Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Slammiversary 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

TNA Slammiversary

Slammiversary_%282012%29.jpg

10 Czerwca 2012

Arlington, Texas, College Park Center

Theme song: "Glorious" by Raphael Lake

http://www.youtube.com/watch?v=FmJOnl7ZrlE

Oficjalna karta

TNA World Heavyweight Championship

Ladder Match

ppv1.jpg

Sting vs. Bobby Roode ©

TNA World Tag Team Championship

Tag Team Match

ppv4.jpg

AJ Styles & Kurt Angle vs. Christopher Daniels & Kazarian ©

Singles Match

ppv5.jpg

Bully Ray vs. Joseph Park

Tag Team Match

ppv6.jpg

Robbie E & Robbie T vs. Devon & Garett Bischoff

TNA Women's Knockout Championship

Singles Match

ppv5b.jpg

Miss Tessmacher vs. Gail Kim ©

Singles Match

ppv5a.jpg

Crimson's Open Challenge

Singles Match

ppv3.jpg

Samoa Joe vs. Austin Aries

#1 CONTENDER'S MATCH

Triple Threat Match

ppv2.jpg

Rob Van Dam vs. Jeff Hardy vs. Mr. Anderson

Singles Match

ppv8.jpg

Kid Kash vs. Hernandez
lig48.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Nathan1674325991

1

• Lusik

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam po przerwie. Widzę, że fanów TNA już praktycznie na BGZ nie ma, ale trudno i tak napisze to co myślę o nadchodzącej gali. Jak ten czas szybko leci, to już 10 lat TNA! Ja sam oglądam tę federację od roku 2008, czyli raczej bez szału, znam jednak najważniejsze wydarzenia, jakie miały miejsce od startu od organizacji. Slammiversary powinno być w tym roku priorytetem dla zarządu, gdyż jest to okrągła rocznica. Logicznym wydaję się także, że wrestlerzy, bookerzy, jak i wszyscy, którzy mają coś wspólnego z Impact Wrestling powinni dać z siebie wszystko i zaserwować nam wydarzenie, które zapamiętamy na długo. Sam na to bardzo liczę, jednak patrząc na kartę, coraz bardziej zaczynam wątpić w to co napisałem powyżej. Fakt faktem, że jest on jeszcze niekompletna i znamy na razie cztery pojedynki, to sceptycznie do nich podchodzę i zaczynam się martwić o jakość tego PPV. Postaram się wyrazić moją opinie na temat tych starć, które już znamy:

1. Bobby Roode vs Sting

Rozumiem, że w tej historycznej gali dla TNA powinien wziąć udział Sting, gdyż jest po prostu utożsamiany z tą federacją, jest jej żywą legendą, ale dlaczego musi walczyć o najważniejsze trofeum? Wiem, że ma niewyrównane rachunki z Roode'em, ale to nie powód, aby zaraz po powrocie dawać mu title shot'a... W ogóle jestem zdania, że Sting powinien zrezygnować już z kariery czynnego wrestlera, nie chce aby zniknął z Impact Zone'u, bo bardzo go lubię, ale na pewno znalazłaby się dla niego bardziej przydatna funkcja. Ta walka z pewnością nie skradnie show, bo wiadomo że The Icon najlepsze lata ma już za sobą, co prawda co nieco potrafi jeszcze w ringu zaprezentować, ale na dłuższą metę może się nie sprawdzić. Dlatego uważam, że wszystko w rękach Booby'ego, to on będzie musiał poprowadzić to starcie. Pewnie to właśnie on zwycięży, aby później dokończyć swój feud z James'em Storm'em i stracić tytuł na jego korzyść- myślę, że właśnie tak się stanie. Reasumując moim zdaniem to trochę za mało jak na walkę wieczoru gali wieńczącej 10 lat TNA.

2. AJ Styles&Kurt Angle vs Christopher Daniels&Kazarian

Nie ukrywam, że na tej walki jestem bardzo ciekawy. W ringu będziemy mieli czterech doskonałych wrestlerów, dlatego dla mnie jest to kandydat do walki PPV! Co prawda AJ i Kurt właściwie nie są drużyną i w sumie to mało mi pasują na Tag Team, dlatego uważam, że zostaną połączeni tylko na ten jeden wieczór. Podoba mi się to, że ten pojedynek jest dobrze promowany. AJ wiadomo, że ma konflikt z mistrzami, Kurt opowiedział się po stronie Styles'a a na ostatnim Impact'ie Kaz i Daniels zdominowali swoich przeciwników po walce i po raz kolejny upokorzyli AJ'a puszczając jego rozmowę telefoniczną z Dixie, na dodatek to wszystko działo się w walce wieczoru, stąd można się domyślać, że dla zarządu to starcie jest bardzo ważne- brawo! Myślę, że mistrzowie utrzymają pasy.

3. Bully Ray vs Joseph Park

Sam nie wiem co o tym myśleć. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Park to Abbys a TNA ciągnie to na upartego, jakby myśleli, że nikt się jeszcze nie zorientował. Ciekawi mnie to czy Joseph wyjdzie w gimmicku prawnika, czy jako Abbys. Nie mam zupełnie pojęcia jak to rozegrają, mam nadzieję tylko, że ta cała szopka nie będzie trwała długo, bo w sumie mało mnie to ciekawi.

4. Robbie E&T vs Devon&Garett

Beznadziejny pomysł z tym pojedynkiem. Swoją drogą TNA zwalnia takich wrestlerów jak: Kendrick, Red, Moore a trzymają takie beztalencia jak Robbie T. Rozumiem, że ma tam jakiś swój gimmick, ale to nie wystarczy, aby regularnie występować w telewizji. Tak liczyłem, że zrobią jakiś dobry 4way o pas TV, np Hardy vs Anderson vs RVD vs Devon i z przyjemnością by się to oglądało a tak będziemy mieli w ringu jednego człowieka, który coś wie o wrestlingu, czyli Devona, co nie zmienia faktu, że zabookowanie takiej walki to głupota i wciskanie widzowi na siłę, czegoś co mu się nie może podobać.

Także karta jeszcze niepełna, ale już powoli kształtuje się obraz tego Pay Per View. Liczę jeszcze na to, że dostaniemy walkę Aries vs Sabin o pas dywizji X i wydaje mi się to bardzo prawdopodobne. Z niecierpliwością czekam na to wydarzenie i jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie, pozdrawiam wszystkich wytrwałych fanów TNA i nie tylko ;)

Dodano:

Na wstępie sorry, że post pod postem, ale nie mogłem znaleźć na szybko opcji edytuj, o ile takowa w ogóle istnieje. Chciałbym dokończyć krótko analizę karta Slammiversary.

Brooke Tesmacher vs Gail Kim

Co do umiejętności Brooke w ringu to nie jestem do końca przekonany, choć widać, że nad sobą pracuję i z tygodnia na tydzień wprowadza nowe elementy, także wszystko idzie w dobrym kierunku. Bardzo chciałem, aby pretendentką została Mickie James, bo bardzo ja lubię, ale gdyby tak pomyśleć na zdrowy rozum, to byłoby to zupełnie bez sensu, bo te obie panie miały już między sobą dosyć długi program, dodatkowo Mickie James ma podobno przejść heel turn, także myślę, że na dzisiejszym PPV pas zgarnie Miss Tesmacher i niedługo rozpocznie feud o pas z heel'ową ''Hardcore Country'' Mickie James. Mam nadzieję, że walka będzie trzymać jako taki poziom i nie trzeba będzie jej przewijać.

Crimson's open challange

Na to czekam z niecierpliwością, bo jestem ciekawy, kto podejmie wyzwanie. W typerze wszyscy śmieszni ludzie typują Moore'a zupełnie zapominając o tym, że kariera Shannona w TNA już niemal dobiega końca i na dniach pożegna się z federacją, pewnym jest, że żadnej walki już nie stoczy, więc mam prośbę: nie bawcie się w typera TNA skoro nie macie o tym zielonego pojęcia, bo żal nawet to czytać. Sporo ludzi typuje też Eric'a Young'a. Nonsens! On już raz walczył z Crimson'em w open challaenge i myślę się, że to się nie powtórzy. Wiem, że to TNA a ta federacja lubi się powtarzać(Devon i Robbie- ileż oni już walk stoczyli), ale to dziesiąta rocznica TNA i zarząd będzie chciał zaskoczyć. Według mnie będzie to jakiś debiutant, lub Matt Morgan. W typerze postawiłem na King'a Mo, ale wydaje mi się, że tak się nie stanie. Teraz stawiam na Chrisa Masters'a, bo jest on najbliżej tej federacji. Znikome szanse są na to, że będzie to John Morrison lub Chavo Guerrero. Nieliczni są tak odważni i twierdzą, że będzie to Goldberg, jakoś nie mogę w to uwierzyć, lecz nie taki cuda już widziałem odkąd oglądam wrestling. Jedno jest pewne, to jest idealny moment, aby przerwać ten na chwilę obecną żałosny streak, tylko trzeba znaleźć odpowiednią osobę. Boję się tylko, że wraz z serią, skończy się także sam Crimson.

Samoa Joe vs Austin Aries

Walka znikąd, skromna podbudowa na Impact'ach, ale i tak bardzo na nią czekam, bo może wyjść całkiem fajne starcie. Mam przeczucie, że w czasie gali okaże się jednak, że Austin mimo ograniczenia wagowego dla X'ów, postawi na szali tytuł i straci go na korzyść Joe, aby przenieść się wyżej w hierarchii TNA. Wtedy Chris Sabin zacznie kręcić się koło pasa posiadanego przez SJ. Liczę na dobry pojedynek i w miarę szybkie tempo.

Hardy vs Anderson vs RVD

Cieszę się, że dodano ten pojedynek, gdyż może wyjść całkiem dobrze. Ciekaw jestem, czy ktoś z tej trójki przejdzie heel turn, bo mamy pojedynek trzech dobrych charakterów, teoretycznie najbliżej tego jest Asshole i tak właśnie może się stać. Kto wygra? Jeszcze tylko Anderson nie walczył o pas z Roode'em, ale sądzę jednak, że TNA będzie chciało przyciągnąć więcej widzów na czwartkowe show i da title shot'a Hardemu, aby podnieść oglądalność, bo wiadomo, że jest ulubieńcem publiczności. RVD jest kompletnie bez szans- nawet nie wiecie jak bardzo mnie to cieszy.

Kash vs Hernandez

Prawdziwa wisienka na torcie. Ani jeden, ani drugi nie pojawiali się w tv od kilku miesięcy, to znaczy hernandez jeszcze nie tak dawno, był, ale Kid'a nie ma już odkąd przegrał z Austin'em Aries'em walkę o pas, czyli szmat czasu. Postawiłem na Kid'a Kash'a, ale znów zmieniłem zdanie, gdy przypomniałem sobie, że Hernandez jest z Teksasu, czyli jakby nie patrzeć jest u siebie!

Chciałbym, aby na jakże ważnej gali dla TNA pojawił się Jeff Jarett, głupio by było, gdyby zabrakło założyciela. Nie powinniśmy się też zdziwić, gdy obecny będzie Joey Ryan, próbujący przekonać wszystkich, że powinien dostać kontrakt. To już dzisiaj! Nie mogę się doczekać i liczę na dużo niespodzianek, w końcu nie codziennie obchodzi się dziesiąte urodzin!

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.