Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Walking Dead - Żywe Trupy | Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak dla mnie wrócą ale ten typek z dzieciakiem oraz brat Deryla będą jako zombie którzy będą ich cały czas śledzić. Przynajmniej ja mam taką wyobraźnię, nie wiem jak będzie naprawdę. Po za tym chyba w pierwszej części było że brata już ugryźli i został zakażony czy mi się tylko zdaje ?

Ciekawe koncepcja, choć nie sądzę, aby coś takiego wypaliło, jeśli chodzi o komiks... to nie będę wam zdradzał szczegółów, bo może choć to pójdzie po tej myśli. Lecz co do brata Deryla to on nie został zakażony. W którymś odcinku było, że on odciął sobie rękę, aby oczywiście się uwolnić, po tym po drodze sprzątnął kilku zombiaków i skończyło sie chyba na tym, że wyszedł z tego budynku, i poszedł gdzieś w głąb miasta, ale co się z nim dzieje teraz i co z nim będzie później to sam nie wiem. :P

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luba

12

• Housse

9

• Vejder

8

• DonCarlos

5

Top użytkownicy w tym temacie

Tradycyjnie poproszę link do wczorajszego odcinka. Najlepiej torrencik :>

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

XVID

http://www.sendspace.com/file/hkx7st

720p

http://www.sendspace.com/file/bnfwqp
akerdrugi.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Po za tym chyba w pierwszej części było że brata już ugryźli i został zakażony czy mi się tylko zdaje ?

Nie, nie. Uwolnił się z kajdanek, a potem uciekł z miasta samochodem którym przyjechali po niego Daryl i reszta. Tzn. nigdy nie było powiedziane że to on, ale wątpię by ktoś inny z miasta mógł buchnąć im furę ;p

Co do nowego odcinka, co raz bardziej wkręcam się w ten klimat drugiego sezonu. Naprawdę nawet cała ta sytuacja z tym kolesiem którego uratowali wydaje się prowadzic w dobrą stronę. Ogólnie wracając do wątku brata skinheada - może właśnie odnajdzie się on we wrogim obozie, i podczas jakiejś konfrontacji którą pewnie zakończą ten sezon, bracia staną na przeciwko siebie. ;)

Swoją drogą zauważył ktoś że w serialu gościnną rolę zagrała Angelina Love?

21lsm6w.png

Co do najnowszego odcinka, to się wkurzyłem, że w końcu nie zabili Randalla, sranie w banie przez pół odcinka, co z nim zrobić, a kiedy podjęli decyzje to Carl zjebał sprawę jak i zresztą z zombie :D. Zajebista końcówka, Dale, który heroicznie bronił więźnia, ginie, w sumie mogli to trochę inaczej rozegrać, że zginie np. ratując kogoś czy coś, bo podbudowali jego osobę ostro w tym odcinku. Ogólnie perypetii między mieszkańcami ciąg dalszy, czyli więcej dramaturgii, mało akcji. Co do brata Daryla, też mam nadzieję, że się jeszcze pojawi, bo tak naprawdę nie wiadomo co się stało, oprócz tego, że odciął rękę i uciekł.

akerdrugi.png

• 2 tygodnie później...

Kurde, no. Na prawdę szkoda mi Dale. Bronił on więźnia by, go nie zabito, a na końcu musiał zginąć i to w taki sposób ? Myślałem, że zostanie inaczej zabity, a tutaj po prostu szwendacz, go wypatroszył (jeśli można to tak nazwać). Wszystko przez Carla. Dzieciak mnie na prawdę zaczyna wkurzać. Do wszystkiego się miesza, próbuje być taki jak Shane, ale przez to pakuje się tylko w kłopoty i naraża całą grupę na niebezpieczeństwo. Powinni coś z nim zrobić, bo przez niego zaczynają ginąć osoby (i do tego te fajne).

Ten Randall może się przyda, więc może to lepiej, że go nie zabili ? Ale nie podoba mi się to, że cały odcinek przegadali nad tym czy zabić, czy oszczędzić. Ogólnie ten sezon ma o wiele mniej akcji niż ten pierwszy, ale pewnie za niedługo sytuacja się rozkręci i będzie się działo więcej.

Chciałbym również poruszyć temat Shane. Widać, że próbuje '' wygryźć'' Ricka z pozycji lidera grupy. Stał się on bardzo obsesyjny. Zmienił swój tok myślenia, nie wiem może jest to spowodowane Rickiem ? Może w pierwszym sezonie tak jeszcze tego widać nie było, ale tutaj jest to zauważalne. Próbuje sterować Rickiem i w tej chwili jest największym sukinsynem w grupie, ale nie da się, go nie lubić !

Brat Deryla na pewno się pojawi, a przynajmniej powinien. W końcu wyszedł z tego budynku z odrąbaną ręką, ale WYSZEDŁ. Być może jednak został gdzieś już zabity, ale myślę, że by o tym jakoś wspomniano. Może pojawi się i uratuje swego brata, gdy ten będzie w tarapatach ?

Co sądzicie o postaci Glenna ?

Sorki, że dopiero teraz się wypowiadam !

Dodano:

Sory za post pod postem, ale nie mogłem edytować poprzedniego.

Obejrzałem już kolejny odcinek Walking Dead. Jest to odcinek 12 Sx2, który nosi nazwę ''Betters Angels''. Nie chcę ryzykować i psuć zabawy tym, którzy jeszcze nie oglądali, dlatego dam w SPOILER.

Akcja powoli zaczyna się rozkręcać. Rick planuje wywieźć Randalla daleko od grupy i, go zostawić. Carl zwierza się Shane' owi, że przez niego zginął Dale. Ten mówi to potem Rickowi. Shane w tym odcinku przechodzi samego siebie. Uwalnia Randye' go i idzie z nim do lasu. Po chwili chłopak znika, a Shane... rani sam siebie uderzając głową w drzewo ! Zakopuje broń i mówi wszystkim, że chłopak, go zaskoczył i wziął jego gnata. Daryl, Rick, Shane i Glenn idą, go szukać łącząc się w pary. Przy okazji Glenn zabija szwendacza, który o dziwo nie miał śladów ugryzienia (był to chyba Randall). Okazuje się, że Walsh (nazwisko Shane) wymyślił tą szopkę po to, by zabić Ricka i odebrać mu rodzinę. Rick wyjeżdża ze swoją gadką po czym... zabija Shane ! Tak panie i panowie, największy sukinsyn został zabity ! Całą sytuację obserwuje Carl, który wyciąga broń i... ostatecznie zabija Shane, który ''zmienił'' się w szwendacza. Ogólnie szkoda mi, go. Mimo, że był skurwielem jakich mało, był jedną z najciekawszych postaci. Lubiłem, go ale było wiadomo, że prędzej czy później czeka, go taki, a nie inny los.

deathnotep.png

angle_02.gif

Co do odcinka z ubiegłego tygodnia, to nie daję w spoiler, bo już trochę czasu minęło, cóż, jak dla mnie ciekawie to rozegrali, już kiedy Shane zabił Randalla i wkręcił wszystkich, że ten uciekł, a potem poszedł z Rickiem, to już wiedziałem, że się coś grubszego szykuje, Rick zabija Shane'a, a potem jeszcze ciekawsze, Carl celujący w Rick'a chyba najpierw, dopiero potem ładny headshot w zombie-Shane'a, i ten końcowy widoczek, mniam :D.

No to teraz Season Finale

Zaczęło się świetnie, od wyjaśnienia skąd się tam wzięły szwendacze, potem szturm i heroiczna walka, gdzie giną 2 osoby, swoją drogą z kumplem typowaliśmy czy ktoś zginie, a jeśli tak to kto, no i się nie pomyliłem oprócz Patricii i Jimmy'ego stawiałem jeszcze na Carol, no ale przeżyła, jakoś. Ogólnie zajebisty odcinek, masa rozwalania zombie, Herschel niezły streak headshotów miał :D, potem spotkanie na autostradzie i jazda dalej, gdzie Rick mówi co się stało, zachowanie Lori - hmm, czy to nie czasem ona namawiała szeryfa, żeby zrobił porządek z Shane'm, no to jakby nie patrzeć zrobił,a po za tym sytuacja bez wyjścia i przy okazji eliminacja zagrożenia dla rodziny, na koniec mała sprzeczka i pokazane gdzie będzie rozgrywał się 3 sezon - więzienie! Jest moc! Jeszcze jedna sprawa, Andrea w lesie i nowa postać, która również będzie w 3 sezonie, Michonne bo tak się zwie, mega klimatycznie to zrobione, 2 niewolników - szwendaczy + zamaskowany "samuraj", mega to wyszło. Teraz jest sporo niewiadomych, co się stanie z Andreą, z grupą, co znajdą w więzieniu, walka o zapasy i amunicję, nie wiem jak wy, ale ja już ubolewam nad przerwą do października, chyba oglądnę jeszcze raz od 1 sezonu bo nie wytrzymam :P.

akerdrugi.png

Jest już finał 2 sezonu ? Gdzie ? Jak ? Kiedy ? Mógłby mi ktoś zapodać link, gdzie mogę obejrzeć ten odcinek, oczywiście z polskimi napisami.

deathnotep.png

angle_02.gif

Z polskimi napisami to dziś wieczorem / jutro :P

akerdrugi.png

Co ty gadasz Housse, ja o dziwo dzisiaj, dzięki "napiproject" mam już napisy do finałowego odcinka. :D

ahfo.png

luba_049.png

yyy.. no szczerze mówiąc, nie sprawdzałem nawet przez napi czy są, bo zazwyczaj były wieczorem lub dzień po, dzięki za info :D

akerdrugi.png

Mozna torrencika najlepiej 1080p HD :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Google wam wysiadły że linków szukacie? :roll:

Dobry finał, zdecydowanie pozostawia lepsze wrażenie niż finału pierwszej serii. Bardzo dobre wrażenie pozostawia przemiana Ricka, który wreszcie zachowuje się jak przywódca. Koniec z miłym szeryfem który nigdy nie potrafił postawić na swoim, czas na coś lepszego. Zupełnie nie rozumiem rozpisania postaci Lori która w przeciągu ostatnich odcinków zdążyła poprosić męża o zabicie Shane'a, pogodzić się z nim, a teraz prawie że go opłakiwać. Strasznie irytująca postać. Swój początkowy rozpęd stracił Daryl i teraz to wręcz Carol pcha go do przodu. Aczkolwiek wraz z nowym-lepszym Rickiem, mogą też przyjść lepsze czasy dla Daryla. Ciekawi mnie bardzo postać trzymająca trupy na łańcuchu, "Michonne" tak? Trzeba przyznac że wejście do serialu ma piorunujące. Ciekawe jak potoczą się losy jej i Andrei. Dobre zakończenie, dobrego sezonu.

Wypada abym i ja coś powiedział o tym ostatnim odcinku. Po pierwsze, tak... akcja na farmie i przerzedzenie szeregów grupy to było coś. Lecz wracając do poprzedniego odcinka szkoda mi Shane'a, bo dzięki serialowi naprawdę można było poznać tą postać, jako nie tylko jebanego skurwysyna. W komiksie on już zginął w pierwszym tomie. :/ A tak to dla Shane'a ten świat to było coś. Mógł się pokazać tam z każdej strony, gdyby jednak odszedł wcześniej to mogło by się coś dziać dalej.

To po tym przerzedeniu szeregów zrobiło się ciekawiej, choć jak oglądałem ten odcinek to myślałem, że jeszcze Hershel zginie, bo on taki "nigdy nie opuszczę farmy, wolę już tu zginąć!" i takie tam, ale spoko, że przeżył. Lecz jeśli miałbym jeszcze wybierać to mogła by zginąć Carol, bo to głupie i bezradne denerwujące dziewczę, które próbuje być takie jak Lori, ale tą Lori to już sobie poukładałem, bo zapewne w trzecim lub w czwartym sezonie się z nią pożegnamy! A to będzie coś! :D Do tego niech mi ten T-Dog ginie, bo tego murzyna to ja nie zniesę! Akurat w tym epizodzie chciał być taką postacią dominującą, ale nawet Lori mu na to nie pozwoliła. Wstyd jak nie wiem co. Lecz po jego minie na końcu coś myślę, że nie podoba mu sie dominacja Rick'a i będzie próbował coś z tym zrobić. Co do reszty dla mnie spoko, tak jak Andrea i Michonne, to są dopiero super babki, ale o nich później napiszę.

Teraz trzeba przybliżyć postać Rick'a, bo gość naprawdę sie zmienił, pokazał, że demokracja się skończyła i teraz on tu rządzi. Dla mnie bomba, tylko czekałem na to, aż w końcu się weźmię w garść i pokaże na co go stać. Dzięki temu grupa na pewno będzie silniejsza, a z niego zapewne zrobią takiego terminatora jak Jasiu w WWE. :D TAk pod koniec powtórzę, że to świetnie, że wreszcie głównego bohatera zaczeli pushować w należytę miejsce. Ciekaw jeszcze jestem, jak sobię on będzie radził w trzecim sezonie plus czy wreszcie pokażą jego batalię z Gubernatorem, zwanym Philip'em. Po prostu nie mogę się tego doczekać.

Na sam koniec chciałem jeszcze poruszyć sprawę dwóch świetnych pań. Na początku jak jeszcze oglądałęm ten ostatni odcinek to szkoda mi było tego, że Andrea może zginać, bo może jej postać nie jest aż tak podbudowana i ciekawa w serialu, ale w komiksie to ona po prostu wymiata, niszczy prawie wszystkich, jak nie wszystkich ze snajperki, po prostu jest najlepszym strzelcem w grupie. Również mnie ciekawi to, jak potoczy się jej postać w trzecim sezonie. Co do Michonne, to jest to również jedna z najlepszych postaci w tym serialu/komiksie. Sądzę, iż jest to jedna z moich ulubionych. Jak dobrze wiemy, albo i nie jest ona prawniczką... ale czekajcie nie będę wam tu psuł zabawy i się wysilał, niech serial nam opowie jej historię i przybliży postać. Jedynie powiem, że te dwa trupy, która ma przy sobie to chyba jej chłopak i ojciec, ale do końca nie jestem pewien. Plus ona jest zawalista, bo tym swoim mieczykiem sieknie jeszcze nie jednego zombie, co jest w ogóle awesome.

Więzienie?! Oczywiście, dla mnie bomba, że w końcu doszli do trzeciego tomu komisku, ale również sie obawiam, że mogą z tego zrobić coś jeszcze bardziej nudniejszego niż powolna akcja z farmą i oby tak się nie stało, bo wtedy to się przelecą przez to więzienie przez jakieś 5 sezonów. Sama akcja z więzieniem trwa w komiksach od 3-9 tomu, a większość jest tak nudnawa, jakby się czytało zanudzającą lekturę... Mam nadzieję, że coś z tym więzieniem w serialu zrobią, że nie będzie takie nudne i będzie można to jakoś obejrzeć. W szczególności jestem ciekawy kogo oni zastaną w bufecie więziennym. I czy w trzecim sezonie się pojawi jeszcze większy skurwiel niż Shane - kochany Gubernator. No nic, teraz to mogę tylko czekać do października na kolejny sezon!

ahfo.png

luba_049.png

Pora wypowiedzieć się o finałowym odcinku 2 sezonu Walking Dead.

Nareszcie postawili na więcej akcji, a mniej gadania, ale w końcu to ostatni odcinek sezonu. Na początku wytłumaczenie skąd wzięła się ta horda zombie. Mogłem się domyślać, że w końcu będą musieli uciekać z farmy Hershela. Mieliśmy nawalankę na całego. 2 osoby poniosły śmierć, myślałem, że dołączą do nich Carol i Andrea, ale widać, że postanowili je przetrzymać, ale o tym za chwilę. T - Dog zabawił się w lidera, co mnie wkurzyło, dobrze, że Lori, go powstrzymała. Nie rozumiem właśnie tej kobiety. Dlaczego rozpaczała po śmierci Shane ? Przecież sama mówiła Rickowi, że jest on zagrożeniem, ale tak sobie myślę, że może jest to spowodowane tym, że nie wie kto jest ojcem jej nienarodzonego dziecka ? Cieszy mnie postawa Ricka. Zachowuje się jak prawdziwy lider, nie daje sobą manipulować. Niech zrobią z niego terminatora, ale niech też nie przesadzają.

Teraz powiem trochę o Carol i Andrei. Ta pierwsza denerwuje mnie prawie jak Lori. Bawi się w nią i próbuje manipulować Darylem. Po stracie córki zmieniła się, ale trudno się dziwić. Powinna zginąć, bo jest ciężarem dla grupy i nic nie wnosi. Natomiast Andrea to inna osoba. Jest odważna i nie boi się stawiać czoła hordą szwendaczy. Potrafi obsługiwać się bronią i jest dobrym strzelcem, jest ważna dla grupy i dobrze, że jej nie uśmiercili, choć myślałem, że w tym lesie sobie nie poradzi, ale dobrze się trzymała.

Zastanawia mnie ta nowa postać. Pewnie wniesie dużo do nowego sezonu, od razu ją polubiłem, ze względu na jej broń (tj. miecz). Po co jej te zombiaki na łańcuchu ?

Kolejny sezon w więzieniu ? Bomba ! Ciekawe jak to rozegrają. Mam nadzieje, że będzie tam jakaś akcja i zginie jakaś ważna postać (Lori, T - Dog), choć scenarzyści za bardzo nie potrafią zbudować napięcia bez uśmiercania kogoś ważnego. Choć finał sezonu drugiego, był inny i mam nadzieje, że kolejny będzie bardziej napięty i oczywiście więcej akcji.

deathnotep.png

angle_02.gif