Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

CM Punk - przepushowany "Best In The World" ??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

cmpunkw.jpg

CM Punk - tego Pana przedtawiać obecnie nikomu nie trzeba, a listę jego osiągnieć również można sobie darować, gdyż teraz niemal każdy ją zna, ale w ramach przypomnienia - WWE Champ, WHC Champ, IC Champ, TT Champ, ECW Champ, 2krotny zwycięzca MITB - jak na faceta, który przybył z Indy, to lista osiągnięć naprawdę robi wrażenie. No właśnie - wrażenie. Nie da się ukryć faktu, że ostatnimi czasy panuje totalna Punkomania. Jest on wszędzie - odwiedza masę miast w Stanach, występuje w programach telewizyjnych, a jego gadżety schodzą jak ciepłe bułeczki, dając Vincent'owi McMahon'owi masę kasy. A to wszystko dzięki niezapomnianemu "Shoot Promo" gdzie pojechał po całości WWE. Program był prowadzony niemal genialnie - budowane napięcie do samej gali "MITB" i po 5starowej walce Punk zdobył WWE Title. Od tego właśnie momentu nastała totalna Punkomania, opisana wyżej. Od tego momentu Punk jest praktycznie bez przerwy w Main Evencie, a pas trzyma od Survivor Series, czyli teraz zbliża się pół roku.

Teraz do sedna - wczoraj bodajże, pewien osobnik napsał taki oto wpis:

"CM Punk ssie, większy pushkiller niż Orton"

Ten włąśnie wpis zmotywował mnie do napisania tej dyskusji. Punk jako pushkiller. Czy to stwierdzenie jest słuszne ?? Wg mnie zdecydowanie NIE. Przede wszystkim jaki z niego pushkiller ?? Przecież Punk miał obiecany wielki push i tak się przecież dzieje. Nie wiem kogo on miałby blokować - jedynym który nasuwa mi się teraz na myśl to Dolph Ziggler, bo innych kandydatów nie widzę, no chyba że ktoś ma na myśli Chris'a Jericho, ale moim to właśnei Jericho jeszcze bardziej push***je Punka. Taki gość jak Chris reklamy już nie potrzebuje, bo jest on marką samą w sobie. No i tu jak dla mnie argumenty się kończą. Sporo osób ostatnio narzeka na to co dzieje się z Punkiem i że jego Title Run trwa już długo.

No to może małe porównanie z John'em Ceną. John swój pierwszy WWE Title zdobył na WMce 21 i trzymał go do New Years Revolution 2006, gdzie trzeba było 40minutowej walki oraz wykorzystania walizki przez Edge'a, żeby starcił tytuł, który odzyskał już na Royal Rumble (pas trzymał 9 miesięcy) . Następna strata dopiero na ONS 2006 czyli pięć miesięcy. Pas odzyskuje na Unforgiven by trzymać go przez 387 dni, a tenże Title Run jest 6tym najdłuższym w historii federacji, a pasa nie stracił przez porażkę, tylko przez kontuzję bicepsa. Wraca i z góry wygrywa Royal Rumble 2008. No to wtedy Janek również był push killerem ?? Bo z tego właśnie wygląda, że tak, patrząc na to z perspektywy cytatu powyżej. Jak dla mnie powód pushu dla Punk'a jest bardzo jasny. Jak wiadomo z newsów, Vince poszukuje zawodnika, który miałby być nowym babyfacem federacji. No a kto obecnie lepiej nie pasuje jak nie "Best In The World".

Punk pushkillerem z pewnością nie jest, a dyskusji raczej również nie podlega fakt, że Vince nowego babyface'a już znalazł, a jest nim Punk. To co wiąże się z pushem, wiąże się również z aktywnością w ringu, bo z tym akurat jest na dzień dzisiejszy tak sobie. Walki i moveset Punka są obecnie mocno ograniczone, ale czy to kogoś dziwi ?? Przecież to samo było właśnie z John'em i to właśnie dzieje się z Punkiem. Oczywiście przez ograniczenia w Main Eventach cierpią tylko fani, którzy chcą oglądać takiego Punk'a czy Bryan'a w pełnej możliwości, bo każdy wie że Punk'a na długie walki stać. 55minutowy TLC i 93minutowy 2 out of 3 falls z Chrisem Hero, 2 godzinne walki z Samoa Joe (2uga to 5star) i masa innych godzinnych walk zakończonych limitem czasowym - to wszystko mówi samo za siebie.

Na dzień dzisiejszy sytuacja Punk'a się nie zmieni i nadal będzie pushowany, bo obecnie jest, jakby nie patrzeć twarzą federacji i bardzo mu to pasuje. W końcu przykład dla dzieciaków jest - nie pali, nie pije alkoholu, nie bierze narkotyków, kocha swoja rodzinę - prawdziwy "Straight Edge" i przykład do naśladowania, i znowu, tak samo jak to było z Cena za jego pushu w latach 2005-2007

Pytań nie zadaję, bo chyba wiadomo oco chodzi. Nie wiem czy trafiłem z nazwą dyskusji, ale to chyba nie przeszkadza :)

DYSKUSJA OTWARTA !! !!

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vejder

4

• SweetChinMusic

3

• patryniu

1

• Hacjend

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Napewno Punk nie jest przepuszowany.Po prostu został nagrodzony za swoją pracę.Napewno nie jest już taki wymiatający jak w lipcu i siepniu.Także zastępuje Johna Cene jako baby face.Cena już swoje zrobił i teraz jest czas Cm Punka.Broni on pas z PPV na PPV.Odwala dobre a nawet bardzo dobre speeche.Został wrestlerem roku.Wcześniej był szmacony by zdobyć pas i odstawić 5-star z Jaśkiem.Ja do Punka nic nie mam ale przyznam,że zmiana pasa nikomu by nie zaszkodziła.

The Miz jest niesamowity.Wprowadzenie...

Przypushowany ? Dlaczego ? Może dlatego, że od Survivor Series bodaj jest mistrzem bez przerwy. Nikomu się jeszcze nie znudził, może teksty ma już gorsze niż te które były kilka miesięcy temu, ale nadal podoba się publiczności i mam nadzieję, że będzie jeszcze dłużej mistrzem. Podoba mi się jako ten główny. Dostał od Vinca co chciał i godnie to wykorzystuje. Myślę, że pas straci na SummerSlam, ale i tak będzie się wokół niego kręcił i to dość długo. W tym momencie heel turn w jego wykonaniu nie jest możliwy, wszyscy go kochają za to co robi i będą kochać. Nic więcej nie mam do powiedzenia. Krótko ale na temat :) Postaram się odpowiadać.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Przypushowany ? Dlaczego ? Może dlatego, że od Survivor Series bodaj jest mistrzem bez przerwy.

I to ma być jakiś argument? Serio? :8

Czy wy sobie przypominacie może co było kiedy go nie pushowali, kiedy był jobberem dla Main Eventerów, kiedy dostawał wpierdol na każdym PPV, o ile w ogóle na nim wystąpił? PŁACZ, jeden wielki płacz - no bo przecież jak tak można z tak utalentowanym wrestlerem? Dostał na co zasłużył, jest twarzą federacji, ale ludziom i tak nie dogodzisz. No bo teraz niby przepushowany jest. No bo przecież title-run nie może trwać dłużej niż dwa miesiące. A wiecie co? A ja się bardzo cieszę, i mam nadzieję że na No Way Out tytuł obroni, i że obroni go też na Money in the Bank, chcę żeby trwało to jak najdłużej. A dlaczego?

a) Ten pas w końcu coś znaczy

b) NIe było tak długiego title-runu od czasu Triple H'a w 2008 (gdyby obronił pas na NWO, przegoni Huntera)

c) Jeśli chodzi o obecny ME - nie widzę tam wrestlera, który mógłby być lepszym mistrzem (no może z wyjątkiem Bryana)

Dziękuję. :)

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

c) Jeśli chodzi o obecny ME - nie widzę tam wrestlera, który mógłby być lepszym mistrzem (no może z wyjątkiem Bryana)

A Ziggler, a Tensai ? Oni wkrótce mogą dostać ten pas, Ziggler ogłosił na RAW, że będzie teraz grał solo. Mam nadzieje, że zdobędzie pas.

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

A Ziggler, a Tensai ?

Ziggler - TAK! Teraz to może być jego szansa, a Tensai jest już spalony.. Zresztą teraz będzie zajęty Ceną, więc jakoś tam może być w ME, ale żeby był to prawdziwy ME to nie.

Jako, że Y2J koncertuje Punk nie ma sensownego przeciwnika, trzeba poczekać. Może Kane ? Przecież chyba jest nawet w walce o ten pas... Chociaż niechciałbym zobaczyć go z tym pasem, wole WHC w jego rękach niż WWE.

CM Punk

A Ziggler, a Tensai ? Oni wkrótce mogą dostać ten pas, Ziggler ogłosił na RAW, że będzie teraz grał solo. Mam nadzieje, że zdobędzie pas.

Ziggler nie jest Main-Eventerem, a Tensai? A kim on do cholery jest? On miałby być dobrym mistrzem? No nie wydaje mi się, ja go miałem dość po dwóch występach na RAW i dalej nie wiem co zarząd w nim widzi.

Rated-R Superstar !

A powiedz mi co zarząd widzie w Raybacku czy Clay'u którzy dostają byle kogo?

CM Punk

A powiedz mi co zarząd widzie w Raybacku czy Clay'u którzy dostają byle kogo?

Clay w ME sie nigdy nie upcha, ale ja osobiście lubię jego postać (taki Rikishi naszych czasów). A Rayback? Mogą być z niego ludzie, teraz pokonuje byle kogo, z czasem powinien dostawac coraz trudniejszych przeciwkników, może jakiś streak? Często słychać "Gooooooooldberg" przy jego walkach. W sumie jego też lubie.

A teraz, k***a jego mać, ide oglądać dalej jak Polaki kopią im dupska <3

Rated-R Superstar !