Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nadchodzi Nowa Era.. Era Big Show'a!/ No i po erze...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

dr3txg.jpg

Big Show stał się Intercontinental Championem!

Witam w kolejnej Mojej dyskusji. Dzisiejsza dyskusja będzie poświęcona Największemu Atlecie Świata, Big Showowi, który na WM 28 stał się mistrzem IC! A jednak! Kilka dni temu, na WrestleManii XXVIII Big Show, pokonał Codyego Rhodesa po jego ponad 200 dniowym panowaniu i stał się IC, Grand Slam i Triple Crown Championem. Cóż za osiągnięcie! Big Show po nieudanym ostatnich tygodniach stanął na wyżyny i pokonał Rhodesa na WM'ce. Show w WWE miał już kilka tytułów. Nie jest młodzieniaszkiem i trzeba zadać sobie pytanie dlaczego właśnie On zdobył IC pokonując Codyego, a nie jakiś młody cwaniak, który poprzez to mógłby się nieźle wypromować? Mi osobiście Show nie pasuje to pasa IC ale to chyba tylko moje wrażenie. On pasuje do pasa Wagi Ciężkiej ale do Main Eventu moim zdaniem już nie wróci. Miał kilka szans aby niedawno pokonać ówczesnych mistrzów WHC i mu się do nie udawało. O przepraszam była taka sytuacja. Pokonał Henry'ego, a potem wpadł Bryan z walizką i pokonał Showa. Według Mnie Big Show ma dwa atuty. Pierwszy to siła, a drugi to doświadczenie, które nabył przez te lata spędzone w WWE. Dzięki tym dwom atutom Paul będzie mógł ze spokojem nazywać się Intercontinental Championem. A teraz pytania. Jak myślicie dlaczego właśnie Big Show stał się IC Championem, a nie jakiś młody zawodnik, który mógłby się przez to wypromować? Kogo obstawiacie jako rywala Big Showa w feudzie o pas IC? Jak długo będzie panował? Stanie się takim terminatorem jak Mark Henry gdy był mistrzem WHC? Czyżby tytuł miał być nagrodą na koniec kariery? I co o tym ogólnie sądzicie?

Zapraszam do Dyskusji!!

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Deep

2

• Brem

2

• Mr. Underson

1

• Blazi

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Big Show ma juz swoje lata i koniec jego kariery nieuchronnie sie zbliża.Dlatego ja osobiście uważam że zwycięstwo pasa na Wrestelmania może oznaczać ukoronowanie jego długiej i pięknej kariery.Zgadzam się z Blazim że Big Show nie pasuje troche do asa Interkontynentalnego,ale pas na pas Wagi Ciężkiej w moim odczuciu jest już za póżno.Big Show zdobył pas WHC na TLC i trzymał go sami wiemy ile,ale nie zmienia to faktu że w jego statystykach będzie że tym mistrzem był.Co do Codyego to uważam że stracił on pas dlatego że już być może za niedługi czas będzie on miał szansę na pas Wagi Ciężkiej i na ścisły Main Event.Obecnie ciężko jest mi powiedzieć z kim o pas Interkonynentalny mógłby feudować największy atleta świata.Już co raz bliżej draft więc być może jakaś osoba która obecnie jest na Raw będzie toczyć feud z Big Showem.Nie sądze aby robili z niego terminatora tak jak Henry w roku 2011.Uważam że Big Show potrzyma pas z 2 ,3 miesiące a potem powalczy jeszcze troche i odejdzię na zasłużoną emeryturę.Dzięki za dyskusje!

Cieszy mnie fakt, że Show zdobył pas mistrzowski. Cody był bardzo dobrym mistrzem, ale pas już, go wystarczająco wypromował i teraz może ruszyć do ME. Byk zasłużył na tytuł przez to z co zrobił dla tej federacji, jest bardzo doświadczony i byle jaką owieczką nie jest. Sądzę, że dali mu pas nie tyle co na zakończenie kariery, ale by, go wypromował. Pas ten od dawna nie posiadał ktoś zamienny, no może Rhodes, ale to tytuł wypromował, go, a tutaj to Show będzie promował pas, bo sam już promocji nie potrzebuje. A gdyby rozpoczął feud z kimś równie zamiennym ? Najlepszą osobą myślę, że byłby tu Kane. Jego kariera też zbliża się ku końcowi i zasługuje podobnie jak Show by mieć swój czas. Feud starych wyjadaczy z pewnością podniósł by jeszcze bardziej rangę tego pasa i nadałby mu więcej prestiżu. Sądzę, że Byk długo nie nacieszy się pasem, z pewnością kilka razy, go obroni i będzie ogólnie robił za dominatora jak Henry, ale jego title run nie będzie trwał tyle co Mark' a. Jak już wspomniałem dali mu, go jako taki prezent dla tego co zrobił/robi dla dobra biznesu i również na zakończenie jego trzeba przyznać dość bogatej kariery.

deathnotep.png

angle_02.gif

Także mi Show nie pasuje do pasa IC , widziałbym go z pasem WHC , skoro Henry mógł to czemu Show nie ? TO było raczej do przewidzenia że Cody straci ten pas , w końcu bronił go przed Di Biasem i Bookerem T , więc w końcu musial go stracić . I tak długo go trzymał , trochę za długo moim zdaniem ; ) . Kto mógły feudować z Showem ? Zgadzam się z kolegą wyżej że Kane byłby odpowiedni , a może całkiem inny kierunek ? Daniel Bryan , który pewnie wypadnie z ME ? Zobaczymy , będzie ciekawie ; )

REST IN PEACE ...

Tak jak wszyscy mówią, Big Show i pas IC nie grają ze sobą, więc widzę to tak że potrzyma ten pas gdzieś maks do Summer Slam a później (o ile ma skończyć niebawem karierę) Wygra WHC bądź WWEC, Z kim iałby feudować? Na pierszy rzut oka nasuwa się Kane który z Bykiem mógłby stoczyć wręcz epicki pojedynek, jednak jest jeszcze kilu moich ulubieńców, medzy innymi... Sin Cara, Grat Khali (z tego co wiem nie trawią się więc mogło by to być ciekawe) Broadus Clay oraz Dolph Zigler, zobaczymy co przyniesie Draft oraz ludzie z FCW.

sig.png

Sytuacja z Showem jest dziwna, gdyż Show nie pasuje mi do pasa IC, lecz także do pasa WHC. Jest po środku tej hierarchii. Walka z Codym była głupim pomysłem, a Show nie jest dobrym materiałem na mistrza, szczególnie jako face. Kto ma być jego rywalem? Ktoś pokroju Slatera, Teda, Hunico, których Show zgniecie w max 2 minuty? Nie da się ukryć, że Show już za chwilę kończy karierę, lecz w tej chwili jest to zabranie pasa zawodnikom, którzy za mają potencjał, lecz WWE jest ślepe, aby ich pushować. Strata pasa Rhodesa była dobrym pomysłem, lecz nie na pewno na rzecz Showa. Jeśli chodzi o title run, mam nadzieję, że nie będzie to długo trwało. Na pewno czeka nas wygrany rewanż na Extreme Rules przez Showa, a co potem? Nie mam pojęcia... Chce szybkiej zmiany mistrza, bo jeśli nie... Pas IC straci na wartości.

Pozwole sie z wami kompletnie nie zgodzić. Ja jestem zadowolony, że Show dostał IC, chociaż liczyłem na dłuższy title run Codyego. Cody z tym pasem wykonał kawał dobrej roboty, dzięki Rhodesowi ten pas zaczął odzyskiwać stary prestiż, ta zmiana wyglądu była świetnym posunięciem, do tego feud Rhodesa z Big Showem. O ile wokół pasa US dzieje sie istna komedia i aż żal patrzeć na ten tytuł o tyle teraz IC zyskuje na wartości i nie jest wiele mniej wart od WHC, zwłaszcza po tym co sie stało na WrestleMani. Teraz do Mid Cardowego pasa doszedł Main Eventer, cieszy mnie to podwójnie. Raz, że Big Show musi z kimś feudować, tytuł musi troche potrzymać, więc może być ciekawie wokół tego pasa, na czym tak jak mówiłem tylko prestiż tytułu zyska. Dwa, że Big Show będzie odsunięty od Main Eventu, nie będzie już niszczył talentów, a jedynie może wypromować paru gości do ME, bo gość, który odbierze mu tytuł nawet z IC będzie mógł startować do ME. Era Big Showa to ogromne przegięcie. Gość nie nadaje sie na WHC, o czym świadczy to, że dostał ten pas na kilka sec., kiedyś z resztą już miał ten tytuł przez kilka miesięcy i był jednym z najgorszych mistrzów jakich widziałem. Taka jest prawda, niestety ale grubas na World Champa sie nie nadaje, więc wymyślili, że miał wszystkie pasy oprócz tego blablabla. Prawde mówiąc nie lubie Big Showa, regularnie kręci najgorsze walki gali, niszczy talenty i mam nadzieje na Jego rychłą emeryture. Nie zgadzam sie kompletnie z Kotletem, dawanie IC ciągle młodym zawodnikom, którzy przegrywają z najlepszymi pokazuje, że tytuł jest gówno warty, że taki Orton, Sheamus czy Kane nawet by na niego nie spojrzeli, więc co takiemu młodemu po byciu mistrzem? Cody odwalił świetną robote, teraz w końcu dzięki Bykowi Intercontinental Championship w końcu może porzadnie wypromować młodych zawodników i licze że Big Show w końcu zamiast niszczyć talenty zacznie je promować.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Ogólnie to jestem zadowolony że Big Show zdobył pas IC może rozpocznie feud z Lordem Tensai ! To by było coś a tak do rzeczy to Big Show jest już stary i wkrótce odejdzie na zasłużoną emeryturę. Moim zdaniem ten pas otrzymał tylko dlatego że nie długo odchodzi i dostał tak na zakończenie. Pewnie przegra ten pas z jakimś młodym, utalentowanym zawodnikiem a parę miesięcy później odejdzie. Nie którzy nawet uważają że ma szansę pobić rekord w trzymaniu pasa, ja jednak w to wątpię. Mam nadzieje że Cody Rhodes dostanie się do ME i nie długo będzie walczył o pas WHC. Pamiętajmy jednak że nie dawno Big Show cały czas walczył o pas WHC a tutaj dostaje tylko pas IC. Nie wiadomo jednak co będzie z nim dalej ? Może chcę dotrwać do WM 29 z małymi przerwami albo nawet do WM 30 ! Dzięki za dyskusje :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• 1 miesiąc temu...

scaled.php?server=220&filename=raw990photo061.jpg&res=landing

Chyba nastąpił dobry moment na odnowienie tej dyskusji. Jeżeli w ogóle mieliśmy doczynienia z jakąkolwiek era Big Show'a to chyba była to bardzo krótka era bardzo brutalnie zakończona. Dyskusja toczyła się wczesniej o fakcie iż Show zdobył pas IC. Jak wiemy potrzymał go zaledwie miesiąc i stracił w dośc komiczny sposób na rzecz poprzedniego mistrza. Co prawda po walce zdemolował Codiego no ale pas stracił, remach przegrał przez DQ czy coś w stylu i to by było tyle w temacie. Po co to było? Do tego pytania jeszcze wrócimy. Istotniejsze jest to co sie stało potem, czego w sumie niezbyt rozumiem. Wszystko wydarzyło się bardzo szybko. W przeciągu tygodnia. Na poprzednim Raw Eve zobaczyła jak Show nabija się z głosu Lurinatisa. Ten przeprosił ze skruszona mina co już było dosyć słabe. Jednak na koniec Raw sytuacja sie powtórzyła, na SD John L. zapowiedział że na kolejnym Raw oczekuje przeprosin albo Show zostanie zwolniony. I co się dzieje na Raw? Show zostaje totalnie, kompletnie ponizony. Olbrzym pada na kolana, kaja się, wali rozczulające gadki i maże się jak dziecko. Żal było na to patrzeć, było to żenujące i ogólnie beznadziejne. A no i na koniec Show mimo wszystko zostaje zwolniony... Ja szczerze mówiąc nie zbyt rozumiem tą sytuacje. Czemu Show został tak poniżony? Czemu z tygodnia na tydzień siejący postrach, dominujący i prawie że niepokonany olbrzym zamienia się z płakse błakającego na kolanach by nie zostać zwolnionym? Czekałem tylko aż Show sprzeda puncha Otundze i zostanie zwolniony z podniesiona głową a nie tak... No i kolejna kwestia, storyline czy nie? Jeżeli Show naprawde zakończyłby karierę to wyjasniałoby ten miesięczny titlerun. Pierwszy w historii WM moment żeby nie było że go nie miał przez 20 lat no i pas na koniec. Ale moim zdaniem jest to mało prawdopodobne. Po pierwsze jakby Show miał kończyć raczej dostałby więcej na koniec niż pas IC, spokojnie przed końcem kariery powinien pochodzić z pasem WHC bo na to po prostu zaśługuje skoro nawet Henry który przez lata w porónwaniu z Showem był zwykłym jobberem dostał taki push przed zbliżającym się końcem. No a już napewno nie zasluguje żeby odchodzić w taki sposób no chyba że się czym meeega naraził ale o niczym takim nie było słychac. Tak więc po co to i czemu? Co to za storyline? Czemu Laurinaiti któy feuduje z Ceną po drodzę został wplątany w takie story? Po co ten motyw? Czemu Show się tak poniżył? Jaak dla mnie totalnie stracił wiarygodność. Czemu? Jak myślicie? Czemu to miało służyć? Czy Show odegra jakąś rolę w konflikcie John vs John? Czy to zupełnie inna, nie związana z tym hisoria?

No więc tak, era Big Showa trwała bardzo krótko (jeżeli założymy że takowa była), mnie również zaskoczyła, a właściwie zdegustowała scena z ostatniego raw, liczyłem że olbrzym jednak uniesie się honorem i sprzeda prostego dla Johnniego L. Uważam że to jest na 100% storyline, nie można tak wybitnej i zasłużonej osoby jak Big Show żegnać w taki sposób, wręcz przeciwnie, twierdze, że jest to początek do czegoś nowego i dobrego dziejącego się z tą postacią. Co prawda poniżenie było wielkie, ale może się ono dla Szoła opłacić. I teraz jest pytanie, czy on wziął sobie urlop, czy wróci od razu. I tutaj mam 2 drogi tego rozwiązania, pierwsza jest taka, że wejdzie w trakcie walki John vs John i przeszkodzi, oczywiście na niekorzyść Ceny, bo pomaganie mu byłoby bezsensowne, co wiązałoby się z heel turnem Showa, do którego nie jestem przekonany. Druga opcja to Laurinaitis przegrywa walke (na co jest skazany), zostaje zwolniony i nowy GM przywraca Big Showa. Albo dostaje wolne, powraca przed WM w jakimś programie z Laurinaitisem, zgarnia pas i kończy kariere.

iBzvb2JSpQNRM.gif

Wieeem! ;D Wiem po co była ta szopa ze zwolnieniem! Znaczy nie do końca wiem czemu odbyło się w tak poniżający dla Show'a sposób no ale ogólnie czemu to sie odbyło tak nagle jest przecież oczywiste. "Żaden zawodnik WWE nie może interweniować w walce John vs John bo zostanie zwolniony". Show już został zwolniony, nie jest zawodnikiem WWE, może bez przeszkód interweniowac w tej walce. Laurinatis wykorzysta tą sytuacje i słobość Show'a, to jak bardzo mu zalezy na tej pracy. Show doprowadzi do zwycięstwa GM'a w tej walce a w zamian zostanie przywrócony do pracy. Co prawda i tak to wszystko mi się nie podoba, że zrobili z niego taką cipe żeby wypromować Laurinatisa. No ale zapewne stanie się tak jak mówię i Show z czasem pewnie przejdzie heelturn co w obecnej sytuacji jest dobrym wyjściem. Lepszy heel niż cipa ;P

Brem bawi się w detektywa :lol Oczywiście, że ten Twój plan może się sprawdzić, lecz czy taki zapłakany Show, którego mieliśmy okazję zobaczyć na ostatnim RAW może nagle wkroczyć i rozwalić Cenę? Coś mi tu nie gra. Możliwości jest kilka, ale kreatywni wybiorą tylko jedną drogę. W podświadomości coś mi mówi, że to nie będzie Big Show, chociaż wszystko na to wskazuje. No po prostu ktoś musi się wmieszać w ten pojedynek bo nie wyobrażam sobie takiej walki...

Przypuśćmy, że to będzie Big Show jako heel i co dalej? Będzie pieskiem na posyłki GM'a? Czy może feud dwóch Janów zajdzie jeszcze dalej i w to wszystko wmiesza się Show? No nie wiem. Jak dla mnie ta cała szopka to bezsensowna strata czasu i wielkie poniżenie zawodnika. Wielki olbrzym, który jednym uderzeniem mógłby zabić GM'a, klęka przed nim i płacze jak mała dzidzia. To chyba zaszło za daleko. Rozumiem akcję, w której Johny rozkazuje klękać, ale Show się nie zgadza i opuszcza ring, a to co się wydarzyło można nazwać jak to Brem określił cipką :lol

Mam podobną tezę co Brem. Myślę, że w dużej mierze ta szopka będzie prowadzić do powolnego przemieniania się Show' a w heela. Mimo, że segment całkowicie był do bani i nie potrzebny, bo jak to wyglądało ? Dwumetrowy monster, który mógłby powalić GM' a jednym palcem, klęka i kaja by ten go nie zwalniał ? Ma to jednak drugą stronę medalu. Może wykorzystać jak to Brem mówił słabość Show' a do tego co tak kocha i może w dużej mierze wykorzystać do zwycięstwa. W końcu Byk nie jest już zawodnikiem WWE i bez problemu może sobie wejść i kogoś zlać, nie ? Tutaj padnie na Cenę. Wiemy, ulubieniec publiczności, za pewne nie zostanie to przyjęte dobrze przez większość ludzi, którzy nie chcą już Big John' niego w roli GM' a. To tylko bardziej podkreśli jego pozycję i podczas braku Lesnar' a może być głównym heelem w federacji, a John ? Jasiu zapewne zrobi sobie długo wyczekiwaną przerwę i trochę od niego odpoczniemy. Byk natomiast zostanie z powrotem przyjęty do swojej pracy i z kojącego i potulnego misia może nagle stać się ochroniarzem i ogólnie prawą ręką Johna. Mam tylko nadzieje, że nie zwiększy się tym jego push, na który już nie zasługuje. To chyba tyle.

deathnotep.png

angle_02.gif

• 2 tygodnie później...

To może i ja dodam swoje 5 gorszy, po tym jak sytuacja trochę nam się rozjaśniła. Heel turn Big Showa był moim zdaniem jedynym rozsądnym rozwiązaniem dla niego, od czasu powrotu kiedyśtam i feudu z Henrym noo i oczywiście wyjątkowo krótkim title runem z pasem WHC porostu zabrakło dla niego miejsca w Main Evencie. To odświeżenie ma teraz dla neigo kolosalne znaczenie, zresztą bardzo podobnie było dość nie dawno z Kane'em. Bg Show od zawsze radził sobie lepiej w roli heela, noo, może poza jego title runem z pasem WWE, no ale wiadomo, Attitude Era. Pamiętamy jeszcze czasy WCW, czy nawet Jerishow i świetny moim zdaniem feud z DX - po prostu jest stworzony do tej roli. Czy tym razem się sprawdzi? Wszystko na to wskazuje, szczególnie wydarzenia z ostatniego Raw. Właśnie taki Big Show jest potrzebny WWE, koleś który demoluje wszystko i wszystkich - sami widzieliście - Riley, Santino, Truth, Kofi, nawet Clay został zmasakrowany. Kolejny przystanek - John Cena. Czy Big Show sprosta wyzwaniu? Nie sądzę, moim zdaniem będzie to raczej feud na jedną walkę i mały Jasiek dalej będzie zmagał się z dużym Jasiem. Mam nadzieję że nie odbije się to negatywnie na wizerunku olbrzyma, bo chociażby mi ogląda się go teraz bardzo dobrze, o ile do niedawna przewijałem jego walki i segmenty ( noo, może pomijając te z jego zwolnieniem) teraz ogląda mi siego bardzo dobrze, tylko czekam aż WWE wyda koszulki Big Show Sellout :D Z takim gimmickiem może zdziałać cuda .. I'm not entertainer, I'm a GIANT ... kurcze no nie wiem jak wy ale ja po prostu to kupuję :) I o ile era Big Showa skończyła się zanim na dobre zdążyła się zacząć, teraz WWE ma szansę naprawić to co zepsuło o ile dobrze to rozegra. Teraz czekam tylko na pierwsze Raw po No Wa Out by poznać jego kolejnego przeciwnika, ale szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia kto mógłby nim być. Może Barrett? Pożyjemy, zobaczymy. Tyle ode mnie :P