Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NXT - mianowanie GM'a przełomem ??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

wwenxtlogocutbypassi.png

NXT - jak się słyszy te litery wymienione w jednym ciągu, to na myśl przychodzi kilka myśli. Np "co to wogóle ma być ??", "Pomysł programu skończył się z pierwszym sezonem" itp itd. Trudno się z tym tekstami nie zgodzić. To co obecnie się dzieje w NXT to jest jedno wielkie nieporozumienie. Ostatni sezon okrzyknięty jako "Redemption" jest już na antenie rok, a końca jak nie było widać, tak nie zapowiada się, by miał się zakończyć. Faktem jest, że jedynym sezonem godnym uwagi był sezon pierwszy. Ciekawi zawodnicy, a mentorzy z najwyższej półki - CM Punk, Jericho, Truth, Christian, Regal. Sezon wygrał Barrett i można powiedzieć, że jest jedyną osobą która po wygraniu NXT coś znaczy. NMo bo np to co się stało z Curtisem, Kaitlyn, no i przede wszystkim z Low Kim, to jest totalne poniżenie, zwłaszcza Low Ki'ego. WWE wg mnie przede wszystkim wtopiło robiąc z tego zwykłą tygodniówkę. Gdyby robiliby to jako zwykłe sezony, jak w przypadku seriali telewizyjnych, program byłby bardziej ciekawy, a reklamy mogły by być ciekawe i zachęcać do oglądania. No ale jest jak jest, jednak jest pewien aspekt, który mógłby zmienić apekt tego śmiesznego show jakim bez wątpienia jest teraz NXT. Jak wiadomo NXT zyskało General Manager'a !! Jest nim były GM RAW, William Regal. Willliam to jak wiemy, świetny zawodnik i bardzo dobry trener, który potrafi uczyć zawodników (patrz Bryan Danielson). Z jego nadejściem mógłby się zmienić totalnie koncept na tą tygodniówkę. Mianowicie, można byłoby zrezygnować tej beznadziejnej rozgrywki, gdyż zwycięstwo w NXT i tak gówno daje. Możnaby normalnie poszerzyć brand o zawodników z FCW. William jako GM, mógłby kilku zawodników sprowadzić i dzięki temu nadal by się rozwijali, tylko że już przy wielkiej publice i w telewizji. No nie oszukujmy się - kto nie chciałby oglądać w TV takich zawodników jak Castagnoli, Hero czy Black. Wg mnie by się to udało i mogło by być bardzo ciekawe. Weźmy np taki krótki scenariusz. Jest np 8miu zawodników z rozwojówki. Nie ma już żadnych mentorów, jest tylko GM i on decyduje, który zawodnik mógłby zostać, a który wraca do rozwojówki. Ktoś odpada, a na jego miejsce wchodzi ktoś nowy i tak dalej. Ten zawodnik co wyróżnia się spośród reszty, awansuje powiedzmy by walczyć narazie w Dark Matchach. I od tego czy dobrze by się spisywał, można by decydować czy mógłby już zostać przeniesiony do któregoś z głównych brandów, gdzie przeszedł by prawdziwy chrzest bojowy, walcząc z solidnym Mid-Carderem, jak np Justin Gabriel. To jest tylko takie prowizoryczne, ale gdyby zostało dopuszczone do telewizji, to taki pomysł to wg mnie sprawdził by się i byłby bardzo ciekawy.

No to teraz czekam na wasze zdanie:

Czy William Regal jako GM NXT może coś zmienić ??

Czy taki pomysł opisany wyżej miałby szansę się sprawdzić ??

Czy taki pomysł na ten program mógłby wypromować kolejne pokolenie gwiazd WWE ??

Oczywiście nie odpowiadajcie na same pytania i dodajcie coś od siebie. Czekam an komentarze, bo uważam, że jest o czym dyskutować.

DYSKUSJA OTWARTA !! !! !!

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• Kotleten

1

• Deep

1

• Clown.

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Nie ważne co być zrobił, NXT zostanie tym samym gównem co jest. W prawie pojawiają się tam młodzi, obiecujący zawodnicy, ale sam udział w takim programie nic im nie daje. W sumie to powoli zaczynam zastanawiać się, czy rozpoczęcie kariery nie będzie prostsze, jeśli się to zrobi samemu niż uczestnictwo w tym badziewie. Pierwszy sezon jeszcze jakoś przeszedł, bo to wtedy była taka nowość, a teraz kto to ogląda? Ludzie chodzą na to bo mają blisko, bilety dołączane są razem z bułkami w piekarni. Przyznam się, że gdyby takie coś było w Polsce blisko mojej miejscowości to z chęcią wybrałbym się, ale jeślim mam tracić czas na ściąganie i oglądanie tego to już wolę napisać tutaj :)

William Regal nic nie zmieni. To całe wydarzenie musiałoby mieć więcej gwiazdo-trenerów. Regal wzbudzi lekkie zainteresowanie wokół własnej osoby. Nie jest to gościu, którzy swoją postacią zgarnie wielką oglądalność. Jeśli Vinc'owi na tym zależy to może niech tam sprowadzi Rock'a. :8

Najlepszym pomysłem byłoby wprowadzić jakiś pas i prowadzić jakieś fajne konkurencje. Przełomu nie będzie, bo NXT zostanie, a może nawet pogorszy się. Mam pewną teorię, że nawet tego lichego przedstawienia zarząd WWE nie ogląda, także powodzenia. :lol

NXT być może jest programem bez pomysłu, ale można zobaczyć ciekawe walki. Nie oszukujmy się - To już ten sezon trwa więcej niż inne razem wzięte. Pomysł jest dobry, ale wątpię, czy WWE by na to poszło, bo znając ich tok myślenia, to nic z tego nie będzie (jak z każdymi dobrymi pomysłami). Regal już był raz na NXT GM'em, ale cóż... Żadnych super walk nie było, bo roster jest taki jaki jest. Co da nam setny pojedynek Kidda z Tatsu? Albo setny pojedynek Uso z Hawkinsem i Reksem? Już zniósłbym, jeśli nagrodą wciąż byłby title shot, ale faktycznie trzeba roster powiększyć. Mówię tu np. o takim Andym Levaine, który wygrał Tough Enough i słuch o nim zaginął, a na NXT mógłby się wreszcie pokazać. Tak samo nie wiem, co w FCW robi jeszcze Tyler Black. Być może i nie jest jeszcze jego czas na RAW, ale na NXT jak najbardziej. Oczekuję, że Hero nie zabawi w FCW na dłużej niż 3 tygodnie. Jeszcze śmieszniejsze jest to, że zwycięzcy NXT, Curtis i Kaitlyn... dalej występują na NXT. Kaitlyn wygrała chyba jedną walkę z 10 na Smackdown, a Curtisa na Smackdown chyba wcale nie widziałem. Kaitlyn jak na divę coś prezentuje, ale Curtis? Jego wygrana to nieporozumienie, a ten, z którym wygrał w finale, czyli Clay szaleje w głównym rosterze. No coś tu jest nie tak - Nie można było od razu dać wygranej Brodusowi?! To był tylko przykład chorego myślenia NXT tak samo jak jedzenie czekoladek na czas (może niech wybierają tak pretendentów do walki o pasy -.- ). Wycofanie ECW to jeden wielki błąd. Taki Sheamus wybił się dzięki ECW, a na NXT by nie zaistniał. Ja od początku jestem za powrotem ECW. Żaden GM Regal (choć zobaczymy, jak sobie poradzi), żadne title shoty, których i tak nie ma. Może William będzie przełomem, ale NXT jest już w takim gównie, że nawet Regal jako GM może ich z tego nie wyciągnąć.

NXT miało być programem otwierającym drogę do krainy Vinca. Zwycięscy mieli zaplanowane walki o dowolne pasy jakie sobie wybiorą. Jednak poza Barrettem nikt w zasadzie nic nie osiągną. Kaval dostał szansę na pas IC jednak po przegranej opuścił federację i Vince pozbył się znakomitego wrestlera. Zwyciężczyni NXT DIVAS Kaitlyn jak dotąd jobbuje na SD ! i nie dostała swojej szansy na tytuł. Cartis jako zwycięzca był kompletnym nieporozumieniem. Koleś, który w finale walczył z Clayem. Wygrał, jednak to Brodus jest lepszy. Może nie ringowo, ale przy mikrofonie góruje, do tego pokazuje się na RAW i wygrywa walki. NXT Redemption miało być ostatnią szansą dla przegranych poprzednich serii. Wygrał bodajże Bateman, ale sezon ciągle trwa i do tego rok. Po co to wszystko ? Nie ma tam żadnych konkretnych feudów i ta szopka nie ma sensu. Nawet Regal nic nie zmieni. Mimo, że jest doświadczonym zawodnikiem po za ustalaniem walk jego udział będzie nie wielki. Powinni zdecydowanie coś zmienić. Może wprowadzenie jakiegoś pasa ? Myślę, że powinni popracować też nad walkami i dobrymi story. Napisałeś, że to Regal wybierał by kto idzie do domu. To mogłoby mieć sens. Co miesiąc eliminował by najsłabsze według niego ogniwo i tak w końcu ktoś by wygrał i miał miejsce w głównym rosterze. Może Hero, Castagnoli, Black ? Zdecydowanie się nadają na to. Mają umiejętności i charyzmę. Dzięki nim ten program mógłby się odnowić, choć jak na razie na wyście z dołka się nie zapowiada.

deathnotep.png

angle_02.gif

Dla mnie NXT to totalna porażka chyba każdy się z tym zgodzi wolałbym stare dobre ECW a nie jakieś NXT które miało wypromować młodych a tak naprawdę tego nie robi. Co prawda pierwszy sezon był dobry, dużo ciekawych zawodników ale późniejsze sezony to klapa a teraz jeszcze jak NXT zrobili tygodniówką to jest zwykła masakra. Nie wiem w ogóle po co ten cały menadżer ? Prawda Regal ma doświadczenie i pewnie będzie dobrym GM ale on nic tu nie zdziała. Trzeba czegoś więcej niż tylko GM przydał by się jakiś pas który mógłby tu dużo zdziałać było by to coś podobnego do ECW tylko tu były by młode dopiero promujące się gwiazdy WWE. Czekam na dalsze losy w NXT i mam nadzieje że będzie tak jak mówię bo inaczej nikt tego nie będzie oglądał. Tyle ode mnie :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Regal jako GM NXT to ciekawy pomysł, choć nie spodziewam się nie wiadomo jakich zmian. ECW było dużo lepsze. Sądze, że w erze "4kids" w WWE przydałaby się tygodniówka pokazująca hardcore. Regal jako GM NXT to ciekawy pomysł, choć nie spodziewam się nie wiadomo jakich zmian. ECW było dużo lepsze. Sądze, że w erze "4kids" w WWE przydałaby się tygodniówka pokazująca hardcore. Tym czasem oni zastępują ECW NXT. Po pierwszym sezonie myślałem, że może coś z tego będzie, że nareszcie promują młodych zawodników, tym czasem udało się jedynie z Barretem, bo reszta siedzi dalej w NXT, nie mówiąc nawet o obiecanym title shocie dla zwycięzcy. Samo zrobienie z NXT tygodniówki nie było dobrym pomysłem, a Regal to ostatnia nadzieja dla show.

• 2 tygodnie później...

Regal GM NXT? To badziewny pomysł. I tak nic nie zmieni.. Ten sezon NXT mógłby już się wreszcie skończyć, bo to co tam prezentują jest po prostu żenadą. Lepiej było by przywrócić ECW.