Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Walking Dead - Żywe Trupy | Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

The-Walking-Dead-Season-1.jpg

Ekranizacja kultowego komiksu pod tym samym tytułem. Serial opowiada o grupie ludzi starającej się przeżyć w świecie opanowanym przez zombie. Dowodzi nimi policjant Rick Grimes.

Jest oto założona prze mnie dusykusja na temat serialu The Walking Dead, jak i również o serii komiksów o takiej samej nazwie. Jak na razie z tego co mi wiadomo, na temat "Żywych Trupów" wyszło:

-serial zawierający 2 sezony, jak i trzeci, który oficjalnie jest już zapowiedziany,

-mini serial pod nazwą The Walking Dead: Torn Apart,

-seria komiksów, która liczy już 15 tomów.

Ogólnie to, co podobało i zachęciło mnie do oglądania tego serialu, jak i czytania komisków to, ta nieustająca akcja, zawsze może sie coś zdarzyć, człowiek w żadnym miejscu nie może czuć sie bezpieczny. Dobra, nie chce mi się zbytnio pisać głupot, więc po prostu napiszę, abyście. Kierowali w tym temacie swoje pytania odnośnie WD, przemyślenia i tym podobne rzeczy. Choć znając życie będziecie mi tu spoilerować nowościami, tj. ostatnimi odcinkami, więc ja ten temat ujrze sobie dopiero jutro, a tak, to zapraszam do dyskusji!

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luba

12

• Housse

9

• Vejder

8

• DonCarlos

5

Top użytkownicy w tym temacie

Ogólnie to Walking Dead to bardzo dobry serial. Niestety nie mogę porównać go z komiksami, gdzyż nigdy ich nie czytałem. Ale serial oglądam regularnie i zawsze czekam na poniedziałek żeby ściągnąć i jak mam czas to oglądam. Według mnie pierwsza seria na początku była o wiele ciekawsza niż początek drugiej. O wiele więcej zombich było, ale teraz też nie można narzekać. Końcówka pierwszej serii jak i początek drugiej były nudne. Jak dla mnie zbyt dużo gadania niż akcji. Ale teraz zaczeło się, od końca 7 odcinka. Coś epickiego. Czekam na czyjeś komentarze żeby nawiązać ciekawą rozmowę :) A i tak jeszcze na marginesie. Całą pierwszą serię obejrzałem na youtubie w jakieś dwa dni. Tak mnie wciągnęło że tylko czekałem jak wróce ze szkoły.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

To może poruszę wpierw pewną kwestię, a jest to Lori. Żona głównego bohatera Rick'a. Szczerze denerwuje mnie ona jak mało kto, nakręca Rick'a, studzi Shane'a. Normalnie gdyby ona zginęła, to życie stałoby się lepsze, bo ogólnie rzecz biorąc gdybyśmy mieli dobrze zgraną drużynę w składzie Rick, Shane i Deryl, to ta grupka była by nie do zniszczenia, a tak, każdy ma siebie w dupie plus Lori nakręcająca całe towarzystwo równa się totalne dno. Aż nie mogę się doczekać kiedy ta bitch zginie. Ogólnie kolejną głupotą było by to, gdyby ona jeszcze urodziła to dziecko plus to, jakby tej dziewczynce (bo to musi być dziewczynka) dali na imię Sophie. Haha! xD Co jedną uśmiercili to teraz może drugą wytworzą. ( Tu wam zaspoileruje, że w komiksie Sophie i Carl są razem jak takie młode, słodkie dzieciaczki, jak para, normalnie ekstra! ) Więc co wy ogólnie myślicie o nich, i jak według was pociągnie się ta fabuła. Bym coś jeszcze powiedział, ale dam jeszcze innym się wypowiedzieć. ;) Do dzieła!

ahfo.png

luba_049.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Postac Lori jest okropna, bo takiego już farta ma ta aktorka. Tak samo beznadziejną rolę kreowała w Prison Break, to i tutaj dostało jej się najgorsze z możliwych. Tak jak z miejsca zobaczyłem że gra jedną z głównych ról, tak z miejsca wiedziałem że będzie z nią słabo. Tak samo z miejsca jak na ekranie zawitał Norman Reedus, wiedziałem że będzie moim ulubieńcem.

Wg mnie serial jest naprawdę fajny, nie narzekam że drugi sezon stał się mniej widowiskowy pod względem akcji, bo zyskał na dramaturgii. Zdecydowanie bardziej rozwinęły się postacie, świetne "postępy" poczynił Shane który jest na równi pochyłej. Bardzo ciekawi mnie czy scenarzyści(wiem, wiem, bazą jest komiks, ale nie czytałem, więc zdaję się na scenarzystów) wrócą do wątku tego typka który na początku ocalił Ricka, oraz czy jeszcze kiedyś ujrzymy brata Daryla, bo to też miałoby potencjał.

Ja mam szybkie pytanko do tych co czytają komiksy (Luba). Czy komiksy są nadal rysowane, czy już została zakończona produkcja ?

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

No tak, czas w końcu coś napisać, serial od początku mnie wciągnął, na wstępnie dodam, że polecam oglądać z napisami PL ew. po ANG. bo lektor to jest totalna żenada, np. w nazwie zombie, już nawet nie pamiętam jak dokładnie na nich mówiono, ale wersja Szwendacze jest o wiele lepsza. Cóż tak jak stwierdziliście pierwszy sezon bardziej obfitował w akcje z zombie i ogólnie wszystko co z tym związane, a teraz jak Carlos wspomniał zyskał pod względem dramaturgii i rozterek bohaterów. Jak dla mnie w Prison Break'u akurat całkiem dobrą rolę miała, ale co osoba to opinia. W tym serialu, to zgadzam się, też mnie to denerwuje, ale Luba mówisz, że najlepiej by było aby umarła itp. tylko, że nawet w obliczu ostatnich odcinków, gdzie ona namawia Rick'a aby zrobił coś z Shane'm bo ten stał się zbyt władczy i niebezpieczny, to obydwoje panowie chronią ją, z wiadomych powodów. Komiksu też nie czytałem, ale z tego co piszą na Filmwebie i innych, to trzeba przeczekać kilka odcinków a akcja znów się rozwinie. A z tym dzieckiem Lori, i z nadaniem jej imienia Sophia to byłaby parodia. Cóż czekam na kolejne odcinki, bo może się coś rozkręci z tymi innymi ludźmi, którzy porzucili chłopaka w mieście?

akerdrugi.png

Bardzo ciekawi mnie czy scenarzyści(wiem, wiem, bazą jest komiks, ale nie czytałem, więc zdaję się na scenarzystów) wrócą do wątku tego typka który na początku ocalił Ricka, oraz czy jeszcze kiedyś ujrzymy brata Daryla, bo to też miałoby potencjał.

No ogólnie o to nie masz co się martwić, bo oni jednak odchodzą trochę od schematów komisku, starają sie trzymać pewne miejsca np. Atlanta (1 sezon) oraz farma Hershela, lecz scenarzyści dokładają do tego kilka swoich groszy. Np. dodają kilka miejsc o których nie było w ogole słychać w komiksie jak ten szpital, czy laboratorium z pierwszego sezonu, oraz doszło kilka osób takich jak Deryl i jego brat, jak i uśmiercanie niektórych postaci, którzy według komiksu powinni zyć. Lecz przez to serial zyskuje trochę na swojej orginalności, bo wolę obejrzeć coś nowego, nic kompletną ekranizację komisku.

Ja mam szybkie pytanko do tych co czytają komiksy (Luba). Czy komiksy są nadal rysowane, czy już została zakończona produkcja ?

Tak, tak. Produkcja komiksów wciąż trwa, np. ostatni wydany tom, pod numerkiem 15 ukazał sie dopiero na początku lutego tego roku. A info dla ciekawskich to te komisky ukazują się w przedziale czasowym 4-5 mięsięcy. Szkoda, że tak rzadko, ale jak się już ukaże to jest naprawdę dosyć treściwy.

ahfo.png

luba_049.png

Patrzyłem ostatnio w empiku i jeden tom kosztuje 99.99zł trochę drogo. Może poszukam gdzieś na allegro. Ile stron ma taki jeden ?

CM Punk

Proszę Cię, no nie gadaj, że aż tak drogo... Zdradzę wam tajemnicę i powiem, że ja kupuje tutaj: http://www.sklep.gildia.pl . Akurat w gildi jeden tom nowo co wydanej książki w promocji kosztuje 32 zł, a stron średnio mają po 130.

ahfo.png

luba_049.png

Wszystkich zainteresowanych chciałbym poinformować że na moim kanale na youtube: http://www.youtube.com/user/JokerosV1 będą pojawiały się nowe odcinki Walking Dead. Narazie tylko 360p ale i tak jest dobra jakość. Będzie możliwość wrzucenia 1 sezonu :)

CM Punk

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Oglądam a jakże WD od premiery i drugi sezon pasuje mi jeszcze bardziej niż pierwszy. Całość opiera się głównie na relacjach grupy żywych w której to nikt nie jest "biały" albo "czarny" - każdy jest człowiekiem mającym coś na sumieniu, robiącym np. złe rzeczy z dobrych powodów. Osobiście również podoba mi się w 2 sezonie wątek Shane'a.

W ogóle lubię takie Falloutowe klimaty (zagłada świata). Chętnie zagrałbym w rozbudowane RPG na motywach Walking Dead. :)

Serial na pewno nie podpasuje każdemu, bo trzeba przyznać 2 sezon to masa gadania. Ale jest git :) Wczuwam się.

Pierwszy sezon i motyw z czołgiem (tego teraz brakuje).

16476371734edf391100c30.jpg

Patrzyłem ostatnio w empiku i jeden tom kosztuje 99.99zł trochę drogo.

Jaja sobie robisz ;O? W Empiku kosztują od 37 do 40zł a nie 100 :P.

Luba skoro czytasz komiks, to powiedz warto kupować, bo zastanawiam się czy sobie nie kupić pierwszego tomu.

akerdrugi.png

Luba skoro czytasz komiks, to powiedz warto kupować, bo zastanawiam się czy sobie nie kupić pierwszego tomu.

To zależy, mi osobiście komiks się podoba, ale czasami są trochę nudnawe sceny, typu przez kilka tomów przebywanie w więzeniu. Niektórym również się nie podoba akcja w komiksach, nie wiem czy nie mają wyobraźni czy co, ale spotkałem się z takimi opiniami. Ogólnie na spróbówkę polecił bym Ci kupić pierwszy tom, jak Ci się będzie dobrze czytało, no to co tu mówić, to kupuj resztę, bo według mnie naprawdę warto. Sam pod koniec ostatnich wakacji kupiłem sobie pierwszy tom, a kiedy go przeczytałem miałem ochotę na więcej i tak przez to teraz mam ich aż 15.

ahfo.png

luba_049.png

Według mnie postać Lori nie jest aż taka zła jak ją opisujecie. Prawda na pierwszy rzut oka nie jest ona zbyt jak to nazwać zdyscyplinowana. Ale później naprawdę mądrze gada, a nie wszyscy w tym serialu gadają mądrze. Więc nie wiem co wy od niej chcecie.

wrócą do wątku tego typka który na początku ocalił Ricka, oraz czy jeszcze kiedyś ujrzymy brata Daryla, bo to też miałoby potencjał.

Jak dla mnie wrócą ale ten typek z dzieciakiem oraz brat Deryla będą jako zombie którzy będą ich cały czas śledzić. Przynajmniej ja mam taką wyobraźnię, nie wiem jak będzie naprawdę. Po za tym chyba w pierwszej części było że brata już ugryźli i został zakażony czy mi się tylko zdaje ?

Dodano:

Ma ktoś linki do ostatniego odcinka, bo ściągnałem to w opłakanej jakości.

CM Punk

Jak chcesz to masz plik .torrent :

Xvid HDTV :

http://www.sendspace.com/file/oj70ql

720p :

http://www.sendspace.com/file/vq7bm4
akerdrugi.png