Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Slammiversary 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Przedmówcom chodziło pewnie o to, że Foley pomógł wypromować wielu młodych zawodników do rangi main eventerów.

117380471846b21e8779201.gif

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Romo

5

• Stylu

3

• Beholder

2

• Undertaker_4don

2

Top użytkownicy w tym temacie

chodziło mi o to, że Sting będzie promował młodych wrestlerów tak jak to robi Foley w WWE, będzie takim Foleyem Tna :P kapiś ?:D
...

kapiś kapiś domyslilem sie z kontekstu ale wolalem dopytac zeby miec pewnosc dziex za odp. a co do slammiversary to musze sie wstrzymac z ogladaniem do piatku bo umowilem sie z kumplem ze bedziemy rownolegle ogladac i rozmawiac przez skype a on w tygodniu w internacie jest:/ jak ja to wytrzymam ehhhh

11210267854ec833ae4df82.jpg

hehe spoko :) dasz rade, do piątku blisko :P
...

Gala srednia.

Najlepsza walka to na szczescie Main event czyli King of the mountain. Poza tym dobra walka Younga z Roodem, Abyssa z Tomko i o pas x division. Opener tez byl do przelkniecia jak na PPV. Pozostale 5 walk to jakby wyrwane z Impaktow - krotkie i bez historii. Jednym slowem rownie dobrze mogloby ich nie byc. Zwlaszcza walki VKM vs Bashamy oraz Shelly vs Buckland byly beznadziejne. Inteview z Jarrettem poruszajace i za razem smutne. Wynika z niego ze nie predko zobaczymy Jeffa w ringu (ledwo powrocil po pol roku na dwa ppv i znow z pol roku go nie bedzie).

Poza tym podoba mi sie gimmick Sonjay'a. Niby ten sam ale inny:) Powinni tez dac jakis gimmick Sabinowi. Akurat gimmicki w X division to dobry pomysl. Oby tylko nie dawali ich kazdemu na sile bo zrobi sie parodia WWE.

Wygranie pasa przez Angle'a bylo oczywiste, wszak caly czas powinien byl byc champem. Oby nie stracil go za szybko (minimum 4 obrony na PPV) A potem moze oddac go Joe:)

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

Opinia na goraco: najlepsze PPV w tym roku... i to zdecydowanie... Main Event - WOW! Tomko vs Abyss - double WOW!! (bo niespodziewane)... reszta opinii jutro, wyedytuje posta... jedynie Alex Shelley vs Mr Chickn Wing mogli sobie darowac (choc przynajmniej aftermatch lekko zrekompensowal)

OK, teraz pelna opinia:

Rhino & Senshi vs LAX

Bardzo dobra walka, Hernandez momentami odrobine zbyt statyczny, ale reszta na swoim dobrym, solidnym poziomie

Ocena: ***

Lethal vs Sabin

Kolejna dobra walka, cieszy zmiana pasa, ale szkoda, ze Lethal jako Black Machismo jest troche mniej hi-fly, a przede wszystkim probuje upodobnic sie do Savage'a, to nieco zaniza moja note

Ocena: **3/4

Lynn & Wycheck vs Killings & Storm

Swietny wystep Lynna, poprawny obu heel'i, pozytywnie zaskoczyl Wycheck, jak na non-wrestlera byl wrecz znakomity, nawet ten piledriver - coz, widywalem gorsze w wykonaniu profesjonalistow

Shelly vs Backlund

:| Po co taka walka na PPV? Przynajmniej jako tako zrekompensowal to aftermatch, czyzby Big Sexy mial przejsc heel turn? Moze znowu sklepie Backlunda w 7 sekund :P ?

Ocena: *1/4

VKM vs Damaja & Basham

Mam juz dosyc tego feudu. Cieszy zwyciestwo VKM... Jedyny goretszy moment na sam koniec walki - fuck, chcialbym byc Hoytem ;-)

Ocena: *1/4

Eric Young vs Bobby Roode

Naprawde dobra walka, Eric mi zaimponowal, zwlaszcza tym podwojnym fireman carry slamem, czy jak to sie tam zwie. Ciekawie rozwiazana koncowka, najpierw wygrana Roode'a, potem wejscie Cornette'a i koniec koncow wolnosc dla Younga!

Sting vs Fallen Angel

Dobra, solidna walka, bez blysku, ale style obu panow nie do konca do siebie pasuja. Kiedy Daniels przewazal, na ringu sporo sie dzialo. Mam nadzieje, ze pofeuduja jeszcze troche, a Christopher wyjdzie w tej wojny zwyciesko

Ocena: **1/4

Team 3D vs Rick Steiner & Road Warrior Animal

1st-time-WOW! Animal znowu na ringu. W swietnej formie. Walka, podobnie jak Sting vs Daniels, moglaby byc ciut dluzsza i szybsza, niestety, Rick nie jest jeszcze in top shape (oczywiscie jak na niego).

Abyss vs Tomko

2nd-time-WOW! DOUBLE WOW!!! Ze Abyss przyjmie kilka chorych bumpow, bylo wiecej niz pewne, ale ze zrobi to Tyson? NFW, a jednak sie stalo... Znakomita walka, stawiam ja na rowni z ME, a poniewaz, jak pisalem na poczatku, poziom byl wielka niespodzianka, daje nawet ciut wiecej!

Ocena: ****1/4

King Of The Mountain Match

3rd-time-WOW! Kolejna znakomita walka, na to liczylem. Kilka spotow AJ'a, mnostwo zmian sytuacji, bomba! Nareszcie Harris we wlasciwym miejscu. Nie przesadze piszac, ze to pierwszy all rounder TNA - czasem lata jak AJ, wykonuje suplexy jak Kurt, brawluje jak Joe. Znakomicie wpasowal sie w znakomite grono rywali. Pas trafil w dobre rece, teraz naturalnymi wydaja sie dwa feudy: Aj vs Cage i ponownie Joe vs Kurt, tym razem pas dla Joe, ale nie za 4 a za 3 PPV (pozdro DiDi ;-) )

Ocena: ****

Ogolna ocena PPV:

Srednia gwiazdek 2,7, zaokraglam do gory i to sporo - ***

Gala ta miała być kolejną z tych, która utwierdziłaby mnie w przekonaniu, że

sezon żenująco niskich PPV (wszystkich z pierwszego kwartału) wreszcie się skończył.

Pomimo, że było wiele słabych walk, to chyba nikt nie spodziewał się po nich niczego więcej

Rhino & Senshi vs LAX

Świetny opener! Zawodnicy zaprezentowali spory wachlarz ciosów i rzutów. Szkoda tylko że Homicide nie powalczył dłużej z Senshim.

Jay Lethal vs Chris Sabin

Walka do kanonu może nie przejdzie, (choć napewno znajdzie się na ewentualnym DVD

,,Best of X-Division 3") ale również była dobra,chociaż mogła potrwać trochę dłużej. NAreszcie Lethal dostaje odpowiedni push. Oprócz niego chyba tylko dwóch obecnych zawodników dywizji, pokonało Sabina czysto...

Frank Wycheck & Jerry Lynn vs Ron Killings & James Storm

Swoisty blok reklamowy na PPV. Ciekawe ile grubych Johnów i Samów z USa wykupiło PPV dla samej gwiazdy NFL ? :D

Bob Buckland vs Alex Shelley

Jedna z walk po której niczego się nie spodziewałem i przynajmniej się nie zawiodłem.

VKM vs Basham and Damaja

Walka trwająca 2,5 minuty na PPV?

Erick Young vs Robert Roode

Średnia walka, mam nadzieję, że feud Roode vs Eric wreszcie się skończy. Eric niech dalej będzie odpowiedzialny za entertainment, a Roode niech umacnia swą pozycję.

Team 3D vs Rick Steiner & Animal

Kolejna walka po której niewiele się spodziewałem. Owszem, warte będzie odnotowania, że owego, pamiętnego czerwa 2007, team 3D spotkało się na ringu z Rickiem i Animalem... gdyby nie ranga tego pojedynku, śmiało mógłbym powiedzieć, że znaaacznie obniżył poziom całej gali.

Sting vs Daniels

Można było przewidzieć, że będzie krótko i drętwawo. Proszę, niech to będzie tyle odnośnie sporu Danielsa i Stinga!

Abyss vs Tomko

Niezła walka. Kilka dobrych akcji, fajny finish. Obejdzie.

King of The Mountain Match

To sie nazywa prawdziwy main event! Każdy wrestler pokazał się z dobrej strony i dał

swój wkład w walkę. Zdecydowanie najlepsza walka gali.

Gala wypadła ok, pomimo kilku słabszych walk. Moja ocena PPV - 70/100

DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

Przypomnial mi sie jeden motyw ktorego nie rozumiem i ktory moze zostal pominiety przez kamerzyste ale Samoa Joe w trakcie koncowki walki zrzucil AJ'a z klatki na stol komentatorski po czym nie podniosl sie juz do konca walki jak by conajmniej on sam na tym stole wyladowal. A walka trwala jeszcze 4 minuty... :/
Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

Rhino & Senshi vs LAX

Dobra walka ale Senshi nie pokazał wszystkiego.

Lethal vs Sabin

Sonjay "Guru" fajnie kwiatki sypał. Nareszcie zmiana pasa.

Frank dobrze się pokazał ciekawe ile trenował, do tego fajnie Lynnem rzucił w oponentów.

Shelly vs Backlund

Drugi Vince?! Pcha się na TV aha tylko Vince walczy/ł w dresie, a nie pokazywał starą klate błłłłeeee...

VKM vs Damaja & Basham

Dobrze, że szybko się skończyło. Hoyt z Christy ??? Może jednak coś z teg będzie.

Jedynym z fajnych momentów tej walki była goła pupa Pani Brooks i chyba koniec feudu. Walka ok

Sting vs Fallen Angel

Sting nie trzymał się Danielsa wyraźnie kondycha siada. Walka zasługuje na miano dobrej ale jednak Chris mógł wygrać

Nie było Scotta był Animal walka żal stare dziadki pchają sie do TV.

Abyss vs Tomko

To była dobra walka i pokazała to co brakuje w ostatnim czasie w WWE krwi nie, że jestem jakiś nie teges ale Hardcorowe akcje najbardziej przyciągają publikę, a w WWE zanosi się na kolejną nudną galę. Szacun dla Abyssa za te pineski na ręce naliczyłem 12 w jedym niejscu no i szkło na twarzy TNA!

ME też dobry Kurt znowu przeciw Joe chyba to nie koniec AJ pokazał fajne akcje właściwie karzdy pokazał sięz dobrej strony. Chyba przerzucę sięna TNa po tym co tu zobaczyłem

Galę oceniam na 4+

nie będę się wysilał i napisze tylko, że w 100 % popieram Grim Rippera :)

Swoją drogą ciekawe czy w tym roku zobaczymy jeszcze Duble J'a...

[ Dodano: 2007-06-19, 21:41 ]

Przypomnial mi sie jeden motyw ktorego nie rozumiem i ktory moze zostal pominiety przez kamerzyste ale Samoa Joe w trakcie koncowki walki zrzucil AJ'a z klatki na stol komentatorski po czym nie podniosl sie juz do konca walki jak by conajmniej on sam na tym stole wyladowal. A walka trwala jeszcze 4 minuty... :/

Harris niby go zrzucił z klatki w czasie jak leciała powtórka, tak zrozumiałem komentatorów.

...

Rhino & Senshi vs LAX

na na poczatek, niezle,ale wydaje mi se, że Senshi troche sobie brzuszek wychodowal zbyt duzy (moze mial sie upodobnic do partnera).

Lethal vs Sabin

dobra walka,ale oczekiwałem czegoś więcej jak na walkę o mistrzostwo X-Division

ta walka bardzo mi sie podobala, moze z tego powodu, ze obawialem sie jakiejs zenady, a tu wyszla solidna walka tag teamowa. Plus za dropkicki Wychecka.

Shelly vs Backlund

a mi sie ta walka podobala. Backlund jak na swoje lata walczyl rewelacyjnie, a ze walka byla krotka? Chcielibyscie, zeby dziadek dostal zapasc?? :)

VKM vs Damaja & Basham

to juz jest nudne, VKM byli fajni jak sie nasmiewali z WWE,a teraz nie moga sobie znalezc mejsca. Ale wielki plus dla Christy Hemme, ktora bije wszusytkie dvy WWE na glowe (czy raczej na ciało)

Jakies takie zakonczenie bylo glupie, gdyby nie tyleczek (a raczej tylek) pani Brooks nie bloby na co patrzec

Sting vs Fallen Angel

jak dla mnie za krotko, mozna bylo ja ciekawiej zabookowac i chyba rzeczywiscie Sting sie starzeje dosc szybko, a szkoda

Ale mi sie geba usmiechnela jakc zobaczylem Road Warrior Animala. Przypomnialy sie stare dobre czasy Legion of Doom. Wynik tej walki byl oczywisty, ale ie o to tu chodzilo.

Abyss vs Tomko

TNA! TNA!! TNA!!! Super walka, rozkrecala sie dosyc wolno, ale koncowka bla super, jedna z lepszych walke w TNA w tym roku.

Main Evet z prawdziwego zdarzenia, chciaz liczylem, ze Joe bedzie bardziej aktywny, a on przelezal najwazniejsze chwile poza ringiem.

Ocena - 7,5/10. jak zwykle w galach TNA brakuje mi rozmachu WWE (te wielkie hale, pyro, swiatla, ale w sumie chodzi o walki, a nie o wyglad..)

No to ja tylko napisze ze gala była sredniawa czyli tak jak przewidywałem...Tomko vs Abyss, Roode vs Young i ME to były walki bardzo dobre a reszta sredniawa lub niepotrzebna a o tych już było wspominane...

Troche jednak dziwna sprawa..ze TNA ma raz po raz różne gale....Ostatnio przecież znakomity Sacrifice a teraz średni Slammiverary...A więc zapowiada to byc moze dobrą lipcową gale Tourning Point :D

30647399048b9a5c265ace.jpg

Troche jednak dziwna sprawa..ze TNA ma raz po raz różne gale....Ostatnio przecież znakomity Sacrifice a teraz średni Slammiverary

Rzecz gustu... IMO Sacrifice do piet nie dorastalo Slammiversary

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Slammiversary wyszło średnio, dużo rzeczy mi się podobało, ale kilka rzeczy(głównie sprawy bookerskie) nie przypadło mi do gustu kompletnie, ale po kolei:

Rhino/Senshi vs LAX

Bardzo dobra walka jak na opener, ale... no właśnie po co tag team z przypadku czyli Senshi i Rhino pokonuje najlepszy tag team w TNA ? Rozumiem, że to miało podciągnąć wątek z Hector'em, ale jak dla mnie takie zajobbowanie Homicide'a i Hernandez'a ssało.

Sabin vs Lethal

Cała walka na plus, szybka akcja dużo się działo, widać dużą poprawę jeżeli chodzi o X-Division i to cieszy :) Porażka Sabin'a jak się później okazało dała szanse na powstanie znakomitego tag team'u, ale o tym później.

Lynn/Wycheck vs Killings/Storm

W sumie bardzo pozytywne zaskoczenie, szczególnie chodzi mi tutaj o postawę Wycheck'a. Ogólnie nie jestem za tym żeby mieszać celebrities z wrestlingiem, ale jeżeli już to następuje to niech przynajmniej na ringu będzie widać, że ktoś się naprawdę stara(Wycheck).

Shelley vs Backlund

Szkoda, że Shelley na PPV głównie jobbuje, ale wydaje mi się, że teraz się to zmieni, bo wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli tag team Shelley/Sabin i tym co nie oglądają indys mogę powiedzieć, że będzie świetnie ;) Dodatkowy + to heel turn Nash'a no i mimo wszystko postawa Backlund'a, który pokazał się w sumie z całkiem dobrej strony. Sposobu w jaki spinował Alex'a wielu by się nie powstydziło :)

Damaja/Basham vs VKM

Tutaj małe nieporozumienie , od początku ten feud ssie i już na poprzednim PPV można było zauważyć, że nic ciekawego z tego nie wyjdzie. W sumie jedyne plusy to heel turn Hoyt'a no i oczywiście przecudowna Christy ;)

Young vs Roode

Mam nadzieję, że po tym PPV skończy się już wszystko związane z wolnością Showtime'a no może na początku było to nawet śmieszne, ale od dłuższego czasu zajmuje to tylko miejsce w karcie PPV/Impact dla ciekawszych pojedynków które mogłyby być dłuższe.

Sting vs Daniels

Jak dla mnie walka taka sobie, Daniels starał się wyciągnąć coś więcej ze Sting'a jak mu się udało oceńcie sami. Co do porażki Daniels'a to totalnie tego nie rozumiem, zwycięstwo nad Sting'iem jeszcze bardziej wypromowałoby świetny gimmick Daniels'a, a tak mamy kolejne nic nie znaczące zwycięstwo Sting'a, który miał promować w TNA młodszych, niestety od ponad roku nie wypromował nikogo, mało tego bujał się w main eventach i sam zdobył pas...

Team 3D vs Steiner/Animal

Walka nie mogła być dobra i dobra nie była Rick wyraźnie bez formy, 3D zrobili to co do nich należało, plus za pojawienie się Animal'a, bo wydaje mi się, że bardziej idealnie ze zmiennikiem dla Scott'a nie mogli trafić ;)

Abyss vs Tomko

Bardzo dobra walka, dużo hardcore'u, ciesze się, że Abyss powrócił. Ogólnie cała walka bardzo dobra co było zasługą oby zapaśników, ale jeden spot był dla mnie bardzo mocno naciągany i nie kupiłem go go niestety, a mianowicie spot w którym najpierw Tomko spadł z rusztowania, a potem Abyss skoczył na niego. Trochę żałośnie wyglądało jak Abyss i Tomko cierpią po skoku na...kartony :lol:

Styles vs Harris vs Joe vs Angle vs Christian

Tak powinny wyglądać main eventy, zdecydowanie najlepsza walka na Slammiversary i chyba najlepsza w tym roku w TNA. Bardzo wielki plus za dodanie do walki Harris'a który nie pierwszy raz pokazuje, że należy mu się całkiem spory push, AJ pełnił rolę osoby od bumpów i ryzykownych spotów no, ale chyba nikt nie myślał, że zabookują mu zwycięstwo, szkoda, że w sumie mniejszą rolę dostał Joe, ale po tym jak walizkę zawiesił Kurt możemy być pewni, że właśnie obok Kurt'a kluczową rolę w federacji pełnił będzie właśnie Joe ;)

Segment z Jarrett'em bardzo wzruszający widać, że nie tylko Jeff stracił bardzo ważną w życiu osobę, bo na TNA też się to jakoś odbije. Mam nadzieje, że Double J pozbiera się w miarę szybko i wróci na ring jeszcze w tym roku...

Ogólnie PPV średnie tak jak mówiłem na początku i na pewno bardziej na plus niż na minus. Cieszy fakt, że PPV trzymają równy w miarę dobry poziom, bo jak wszyscy pamiętają początek roku był po prostu fatalny jak na możliwości TNA :)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zajebista gala , 2 najlepsze walki to Abyss vs Tomko i Main Event ofc . Jestem zdania , ze dopiero w TNA Tomko pokazuje co potrafi , imo WWE go niedocenialo.
Scorpion Death Lock