Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co przyniesie tegoroczny Draft? Typy i opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

draft63.png

Tak więc dyskusja skupiająca się na tym, co będziemy mogli zobaczyć już w najbliższy poniedziałek tj. 23 Kwietnia na Raw! Po draft'cie zawsze można spodziewać się wszystkiego. W tym roku zapowiadano, że Draft będzie bardziej korzystny dla rosteru Smackdown, ponieważ gwiazdy tej gali i tak pojawiają się na Raw SuperShow oraz po to aby zwiększyc zainteresowanie niebieskim brandem. Czy to wejdzie w życie zobaczymy, jednak zaczęły się już pierwsze spekulacje. Orton do Raw, Ziggler czy też Miz na Smackdown? Realne? Się zobaczy. Ubiegłoroczny Draft zadziwił dwoma Draftami Johna Ceny z Raw na SD i na odwrót. Myślicie, że tegoroczny Draft może pokazac nam coś czego jeszcze nie było, czy może zwykłe wymasowanie paru fajnych zawodników i masy jobberów? Może coś odnośnie pasów? W tamtym roku swój roster jako ostatni w Draft'cie dopełniającym czy jak to się tam nazywa zmienił obecny World Heavyweight Champion - Sheamus! Ale koniec tego pisania, teraz pora na wasze zdania. Miło by było gdybyście uzasadniali swoje typy, czy też napisali krótki tekścik odnośnie Draftu i tego co na nim, a nie same typy co do zmian w rosterach, jednakże nie jest to konieczne. Zapraszam do wyrażania swoich opinii i typów! :)

Dyskusja Otwarta!

Pamiętaj, nie odpowiadaj na same pytania nawet te zawarte w tekście!!! Nie kopiuj ich!!! Dorzuć coś od siebie do dyskusji, a nie tylko odpowiadaj na pytania POMOCNICZE!!! Mówię z góry, że posty w których będziecie odpowiadać na same pytania to będę je prosił o edycję, a może nawet usuwał!!!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

2

• patryniu

1

• Kotleten

1

• Credson

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo fajny pomysł miałeś z tą dyskusją fanie, to tak apropo.

Co do moich typów to mam jeden, konkretny typ. Jest nim mianowicie nie kto inny jak sam były Sadistic Monster Brock Lesnar! Składa sie na to kilka czynników, dla których takie rozwiązanie jest logiczne. Po pierwsze Cena nie może być ciągle jobberem dla powracających emerytów, a Jego porażka na Extreme Rules jest niemal pewna. Dwa Lesnar ma taki kontrakt z takimi ulgami jak nikt inny chyba i nie wierze żeby tam nie miał zapisanego tytułu, World Champa zdobędzie, pytanie tylko komu tytuł odbierze. Niedawno sie gadało, że Punk jest za mały, z drugiej strony sam Lesnar sie wypowiadał że chciałby feudować z Sheamusem, co przy okazji mogło by zrobić z rudzielca prawdziwego głównego fejsa... W końcu trzeci powód, a jest nim to obiecane potężne wzmocnienie SmackDown! a co poprawi ratingi niebieskich bardziej niż sam były mistrz świata wagi ciężkiej UFC?

Dalej nie wiem w jakim rosterze jest Del Rio obecnie, ale po drafcie na 90% będzie na SD!, ponieważ miał tam mieć jakiś feud czy cos, chociaż właściwie nie wiem czemu, na RAW i tak nie ma miejsca dla niego, a dla SD jest to jednak wzmocnienie.

To narazie tyle moich typów, będe edytował posta jak mi coś wpadnie do głowy.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Zgadzam się z Pile, że na SD ! powinien wrócić Lesnar. Powoli nudne robi się to joobowanie Ceny na rzecz celebrytów/emerytów. Na ER niemal pewne jest, że Jasiu przegra, wówczas Brock by mógł zasilić niebieskich co nadałoby większego kopa tej tygodniówce i podniosło ratingi. Lesnar nie potrzebuje żadnej promocji, bo jest on tak przepushowany, że zrobienie z niego mistrza wiele by dało i nie było by żadnym zdziwieniem czy zmartwieniom, że coś złego z tego wyniknie. Pas musiałby odebrać jakiemuś facowi; w tym wypadku Sheamus, który mógłby stać się głównym baby facem SD ! a Brock tą główną złą postacią.

Za to niebiescy powinni się kogoś pozbyć. Mam na myśli Ortona ! Dobra, koleś jest może dopiero po drafcie; mimo, że z początku coś z tego było i dało się to oglądać tak teraz stał się on jeszcze bardziej nudny niż był ! Nie chcę oglądać, go więcej z pasem WHC i patrzeć jak odbiera push młodym, obiecującym zawodnikom. Niech wraca na RAW i tam nudzi.

Na SD ! powinien powrócić również Del Rio co raczej się stanie zwłaszcza, że ma być pretendentem do tytułu WHC. Odświeżyć by pasowało postać Miza, z którym nic się obecnie nie dzieje.

Gdy coś mi przyjdzie do głowy to edytuje tego posta.

#Edit

Moim zdaniem można było by zamienić pasami brand ! Mianowicie Big Show (IC Champion) do czerwonych. Santino Marella (US Champion) do niebieskich. Myślę, że takie coś jest możliwe (w końcu mieliśmy już coś takiego, bodajże w 2008 r.). Wiele osób ma już dość tych samych walk o te tytuły, a zmiana brandu odświeżyła by nie tylko pasy, ale i postacie.

Podsumowanie:

RAW: Randy Orton, Big Show, ?, ?, Diva

SMACKDOWN: Brock Lesnar, Santino Marella, Miz, Del Rio, Diva

Edytowane przez Gość

deathnotep.png

angle_02.gif

Moim zdaniem Randy kompletnie nie może odnaleźć się na Smackdown, Del Rio oficjalnie właśnie zasilił Smackdown, więc tu przewiduję draft Ortona na RAW. I oczywiście potrzeba rywala dla Rybacka, więc nie widzę innej opcji niż Tensai/Clay na Smackdown. Brock jest niemalże pewniakiem na SD, bo jest tam coraz gorzej (NXT oglądam z większą chęcią), więc jeśli on nie pomoże to już nikt nie pomoże. Od dawna mówi się o drafcie Miza i sądzę, że to też może być prawda, bo na RAW już o nim zapominamy, a na Smackdown mógłby na nowo odżyć i feudować z Sheamusem o pas WHC.

Jeśli chodzi o RAW, to przydałby się tam Daniel Bryan, dla którego planuje się feud z Ceną (a ten nigdy na SD nie pójdzie). Ponadto Marek Henryk po stracie pasa również nie może powrócić na szczyt, więc może odświeżyłby postać dominatora na RAW. Zdecydowanie bardziej trzeba zasilić Smacka, więc nie mam pomysłu, kto jeszcze mógłby dołączyć do RAW.

Podsumowując, zapiszę po 4 drafty dla każdego brandu (divy byłyby piątym, ale akurat one to mnie nie obchodzą, bo i tak każda występuje na dwóch tygodniówkach):

RAW - Daniel Bryan, Mark Henry, Randy Orton, The Great Khali (?)

Smackdown - Brock Lesnar, The Miz, Tensai/Clay, CM Punk ! (taki spontan, ale myślę, że możliwe)

Draft w ten poniedziałek. WWE wiele razy mówiło, że to będzie coś fantastycznego, niespodziewanego. Jak wiemy Draft zawsze był spoko i związane z nim drafty były ciekawie. Ostatnim razy Cena był na SD, lecz pod koniec przeszedł na RAW. W pierwszym momencie Cena na SD? To są chyba żarty, lecz później zrozumiałem, że to się nie uda i na pewno ktoś Cenę z powrotem na RAW odstawi. Miało być fajnie, ale było epicko. Mam nadzieję, że coś takiego nie będzie miało miejsca w tym roku.

Kto na RAW, a kto na SD?

Głównym kandydatek do przejścia na RAW jest Orton. Fakt, że WWE ostatnio jest zadowolone z jego potyczkami z Kane'm, ale Randy bez pasa na tak długo? Dziwne, jednak prawdziwe.

The Miz. Osoba, która kiedyś była ważna, lecz teraz schował się w cień. Może draft na SD zmieni jego pozycję? Krążyły plotki o feudzie Miz & Eve vs. Zack & powracająca Layla. Jaki brand? Dla mnie doskonałym wyborem będzie SD, więc Eve, Zack & Miz na SD, bo sądzę, że Layla powróci właśnie do niebieskiego brandu.

Zobaczymy jak to będzie w poniedziałek, a dokładniej we wtorek :lol

Nie często się wypowiadam w swoich dyskusjach, jednak w tej wyjatkowo mało dałem od siebie u góry, dlatego dopisze jeszcze komentarz :)

Oczywiście draft jak juz pisałem miał by być bardziej na korzyść niebieskich, jednak spodziewam się, że czerwonych też wspomogą niczemu sobie gwiazdy. Pierwszym do draftu byłby Del Rio gdyby nie to, że on już w rosterze Smackdown jest! Dodatkowo nie dopuszczam do myśli faktu, jakoby brandy maiły zmienić pasy mistrzowskie, oczywiście te główne, bo pas US i IC obecnie aż tyle znaczą, że zdecydowanie nie zrobiłoby to dużej różnicy. W dodatku Marella bardziej pasowałby na SD, gdzie jest więcej tych potencjalnych jobberów jak McIntyre, a Show z pasem IC na Raw mógłby dostać jakiegos konkretnego rywala, dlatego to w miarę prawdopodobne.

Co do draftów na Raw, to myślę, że przydał by się draft Daniela Bryana! Mógłby fajnie dociagnąć to z Sheamusem do ER aapowiadając, że przeniesie pas WHC na Raw, a odświeżenie po starcie tego pasa w 15 sekund na WM mu się przyda. Kolejny, który najpewniej powędruje na Raw to ten Randy Orton! Tak już mu źle na tym SmackDown, że pewnie przeniesie się znowu na Raw, dodatkowo każdy draft Ortona chodźby co rok = wielki orgazm na publice. Teraz może trochę was zadziwię, ale spodziewam się draftu... Bookera T! Jest on zapowiedziany na tournee Raw po bodajze Meksyku w bodajze Maju, dodatkowo WWE czymś musi zdziwić, a, że Cene raczej nie przedraftują to wykorzystają to co wykorzystują często czyli własnie komentatorów! Jak dla mnie bardzo możliwe. Jeżeli jeszcze kogoś miałbym przenieść to zdecydowanie mógłby być to Cody Rhodes! Mało w to wierzę, aczkolwiek chciałbym tego. Jego postać na SD na już wyrobioną markę, na Raw zawsze zyskiwałby większy prestiż no i byłby bliżej takich terminatorów jak Cena/Punk i mogłoby się z nim wiecej dziać.

Co do draftów na SmackDown: Wszyscy tak się spodziewają tego Brocka, ale mi te drafty zawodników, którzy mają walki na ER coś śmierdzą, że może ich nie być. Wracając jak dla mnie pewniak: The Miz! Wróci na stare śmieci, gdzie występował wcześniej, podniesie prestiz tego rosteru bo niewątpliwie jest gwiazdą no i byłym WWE Championem, do tego chętnie widziałbym jego rywalizację z Sheamusem! Drugi to Dolph Ziggler i ewentualnie Jack Swagger. Bardziej spodziewam się jednak draftu tylko tego pierwszego, z takiego powodu, że jego postać ostatnio znowu spadła w hierarchii, a na SmackDown jak w przypadku Miza łatwiej byłoby mu się dopchać do głównego pasa. Myślę, że draft Lorda Tensai'a jest bardzo prawdopodobny! Feud na linii Ryback vs. Tensai nareszcie ruszyłby te dwie postacie, a, że to SD ma rosnąć w siłę to nie Ryback na raw, tylko Tensai na SD! No i przynajmniej jeden wielki, wielki, wielki gwiazdor. Mimo wszystko mógłby być to CM Punk! Lesnara jakoś na SD nie widzę po powrocie, Punk już długo ma pas, a gdyby mistrz został przedraftowany to byłoby to wielkie boom! Potem Chris wygrywa pas na ER i wszystko wraca do normy. Dla mnie najbardziej realny scenariusz co do draftu któregoś z tych największych.

Gdybym wiedział w jakim rosterze jest Brodus Clay może przedraftowałbym go na Raw (jeżeli jest na SD), choć i tak sądzę, że z tych 3 terminatorów o których stworzona jest dyskusja do której zapraszam kolor zmieni tylko Tensai dla feudu z Rybackiem. Tyle ode mnie!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• 1 miesiąc temu...

Mam nadzieję,że w tym roku Draft wypadnie co najmniej dobrze.Wiele zawodników potrzebuje odświeżenia np.Miz czy Ziggler.Sądzę,że na Smackdown przejdzie jakiś face typu Punk czy Cena.Natomiast na Raw jakiś heel Rhodes,moze Bryan.Draft jest jedną z moich ulubionych ,,Długich RAW,,.Ostatni draft wypadł nie najgorzej,więc spodziwam się w tym roku czegoś dobrego.:)

RAW:Rhodes,McIntyre,Mark Henry,Orton

Smackdown:Punk,Tensai,Ziggler,Rey Mysterio

The Miz jest niesamowity.Wprowadzenie...