Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA/WWE Wrestling - restart.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Witam,

Sprawa jest następująca: od długiego czasu miałem przerwę od wrestlingu jakiegokolwiek, nie licząc Smack VS Raw i innych na PSP (prawdziwa konsola dla leni, którym się nie chce nawet siedzieć podczas grania + Gods Eater Burst ;p). Chciałbym, byście doradzili mi w jaki sposób zrobić sobie swoisty restart z federacją TNA.

O co konkretnie mi chodzi? Otóż od jakiegoś już czasu, w wolnych chwilach (najczęściej do snu, za pomocą telefonu) oglądałem sobie streamingi PPV TNA. Nawet nie pytajcie, które było ostatnie - robiłem wipe'a i nie mam pojęcia (końcówka 2010 roku - tyle wiem). Jakie gale polecacie?

Chodzi o moment, od którego warto zacząć śledzić temat ponownie, kiedy lipne storyline'y kończyły się, a zaczynały nowe, ciekawsze. Tygodniówki darowałem sobie - od tego były raporty, a przed każdym PPV jest ładne podsumowanie. Może być cokolwiek z 2011, nawet ze stycznia, lutego, marca, innych dalszych miesięcy - przyjdzie moment, że znowu będę w miarę up-to-date i nawet tygodniówki będę sobie oglądał. Ma być ciekawie.

Chciałbym pooglądać Stinga, Nasha (mówcie co chcecie, i tak jemu markowałem za dzieciaka), Steinera (to samo, co w poprzednim nawiasie), Angle'a, Samoa Joe, AJ'a - jakiś moment, kiedy te postacie znowu zawojowały ringiem. Może być cokolwiek z Bischoffem i Hoganem, o ile jadą po bandzie i robią show na jakimś konkretnym poziomie, kiedy jest powód, by "love them, hate them, or never forget them***". Nie wiem, jak to jeszcze lepiej opisać - by było to ciekawe.

Mogę na Was liczyć? Wiem, że wielu dyskutantów zaprawionych w bojach tematy "dla zielonych" odstraszają. Nowicjusze z kolei widząc w moim profilu jako ulubioną federacje "WCW" pomyślą z kolei WTF, albo, że dziadek jakiś ;p

Nic z tych rzeczy - chciałbym, byście odpowiadając w tym wątku poświęcili chwilkę i chociaż krótkim komentarzem opatrzyli jakieś PPV od TNA. Nie musi być to PPV roku - ale musi być zalążkiem czegoś ciekawego w organizacji, fajnych storyline'ów i zwrotów akcji (które są możliwe dla nooba - bo takim teraz jestem - do ogarnięcia), które w perspektywie dalszego oglądania będą wciągające.

Nie jest to wbrew pozorom takie proste, dlatego z góry dziękuję za wysiłek włożony w odpowiedź.

*** - kolejna parafraza. Czyja - zgadujcie, jeśli macie ochotę :)

Moi drodzy, jeśli w tym poście zamienicie słowa "TNA" na "WWE" to też będzie w porządku - to wyniknęło z tego, co można przeczytać poniżej. Jestem zainteresowany obiema federacjami. Niestety nie można edytować pierwszego postu, dlatego ta informacja.

chcelatooo.png

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

3

• DonCarlos

2

• hellner

2

• pablo modjo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Jeżeli chcesz zaczynać z TNA teraz to mówię CI od razu żebyś sobię odpuścił bo to co obecnie pokazują nam w TV nie jest tym czym było w 2010 roku ;) Kaszana i odgrzewane schaboszczaki entertainment można by rzec... Nie wiem czy ktoś tutaj jeszcze ogląda regularnie TNA (może Modjo) bo ostatnio naprawdę jest kiepsko choć i tak podobno lepiej niż w zeszłym roku... Jak nie oglądasz już wrs a chcesz wrócić to WWE przeżywa teraz najlepszy okres od ostatnich 5 lat... Mamy fajne powroty jest Lesnar, Booker T(za stołem), Foley się pokaże od czasu do czasu no i mamy naprawdę nie owijającego w bawełnę WWE Championa a i feud partnera ma zacnego bo przecież to sama gwiazda rocka Chris Jericho... Jednak jeżeli chcesz powrócić do TNA to teraz jest najlepszy moment bo Hulk można powiedzieć wrócił i bierze się za kończenie starych feudów i zaczyna nowe (tak oglądałem ostatnie 3 impekty, wstyd mi :( )

Ps. Nie zwracaj na to uwagi bo pewnie to lanie wody :D

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Hmm no ja jeszcze oglądam regularnie TNA ale już z coraz mniejszą ochotą i jezeli Lockdown w niedziele będzie słaby to kończe albo robie przerwe z tą federacją. Generalnie od 2010 roku jest tylko gorzej i gorzej a obecnie to co prezentuje ta federacja jest żenujące na czele z Hoganem push***jącym młodego Bishoffa od którego talentu ma w sumie to każdy, nigdy nie widziałem bardziej sztucznego i beznadziejnego wrestlera. Jeśli chodzi o ciekawsze momenty. Pierwsze co mi przyszło do głowy to początek Immortals czyli start na Bound for Glory 2010 do momentu kiedy Hardy przyszedł naćpany na mainevent Victory Road. Co tam jeszcze bbyło fajngeo, napewno feud Jarrett'a z Anglem ale to chyba mniej więcej ten sam okres, feud się skończył chyba na Lockdown 2011. Hmm Sting jako joker napewno też by Ci się podobał, znaczy feud sam w sumie był nijaki ale gimmnick Stinga genialny a czasowo to było chyba od straty pasa przez Stinga czyli Hardcore Justice 2011- Bound for glory 2011. Jak Beer Money się zaczeło kręcić przy pasie to było ciekawe przez jakiś miesiąc do dwóch czyli od No Surrender 2011, od heelturnu Roode'a jest już tylko gorzej. A jeżeli chodzi o pojedyńcze galę to jedyną chyba wartą polecenie w tym okresie będzie Destination X 2011 ale to ze względu na poziom ringowy a nie storyliny.

No ale ogólnie zdecydoawnie zgadzam się z Tuptusiem że jak chcesz do czegoś wracać to zdecydoawnie o nieeeebo wyższe poziom prezentuje teraz WWE i to od dłuższego czasu. Nawet jeżeli chcesz Nash'a to zdecydoawnie lepiej sobie na niego popatrzeć w WWE od SummerSlam 2011 do TLC 2011 się pokazywał w WWE i to bardzo pozytywnie, co prawda nie w ringu bo zawalczył tylko raz własnie na TLC 2011 ale i tak wprowadził wiele ciekawego na Raw. A w TNA był ostatni raz widziany na BfG 2010. Dobra narazie to tyle, jak masz jakies pytania to pisz ;P

• Styl:  Ciemny

Oglądam regularnie a właściwie to przewijam regularnie ;) Nie powiem, że mnie to nie kręci ale jak kilka lat temu łykałem całego impacta (45min) bez przewijania i jeszcze robiłem raport na bloga tak teraz nie rozstaję się z myszką wyłapując tylko interesujące mnie rzeczy.

Powiem co ostatnio mi się podoba:

Austin Aries - po powrocie dostał spory push i obecnie łykam jego występy bez żadnego przewijania. Naprawdę to jeden z moich ulubieńców w dzisiejszym TNA. Klasa sama w sobie.

Bully Ray - jak dla mnie niesamowicie się rozwinął jako heel. Po rozpadzie team 3d w ogóle nie kupowałem jego postaci, teraz jest chyba najlepszym heelem w federacji.

Bobek Roode - Jak dla mnie to TNA-owski Triple H ;) Szkoda tylko, że momentami bookują go na strasznego leszcza.

A najlepsze jest to, że nawet gdybym chciał to nie jestem w stanie polecić Ci żadnej gali lub walki. Bo ostatnia walka, która mi się naprawdę podobała to AJ vs Angle na którymś tam impakcie wieki temu. Sad but true.

16476371734edf391100c30.jpg

Dziękuję za opinie. Nie odpisywałem na ten temat celowo, by nie zabić dyskusji (mam chyba do tego talent). Do konkretów.

Chciałbym rozszerzyć temat na WWE - przekonaliście mnie. Więc potraktujmy to analogicznie, czyli od kiedy warto zacząć? Jak dla mnie byłoby to pojawienie się Kevina Nasha (jaka to była gala?), jednak czytając newsy wiem, że poza "debiutem" miał sporą chwilę przerwy.

Inne opcje? Nadal w grę wchodzi TNA i WWE.

Btw: mógłbym prosić moderatora o zmianę tematu? "TNA/WWE Wrestling - restart." byłoby świetnie.

Prosiłbym również o wklejenie tej informacji na samą górę, do pierwszego postu:

"Moi drodzy, jeśli w tym poście zamienicie słowa "TNA" na "WWE" to też będzie w porządku - to wyniknęło z tego, co można przeczytać poniżej. Jestem zainteresowany obiema federacjami. Niestety nie można edytować pierwszego postu, dlatego ta informacja."

chcelatooo.png

Chciałbym rozszerzyć temat na WWE - przekonaliście mnie. Więc potraktujmy to analogicznie, czyli od kiedy warto zacząć? Jak dla mnie byłoby to pojawienie się Kevina Nasha (jaka to była gala?), jednak czytając newsy wiem, że poza "debiutem" miał sporą chwilę przerwy.

Była to walka Sledge Hammer Leadder Match na TLC z HHH :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Nash wrócił na Royal Rumble 2011 po tej gali nie pokazywał się aż do SummerSlamm, na którym to wrócił atakując Punka i się zaczęło ;)

Jak pisał Rejden, jeżeli chodzi o Nash'a to warto zacząć oglądać od ostatniego SummerSlam aczkolwiek walkę odbył tylko jedną i to dopiero na TLC. Ale żeby było ciekawiej proponuje nieco wcześniej. Proponuje od momentu gdy Punk został pretendentem do pasa WWE i rozpoczął feud z Ceną. Było to pierwsze albo drugie Raw po Capitol of Punishment. Był to najlpeszy feud jaki widziałem odkąd oglądam wrestling, w ramach tego feudu odbyła sie walka która została 5star'em a to co Punk pokazywał przy mikrofonie to było mistrzostwo świata.

Zachęcanie do oglądania TNA powinno byc karane. To że uda jej się jeden impakt na kwartał, czy też jedno ppv do roku zupełnie nie zmienia faktu że przez 98% czasu ten produkt jest nie do oglądania. Austina Ariesa można wyszukac sobie na yt, podobnie Bully Raya - czyli jedyne dwie postacie które wybijają się z tej całej szarości.

WWE za to często tworzy naprawdę zdatny produkt. Szczególnie warty obejrzenia jest okres od Capitol Punishment do SummerSlam 2011(czy koniec czerwca do końca sierpnia). To chyba najlepszy przedział czasowy tej fedki jak i zarazem całego main-streamowego wrestlingu od dłuższego czasu. Te dwa miesiące powinny Cię wciągnąc na tyle że dalej pójdzie już z górki ; )

• 3 miesiące temu...

Ok ostatnio zauwazyłem że coraz więcej osób wypowiada się pozytywnie, z tego co sobie poczytuje dzieje się lepiej niż się działo pare miesięcy temu a karta na HJ baardzo mnie zachęciła do obejrzenia tej gali więc stwierdziłem ze na 2 miesiące przed BfG wróce do oglądania TNA no i teraz prośba o straszczenie najwazniejszych informacji z ostatnich miesięcy. Skończyłem oglądać TNA na Lockdown kiedy to uznałem porażke Storm'a i sposób w jaki tą porażkę poniósł za przegięcie pałki i zakończyłem śledzenie tej fedki. Może dla ułatwienia zatam pytania szczególnie mnie nurtujące ;)

1. O co chodziło w story z romansem(?) AJ i Dixie i jak się zakończyło o ile się zakończyło?

2. Kiedy i w jakich okolicznościach Angle przeszedł faceturn?

3. Co się stało że nagle Joe przestał być szmacony i wygrywa BfG series? Czy może to tak nagle zaczął ni z tego ni z owega dla odmiany wygrywac wszystko?

4. Czy jest jakis powód dla którego Kazariana nie ma w Bfg series podczas gdy jest tam Daniles no i... Robbie...? (kontuzja czy cos takiego?)

5. O co chodzi z tym Eights Aces czy jak im tam? Kiedy się pojawili, kogo atakują, kim są według przewidywań?

6. Co przez ostatnie miesiące porabiali zawodnicy tacy jak Hardy, Anderson, RVD czy Storm bo z wyników i raportów można było pomysleć że hmm nic.

7. Wszystko apropo Guerrero odkąd się pojawił, face czy heel, jakie dostał story na poczatek?

8. Jak przebigło i zakończyło się story z bratem Abyss'a i gdzie on teraz jest? (i Abyss i brat)

9. Co porabia Sting?

10. Inne ciekawy i istotne fakty o których warto wiedzieć z pominięciem losów pasa WHC?

Z góry dzięki za wszelkie info ;)

1. Daniels oraz Kazarian oskarżali AJa o to, że przez łóżko został gwiazdą. Jak się jednak okazało AJ wraz z Dixie nie mieli romansu, a poprostu pomagali narkomance. Żeby było ciekawiej ta narkomanka była w ciąży i po paru tygodniach oznajmiła, że ojcem jej dziecka jest AJ Styles. Ten feud aktualnie trwa.

2. Tego pewny nie jestem, ale było to podczas jakieś walki, gdzie ktoś zaatakował jego rywala, a ten pomógł mu pozbyć się napastnika. O ile mnie pamięć nie myli to wtedy jego rywalem był AJ Styles, a zaatakował go Daniels z Kazarianem ( właśnie podczas tego storylinu z AJ i Dixie ).

3. No raczej tak poprostu sobie przypomnieli o Joe. Na jednym z Impactów powiedział, że rok temu był w BFG Series, aby siać zło i niszczyć rywali. W tym roku jest po to, aby zwyciężyć. Drugim powodem może być fakt, że w TNA ma być King Mo ( zawodnik MMA, który będzie pracował w TNA do czasu, gdy na SPIKE TV wejdzie Bellator, wtedy może występować w obu federacjach ). King Mo "lubi" zakładać różne submissiony, więc idealnym jego rywalem bedzie Samoa submission machine, więc promują Joe, aby był godnym rywalem King Mo.

4. Kazarian jest pomocnikiem Danielsa, razem mają pasy TT, a w BFG Series nie ma go, bo TNA go poprostu nie dało. Nie miał żadnej kontuzji ani nic.

5. Aces&Eights pojawili się pierwszy raz 14.06.2012 podczas Impact Wrestling atakując Stinga. Następnie zaatakowali Hulka Hogana, Kurta Angle, Bobby Roode'a, Austina Ariesa, Sama Showa ( podczas Gut Check ), AJ Stylesa i ostatnio jeszcze paru ludzi. Według storylinu aktualnie prowadzonego wrestlerzy uważają, że ich przywódcą jest James Storm, bo jego nie zaatakowali ( gdy zaatakowali AJ Styles, który z nim walczył ), a na innym Impact Wrestling, gdy zaatakowali kolejnych wrestlerów opuścili ring, gdy na pomoc przybiegł James Storm.

Według różnych informacji w grupie są : Luke Gallows, Chris Masters, Wes Brisco ( on nawet pojawił się w normalnym stroju na IW ), Mike Knox, Jay Bradley, a liderem grupy ma być Jeff Jarrett.

6. Ci zawodnicy walczą aktualnie w Bound for Glory Series. Jest to turniej 12 osobowy, w którym zawodnicy walczą każda z każdym zdobywając pkt : 10 za submission, 7 za pin itp. Na No Surrender będzie finał tego turnieju, w którym poznamy zwycięzcę, który jednocześnie zawalczy o World Title na Bound for Glory. Rok temu ten turniej odbył się pierwszy raz i wygrał go Bobby Roode.

7. Guerrero pojawił się dość niedawno ( chyba 2 tygodnie temu ). Wszedł, wygłosił promo jako face, przerwali mu Gunner i Kid Kash, po czym doszło do bójki. Na pomoc Eddiemu przybiegł Hernandez i teraz ci zawodnicy będą walczyć między sobą w TT.

8. To story dalej trwa. Joseph szukał swego brata, aż doszedł do Bully Raya. Na Slammiversary obaj stoczyli walkę, którą wygrał Joseph ( wszedł pod ring, z drugiej strony wyszedł Abyss i zniszczył Bully'ego, następnie się schował pod ringiem, a wyszedł Joseph ). Później mieli jeszcze jedną walkę na Impactcie, w której to Joseph ( z twarzą jakby go coś opętało ) wykonał Black Hole Slam Bully'emu. Aktualnie Joseph się nie pokazuje tak często w TV, ale raczej dokończą to story.

9. Sting po tym jak Aces & Eights zaatakowali Hulka Hogana został General Managerem. Aktualnie będzie zwalczał Aces & Eights.

10. Austin Aries jako X Division Champ zrzekł się pasa za title shota na World Title, którego wykorzystał na Destination X.

Na Destination X odbył się turniej o zwakowany pas, który wygrał Zema Ion.

Velvet Sky, Angelina Love opuściły TNA.

To raczej wszystko :D

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

1. O co chodziło w story z romansem(?) AJ i Dixie i jak się zakończyło o ile się zakończyło?

- Daniels i Kazarian co tydzień pokazywali nowe dowody dotyczące tego że AJ i Dixie mają romans. Miało to tłumaczyc dlaczego są w jego cieniu. Dowodami były różne zdjęcia, tajemnicze rozmowy, czy nawet wizyta w hotelu. Okazał się jednak potem że ta dwójka wcale nie ma romansu tylko opiekuje się niejaką Claire Lynch która jest ich przyjaciółką i jest na detoksie(dziwne że Jeffro w to nie wplątali). Story jest kontynuowane ponieważ okazał się że Claire jest w ciąży, a ojcem dziecka jest nie kto inny jak AJ Styles. Ostatnio fajny segment jak Daniels i Kaz urządzili Claire pępkowe. :lol

2. Kiedy i w jakich okolicznościach Angle przeszedł faceturn?

- Właściwie to w nijakich. Dostał parę walk z heelami, potem nagle po walce ze Stylesem obronił go przed atakiem Kaza i Danielsa. Potem nawet przez chwilę razem trzymali pasy tag.

3. Co się stało że nagle Joe przestał być szmacony i wygrywa BfG series? Czy może to tak nagle zaczął ni z tego ni z owega dla odmiany wygrywac wszystko?

- Mówi się o tym że promuje się teraz jego super subbmisionowy styl walki na potrzeby późniejszego starcia z jakimś zawodnikiem MMA(Kongo Mo czy coś takiego chyba) który ma dołączyc do TNA. Dobra pozycja w TNA podbuduje jego postac a potem jobbnięciami podpromuje nowego.

4. Czy jest jakis powód dla którego Kazariana nie ma w Bfg series podczas gdy jest tam Daniles no i... Robbie...? (kontuzja czy cos takiego?)

- Nie, Kaz jest w pełni zdrowy, pojawia się na galach, uczestniczy w story. Dochodzę do wniosku że raczej dla niego i Danielsa trzymają program z AJ'em, jednak zabrakło im zawodników do BfG series więc wrzucili Danielsa.

5. O co chodzi z tym Eights Aces czy jak im tam? Kiedy się pojawili, kogo atakują, kim są według przewidywań?

- Pojawili się z miesiąc , może dwa temu zaatakowali Kurta, Hulka, Stinga, Ariesa, Roode'a, jakiegoś jobbera z gut check, ogólnie z pół rosteru. Wg przewidywań TNA to ludzie na usługach Storma bo tak się zdarzało że Kowboj zyskiwał na ich atakach. To prawdopodobnie jakieś odpadki z WWE jak Gallows, Masters i banda nikomu bliżej nieznanych zawodników których prowadzi Jeff Jarrett, domysł taki ponieważ pierwszymi celami byli Sting i Hulk.

6. Co przez ostatnie miesiące porabiali zawodnicy tacy jak Hardy, Anderson, RVD czy Storm bo z wyników i raportów można było pomysleć że hmm nic.

- Walczą w BfG Series. Poza tym Storma podejrzewają o przewodnictwo tych Asów i Ósemek. Poza tym nic.

7. Wszystko apropo Guerrero odkąd się pojawił, face czy heel, jakie dostał story na poczatek?

- Według story jest legendą wrestlingu, jako face wspólnie z Hernandezem prowadzi feud z Kidem Kashem i Gunnerem.

8. Jak przebigło i zakończyło się story z bratem Abyss'a i gdzie on teraz jest? (i Abyss i brat)

- Brat Abyssa podczas walki z Bullym wykonał mu Black Hole Slam czym strasznie się przeraził. Od tego czasu wałęsa się po backu nie robiąc nic szczególnego. Pewnie to story zostanie reaktywowane za pół roku.

9. Co porabia Sting?

- Obecnie jako że Hulk znowu składa sobie biodro czy tam kręgosłup jest GM'em.

10. Inne ciekawy i istotne fakty o których warto wiedzieć z pominięciem losów pasa WHC?

- Dla śmiechu warto obejrzec Danielsa i Kaza. Poza tym praktycznie wszystko toczy się dziś koło BfG Series, więc wielkich programów nie ma. Jeszcze tylko romans Madison z Hebnerem, ale to nie warte słów.