online i to po łebkach gdyż brak mi czasu ;)

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

John Cena vs. Big Show

Walka w klatce... Wszyscy zapewne już wiemy jaki będzie przebieg tego pojedynku to wydaje mi się, że nasz drogi GM coś wykombinuje przez co ta dominacja Show'a się powiększy. Cena będzie próbował wyjść to Big Show mu przeszkodzi i na odwrót. Nie wiem czy ta walka będzie aż tak dobra, ale jeśli Cena nie będzie bał się sobie zrobić kuku to może być ciekawie. Wiadomo, że to nie będzie walka na najlepszym poziomie, ale na pewno coś ciekawego się wydarzy :)

Sheamus © vs. Alberto Del Rio

Pierwsza walka Del Rio po powrocie o pas wagi ciężkiej. Sporo czekał na ten pas, aż pojawiła się kontuzja i niestety Alberto musiał oddalić się od niego, jednak coraz bliżej mu do zostania mistrzem, choć pokonać Sheamus'a nie będzie łatwo. Z tego wszystkiego może być fajny feud, dobra walka i mam nadzieję, że się na nich nie zawiodę.

Kane vs. CM Punk © vs. Daniel Bryan

Kane? Really? A może to jest taki pożegnalny akcent z Kane'm? Jak wcześniej napisałem zamiast Kane'a w tej walce powinien być Ziggler, ale oczywiście zarząd w nim jak na razie nie widzi żadnego potencjału. Wracając do walki do Kane nic szczególnego w tej walce nie zrobi, jedynie może stanąć między Punk'iem a Bryan'em. Punk już w tym roku udowodnił, że robi obecnie najlepsze walki i ciężko będzie go na tym PPV pokonać. Myślę, że zarząd da jeszcze potrzymać Punk'owi ten pas, by nabić rekord, a tym samym by to właśnie Punk na 1000 odcinku RAW mógł pokazał całemu światu nowy pas WWE, a później to może poprowadzenie znowu Nexus'a? Słyszałem coś o tym, ale nie wydaje mi się, by Punk z face'a od razu miałby się przerodzić w tego złego, a szczególnie teraz kiedy jest na samym szczycie i oczywiście na okładce nowej gry WWE'13. Walka powinna być dobra i być może Kane pokaże się z tej dobrej strony jeśli chodzi o wrestling.

Cody Rhodes vs. Christian ©

Hmmm... Pfff. Buuu.. Od tej walki nie oczekuję wiele, a to dlatego, że Christian się w niej znajduje. Po kontuzji jakoś nie może się odnaleźć w świecie dobrych walk i jakoś nie sądzę, aby to olśnienie miało mieć miejsce na tym PPV. Rhodes trzyma się ciągle wokół tego pasa, a jakoś na początku roku był zapowiadany wielki push dla niego oraz Ziggler'a. Na razie nie widu, nie słychu, ale przed nami jeszcze pół roku także zobaczymy co z tego będzie. Oczywiście Christian zatrzyma pas, chyba, że zarząd postanowi dać pas Sin Carze :8

Steel Cage - ciężko wytypować zwycięzcę w tej walce, bo obaj mogą ją wygrać. Show wygra i Johnny nadal jest szefem RAW i SD! i kontynbuuje swoje "People Power". Wygra Cena to Johnny leci na pysk i znowu dobro zwycięża i wszyscy są wniebowzięci. Osobiście pragnę by walkę wygrał Big Show - dlaczego ?? Jestem bardzo ciekaw jak RAW będzie wyglądało bez Ceny, który został by "zwolniony". Z pewnością coś też będzie na rzeczy, że przy ringu będzie Vince który na pewno będzie chciał coś nabroić. Co do walki to na pewno będzioe ona Main Eventem, a na poziom top nie ma za bardzo co liczyć, bo większość wie że Show demonem wrestlingu nie jest i całość pojedynku będzie ciągnął Janek. wydaje mi się, że może być rozwalona klatka i w ten sposób zakończy się pojedynek. Ostatecznie stawiam na Big Show'a.

WHC - nie ma Del Rio, za to jest Dolph. Zigbgler na pewno na tym skorzysta i będzie mógł się podpromować. Szkoda tylko, że posłuży on za mięso armatnie dla Rudego którego title run jest totalnie bezbarwny i ciągnięty jakby na siłę. Dolph jest obecnie dla mnie jedną z nielicznych którą chcę widzieć z pasem na ramieniu, bo chłopak swoją posatwą najzwyczajniej na niego zasługuje. No i niech się wreszcie odłączy od Vickie. Pasa Dolph nie zdobędzie, ale i tak będzie on w Ladder Matchu na MITB PPV, gdzie będzie z pewnością jednym z faworytów. Na dzisiaj, Dolph będzie mięsem dla Rudego.

Triple Threat - walka zapowiada się bardzo ciekawie i w sumie każdy może ją wygrać. Kane - tutaj opcja raczej niemożliwa, ale w ramach zasług ostatnia nagroda dla niego przed odejściem na emeryturkę mogła by być, bo jako mistrz na pewno by się sprawdził, co pokazał w 2010 roku. Bryan - walkę ma jako rewanż za OTL i w sumie trochę szkoda, że nei ejst to 1on1, bo liczyłem na submission match tej dwójki, ale zapowiada się że ta stypulacja będzie na koniec feudu. Walkę prawdopodobnie wygra Punk, ale na 100% nie jestem tego pewien z jednego powodu - AJ. Jej obecność nie jest przypadkowa, a jako ta psychopatka sprawuje się rewelacyjnie i z pewnością jeszcze sporo namiesza w walce tej trójki. Postawię na Punk'a, ale nie zdziwię się jakby ktoś z pozostałej dwójki zgarnął pas.

IC - tutaj walka z pewnością będzie dobra. Obaj potrafią wiele i jeśli dostaną trochę czasu to z pewnością to wykorzystają. Na OTL było dobrze, tylko że walczyli tylko 7 minut podczas których i tak było dobrze. Teraz powinni dostać z 15 minut i będziemy mieli jedną z kandydatek do walki gali. Walkę wygra Christian i tyle. Rhodes jeszcze kręci się przy tym pasie bo rewanż musi być itp itd. Po tym wszystkim chce Rhodes'a widzieć w walkach o pas WHC.

Divas - Nie ukrywam, że po OTL miałem lekki niedosyt walką tych pań i mam nadzieję, że dzisiaj to nadrobią, bo je na to stać. Chce wreszcie aktywnego powrotu Kharmy i jakiegoś konkretnego programu dla pań. Walkę wygra Layla i tyle na ten temat.

US - komediant z announcerem - Really ?? Przecież to jest żałosne i żenujące i masa innych przymiotników. Prestiż tego pasa w tym momencie spada do poziomu średniowiecznego gówna. Wali mnie totalnie kto to wygra i wcale się nie zdziwię jak wygra to Ricardo.

Pre-Show - również totalnie mi zwisa ta walka, bo wiadomo kto to wygra. Nawet nie ma co tu opisywać.

NWO zapowiada się jakoś tak nijako. 3 pojedynki w sumie prezentują się dobrze, a reszta to średniaki lub badziewia totalne. Nie było jakiejś specjalnej promocji, że PPV wraca. Wszystko kręci wkół walki Show - Cena. Narazie największy plus to oczywiście kozacki plakat. Zobaczymy jak tam PPV wypadnie. Na żywo nei obejrzę, bo idę na noc do pracy, ale z rana powinienem rozpocząć pobieranie.

To chyba tyle.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Pre-Show - Wynik tej walki jest jasny. Zupełnie mnie nie obchodzi.

Marella vs Rodriguez - Ta walka będzie na pewno komediowa. Mam nadzieje, ze przynajmniej dostaniemy jakiś fajny moment, który bedzie godny uwagi. Marella obroni pas, który obecnie nie ma już żadnej wartości.

Layla vs Beth Phoenix - Podobnie jak pre-show zupełnie mnie nie interesuje, bo nigdy nie oglądam div. Typuje obronę pasa przez Layle

Christian vs Cody Rhodes - Obaj panowie mają duże umiejętności i są w stanie zrobić na prawdę dobrą walkę. Jesli dostaną wiecej czasu niz na OTL to moze być to nawet walka gali. Pas obroni Christian, a Cody w końcu wskoczy do Main Eventu

CM Punk vs Kane vs Daniel Bryan - Tutaj moze wygrać każdy. Na OTL Punk i Bryan zrobili dobra walkę. Niestety tutaj dochodzi Kane, który może obniżyć poziom. Do tego dochodzi AJ, która na pewno wtrąci się do walki, przez co możemy spodziewać się niespodziewanego obrotu sytuacji. Osobiście stawiam na Punka.

Sheamus vs Dolph Ziggler - Dolph w zastępstwie za Del Rio. Przez to wynik z góry do przewidzenia. Gdyby Alberto walczył z Rudym byłoby ciekawiej. Dolph to zawodnik, który z pewnością zasługuje na pas, jednak teraz go nie zdobędzie. Szkoda, bo ciekawie by sie go oglądało jako mistrza. Tutaj ładnie podłoży się Sheamusowi

John Cena vs Big Show - Chyba najciekawsza walka PPV jesli chodzi o wynik. Wygrana Big Showa oznacza zwolnienie Jasia. Wygra Cena zwolnienie Ace'a. W obu przypadkach zwolnienia tylko jako storyline. Walka na pewno bedzie nudna i wolna. Vince przy ringu na pewno bedzie starał się w jakiś sposób pomagać Jankowi. Moze zatrzyma mecz? Osobiście chce zeby wygrał Show, ale po WWE można spodziewać sie wszystkiego.

Pre-Show

Wiadomo kto wygra i jedynie zastanawia mnie, co jeszcze wymyślą, aby zapchać te pół godziny na YT.

Santino vs Ricardo

Walka to kompletny żart i jeśli Rodriguez to wygra... Boję się pomyśleć, co by się stało.

Beth vs Layla

Zwyciężczyni też jest znana. Walka jest słabo wypromowana (jak to divy), lecz obie panie mogą stworzyć dobrą walkę o ile dostaną na to czas.

Christian vs Rhodes

Na Over the Limit spodziewałem się więcej po tej walce, lecz teraz jest ona dobrze podbudowana i nie wyobrażam sobie słabej walki. Myślę, że pas zostanie u Christiana, bo nabijanie pasów IC u Rhodesa jest rzeczą zbędną.

WWE Championship

Bryan w tej walce jest raczej bez szans. Jego można od razu skreślić. Jako zwycięzcę obstawiam Kane'a, który lada moment kończy karierę, a z pasem WWE prezentowałby się naprawdę dobrze. Ponadto mamy tu AJ Lee, która nie przejdzie obok tej walki obojętnie. Myślę, że to właśnie dzięki jej pomocy Kane zdoła wygrać.

WHC

Ziggler dostał wreszcie swoją szansę, lecz wiadomo, że skończy walkę plackiem na ringu. Dolph nie zdobył pasa na Royal Rumble i teraz też go raczej nie zdobędzie, lecz obstawiam, że jeśli Del Rio nie wróci przed MitB, Dolph znów dostanie Title Match i kto wie, co wtedy... Po walce spodziewam się wiele, lecz szkoda, że zwycięzca jest wszystkim znany.

Steel Cage Match

Walka zapowiada się wyśmienicie. Nie mówię tu o poziomie ringowym, gdyż tu będzie marnie, lecz Show "dominator" kontra Cena "bohater" to świetnie prowadzony program. Zapewne feud zakończy się już na No Way Out i jedyną zagadką jest kto wygra. Ja obstawiam Cenę. Czemu? Na Royal Rumble został zniszczony przez Kane'a, na Elimination Chamber pokonał Kane'a, Na Wrestlemanii przegrał z Rockiem, na Extreme Rules pokonał Lesnara i na Over the Limit przegrał z Big Johnnym. Wychodzi na to, że teraz jest czas na jego wygraną, szczególnie, że został upokorzony na OtL. Ciekawi mnie, kto wtedy Laurinaitisa zastąpi jako GM'a. I tylko ta kwestia sprawia, że daje jakiekolwiek szanse Showowi.

Osobiście zawiodłem się na stypulacjach. To w końcu No Way Out, a mamy tylko jeden Steel Cage Match. 4 walki powinny trzymać poziom (IC, WHC, WWE Steel Cage), ale jak na takie PPV tylko jedna dodana stypulacja to trochę mało.

O Pre-Show'ie nie ma się co wypowiadać, walka moze być dobra, bo to walka przed galą, na którą dostaną więcej czasu niż dostaliby na samej gali, bo wtedy to byłyby 4 minuty i tyle, a tutaj liczę na więcej akcji, jednak z pewną wygraną Funkasaurusa. Kolejna walka parodia to starcie o pas US ciekawe co to za stypulacja. Rodriguez nie ma najmniejszych szans - jedyne co by moglo wskazywać na jego wygraną to oddanie pasa Alberto, co by głupie nie było. Mimo wszystko spodziewam się wygranej Santino po komedii i tyle w temacie. W walce div od długiego czasu to samo - wątpię aby pani z orzełkiem na piersi odebrała pas Layli w tym programie... Dodatkowo pewnie pojawi się Ryback który pokona 1,5 człowieka - już bym wolał 5 minut Sandowa z Kiddem czy Gabrielem.

Walka pas Wagi Ciężkiej zapowiada się bardzo ciekawie - Ziggler wreszcie solo w walce o jdno z głównych mistrzostw federacji przy kontuzji Del Rio. Mimo wszystko myślę, że Sheamus nie jest jeszcze dość długo mistrzem, aby ten pas tracić, mimo, że mnie jako mistrza nie porywa, wręcz nudzi - zdecydowanie lepiej prezentował się z pasem WWE na ramieniu na Raw i jako ten zły... Wracając szanse Zigglera w tym programie nie są zerowe, bo myślę, że jeżeli dostaliby 2-3 walki to w końcu ten pas do Delfina trafi, ale jeszcze nie teraz.

Walka o pas WWE, czyli kontynuacja feudu Bryan-Punk, ale dodatkowo z dodaniem Wielkiej Czerwonej Maszyny. Wątpię, by Kane odegrał w tej walce dużą rolę, napewno możemy zobaczyć dalszy ciąg tego co widzieliśmy na Raw czyli pocałunku od AJ, po którym w Kane'ie obudziły się uczucia i sądze, że dzięki AJ Wielki Czerwony może nie mieć szans w tym starciu. Natomist zwycięstwo Bryana napewno byłoby niespodzianką, sam plakat odzwierciedla kłopoty Bryana, który jest "pod pantofelkiem" AJ, która trzyma z Punkiem. Punk nie obniża lotów, ale zmiana by się przydała, WWE dało mu już bardzo ługi title run pokazując, że jest on dla federacji cholernie ważną postacią, ale od tego pasa można by go odsunąć, by nie był teraz takim w ch***j terminatorem jak Janusz kiedys czy Orton. Zmiany powinny wyjść na dobre, ale chyba jeszcze nie teraz - w dodatku Bryan z tym głównym pasem też jakoś mi nie pasuje, więc moze jednak ten Kane, który jest prze kozak? Typ idzie Punk.

Kryszczyn jako mistrz nie daje tej świeżości jaka jest potrzebna, Rhodes temu pasowi dał bardzo wiele m.in. nowy wygląd, a w dodatku cały czas trzymał go na wysokim poziomie. Jednak tutaj ponownie mamy taką kolej rzeczy, że pas zdobyty na OtL przez Christiana nie może być od razu stracony. Walka raczej nie porwie, ja nie jestem zwolennikiem umiejętności Christiana i myślę, że wiele czasu nie dostaną, mimo, że to 4 najwazniejsza walka na tej gali, a na pare pójdzie po pare minutek.

No i ostatnia walka. Wszyscy wiemy co działo się na OtL. Big Showa złego od zawsze kupowałem, co prawda w walkach mu to nie daje za wiele, a i jego strój i tak dalej jakoś nie ciśnie go na tę złą stronę, ale sam charakter zmienia tego zawodnika u mnie na duży plus. Myslałem, że tę walkę, z takimi poważnymi warunkami zobaczymy jeszcze nie teraz - tymczasem mamy akcję w klatce, powrót Vince'a i myślę, że to może być koniec rządów People Power. Szkoda, ze w typerze nie mogę już zmienić, bo nie wiedziałem, że Cena będzie musiał odchodzić. Chociaż on juz tyle razy odchodził, że i tym razem ten warunek jest zupelnie nie budzący dramaturgii. Laurinaitis zrobił bardzo wiele, ale kiedyś Vince musi uratować tę federację spod jego rządów i nie wiem czy nie powinno to być właśnie teraz. Ostatnio coś słabo czytam plany WWE, dlatego typuję Cenę, mimo, że w typerze psozedł Show. Obie opcje są prawdopodobne - Show ostatnio w klatce dał pokaz tego co zrobi z Ceną, tylko wiadomo, że z Johnem będzie mu dużo trudniej. Podsumowując liczę na cholernie ciekawą walkę, pewnie znowu dostaną koło 20 minut i z końca People Power bym nie płakał.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Gala dziś wieczorem i w sumie ma pare mocnych i bardzo ciekawych punktów. Ma tez punkty słabe żeby nie powiedzieć żałosne. Ogólnie karta wygląda średnio, jeśli chodzi o emocje i dobrą podbudowe to ma 2 mocne punkty, reszta jest nijaka, poziom ringowy powinny trzymać 3-4 walki więc ogólnie źle nie jest. Mamy 6 walk (plus preshow) więc pewnie coś jeszcze dojdzie w trakcie, zapewny Ryback dostanie 2 a może nawet i 3 lokalnych, no chyba że mu dadzą jakiegoś Slater'a czy innego Reks'a. Walki TT raczej nie będzie po Truth chyba ma jakąs kontuzje, Kofi po walce z Show'em też pewnie będzie markował kontuzje (hmm może skoro Truth nie może walczyć to zabrac im pasy i jakiś turniej?) pozatym i tak nie miliby z kim walczyć. No a tak to już raczej nie ma co dojść zbytnio. Fajna by była walka Ryback vs Tensai ale raczej mało realna. A no jeszcze jedno, gdzie do jasnej ciasnej sa stypulacje?!?! Spodziewałem się że każda walka będzie jakoś związana z nazwą gali, lumbarjacki, jakiś strap match, klatki, elimination chamber mógłby być, mieli wymyślić nową walke w klatce a tu co? Jeden steel cage i tyle... :/

Otunga vs Clay

Rozpisywać się nie będę bo i tak preshowów nie oglądam no chyba że jakieś ciekawe by były ale jeszcze się nie zdarzyło. Tym razem też bez szału. Zwycięstwa oczywisty a atak Otungi na kolano Brodus'a i tak nic nie zmieni tylko pogorszy samą walkę która teraz będzie polegała na tym że Clay będzie leżał, David mu będzie obijał nogę, potem się podniesie, splash, po walce i impreza z dzieciaczkami. W sumie fajnie że to preshow jest bo już te teńce Brodus'a sa nudne i nie chce mi się tego oglądac tysięczny raz.

Santino vs Rodriguez

-.- ... Nie mam pojęcia co to jest tuxedo match, ogólnie tuxedo to smoking więc może będzie to jakies rozbieranie czy tym podobna żenada. WWE chyba chciało nam pokazac. Wszyscy nażekali że danie pasa Santino to kompletne zeszmacenie tego tytułu co było prawdą. To teraz nam pokazali jak bardzo się wtedy mylilismy... Pewnie pas obroni Santino, ale nie zdziwie się jak będzie inaczej... Zresztą... Co to za różnica w sumie...

Layla vs Beth

Przewine, pas zapewne właścicielki nie zmieni ale jak zmieni tez się nic nie stanie. Żadna róznica, dywizja div nie istnieje obecnie.

Rhodes vs Christian

Ringowo pewnie najgorzej nie będzie ale nie będzie też żadnej rewelacji. Christian jest nudny jak flaki z olejem, wygrywa sobie na tygodniówkach z jobberami nic nie znaczące walki i co to komu daje? Rewanż zapewne jak to rewanż jest formalnością, odebranie pasa Rhodesowi na ostatnim ppv było złym posunięciem, powinien obronic pas i stworzyć fajny sensowny feud z Christianem, byłoby o niebo ciekawiej a tak to bez sensu. Rhodes był miliard razy lepszym mistrzem ale pasa raczej nie odzyska bo takie tracenie i odzyskiwanie co miesiąc byłoby bez sensu trochę. Rhodes niech sie zajmie czyms nowym, Christianowi dać sensownego przecinika i niech robi dobry feud. Może Ryback? ;>

Sheamus vs Ziggler

Niestety nie mieli czasu na porządną podbudowe bo walka na szybko wymyslona w zastępstwie. Panowie na tygodniówkach ostatnio robili bardzo dobre walki teraz pewnie będzie podobnie, szkoda tylko że w tak krótkim czasie tyle ich walk bo to zawsze już mniej ciekawe jest. No ale walka będzie dobra, Sheamus pas obroni ale mam nadzieje że feud zostanie pociągnięty i będzie ciekawy chociaz coś Sheamusowi średnio wychodza podbudowy jego feudów. Najfajniej w ogóle by było jakby Sheamus obronił pas, wraca Del Rio i na MitB triple threat ze zwycięstwem Ziggler'a. O albo najlepiej jakby dzisiaj Dolph dostał DQ przez Vickie i ostatecznie ją kopnął w dupe.

Punk vs Bryan vs Kane

No tutaj przede wszystkim zwracam honor. Wiele razy pisałem że mnie wkurza motyw z AJ, że nie powinna się krecic przy pasie i że jest to bez sensu. Myliłem się. Bookerzy w tym story pokazali kawał świetnej roboty. Dodatkowo nie byłem przekonany co do wsadzania do tej walki Kane'a ale i t się myliłem bo było to świetne posunięcie. Feud Punka i Bryana no powiedzmy szczeerze porywający nie był, walki były bardzo dobre ale sam feud niezbyt ciekawy. Teraz za to dzięki Kane'owi i AJ to story jest mega ciekawe i na dodatek w tej walce może wydarzyć się wszystko. AJ w końcu nie powiedziąła na SD czemu pocałowała Kane'a bo przerwała jej Vicki'e, no jej dziwny schizowy spazm po całej akcji na SD. Może być tak jak mówi Bryan, czyli że przez nią Punk i Kane przegrają bo bedą nią zbyt zajęci i rozproszeni. Może być tak że AJ tak naprawde cały czas kocha Bryan'a i to wszystko jest ich planem. Może być tak hmm najbardziej logicznie czyli że będzie stała po stronie Punk'a ale może też się przechylić na stroną Kane'a który dzięki miłości odkryje w sobie uczucia niczym Piekna i Bestia. Jest możliwe że Kane otrzyma pas na koniec kariery ale generalnie moim zdaniem ma on najmniejsze szanse. Może być tak że Bryan zdobęcie pas, rozpocznie nowy feud a Punk i Kane będa feudowac o AJ ale tego bym bardzo nie chciał. Generalnie stawiam na Punk'a jednak ale jak mówiłem, podbudowa tej walki jest rewelayjny a i walka powinna byc świetna.

Cena vs Show

No tutaj też zdecydowanie będą emocje. Ktoś tu zostanie zwolniony. Chociaz raczej w to wątpie. Stawiam że wygra Big Show bo raczej Laurinaitis nie odejdzie tak o bo jest bardzo dobrym GM'em, jest ciekawie dzięki niemu i zdecydowanie powinien porządzić dużo dłużej. Tak więc wygra Show a Cena i tak zwolniny nie zosstanie bo McMahon, Triple H albo boarding directors na to nie pozwolą. Emocje w każdym razie zdecydowanie będą, wydarzyć się może wiele, McMahon i Laurinaitis pewnie jakąś rolę odegrają a moze nawet i kto inny się tu wtrąci. Lesnar?

No i na koniec jeszcze zapowiedziany na walkę Triple H. Ciekawe czy skoro pojawi się Triple H, pojawi się też Lesnar? Możliwe, fajnie by było bo napewno to story jest i będzie ciekawe. No nic, już jutro wszystko będziemy wiedzieć, spodziewam się na tej gali jakichś niespodzianek bo jest ku temu potencjał. Najbardziej się nie mogę doczekać starcie o pas WWE które powinno zdecydowanie skraść galę.