Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WCE Real Talk Show #14 - Shawn Michaels

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

CrashDaynewlogokopia-2.png

Matt Striker: WCE wraca z WCE Real Talk Show! Znwou bierzemy gwiazdy na celownik i wyciskamy z nich tyle ile się da, bez litości! owy prowadzący, nowe studio, a i w WCE zaszły spore zmiany. Jeszcze bardziej kontrowersyjny i wypchany ciekawostkami program! Ale dzisiaj nie ma miejsca na kontrowersje bo w moim studiu już prawdziwa legenda! Niezwykle ułożony człowiek! Ten, który dwukrotnie był najblizej przerwania legendarnej serii Undertakera, obecny Continental Champion! "Mr. Wrestlemania"! "The Showstopper"! "Heart Break Kid"! Shawn! Michaels!

Matt Striker: Witaj Shawn! Mam nadzieję, że chętnie odpowiesz mi na pare pytań no i przede wszystkim wytrzymasz u mnie trochę czasu!

Shawn Michaels: Witaj, Matt. Dlaczego miałbym nie chcieć z Tobą gadać? Cieszę się, że obecnie jestem na fali jako nowy mistrz Interkontynentalny! Z chęcią poświęcę Ci trochę mojego czasu, szczególnie po takiej zapowiedzi. Prawie udało Ci się mnie wzruszyć stary!

Matt Striker: O, dziękuję. Wiesz, niektórzy nie wytrzymują w tym studiu i Ci kolesie przy drzwiach w czarnych strojach muszą zadziałać. Wspomniałeś o tym, że jesteś na fali wznoszącej, jednak kiedy tutaj przychodziłes tak nie było. Nie zniechęcało Cię to, że wszystko nie szło po twojej myśli?

Shawn Michaels: Masz na myśli czasy, kiedy po raz pierwszy zawitałem do WCE? Wiele razy słyszałem to pytanie, i zawsze odpowiadałem, odpowiadam, i będę odpowiadał na nie tak samo. Zawsze powtarzam sobie, że jeśli chcemy do czegoś dojść, szczególnie w tym biznesie, nie możemy się zniechęcać naszymi małymi porażkami, serio, chyba nikt nie powiedziałby rok temu, że do czegoś tutaj dojdę, dostałem kilka razy ostry łomot, chociażby od Sheamusa, a popatrz na mnie teraz, jestem mistrzem Interkontynentalnym. Tylko dzięki ciężkiej pracy można tu do czegoś dojść, tutaj nikt nie poda nikomu zwycięstwa na srebrnej tacy.

Matt Striker: Fakt, mimo tego, że jestes już legendą to nadal czynisz postępy i takowe poczyniłeś przez ostatni rok. A co powiesz o tym, że w kolejce do twojego pasa jest dość sporo osób. W końcu na CrashDay zobaczymy Ladder Match 5 zawodników o miano pretendenta do twojego pasa na PPV! Nie obawiasz się tak duzej i mocnej konkurencji jak Punk, Ziggler czy Sheamus?!

Shawn Michaels: Nie, tu nie chodzi o strach. Nie ważne, kto stanie na przeciwko mnie. W ringu zawsze daję z siebie wszystko. Ten tytuł, który obecnie mam zaszczyt nosić na moim ramieniu jest tylko nagrodą dodatkową, dla mnie prawdziwą nagrodą jest radość ludzi zasiadających na trybunach i przed telewizorami. Ważniejsze jest dla mnie posiadanie fanów niż posiadanie pasa mistrzowskiego, ale skoro mogę posiadać i jedno, i drugie, to czemu nie?. Chcę tylko dać show, które ludzie zapamiętają na długo, jeśli któryś z nich pokona mnie i stanie się mistrzem, to będzie to oznaczało, ż jest ode mnie lepszy, ale tak się nie stanie, ponieważ obecnie nie ma w tej federacji nikogo lepszego ode mnie.

Matt Striker: Obecnie może nie, ale niedawno miałeś spore problemy z tym aby zdetronizować Sheamusa. Teraz Ci sie to udało, a co możesz nam powiedzieć o twojej rywalizacji z Irlandczykiem?

Shawn Michaels: Po prostu dużo trenowałem. Nie chcę, aby zrozumiano mnie źle. Bardzo szanuję Sheamusa, bo naprawdę jest przyszłością tego biznesu, chłopak ma talent, jakich obecnie tu mało. Niestety, teraźniejszością jestem ja. Sheamus nie szanował mnie, a tego nie będę znosić. Nasz spór wynieśliśmy na inny poziom, ponieważ obaj przekroczyliśmy pewne granice. To nie był już tylko biznes, to była sprawa osobista. Mimo wszystko, jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego, jaki osiągnęliśmy. Daliśmy dobre show. Mam nadzieję, że teraz zarówno Sheamus, jak i inni biorą mnie na poważnie. Powtarzam jeszcze raz, dzięki cięzkiej pracy można dokonać tu wszystkiego, wielu zapaśników z góry zakłada, że odniesie porażkę, a to ich największy błąd. Na pewno pomocą są fani, którzy nas wspierają, kiedy odnosimy porażki. Dlatego są tacy ważni dla mnie, i dla innych.

Matt Striker: Czemu tak wychwalasz fanów? W końcu to oni potrafią wpędzić w poważny dołek, w twoim przypadku jakoś udało się tego uniknąć! Ale wracając to mówisz, że obecnie to ty jesteś "teraźniejszością". Jak to jest? W końcu masz już swoje lata, myślisz, że długo uda Ci się utrzymac tą teraźniejszość i świeżość, aby zadowolać fanów na bierzaco mimo tego, że twój wiek może zacząć Cię ograniczać? Nie zrozum mnie źle, dla mnie jesteś absolutną legendą!

Shawn Michaels: Matt, odpowiedz mi na jedno proste pytanie, dlaczego wrestling jest taki popularny? Dzięki ludziom. Dzięki fanom. To oni chcą nas oglądać. A odnosząc się do drugiej części pytania, nie ważny jest wiek. Ważne jest to, co ma się w sercu. Wrestling to moje życie, ale kiedy zacznę się wypalać, odejdę. Nie chcę być kolesiem, który robi to na siłę, chcę dać też szansę młodym. Narazie nie widzę mojego końca kariery, więc moi fani mogą być spokojni. Narazie chcę udowodnić wszystkim niedowiarkom, że jestem najlepszym wrestlerem w historii tego biznesu, chcę, żeby każdy z osobna wiedział, że potrafię dokonać tego czego chcę, że marzenia mogą stać się prawdą.

Matt Striker: Podsumowując sprawę pasa - po twojej aktywności przed kamerami widać, że nabrałeś wiatru w żagle. Ale pasa zawsze ciężej sie broni niż o niego walczy, myslisz, że jeestes w stanie odbyć z nim title run godny Continental Championa tej federacji?!

Shawn Michaels: Wiesz co, Matt? Wolę coś robić niż tylko gadać. Narazie jestem mistrzem, to się liczy. Na pewno podczas obrony pasa dam z siebie 200%, jednak nigdy nie wiadomo, co może się zdarzyć. Krótko mówiąc- nie oddam mistrzostwa bez walki.

Matt Striker: Ok. Teraz sprawa zespołowości, czyli DX. Zawsze wiązały Cię mocne więzi z Triple H'em! On kiedyś też był mocnym odniwem WCE, w końcu był mistrzem Wagi Ciężkiej mimo tego, że nie wygrywał przez pare miesięcy! Teraz nie ma go z nami z powodu licznych kontuzji. Nie brakuje Ci tutaj kogoś z kim mógłbyś pogadać? Kogoś kto stanął by za Tobą murem i bronił Cie w każdej sytuacji?

Shawn Michaels: Oczywiście, że brakuje mi Triple H'a. DX było potęgą dywizji tag-teamów, chciałbym żeby WCE zobaczyło nas razem. Nie potrzebuję podpory, nie zrozum mnie źle, ale przyjaciel to przyjaciel. Z Hunterem stale utrzymuję kontakt, to był i zawsze będzie mój najlepszy przyjaciel, traktuję go jak brata. Gdybyś spojrzał kilka lat wstecz, zobaczyłbyś, że byliśmy najlepszymi przyjaciółmi, ale też najgorszymi wrogami. Dlatego nasza więź jest taka silna. Rozpoznajemy swoje intencje po tonie głosu. Jeśli moja kariera miałaby się skończyć, to ostatnią walkę chciałbym stoczyć właśnie z Triple H'em, ponieważ jako jeden z niewielu jest tego godziem.

Matt Striker: O, teraz mnie zadziwiłeś, że nakoniec chciałbyś się z nim zmierzyć. Myślałem, że wolałbyś go na koniec mieć jednak właśnie jako tego najlepszego przyyjaciela, a nie jako przeciwnika!

Shawn Michaels: Matt, mam dla Ciebie radę, doucz się. Przeciwnik nie musi być wrogiem. Żywym przykładem na to jest moja walka z Ric'iem Flairem na Wrestlemanii 24. Nadal jesteśmy przyjaciółmi mimo faktu, że zakończyłem jego karierę czynnego wrestlera.

Matt Striker: Flair teraz jest w Destination i zapewniam Cię, że nie chciałbyś się z nim teraz mierzyć, bo to największy dupek w tej federacji. Twoja najblizsza walka na CrashDay to Tag Team Match, ale twój partner... Odszedł z federacji! O co tutaj właściwie chodzi?!

Shawn Michaels: Sam nie wiem, ale nie martw się, nie potrzebuję Takera. Potrafię dać show nawet bez partnera, jak dla mnie może być to handicap match, ponieważ i tak dam radę pokonać Stinga i Brocka.

Matt Striker: Teraz już chyba za bardzo fantazjujesz. Brock to w końcu wielka siła, po której nie wiaodmo czego się spodziewać, bo to jego pierwsza walka. W UFC szybko wszedł na szczyt i tutaj może być podobnie, twoim zdaniem dasz mu radę sam? Doprawdy chcesz walczyć sam?!?!?!

Shawn Michaels: Jest mi to obojętne, oczywiście, łatwiej byłoby mi z partnerem, ale nie boję się stanąć sam naprzeciwko dwóch przeciwników. Wiem, jakiego pokroju są to gwiazdy, ale nie mam się czego przy nich wstydzić. Może dostanę jakiegoś partnera, nie wiadomo, ale nie poddam się bez walki.

Matt Striker: Ostatnio mocno zaiskrzyło miedzy Tobą a Stingiem, co sprawiło, ze dwie takie legendy nagle skoczyły sobie do gardeł jak młode pieski i teraz chcą sie zagryźć?

Shawn Michaels: Mój spór ze Stingiem trwa już od jakiegoś czasu, dokładnie od czasów feudu NWO i Wolfpack w WCE. Sting zawsze uważał, że jest lepszy, i nigdy mnie nie szanował. Osobiście nie przepadam za Stingiem, zawsze chce dostać dla siebie jak najwięcej. Nie ukrywam, chcę się z nim zmierzyć. On był ikoną w WCW i TNA, ja jestem ikoną z WWF i WWE. Nasza walka zadecyduje o tym, kto jest ikoną WCE.

Matt Striker: Póki co Sting jednak jest daleko od tego, aby dostać sie do pasa Continental i raczej po CrashDay wasze drogi znowu się rozejdą. Myślisz, że ktos z zawodików, którzy walczą w Ladder Matchu mogą dać Ci perspektywy do stworzenia wielkiego show?! W końcu jest to niezła mieszanka stylów!

Shawn Michaels: Najbardziej chciałbym się zmierzyć z Zigglerem. Dlaczego? Chcę pokazać mu, że daleko mu do mnie. Twierdzi, że jest nowym Shawnem Michaelsem. Jestem ciekaw, jak wypadnie w porównaniu z orginałem.

Matt Striker: Może teraz trochę o zyciu prywatnym. Wrestling napewno nie jest dobrym zawodem do tego aby zostać idealnym mężem oraz ojcem, a jak jest w twoim przypadku? W końcu masz już swoje lata, więc te sprawy raczej powinny być w twoim wypadku opanowane.

Shawn Michaels: Staram się jak najlepiej wykonywać moje obowiązki, zarówno jako wrestler, jak i ojciec oraz mąż. Kocham moje dzieci i moją żonę, i jeśli któreś z nich powiedziałoby mi, że czują się opuszczone przez moją pracę, bez zastanowienia odszedłbym z WCE. Staram się spędzać z nimi każdą wolną chwilę.

Matt Striker: Ulubiony trunek?

Shawn Michaels: Nie piję.

Matt Striker: O proszę, czyżby filozofia pana CM Punka przelała się takze na Ciebie?

Shawn Michaels: Nie jestem jak CM Punk, ale przez alkohol dzieją się same złe rzeczy, więc nie piję.

Matt Striker: Co powiesz nam o tym, że w federacji pojawia się coraz więcej reprezentantów z Meksyku czy Kanady. Da się z nimi dogadać? Czy moze sądzisz, że ten sport jest zarezerwowany dla USA, a inni mogą się od nas uczyć?

Shawn Michaels: Wrestling jest dla ludzi, nie tylko dla Amerykanów.

Matt Striker: A kontakty z tymi którzy przyjeżdżają? Mieliśmy tutaj genialnego Alberto Del Rio, który mimo wszystko nie był zbyt lubiany!

Shawn Michaels: Nie miałem okazji pogadać z Albertem, ale z tego co słyszałem, jest w porządku.

Matt Striker: A z kim z obecnej szatnii WCE masz najlepsze kontakty?

Shawn Michaels: Chyba z Batistą. Batista jest moim przyjacielem, i obecnie z nim najbardziej lubię rozmawiać.

Matt Striker: Batista?! Mówisz, że masz dobre kontakty z członkiem Destination? Moze myliłem się co do Flaira i to on przeniesię Cię na ich stronę? Mylę się?! W koncu Destination od zawsze byli tymi najlepszymi a legenda Shawna Michaelsa z pasem napewno byłaby wartosciowa!

Shawn Michaels: Nie interesuje mnie Destination. Nie dołączę do nich, ponieważ nie czuję tego co oni. Obecnie prowadzę karierę solową i nie mam zamiaru pakować się w stajnie.

Matt Striker: Okej, więc plotki rozwiane. Shawn=wolny elektron. Wiele już o Tobie wiemy, teraz postaram sie popytać trochę o historię. Który okres i w jakiej federacji według Ciebie był twoim najlepszym w życiu? Może to ten obecny, który teraz nam prezentujesz?

Shawn Michaels: Ciężko powiedzieć. Cała moja kariera była ulubionym okresem mojej kariery, ponieważ zawsze tak samo czerpałem z wrestlingu radość. Moje ponowne pokazanie się w WCE można określić jako odrodzenie, dawno nie zdobyłem mistrzostwa kariery solowej, chociaż racja, teraz prezentuje sobą szczytową formę.

Matt Striker: No skoro tak podchodzisz do swojej kariery to moje kolejne pytanie nie ma sensu. Dlatego lecimy do czegoś innego. Gdybyś miał władzę w federacji co byś w niej zmienił? Coś, może ktoś Ci przeszkadza, blokuje Cię czy coś podobnego?!

Shawn Michaels: WCE prezentuje zupełnie inną politykę niż WWE. W WCE każdy może czegoś dokonać i nie jest przez nikogo hamowany, wystarczy tylko się starać i pokazać zarządowi, że dajemy z siebie wszystko. W WWE najważniejsza była kasa. Chyba nic bym nie zmienił, no może poza dodaniem dywizji Tag-Teamów.

Matt Striker: Tak to prawda, mimo, że walki Tag Team się odbywają to drużyn nie ma, ale podobno znaleziono już na to złoty środek. Widziałbyś się w Tag Team'ie z kimś innym niż HHH? Co musiałaby mieć taka osoba?

Shawn Michaels: Ta osoba musiałaby mieć charyzmę, ale niestety, raczej nie założyłbym Tag-Teamu z kimś innym niż Triple H, chociaż niczego nie wykluczam. Mógłby to być na przykład Zack Ryder, chłopak ma talent i charyzmę, ale wydaje mi się, że nie pasujemy do siebie. Na obecną chwilę nie widzę chyba nikogo w sam raz do roli mojego tag-team partnera.

Matt Striker: Masz jakąś pasję, którą w wolnych chwilach od wrestlingu wykonujesz/oglądasz?!

Shawn Michaels: Poluję. Mam nawet własną firmę zajmującą się produkcją sprzętu i koszulek. Fajna zabawa

Matt Striker: O proszę. Nawet w wolnych chwilach masz w sobie rządzę walki. Jestes idolem wielu młodych wrestlerów, a kto dla Ciebie był materiałem do podziwiania i wzorowania się na tej osobie?

Shawn Michaels: Wiem, że nie chcesz tego słuchać, ale był to Ric Flair. Dzięki niemu stałem się wrestlerem, on mnie inspirował przez całą moją karierę. W dzieciństwie chciałem być jak on.

Matt Striker: Źle mnie zrozumiałeś w poprzedniej części rozmowy. Flaira szanuję, ale znam jego i całego destination. Te stare skurwiele sa kochane, uwielbiam ich! Ale wracając do Ciebie - kiedy będziesz na emeryturze to jaką walke będziesz przypominał sobie najmilej?

Shawn Michaels: Moją walkę z Undertakerem na Wrestlemanii 25. Daliśmy największe show. Byłem najbliżej zakończenia streaku ze wszystkich. O tej walce mówi się, że była najlepsza walka na Wrestlemanii jaka kiedykolwiek miała miejsce. Jestem z niej najbardziej zadowolony.

Matt Striker: Rzeczywiście to było coś historycznego. Na koniec co mógłbyś jako legenda tego biznesu powiedzieć młodym wrestlerom, którzy dopiero zaczynaja swoją przygodę, a na poczatku napewno nie jest łatwo?!

Shawn Michaels: Zawsze dawajcie z siebie wszystko, co macie. W tym biznesie chodzi tylko o to, żeby dawać z siebie 200%. Nie zniechęcajcie się swoimi porażkami, a któregoś dnia może zmierzycie się ze mną o mój pas Continental. Na koniec chciałbym podziękować moim fanom oraz przede wszystkim rodzicom... za geny.

Matt Striker: I jeszcze jakbyś mógł to zachęć naszych widzów do tego co bedzie miało miejsce już w sobotę na CrashDay!

Shawn Michaels: Prawdziwym fanom wrestlingu powiem tylko, że CrashDay to część WCE, najlepszej obecnie federacji wrestlingu na świecie, pozatym w akcji będą takie gwiazdy jak CM Punk, John Cena czy Randy Orton, ale ważniejsze jest to, że w akcji będzie Continental Champion, HBK Shawn Michaels ! ! !

Matt Striker: I już ostatnie pytanie. Co powiesz nam na to, że włąśnie w tym momencie kontrakt z federacją podpisał Triple H?

Shawn Michaels: Matt, pożyjemy, zobaczymy, sprawdźmy co Triple H zrobi, co powie, życzę mu sukcesów w WCE.

Matt Striker: Okej. To by było na tyle. Moim dzisiejszym gosciem był Continental Champion, HBK - Shwn Michaels. Dzięki Shawn.

Shawn Michaels: Dzięki Matt. Widzimy się na CrashDay!

Matt Striker: Jasne! A nasze Real Talk Show powróci już niedługo przed ostatnim CrashDay na drodze do Our Woooooorld!

Pierwszy WCE Real Talk Show w moim wykonanium, tak więc proszę o wyrozumiałość.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• fanfanfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pierwsze Real Talk Show po powrocie i jest dobrze... Dobrze w sensie treści pytań i niektórych odpowiedzi, ale czy nie za długo? Musisz potrenować nad pilnowaniem długości, gdyż taki obszerny wywiad dla czytających jest zbyt długi. Marcineq odpowiadałeś w stylu HBK'a, jednak niektóre odpowiedzi były w formie mocno grzecznościowej, a tu nie o to chodzi. Więcej emocji by się przydało! Wiem, że jesteś face'm, ale oni też czasami się denerwują, a tego tutaj nie zaobserwowałem.

Matt Striker: Ulubiony trunek?

Shawn Michaels: Nie piję.

Takie odpowiedzi jak najbardziej są ok. Nie potrzeba pisać 5 pełnych zdań, ale widać, że masz sporo do powiedzenia i to się chwali, lecz zostaw to sobie na BS :)