Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Y2J czyli przerost formy nad treścią?!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

4ce752f0e8.png

Y2J czyli przerost formy nad treścią?!

Pewnie niektórzy po temacie nie domyślają się o co chodzi, bo prrzecież mimo wszystko Chris Jericho utrzymuje się w Main Event'cie na Raw, w dodatku wykręca fantastyczne walki z CM Punkiem i nie schodzi z wysokiego poziomu jaki prezentuje od powrotu. Jednak ja patrzę na to pod innym kotekstem i pozwolę sobie Wam go przedstawić. Otóz Chris stał za tajemniczymi epickimi promami "It Begins" - jego powrót był Przewidziany a jednocześnei mocno maskowany. No i kiedy Chris wracał, dokaldnie 2 Stycznia na Raw zdawało się, że zrobi on wielką furorę i kwestią czasu będzie kiedy zobaczymy go w federacji latającego z pasem. W końcu mistrzem został "Best In The World" - CM Punk, a między obiema osobami iskrzyło i mieliśmy zobaczyć walki o miano Najlepszego Na Świecie i takowe zobaczyliśmy! Ogladamy je juz nie pirwszy raz, jednak nawet kiedy Jericho dominuje, niemal szmaci Punka na naszych oczach to zawsze zawodnik z Chicago broni swojego pasa. No i mamy już Maj, od powrotu Y2Ja minęło 5 miesięcy!!! W perspektywie ma on oczywiście letnią trasę koncertową swojego zespołu Fozzy! I sumując wszystko Chris miał odnieść sukces, a tymczasem takowego nie widać. Nie dostał jeszcze pasa, a niedługo robi kolejną przerwę. I pierwsze z pytań po co było angażować Jericho w feud na najwyższym poziomie, skoro kiedy dochodzi co do czego to wali on głową w mur?! Czy może jeszcze sięgnąć po główne złoto przed odejściem na trase koncertową? Czy to miałoby sens, gdyby byłby mistrzem na miesiąc? Nie lepiej było to zrobić dawno temu, żeby Chris, który w końcu wracał jako wielka nie wiadoma z "It Begins"?! Po co był ten cały szum z promami, wielkim powrotem, skoro Chris przez taki okres nie dorobił sie jeszcze pasa na ramieniu? Myślicie, że to jest krzywdzące dla samego zawodnika? Cała sytuacja dla mnie robi się coraz dziwniejsza, bo wydawałoby się, że Chris po długich miesiącach rywalizacji z Punkiem powinien już niedługo zdobyć pas, ale jego przerwa może spowodować, że to zwyczajnie nie będzie miało siły przebicia, bo nie będzie na to czasu! Czy tylko moje jest takie odczucie, że Jericho Czy to nie jest właśnie ten rzeczony "przerost formy nad treścią", czyli wiele szumu w dalszym ciagu o nic, bo pasa WWE nadal z rękach Chrisa brak?! Dodatkowo na ostatnim Raw co się dzieje? Mamy nowego pretendneta do pasa WWE, którym jest Daniel Bryan! Dodatkowo Chris łapie rywala w walkach o pas WWE?! Czy całkowicie mialby być odsunięty od głównego złota na Raw?! Dla mnie sprawa mało obojętna - czy wszystkiemu naprawdę jest winna ta cholerna trasa koncertowa? Chyba wszyscy pamietamy szał po powrocie, czemu to nie zostało wynagrodzone?! Zapraszam do wyrażania swoich opinii!

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

Chłopak z Indy jednak nie na stracenie?: /viewtopic.php?f=73&t=37067

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• CenationKid

1

• Kotleten

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

Chris Jericho, wielki powracający i wielce oczekiwany zawodnik. Pamiętam jak na RAW pojawiały się proma, które miały nas doprowadzić do prawidłowego rezultatu i do powrotu Chris'a. Wszystko do samego końca wyglądało doskonale.. Tajemnicze proma i powrót na RR. Niestety Chris nie wygrywa zagwarantowanej drogi do WM, ale później los jest dla niego łaskawy i dostaje walkę na Elimination Chamber, którą też przegrywa. Koniczynka zerwana przed powrotem jest szczęśliwa i spełnia życzenia, bo Chris dostaje walkę o WWE Championship z Punk'iem, który niespodziewanie też przegrywa. Jakieś fatum? Być może.

Kompletnie nie rozumiem tej sytuacji. Zrobili wielkie halo wokół Y2J a teraz nie pozwalają mu na wygraną walkę o pas? Zastanawia mnie jedno. Skoro Daniel Bryan dostaje walkę o pas WWE i jednoznacznie występy na RAW to może Chris dostanie walkę o pas wagi ciężkiej? Robi dobre walki, przy mikrofonie też jest dobry, niezły psychopata i jak na razie bez niczego? Nieporozumienie. Faktem jest to, że Chris niedługo wyruszy w trasę koncertową, ale czy to jest powód by odciągnąć go od pasa? Właśnie, że nie! Mam nadzieję, że Jericho będzie się gdzieś obok kręcił, gdyż ten pas mu się należy, a taki powrót jaki miał i te wszystkie proma już powinny mu to zagwarantować.

Do Over the Limit jeszcze 3 tygodnie, więc może Chris zawalczy jeszcze o ten pas, przecież w WWE wszystko jest możliwe. :)

Co prawda nie spodziewałem się, że Chris wygra na Royal Rumble, lecz na Elimination Chamber pomyślałem "No to mamy nowego mistrza". Też się nie udało. Mamy Wrestlemanię. Pomyślałem "No teraz Jericho już raczej wygra, w końcu nie wracał, żeby przegrać na WM'ce". Nie udało się. Na Extreme Rules pomyślałem "Teraz wygrywa pas, a jak nie to do momentu trasy nic nie osiągnie". Przegrał. Znowu. Wracał po to, aby nie wygrać na żadnym PPV? Aby 3 razy dostać łomot od Punka? Powrót zapowiadany był bardzo długo, więc spodziewano się, że raz, dwa i mamy nowego WWE Championa, a tu Chris musi przegrywać z Punkiem. Jericho już nie zdąży cokolwiek uczynić przed trasą, no chyba, że na Over the Limit doczekamy się Triple Threat Matchu. W sumie to logiczne. Widzi ktoś rywala dla Chrisa na Over the Limit? Jedyną opcją jest Randy Orton, lecz do PPV pozostały 2 RAW i 3 Smackdown (gdyż mamy czwartek), a ponadto ci zawodnicy są w innych rosterach. Jeśli na Over the Limit to nie będzie Triple Threat Match o pas WWE, Chris może o coś starać dopiero po zakończeniu trasy, a do tego czasu pokonywać rywali w Mid-Cardzie.

Jednym z głównych powodów mojego powrotu do czynnego oglądania RAW były właśnie proma "itbegins" i powrót samego Jericho. Miałem myśli podobne co mój poprzednik. Wygrana Royal Rumble raczej nie wchodzi w rachubę, gdyż Jericho zapewne rozpocznie feud z Punkiem, co się stało po RR. Pierwsza myśl na temat Elimination Chamber Matchu była taka: "Jeśli Punk wygra na EC, straci pas na WM". I co? No właśnie... Sądziłem, że Chris jeśli już wrócił, to przynajmniej dostanie tego title runa na 2-3 miesiące, a potem niech go straci na rzecz takiego Bryana (z drugiej strony patrząc tych dwóch panów mogłoby wykręcić także dobrą walkę). Po Wrestlemanii byłem trochę zniesmaczony. Czemu nadal trzymają Punka przy pasie? Przecież tak zaniżał ratingi i nadal ma główny pas federacji? Co prawda to jednak ten feud Jericho-Punk odświeżył trochę drugiego, ale naprawdę liczyłem, że po dość długim title runie Brooksa ten straci pas co najmniej na 3 miesiące, aby Chrisu mógł latać po hali i mówić jaki to on nie jest zajebisty.

Może przyczyną przegranych Y2J'a była trasa koncertowa, którą ma odbyć w lato? Ale do lata jest jeszcze trochę czasu, więc, czemu do cholery Vince, nie dasz pasa Jericho, któremu to złoto się wręcz należy?! O ile lubię Punka w tym gimmicku, to znudził mi się już jako nie tylko mistrz, ale także jako sama persona. Po face turnie stał się trochę bezpłciowy. Ale w tej dyskusji nie o tym mowa. Dla mnie złą ideą CT było niedanie pasa Jericho już na Wrestlemanii, ponieważ po powrocie prezentuje się bardzo porządnie.