Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Over the Limit 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Over the Limit

WWE_Over_The_Limit_2012_0002.jpg

20 Maja 2012

Raleigh, North Carolina, PNC Arena

Theme song: "War of Change" by Thousand Foot Krutch

Oficjalna karta

WWE Championship

Singles Match

20120430_LIGHT_OTL_punk_dbryan_C.jpg

CM Punk © vs. Daniel Bryan

Singles Match

!20120430_LIGHT_OTL_cena_JL_C.jpg

John Cena vs. John Laurinaitis

:arrow: Jeśli Laurinaitis przegra zostanie zwolniony. Żaden zawodnik WWE nie może interweniować w walce bo zostanie zwolniony.

World Heavyweight Championship

Fatal-4-Way Match

20120507_LIGHT_OTL_sheamus_delrio_jericho_orton_HOMEPAGE.jpg

Sheamus © vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. Randy Orton

WWE Divas Championship

Singles Match

!20120507_LIGHT_OTL_beth-layla_C.jpg

Beth Phoenix vs. Layla ©

WWE Tag Team Championship

Tag Team Match

20120509_LIGHT_OTL_kofi_truth_ziggler_swagger_C.jpg

Kofi Kingston & R-Truth © vs. Dolph Ziggler & Jack Swagger

Pre-show Singles Match

20120514_LIGHT_otl_preshow_ryder_kane_L.jpg

Zack Ryder vs. Kane
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• Turej

1

• Tuptuś

1

• Ulicznik Xeb

1

Top użytkownicy w tym temacie

Singles Match

WTF?! Miałem wielką naprawdę wielką nadzieję, że do tego nie dojdzie. Po ostatnich RAW myślałem poważnie, że może wystawi kogoś do tych walk tak, jak to robili Mc w feudach z Dx, że to może będzie walka drużynowa? He? Na pewno by wiele zyskała niż taki mecz! Zapewne będzie On główną "atrakcją" gali, WWE dochodziło już do równego poziomu i znów taki gniot? Ciągle te same błędy, jak wstawianie komentatorów do gali, czy teraz tego pana. Ma On w ogóle jakiś związek szerszy z walczeniem w ringu, no i cholera - dlaczego znów John? Jestem zniesmaczony taką walką i osobiście mam nadzieję, że będzie bardzo krótka, ale to chyba złudna nadzieja biorąc pod uwagę, że na pewno wmiesza się w to cały żargon zawodników WWE i albo Jan ich wszystkich rozwala - wracamy do starego Johna, albo się może wkurwi strasznie - heel. :evil: W co wątpię, czyli chyba wracamy do stereotypów. :t_down:

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

WWE Title Match:

Co ja mogę powiedzieć?! YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES! LISTEN TO THE CROWD! YES!YES!YES!YES!YES!YES!YES! To będzie walka roku bez jakichkolwiek wątpliwości... Bryan w ringu wiadomo props na props się nakłada, Punk to samo ale jedno mnie boli ale to jest tylko maciupkie... Bryan jeszcze przy majku nie jest wyrobiony ale może teraz Punk nauczy go mówić?! A może Punk straci pas? Cholera... Na chwilę obecną jest tyle opcji że można napisać co najmniej 5 scenariuszy ale wiadomo że już nie piszę :P . Nie mnie walka będzie zajebiście taktyczna i się spodziewam się że przebije ona poziomem walkę Punk vs. Y2J z Extreme Rules... Serio to będzie coś wielkiego. Btw. Turek to wyrocznia, jak nagrywaliśmy audycje przed WM powiedział "Obejrzałbym Bryan vs. Punk o WWE Championship na PPV" ... Here You Go Fellah. Enjoy.

World Heavyweight Championship Match:

Tutaj nie ma co się dużo spodziewać rudy wygra i ja innej opcji nie widzę bo pas ma dopiero miesiąc a spisuje się moim zdaniem zajebiście, wiadomo że ADR jest spoko ziomuś przy majku i w ringu ale jeszcze nie teraz... Jeszcze nie, dopiero na Summerslam... Tutaj można się spodziewać dość ciekawego pojedynku z wieloma zwrotami akcji, dobrą techniką i szyderstwem ADR i siłą "Białego" może wyjść spoko pojedynek, na razie nie ma co się rozpisywać i tyle... Stawiam na Szejmasa bo pas ma krótko a jest obecnie najlepszym fejsem SD (Pozdro Rendi :waving: ) a ADR zgarnie pas jak będzie miał powrócić Christian, który dostanie title shota.

John Cena vs. Johnny Ace

YES! Dafuq? YES! Dafuq? YES! Dafuq? YES! Dafuq? ... To oddaje podział ludzi, którzy są przeciwko jak i za tym pojedynkiem... Dla mnie to jest cholernie bez sensu bo Johnny jest GM'em a nie wrestlerem! ... Chociaż ok, Ace był wrestlerem ale to są "Lata świetlne, dalej galaktyki..." itd. Kiedy to było? Ludzie nie przesadzajmy Cena przegrał z Rockiem i o dziwo wygrał z Lesnarem na PPV a teraz ma walczyć z Acem?! Koleś, który pisze storyline'y dla Jaśka jest albo ostro walnięty albo bawi się Johnem jak lalką a ja ostatnio zacząłem go lubić i nie pozwalam :P . Na razie można powiedzieć tyle i oczywiście stawiam na Cenę ... Pozdro Szejset.

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

• 2 tygodnie później...

WWE Championship

CM Punk vs. Daniel Bryan

W końcu doczekałem się tego pojedynku! Wiele razy powtarzałem to na audycjach, że chciałbym zobaczyć walkę tych dwóch panów po raz kolejny... Marzył mi się kolejny pojedynek na Raw, a tutaj widzimy co mamy! Daniel Bryan vs. CM Punk na PPV! Na Over the Limit! Z niecierpliwością czekam na tą walkę, ponieważ wiem, że panowie na pewno nas nie zawiodą i będzie w walce dużo techniki oraz emocji. CM Punk zarówno jak D. Bryan są świetnymi wrestlerami, świetnymi technikami i ta walka na pewno dostanie minimum 4 gwiazdki w porywach do 5 (nie obraziłbym się). Ale jaki będzie wynik tej walki? Na ostatniej audycji poruszyliśmy oczywiście ten temat i gdybaliśmy co się może stać. Loki (gość audycji) wpadł na pomysł, że Bryan może przegrać przez AJ, gdy ona wejdzie podczas walki... Możliwe, że tak się stanie, ale chodzi o wynik, tak? Według mnie tutaj CM Punk obroni pas... Dlaczego? Ponieważ Bryan jak na razie według mnie za wcześnie na WWE Championship. bardzo chciałbym aby ten feud się pociągnął przez dłuuuugi okres, bo na prawdę Ci panowie mają nam wiele do zaoferowania. Najbardziej oczekiwana walka w moim odczuci tego PPV.

Halo? Komedia? Czy to komediowa federacja? O nie, to przecież WWE... No właśnie, WWE... Zdaje mi się, że tutaj będziemy mieli kilka niespodzianek, bo na prawdę byłoby bezsensownym rozwiązaniem, gdy Jasiu okładał całą walkę Big J. i ostatecznie ją John Cena wygrał... Sory, ale jak takiego czegoś nie chciałbym nawet widzieć. Albo zmieni się przed walką stypulacja ich walki, aby było na rękę Ace'owi. Boję się, że WWE schrzani wszystko i będzie nuda, gdyż możliwe, że to jest Main Event gali ;| Nie mam pojęcia co WWE nam pokaże, ale myślę że pożegnamy Janusia Lorynajtuska i Jasiu Cena wygra ten pojedynek.

World Heavyweight Championship

Fatal-4-Way Match

Tutaj kolejna ciekawa sytuacja... Na początku miała to być walka jeden na jednego a widzimy w co się nam ona przekształciła. Na początku dla sprostowania mieli się ze sobą zmierzyć Sheamus i Alberto Del Rio, lecz do tego wszystkiego na jednym z Raw wplątał się Jericho i Orton. Myślę, że nadal kluczową rolę w walce będą odgrywały te dwie postacie, które miały się początkowo zmierzyć jeden na jednego, a Orton i Jericho są dokładką, bo po prostu nie było co z nimi zrobić. Ale pamiętajmy, że Orton i Sheamus mają na pieńku i to jakoś może wpłynąć na przebieg walki. Coś gdzieś słyszałem, że może jakiś heelturn Ortona? Wątpię... Według mnie Randy i Chris są tylko dokładką do walki, a z tej walki zwycięsko wyjdzie Sheamus.

WWE Divas Championship

Nie wiem w sumie czy jest tutaj o czym dyskutować... Według mnie będzie to szybka piłka (czyli jak każdy pojedynek, segment z Divami w WWE). Layla obroni pas przeciwko Beth i będziemy mieli po prostu kontynuację feudu, tyle...

WWE Tag Team Championship

Już troszkę ciekawsza sytuacja niż walki powyżej, więc można co nieco napisać. Truth i Kofi nawet dobrze sprawują się jako Tag Team. Nawet mieliśmy okazje oglądać ich w takim składzie na Raw w Sopocie i bardzo dobrze mi się ich oglądało. Co do Dolpha i Jack'a, jakoś nie jestem przekonany do tych panów w Tag Teamie. Według mnie powinni robić solową karierę i nie wiem dlaczego do jasne cholery nie ma jakiegoś z tych panów w walce o pas WWE czy WHC ;| Dolph jak najbardziej mógłby startować do walki o pas WWE i z chęcią bym go tam zobaczył... Jack, nie jest aż taki zły, pamiętamy jego tour z WHC, więc można by powrócić do przeszłości i dać mu szansę. Ale wracając do Over the Limit, uważam że w tej walce zwyciężą Kofi i Truth i obronią pasów, mam nadzieje po dobry i zaciętym pojedynku.

Pre-show Singles Match

Nawet cieszy mnie to, że WWE stawia na Pre-Show. Zrobiło to dużą furorę w świecie wrestlingu i bardzo miło ogląda się takie coś przed całą galą PPV. Szkoda, że występują w tych walkach gwiazdy tak dużego formatu... Nie oszukujmy się, że Santino i Miz powinni wystąpić w normalnej walce na gali, a nie w Pre-Show na Extreme Rules... Teraz mamy walkę Pre-Show'ą Ryder i Kane... No proszę was, te postacie także powinni dostać walkę normalnie na galę, a do Pre-Show wcisnąć jakiś Joberków, aby się wypromowali, np. tak jak miało to miejsce na debiucie tych walki Pre-Show, gdzie przed Wrestlemanią walczyli Tag Teamy, stworzone ze średnich zawodników w WWE... Myślę że te Pre-Show ma przyszłość, ale chciałbym w nich widywać gwiazdy mniejszego formatu niż Kane, Ryder, Miz czy Santino.

CM Punk © vs. Daniel Bryan

CM Punk od bardzo dawna trzyma ten pas WWE i zmiana posiadacza jak najbardziej była by prawidłowym posunięciem, jednak wątpię, by Daniel dostawszy pierwszą walkę o ten pas od razu ją wygrał. Wiem, że federacja Vince'a zna takie przypadki jak np. Sheamus, ale to w ogóle jest coś innego. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że tych panów stać na dobry pojedynek, ale czy tak będzie to nie wiem. Punk z początku podobał mi się, ogarniał wszystko, ale te jego ciągle zwycięstwa już mnie przyprawiają o ból żołądka, styl walki w niektórych momentach też ostro szwankuje, ale myślę, że panowie się zepną i pokażą kawał porządnej "bijatyki".

Najgorszy pomysł na jaki mogli wpaść kreatywni. Taka walka już miała miejsce i niestety niczym się nie wyróżniała od Div. Walka z GM to żadna konkurencja dla Ceny, ale myślę, że ten dziadek coś wykombinuje i wbrew temu co jest warunkiem tej walki, ktoś się wmiesza i zapewne Cena będzie kończył PPV plackiem na ziemi... Oczywiście można wymyślać milion scenariuszy co do tej walki, ale nie wydaje mi się, żeby mogła ona nas do siebie przekonać, chyba, że wydarzy się coś nieprawdopodobnego. Laurinaitis przegra zostaje zwolniony z posady GM'a. I niby kto miałby wejść na jego miejsce? Piesek Long? No zobaczymy.

Sheamus © vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. Randy Orton

Na tą walkę czekam jak na wodę. Jest w niej Orton i to chyba najsłabsze ogniło. Del Rio, Sheamus i Jericho w jednym ringu. Wiem, że część będzie poza ringiem się lała, a część w ringu i każdy będzie czekał na moment by wygrać, jednak sądzę, że ta walka będzie dobra. Jericho odpuścił sobie pas WWE i wg mnie to było najlepsze co mógł zrobić. Z pasem WHC zawsze było mu dobrze, ale go raczej nie wygra bo podobno ma to być jego ostatnia walka, więc stawiam na obecnego mistrza wagi ciężkiej.

Beth Phoenix vs. Layla ©

Walka Div... No cóż. Jest śliczna Layla, która wygra walkę i obroni pas :roll:

Kofi Kingston & R-Truth © vs. Dolph Ziggler & Jack Swagger

Wkońcu pas TT żyje w WWE. Ostatnimi czasy nie było z nim najlepiej, ale kombinacja dwóch czarnoskórych zawodników jako TT to dobre rozwiązanie. Od dawna Kofi nie miał pasa, a jak wiemy lubił kręcić się wokół IC oraz US, a danie mu pasów TT jakoś to wszystko musiało pogodzić...Dolph miał okres, w którym kręcił się wokół WWE Championship, ale jak widzimy ponownie idzie w innym kierunku. Widziałbym go z lepszym pasem niż TT, ale nawet takie pasy są czegoś warte. Kofi & Truth od niedawna są mistrzami, więc raczej tych pasów nie stracą, a tym bardziej na rzecz Swagger'a.

Zack Ryder vs. Kane

Tej walki nie obejrzę bo jest tylko na YT, ale potyczka może być ciekawa. Doskonale pamiętamy jak Zack był kilka razy poturbowany przez Kane'a i ta walka może być w pewnym sensie rekompensatą za ostatnie tygodnie. Kto wie, może to wszystko przerodzi się w feud? Ale czy byłoby to dobre, skoro Kane może jednym palcem go zniszczyć? Heh. Jedna walka i sru do dumu :lol

WWE Championship

Mamy przypadek taki sam z Bryanem na WM'ce - Beznadziejna promocja walki. Nie było żadnych konkretnych speechy, tylko tchórzliwa postawa Daniela. Oczywiście spodziewam się po walce bardzo dużo, lecz Punk powinien obronić pas, bo w tym feudzie Bryan nic sobą nie reprezentuje.

Cena vs Laurinaitis

Walka wspaniale wypromowana, większe szanse daje się Cenie, lecz ja przewiduję jeden scenariusz:

POWRÓT BATISTY, BITCHES!!!!!!!!

Zaatakuje on Johna Cenę, ale przecież nie da się go zwolnić, bo nie miałby niby kontraktu, potem Cena chciałby walki z Batistą, więc ten podpisał by oficjalnie kontrakt i zajebiście!

Co do walki, będzie to zapewne komedia, lecz wszystko zapowiada się bardzo ciekawie.

Fatal 4 Way Match

Walka na pewno będzie miała wysoki poziom. Orton i Sheamus będą zapewne walczyć o pas, a Jericho i Del Rio będą się wtrącać, lecz tak naprawdę budowany tu jest feud Ortona z Sheamusem. Kto wygra? Ciężko powiedzieć. Sheamus ma pas jeszcze krótko, lecz w końcu Randy nie miał pasa prez długi czas. Ponadto ratingi Smackdown są niziutkie i być może WWE chce zmiany z Ortonem jako mistrzem? A może heelturn Sheamusa lub Ortona? Prędzej Sheamusa. Walka będzie bardzo ciekawa i ciężko tu wytypować zwycięzcę.

Layla vs Beth

Walka również bardzo słabo wypromowana. Beth jako pretendentka wzięta z dupy, nawet walki o pretendentkę nie było... Layla jako mistrzyni to bardzo fajny pomysł i nie chciałbym, aby to uległo zmianie. Obie panie sporo potrafią i mam nadzieję, że zobaczę coś podobnego do walki Div z Elimination Chamber 2012, bo tam Beth i Tamina pokazały fajny wrestling.

Tag Team Championship

Kofi i Truth nie są zbyt długo mistrzami, ale dywizja TT w WWE jest tak pojebana, że można stracić pasy w każdym momencie. Dolph i Jack jako Tag Team to zły pomysł, a szczególnie jako mistrzowie. Spodziewam się bardzo dobrego pojedynku, lecz nie sądzę, żeby pasy miały zmienić właściciela. Co więcej - Spodziewam się jakiegoś ataku ze strony stajni Washingtona.

Pre-Show

To będzie walka bez historii. Ryder zaatakował Kane'a na ER, mają walkę, która nawet nie zmieściła się w karcie, lecz nie wyobrażam sobie wygranej Zacka. Kane musi to wygrać, szczególnie po przegranym feudzie z Ortonem i Ceną...

OtL i zero stypulacji, no fajnie fajnie... Jeden F4W, moze dodadzą coś do starcia Johnny'ego L. z Ceną i gdzie tutaj to łamanie limitów itd.?

Co do wyzej wspomnianej walki Johna z Johnem to nie wiem czego się można spodziewać. Napewno nie tego, że zostanie ona w takiej formie w jakiej jest obecnie, napewno pan GM doda coś od siebie i zobaczymy masakrowanie Ceny przez całą walkę. Ostatnio z Brockiem udało mu się wygrać po podobnym obrazie walki, myślę, że teraz powinien przegrać, aczkolwiek wtedy to wszystko za bardzo byłoby pod kolor People Power. Sądzę, że wygrana Ceny jest możliwa, ale obecność w tej walce Tensaia, może Lesnara i mam nadzieję Batisty, bo na jego powrót liczę co PPV - powoduje, że jest to niemal niemożliwe! Dodatkowo spodziewam się tu Big Showa, ale w jakiej roli? Równie dobrze może on się sprzedać Laurinaitisowi, równie dobrze może doprowadzić do jego przegranej - napewno go tam nie zabraknie i bardzo licze na jego heel turn i nie na chwilę tylko na stałe, ale to obecnie jest takze niemożliwe. Podsumowując po tej walce znowu Cena nie stanie od razu do ringu tylko za około miesiac na next PPV i sądzę, że jeżeli nie zjawi się dobry Big Show, to zwycięży Laurinaitis.

Potem WWE Championship Match, który jak pewnie ktoś pisał jest wielkim kandydatem do Five Stara! Dwóch wspaniałych techników, wspólna historia - byłe gwiazdki Indy pokażą na co je stać, myślę, że tutaj jakiś Falls Count Anywhere Match by bardzo wiele dał temu starciu,a tak będą musieli pilnować się w ringu, ale i tak uważam, ze może wyjść genialnie! Punk jest juz dość długo mistrzem, myślę, że zmiana na stanowisku mistrza przydałaby się, ale nie wiem czy nastąpi ona tak od razu na stronę Bryana, myślę, że Daniel prędzej czy później sięgnie po tytuł, ale chyba jeszcze nie teraz, nie za jego pierwszą szansą przy pasie WWE. Obstawiam wygraną obecnego mistrza.

Teraz na celownik wezmę starcie o pas Wagi Ciężkiej. Jedno jest pewne, dla mnie zdecydowanie lepiej patrzy się na Sheamusa jako na zwykłego zawodnika niż jako na mistrza, w dodatku face'owatego mistrza. W ogóle nie podnosi rangi Smackdown, które ostatnio ssie na maksa. Tutaj również zmiana mistrza by się przydała i myślę, że to w miarę możliwe. Co bardzo smuci to to, że Y2J w tej walce jest tylko po to aby podnieść rangę walki, ale bez możliwości wygranej - nie dostał pasa WWE, teraz odchodzi na trasę koncertową i pas dla niego jest niemożliwy. ADR to jak dla mnie 50% na mistrza, jednak tą druga połówką jest Orton. Alberto kiedy wrócił i zaczął pokazywać się regularnie od razu rzucił się do Irlandczyka i myślę, że to, że mieli oni jakiś tam program to może on zgarnąć pas. Druga opcja to Randy, który przy tym, kiedy SD ma poważny kryzys według WWE mógłby podnieść rangę niebieskiej gali. Orton dawno nie miał pasa, trochę pokręcił się przy młodych (Barrett/Rhodes itp.) dlatego teraz zdobycie pasa jest niestety prawdopodobne.

No i teraz walki mniej ważne, zacznę od tej, która ma największy prestiż a mowa o tej o pasy Tag Team. Kofi i Truth są mistrzami słabymi jak to ostatnio w WWE bywa, za to Ziggler i Swagger jako drużyna sprawują się dobrze (nawet nie tyle w teamie co w pojedynke w pomaganiu sobie itp.). Ja stawiałbym na zmianę posiadaczy pasów, gdyby nie to, że mistrzowie mistrzami są chyba miesiąc czy troszkę dłużej! Takie coś w WWE nie przejdzie, będą trzymać murzynków jako mistrzów pewnie jeszcze z 3 miesiące, w dodatku w średnim programie, który nie zawsze zlapie się na PPV. No ale tak już bywa - stawiam na obecnych mistrzów!

Co do walki o pas div sprawa jest również jasna - powracająca w tamtym miesiacu Layla nie moze od tak stracić mistrzostwa, mimo, że to Beth dysponuje większa siłą. Myślę, że Laylę może zmienić dopiero ktoś powracający, najpewniej Kharma, ale ja bardzo liczę, że moze to być Michelle McCool, brakuje jej urody i to bardzo : >

Ostatnia walka to ostatnio popularne Pre-Show, które jest dość spoko pomysłem, po za tym, że nie wiem czy można go potem gdzieś obejrzeć - szczerze to nawet tego nie sprawdzałem bo ostatnei walki Pre-Show nie interesowały mnie. Teraz jest inaczej, walczy w tej walce przecież Kane, w dodatku z Ryderem, który po blyskawicznym sukcesie znowu jest niewidoczny. Mam już plan na dyskusję o nim, ale tę planuję zrobić po PPV czyt. jutro, tak więc nie podkradac postaci do dyskusji! Co do walki, chętnie obejrzałbym ją w głównej karcie, bo walk na samej gali jest mało, a z odpowiednią podbudową mogłaby być ciekawa. Wygrany podejrzewam, że będzie Kane, chociaż może WWE wynagrodzi Ryderowi te wszystkie kontuzje, zdrady i takie tam? Się zobaczy!

Podsumowując są 3 walki, które mają utrzymać to show, jest jedna, która może jest w cieniu, ale umiejętności wrestlerow mogą uczynić z niej dobre widowisko, divy i Pre-Show. Nie za mało? No jasne, że za mało! Jak zwykle pewnie dostaniemy walki terminatorów, podejrzewam, że zawalczy Brodus, zawalczy Ryback oraz może pojawić się Damien Sandow, a jezeli nie to dadzą zrobić cyrk Brodusowi w jakimś jak zawsze "ciekawym" segmenciku w którym zadzwoni do mamy i potańczy z dziećmi z publiki... Wszystko schematycznie, 4 terminatorów - to jest o 2-3 k***a za dużo! ;/ Luuudzie! Dyskusje macie nawet o tym!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Styl:  Jasny

Ovet The Limit już za jakieś 5 godzin, więc trzeba coś napisać

WWE Title - jeśli to będzie ME (a nie będzie) i jak dostaną odpowiednią ilość czasu (ok 25 min) to możemy zobaczyć wrestlingowy majstersztyk. Wszyscy wiemy co ta dwójka potrafi, a potrafią bardzo dużo. No ale to nie ROH tylko WWE, a możliwości zawodników ze wzgędu występowania w Main Eventach zostały mocno ograniczone, co zresztą typowe dla polityki WWE. Zwycięży raczej Punk, ale tak na 100% jego zwycięstwa pewny nie jestem. Niby dostaje wpierdol na tygodniówkach, więc zwycięstwo pasuje. Co do szans Bryan'a wszystko zmieniło się z jego osobą wraz z jego wielkim "YES" i to właśnie Bryan jest bardziej dopingowany niż Punk. Publika z pewnością będzie podzielona i będziemy co chwile słyszeli gromkie "CM Punk" i "YES". Oby dali radę.

Cena vs Johnny - ringowo to nawet nie ma co się wypowiadać o tej walce, bo to będą poprostu jaja. "Walka" ta pewnie będzie Main Eventem, bo z pewnością musi coś dużego się wydarzyć, czyli jakiś powrót. Prawdopodobnie będzie to Brock, ale są inne opcje. Jest jeszcze zwolniony Big Show, który przejdzie heel'a bo zaatakuje Jana. Niektóre źródła podają, że może wrócić.... jak Stek pisał - Batista !! Jakby nie patrzeć ma on niewyrównane rachunki z Janem z 2010 roku. W ringu będzie kupa, ale powrót to pewie będzie jakiś boom.

WHC Title - tutaj rówież pwoinno być całkiem dobrze, ale boję się jednej rzeczy. Chodzi oczywiście o zwycięstwo Orton'a. Rudy pasa raczej nie obroni patrząc po składzie walki. Zwycięży albo właśnie Orton albo Jericho. Alberto narazie odpada bo pojawił się w ringu raptem kilka razy, a i formą nie błyszczy. Patrząc na ostatnie poczynania, coś mi śmierdzi heel turem Orton'a, bo jako face jest nudny jak flaki z olejem. Uważam, że panowie dostaną z 20 minut i w ringu powinno być całkiem nieźle.

Divas Title - Layla wróciła... i narazie nic się nie dzieje, ale jedna zawodniczka rewelacji w rosterze nie zrobi i potrzebuje ona pomocy. Ale na tą walkę z Beth jestem pozytywnie nastawiony i uważam, że możemy zobaczyć najlepszą walkę Div od czasu Survivor Series 2011. Co jak co ale Layla i Beth potrafią walczyć co udowodniały już nie raz. Liczę na przyjemną niespodziankę od Pań.

TT Titles - mówiąc szczerze mam koło dupy już pasy Tag Team. Miała być rewolucja, podniesienie prestiżu - póki co jest całkiem na odwrót, a dywizja ta leży i kwiczy, chyba bardziej niż Divy. Wydawało się, ze przełomem było zwycięstwo Primo i Epico, ale i oni wogóle się nie sprawdzili jak mistrzowie. Ale jak już wybierać, to wolę Dolph'a i Swagger'a bo oni chociaż już długo trzymają ze sobą i sobie pomogają, czyli najprawdopodobniej zobaczymy nowych TT Champów.

PPV rewelacyjnie się nie zapowiada. Walki o główne pasy zapowiadają się bardzo dobrze, a reszta to jednak będzie albo słabo, albo bardzo słabo. Zobaczymy jak to będzie wyglądało. Do zobaczenia o 2ej.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Też sobie przed galą jeszcze napisze jak ja to wszystko widze. Patrząc na kartę gala zapowiada się całkiem nieźle, co prawda jest mało walk więc napewno dodadza jeszcze jakieś zapychacze w postacie Brodus'a, Ryback'a czy coś takiego. No albo jakąś walkę o US albo IC chociaż żaden z panów nie toczy obecnie żadnego feudu no ale mogliby np zawalczyc ze sobą, Rhodes wygrywa, mamy 1-1 i na nastepnym ppv walku unifikująca pasy. No ale przejdźmy do karty:

WWE Championship: CM Punk vs. Daniel Bryan

Hmm wszyscy sie mega ekscytują tą walką a ja jakos niezbyt. Owszem będzie ringowo bardzo dobra ale to trochę za mało. Zwłaszcza że nie tak dawno oglądalismy ich walki na tygodniówkach i to chyba z 3. Feud nie ma żadnej ale to żandej podbudowy, nie było żadnego segmentu między panami. Nie wiem za bardzo czemu tak robią, to samo było w feudzie Bryan'a z Sheamus'em. No a na dodatek wynik jest generalnie prawie że pewny (chociaz z Bryan'em to nic nie jest pewne o czym się już przekonałem -.-). O poziom ringowy nie ma się co martwić aczkolwiek żaden 5star to to nie będzie bo do 5stara nie wystarczy poziom ringowy. Bryan przegra i mam nadzieje że ten program nie będzie juz ciągniety, że był to jednorazowy wyskok bo Bryan po prostu nie zasluguje żeby prosto z za długiego titlerunu z WHC lecieć od razu po WWE Champ.

Cena vs Laurinaitis

Ogólnie jestem w szoku ze tyle osób w typerze stawia na Cene. Naprawde uważacie że w tym momencie Laurinaitis moze zostac zwolniony? Nie miałoby to żadnego sensu, jest w środku dobrego story, świetnie się odnalazł w swojej roli i napewno nie zostanie jeszcze usuniety. Nasz GM wygra, kwestia tylko jak. Jest Big Show który został zwolniony więc może bez przeszkód interweniować w tej walce. Z miłości do swojej pracy był w stanie paśc na kolana, totalnie się poniżyć i błagać o to by go nie zwalniano więc myślę że bez więszkych oporów będzie też w stanie pomóc Laurinaitisowi wygrac tą walkę za odzyskanie posady. Ale może rzeczywiście to by było trochę za proste i za oczywiste. Hmm tak więc możemy gdybyc nad innymi kandydatami. Jest jeszcze Lesnar ktory w sumie chyba jest na Cene nieźle wkurzony no i nie na rękę by mu było zwalnianie Laurinaitisa no ale nie wiem czy on juz nie odszedł od tego story na dobre. Mówicie Batista, jeśli tak by było to ogromne zaskoczenie ale nie wiem czy to mozliwe. Chociaz skoro udało się zachować w sekrecie powrót Lesnara to chyba wszystko mozna zachowac w sekrecie. No niewiem, cięzko tu cokolwiek typować. No poza prawie pewnym zwycięstwem Laurinaitisa.

WHC: Sheamus vs Jericho vs Del Rio vs Orton

Dawno nie było żadnej wieloosobowej walki o główny pas nie licząc ER więc było to dobre i ciekawe posunięcie. Jednocześnie Jericho ma jakieś zajęcie przed przerwą, Orton jest czyms zajęty na jakis czasu bo chyba trochę nie ma na niego pomysłu bo ostatnie feudy ma z dupy wzięte za przeproszeniem no a Del Rio i Sheamus mogę zrobić podbudowe pod swój nadchodzący feud. Jericho szans nie ma bo wiadomo że wyjeżdża a trase, prawdopodobnie zostanie w tej walce mocno uszkodzony na potrzeby przerwy przez prawdopodobnie Ortona. Pamiętamy że Jericho na poprzednią przerwe równierz został wysłany przez Ortona, teraz historia się powtórzyi jak Chros wróci zobaczymy ich feud może o pas. Orton... Hmm w sumie jego zwycięstwo niestety jest mozliwe bo jak pisałem ostatnio nie ma na niego pomysłu a z pasem zawsze ktoś do feudu sie znajdzie. Na Del Rio jeszcze nie czas tak więc stawiam że Sheamus pas utrzyma zwłaszcza że długo go nie ma. No ale miejmy też na uwadzę że nasz rudy mistrz ma pecha do walk wieloosobowych. Swój pierwszy pas WWE stracił w Elimination Chamber a drugi w walce 6osobowej.

Divas Title: Layla vs Phoenix

Layla wróciła dostała z bomby pasam niczym Gail Kim w TNA a nawet jeszcze bardziej z bomby iii jak się z nim nic nie działo tak się nie dzieje. Kurcze nawet nie miała żadnego speecha na temat swojego powrotu ani nic... Pas obroni i dalej się z nim nie będzie nic działo bo nie ma za bardzo z kim zrobic fajnego feudu. Mogłaby wrócić McCool to by się może zrobiło cieakwiej.

Tag Team Championship: Kingston & Truth vs Ziggler & Swagger

No i historia się powtarza. Na Ziggler'a i Swagger'a brak pomysłu więc niech snów walcza o pasy TT. W sumie lepsze to niż jobbowanie Clay'owi -.-Truth i Kofi są fajnym teamem brak im tylko nazwy i wspólnego them'u. Pasy zostanie u obecnych mistrzów i tylko czekać na jakis ruch ze strony stajni Washingtona która z pewnościa pasy będzie chciała odzyskać.

PreShow: Ryder vs Kane

Obejrzeć nie obejrze bo i po co. Walka fajna nie będzie, wygra Kane i to by było na tyle. Jeżeli Kane nie wygra to może zdejmowac maskę i wracać do robienia trabki na ring z Santino. Chociaz po tym jak Miz przegrał z Marellą to nie wiem za bardzo co mam o tych preshowach myślęć.

Gala zapowiada się dobrze, licze na fajny powrót i jakieś zaskoczenie w walce Johnów, na jakieś emocje w walkach o główne pasy i że nie będzie za dużo bezsensownych zapychaczy.