Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Extreme Rules 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Extreme Rules

Extreme_Rules_%282012%29_Poster.jpg

29 Kwietnia 2012

Rosemont, Illinois, Allstate Arena

Theme song: "Adrenaline" by Shinedown

Oficjalna karta

Extreme Rules Match

0-20120409_light_XR_brock_cena_C.jpg

Brock Lesnar vs. John Cena

World Heavyweight Championship

2-out-of-3 Falls Match

20120410_light_XR_sheamus_bryan_C.jpg

Sheamus © vs. Daniel Bryan

WWE Championship

Chicago Street Fight Match

20120416_XR_PunkJericho.jpg

CM Punk © vs. Chris Jericho

Falls Count Anywhere Match

20120419_ER_kane_orton_C.jpg

Randy Orton vs. Kane

WWE Intercontinental Championship

? Match

sdfg.jpg

Cody Rhodes vs. Big Show ©

WWE United States Championship

Singles Match

20120423_light_XR_santino_miz_C.jpg

Santino Marella © vs. The Miz

:arrow: Pre-Show.

WWE Divas Championship

Singles Match

20120424_article-FULL_nikki_beth_C.jpg

Nikki Bella © vs. Beth Phoenix
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• Kazek

1

• Hacjend

1

• Kotleten

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dobre napisze cuś. Plakat lepsiejszy niż ten z Kane'em, podoba mi się bardzo wręcz :) Show vs Cody...olewam ich Feud , duży vs mały nic ciekawego po walce niczego nie można się spodziewać za oboma nie przepadam tyle. Orton vs Kane...no kontynuacja dla mnie nie ciekawego feudu walka też wybitna nie będzie, pochodzą sobie po hali potem padnie jakieś RKO !!! the end. Cm Punk vs Jericho...nareszcie coś ciekawego , ciekawy feud , walka może być bardzo dobra oby tak się stało jak piszę i tu Punk wkońcu może stracić swój pas. Sheamus vs Bryan...czekam na walke nie 18 sekundową ale tutaj wynik dla mnie pewny, biały raczej nie straci odrazu ale w dablju Dablju iiii nic nie wiadomo ale jak się postarają to walka może być ciekawa , może Daniel przegra znowu za pomocą AJ. Main Event....wiadomo, że na niego najbardziej czekam byle walka lepsiejsza niż z The Rockiem na WM'ce i nie mam pojęcia kto wygra ale ja tam wole Cene :) Miz vs Santino- bez komentarza.

Brock Lesnar vs. John Cena - Moim zdaniem ta walka może być najlepszą walką gali jeżeli WWE czegoś nie spieprzy. Wydaje mi się że walka będzie lepsza niż ta z WM 28 pomiędzy Rockiem a Ceną. Szczerze mówiąc to szkoda że walka nie ma jakiejś konkretnej stypulacji tylko po prostu Extreme Rules. Szczerze mówiąc to chciałbym aby wygrał Cena ale na pewno wygra Brock który powraca do WWE po tylu latach. Nie jestem jakimś tam fanem Cena, ale naprawdę się stara i zasłużył na zwycięstwo. Na tą walkę czekam z niecierpliwością bo chcę również zobaczyć co pokażę Lesnar po tylu latach.

Sheamus © vs. Daniel Bryan - Będzie to walka rewanżowa z WM 28, mam nadzieje że będzie ona o wiele dłuższa i ciekawsza niż ta z Wrestlemanii. Zwycięzca jest pewny, będzie to Rudy ponieważ już został wplątany w feud Del Rio, a w ogóle to wątpię aby stracił pas po miesiącu panowania. Walka zapowiada się interesująco gdyż obaj zawodnicy dobrze walczą w ringu. Możliwe że zostanie wplątana w tą walkę również AJ która ostatnio została odrzucona przez Daniela. Teraz może będzie chciała się zemścić i to przez nią Brayan przegra.

CM Punk © vs. Chris Jericho - Walka która musi się zakończyć zwycięstwem Chrisa dlaczego ? To proste, osobiście nic nie mam do Punka ale jako mistrz stał się już nudny, zbyt długo posiada ten pas. Y2J powraca i to w dobrym stylu, ich feud wygląda co raz lepiej ta cała akcja z pijaństwem jest świetna. Liczę na to że wygra Chris, który będzie świetnym mistrzem. Bo jeśli znów wygra Punk to WWE zrobi z niego terminatora jak kiedyś z Cena czy Ortona, a tego nie chciał bym bo jest zbyt utalentowany. Szczerze mówiąc to liczę na heel turn Punka i powrót do długich włosów ale wątpię aby to nastąpiło.

Randy Orton vs. Kane - Kolejny rewanż z WM 28. Dość nie oczekiwanie wygrał Kane więc teraz na pewno wygra Randy, wątpię aby WWE dało wygrać Kane`owi. Randy już dawno nie wygrywał i uważam że to on zostanie zwycięzcą. Jedynie co może cieszyć w tej walce to stypulacja.

Cody Rhodes vs. Big Show © - Następny rewanż z WM 28 to samo co do Sheamusa wątpię aby 'Big Show stracił pas po miesiącu, szkoda jednak że Cody ten pas w ogóle stracił gdyż teraz nic ciekawego się z nim nie dzieje. Big Show dziwnie wygląda z pasem IC ale zasłużył na to mistrzostwo. W tej walce moim zdaniem zwycięży Big Show, ale chciałbym by znów Cody był mistrzem jak to było przed WM 28.

Santino Marella © vs. The Miz - No wreszcie Miz dostał walkę o pas jeśli jej nie wygra to zdenerwuje się bardzo gdyż Miz to jeden z najlepszych wrestlerów obecnie w WWE, ma świetny gimmick w ringu również bardzo dobry. Nie powiem fajnie że Satnino zdobył ten pas ale niech WWE się nie wygłupia i da ten pas jakiemuś zawodnikowi utalentowanemu. Tą osobą jest właśnie The Miz, ostatnio w ogóle o nim nie było słychać. Ogólnie to jeszcze rok temu Miz był mistrzem WWE a teraz jedynie co to walczy o pas US. Szkoda że taki talent jest marnowany ale co zrobić.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Falls Count Anywhere - Randy Orton vs Kane

Tutaj liczę na zdecydowanie lepsze starcie niż to podczas tegorocznej Wrestlemanii. Co do samego feudu to mogę powiedzieć tyle, że jest bardziej ciekawszy od poprzedniego. Mają jakiś powód na ciągnięcie tego (atakowanie rodziny itp). Co do walki to ratuje ich chyba stypulacja, bo gdyby jej nie było prawdopodobnie tej walki bym nie oglądał lub ją przewijał. Obaj nie są dobrzy ringowo, ale stypulacja im pomoże bo będą w gruncie rzeczy się brawlować i będzie mniej wrestlingu. Mimo, że to FCA nie spodziewam się walki po całej arenie. Wyjdą jedynie gdzieś na korytarz, następnie wrócą. Ogólnie walka będzie odbywać się koło/w pobliżu ringu i pin tam zapewne będzie wykonany (dawno nie widziałem FCA gdzie pin nie odbył się wewnątrz kwadratowego pierścienia). Zwycięzca jest chyba jeden i nie ma możliwości by push killer znowu joobnął.

WWE Championship - Chicago Street Fight - CM Punk vs. Chris Jericho

Tutaj mamy przykład tego, że można stworzyć o wiele lepszy feud niż ten, który miał miejsce podczas WM' ki. Jericho jak dla mnie jest zajebistym heel' em i świetnie gra swoją postać. Te nawiązania do rodziny Punka i do tego, że zrobi z niego alkoholika... bardzo dobry pomysł. Mamy również kolejną ciekawą stypulację czyli STREET FIGHT. Chciałbym tutaj zobaczyć na prawdę świetną walkę nie tylko ze względu na umiejętności tych zawodników, ale również dzięki stypulacji jaką im dano. To przecież walka o największe wyróżnienie i chociaż raz mogli by odbiec od normy zwykłego NO DQ, gdzie zawodnicy pizgną się jedynie krzesłem i jakimś kijem i to na tyle. Powinni nam dać masę spotów z wykorzystaniem przedmiotów, powinno się coś dziać. Mają nawiązanie do picia, więc mogli by się okładać w barze ! Obaj w zasadzie mogli zgarnąć by wygraną, ale ja skłaniam się ku Jericho ! Wiele mówi się o jego odejściu podczas wakacji i przez to miałby tego pasa nie zdobyć. Ja uważam, że nawet danie mu pasa na te kilka miechów będzie dobrym rozwiązaniem. Punk jest mistrzem zdecydowanie za długo, już wielu osobom się przejadł i nie jest tym Punkiem co podczas lata. Chris spokojnie może zdobyć pas, a następnie stracić go na rzecz zwycięzcy MITB by po powrocie znowu się o niego starać. Mogą również zrobić jakiś przekręt i wyrolować CM' a. Jego miasto, rodzina, przyjaciele, nie ma lepszego miejsca.

World Heavyweight Championship - 2 out of 3 Falls Match - Daniel Bryan vs. Sheamus

Tutaj postanowili dać taką stypulację w ramach rekompensaty za tą żenadę z WM' ki. Bryan wówczas stracił pas... i wątpię czy go odzyska ! Po pierwsze Sheamus jest mistrzem bardzo krótko i ktoś tak obecnie pushowany, robiący za dominatora nie straci tak szybko tytułu, na który trzeba rzecz sobie zasłużył tym co robi na bs. Po drugie jak Bryan miałby go pokonać ? Ma on jedynie jeden finisher i w dodatku ten YES ! Lock nie jest mocno wypromowany jak chociażby kopniak Rudego, po którym ugną by się sam superman. Co prawda Daniel poddawał już nie jedną osobę, ale osoby pokroju Szejbusa to inna liga. Nie wyobrażam sobie kogoś takiego odklepującego, w zasadzie to rzadkość by został on spinowany. Dlatego Bryan będzie musiał zdać się tu na jakieś sztuczki by uzyskać choć ten jeden pin. Możliwa jest interwencja AJ. Niby jest tam ona zła na niego, ale w głębi wciąż coś do niego czuje i będzie starała się mu w jakimś stopniu pomóc. Innym rozwiązaniem jest to aby pomogła jednak Rudemu pogrzebując szanse Daniela na tytuł.

Extreme Rules Match - Brock Lesnar vs. John Cena

Brock powrócił po 8 latach do WWE i obrał sobie za cel główną twarz WWE twierdząc, że gdyby ten nie odszedł drugi byłby nikim. Denerwuje mnie to, że Jasiu coraz częściej robi za kolesia, któremu można przywalić. W dodatku nie otrząsnął się on jeszcze z przegranej z Rockiem. Cena wiele stracił na swojej wiarygodności. Widzieliśmy co było podczas podpisywania kontraktu, prawda ? 10 krotny mistrz WWE, ten sam John Cena który swego czasu nie przegrał walki czysto przez lata, który był obrońcą słabszych, pogromcą wszystkich złych ludzi i superbohaterem teraz sprawia wrażenie jakby sam potrzebował obrony. Cena ubrał łańcuch -.- Podpisać ten kontrakt wyszedł zastraszony prześladowany chłopczyk który ubrał duży łańcuch żeby wyglądać groźniej i poważniej ale uzyskał tym odwrotny efekt. Stał tam jak taka cipka przed swoim szyderczo się uśmiechającym prześladowcą. Stał z miną chłopca jakby cały świat był przeciwko niemu ! Z Lesnar' a za to robią, albo przynajmniej próbują robić mega dominatora. Wszystko kręci się obecnie wokół jego osoby i jest on tak bookowany, że mogę stwierdzić, że po prostu zniszczy Cenę. Nie widzę innej możliwości. Przecież nie wracał tylko po to by dostać baty i usunąć się w cień.

Jako, że jest to stypulacja ''ekstremalna'' to mam nadzieje, że pokażą solidne starcie, a nie takie jak podczas WM' ki w walce ''wszech czasów''. Lesnar jest stworzony do zadawania bólu, do wylewania krwi z przeciwników, ale boje się że w tej walce się nie odnajdzie. Mamy przecież erę PG, gdzie krew i chair shoty są zbanowane. Jednak zważając na booking Brock' a jako dominatora mam nadzieje, że przynajmniej na tą walkę stereotypy zostaną złamane i dostaniemy no może nie litry krwi, ale chociaż jej trochę by można było oglądać tą walkę, a przede wszystkim ją kupić.

Edytowane przez Gość

deathnotep.png

angle_02.gif

Brock Lesnar vs John Cena

Moim zdaniem wygra John Cena.Po przegrane z rockiem będzie trzeba go wypromować.I sądze że na over the limit wygra również Cena.Ale skoro jest to walka wieczoru to liczę na połamane stoły,krzesła,licze że pójdzie stół komentatorki.Mam nadzieję że bedzie krew.

Randy Orton vs Kane

Tutaj stawiam na randyego.Myślę że kariera kane powoli dochodzi końca a orton jeszcze długo w wwe bedzie.Gdyż jest to Falls count anywhere match to licze że akcja nie rozegra się na ringu ale na parkingu albo nawet na dworze.

Daniel Bryan vs Sheamus 2 out of 3 Falls Match

Stawiam na sheamusa.Widzieliście na ostatnim raw jak Bryan zrobił finishera na shemusie to nie odklepał tak samo bedzie na extreme rules. Sądzę że będzie 2:1 dla sheamusa i przypuszczam że to bedzie szybka walka.

Cm Punk vs Cris Jericho Chicago Street Fight

Tutaj stawiam na Punka.Straci on zapewne pas na over the limit przeciwko komu innemu.Walka ta będzie na pewno dobra.Ale liczę na dużo użytych przedmiotów.Ciekawe tylko w jakich strojach wyjdą na ring.

Santino Marella vs The miz

Zapewne wygra Santino a Miz pokręci się przy pasie WWE.I tyle bo nic o tej walce nie mogę powiedzieć.

Big show vs Cody Rhodes

Sądzę że wygra cody.Big show po woli kończy karierę i nic już takiego wielkiego nie pokaże.Za pewne będzie to krótka walka.

Nikki Bella vs Beth Phoenix

Za pewne wygra Bella jej siostra będzie tutaj kombinowała.

Ok to tyle wszystkiego przekonamy się jutro w nocy czekam na tą galę.

Brock Lesnar vs. John Cena

Najprawdopodobniej walka wieczoru tej gali. Przed tą walką sporo się działo. Było gadanie, były rękoczyny i teraz pozostało tylko czekać na PPV. Ta walka zdecydowanie będzie lepsza, a przynajmniej powinna być lepsze niż walka z Rock'iem na WM. Brock występował w UFC, więc powinien być bardziej "rozgrzany" niż Dwayne. Jestem ciekawy kto wygra, osobiście obstawiam Cenę, gdyż dawno nie wygrał, a przecież na ważnych PPV taka gwiazda jak on przegrywać nie może. Stypulacja Extreme Rules, więc krzesła, stoły, drabiny, kosze na śmieci, jakieś pałki czy coś jeszcze może zostać użyte i mam nadzieję, że John podtrzyma tradycję fajnych walka na tej właśnie gali.

Sheamus © vs. Daniel Bryan

Dlaczego Bryan ciągle liczy się w walce o taki pas. Był beznadziejnym mistrzem i dawanie mu ciągle szans jest wg mnie głupie. Już wolę Orton'a niż tego człeka, bo wiem, że Randy z Sheamus'em mogą stworzyć ładny pojedynek, a Bryan po prostu gniecie jaja w innym kierunku. Nie ma innej możliwości jak wygrana Sheamus'a. Zdobył pas wagi ciężkiej i może go nawet potrzymać do Summerslam. Ciekawa stypulacja, jednakże Daniel pewnie jak zwykle nawali i będzie tak jak w walce na WM, 15s i po bólu.

CM Punk © vs. Chris Jericho

Można powiedzieć alkoholik vs. ideał. Walka Street Fight i to jeszcze o pas WWE. Kolejna potyczka między tymi panami i zastanawiam się ile Punk jeszcze będzie trzymał ten pas. Jericho od czasu powrotu stara się go zdobyć i myślę, że ten dzień będzie dla niego szczęśliwy, chociaż skoro to jest Street Fight i to jeszcze w mieście Punk'a to wszystko nabiera innego znaczenia. Walka powinna być dobra i na to liczę :)

Randy Orton vs. Kane

Niektóre ich walki odbywały się na SD i muszę przyznać, że było one dobre. Mogliśmy zobaczyć podobne stypulacje co do tej walki i jeśli walka wyjdzie gorzej niż na SD to będzie to porażka obu zawodników. Randy jest w stanie zrobić wszystko aby wygrać i zapewne tak się stanie.

Cody Rhodes vs. Big Show ©

Jedyne w tej walce co denerwuje mnie Big Show. Od dawna nie stworzył fajnej walki i coś nie wydaje mi się aby tym razem to się zmieniło. Chłopaki zapewne będą kręcić wielkim kołem do losowań walk i jak zwykle padnie na coś głupiego, to znaczy mechanizm, który losuje wygeneruje słabą walkę. Cody'ego jeszcze jakoś zniosę, ale Bigi oprócz zakończenia walki KO nic nie potrafi zrobić, a szkoda. A może się mylę? Przekonamy się już niebawem.

Santino Marella © vs. The Miz

Walka odbywająca się na znanym nam YT. Nie oglądam ER na żywo, a raczej później tej walki oglądać nie będę, więc nie ma co opisywać. Walka bez żadnej stypulacji, zwyczajnie coś pod publikę. Raczej Santino wygra, ale Miz dostanie jeszcze jedną walkę o ten pas i wtedy może ją wygrać.

Nikki Bella © vs. Beth Phoenix

Bella :roll: Na RAW gdy bliźniaczki walczył miały piękne stroje, bardzo obcisłe i można było zobaczyć ich piękność. Tyłeczki i piękny przód, od góry do dołu. Super :D A wracając do walki to oczywiście, że wygra Nikki. Być może znowu zobaczymy magię bliźniaczek. Pierwszy raz w karierze zdobyła pas i to raczej takie podziękowania dla tych pań, bo przecież mają odejść z WWE. Vince pozbywa się najpiękniejszych kobiet.. Najpierw Maria, Mickie James, Maryse i wiele wiele innych, a teraz Bella. No nic. Walka kobiet, a więc nie spodziewajmy się czegoś więcej niż ładnego wyglądu :lol

Mam nadzieję, że PPV będzie bardzo solidne. Nie chcę przewijać całej gali, co znaczy, że chcę mieć porządne walki, z których będzie coś wynikało. Dziękuję :)

• Styl:  Jasny

Extreme Rules - zazwyczaj jak opisuję kartę czy galę to to przed słowo Extreme dostawiam w nawiasie NIE, ale ze względu na to co było rok temu narazie odpuszczę ten ruch. Rok temu karta wyglądała dobrze, a gala była znakomita. W tym roku karta również wygląda dobrze, a jak będzie w tym roku ?? No to rozpoczynamy analizę krok po kroku :)

Lesnar vs Cena - ten feud wygląda jakoś tak nie za specjalnie. Jedynym wielkim momentem z tego feudu jest oczywiście powrót Brock'a na RAW po WMce. Sam feud jest taki przewidywalny i raczej udby. Te same segmenty, oklepane brawle, gdzie nawet kucharz wychodzi rozdzielać dwóch gości bo cały roster WWE to za mało. Co do samej walki - jedno jest pewne na 100%, a mianowicie że tej walki Cena NIE wygra. Brock zaliczył wielki bum, więc porażka na dzień dobry nawet nie wchodzi w grę. Jestem już chyba jedyną osobą, która uważa, ze to wszystko co się dzieje wokół John'a ma na celu jego HEEL turn :) Nadal uważam, ze do tego dojdzie, tylko że po Over The Limit gdzie John przegra swój koronny "I Quit Match". Sawa walka w sobie może być bardzo ciekawa i niewiadoma, bo Brock w końcu 8 lat nie walczył, ale jego braki powinien nadrobić Cena. W pojedynku tym na pewno zobaczymy rozwalony stół komentatorski, kilka przedmiotów - jakieś krzesło, patyka, kos na śmieci. Walka pewnie będzie trwała z jakieś 20-25 minut. Liczę na dobrą walkę, ale ze względu na niewiadomą jaką jest forma Lesnara, narazie jestem umiarkowanym optymistą.

Sheamus vs Bryan - 2 Out Of 3 Falls - przedewszystkim co to za stypulacja, wktórej nie ma nic ekstremalnego. Przecież to trzy zwykłe singles matche jedn po drugim, chyba że do ostatniego falls'a dodadzą jakąś stypulację. Najlepszą byłaby chyba Last Man Standing. Bez względu na to ile by stypulacji czy Fallów nie było to i tak walkę wygra Sheamus, która zasadzi Bryan'owi Brudge Kick i będzie po walce. Feud ten tą walką chyba się zakończy i następny w kolejce do pasa będzie Alberto Del Rio. A Bryan to wydaje mi się, że na Drafcie zasili RAW. Liczę na dobry pojedynek, z jakąś dobrą finalną syypulacją.

Punk vs Jericho - ten feud również jest jakiś nijaki. Niby gadki są dobre, obaj coś tam chcą działać, ale przez takie głupie segmenty jak ten z badaniem trzeźwości Punk'a bardzo ujmują całym wydarzeniom. O tym jak wygląda ten feud świadczy fakt, że nie wiem nawet czy warto wogóle co dopisywać. Walkę wygra Punk, gdyż Chris rusza w trasę niebawem, a pas na miesiac to wg mnie bezsens. Oby tylko dali radę i zrobili dobre widowisko, ponieważ na WMce zawiedli.

Kane vs Orton - stypulacja w sumie pasuje do tej dwójki bo nadrobi braki obu zawodników. Randall jakim zawodnikiem jest każdy wie i walkę raczej pociągnie Kane. Sam przebieg walki będzie do zjebania przewidywalny. Zaczną z jakąś minutę czy dwie w ringu po czym 10 minut na Backu, by skończyć przez RKO na Apronie czy gdzieś tam. Rozwalą po drodze jakiś stół, bedą się rzucać po ścianach, dołączy do tego jakiś patyk czy kosz na śmieci i na tym zawodnicy skończą. Feud o dziwo nie jet źle prowadzony, a podobają mi się te "rodzinne więzi" :D. Walkę na 100% wygra Orton, bo musi sobie odbić jobba na WMce.

IC Title - narazie stypulacji brak, ale jaka ona będzie to można rozkminiać na wiele sposobów. W sumie każdy rodzaj walki może im pasować. Może to być u durny No DQ, No Holds Barred, Tables, Chairs. Mi najbardziej pasował "Subject" On A Pole Match. Przedmiotem może być cokolwiek, ale tu najbardziej pasowałby brass knuckles ( na nasze kastet). Co by nie było, Show broni pas i tyle. Rhodes po tym feudzie na RAW i do feudu z Punkiem, a jak nie na RAW to do feudu z Rudym.

Pre Show - nie wiem wogóle co ma na celu ta walka. Nie chcę Miz'a widzieć z jakimś durnym pasem US, bo zasługuje by siędzieć w ME. Santino pewnie wygra jakimś fartem przez Roll-Up. Mi się wydaje, że Vince narazie chce by Miz byłuważany za szmaconego po czym wielki bum na ME. Walka raczej show nie skradnie i będzie to typowy średniak, a raczej słabiak.

Nikki vs Beth - póki Kharma nie pojawi się u kobiet, zanim nie wróci Layla i McCool, div nie mam zamiaru oglądać. To co się dzieje w tej "dywizji" to jest poprostu skandal. Poprzednia mistrezyni trzymała pas prawie rok z czego ostatnie prawie pół roku pasa nie broniła i w sumie nie walczyła. Póki nie będzie czegoś naowego, Div nie zamierzam oglądać.

Karta wygląda dobrze. Mamy 3 walki które zapowiadają się bardzo dobrze (ME, WHC i WWE), 2 średniaki (FCA i IC), oraz 2 zapychacze. Mam nadzieję, że WWE również nas nei zawiedzie w tym roku i powtórzy zeszłoroczny wyczyn z Extreme Rules.

To chyba tyle.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Extreme Rules już dziś więc teraz czas na kilka moich spostrzeżeń co do gali.

Main Event gali zapowiada się według mnie super, ponieważ Lesnar i Cena w jednym ringu to mieszanka wybuchowa, nie jestem pewien co do poziomu samej walki, ale napięcie jakie będzie jej towarzyszyć na pewna da już jej coś mistycznego. Cena ostatnia ma dużo takich walk. Wszystko od zeszłego roku i jego starcia z Punkiem, co jakiś czas jakiś rywal który pokazywał razem z Janem że walki potrafią dać wyjebane w kosmos. Jeśli do tego dołożą trochę ciekawych akcji to jestem pewien że nie będzie na co narzekać, dodatkowo że walka ma swoją stypulacje która zawsze mnie kręciła i tym razem nie jest inaczej! Sheamus i Bryan, tak trochę zawiewa tutaj odgrzewanymi kotletami, ale jednak nie powiem czekam na ich walkę, ale nie jakiś squash tylko przynajmniej 20 minutowa walka. Sama stypulacja mówi to że nie będzie tylko jedno przypięcie, a znając bookerke WWR to na pewno możemy się spodziewać stosunku pinów 2 do 1! Korzyść? Oczywiście jest zbyt wcześnie na stratę pasa przez Sheamusa, który z nim może pobiegać spokojnie do Summerslam, bo pas mu nie przeszkadza jak to było przy Bryanie! To tyle o walce o WHC, teraz przejdę do Street Fighta. Walka która może być zajebista, z drugiej strony może być też niewypałem. Nie wiadomo gdzie w największym wymiarze czasowym będzie się ona toczyć, z tego co mi się wydaje to Backstage i ring, chciałbym by wyszła ona poza budynek i było tak jak w nazwie, czyli Uliczna walka! Zwycięzca? Nie wiem czemu, ale Jericho nie mogę strawić od kiedy on powrócił bo jest dla mnie taki niejaki póki co, nic nowego w jego postaci od kiedy odszedł nie zaszło, więc jestem całym sercem za Punkiem, który choć już długo posiada ten pas to dla mnie może spokojnie z nim pobiegać jeszcze i nawet do Money in the Bank, bo pewnie tego samego wieczora walizka pójdzie w ruch. Kolejna walka, który jakoś najmniej z obecnych w karcie mnie interesuję. Orton tym razem będzie musiał wygrać, chodzą głosy że to miałaby być ich ostatnia walka w tym feudzie, ale pewnie do OtL się to pociągnie. Jeszcze na WM'ce mogłem ją znieść ponieważ wygrał Kane, ale tym razem będzie gorzej nawet stypulacja nic nie pomoże. No i następnie dwie walki o pasy Midcardu! W pierwszej przewiduje wygraną Showa, to raczej jest rzecz oczywista przecież zdobył ten pas nie tak dawno i Cody na razie jest w "próżni" pewnie za niedługo czego go jakieś większe wyzwanie, może feud z Sheamusem o pas? No i Miz z Marrelą! TUtaj wydaje mi się że Miz nie wygra, ten pas jest dla niego teraz zbyt nisko rangą, Miz tak samo jak Cody tkwi w "poczekalni" według mnie pewnie w niedalekiej przyszłości dostanie feud z kimś z wyższej półki.

Jak co roku Extreme Rules zapowiada się bardzo dobrze, jednak z 2-3 gal WWE, które aż chce się oglądać. W zeszłym roku był fenomenalny pojedynek Del Rio z Christianem, a teraz będzie takich więcej, tylko właśnie jakiegoś Ladder Matcha mi brakuje w karcie, ale za to mamy odmiany No DQ Matcha i 2out of 3 Falls. Coś czuję że nie zawiodę się podczas oglądania tej gali.

Brock Lesnar vs John Cena

Tutaj ciężko wytypować zwycięzcę. Brock nie wraca po to, żeby teraz od razu przegrać na PPV, lecz 2 porażki Ceny na PPV to też przesada. Jedno jest pewne - Kto wygra na Extreme Rules PRZEGRA cały feud. Co do samej walki, nie spodziewam się fajerwerków, gdyż Cena wykręca dobre walki z lepszymi od siebie, co nie zmienia faktu, że walki ze stypulacjami wychodzą mu bardzo dobrze.

Sheamus vs Bryan

Bardzo dziwna stypulacja. Nie mam pojęcia jak Daniel chce zdobyć Fall, gdyż nie sądzę, żeby Sheamus odklepał ani został odliczony. Przewiduję więc nieczyste zagranie na 0:1, a potem Brogue Kick i pewnie Celtic Cross i po walce. Sheamus musi wygrać, choć mam nadzieję, że dostaniemy "chociaż trochę" (o to nie będzie trudno) walkę niż na Wrestlemanii, gdyż ci panowie mogą dać dobre widowisko.

Punk vs Jericho

Cięzko wytypować zwycięzcę, gdyż Chris wygrywa pojedynczo z Punkiem na RAW, lecz tak samo było przed WM'ką. Nie ma wątpliwości, że dostaniemy świetną walkę, gdyż na Wrestlemanii było wspaniale, a teraz mamy stypulację. Niestety nie mogę wytypować zwycięzcy, gdyż wszystko jest tu możliwe.

Orton vs Kane

Powinniśmy dostać kolejną dobrą walkę, ze względu na stypulację. Kane prowadzi w tym feudzie, lecz po wygranej na Wrestlemanii jestem niemalże pewien, że Bob nie da synalkowi przegrać 2 PPV pod rząd. Jedyne, czego oczekuję po walce to zakończenie walki na backstage'u, byle nie w ringu.

Show vs Rhodes

Walka ani trochę ciekawa, zastanawia tylko stypulacja, ale tak... Wiadomo kto wygra, bo Cody wszystko przegrywa od WM'ki i nie może być inaczej niż tryumf Showa. Walka bez historii.

Miz vs Santino

Będę zadowolony, gdy Miz to przegra, bo wolę go bez pasa niż biegającego z pasem US. Całe szczęście będzie to pre-show, gdyż move set Marelli jest bardzo słaby i przydałaby się jego zmiana. Ogólnie z pasem wolałbym Davida Otungę, może doda się walkę do karty na samym PPV, czyli druga obrona pasa Santino, bo wiadomo, że Marella wygra z Mizem.

Nikki vs Beth

CO TO JEST?! Bellaski mają odchodzić, jedna dostaje najważniejszy pas, ale po co? Żeby go stracić i nabić tytuł, czy nastąpiło przedłużenie kontraktu? Walka będzie beznadziejna, jeśli nie będzie stypulacji (a na 99% nie będzie). Liczę na najwyżej 3 minuty i wygraną Beth, chociaż z Divami jest już coraz gorzej...

Gala już za pare godzin, najpewniej skuszę się aby obejrzeć ją (nie wiem czy całą) ale na żywo. Pierwsze co mnie zajebiście cieszy to to, że nareszcie gala jak np. Extreme Rules nabiera sensu, bo wszystkie walki mają stypulacje, a ostatnio takiego czegoś nie ogladaliśmy. Dodaje do zdecydowanie gali poziomu, bo jest zwyczajnie ciekawiej i te Extremalne stypulacje napewno wiele tej gali dadzą.

Zacznę w takiej kolejności jak to jest na górze od patrynia. Lesnar jest jedną wielką niewiadomą w ringu, napewno jest w formie i nie boję się o to, że będzie się słaniał na nogach, bo k***a! On walczył w UFC, gdzie trzeba naprawdę zapierdzielać najczęściej nawet po 25minut, więc nie ma opcji, żeby tutaj nie wytrzymał. Jak już pewnie wielu z Was pisało - fajerwerków to tutaj nie będzie - ja spodziewam się tego co było w HiaC Matchu na WM, czyli dobrze wykorzystanej stypulacji. Pewnie WWE pokaże nam coś niekonwencjonalnego w wykonaniu Jaśka, przebieg walki raczej pod dyktando Brocka tak samo jak wynik końcowy. Jezeli Jasiek wygra to się naprawdę powaznie zdziwię.

Walka o pas Wagi Ciężkiej. Nie zdziwiłbym się gdyby pierwsze przypięcie było po 15 sekundach, zeby jeszcze nawiązać do WM... Oby tak nie było, walka może wyjść ciekawa, sam program prowadzony w miarę dobrze, tylko ostatnio Bryan chyba za bardzo zajął się AJ, a nie Sheamusem. Szkoda również, że Daniel jest od razu na straconej pozycji - feud z Sheamusem przejmie Alberto Del Rio. Daniel obecnie jest taką postacia, że sądzę, że można by go jeszcze potrzymać w tym Main Event'cie, nawet kosztem tego, żeby Rio powalczył z Showem... Podsumowując o jedno przypięcie więcej wykona Sheamus! Rzecz jasna 2:1, po myślę dobrej walce, bo zwyczajnie nie chcę zeszmacenia Bryana na koniec feudu.

Walka o pas WWE, czyli kolejny rewanż z WMki. Ciekawe, czy CHICAGO Street Fight będzie sie różnił od zwykłego Street Fightu :lol Myślę, że nie. Jak dla mnie Chris od swojego powrotu spisuje się po prostu fenomenalnie! Ostatnio jechał po rodzinie Punka, co było dla mnie proste ale genialne, poniżał Punka i niestety mam wrażenie, że to było mydlenie oczu, bo Y2J jeszcze na tej gali pasa nie zdobędzie. Punk ma wielkie znaczenie dla federacji i myślę, że obejrzymy wynagradzania go ciag dalszy, mimo, że mnie nie porywa on już tak jak to robił na początku swojego całego bycia Najlepszym Na Świecie. Podsumowanie? Panowie robią dobrą walkę która może nawet przyćmić ME poziomem, kiedy nie użyte bedą przedmioty, ale jeszcze tym razem bez zmiany mistrza.

Falls Count Anywhere czyli raczej zakończenie feudu miedzy Kane'em, a Ortonem. Jeżeli to miałoby się sprawdzić to neistety obawiam się, że wygra Orton, dlatego aby wyszedł on na wygranego tej rywalizacji, mimo, że to Kane był przeważającą stroną. Polatają zapewno dużo po zapleczu, ale nie spodziewam się niczego lepszego niż Barrett robiłz Ortonem dlatego, że ta walka to jednak nie będzie żadne z głównych dań gali i dostaną po prostu mało czasu. Postawiłem na Kane'a bo mam nadzieję, że WWE da mu "wygrać" ten feud.

Intercontinental Title jak dla mnie traci bardzo na tym, że to Show podchodzi do tej walki jako mistrz - zupełnie go w tej roli nie widzę i jak dla mnie jako dobry chłopiec nigdy nie będzie wartościowym zawodnikiem. Cody co raz pokazuje, że jest wiele warty i nie rozumiem, czemu WWE przerwało mu taki fajny title run, który trwał już chyba ponad 6 miesięcy. Walka zapewne dostanie jakąś stypulację pod Showa, niby ma wybrać stypulke koło fortuny. Możliwe, że będzie to Tables Match, bo wtedy szanse Rhdoes byłyby zerowe i to by była moja przerwa na wizyytę w WC. W każdym razie Rhodes niestety ale w cieniu Showa i nie ma szans na jego wygraną,

Pre-Show, czyli bardzo fajna inicjatywa, o ile o tym, który odbył się na WM nie wiedziałem to tutaj mam zamiar obejrzeć tę walkę, a skoro zaczyna się ona pół godizny przed galą to liczę, że dostaną sporo czasu. Miz pociągnie tę walkę i chciałbym, aby zdobył ten pas, bo ten człowiek ostatnio jest strasznie niedoceniany, a napewno byłby lepszym mistrzem od Santino, jednak w WWE niestety nie liczy się to, że Miz zjada Marelle na śniadanie i mając w perspektywie to, że przy ringu może znaleźć się Ryder to Santino wygra, pocieszy się w ringu, a Miz nadal zostanie bez niczego... Lippa.

Ostatnia walka div, którą skomentuję z prostego powodu - Kharma!!! Mam nadzieję, że Beth zostanie zaatakowana przez Kharmę, czy coś, a to było zapowiadane i zgarnia ona pas. Belle niestety ale spadają a dwie piękności mają feud... Tyle.

Podsumowując gala ma mocną obsadę, może to, że postaram się ją obejrzec live będzie mnie dodatkowo jarać, ale każda walka ma stypulację i to jest ważne, a nie tylko te najważniejsze. Swoje zrobi powrót do ringu Brocka Lesnara, ale nie tylko. Jak wyjdzie zobaczymy.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png