Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Walking Dead - Żywe Trupy | Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zastanawia mnie ta nowa postać. Pewnie wniesie dużo do nowego sezonu, od razu ją polubiłem, ze względu na jej broń (tj. miecz). Po co jej te zombiaki na łańcuchu ?

Te zombiaki na łańcuchy to po prostu jej bliscy, czy krwni, jak dobrze pamiętam jeden z nich to jej były/martwy chłopak, ale za to drugi... Niestety nie pamiętam kim on był. Za to wiem dlaczego je ona nosi ze sobą, a po to by inne zombiaki jej nie atakowały, bo keidy je ma przy sobie to inne stworki zostawiają ją w spokoju. Natomiast te dwa na łańcuchu, chyba zostawiły sobie troche rozumu i zapamiętały ją i jej nie atakują.

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luba

12

• Housse

9

• Vejder

8

• DonCarlos

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

3 ostatnie odcinki wczoraj wciągnąłem na jeden raz. Szkoda mi Shane'a, ale tylko wyłącznie, że lubiłem tego aktora i to w jaki sposób jego postać przeszła metamorfozę w 2 sezonie. Heelturn głównego bohatera cieszy i ciekaw jestem co to będzie dalej. Kurde, czemu na następny sezon trzeba będzie czekać tak długooooo.

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Natomiast te dwa na łańcuchu, chyba zostawiły sobie troche rozumu i zapamiętały ją i jej nie atakują.

Z tego co widziałem te Szwędacze były pozbawione rąk, jeśli do tego dojdzie wyrwanie zębów to tak naprawdę przestają byc groźne. Więc chyba dlatego są takie spokojne ;)

Po co jej te zombiaki na łańcuchu ?

W pierwszym sezonie była akcja gdy Rick i Glen wtopili się w tłum Szwędaczy pokryci kawałkami zwłok. Okazało się wtedy że Szwędacze nie atakują innych zmarłych. Więc gdy Michonne jest w towarzystwie dwóch z nich, zapewne w podobny sposób wtapia się w tło. :)

3
Natomiast te dwa na łańcuchu' date=' chyba zostawiły sobie troche rozumu i zapamiętały ją i jej nie atakują.[/quote']

Z tego co widziałem te Szwędacze były pozbawione rąk, jeśli do tego dojdzie wyrwanie zębów to tak naprawdę przestają byc groźne. Więc chyba dlatego są takie spokojne ;)

Po co jej te zombiaki na łańcuchu ?

W pierwszym sezonie była akcja gdy Rick i Glen wtopili się w tłum Szwędaczy pokryci kawałkami zwłok. Okazało się wtedy że Szwędacze nie atakują innych zmarłych. Więc gdy Michonne jest w towarzystwie dwóch z nich, zapewne w podobny sposób wtapia się w tło. :)

Przy okazji znalazłem odpowiedź na to kim są te trupy, oraz czemu jej nie atakują. Ogólnie to pewnie dlatego już nie atakują, bo nie mają rąk, plus tak jak mówiłeś to bez zębów są nie groźni ( znam jeden przykład, ale powstrzymam się z jego przytoczeniem). Teraz cytacik: "Ci dwaj już od dłuższego czasu nie próbują mnie atakować. To mój chłopak i jego najlepszy kumpel. Ich obecność zwykle powstrzymuje innych przed atakami na mnie..."

z Walking Dead, Tom 4 "Najskrytsze pragnienia"

ahfo.png

luba_049.png

• 5 tygodni później...

Gfyby ktoś chciał przeczytać komiks to do 8 tomu jest na chomikuj dokładniej na tym profilu : http://chomikuj.pl/justyna032/Komiksy/*c5*bbywe+Trupy Trzeba ściągnąć program ten : http://www.download.net.pl/18912/CDisplay-Comic-Reader/

Dodano:

Właśnie na platformie gier Steam zamówiłem sobie The Walking Dead Game. Premiera jest dopiero za trzy dni, ale już teraz można zamawiać 10% taniej. 22.49 euro. Widziałem kilka filmików z tej gry, zapowiada się świetnie ! Tak więc czekam i będę komentował jak zagram :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• 6 miesięcy temu...

Panowie jakie macie wrażenia po 4 odcinkach 3 sezonu Walking Dead?! Czy akcja nie przyspieszyła przypadkiem, nie zrobiło się ciekawiej, lub też czy w końcu coś się dzieje?Jak wam podoba się postać gubernatora i wgl piszcie swoje wrażenia odnośnie trzeciego sezonu. Aby dodać taki smaczej muszę powiedzieć, że "więzienie" było najnudniejszym wątkiem w komiksie Walking Dead, a jednak w serial zostało ukazane o wiele ciekawiej, dynamiczniej i przystępniej!

ahfo.png

luba_049.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Lori nie żyje, nudny murzyn nie żyje, jakby jeszcze z rozpędu zabili Carla ozłociłbym ten odcinek jak żaden inny. Ale 2/3 to też niezły wynik, także propsy.

Gubernator w chwili obecnej jest w fazie rozwoju chyba, bo naprawdę obecny wątek nie przyniósł nic ciekawego poza tą ścianą ludzkich głów w poprzednim odcinku. Liczę że jego postac zostanie puszczona mocniej w ruch podczas spotkania z Rickiem który trzeba przyznać wreszcie w tym sezonie jest taki jaki powinien buc od początku. Ba, po wydarzeniach z ostatniego odcinka może zrobic się jeszcze ciekawszy. Czekam również z niecierpliwością na spotkanie Daryl/Merle :)

Zdecydowanie ten sezon > 1 i 2, tyle akcji dawno nie było, jak na razie gubernatora ciekawie kreują, zobaczymy co będzie dalej.

@up

Co do T-Dog'a no cóż miłością go nie darzyłem, w serialu był mi raczej obojętni taki bezbarwny trochę, choć jeśli miałbym wybiarać wolałbym aby Carol zginęła :D, zachodzi też ciekawa zależność, wraz z pojawieniem się nowego murzyna ginie inny murzyn :D. Co do Lori, to widziałem jakieś spojlery z komiksu, że tam inaczej się to rozegrało, no cóż uśmiercili j,ą i dobrze bo jakoś nie przepadałem za nią, a co do Carla, to i tak w tym sezonie jest bardziej ogarnięty, więc niech żyje ;d. na filmwebie ciekawie teorie snuli, że może Carol uratuje Lori, bo tak naprawdę nie było pokazane jak Carl do niej strzela... :D

Mnie najbardziej ciekawi kiedy dojdzie do spotkania braci.

akerdrugi.png

Najpierw spoiler.

T-Dog oraz Lori zgineli - git. Kiedyś w końcu musiała nadejść ta chwila. Natomiast Carla...tak. Chciałbym również jej śmierci, bo jest nudna jak flaki z olejem. Niestety jest ona na lini zależności pomiędzy nią, a Derylem. Przynajmniej na to mi wyglądało w drugim sezonie. Do tego Carl. To taka wiadomość dla wszystkich, on nie może zginąć, bo seria "The Walking Dead" jest o nim, nie o Rick'u. Rick jest po prostu osobą opiekującą się nim. A w całych "Żywych Trupach" śledzimy jak ta oto młoda osoba wychowuje się w tym środowisku pełnym śmierci i powiem, że jak na razie to się sporo poprawił, to co prezentował w drugim sezonie było dość żenujące. Ale teraz widać, że trochę wydoroślał, no może nadal trochę głupoty mu zostało, ale to nadal jest dziecko. Lecz podając przykłady odnośnie jego czynów, no to ostatnie co zrobił - zabił/dobił swoją matkę, lub poleciał po te lekarstwa do gabinetu. Mówiąc szczerze jest progres. Lecz niektórym może nie podpasować aktor, ale to już niestety jego problem. :P

Do tego jeszcze ciekawi mnie spotkanie na lini.

1. Merl - Deryl

2. Andrea - Stara Grupa

3. Michionne - Gubernator

4. Merl - Rick

1. Ciekawe co zajdzie między nimi, czy Deryl powie, że się zmienił i nie ulegnie bratu, lub to może brat się zmieni pod jego wpływem i to jest bardziej prawdopodobne albo trzecia opcja, oboje opuszczą grupę przy ewentualnej próbie jej eliminacji.

2. Jestem ciekawe czy też ona do nich wróci, czy też będzie wolała zostać w Woodbury i nadal ciągnąć tę linię napięcia między nią, a Gubernatorem, bo naprawdę coś może z tego wyjść, jakiś związek lub inne tego typu sprawy.

3. Widać, że sie oboje nie lubią, plus Michionne strasznie węszy i jest spostrzegawcza, co daje puszczenie nerwów Gubernatorowi i próba zabicia jej po cichu lub coś w tym stylu.

4. Merl stracił rękę w sumie przez Rick'a, więc jak się spotkają to czemu Merl miałby sobie tego nie odpłacić i nie stracić przy okazji dłoni, bo powiem wam, że to ładnie układa się w całość.

Trzeba przyznać, że wszystko układa się naprawdę ciekawie, więc warto śledzić dalsze losy. Choć mam też pewne zastrzeżenie odnośnie Gubernatora - on w komiksie miał długie włosy i to jakoś bardziej pasowało do jego postaci, jako taki brudny, chamski drań, a ten jest bardziej taki elegancki. Trochę mi to nie pasuje, ale ważne aby charakter wykreowali mu identyczny jak w komiksie.

ahfo.png

luba_049.png